Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο κόσμος μας κι εμείς


Από τη στιγμή που γεννιόμαστε και στη συνέχεια καθώς μεγαλώνουμε αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά θα πεθάνουμε σε κάποια στιγμή, αυτό όμως μας δημιουργεί και πολλά ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη μας…ερωτήματα υπαρξιακά…τα οποία μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή.


Για να μπορέσουμε ΑΔΕΛΦΙΑ να αντιληφθούμε τον εδώ γήινο κόσμο μας…δηλαδή το υλικό πεδίο,  το καταφέρνουμε με τις 5 εξωτερικές αισθήσεις που μας συνοδεύουν στην υπόλοιπη ζωή μας, που πολλές φορές όμως μας αλλοιώνουν την πραγματική ουσία της κάθε εικόνας που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε ως γεγονότα…όμως υπάρχει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας μια άλλη πραγματικότητα…που ασφαλώς την νιώθουμε…αλλά σίγουρα δεν την κατανοούμε πλήρως. 

 Όλες αυτές οι εικόνες-βιώματα που δημιουργούμε μέσα στον εγκέφαλό μας για όλα αυτά που μας συμβαίνουν, διοχετεύονται από την δίοδο των αισθήσεων…δηλαδή την όραση, την αφή, την όσφρηση, την ακοή και τη γεύση, ως ιδιότητες του γήινου σώματος μας. Αφού λοιπόν ζήσουμε τα χρόνια που μας αναλογούν…κατόπιν πεθαίνουμε και τότε γίνεται μία συμπύκνωση της ζωής μας…δηλαδή…αν κάποιος έχει ζήσει π.χ.77 χρόνια….τότε στην τελευταία του πνοή ο (χρόνος) συμπυκνώνεται στο 1 δευτερόλεπτο….και ότι έχουμε ζήσει δηλαδή το λέγω απλοϊκά (καλές+κακές πράξεις) αθροίζονται συνολικά…και εάν οι (καλές) πράξεις υπερισχύουν...τότε έχουμε ανοδική πορεία της Ψυχής….αν υπερισχύουν οι (κακές) πράξεις…τότε έχουμε καθοδική πορεία. Εδώ οι λέξεις ΑΝΟΔΟΣ- ΚΑΘΟΔΟΣ είναι συμβολικής σημασίας.

Ολοι έχουμε μια σκοτεινή πλευρά, ας την αναγνωρίσουμε....


«......Όλοι έχουμε μέσα μας μια σκοτεινή πλευρά. Αυτή η σκοτεινή πλευρά περιλαμβάνει ιδιότητες που δεν τολμούμε να αποκαλύψουμε στους άλλους. Είναι τα χαρακτηριστικά για τα οποία νιώθουμε ντροπή και αμηχανία. Είναι τα χαρακτηριστικά που οι σημαντικοί “άλλοι” έχουν απορρίψει, και κάποιες φορές είμαστε «εμείς» αυτοί οι άλλοι.....


Είναι τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι μας προσδιορίζουν σαν ανάξιους για εκτίμηση και αγάπη από τους άλλους.
Μπορεί να είναι κανείς επικριτικός, αδύναμος, θυμωμένος, τεμπέλης, εγωιστής ή ελεγκτικός. 
Ίσως να μισεί για αυτά τον εαυτό του, και αυτός ο ΄θυμός να τον κάνει να εξωτερικεύει εναν «κακό» εαυτό, και με τον τρόπο του να πικραίνει καποιες φορές ακόμα να είναι επιθετικος και σκληρός με άλλα άτομα που αλληλεπιδρά στην καθημερινότητά του..
Ή μπορεί αυτά τα χαρακτηριστικά να έχουν θαφτεί τόσο βαθιά μέσα του, που δεν συνειδητοποιεί καν ότι υπάρχουν.
Αν όμως, αποδεχθεί κανείς αυτές τις αρνητικές ιδιότητες, θα ανοίξει πραγματικά το δρόμο του προς την ευτυχία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του.  

Καταγράψτε το μέλλον σας!!!


Μια θαυμάσια τεχνική που θα σας βοηθήσει σ΄αυτόν τον τομέα αποκαλείται σεναριογραφία.
Προτού σας εξηγήσω αυτήν τη μέθοδο με κάθε λεπτομέρεια, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω ένα μικρό απόσπασμα από τον ίδο τον Νέβιλ (Neville Goddard συγγραφέας), στο οποίο περιγράφει πόσο ισχυρό είναι το να σεναριογραφείται το μέλλον σας με συναισθήματα.
“Δεκατέσσερα χρόνια πριν από το τρομακτικό ναυάγιο του Τιτανικού, ένας Άγγλος ονόματι Walter Lord έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο A Night To Remember( Μια Αξέχαστη Νύχτα). Σε αυτό, είχε φανταστεί ένα υπέροχο υπερωκεάνιο του Ατλαντικού που ονομαζόταν Futility(Ματαιότητα).
(σ.σ. το βιβλίο το οποίο ανέφερε το σενάριο ήταν το Futility, ή the Wreck of the Titan γραμμένο το  1898 μια νουβέλα που γράφτηκε από τον Morgan Robertson, όπως αναφέρεται εδώhttp://en.wikipedia.org/wiki/Futility,_or_the_Wreck_of_the_Titan. Ο Walter Lord το 1955 στο βιβλίο του, A Night to Remember, που πραγματεύεται το ναυάγιο του Τιτανικού,  έχει στον Πρόλογό του μια μικρή περιγραφή της νουβέλας του Robertson και στις ομοιότητες της νουβέλας και του ναυαγίου του Τιτανικού.)

Στρέμματα με διαμάντια


Αυτή είναι η αληθινή ιστορία ενός Αφρικανού αγρότη, που επηρεάστηκε τόσο πολύ από ιστορίες άλλων αγροτών που έκαναν περιουσία ανακαλύπτοντας κοιτάσματα διαμαντιών, ώστε πούλησε το αγρόκτημά του και πέρασε τη ζωή του ψάχνοντας, χωρίς επιτυχία, να βρει τα πολύτιμα πετράδια. Πάμπφτωχος, απελπισμένος και μόνος, αυτοκτόνησε πέφτοντας σ’ ένα ποτάμι.

Στο μεταξύ, ο νέος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος ανακάλυψε μια αξιοπερίεργη πέτρα στην κοίτη του ποταμού του και την τοποθέτησε στο περβάζι του τζακιού. Κάποιος επισκέπτης εξέτασε την πέτρα και δεν μπορούσε να πιστέψει τι κρατούσε στα χέρια του : επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια που είχαν ανακαλυφθεί ποτέ. Το αγρόκτημα που είχε πουλήσει ο πρώτος αγρότης με σκοπό να βρει ένα κοίτασμα διαμαντιών, είχε στην πραγματικότητα αποδειχτεί ότι ήταν το πιο αποδοτικό αδαμαντωρυχείο της ηπείρου.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε ήδη στην κατοχή του στρέμματα με διαμάντια όταν τα πούλησε για ένα κομμάτι ψωμί για να ψάξει αλλού για διαμάντια !!!!!
Το δίδαγμα  αυτής της ιστορίας είναι ότι τα διαμάντια, όπως και οι ευκαιρίες, υπάρχουν μεταμφιεσμένα. Τα διαμάντια, όταν είναι ακατέργαστα, δεν μοιάζουν με διαμάντια. Χρειάζονται την κατεργασία, το ίδιο και η μελέτη και η προετοιμασία πρέπει να προϋπάρξουν πριν οι ευκαιρίες αποκαλυφθούν.

Είμαστε υπεύθυνοι για τη στάση μας !!!



  • Δεν αποφασίζουμε εμείς πόσα χρόνια θα ζήσουμε, αλλά μπορούμε να αποφασίσουμε πόση ζωή θα περιέχεται μέσα στα χρόνια αυτά.
  • Δεν εξαρτάται από εμάς η ομορφιά του προσώπου μας, αλλά από εμάς εξαρτάται η έκφρασή του.
  • Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε να μην κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας.
  • Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αρνητική ατμόσφαιρα του κόσμου που ζούμε, μπορούμε όμως να ελέγξουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο μυαλό μας.
  • Πολύ συχνά προσπαθούμε να επιλέξουμε και να ελέγξουμε πράγματα που δεν περνούν από το χέρι μας.
  • Πολύ σπάνια επιλέγουμε να ελέγξουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας… τη στάση της ζωής μας…..
  • Δεν έχει σημασία τι μου συμβαίνει, αλλά τι συμβαίνει μέσα μου.
  • Μαγνήτες του καλού......!!!


    Οι σκέψεις και οι λέξεις, οι πράξεις και οι συμπεριφορές, έχουν τη δική τους δύναμη και δυναμική και ανάλογα με την ποιότητα τους μπορούν να ελκύσουν το καλό ή το κακό.

    Όλα όσα ονειρευόμαστε, η υγεία, η τύχη, ο έρωτας, η φιλία, το χρήμα, η χαρά δεν είναι δώρα που κάποιο ανώτερο από μας ον αποφασίζει σε ποιόν θα τα προσφέρει ή από ποιόν θα τα στερήσει. Είναι φρούτα που καρποφορούν όταν φυτεύουμε τα δένδρα σε πρόσφορο έδαφος και τα φροντίζουμε με αγάπη.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα