Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΛανΗ τόυ εΠιζώντόΣ....Γιατί θα έπρεπε να επισκέπτεστε τα νεκροταφεία



Όπου κι αν κοιτάξει, ο Ρέτο βλέπει σταρ του ροκ. Παντού.
Στην τηλεόραση, στα εξώφυλλα των περιοδικών, στα προγράμματα των συναυλιών και στις σελίδες των φαν στο ίντερνετ. Αδύνατον να μην ακούσει τα τραγούδια τους, είτε στο εμπορικό κέντρο είτε στη δική του playlist είτε στο γυμναστήριo. Οι ροκ σταρ είναι εκεί. Είναι πολλοί. Και επιτυχημένοι. 

Εμπνευσμένος από την επιτυχία όλων αυτών των ηρώων της ηλεκτρικής κιθάρας, ο Ρέτο φτιάχνει ένα γκρουπ. Θα πετύχει κάποτε; Η πιθανότητα είναι σχεδόν μηδαμινή. Όπως τόσοι άλλοι, θα καταλήξει στο νεκροταφείο των αποτυχημένων μουσικών, έναν τόπο που αριθμεί δέκα χιλιάδες φορές περισσότερους μουσικούς απ’ όσους αριθμεί η σκηνή. 

Δυστυχώς κανένας δημοσιογράφος δε ενδιαφέρεται για όσους έχουν αποτύχει – οι δημοσιογράφοι ενδιαφέρονται είτε για τους επιτυχημένους είτε για τους ξεπεσμένους. Πράγμα που κάνει αυτό το νεκροταφείο αόρατο για όσους βρίσκονται έξω από αυτό.

ΤΟ ΣΟΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

Γιατί δεν υπάρχει δύναμη εξισορρόπησης της τύχης


Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ // 52 ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟΙ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ


Το καλοκαίρι του  2013 συνέβη στο Μόντε Κάρλο κάτι απίστευτο. Όλοι είχαν μαζευτεί γύρω από το τραπέζι της ρουλέτας και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η μπίλια είχε σταματήσει 20 φορές συνεχώς στο μαύρο. Πολλοί παίκτες έσπευσαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία και πόνταραν στο κόκκινο.
Αλλά, για άλλη μια φορά, το μαύρο είχε την τιμητική του. Πλήθος καινούργιων παικτών μαζεύτηκε γύρω από το τραπέζι και πόνταρε στο κόκκινο. Αλλά πάντα έβγαινε το μαύρο. Ξανά και ξανά.
Μετά από 27 φορές η μπίλια σταμάτησε επιτέλους στο κόκκινο. Ώσπου να έρθει η στιγμή εκείνη όμως, οι παίκτες είχαν ήδη χάσει  τα εκατομμύριά τους.

ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ;

ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Άμα Θέλει η Νύφη και η… Νύφη!

Γράφει ο Αντώνης Κανάκης
apg_gay_marriage_070614_ms
Παρακολουθούσα ένα επεισόδιο της «μεγαλειώδους» σειράς Στην Εντατική, κατά τη διάρκεια του οποίου, εξελίχθηκε μια ιδιαίτερη, διαφορετική ιστορία. Όχι γιατί τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών ήταν διαφορετικά (πώς να είναι εξάλλου, αφού όλοι οι άνθρωποι μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους, ανάγκες, ελπίδες) αλλά γιατί η κοινωνία, αποφάσισε προ πολλού τον διαχωρισμό, την απομόνωση, την ενοχοποίηση τέτοιων ανθρώπινων ιστοριών.
Μια γυναίκα έφτασε στην εντατική, ύστερα από ισχυρό εγκεφαλικό. Έπρεπε να παρθεί η παρακάτω απόφαση. Είτε να την αφήσουν να πεθάνει φυσικά και γαλήνια, είτε να την κρατήσουν εκβιαστικά στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έως ότου υποκύψει ύστερα από έντονη ταλαιπωρία. Ο νόμος προέβλεπε ότι την απόφαση δικαιούται να λάβει είτε ο σύζυγος, είτε οποιοσδήποτε άλλος συγγενής πρώτου βαθμού. Η γυναίκα είχε μόνο δύο ανθρώπους. Τον αδερφό της, με τον οποίο δεν είχαν καμία επαφή τα τελευταία δέκα χρόνια και την επί 27 χρόνια σύντροφο της ζωής της.
Δύο γυναίκες λοιπόν, που έζησαν επί 27 χρόνια ως ζευγάρι, αγάπησαν και φρόντισαν η μια την άλλη, πηγαίνοντας κόντρα στις κοινωνικές επιταγές, εισπράττοντας όλες τις δυσάρεστες συνέπειες αυτής της επιλογής.
Εικοσιεπτά χρόνια μετά, η μία συνοδεύει την άλλη στη τελευταία μάχη της ζωής της, που δυστυχώς πρόκειται με σιγουριά να χάσει. Δεν δικαιούται όμως να υποδείξει την επιλογή της συντρόφου της, σχετικά με τον τρόπο που θα επιθυμούσε να πεθάνει, όπως της την είχε εμπιστευτεί την πρώτη φορά που υπέστη ένα μικρότερης σημασίας εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΕΛΛΗΝ- ΝΙΚΗ ΨΥΧΗ & ΠΝΕΥΜΑ

Η Ελληνική ψυχή είναι η ψυχή εκείνη που κατοικεί μέσα της το Πνεύμα. Η Ελληνική Ψυχή δεν κατοικεί μόνο σε ελληνικό σώμα αλλά είναι μία ιδιότητα που συνδυάζει το Πνεύμα με τον Λόγο.


Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο που φέρουν σήμερα την Ψυχή του Έλλην μέσα τους. Το Ιχώρ ρέει στο αίμα τους που διψά να ενωθεί αυτή η Φλόγα με τον Λόγο τον Άγιο δηλαδή με το Άγιο Πνεύμα.
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχουμε κάνει εμείς οι άνθρωποι εδώ πάνω στη γη είναι να χωριστούμε και να βάλουμε ανάμεσά μας τίτλους που το μόνο που προκαλούν είναι η διχόνοια. Αν αναζητήσουμε όλους αυτούς που φέρουν αυτό το Άγιο Χώμα μέσα τους θα δούμε ότι είναι πάρα πολλοί.
Όταν αυτό το Ελληνικό Πνεύμα Λάμψει πάλι τότε όλες οι Ψυχές θα Φωτιστούν από αυτό το Φως το Αέναο. 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΕΝΟΣ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ


Είσαι Έλληνας. Οφείλεις να γνωρίζεις τουλάχιστον τους μεγάλους, τους πολύ μεγάλους Έλληνες. Αυτός ο τόπος δεν σταμάτησε να παράγει μεγάλους. Ποιητέςφιλοσόφους,καλλιτέχνες. Πολύ μεγάλους.
Μαρία Κάλλας. Ελληνίδα. Η μέγιστη φωνή της γης. Λέγεται αυτό; Πάω πάσο, δεν λέγεται. Μιλάμε για φωνή, όχι για ρεκόρ, ούτε για κάτι άλλο χειροπιαστό, πραγματικό. Είναι, όμως, σίγουρα η μεγαλύτερη καλλιτέχνις στην Ιστορία του λυρικού θεάτρου. Αυτή είναι το ιερό τέρας της όπερας.

Οι δεινόσαυροι ίσως χάθηκαν από «κολοσσιαία ατυχία»

Οι δεινόσαυροι μπορεί και να είχαν επιζήσει αν ο αστεροειδής που τους εξαφάνισε από τη Γη είχε χτυπήσει μερικά εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα ή αργότερα, αναφέρεται σε νέα έρευνα. Ίσως η εξαφάνισή τους να οφείλεται σε «κολοσσιαία ατυχία» σημειώνει ο Δρ Στιβ Μπρουσάτ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.
dino«Ήταν σαν μια τέλεια καταιγίδα από γεγονότα που έλαβαν χώρα, όταν οι δεινόσαυροι ήταν ευάλωτοι» αναφέρει ο καθηγητής.
Για την έρευνα ένωσαν τις δυνάμεις τους 11 ειδικοί από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Από αυτήν προκύπτει ότι κάποια είδη δεινοσαύρων «πέθαιναν» λίγο προτού συμβεί το μοιραίο γεγονός.
Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια αν εκείνη η σταδιακή παρακμή θα συνεχιζόταν χωρίς να χρειαστεί το χτύπημα του αστεροειδή που τους αποτελείωσε.

Ποιος είναι ο Ευρωπαίος;



 
Ευτυχώς, έχοντας σώας τας φρένας ακόμη, γνωρίζω ότι Ευρωπαίος δεν είναι όποιος υποστηρίζει το μνημονιακό όλεθρο, αλλά αυτός που ασπάζεται και ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες του δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτές οι αξίες λοιπόν, όπως τις καθόρισε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, συνίστανται κυρίως στη δημοκρατία, την ατομική και συλλογική ελευθερία, την ανεξιθρησκία, τον ορθολογισμό, την κοινωνικότητα (σ.σ. "Κοινωνικό Συμβόλαιο"), την ισονομία και ισοτιμία των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικουμενικότητα, την αρχή της συνεχούς προόδου του ανθρώπινου γένους.
Οι κοινωνίες που δεν αποδέχονται αυτές τις βασικές αρχές, έστω ως ηθικό-πολιτικό υπόβαθρο -κι ας μην εφαρμόζονται στην πράξη στο σύνολό τους-, είναι αυτές που εξαιρούνται από το λεγόμενο "Δυτικό κόσμο" και επομένως ανήκουν αλλού.
Το "αλλού" φυσικά είναι είτε το Ταλιμπανικό ιδεώδες της Σαρίας στη Μέση Ανατολή είτε τομηχανοκεντρικό ιδεώδες στην Άπω Ανατολή (Κίνα) είτε το αντιδιαφωτιστικό ιδεώδες του (προδιαφωτιστικών/ γοτθικών/ μεσαιωνικών αναφορών) Φασισμού.

Μία από τις βασικές αξίες του ανθρωπιστικού Δυτικού ιδεώδους είναι η έννοια του σωφρονισμού.
Από την αρχαία Ελλάδα ήδη, ο σπουδαίος σοφιστής Πρωταγόρας πρώτος μίλησε για τους ανθρώπους που τιμωρούν με λογική και άρα στοχεύουν στον παραδειγματισμό και το σωφρονισμόκαι για τους ανθρώπους που τιμωρούν σαν ζώα στοχεύοντας στην τυφλή εκδίκηση.
Ο Πρωταγόρας λοιπόν 25 αιώνες πριν, ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του αρχαιοελληνικού διαφωτισμού (πάνω στον οποίο βασίστηκε άλλωστε και ο σύγχρονος Δυτικός) όρισε τη διαφορά ανθρώπων και ζώων.

Και έρχεται μετά από τόσους αιώνες ο κάθε τελειωμένος φασίστας να αμφισβητήσει αυτό το ιδεώδες- θεμέλιο του Δυτικού πολιτισμού!
Πώς; Μα απαγορεύοντας σε ένα φυλακισμένο να σπουδάσει!
Να σπουδάσει, δηλαδή να γίνει καλύτερος πνευματικά και ηθικά!
Δηλαδή, ο φασίστας απαγορεύει την πεμπτουσία του σωφρονισμού!

Κι όμως! Το αλάτι θεραπεύει τις ημικρανίες! Δείτε πως!

Κι όμως! Το αλάτι θεραπεύει τις ημικρανίες! Δείτε πως!

Ένας εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τις ημικρανίες!

Σίγουρα θα έχεις αντιμετωπίσει έναν επώδυνο πονοκέφαλο και γνωρίζεις καλά ότι εκείνη τη στιγμή θα έκανες τα πάντα για να απαλλαγείς άμεσα. 

Για εσένα λοιπόν που αποφεύγεις τη χρήση φαρμάκων, σου βρήκαμε εναλλακτικό φάρμακο και αυτό είναι το αλάτι!

Αδυνατίστε με ρόφημα μελιού – Η συνταγή

Αδυνατίστε με ρόφημα μελιού – Η συνταγή

Αν όλες οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους έχουν πέσει στο κενό, πριν απελπιστείτε τελείως και τα παρατήσετε, δοκιμάστε τη μέθοδο αδυνατίσματος με μέλι. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά απέτρεψε παράλληλα την αύξησή του, ενώ παρείχε προστασία και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς διαλύει τα λιπώδη κύτταρα και μειώνει τη χοληστερόλη.
Παράλληλα, η κανέλα Κεϋλάνης βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διαφυλάσσει και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, αφού βοηθά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Το λεμόνι περιέχει ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες περιέχουν hesperidin, naringen, eriocitrin και diosmin.

Περί συνταγματικής αναθεώρησης

Η πρόταση του ΕΑΜ. Β’

...Μια πρόταση, την οποία δεν θα ήθελαν να δουν να εφαρμόζεται - ούτε στους εφιάλτες τους - οι δωσίλογοι και τα ξένα αφεντικά τους.

...Μια πρόταση, η οποία επαναφέρει την αρχαία ελληνική "ρύθμιση" της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στέλνει στα "σκουπίδια" τής ιστορίας τη "ρύθμιση" της αγγλοσαξονικής Democracy.

...Μια πρόταση, η οποία μπορεί να απειλήσει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

...Μια πρόταση, η οποία μπορεί να γίνει ένας κοινός "άξονας" συνεννόησης μεταξύ των λαών του ευρωπαϊκού Νότου.

Οι συνταγματικές αλλαγές δεν γίνονται άνευ λόγου και σκοπού, απλά για να "συμβολίσουν" ή να "σηματοδοτήσουν" κάποιου είδους εξέλιξη. Το Σύνταγμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να χρησιμοποιούνται οι αλλαγές του για συμβολικούς ή "εκπαιδευτικούς" λόγους ...Το Σύνταγμα είναι το "λειτουργικό" της Δημοκρατίας και ο απόλυτος "εγγυητής" της ασφάλειας του λαού και του κράτους.  Ο Συνταγματικός Νόμος μέσα από τις διατάξεις του εκφράζει την ταυτότητα, τον πολιτισμό και την ευαισθησία ενός λαού. Εκφράζει όμως και την ευφυΐα του, καθώς αποτελεί το βασικό αμυντικό μέσο για την ασφάλεια της Δημοκρατίας και του πολιτισμού του. Ως εκ τούτου, οι αλλαγές σ' αυτό είναι πολύ σημαντική υπόθεση και γίνονται μόνον όταν αποκαλύπτεται πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας ...Γίνονται, για να απαλειφθεί ο κίνδυνος του φασισμού. Απώτατος στόχος των όποιων αλλαγών επιχειρούνται είναι πάντα ο τέλειος νόμος, ο οποίος θα είναι παντοτινός και δεν θα επιδέχεται καμία αλλαγή μέσα στους αιώνες.
Μακάρι να είχαμε τον τέλειο συνταγματικό νόμο, ώστε να μην είχαμε ποτέ την ανάγκη να προτείνουμε αλλαγές. Όμως, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέτοιον νόμο και ταυτόχρονα ο φασισμός μας απειλεί σήμερα περισσότερο από ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να "θωρακίσουμε" το Σύνταγμα. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου μάς οδήγησε στο Μνημόνιο, εφόσον δεν μπόρεσε να σταματήσει τους προδότες. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου επέτρεψε σε επίορκους δικαστικούς να μην σταματήσουν τους προδότες πολιτικούς. Η αδυναμία του Συνταγματικού Νόμου επέτρεψε στους διεφθαρμένους πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες να "ξεκοκαλίζουν" τη "λεία" τους, εξασφαλίζοντας την ασυλία τους μέσω "παραγραφών" των αδικημάτων τους. Αν η χώρα διέθετε καλό Συνταγματικό Νόμο, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο θάνατος και η ταφή στην Αρχαία Ελλάδα

Η ταφή στην αρχαία Ελλάδα. Η περιποίηση του νεκρού, οι μοιρολογίστρες, οι βραδινές κηδείες, τα νεκρόδειπνα… 
Η Ταφή
Η ταφή ή καύση ή ενταφιασμός στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων, επιβάλλεται από θρησκευτική ανάγκη και όχι μόνο για λόγους υγιεινής. Αρκεί απλώς ένα ράντισμα του νεκρού με χώμα, ώστε να εξευμενισθεί και να μη γίνει ον που επιτίθεται και τιμωρεί. Αυτό το καθήκον εκτελεί η Αντιγόνη στο νεκρό σώμα του αδερφού της Πολυνείκη και αψηφά τη θανατική ποινή που της επιβάλλει ο Κρέων (Σοφοκλέους, Αντιγόνη) Ο Ομηρικός κόσμος των νεκρών εντυπώθηκε τόσο βαθιά στην συνείδησή των Ελλήνων, ώστε ούτε οι φιλοσοφικές θεωρίες (Ορφικοί, Πυθαγόρειοι και Πλατωνικοί), μήτε καν ο Χριστιανισμός, κατόρθωσαν να τον ξεριζώσουν από τις ψυχές τους.
Στη λαϊκή μας παράδοση, ο Άδης των σημερινών Ελλήνων είναι ο υποχθόνιος κόσμος του Ομήρου, ο κόσμος εκείνος χωρίς παρηγοριά… Η περιποίηση του νεκρού ήταν πράξη τελετουργική. Έπλεναν κι έντυναν τον νεκρό με ρούχα καθαρά, συνήθως λευκά, και τον τοποθετούσαν πάνω σε ένα τραπέζι ή κρεββάτι, έχοντας τα πόδια γυρισμένα προς την έξοδο.
Το κεφάλι του ακουμπούσε πάνω σε ένα μαξιλάρι με λουλούδια. Τον
νεκρό συντρόφευαν οι γυναίκες του πολύ στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος και άρρενες συγγενείς και φίλοι. Γύρω του, μοιρολογίστρες, λουλούδια, λήκυθοι και άλλα αγγεία με αρώματα, συμπλήρωναν τη σκηνή που συναντάμε πολύ συχνά πάνω στα ταφικά αγγεία της αρχαιότητας. Σκηνές που επαναλαμβάνονται ζωντανές στις μέρες μας σε όλο τον ελλαδικό χώρο….

Μυστηριώδη μικρόβια υπεύθυνα για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε πως μικροσκοπικά μικρόβια που κρύβονται στο έδαφος ενισχύουν σημαντικά την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ωστόσο οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι αν αυτά τα μικρόβια αποτελούν αποτέλεσμα ή αιτία της αλλαγής του κλίματος.
earthΜέχρι τώρα κύριος υπεύθυνος για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη ήταν ο άνθρωπός. Μια νέα επιστημονική έρευνα βρήκε έναν άλλο παράγοντα, ο οποίος φαίνεται πως ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Συγκεκριμένα επιστήμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστραλία, ισχυρίζονται πως έχουν αποδείξεις ότι ένα είδος μικροβίου από τη Σουηδία ενδέχεται να προωθεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τις προσομοιώσεις της κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβάνοντας δεδομένα σχετικά με το πώς τα μικρόβια ελέγχουν την απελευθέρωση των αερίων όπως το μεθάνιο.

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ…

Από εκείνο τον δρόμο περνούσα καθημερινά για χρόνια. Ήταν ο δρόμος μου για το σχολείο. Παλιά ήταν απλά ένας δρόμος. Σήμερα μερικά χρόνια μετά είναι κάτι παραπάνω. Σαν να ξεκλείδωσα ένα κουτί με αναμνήσεις. Όλα απέκτησαν νόημα ακόμη και εκείνες οι κίτρινες γραμμές που βρίσκονται σε κάθε δρόμο. Εκείνες οι κίτρινες λωρίδες των δρόμων οδηγούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίζουν τα αυτοκίνητα, τους ανθρώπους, τις διαδρομές. Είναι άπειρες, δεν έχουν αρχή ή τέλος. Ή μήπως έχουν; Για τον καθένα απο εμάς ίσως δεν είναι απλώς δύο κίτρινες γραμμές.Συμβολίζουν ένα προσωπικό ταξίδι. Έχουν αφετηρία και τερματισμό. Μια συγκριμένη πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις στον προορισμό σου. Από τον τόπο που γεννιέσαι στον τόπο που σπουδάζεις, στον τόπο που δουλέυεις, τον τόπο που επιλέγεις να χτίσεις τη ζωή σου. Και αντίστροφα. Οι γραμμές δεν έχουν μόνο μια κατεύθυνση. Σε γυρίζουν πίσω μαζί με το παιδί που μεγάλωσε ή άρχισε να μεγαλώνει.
Πολλοί λένε ότι η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι με πολλούς σταθμούς και άγνωστο προορισμό. Απο τα μαθητικά χρόνια στην εφηβεία, από το σχολείο στο πανεπιστήμιο, απο την αθωότητα στην ενηλικίωση. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός έρχεται με το πανεπιστήμιο. Εκεί αλλάζουν όλα. Ξαφνικά καλείσαι να αλλάξεις πόλη, περιβάλλον, καθημερινότητα. Μαθαίνεις να ζεις μόνος σου.Κυρίως όμως αρχίζεις να μαθαίνεις τον εαυτό σου.

Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη «Μεγάλη Έκρηξη»

Το «Καθιερωμένο Πρότυπο», το κυρίαρχο θεωρητικό μοντέλο της κοσμολογίας για την εξέλιξη του σύμπαντος, αρχής γενομένης από τη «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ), κάθισε καλύτερα στο βάθρο του, καθώς και τα νέα επιστημονικά στοιχεία που συνέλλεξε ο δορυφόρος «Πλανκ» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), έρχονται να επιβεβαιώσουν τα έως τώρα «δόγματα» των επιστημόνων.
big-bangΌμως, όσο κι αυτό ακούγεται καλό, μερικοί φυσικοί μάλλον στεναχωρήθηκαν, επειδή θα ήθελαν να προκύψει κάτι καινούριο και πιο απρόβλεπτο, που θα ανοίξει νέους δρόμους στην αναζήτησή τους για τα μυστήρια της φύσης. «Ήλπιζα να βρεθεί κάποια ανωμαλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοσμολόγος Ναζαρένο Μαντολέζι του Εθνικού Ινστιτούτου Αστροφυσικής της Ιταλίας.
Η προκαταρκτική παρουσίαση των νέων στοιχείων έγινε σε συνέντευξη Τύπου στη Φεράρα της Ιταλίας, στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης αστρονόμων, φυσικών και άλλων επιστημόνων. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν επίσημα στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής "Astronomy and Astrophysics" στις 22 Δεκεμβρίου.

«Καρδιά που κλαίει… Καρδιά που καίει»


HeartΤο καλό όταν έχεις Μεγάλη Καρδιά, είναι πως χωράει περισσότερο κόσμο.
Το κακό είναι πως ραγίζει μεγαλύτερη επιφάνεια.
Σε μεγαλύτερο βάθος…
Η καρδιά είναι μυς και, όπως όλοι οι μύες, δυναμώνει με την Άσκηση.
Η καρδιά ασκείται όχι μόνο με την Γυμναστική…
αλλά και με τον Έρωτα…
Το να ακολουθείς τις συμβουλές της Καρδιάς είναι οδυνηρό μεν, ηδονικό δε.
ΗΔΟΝΗ και ΟΔΥΝΗ ακούγονται το ίδιο.
Αλλά βιώνονται διαφορετικά…

Ευτυχία είναι…

karapanou1
Μ.: Να ξυπνάς το πρωί και να 'χεις την ανυπομονησία να πιεις τον πρωινό σου καφέ ανάβοντας ένα τσιγάρο, και να πεις μέσα σου: "Σήμερα τι θα κάνω;" Πιστεύω στην ευτυχία, Φωτεινή. Παρά τον παραλογισμό που μας περιβάλλει, ίσως μάλιστα και σε πείσμα του παραλογισμού, δεν θα σταματήσω να πιστεύω στην ευτυχία. Μόλις γίνομαι καλύτερα, μόλις η κατάθλιψη φεύγει μακριά, είμαι ευτυχισμένη. Ξυπνάω το πρωί, φτιάχνω τον καφέ μου, ανάβω το πρώτο μου τσιγάρο. Δεν θέλω τίποτ' άλλο.
Φ.: Να μη θες τίποτ' άλλο. Να έχεις την ικανότητα να απολαύσεις έναν πρωινό καφέ.
Μ.: Όσοι υπήρξαν δυστυχισμένοι κι είχαν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν, είναι ίσως πιο εύκολο να είναι ευτυχισμένοι. Γιατί ποτέ γι' αυτούς δεν ήταν δεδομένα όσα ήταν για όλους τους άλλους. Και γι' αυτό ένας καφές φτάνει.

«Σχέδιο Ναύκρατις»... Μόνον μια άλλη Πολεμική Ελλάδα/παροικία – ναι, κάπου αλλού - θα σώσει την "ξεπεσμένη Μητρόπολη"...




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Η παγκοσμιοποίηση και ο οικουμενισμός έχουν καταφάει τα πάντα στη Μητρόπολη.

Δεν υπάρχει Ελλάδα πια.

Έχει μετατραπεί σε μία άχρωμη, άοσμη πολυεθνική χαβούζα.

Ένα σάπιο κουφάρι που δεν θυμάται τον εαυτό του.

Έχει ξεχάσει ποιά ήταν...

Σαν μια γριά πόρνη που αδιάφορη πια για τα πάντα, τίγκαρε στο αψέντι και στην πρέζα, γούρλωσε δυό άνευρα ζαβλακωμένα μάτια στο ταβάνι  και αφέθηκε από συνήθεια με ανοιχτά τα πόδια.

Χωρίς να νοιάζεται ποιός μπαίνει, ποιός βγαίνει (στο ρημαγμένο σπίτι της και όχι μόνον), ποιός την κατακλέβει, ποιός την δέρνει αλύπητα, ποιός την ξεσκίζει, τη ματώνει, της κόβει σάρκες.

Κανένας θυμωμένος Όχλος δεν πρόκειται να γεννηθεί εδώ.

Ούτε ενάντια στα πολιτικά σαρκοφάγα που κατασπαράζουν τα παιδιά του, ούτε ενάντια στα στίφη των λαθροεισβολέων που σύντομα θα τον κατασπαράξουν με τον όγκο τους, τη μανία τους, την ωμότητά τους, τον πολεμικό, κατακτητικό και εξολοθρευτικό τους χαρακτήρα.

Λες κι έχει μαστουρώσει κι έχει χαθεί κι αποτραβηχτεί αδιάφορα βαθιά μέσα του κι αρνείται να ξεσηκωθεί.

Καμία Λαϊκή Αντίδραση δεν θα γεννηθεί εδώ.

Κανένας «μη ελεγχόμενος επαναστάτης» δεν θα επιτραπεί να κλωνοποιηθεί εδώ και να γεννοβολήσει εδώ.

Όχι σ’ αυτήν την κοινωνία...της δήθεν ειρήνης...την αποχαυνωμένη...

Κι όχι σ’ αυτό το έδαφος...

Η ελπίδα δεν μένει πια εδώ...

Το μυστικό της επιτυχημένης γονεϊκής φροντίδας


Το κλειδί για μια καλή σχέση είναι να φέρεσαι στο άλλο άτομο όπως θα ήθελες να σου φέρεται, είτε είναι κάποιος συνομήλικός σου είτε είναι παιδί σου. Τα μηνύματα που ακολουθούν αποτελούν τα συστατικά για μια ισορροπημένη σχέση γονέα-παιδιού:

  • Να είμαστε διαθέσιμοι ως γονείς!! Τα παιδιά μάς χρειάζονται διαθέσιμους!! Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με την ποσοτική έννοια του χρόνου, αλλά με τον ‘ποιοτικό χρόνο’ που περνάμε μαζί τους, οπότε κάνουμε πράγματα μαζί, τα ακούμε, τα παρατηρούμε και γενικά είμαστε ‘εκεί’ σωματικά και ψυχικά.

  • Να προσφέρουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενός καθημερινού προγράμματος! Καλές οι εκπλήξεις και τα απρόβλεπτα στη ζωή ενός παιδιού, αλλά καλό είναι να συμβαίνουν στη βάση μιας δομημένης καθημερινότητας, η οποία θα προσφέρει ασφάλεια στο παιδί. Ο καθένας από μας είναι πιο χαρούμενος όταν γνωρίζει τι ακολουθεί.

35 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ 1 ΚΙΛΟ!

pizza

Για να χάσουμε 1 κιλό πρέπει να κάψουμε 7000 θερμίδες, ιδού λοιπόν 35 δραστηριότητες που το καταφέρνουν:
  1. 28 ώρες σιδέρωμα
  2. 58 ώρες μπιρίμπα
  3. 28 ώρες bowling
  4. 17 ώρες κανό
  5. 24 ώρες χαλαρός χορός
  6. 17 ώρες έντονος χορός
  7. 12 ώρες αερόμπικ
  8. 28 ώρες πλύσιμο πιάτων
  9. 22 ώρες ποδόσφαιρο (φιλικό)
  10. 12 ώρες ποδόσφαιρο (αγωνιστικό)

Να σχετίζεσαι, όχι να έχεις σχέσεις

F Koritsi Thalassa

Τι σημαίνει αγάπη;
Η αγάπη είναι μια κατάσταση της συνειδητότητας σου. Όταν είσαι χαρούμενος, όταν υπάρχει χορός μέσα στο είναι σου. Κάτι αρχίζει να δονείται, να ακτινοβολεί από το κέντρο σου. Κάτι αρχίζει να πάλλεται γύρω σου κι αρχίζει να φτάνει στους ανθρώπους, στα δέντρα, στα βράχια, στα αστέρια. Όταν μιλάω για την αγάπη, μιλάω για αυτή την αγάπη – μια αγάπη που δεν είναι σχέση, αλλά μια κατάσταση του είναι.
Πάντοτε να θυμάσαι: Όποτε χρησιμοποιώ τη λέξη αγάπη, τη χρησιμοποιώ ως κατάσταση του είναι, όχι σαν σχέση. Η σχέση είναι απλώς μια πολύ μικρή πλευρά της. Η δική σου ιδέα όμως για την αγάπη, είναι βασικά η ιδέα της σχέσης, λες και οι σχέσεις είναι το παν.

Οριοθέτηση και Ελευθερία

Eleutheria

Το να αγαπάς κάποιον δε σημαίνει ότι παύεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Το να παραχωρείς στον άλλο πλήρη ελευθερία δε σημαίνει ότι του παραχωρείς το δικαίωμα να σε κακομεταχειρίζεται, ούτε σημαίνει ότι καταδικάζεις τον εαυτό σου σε μια φυλακή δικής σου επινόησης, στην οποία θα ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες προκειμένου κάποιος άλλος να ζει τη ζωή που επιλέγει. Ωστόσο, το να παραχωρείς πλήρη ελευθερία σημαίνει ότι δε θέτεις κανένα όριο στον άλλο.
Δε θέτεις όρια σ’ εκείνον, θέτεις όρια στον εαυτό σου. Οριοθετείς ό,τι επιλέγεις εσύ να βιώσεις, όχι αυτό που επιτρέπεται να βιώσει κάποιος άλλος.
Αυτή η οριοθέτηση είναι οικειοθελής και επομένως δεν είναι καθόλου περιορισμός. Είναι δήλωση του Ποιος Είσαι. Είναι δημιουργία. Προσδιορισμός.

Πεθαίνω σαν χώρα

b155130
Αποσπάσματα από το προφητικό πεζογράφημα (α΄ έκδοση 1978) Πεθαίνω σαν χώρα  του Δημήτρη Δημητριάδη:
Ι
(…) “Ολοι, άρρωστοι και γέροι (γιατί αυτές μόνο οι δυο κατηγορίες πια υπήρχαν), περίμεναν απ” τον εχθρό όλα τα καλά- τόση ήταν η απογοήτευση και η θολούρα απ” την απάτη, την μικρόνοια και την κρόνεια μανία που είχαν επικρατήσει μέχρι τότε συνδυασμένες με μια νοσηρή προσήλωση σε σταματημένους μηχανισμούς της Ιστορίας. Γι”  αυτό και ήταν βέβαιο πως την φορά αυτή θα ήταν πολύ διαρκέστερη η κατοχή απ” την αντίσταση που είχε αρχίσει πρό αμνημονεύτων χρόνων και είχε θρέψει θρύλους, παραμύθια, τραγούδια, έπη, μυθιστορήματα, χορούς, θεατρικές τριλογίες και τετραλογίες, επιθεωρήσεις, επιστημονικές μελέτες, ταινίες και όπερες, που υμνούσαν ήρωες και μεγάλες, αξεπέραστες νίκες. Τώρα όλ”  αυτά τα ρουφούσε για πάντα μια μαύρη λάσπη(…)

Περί φόβου, ανασφάλειας και «αόρατων απειλών»

Z. Bauman

9789608219847
(…) Οι λόγοι να φοβάται κανείς είναι πολλοί∙και καθώς ο πραγματικός τους αριθμός και η σφοδρότητα τους είναι δύσκολο να υπολογιστούν από τη σκοπιά της περιορισμένης προσωπικής εμπειρίας, προστίθεται ένας ακόμη, ο σημαντικότερος ίσως, λόγος να φοβάται κανείς: κανένας δεν γνωρίζει που και πότε τα προειδοποιητικά λόγια θα γίνουν πραγματικότητα.
Οι σύγχρονες απειλές, κι ιδιαίτερα οι πλέον φρικιαστικές απ” αυτές, εντοπίζονται κατά κανόνα μακριά, είναι συγκαλυμμένες, κρυφές, σπάνια βρίσκονται αρκετά κοντά ώστε να υπάρχει άμεση μαρτυρία και ακόμη σπανιότερα προσφέρονται για ενδελεχή προσωπικό έλεγχο - είναι απ’όλες τις απόψεις αόρατες. Οι περισσότεροι από μας δεν θα είχαμε μάθει ποτέ την ύπαρξη τους αν δεν ήταν ο τρόμος κι ο πανικός που προβάλλουν και διογκώνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι ανησυχητικές προγνώσεις που συντάσσονται από ειδικούς  κι αμέσως αρπάζονται, υιοθετούνται και ενισχύονται από τα μέλη των κυβερνητικών συμβουλίων και τις εμπορικές εταιρείες – που σπεύδουν, όπως πάντα, να μετατρέψουν όλη αυτή την αναστάτωση σε πολιτικό ή εμπορικό κέρδος.

ΜΑΓΙΣΣΕΣ!!!! ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ!!;!! ΑΝ ΝΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!;!!

 Όταν πολλοί άνθρωποι ακούνε τη λέξη “μάγισσα” σκέφτονται την Κακιά Μάγισσα της Δύσης: Με παραμορφωμένο το κεφάλι της με πράσινο δέρμα , που μοιάζει με μόλις ένα ανθρώπινο ον, αλλά, πολύ λιγότερο ελκυστική!!!! Αυτή η εμφάνιση όμως όπου υπάρχει στα παραμύθια δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!!!! Διότι η άσχημη παραμόρφωση προσώπου από γεννητικά προβλήματα έστειλε πολλές αθώες γυναίκες στον μεσαίωνα στην πυρά από την ιερά εξέταση της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αλλά, και δημιούργησε μια εντύπωση από τότε σχεδόν σε όλο τον κόσμο ότι οι μάγισσες πρέπει να είναι άσχημες και τρεις άθλιες στην εμφάνιση!!!!!
Την γοητεία των μαγισσών μπορεί να δει κανείς από την εξερεύνηση του Malleus Maleficarum (( Μαλλέους Μαλεφικάρουμ -Σφυρί των Μαγισσών )), ένα κείμενο από τον Heinrich Kramer ( Χέινριχ Κράμερ ) που δημοσιεύθηκε το 1487 για να αποδείξει ότι οι μάγισσες ήταν πραγματικές και, στη συνέχεια, να καθοδηγήσει τους πιστούς!!!! Το έργο σημειώνει ότι η μαγεία έτεινε να είναι διαδεδομένη μεταξύ του γυναικείου φύλου!!!! Αυτό διότι τότε οι ιερείς πίστευαν και ποιο πολλοί ακόμα ότι η πρώτη γυναίκα στο κόσμο η << Εύα >> ευλογήθηκε από το διάβολο όταν της έδωσε το μήλο να φάει και μπορούν οι γυναίκες να είναι ποιο ισχυρές σε μαγεία και καλά από τους άντρες!!!! Δεν είναι όμως η δύναμη!!!! Η πονηριά είναι στις γυναίκες μάγισσες που τις κάνουν να φαίνονται ποιο δυνατές από τους άντρες!!!!
1
Καθηγητής Hans Hoffenkamp
Οι μάγισσες υπήρξαν δημοφιλή θέματα σε όλη την ροή της ιστορίας της γης από αρχαιοτάτους χρόνους, σε παραμύθια, μύθους και θρύλους!!!! Σε πιο πρόσφατες περιόδους, έχουμε πιο αξιόπιστες έγγραφες αποδείξεις σχετικά με πραγματικές ή υποτιθέμενες μάγισσες!!!!.
Οι βιογραφίες των επιλεγμένων προσωπικοτήτων περιλαμβάνουν στοιχεία μαγισσών από το μύθο και τη λαογραφία καθώς και αυτό -ομολογίες μαγισσών και αποκρυφιστές σε όλη την καταγραμμένη ιστορία!!!!! Αν και αυτό δεν μπορούμε να το πάρουμε στα σοβαρά λόγο ότι οι ομολογίες ήταν από τα βασανιστήρια της ιεράς εξέτασης όπου θα ομολογούσε ο καθένας εάν τα περνούσε ότι θα ήταν και ο << ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑΧΝΗ >>, τόσο φριχτά ήταν!!!! Επίσης περιλαμβάνονται και μερικοί άνθρωποι που, ενώ ίσως δεν ασκούν οι ίδιοι μάγια, έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές για την ανάπτυξη της μαγείας και συναφείς πεποιθήσεις, ή με τη γνώση και την κατανόηση του σε μας!!!! Οι ιστορίες πολλές πάρα πολλές για αθώες μάγισσες που στάλθηκαν στην πυρά έτσι κάποια νούμερα μιλάνε στην περίοδο της ιεράς εξέτασης πάνω από 1.610.000 γυναίκες κάηκαν ζωντανές ως μάγισσες, βιογραφίες των επιλεγμένων προσωπικοτήτων περιλαμβάνουν στοιχεία μαγισσών από το μύθο και την λαογραφία καθώς και την δική τους  ομολογία, όπως προανέφερα!!!!

Η χρησιμότητα του άχρηστου

12572EF54D7E5049C5453A64EDB189FA
Απόσπασμα (συνίσταται η ανάγνωση ολόκληρου του βιβλίου): 
[σελ. 106] Αντίθετα, σε μια χαμένη ανθρωπότητα που έχει χάσει την ουσία της ζωής, ο Ευγένιος Ιονέσκο απευθύνει κάποιες εξαιρετικές σκέψεις, σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ. Σε μια διάλεξη που έδωσε τον Φεβρουάριο του 1961 παρουσία άλλων συγγραφέων, ο μεγάλος δραματουργός επαναβεβαιώνει πόσο πολύ έχουμε ανάγκη από την αναντικατάστατη αχρηστία.
Παρατηρήστε τον κόσμο να τρέχει πολυάσχολος στους δρόμους. Δεν κοιτάζουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ανήσυχοι, με τα μάτια καρφωμένα στο έδαφος, σαν σκυλιά. Προχωράνε ευθεία, αλλά πάντα χωρίς να κοιτάζουν μπροστά τους, διότι καλύπτουν μια διαδρομή ήδη γνωστή τους, μηχανικά. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου αυτό συμβαίνει. Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο οικουμενικός, είναι ο πολυάσχολος άνθρωπος που δεν έχει χρόνο, που είναι φυλακισμένος από την ανάγκη, που δεν κατανοεί πως ένα πράγμα μπορεί να μην είναι χρήσιμο· που δεν κατανοεί ούτε πως, στην πραγματικότητα, το χρήσιμο μπορεί να είναι άχρηστο, καταπιεστικό βάρος. Αν δεν καταλάβουμε τη χρησιμότητα του άχρηστου, δεν θα καταλάβουμε την τέχνη·

Μαντέψτε τι συνέβη την τελευταία φορά που η τιμή του πετρελαίου κατέρρευσε!

Debris after September 16, 1920 bombing on Wall Street. World-Telegram photo.

Υπήρξε μόνο μια ακόμη στιγμή στην ιστορία, που η τιμή του πετρελαίου κατέρρευσε κατά περισσότερο από 40 δολάρια σε λιγότερο από 6 μήνες.

 Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008, και η αρχή της συντριβής της τιμής του πετρελαίου προκάλεσε τη μεγάλη οικονομική κατάρρευση που συνέβη αργότερα το ίδιο έτος. 

Λοιπόν, τώρα συμβαίνει ξανά, αλλά αυτή τη φορά το διακύβευμα είναι ακόμη υψηλότερο.

Σχέση της παχυσαρκίας με την άνοια


Γεια σας
Γνωρίζετε οι περισσότεροι τα προβλήματα που η παχυσαρκία δημιουργεί στην υγεία. Υπέρταση, καρδιοπάθειες κ.λπ. Πόσοι όμως γνωρίζετε πως η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει και τον εγκέφαλο, επιδρώντας στην μνήμη και την γνωστική ικανότητα;

Σε μία πρόσφατη μελέτη που έγινε από Αυστραλούς επιστήμονες σε 420 άτομα, μετρήθηκε ο δείκτης μάζας σώματος και ελέγχθηκε με μαγνητική τομογραφία ο εγκέφαλός τους  4 καθώς και 8 χρόνια μετά την αρχική τους μέτρηση που είχε γίνει στην έναρξη της μελέτης.

Μετά από προσαρμογή των αποτελεσμάτων για διάφορους παράγοντες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα παχύσαρκα άτομα, είχαν μικρότερου μεγέθους ιππόκαμπο κατά την έναρξη της μελέτης, και πως το μέγεθος αυτό μίκρυνε ακόμη περισσότερο στις επόμενες μετρήσεις ( μετά από 4 και 8 χρόνια), ανάλογα με την μάζα σώματος .

Κάθε 2 βαθμοί αύξησης του δείκτη μάζας σώματος, οδηγούσαν σε 7,2% μείωση του μεγέθους του ιπποκάμπου (του αριστερού του τμήματος).

ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!

Είναι δυνατή η διδασκαλία και η εκμάθηση της αισιοδοξίας!



Οι αισιόδοξοι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν πολλά προνόμια στην υγεία και στον τρόπο ζωής τους. Η αισιοδοξία υπολογίζεται από τον δικό σας τρόπο ερμηνείας, και πώς ορίζετε τα γεγονότα. Αν μάθετε να ορίζετε τα θετικά γεγονότα ως α) κάτι που έγινε χάρη σε σας, β) ένα σημάδι ότι θα έρθουν και άλλα καλά και γ) ένδειξη ότι θα συμβούν και άλλα καλά πράγματα και σε άλλους τομείς της ζωής σας, έχετε διανύσει την μισή διαδρομή. Αν επιπλέον μπορείτε να σκεφτείτε και τα αρνητικά γεγονότα ως α) γεγονότα που δεν οφείλονται σε σας και β) μεμονωμένα περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν τίποτα με μελλοντικά γεγονότα ή άλλες περιοχές της ζωής σας, έχετε διανύσει και τον υπόλοιπο μισό δρόμο!

Ασυνείδητο


Τρίτη δύναμη στον άνθρωπο το ασυνείδητο του, που για μένα είναι λογική δύναμη υψηλής συνείδησης και απεριόριστα μεγαλύτερη από τη λογική και το υποσυνείδητο.
Η σοφία και η γνώση πάνω στην τρίτη δύναμη του ανθρώπου που μερικοί άνθρωποι μέσα από όλο το ανθρώπινο γένος είχαν και έχουν, θα έκανε τον όποιο παρατηρητή και μελετητή του θέματος να θαυμάσει τη σε βάθος διείσδυση της γνώσης τους για το ασυνείδητο.
Εξετάζοντας τον τρόπο που αυτοί οι άνθρωποι-οι γνώστες του ασυνειδήτου-χρησιμοποίησαν τη σοφία και τη γνώση της τρίτης δύναμης, θα έφριττε το κάθε λογικό ον διαπιστώνοντας πώς η γνώση αυτή χρησιμοποιήθηκε για φτηνούς και τιποτένιους σκοπούς. Με μια μικροψυχία που πηγάζει από τα αρρωστημένα εγώ τους και τα δηλητηριασμένα συμφεροντολογικά τους όνειρα. Έλεγξαν και ελέγχουν μεγάλο μέρος από το γίγνεσθαι τον λαών.
Εμπρός στον παραλογισμό της ατελούς λογικής τους και ο πιο βρομερός άνθρωπος, ο πιο λυσσαλέος στην κακία θα δάκρυζε, συναισθανόμενος την κακή χρήση από αυτούς που κατείχαν τη γνώση, διαπιστώνοντας μια μικροψυχία που δεν ανήκει σε ανθρώπινη υπόσταση, σε ανθρώπινη λογική, εις βάρος της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπινου όντος.
Όλη αυτή η κακή χρήση κρύβεται πίσω από καλά στημένες δικαιολογίες, έτσι που μοιάζει μέλι που κρύβει δηλητήριο ή καλός λόγος που κρύβει φθόνο, ώστε αν τολμήσει άνθρωπος να μεταφέρει αυτή τη γνώση αφυπνίζοντας τις λογικές του κόσμου, να μοιάζει ο άνθρωπος αυτός σαν λύκος που κατασπαράζει το κοπάδι του καλού ή σαν προδότης διδάσκαλος που κατηγορεί τα καλά και δείχνει τα λάθος σαν σωστά.
Λογική δύναμη που λέει, η λογική μας. Λογική δύναμη που γράφει, το υποσυνείδητο μας. Λογική δύναμη που μεταφέρει, το ασυνείδητο μας, μία ακόμη λογική δύναμη μέσα στο σύνολο των δυνάμεων του ανθρώπου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα