Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Το σκοτεινό μέλλον του σύμπαντος

Κοσμολόγοι χρησιμοποιούν γαλαξίες που παρατηρήθηκαν από το Sloan Digital Sky Survey για να μελετήσουν την φύση της σκοτεινής ενέργειας CREDIT: Sloan Digital Sky Survey
Κοσμολόγοι χρησιμοποιούν γαλαξίες που παρατηρήθηκαν από το Sloan Digital Sky Survey για να μελετήσουν την φύση της σκοτεινής ενέργειας CREDIT: Sloan Digital Sky Survey
Ένα δυσοίωνο μέλλον προβλέπει για το σύμπαν πρόσφατη έρευνα κοσμολόγων από τα πανεπιστήμια του Πόρτσμουθ και της Ρώμης, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physical Review Letters [arxiv.org/pdf].
Σύμφωνα με την έρευνα, με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η σκοτεινή ύλη, η κοσμική «σκαλωσιά» που επιτρέπει τη δημιουργία νέων συμπαντικών δομών, όπως γαλαξιών. Αιτία είναι η σκοτεινή ενέργεια, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, λόγω της οποίας το σύμπαν θα καταλήξει σε έναν «έρημο και άδειο» χώρο.
Οι κοσμολόγοι βασίστηκαν σε πρόσφατα αστρονομικά δεδομένα, η ανάλυση των οποίων υποδεικνύει πως η σκοτεινή ενέργεια αυξάνεται εις βάρος της σκοτεινής ύλης, καθώς αλληλεπιδρά μαζί της. Ένα φαινόμενο που έχει σαν αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο σχηματισμών νέων κοσμικών δομών.

Οι Έλληνες για τους Γονείς τους…!

Ο μεγάλος Φιλόσοφος Πρόκλος στο έργο του «Εις τας Πολιτείας Πλάτωνος Υπόμνημα, Β’ [συνέχεια], 174.  15 – 29» μας αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο την θεώρηση των Ελλήνων σχετικά με την θέση που έδιναν οι Έλληνες στους Γονείς τους και πως αυτούς τους τιμούσαν!
Γράφει ο Πρόκλος………
……….….οι γονείς μας είναι για εμάς αντίστοιχοι των ηγεμονικών θεών, όντας και αυτοί επικεφαλής της γένεσης και απεικόνιση των γενεσιουργών θεών, δημιούργησαν τα οχήματα και ακόμα απέδωσαν τα εξωτερικά πράγματα κατάλληλα προς τις περιοδικές κινήσεις των ψυχών.…..οι θεοί άλλωστε είναι πατέρες μας και οι πατέρες μας είναι για εμάς θεοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αδελφοί των πατέρων μας ονομάστηκαν θείοι, βάσει του ότι οι πατέρες κατέχουν ως προς αυτούς τάξη θεών.

Η κλανιόλα και άλλα μυστικά της κρεβατοκάμαρας !



Μάθετε για το ιστορικό και τιμημένο όργανο 
απαγωγής των δύσοσμων αερίων εκτός δωματίου !
   Η ιστορία μας αρχίζει (και τελειώνει φυσικά) στα Επτάνησα του περασμένου αιώνα, όπου οι ευγενείς σκαρφίστηκαν έναν ομολογουμένως ιδιαίτερο τρόπο για να απαλλαχθούν από τις δυσάρεστες αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ναι, καλά καταλάβατε, η κλανιόλα ήταν απαραίτητο οικιακό σκεύος στα σπιτικά της υψηλής κοινωνίας των Επτανήσων, σαφώς ορισμένη στα προικοσύμφωνα της εποχής για το νυφικό κρεβάτι!

SpeedyFox 2.0.8 - Επιταχύνετε Firefox και Chrome με ένα μόνο κλικ!


Το SpeedyFox είναι ένα αυτόνομο και portable δωρεάν πρόγραμμα που σκοπός του είναι να επιταχύνει τον αργοπορημένο πλέον Firefox, Chrome, Skype και Thunderbird! Δρα, ουσιαστικά σε αυτά τα τέσσερα προγράμματα κυριολεκτικά με ένα κλικ!

Το πρόγραμμα όπως είπαμε παραπάνω είναι portable, δηλαδή αφού το κατεβάσετε το "εκτελείτε" αμέσως χωρίς εγκατάσταση. Πολύς κόσμος παραπονιέται ότι αργεί ο browser του με την πάροδο του χρόνου. Είναι φυσιολογικό να γίνεται αυτό, διότι όσο περνάει ο καιρός, συσσωρεύονται περιττά αρχεία στη registry του υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα να καθυστερούν τα προαναφερθείσα προγράμματα. 

Η επιστήμη αποφάνθηκε για το πιο είναι το αναγνωρίσιμο τραγούδι



Στον σημερινή εφημερίδα της Αγγλίας Independent δημοσιεύεται έρευνα στην οποία συμμετείχαν 12000 άτομα και κράτησε 1 χρόνο, παίχτηκαν στους συμμετέχοντες 1000 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες με την πρόθεση να ανακαλύψουν πόσο χρόνο ήθελε ο κάθε ακροατής για να βρει τον τίτλο του τραγουδιού.

Νικητής η επιτυχία των Spice Girls από το 1995 Wannabe για την οποία χρειάστηκαν μόλις 2.29'' για να την ονομάσουν οι ακροατές αμέσως μόλις άκουσαν την χαρακτηριστική αρχή ' If You Wanna Be My Lover' .

Το καρδιολογικό σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Το καρδιολογικό σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Η καρδιά μας κουράζεται πολύ σε καθημερινή βάση, καθώς διοχετεύει περίπου 7 λίτρα αίμα στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος, με συνολικό μήκος 96 χιλιόμετρα. Μια μικρή ενόχληση μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί φυσιολογική ή αμελητέα έπειτα από τόση καταπόνηση...
Ένα σύνηθες καρδιολογικό σύμπτωμα είναι η στηθάγχη, ο πόνος που νιώθει κανείς όταν η καρδιά του δεν τροφοδοτείται σωστά με αίμα και οξυγόνο, καθώς κάποια αρτηρία έχει φράξει. Ο πόνος συνήθως διαρκεί λίγα λεπτά και περιγράφεται ως πίεση, σφίξιμο ή κάψιμο. Είναι ένα κλασικό προειδοποιητικό σημάδι -ιδίως αν ο πόνος κρατήσει περισσότερο- ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος, καρδιακής ανακοπής ή αιφνίδιου θανάτου από καρδιά.
Οι ερευνητές πρότειναν τον όρο «συμπτωματικό κομβικό σημείο» για να ορίσουν το οριακό σημείο που ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του και αναζητά πλέον ιατρική φροντίδα. Μέχρι να φθάσει σε αυτό το σημείο, ο ασθενής περνά από διάφορα διαδοχικά στάδια (αδιαφορία για τα συμπτώματά του, απόδοσή τους σε άλλη αιτία, αναζήτηση γνώμης από φίλο ή συγγενή κ.λπ.), έως ότου πειστεί μέσα του ότι πράγματι χρειάζεται έναν γιατρό.

Φτιάξτε σκαμπώ από πλαστικούς κουβάδες






Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι από τους απλούς πλαστικούς κουβάδες θα μπορούσες να φτιάξεις εκπληκτικά σκαμπώ. Δείτε πως τους αλλάζετε και διακοσμήστε τα παιδικά δωμάτια, αλλά και το κήπο.




Τα υλικά που χρειάζεστε: 3 κουβάδες, χοντρό σπάγγο, ύφασμα, και σιλικόνη. Το μόνο που κάνετε ντύνετε τους κουβάδες ξεκινώντας από το πάτο τους να το τυλίγεται με τον σπάγγο. Φτιάξτε ένα χάρτινο στρογγυλό πατρόν για να φτιάξετε το καπάκι του που θα ντυθεί με ύφασμα. Δείτε τις φωτογραφίες είναι πολύ απλό. Η κατασκευή και οι φωτογραφίες είναι από την http://www.brit.co/mini-ottoman/

Πώς να αποκτήσετε μια ισχυρή προσωπικότητα

15 συμβουλές για όσους ψάχνουν στη ζωή τους
1.Στην κορυφή βρίσκεται η λέξη ΟΡΑΜΑ, αν και οι περισσότερες έρευνες δείχνουν πως οι ξεκάθαροι στόχοι και πολύ περισσότερο οι ιδεολογίες, οι κοσμοθεωρίες και οι μεγάλες ιδέες χαρακτηρίζονται έτσι εκ των υστέρων, αφού έχουν επιβεβαιωθεί. Αλλιώς αποκαλούνται πλάνες και λάθος στρατηγικές. Συνεπώς, ο οραματιστής, μάλλον έχει τις συνθήκες, τη συγκυρία, ίσως και τη μοίρα σύμμαχό του.
orama2.Ο ιδεατός μας τύπος εμφορείται από ιδανικά, αλλά παράλληλα είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος. Δεν παρασύρεται εύκολα από την επιτυχία, αλλά συνεχίζει να ατενίζει το μέλλον ως μια χρονική περίοδο ευφορίας και όχι ως μια λαίλαπα, που καταφθάνει.
3.Φυσικά, είναι άριστος σε αυτό, με το οποίο καταπιάνεται, δεξιότητα, όμως, που αποκτά με την τριβή και τη σκληρή δουλειά και δεν την έχει αποκτήσει με κληρονομικό χάρισμα. Εργάζεται περισσότερο από τους υπόλοιπους -δεν υπάρχουν γι’ αυτόν διακοπές, ώρες γραφείου, άδειες-, μεριμνά, προλαμβάνει, οργανώνει, σχεδιάζει. Παρόλα αυτά, ενθουσιάζεται, ορμά, αφήνεται στις παροτρύνσεις, που του υπαγορεύουν να προχωρήσει,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα