Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ



Δεν έχει γραφτεί ακόμα η αληθινή ιστορία της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ίσως να μη γραφτεί ποτέ και όχι γιατί επικρατεί μια σκοπιμότητα. Μιλάμε για το στρατιωτικό επεισόδιο που καθάρισε την μπουγάδα στην υπόθεση της απελευθέρωσης της Ελλάδος από τον οθωμανό. Κι αυτό συνέβη τον Οκτώβριο του 1827 όταν κατέστρεψαν στο όρμο του Ναυαρίνου την τουρκοαιγυπτιακή αρμάδα οι ενωμένοι στόλοι της Ρωσίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Το πατατράκ στην Ευρώπη με το χαστούκι στημεμέτικη αυτοκρατορία.
Η αγγλική κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήρια της(!) στον σουλτάνο κι έριξε την ευθύνη στον Άγγλο ναύαρχοΈντουαρντ Κορδιγκτον, τον οποίον μετά το θρίαμβο στοΝαυαρίνο τον αποστράτευσαν! Απεναντίας ο τσάρος παρασημοφόρησε τον υποναύαρχο κόμη Χέϋντεν. Πραγματικά πέρασε της Ρωσίας, ήταν ο θρίαμβος της ρώσικης πολιτικής το Ναυαρίνο. Ο άλλος ναύαρχος ήταν ο τότε 45χρονος Γάλλος Δεριγνύ, όπως τον λέμε στην Ελλάδα.

Discovery Channel: Ανακόντα καταπίνει τον φυσιοδίφη Πολ Ρόζαλι (Videos)



Σάλος έχει ξεσπάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την τελευταία εκπομπή του Discovery με τον γλαφυρό τίτλο Eaten Alive. 

Στην πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για τις 7 Δεκεμβρίου το κανάλι υπόσχεται ότι θα γίνει αυτό που λέει ο τίτλος με πρωταγωνιστή τον φυσιοδίφη Πολ Ροζόλι και ένα... ανακόντα!

Τα τρία βασικά σημάδια της κατάθλιψης

Τα τρία παρακάτω σημάδια δεν πρέπει να τα αγνοήσετε καθώς μπορεί να δείχνουν κατάθλιψη:
  • Έντονο αίσθημα θλίψης και κενότητας
110Όταν η στενοχώρια επιμένει, ακόμα και όταν ο λόγος που την προκάλεσε έχει περάσει ή λυθεί, τότε πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απλή αδιαθεσία. Το άτομο χάνει το ενδιαφέρον του στη ζωή, παρουσιάζει ανικανότητα να εκφράσει κάποιο συναίσθημα ή δηλώνει συχνά πως νιώθει κενό και άδειο.

Αποφθέγματα του BF Skinner για την κοινωνία και τον άνθρωπο


slide5
Ο Burrhus Frederic (BF) Skinner γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1904 και πέθανε στις 18 Αυγούστου του 1990. 
Ήταν Αμερικανός ψυχολόγος, συγγραφέας, και κοινωνικός φιλόσοφος. 
Πίστευε στην θεωρία του Συμπεριφορισμού που είναι ένα από τα κυριότερα ρεύματα στην ψυχολογία. 
Σε μια έρευνα τον Ιούνιο του 2002, ο Skinner καταγράφεται ως ο μεγαλύτερος σε επιρροή ψυχολόγος του 20ου αιώνα. Επίσης υπήρξε και ένας παραγωγικός συγγραφέας που δημοσίευσε 21 βιβλία και 180 άρθρα. 
Πέθανε από λευχαιμία στις 18 Αυγούστου, 1990. 
Ο BF Skinner συνέχισε να γράφει και να εργάζεται μέχρι λίγο πριν το θάνατό του και θεωρείται μια ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
Αποφθέγματα:
  • Παιδεία είναι αυτό που μένει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται.
  • Οι συνέπειες μιας πράξης επηρεάζουν την πιθανότητα να επαναληφθεί.
  • Θαυμάζουμε ανθρώπους στο βαθμό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι κάνουν και, στην περίπτωση αυτή, το ρήμα «θαυμάζω» σημαίνει περισσότερο «μένω άναυδος».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΟΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΕΣΩΓΗΙΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ!!!!!

Το άρθρο αυτό το αφιερώνω σε όλου τους δύσπιστους σκεπτικιστές και θεωρητικούς!!!!

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω ευρήματα όπως αγάλματα τεχνουργήματα τοιχογραφίες πήλινα αντικείμενα, χρυσά κτλ. κτλ. όπου είναι από την αρχαιότητα και δείχνουν να μην έχουν ανθρώπινη υπόσταση!!!! Δείχνουν να μοιάζουν με τους γνωστούς γκρίζους, ή με κάτι το απόκοσμο έως και το τελείως άγνωστο!!!!
Ας ξεκινήσουμε με τον πολιτισμό των Μάγια!!!!
mayas 1
[1] Οι δύο κύκλοι κοντά στο κέντρο του τεχνουργήματος φαίνεται να είναι γη!!!! [2] Αυτό φαίνεται να είναι ένα διαστημόπλοιο κάποιου τύπου!!!! [3] Ένας τεράστιος κομήτης ή αστεροειδής όπου κατευθύνθηκε προς τη γη!!!! [4] φαίνεται να είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο διαστημόπλοιο ικανό για την εκτροπή ενός μεγάλου κομήτη ή μετεωρίτη!!!! [5] φαίνεται να είναι ένας αστροναύτης στον έλεγχο του σκάφους του!!! [6] Αυτό που φαίνεται να είναι ένα έξυπνο ελεγχόμενο διαστημόπλοιο!!!!
mayas 2
Δισκοειδές άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο!!!!  Πέτρινο με φύλλα χρυσού!!!!

Όταν τα δεδομένα γίνονται ζητούμενα...




Εδώ είναι το δύσκολο. Ένα άτομο που βρισκόταν στη ζωή σου καθημερινά και νοιαζόσουν για αυτό κι αυτό για εσένα ξαφνικά να «φεύγει». Δεν θέλω να συγκεκριμενοποιήσω το ρήμα. Ο καθένας δέχεται την απώλεια όπως αισθάνεται. Θάνατος, χωρισμός, τσακωμός… Κι όμως όλα σε πληγώνουν τόσο πολύ. Ένα άτομο δεν υπάρχει πλέον στη ζωή σου κι εσύ αναρωτιέσαι το γιατί; Όχι το γιατί έφυγε (γιατί λογικά κάτι θα τον οδήγησε σε αυτό) αλλά γιατί πλέον δεν είναι εδώ μαζί σου.

 Δυστυχώς είναι πολύ κακό πράγμα η συνήθεια. Η συνήθεια καθιστά τα άτομα στη ζωή μας ως δεδομένα, δεν ανοιγόμαστε σε αυτά, δεν τα δίνουμε την πρέπουσα σημασία, τα πληγώνουμε πιστεύοντας πως θα είναι εκεί πάντα για εμάς. Όταν όμως παύουν να αποτελούν τη ζωή μας; Σκεφτόμαστε πόσα δεν είπαμε, πόσα δεν κάναμε , πόσα δεν προλάβαμε. Αλλά γιατί δεν προλάβαμε; Δεν είχαμε χρόνο ή απλά εμείς επιλέξαμε να αισθανθούμε ασφαλείς με το να μην ανοιχτούμε περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία , η οποία βέβαια δεν ήρθε ποτέ.

Είμαστε τα μελλοντικά "θρασίμια"


Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση, η διαπίστωση ότι οι μαθητές που έχουν κλείσει τα σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα δε συχνάζουν τα βράδια στα Εξάρχεια, που ως γνωστόν αποτελούν ορμητήριο βίας κ εγκληματικότητας, αλλά μπορεί να έχουν μεγαλώσει και σε καθωσπρέπει περιοχές, όπως η Γλυφάδα κι η Πεύκη.

Οι μαθητές αντιδρούν στο νέο σύστημα Λυκείου με την τράπεζα θεμάτων, ζητώντας να μην εφαρμοστεί, κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού είδαμε τα χαΐρια της Κυβέρνησης και με τις τράπεζες χρημάτων που είναι χρεοκοπημένες αλλά θα τις πληρώνουν τα παιδιά των παιδιών μας μέχρι να πεθάνουν.

Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι η γνώση που τους δίνεται στα σχολεία δεν είναι προσαρμοσμένη στις προσωπικές τους ανάγκες κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού εξ' όσων γνωρίζω δεν υπάρχει σε κανένα σχολείο μάθημα για το πώς θα γίνεις πετυχημένος νταβατζής, μαφιόζος ή έμπορος ναρκωτικών, οπότε τα παιδιά δε λαμβάνουν τα απαραίτητα εφόδια που απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, οι κινητοποιήσεις των μαθητών υποκινήθηκαν από μια σελίδα στο facebook που κατάφερε να συντονίσει 500 καταλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται να είναι υπεύθυνη και για τη φωτιά στα γραφεία της Athens Voice, για το πολύνεκρο τροχαίο στην Αίγυπτο και για την πτώση της δημοτικότητας του Ομπάμα.

Η καταστροφή είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Οι μύθοι 230 διαφορετικών πολιτισμών αναφέρεται διεξοδικά σε παγκόσμιες καταστροφές .

Η καταστροφή είναι ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός...

Ένα αρχείο που ανακαλύφθηκε στον αρχαίο βουδιστικό ναό της Λάσα στο θιβέτ, αναφέρει το εξής ενδιαφέρον:

"... ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΒΑΛ ΕΠΕΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΟΙ ΕΠΤΑ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΡΙΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣΤΗΚΑΝ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. ΕΒΛΕΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΝΑ ΞΕΧΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΕΙΜΑΡΟ ΑΠΟ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟ. Ο ΑΕΡΑΣ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ..."

Οι 12 χειρότερες συνήθειες για την ψυχική μας υγεία

Κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα μπορεί να επιφέρουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.
 
Η κατάθλιψη συνήθως προκαλείται από παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα όρια ελέγχου μας, όπως το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, την απώλεια μιας εργασίας ή οικονομικά προβλήματα. Αλλά οι μικρές επιλογές που κάνει κανείς κάθε μέρα μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή του περισσότερο από ότι μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς. Οι συνήθειες όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, τα μέσα ενημέρωσης, οι συνήθειες άσκησης, ή ακόμη και ο τρόπος που περπατάει κανείς μπορεί να στερούν την ευτυχία από την καθημερινότητα χωρίς το άτομο να το συνειδητοποιεί. Ευτυχώς, αυτές οι συμπεριφορές και συνήθειες μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν 12 συνήθειες οι οποίες σαμποτάρουν την καλή διάθεση για τις οποίες υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για να τις αποφύγει κανείς.

Σκύβετε όταν περπατάτε

Έρχεται ΒΑΡΥΣ χειμώνας! Τα 10 ΒΟΤΑΝΑ που γιατρεύουν!

Έρχεται ΒΑΡΥΣ χειμώνας! Τα 10 ΒΟΤΑΝΑ που γιατρεύουν!

Παλαιότερα όταν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα φάρμακα τι έκανε ο κόσμος;
Χρησιμοποιούσε τα φάρμακα που του πρόσφερε απλόχερα η φύση! Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.
Τα βότανα είναι, ομολογουμένως, ένα από τα καλύτερα δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Όχι μόνο μπορούν να κάνουν το πιο βαρετό φαγητό, νόστιμο και γευστικό, αλλά μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και πλήθος παθήσεων.
Το ακόμα καλύτερο δε, είναι ότι μπορείτε με λίγη φροντίδα να έχετε τον δικό σας βοτανόκηπο στον μπαλκόνι σας και να βρίσκετε κάθε ώρα και στιγμή και δεντρολίβανο και βασιλικό και μαϊντανό, φρέσκο και μυρωδάτο.
Αν δεν χρησιμοποιείτε τα βότανα στο φαγητό σας, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε, γιατί τα πλεονεκτήματα τους είναι περισσότερα από όσα νομίζατε και πιο θεραπευτικά από ό,τι φανταζόσασταν.

Δαίδαλος, ο Mεγάλος Eφευρέτης της Aρχαιότητας

Ο Δαίδαλος είναι από τους μεγαλύτερους εφευρέτες στην αρχαία Ελλάδα,..ένας πραγματικός πολυτεχνίτης και καλλιτέχνης ταυτόχρονα, όπως υποδηλώνει το όνομα Δαίδαλος που προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα δαιδάλω = εργάζομαι με τέχνη.
Για τον Δαίδαλο σώζονται αρκετοί μύθοι και αυτοί καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τους Αθηναίους μυθογράφους τον 6ο π.Χ. αιώνα επί Πεισίστρατου. Το μεγαλύτερο μέρος των μύθων για τη ζωή του Δαίδαλου εκτυλίσσεται στην Κρήτη.Ο μύθος του μας παραδίδει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν απόγονος του Ερεχθέα βασιλιά των Αθηνών, ιδρυτή των Παναθηναίων αγώνων. Από σπουδαία γενιά ήταν και η μητέρα του η Αλκίππη, που κρατούσε από τον Κέκροπα, τον μυθικό ιδρυτή της πόλης των Αθηνών.
Ο Δαίδαλος σύντομα εξελίχθηκε στον πιο σπουδαίο αρχιτέκτονα και γλύπτη της Αθήνας. Λεγόταν μάλιστα ότι τα αγάλματα που έβγαιναν από το εργαστήριο του Δαίδαλου έμοιαζαν με ζωντανά. Τόσο ζωντανά, που όταν ο Ηρακλής αντίκρισε το άγαλμα ενός άντρα σε θέση μάχης, νόμισε ότι κάποιος του επιτίθεται και ενστικτωδώς αντέδρασε καταστρέφοντάς το με το ρόπαλό του. Όταν κατάλαβε ότι είχε καταστρέψει ένα περίτεχνο άγαλμα, που μάλιστα παρίστανε τον ίδιο, αισθάνθηκε μεγάλη ντροπή και ζήτησε συγνώμη από τον Δαίδαλο.

Ὁ χρόνος…

Ὁ χρόνος...Ὁ χρόνος δέν εἶναι Συνεχής, Γραμμικός, ὅπως νομίζουμε, καί ὅπως ἡ καθημερινή ζωή μας δίδει τήν ἐντύπωσην· ῥέει διακεκομμένα, εἰς ἀπειροελάχιστα διαστήματα, πού εἶναι ἀνεπαίσθητα εἰς τήν βιολογία μας, δίνοντας μας τὴν ἐντύπωσιν μιᾶς συνεχοῦς ῥοῆς του.
Εἶναι Διακεκριμμένος, Τμηματικός, Στροβοσκοπικὸς καί ἡ ταχύτης μέ τήν ὁποίαν ἐκτυλίσσονται τά τμήματά του, εἶναι διαφορετική εἰς κάθε Πραγματικότηταν.

Το δαχτυλίδι του Γύγη

Ο πρώτος μύθος που συναντάται στην αρχή του δεύτερου βιβλίου της Πολιτείας του Πλάτωνα
Η «Πολιτεία» του Πλάτωνα είναι ένα ογκώδες φιλοσοφικό έργο που αποτελείται από 10 επί μέρους βιβλία, τα οποία αναφέρονται στο μείζον φιλοσοφικό θέμα της δικαιοσύνης. Μέσα στο αρχαίο κείμενο, κατά την προσφιλή συνήθεια του Πλάτωνα, περιλαμβάνονται και τρεις μύθοι.
Τον πρώτο μύθο τον συναντάμε στην αρχή του δεύτερου βιβλίου (359d) και είναι το ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΓΥΓΗ ο οποίος είναι συνοπτικά ο εξής:
Ο Σωκράτης συνομιλώντας με τον Γλαύκωνα, αναρωτιέται εάν και κατά πόσο ένας άνθρωπος που καταφέρνει τελικά να εφαρμόζει στην ζωή του την αρετή της δικαιοσύνης και να ακολουθήσει έναν ακριβοδίκαιο τρόπο ζωής, το κάνει επειδή έχει καταστεί πράγματι δίκαιος και επομένως εφαρμόζει εκουσίως έναν συγκεκριμένο κώδικα ηθικής και όχι διότι φοβάται τις επιπτώσεις και τις τιμωρίες των νόμων.
Θέτει λοιπόν τον εξής προβληματισμό: Αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να γινόμαστε αόρατοι, έτσι ώστε να αποκτούμε την δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να γινόμαστε αντιληπτοί από κανέναν, θα εξακολουθούσαμε να εφαρμόζουμε τον ίδιο κώδικα ηθικής, όπως στην περίπτωση που όλοι μας βλέπουν και ανά πάσα στιγμή μας κρίνουν;

30 χρόνια διαφορά ηλικίας

diafora-ilikias
Είναι 25 ετών και συνδέεται εδώ και επτά μήνες με τον Β, 55 ετών. Η διαφορά μας είναι 30 χρόνια, αλλά η σχέση τους είναι τέλεια κατά τη Μυρτούλα .
Αισθανόμαστε και οι δυο ερωτευμένοι και το εκφράζουμε. Βέβαια υπάρχει μια διαφορά ιδεών και νοοτροπίας, αλλά με την αγάπη ξεπερνιέται”  μου είπε πάνω στην εκμυστηρίευση της.
” Για μέλλον δεν έχουμε συζητήσει, αλλά εγώ ανησυχώ. Τι θα γίνει; Θα μπορέσουμε να ζήσουμε μαζί; Ποια θα είναι η αντίδραση των γονέων μου, των δικών του και του περιβάλλοντος;  Η σχέση μας είναι ακόμα κρυφή. Θα μπορέσουμε ίσως κάποτε να παντρευτούμε; Ξέρω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά τον αγαπώ και δεν μπορώ πλέον να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν.
- ¨Προσωπικα, (της απάντησα ) δεν έχω καμιά αντίρρηση, αν είστε ερωτευμένοι και περνάτε τόσο καλά, να συνεχίσετε τη σχέση σας απολαμβάνοντας το παρόν και μόνο το παρόν.
Σχετικά με το μέλλον, θα σε προσγειώσω  όμως λέγοντας πως ελάχιστες τέτοιες σχέσεις επιβιώνουν στο χρόνο και μάλιστα καταλήγουν σε γάμο, της αποκρίθηκα  όσο πιο στοργικά μπορούσα ( ελπίζοντας μέσα μου και  κατά βάθος πως σύντομα θα  ξεθυμάνει ο θαυμασμός που νιώθει  μέσα της για αυτόν) 

Η Κατασκοπεία στην Αρχαία Ελλάδα


Πώς δρούσαν οι αρχαίοι κατάσκοποι; Πώς μάθαιναν στην αρχαιότητα τι γινόταν στις γειτονικές ή τις παρα-γειτονικές πόλεις δίχως δορυφόρους, κοριούς και κρυφές κάμερες; Δεν ενδιαφέρονταν για τους γείτονες ή στηρίζονταν σε εικασίες και υποθέσεις. Ε, λοιπόν, τίποτα από όλα αυτά.

Η κατασκοπεία «ανθούσε» και στην αρχαιότητα. Το τεκμηρίωσε στην ομιλία της «Κατασκοπεία στην αρχαιότητα», στο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» η αρχαιολόγος Κατερίνα Ρωμιοπούλου.
Η κ. Ρωμιοπούλου αναφέρθηκε με τρόπο περιγραφικό και γλαφυρό στις συνήθεις τακτικές μεθόδους που ακολουθούσαν οι αρχαίοι Ελληνες σε καιρό πολέμου (αλλά και ειρήνης) για να παίρνουν πληροφορίες που τους χρησίμευαν στη μάχη αλλά και στο εμπόριο.
Παράλληλα, με παραδείγματα από τον Ομηρο και τον Ευριπίδη αλλά και προβολές σλάιντ από σχετικές παραστάσεις αγγείων «εικονογράφησε» τη διάλεξή της.
Ελλείψει εξειδικευμένης τεχνολογίας οι αρχαίοι Ελληνες χρησιμοποιούσαν… ανθρώπους. «Δεν είχαμε εξειδικευμένους κατασκόπους», τονίζει, ωστόσο υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι «προσφέρονταν να δώσουν πληροφορίες». Οι τακτικές δεν ήταν σαν τις σύγχρονες. «Βασίζονταν στην ευφυϊα και στην παρατηρητικότητα αυτού που έβλεπε.

Η μη λεκτική επικοινωνία

Dealing With Cheating

Το ολικό νόημα μιας δυαδικής επικοινωνίας μεταφέρεται μόνο κατά το 1/3 μέσω της λεκτικής οδού και κατά τα 2/3 μέσω της μη λεκτικής οδού – R.L. Birdwhistell (1970)
Από το σύνολο των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις, το 7% γίνεται μέσω της λεκτικής οδού, το 38% μέσω της φωνητικής οδού και το 55% μέσω της λοιπής μη λεκτικής οδού – A. Mehrabian (1971)
Το 90% της διαπροσωπικής επικοινωνίας διεξάγεται μέσω της μη λεκτικής οδού – G. R. Wainwright (1992)
Τι είναι η μη λεκτική επικοινωνία και πώς επιτυγχάνεται; Η μη λεκτική επικοινωνία είναι η διαδικασία μέσω της οποίας ένα άτομο επηρεάζει τη συμπεριφορά, τη νοητική κατάσταση ή τα συναισθήματα κάποιου άλλου, χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα μη λεκτικά κανάλια.

“Γνώμες”


opinionΑν αυτός που είσαι δεν αρέσει σε κάποιον του οποίου η γνώμη είναι σημαντική για εσένα, πριν αλλάξεις εσύ, βεβαιώσου πως αυτός ο κάποιος έχει καλό γούστο.
Εάν σπαταλάς χρόνο να ασχολείσαι με αυτούς που ασχολούνται με εσένα, δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου.
Το να διαφέρεις από τους πολλούς είναι από μόνο του αφορμή για φθονερά σχόλια από ανθρώπους που είναι όλοι ίδιοι.
Μην σε ενοχλεί η άσχημη γνώμη που μπορεί να έχουν κάποιοι για εσένα…

Νέα θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα εξηγεί τα παράδοξα κβαντικά φαινόμενα

Πανεπιστημιακοί από το πανεπιστήμιο Γκρίφιθ και της Καλιφόρνια δίνουν μια ριζοσπαστική νέα ερμηνεία της κβαντικής φυσικής, προτείνοντας μια θεωρία για την ύπαρξη ενός μεγάλου αλλά πεπερασμένου πλήθους από παράλληλα σύμπαντα, τα οποία μάλιστα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
sumpan-diastima
Έτσι, η καινούρια θεωρία των «πολλαπλών κόσμων που αλληλεπιδρούν» προσφέρει μια εντελώς νέα και παράτολμη προσέγγιση σε αυτό το πεδίο
Στο άρθρο που δημοσίευσαν στο περιοδικό Physical Review X, οι φυσικοί προτείνουν ότι τα παράλληλα σύμπαντα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και ότι κάθε ένα από αυτά δεν εξελίσσεται εντελώς ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Αντίθετα, οι «πλησιέστεροι» κόσμοι αλληλεπιδρούν με μία ασθενή απωθητική δύναμη, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει όλα τα παράδοξα φαινόμενα που περιγράφει η κβαντική φυσική.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ

Juan Martinez Bengoechea _paintings_Chile_artodyssey (13)

Φθάνουν απλά πράγματα για σένα:
Ένα επάγγελμα για μέτριο βιοπορισμό
Ένα πατρώνυμο για την περίπτωση συνωνυμίας
Ένα βιβλιάριο ασθενείας για τις άσχημες μέρες
Λίγες καλές γνωριμίες, χρήσιμες επαφές
Τετράγωνη σκέψη, σωστές κουβέντες
Μετρημένη εμφάνιση
Κι ένα ευχάριστο κλίμα με τους γύρω
Να αισθάνονται ελεύθερα μαζί σου
Να μην καταλαβαίνουν πως αγαπάς την μόνωση
Κι αρχίζουν να σ' αποφεύγουν.

ΜΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΠΕΝΟΕΙΔΗΣ ΕΝΩΣΗ..ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ..


Αν  σας ζητούσαν να βρείτε μιαν..αρωματικη…τερπενοειδη ένωση,θα πήγαινε ποτε το μυαλό σας στην..
Τετρα-ϋδρο-κανναβινόλη;
Μπορει ναι , μπορει και όχι.. Όμως από δω και περα, θα ακούτε όλο και περισσότερα γι αυτην..
Η τετραϋδροκανναβινόλη είναι η κύρια ψυχότροπη ουσία του φυτού κάνναβη ,
(κανναβις, χασις, χόρτο, μαριχουάνα κλπ )
Το Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ την απεμόνωσε το 1964 (Raphael Mechoulam και Yechiel Gaoni) 
Η Φυση την εταξε να προστατευει το φυτο.. ..από χορτοφάγους και παθογόνους οργανισμούς.
Επιπλέον, η μεγάλη ..οπτική απορρόφησή της στην περιοχή UVB
του υπεριώδους φάσματος (210-315 nm) προστατεύει το φυτό από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία …
Φανταζεστε τί χρησιμοτητα θα ειχε στον ευαισθητο χώρο-χορό εκατομμυριων των αντιηλιακων;
 Η κάνναβη, περιλαμβάνει  τρία είδη: 

Το μαγαζί της αλήθειας

passage-moliere
.
Ο άνθρωπος περπατούσε σ’ εκείνα τα σοκάκια της επαρχιακής πόλης.
Είχε χρόνο και γι αυτό κοντοστεκόταν για λίγο μπροστά σε κάθε βιτρίνα, σε κάθε κατάστημα, σε κάθε πλατεία.
Στρίβοντας  από μια γωνία βρέθηκε ξαφνικά σ’ ένα ταπεινό κατάστημα που η ταμπέλα του ήταν λευκή. Περίεργος, πλησίασε στη βιτρίνα και κόλλησε το πρόσωπο του στο κρύσταλλο για να καταφέρει να δει μέσα στο σκοτάδι…
Το μόνο που φαινόταν ήταν ένα χειρόγραφο καρτελάκι που έγραφε:

Το μαγαζί της αλήθειας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ..ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ..


Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του 20ού αιώνα ήταν η παράταση, (ο σχεδόν διπλασιασμός), του μέσου χρόνου ζωής.
Το 1900, το προσδόκιμο ζωής για τους άντρες στις βιομηχανικές χώρες ήταν 48,3 έτη και για τις γυναίκες 46,3.
Το 2000 είχε φτάσει τα 74,2 έτη για τους άντρες και το 79,9 για τις γυναίκες.
Βέβαια, οι θεαματικές αυτές βελτιώσεις αφορούν πρωτίστως τις αναπτυγμένες χώρες.
Ας μην ξεχνάμε πως η φτώχεια είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αρρώστιας στον κόσμο.
Αν και πολλοί αποδίδουν τη βελτίωση του μέσου χρόνου ζωής στα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, γνωρίζουμε πλέον ότι η ιατρική συνέβαλε μόνο κατά 10-15% στη βελτίωση της υγείας και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό, 70% περίπου..

Μεγάλη Πέμπτη ξημερώνει…


7NfWAVf-1024x682
Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά ενώ οι ΠΑΝΤΕΣ εδώ και μια εβδομάδα μιλούσαν για ανακήρυξη ΑΟΖ αύριο, κατά την μετάβαση του Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο, ξαφνικά οι ημερομηνίες άλλαξαν, οι ανακήρυξη έγινε συζήτηση και ποίος ξέρει τι άλλο μας κρύβουν ακόμα.
Ο Μεμέτης από απέναντι δεν καταλαβαίνει τίποτα (αυτά που ψιθυρίζονται ότι έχουν αμερικανικές πλάτες είναι σχετικά, ίσως απλά δεν μασάει ή να τρελάθηκε…). Όπως σας έχουμε ενημερώσει  εδώ και μερικές μέρες η Τουρκία έχει μαζεμένο στρατό απέναντι και όταν μετασταθμεύει αποβατικά σκάφη σίγουρα δεν το κάνεις για να αμυνθεί.
Η Κύπρος παίζει το δικό της παιχνίδι και εάν δεν έχει την σίγουρη στήριξη από κάποιον μεγάλο “παίχτη” πολύ φοβάμαι ότι θα πάθει τα κακά του ΄74.

Σε ποιους δίνεις την εμπιστοσύνη σου;

Beautiful-Butterfly-900
Στη συζήτηση η εμπιστοσύνη βοηθάει περισσότερο απ’ το πνεύμα.
Λα Ροσφουκώ

Εμπιστεύσου τους ανθρώπους, κι αυτοί θα σ’ εμπιστευτούν. Μεταχειρίσου τους μεγαλόψυχα, και θα σου δείξουν τη μεγαλοψυχία τους.
Έμερσον

Η εμπιστοσύνη μεταδίδει ένα θαυματουργό αίσθημα. Δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας, την άγνοια του κινδύνου, και την τάση για ευγενικές προσπάθειες.
Μίλτον

Οι αγαθοί εύκολα ξεγελιώνται.
Βίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα