Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Eίσαι προϊόν προς πώληση


Eίσαι προϊόν προς πώληση
Επικαιροποιημένη επανεμφανίστηκε η δήλωση περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο facebook. Κάθε χρόνο την κοινοποιούν οι δύστυχοι χρήστες, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Ούτε φέτος θ’ αλλάξει, εκτός αν προβείτε στις απαραίτητες διορθώσεις.
«Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω ότι» θα σταματήσω να δημοσιεύω οτιδήποτε δεν θα ήθελα να αποκαλυφθεί, αντιγραφεί, διανεμηθεί, αναμεταδοθεί στον γαλαξία ολούθε ή να πάθει κάτι άλλο, εκτός από το να κάθεται ήσυχο μέσα στο μυαλό μου.
«Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα … μπλα μπλα» κάνει μια τρύπα στο νερό που κυλάει στον νεροχύτη του Μάρκου του Ζάκερμπεργκ και στον μπιντέ των συνεργατών του, καθώς όταν γίνατε μέλη του ΦΒ κάνατε τσεκ στο τετραγωνάκι που συνόδευε την φράση «αποδέχομαι τους όρους χρήσης». Υπογράψατε, δηλαδή, πως διαβάσατε και αποδεχτήκατε τους όρους του, τους οποίους υποτίθεται πως είχατε διαβάσει.
«Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου» είναι έργο δικό μου, αφού ενημερώνω τα άπειρα σύμπαντα, σε καθημερινή βάση, τι νούμερο σώβρακο φοράει ο άντρας μου, πόσες φορές την εβδομάδα απατά τον άντρα της η συννυφάδα μου, πόσα ξόδεψα για την καινούργια χειροποίητη μπουχάρα μου και με πόσες και ποιες κρέμες στοκάρω τα μούτρα μου.

Το Μεγάλο Λάθος


 angry-woman-pic-dm-111793587H λέξη «Κρίση» είναι αυτή που ακούμε πιο πολλές φορές από κάθε άλλη στην καθημερινότητά μας. Κρίση οικονομική, κρίση στις ανθρώπινες αξίες, κρίση στις σχέσεις…

Κι είναι αλήθεια ότι με αυτήν την αντιπαθητική λέξη προσπαθούμε να περιγράψουμε μία κατάσταση που για πολλούς και διάφορους λόγους, απλά δε δουλεύει! Δεν κυλά ομαλά, δεν ικανοποιεί, δεν μας κάνει ευτυχισμένους. Γιατί πάνω από όλα, το ζητούμενο είναι να πλησιάσουμε λίγο πιο κοντά στην ευτυχία! 

Και σίγουρα ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό δεν είναι ούτε να κρυβόμαστε, ούτε να καταπιεζόμαστε, ούτε να συμβιβαζόμαστε.
Έχετε σκεφτεί όμως ότι κάποιες φορές, θεωρούμε δεδομένο ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν προκειμένου να έχουμε μία επιτυχημένη ερωτική σχέση;

Εκατοντάδες γυναίκες κάνουν το ίδιο. Και πρέπει να αισθάνονται χάλια… Αναρωτιέμαι αν το κάνεις κι εσύ. Μιλάω για τις γυναίκες που κρύβουν τα αληθινά τους αισθήματα για έναν άντρα και φοβούνται να μοιραστούνε μαζί του την επιθυμία τους για αγάπη και για μια πιο βαθιά σχέση.

Αμόρφωτοι διανοούμενοι



 
Μα καλά, δεν αναρωτήθηκε κανείς μήπως ο παραιτηθείς αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τζιφόπουλος, με τη φράση του «Πρέπει να φασιστοποιηθούμε», δεν εννοούσε αυτό που καταλάβαμε, αλλά κάτι άλλο;
Αν αναρωτηθείτε, θα καταλάβετε πως το πιθανότερο είναι να μην είναι φασίστας αλλά κάτι ακόμη χειρότερο: επικίνδυνα αγράμματος,αν και καθηγητής Πανεπιστημίου!

Συνήθως οι αγράμματοι μπερδεύουν τις έννοιες.
Έτσι κι αυτός.
Ήθελε να πει ο δόλιος ότι "πρέπει να επιβληθεί η νομιμότητα".
Αλλά, όντας αγράμματος και αστοιχείωτος, μπερδεύει την επιβολή της νομιμότητας με τον φασισμό.
Και αντί να πει "πρέπει να γίνουμε πιο νομοταγείς", αυτός λέει "πρέπει να φασιστοποιηθούμε"! 
Κι έτσι ο φασισμός αποκτά στο μυαλό του ανίδεου ακροατή και μια άλλη... πτυχή που δε μοιάζει να 'ναι και τόσο... κακή τελικά!
Και προφανώς αθωώνεται η έννοια "φασισμός" και τελικά αθωώνεται και ο φασίστας!

Δες για ποιον λόγο θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το αναπάντεχο

886bfb2d512ba84393083b3813268b126b95ebb0
Βάλε στη θέση της τσάντας το ψωμί και στη θέση των ανοήτων κορασίδων εσένα και τον συνάνθρωπο σου σε κατάσταση πείνας.
Εντάξει , πάμε τώρα παρακάτω.
Είναι γνωστό πως οι εποχές που διανύουμε δεν είναι και οι πιο παραμυθένιες , ούτε και πιο… “μπαμπάκι” που θα μπορούσαν να υπάρχουν.
Το Πολεμικό Ημερολόγιο ανήκει στην μερίδα εκείνων των Ιστολογίων που δεν υπνωτίζουν τους αναγνώστες , αλλά παροτρύνουν τον κόσμο και τους λένε συνεχώς μία λέξη.ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ… ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ… ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ…
Τα τελευταία χρόνια σταθήκαμε αρρωγοί στην προώθηση ειδήσεων και άρθρων όσο αφορά την προετοιμασία και την προοργάνωση απέναντι σε κάτι που κατά την άποψη μου πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως όπου νά ‘ναι φτάνει.
Μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις , οικονομική κατάρρευση , στάση πληρωμών , “σκάσιμο” των αγορών , βουτιά χρηματηστιρίου , έξοδος από ευρωζώνη ή ακόμη και θερμό επεισόδειο στο Αιγαίο με τους αγαπημένους μας γείτονες και παλαιά “συντοπίτες” μέχρι που κάτι ξεβράκωτοι χαλάσαν την όμορφη συμβίωση όπως λέει και ο bartholomiew (φυσικά δεν συμφωνούμε).

Η Πραγματικότητα Β’

Δεν ξεκίνησα για να σταματήσω. Ξεκίνησα, μετά από πολύ σκέψη, για να συνεχίσω, νοιώθοντας επιτακτική την ανάγκη να γνωρίσουν, αυτοί που πρέπει, την πραγματικότητα για το καλό της Ανθρωπότητας. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ στο λόγο παροιμίες και θα το πράξω πιο κάτω, περιέχουν συμπυκνωμένη τη σοφία του Ανθρώπου, με λίγα λόγια εκφράζουν πολλά νοήματα.

[Πριν συνεχίσεις διάβασε το Α μέρος] 

Πρέπει να διευκρινίσω επίσης ότι για μένα δεν υπάρχουν κακές λέξεις, μόνο κακές έννοιες. Αν διαπιστώσω καλοπροαίρετη συμπεριφορά, θα συνεχίσω μέχρι να κατανοήσετε την πραγματικότητα.

Θα σας δώσω μερικά συμπεράσματα ακόμη: Ο χρόνος όταν παρέρχεται δεν επιστρέφει και εντός του σύμπαντος και εκτός αυτού, δεν καμπυλώνει ούτε παραμορφώνεται, έχει αναλογική μορφή και υπολογίζεται με απλά μαθηματικά. Στην περίπτωση του σύμπαντος, ο χρόνος δεν ορίζεται απ’ τις περιστροφές της γης γύρω απ τον εαυτό της ή γύρο από τον ήλιο μας, έχει άμεση συνάρτηση με τις περιστροφές του άξονά του.

Ο χρόνος σε ένα κλειστό σύστημα σαν το σύμπαν είναι ίδιος σε όλα τα σημεία του και μπορεί να τον ορίσουμε μετρώντας τις στροφές του άξονά, σε σχέση με το σώμα του. Έξω από το σύμπαν είναι διαφορετική η μονάδα μέτρησης του χρόνου, ορίζεται με άλλο μέγεθος, από άλλα κριτήρια.

Ορίσαμε το χρόνο σύμφωνα με τις περιστροφές της γης, για να κρατήσουμε σταθερές τις εποχές. Αυτός είναι σχετικός χρόνος, δεν είναι ο χρόνος του σύμπαντος, γι’ αυτό προκύπτουν διαφορές και νομίζουμε ότι καμπυλώνει. Η μονάδα χρόνου για τον δημιουργό μας είναι μεγαλύτερη (σε μέγεθος) απ’ τη δική μας και μικρότερη απ’ αυτή του δημιουργού του.

Το φως μέσα στο σύμπαν τρέχει με κάποια ταχύτητα, έξω απ’ αυτό τρέχει με διαφορετική. Αν υπάρχει φως! Όταν υπολογίσουμε μία πλήρη περιστροφή του άξονα, θα είμαστε σε θέση να ορίσουμε το χρόνο εντός του σύμπαντος. Οι περιστροφές του σύμπαντος ορίζονται απ’ τη διαφορά στροφών του άξονα ως προς το σώμα του, μας παραπλάνησε όμως η εικόνα και κάναμε λάθος.

Τα έμβια όντα της γης, αποτελούν μικρόκοσμο για το δημιουργό μας.


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!



Το αποφάσισε και η Ελλάδα. Να επιτρέπει το σεξ μέσα στη φυλακή. Ο έγκλειστος θα έχει το δικαίωμα να δεχθεί την σύζυγό του ή, την γκόμενα του στη φυλακή, όχι για απλή επίσκεψη, αλλά για να κάνουν έρωτα, νόμιμα και κανονικά. Με την άνεσή τους, δηλαδή.

Μια ακόμα απόφαση στο μιλητό. Στα χαρτιά. Στο εξωτερικό που ισχύει η σεξουαλική επαφή του φυλακισμένου με πρόσωπο της αρεσκείας του, η δουλειά γίνεται σε ειδικό χώρο. Και η διεύθυνση της φυλακής είναι υποχρεωμένη να προμηθεύσει στο ζευγάρι τα απαιτούμενα. Σεντόνια, προφυλακτικά, λιπαντικά, δονητές, σαπούνια, πετσέτες, ό,τι χρειάζεται.

ΔΝΤ: ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Πηγή: Fosphotos
 
Ένας μεγάλος μύθος κατέρρευσε δια στόματος Γκίκα Χαρδούβελη που περισσότερο σαν τεχνοκράτης παρά σαν πολιτικός, λέει τα πράγματα όπως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος και όχι όπως τα υπαγορεύουν οι κυβερνητικές σκοπιμότητες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για τον υπουργό οικονομικών, είναι αδιάφορο για το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Αυτό είπε ο Χαρδούβελης στο κυλικείο της Βουλής και έτσι διέψευσε την κυβερνητική καραμέλα ότι οι δανειστές τρέμουν στο ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της χώρας. Στη συζήτηση του με τους βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το ΔΝΤ όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται αν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, αλλά ούτε καν ποιος θα είναι κυβέρνηση.

Ενοχές, παιχνίδι του Εγώ

Όλες οι ενοχές δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι του εγώ, επειδή υπονοούν ότι έχεις εσύ τον έλεγχο όσων σου συμβαίνουν. Αν όμως δεν έχεις αποκρυσταλλωμένο εγώ, τότε είσαι σαν φτερό στον άνεμο. Πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος. Το φτερό δεν μπορεί να πει πως ήθελε να πάει νότια αλλά πήγε βόρεια και νιώθει ενοχές! Οτιδήποτε έχει συμβεί, δεν έγινε εξαιτίας σου, αλλά το έκαναν οι περιστάσεις. Νιώσε ταπεινά, άφησε τα δάκρυα να κυλήσουν, αλλά μη νιώθεις ενοχές. Τα δάκρυα θα ξεπλύνουν και θα καθαρίσουν την καρδιά σου. Παράτα το εγώ και χαλάρωσε. Αν γίνεις συνειδητός, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Όταν είσαι συνειδητός, δεν μπορείς ποτέ να κάνεις πράγματα για τα οποία να νιώσεις ενοχές.


Και όταν δεν είσαι συνειδητός, πως μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, για το οποίο δεν θα νιώσεις ενοχές; 

Όταν αγαπάς, ο παράδεισος είναι εδώ και τώρα

 
Osho: Όταν ερωτεύεστε, ξαφνικά όλες οι ικανότητές σας φτάνουν στο αποκορύφωμα, στο κρεσέντο. Λίγα λεπτά πριν φαινόσασταν βλάκας και συναντήσατε μια γυναίκα, και ξαφνικά στην ύπαρξή σας ξεχύθηκε μεγάλη χαρά, ανάψατε. Όταν οι άνθρωποι αγαπούν, φτάνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όταν η αγάπη χάνεται ή δεν υπάρχει, αυτοί φτάνουν στο ελάχιστο των δυνατοτήτων τους.

Μαγεία: η άγνωστη δύναμη



(σ.σ. Σε αυτό το κείμενο, θα πλησιάσουμε το θέμα της μαγείας μέσα από την πραγματική του διάσταση. Θα τονίσω μόνο πως όσα θα διαβάσετε παρακάτω, αποτελούν βιωματική γνώση του υποφαινόμενου και ως εκ τούτου, δεν αποτελούν θέσφατο. Κάθε αμφισβήτηση ή / και διαφωνία, είναι λογικό να υφίσταται.)

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η μαγεία αποτελεί μέρος της κοινωνικής ζωής της ανθρωπότητας. Μέσα στο πέρασμα των αιώνων, το θέμα "μαγεία" έχει γνωρίσει όλες σχεδόν τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει ένα τέτοιο φαινόμενο: αποδοχή, απαξίωση, φόβο, διωγμό, ξανά απαξίωση και τώρα μία σιωπηρή αποδοχή. 

Υπήρχαν περίοδοι που οι μάγοι είχαν μεγάλη αίγλη και περίοδοι που εκδιώχθηκαν και θανατώθηκαν. Ίσως, αυτή η τελευταία περίοδος να έδωσε στη μαγεία περισσότερη δύναμη και ισχύ απ' όση πραγματικά έχει, αφού ακόμη και οι αλχημιστές θεωρήθηκαν μάγοι από τη δυτική (παπική) εκκλησία. 

Στη δε καθ' ημάς ανατολική (ορθόδοξη) εκκλησία, οι αφορισμοί και οι κατάρες των Οικουμενικών Συνόδων, μάλλον κατάφεραν να δώσουν μία δύναμη και μια αίγλη στη μαγεία, που την είχε ανάγκη προκειμένου να επιβιώσει, παρά μειώθηκε το κύρος της.

Καιρός να σταματήσεις να είσαι κατηφής

kathfhs

Τίποτα δεν πάει καλά, είναι μια στραβή μέρα… νιώθεις κούραση, απογοήτευση και η κατήφεια αρχίζει να σε κερδίζει. Από τη στιγμή που δεχτείτε πως δεν είναι και καλύτερη μέρα σας, σας προσφέρουμε μια λίστα με 20 «πράγματα» που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και να νικήσετε την κατήφεια.
Μερικά από τα παρακάτω θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και σαν ένα «τοίχος προστασίας» για να αποφευχθεί η κακή διάθεση. Αλλά θα λειτουργήσουν σαν ένα «συναισθηματικό αντίδοτο» που σας δημιουργεί ένα θετικό συναίσθημα που ωθεί προς την χαρούμενη διάθεση.
  1. Εκφραστείτε. Μην κρατάτε τη δυσφορία μέσα σας. Βγάλτε την ένταση (όχι σε κάποιο άλλο άτομο), σπάστε κάτι, φωνάξτε, γράψτε για αυτό που νιώθετε.
  2. Χαλαρώστε, ειδικά αν νιώθετε θυμωμένοι. Όταν θυμώνουμε, αναπνέουμε πιο γρήγορα και αυτό από μόνο του μας κάνει να αισθανόμαστε χειρότερα. Αναπνεύστε βαθιά και, αν μπορείτε, βρείτε μια στιγμή για να σκεφτείτε ήρεμα ή για να κοιμηθείτε λίγο.
  3. Βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να αισθάνεστε άνετα. Αν είναι δυνατόν, πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι ταραγμένοι ή αγχωμένοι.

Κοινωνία εξαρτημένη από ουσίες

Μήπως ο ή η γιατρός σου σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα; Μήπως σε αγκαλιάζει όταν φτάνεις ή όταν φεύγεις από το ιατρείο; Αν ναι, τότε θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξεις γιατρό.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία σου, καθώς πρόσφατη έρευνα έδειξε πως γιατροί που έχουν με τους ασθενείς τους κοινωνικές συναναστροφές πέραν της τυπικής σχέσης γιατρού-ασθενή, τότε δυσκολεύονται να πουν την πραγματική αλήθεια για την κατάσταση της υγείας τους. Μάλιστα, αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι δυσκολεύονται να λάβουν τη σωστή απόφαση και να υποδείξουν στον ασθενή την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή.

Σύμφωνα με τη βρετανική έρευνα «Blurring of Boundaries in the Doctor-Patient Relationship» (Προοδευτική εξάλειψη των ορίων στη σχέση γιατρού-ασθενούς), το 59% των ογκολόγων παραδέχθηκε πως το βρίσκει πολύ δύσκολο να πει την αλήθεια στον ασθενή με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, ακόμη και να του πει την αλήθεια γύρω από το πόσο διάστημα ζωής εκτιμά πως του απομένει.

Περίπου το 60% των ιατρικών ειδικοτήτων γύρω από τον καρκίνο παραδέχθηκε πως το να έχει σχέσεις πέραν του τυπικού με τους ασθενείς του, δυσκολεύεται να είναι αντικειμενικό γύρω από την αγωγή στην οποία θα πρέπει να υποβάλει τον ασθενή. Αυτό σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε λανθασμένη θεραπεία η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει και σε ανεπανόρθωτη βλάβη ή ακόμη και στον θάνατο.

Η Lesley Fallowfield, επικεφαλής της έρευνας των ιατρικών σχολών του Μπράιτον και του Σάσεξ δήλωσε πως «αν και αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά ως προς τα υψηλά ποσοστά τους, ωστόσο δείχνουν μια ανησυχητική τάση».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα