1001_LIF_apples1_t770
Τα 8 διασημότερα μήλα στην ιστορία
———————————————————————————
Χάζευα στο μανάβικο τα ωραία γυαλιστερά μήλα και έπιασα τον εαυτό μου να μαγνητίζεται. Εκεί σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο. Εκεί μου ήρθε η ιδέα. Γιατί το μήλο; Συμβαίνει κάτι περίεργο μ’ αυτό το φρούτο, ή είναι απλά μια σειρά συμπτώσεων; Το λέω γιατί το μήλο είναι παρόν σε πολλές διαφορετικές παραδόσεις και εμφανίζεται στη μυθολογία, στις ιστορίες και στα παραμύθια διαφορετικών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο.
  • Το μήλο είναι ο απαγορευμένος καρπός, που ο όφις προσέφερε στην Εύα στον κήπο του παραδείσου και που από ξεκίνησαν τα βάσανα του ανθρωπίνου γένους.
  • Το μήλο πάλι ήταν δηλητηριασμένο και καταδίκασε την Χιονάτη να πέσει σ’ ένα βαθύ κώμα στο διάσημο παραμύθι.
  • Επίσης, το μήλο είναι αυτό που προξένησε τον Τρωικό πόλεμο στην ελληνική μυθολογία.
Γιατί ένα μήλο;
Το σχήμα και το μέγεθος του μήλου, καθώς και το όμορφο κόκκινο χρώμα του, μοιάζει με μια ανθρώπινη καρδιά. Σε πολλούς διαφορετικούς μύθους, το μήλο συμβολίζει την καρδιά και τα συναισθήματα που σχετίζονται με την αγάπη. Ορισμένες θρησκευτικές παραδόσεις θεωρούν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε ήταν αθάνατοι και απολάμβαναν την δόξα της αιώνιας ζωής, έγιναν θνητοί όταν αμάρτησαν, παραβιάζοντας τον μοναδικό και πιο σημαντικό κανόνα. Να καταστρέψουν την ελευθερία του ανθρώπινου είδους, σε βάρος της επιθυμίας του πάθους και της καρδιάς. Σ’ αυτό το άρθρο σας μάζεψα τα πιο διάσημα μήλα στην ιστορία.