Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Στου ονείρου την άκρη



Στου ονείρου μου την άκρη
σεργιάνιζα τους ατραπούς της ζωής μου,
 δίχως τις ανάσες σου να με συντροφεύουν.
Σ’ έβλεπα να στέκεσαι μπρος μου, τόσο κοντά μου
που άπλωνα τα χέρια μου για να σ’ ακουμπήσω,
κι εσύ χανόσουν.
Ένα σύννεφο γινόσουν κι εγώ μαζί σου πετούσα στου ονείρου μου
την άκρη.

Ο Ηλιακός σας Άγγελος σας βλέπει και σας "ενοχλεί"




Ο Φύλακας Άγγελός σας είναι ο εκπρόσωπος του Ύψιστου. Στην Αγία Γραφή λέει, “Οι Άγγελοί σας καθημερινά βλέπουν το πρόσωπο του Κυρίου.”

Το έχετε σκεφτεί; Που είναι ο Άγγελος; Είναι γύρω σας και βλέπει τα πάντα. Οτιδήποτε σκέφτεστε, κάνετε, αισθάνεστε αμέσως το αναφέρει στον Ύψιστο, γιατί το επόμενο πρωί ο Άγγελος πρόκειται να Τον δει.

Κακή χρήση της ψυχολογικής ανάλυσης, γνώσης και ικανότητας



Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η ψυχολογία και η ψυχανάλυση ανθίζουν, ενώ πολύς κόσμος ψάχνεται ψυχολογικά, με ή χωρίς επαγγελματική βοήθεια. Όμως αυτή η τάση για έρευνα ψυχολογική κάποιες φορές χρησιμοποιείται λάθος, όπως στην περίπτωση που ψυχαναλύουμε τους άλλους στις σχέσεις, με κρυφό κίνητρο να τους χειριστούμε κατά πως θέλουμε ή για να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε τα πράγματα και τον άλλον όπως τα θέλουμε.

 Ειδικά μάλιστα οι γυναίκες στην εποχή μας, συχνά όταν κάθονται να μιλήσουν με τους συντρόφους τους, το κάνουν όχι με πρόθεση ν’ ακούσουν και να κατανοήσουν, αλλά με πρόθεση να ελέγξουν και να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον άλλον αντί για τον εαυτό τους. Αυτό μοιραία θα φέρει επικοινωνιακή αποκοπή, ο άλλος άνθρωπος νιώθει βιασμένος ψυχολογικά και απομακρύνεται, μην έχοντας στο μέλλον την πρόθεση να “επικοινωνήσει”. 

Η ξεχασμένη Θηλυκή Δύναμη




(που προσπαθεί να εκφραστεί με λόγια...) 

Έχουμε γίνει όλοι αρσενικά, τρέχοντας γύρω γύρω να κάνουμε διάφορα, μη αφήνοντας κανέναν να φροντίζει τη νεογέννητη ζωή που πασχίζει να γεννηθεί. Μη νομίζεις πως κατανοείς...

Χρειάζεται να δεις τον εαυτό σου, την ίδια σου τη ζωή, την καθημερινότητα...με νέα μάτια, με την ακλόνητη θέληση να αποκαλύψεις τα κρυμμένα μυστικά σου...

Φεύγεις, ξεχνιέσαι, αποσυνδέεσαι, χάνεσαι στον κόσμο της εγωικής/αρσενικής δράσης που αποκόπτεται, διαχωρίζεται και νομίζει πως είναι παντοδύναμη μα φοβάται την έλλειψη που δεν αναγνωρίζει. Προσπαθείς να προλάβεις όσα περισσότερα μπορείς, να κατακτήσεις, να καταφέρεις, ξεχνώντας τη δύναμη που σε διατηρεί στη ζωή, που σε συνδέει με την Αγάπη = Πηγή, που είναι το ίδιο το πάθος, η αφοσίωση, το κίνητρο της δράσης σου. 

Λανθασμένα έχει ερμηνευτεί το θηλυκό ως αδύναμο, υποτακτικό, ανίκανο, ατάραχο, αναποτελεσματικό, «συναισθηματικό» και «μη δράση»…ήταν όλα βολικά και αναγκαία στη διατήρηση της ψευδαίσθησης.

Η απογοήτευση, οι στόχοι και το κυνήγι της ευτυχίας


Το να βάζουμε στόχους είναι απόλυτα φυσιολογικό. Εξάλλου, χωρίς στόχους δεν ξέρουμε πού βαδίζουμε.
Είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε τι θέλουμε και να το κυνηγάμε μέχρι να το πετύχουμε, ωστόσο, ως γνωστόν, ο δρόμος μέχρι την επιτυχία και την επίτευξη των στόχων μας.. είναι μακρύς και πολλές φορές θα νιώσουμε ότι θέλουμε να τα παρατήσουμε ή ότι τελικά δεν είμαστε αρκετά καλοί εν τέλη, για να γίνουμε αυτό που θέλουμε, με αποτέλεσμα να μπαίνουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας για το αν πραγματικά θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια ή όχι.

ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ Ο ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ!!

Ρισκάρισε… Αξίζει!


Ρισκάρισε… Αξίζει!

Θα σου δώσω τη διαβεβαίωση αυτή: όταν θα πλησιάζει το τέλος, στο λυκόφως της ζωής σου, αυτό που περισσότερο θα μετανιώνεις δεν θα είναι τα ρίσκα που πήρες. Αντίθετα, αυτό που θα κατακλύσει την καρδιά σου με τη μεγαλύτερη πικρία και θλίψη θα είναι τα ρίσκα που δεν πήρες. Όλες εκείνες οι ευκαιρίες που δεν άρπαξες και οι φόβοι που δεν αντιμετώπισες. Θυμήσου ότι στην αντικρινή όχθη του φόβου βρίσκεται η ελευθερία. Και μείνε εστιασμένος στην ακόλουθη διαχρονική και δοκιμασμένη αρχή: «Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι στοιχημάτων – όσο περισσότερα είναι τα ρίσκα που θα πάρεις τόσο περισσότερες θα είναι και οι ανταμοιβές». Ή τα λόγια του Σοφοκλή: «Με τους λιγόψυχους δεν είναι οι θεοί».

Οι παράξενες «πράσινες» μπάλες της λίμνης Mývatn!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Οι πράσινες μπάλες που βλέπετε ονομάζονται marimo (σ.σ. στα Ιαπωνικά σημαίνει
 «μπάλες από φύκια») και είναι επίσης γνωστές με ως Cladophora, αποτελώντας
 ένα είδος νηματοειδών πράσινων φυκιών που ονομάζονται Aegagropila linnaei 
και αναπτύσσονται σε μεγάλες πράσινες μπάλες με βελούδινη υφή. 
Αυτές οι μπάλες αυξάνονται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 12 έως 30 
εκατοστά πλάτος, ανάλογα με το πού θα βρεθούν. Οι Marimos είναι σπάνιες και
 βρίσκονται ως επί το πλείστον στην Ισλανδία, τη Σκωτία και την Ιαπωνία, κυρίως
 στη λίμνη Ακάν στην Ιαπωνία και στη λίμνη Mývatn στην Ισλανδία.

Φθινοπωρινός διαλογισμός – Η σοφία ενός φύλλου


«Ρώτησα το φύλλο αν ήταν φοβισμένο, επειδή ήταν φθινόπωρο και τα άλλα φύλλα έπεφταν. 

Το φύλλο μου είπε : 

«Όχι. Κατά τη διάρκεια όλης της άνοιξης και του καλοκαιριού ήμουν απολύτως ζωντανό.

 Δούλεψα σκληρά για να βοηθήσω το δέντρο να τραφεί. 

Και τώρα ένα μεγάλο μέρος μου είναι μέσα στο δέντρο. 

Δεν περιορίζομαι από αυτή τη μορφή. 

Σχέση-Γάμος-Σεξ. (Μέρος Πρώτο)


Υπάρχει στη μέση ένα συμβόλαιο. Περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία. Υπάρχει από τη πρώτη στιγμή της γνωριμίας. Άφατο. Υπάρχει  χωμένο βαθιά στο μυαλό του καθενός μας ακόμα και εάν δεν το συνειδητοποιούμε. 

Σε γνωρίζω, μου αρέσεις, ελπίζω να δεχθείς να με εξυπηρετείς όπως άλλωστε και εγώ ελπίζω να δεχθώ-καταφέρω να εξυπηρετώ εσένα.

Δεν ξέρω εάν η λέξη ‘’εξυπηρέτηση’’ είναι εκείνη που θα κάνει πολλούς να διαφωνήσουν ενοχλούμενοι ή ο πεζός τρόπος προσέγγισης του θέματος ευθύς εξ΄αρχής. 

Για την πρώτη περίπτωση θα ήμουν πρόθυμος να αντικαταστήσω το λήμμα ‘’εξυπηρέτηση’’ με το άλλο το περισσότερο αποδεκτό ‘’κάλυψη’’. Στο να καλύπτει δηλαδή κανείς τις ανάγκες του άλλου στον γάμο ή στην σχέση η οποία κάλυψη μάλλον είναι σκοπός, αποτέλεσμα (αγαστής συνεργασίας-συμπόρευσης), στόχος ευκλεής.

Για τον δεύτερο θα εμμείνω, μια και είμαστε μεγάλοι και άρα θεωρώ ότι μπορούμε να δούμε το θέμα πέρα από στρογγυλεύσεις, ωραιοποιήσεις, και όμορφες ρομαντικές διαθέσεις.

Το συρματόπλεγμα

Όταν έφτασε μπροστά στον μεγάλο φράχτη είχε περάσει μία. Η γειτονιά κοιμόταν, ίσως να ήταν ακόμα μια δυο παρέες στις καφετέριες στην πλατεία αλλά το σπίτι ήταν μακριά, η κίνηση προς τα εκεί είχε σταματήσει ώρες νωρίτερα.
Τα σκυλιά τον είχαν μυριστεί, αλλά τα ταΐσματα με κόκαλα εδώ και κάμποσο καιρό είχαν πιάσει κόπο. Τον περίμεναν και με το που τον είδαν κούνησαν την ουρά τους. Τους πέταξε πάλι κάτι να τα απασχολήσει και έβγαλε τον κόφτη.
Το συρματόπλεγμα ήταν πίσω από τις πρασιές που περιτριγύριζαν το σπίτι. Οι πράσινοι καλλωπιστικοί θάμνοι ήταν για μόστρα, από πίσω υπήρχε ψηλός πέτρινος φράχτης και πάνω του μισό μέτρο συρματοπλέγματα σε τέσσερις σειρές. «Για τους κλέφτες» έλεγαν, «τα κάγκελα τα καβαλάνε». Είχε κλέφτες πράγματι στην περιοχή, την είχαν ρημάξει τα τελευταία χρόνια, αλλά αν κάποιος ήθελε να μπει, έμπαινε. Όπως κι αυτός. Στη γειτονιά έλεγαν το σπίτι «οχυρό», τους κουτσομπόλευαν ότι κάτι είχαν, ίσως κάποιο φυλαγμένο θησαυρό. Τα ήξερε αυτά ο άντρας της, τα άκουγε, επέμενε για κάγκελα ψηλά όπως υπήρχαν κι αλλού, αλλά τελικά πέρασε το δικό της. Όπως πάντα.

Σε έξαρση η ψωρίαση, λόγω του άγχους και της κατάθλιψης που έφερε η οικονομική κρίση


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει. 

Η ψωρίαση (psoriasis) είναι ένα συχνό, χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα που εμφανίζεται σε γενετικώς προδιατεθειμένα άτομα και χαρακτηρίζεται από την υπερπλασία της επιδερμίδας και το γρήγορο πολλαπλασιασμό των επιδερμικών κυττάρων. Φυσιολογικά, κάθε μήνα, τα κύτταρα της επιδερμίδας αποβάλλονται και αντικαθίστανται με νέα. Στους ασθενείς με ψωρίαση η αντικατάσταση των κυττάρων της επιδερμίδας γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τον μήνα, συνήθως σε μία εβδομάδα. Έτσι η επιδερμίδα γίνεται παχύτερη και τα κύτταρα που αποβάλλονται καθημερινά, είναι πολύ περισσότερα απ' ότι στο υγιές δέρμα.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε ενήλικας συνήθως από 25-45 ετών και εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα σε άντρες και γυναίκες. Προσβάλει άνδρες και γυναίκες σε 
ποσοστό 1,5%-3% του πληθυσμού.

"Το σώμα, μας εμποδίζει στο κυνήγι της Αλήθειας", Πλάτωνας


Ο Πλάτωνας λέει: "Το σώμα μας φορτώνει με μύριες όσες ασχολίες για την απαραίτητη επιβίωση μας, ακόμη, αν επισυμβούν κάποιες ασθένειες, μας εμποδίζουν στο κυνήγι της αλήθειας και μας γεμίζουν με έρωτες και επιθυμίες και φόβους και κάθε είδους φαντάσματα και ανοησίες ώστε... όπως λέει πραγματικά και η παροιμία, εξαιτίας αυτού δεν μας είναι δυνατόν ποτέ να σκεφτούμε λογικά για τίποτε.

Πράγματι, πολέμους και επαναστάσεις και μάχες δεν τα προκαλούν τίποτε άλλο παρά το σώμα και οι επιθυμίες αυτού, γιατί, όλοι οι πόλεμοι γίνονται για την απόκτηση χρημάτων.

Τα χρήματα πάλι, αναγκαζόμαστε να τα αποκτούμε για το σώμα, υπηρετώντας τις ανάγκες του, και αντ' αυτού δεν βρίσκουμε χρόνο για την φιλοσοφία για όλα αυτά.

Και το χειρότερο από όλα είναι ότι, αν εμφανιστεί κάποια ευκαιρία και στραφούμε με κάτι, παρεμβαλλόμενο παντού (το σώμα) στις συζητήσεις προξενεί θόρυβο και ταραχή και μας τρομάζει, ώστε εξαιτίας του να μην μπορούμε να δούμε την αλήθεια.

6 πράγματα που οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ


Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα. Εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους, καλλιεργούν την αισιοδοξία, δείχνουν καλοσύνη, διατηρούν σχέσεις αγάπης, αφοσιώνονται σε σημαντικούς σκοπούς, απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και πολλά ακόμη...




Όμως ποτέ:

1. Δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνουν οι άλλοι.
Γι' αυτό σταματήστε να ασχολείστε με τους άλλους και με όσα έχουν. Κανείς δεν είναι σε ευνοϊκότερη θέση. Μείνετε προσηλωμένοι στο δικό σας δρόμο. Συχνά η σύγκριση με τους άλλους αποπροσανατολίζει και αποκαρδιώνει. Γι' αυτό ξεχάστε τις συγκρίσεις και ακούστε τη δική σας εσωτερική φωνή. Μείνετε αφοσιωμένοι στις δικές σας επιθυμίες και τους πιο σημαντικούς στόχους. Μη φοβάστε αν χρειαστεί να πορευτείτε μόνοι αλλά απολαύστε το. Δώστε τον καλύτερο σας εαυτό και μην πτοείστε από το μελόδραμα, την αρνητική διάθεση ή την αδιαφορία των άλλων.

Τα Αποτρόπαια Πειράματα Του Κάμερον Και Το Δόγμα Του Σοκ…


(Όσα θα διαβάσετε στο ακόλουθο κείμενο συνέβησαν στην πραγματικότητα -και συνεχίζουν να συμβαίνουν. Ο συγγραφέας δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του.)
1) Το θύμα
Η Γκέιλ Κάστνερ είναι ένας άνθρωπος χωρίς μνήμη. Το δωμάτιο της είναι γεμάτο από μικρά χαρτιά, όπου σημειώνει ό,τι δεν πρέπει να ξεχάσει. Αλλά συνήθως ξεχνάει ότι το σημείωσε.
Πιο πολύ από την καταστραμμένη προσωρινή της μνήμη, την ενοχλεί το κενό που υπάρχει. Η Γκέιλ δεν θυμάται τίποτα απ” όσα της συνέβησαν πριν τα είκοσι της χρόνια. Η παιδική της ηλικία, η εφηβεία, η αρχή της νεότητας, έχουν σβηστεί από τη συνείδηση της.
Το πρώτο πράγμα που θυμάται από τη ζωή της, λες και τότε γεννήθηκε, είναι όταν -είκοσι χρονών- ζούσε στο διαμέρισμα της αδελφής της. Συμπεριφερόταν σαν μωρό. Είχε ακράτεια, βύζαινε το δάκτυλο της και ζητούσε το μπιμπερό του ανιψιού της, για να πιει γάλα.
Η παλινδρόμηση συμπεριλάμβανε και απώλεια της ομιλίας, λες και η εικοσάχρονη Γκέιλ μόλις μάθαινε να μιλάει.

Μια φορά και έναν καιρό μια Εμπειρία

guardian angel-josephine-wall1
Μια φορά και έναν καιρό μια Εμπειρία
(εξ αφορμής)

Θέλω να ζωγραφίσω την Σιωπή, αλλά πόσα ηλιοβασιλέματα να υμνήσω;
Πόσες φωνές να σιγήσω;
Πόσα άστρα να αγγίξω;  
Μάτια βουβά, βρεγμένα από τα κύματα της ψυχής πώς ζωγραφίζονται;
Μάτια σκοτεινά γεμάτα από σκουριασμένα παλιοσίδερα ξεχασμένα από τα χέρια που τα δούλεψαν ζυμωμένα με ιδρώτα και ελπίδα, με προσδοκία λαίμαργη για όνειρα που ξύπνησαν τρομαγμένα και ξεχάστηκαν μέσα από το παραθύρι του αιώνιου ποτέ, πώς να τα σιάξεις;

“Αγάπη και Έρωτας”


Αγάπη και ΈρωταςΤο να αγαπάς κάποιον είναι τελείως διαφορετικό από το να είσαι ερωτευμένος με κάποιον.
Η Αγάπη είναι Δύναμη
και δεν το εννοώ μόνο με την ρομαντική έννοια του Λόγου.
Είναι όντως Δύναμη της Φυσικής, άρα εκφράζεται με ένα διάνυσμα FΑΠΟ κάπου (πρόσωπο), ΠΡΟΣ κάπου (πρόσωπο ή πράγμα).
Έχει δηλαδή συγκεκριμένη Φορά και σαν Δύναμη έχει Δράση, προκαλώντας παράλληλα και… Αντίδραση.
Η Αγάπη δεν ζητά ανταλλάγματα… αγαπάς κάποιον (ή κάτι) ακόμη και αν αυτός δεν σε αγαπά (το κάτι σαφώς και δεν έχει Ψυχή, ώστε να αγαπήσει).

Γαμήλια έθιμα της αρχαιότητας και η θέση της γυναίκας στο γάμο


Η δήλωση του Αίαντα, στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, ότι «η ζωή ενός άνδρα αξίζει πολύ περισσότερο από τη ζωή χιλίων γυναικών», αλλά και αυτή του νομοθέτη Σόλωνα ότι «χαλεπόν φορτίον η γυνή» δίνουν ένα πρώτο στίγ­μα για το ποια ήταν γενικά η θέση της γυναίκας στην αρχαιότητα. Ο προσδιορισμός επιπλέον του ρόλου της ως του ατόμου που «προετοιμάζεται για να γίνει καλή νοικοκυρά και μητέρα, να δίνει εργασίες στους δούλους, να νοικοκυ­ρεύει το έχει της» (Σοφοκλής, Αίας) προϊδεάζει και για την έγγαμη ζωή της σε μια κοινωνία που για πολλούς άνδρες θεωρείται «το γαμείν έσχατον του δυστυχείν», πλην όμως αναγκαίο κακό, καθώς «να πεις το γάμο πως δε θες και τις φροντίδες της γυναίκας κι έτσι δεν κάμεις παντρειά, και φτάσεις τα γεράματα χωρίς κανέναν να ‘χεις για να σε γηροκομά, τότε το βίο σου βέβαια δε θα στερηθείς, μα σαν πεθάνεις, μακρινοί θα σου το μοιραστούνε» (Ησίοδος, Θεογονία 585 κ.ε.).
Ο γάμος στην αρχαία Ελλάδα

O Θρόνος και η πολεμίστρα


polemistres

Για να γεννηθείς, πρέπει να βγεις από τη ζέστη του μητρικού σώματος στον κρύο και κακό κόσμο.Αποστολή σου: να τον ζεστάνεις και να τον μαλακώσεις.
Συχχνά, λέω πως δεν είναι πιστός στην αγάπη του αυτός που δεν ξενοπηδά επειδή δε βρίσκει να ξενοπηδήσει, αλλά αυτός που δεν ψάχνεται για κάτι τέτοιο. Ο πελάτης του κωλόμπαρου είναι ενδεχομένως πιο ανήθικος από τη Βουλγάρα που σερβίρει βότκες ημίγυμνη: ο πρώτος φορά βέρα και αποτελεί πρότυπο για ένα παιδί, η δεύτερη κερδίζει χρήματα για να επιβιώσει, αλλιώς θα βγει στο δρόμο και δε θέλει. Καλή δεν είναι η καλόγρια που νηστεύει στην απομόνωση και την προσευχή, αλλά ο οδηγός λεωφορείου που απαντά με ευγένεια στον αποπροσανατολισμένο επιβάτη, έχοντας το νου του, παράλληλα, για το κορίτσι που κάθεται μόνο του στη γαλαρία. Δημιουργός δεν είναι εκείνος που δημιουργεί τις άνετες ώρες με το ψυγείο του γεμάτο και τα πόδια του ζεστά.

ΡΟΔΟΣ: ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ!!!

Ρόδος: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ΟΧΙ- πλούσιο φωτορεπορτάζ

 Μεγαλοπρεπέστερη από ποτέ...στήθηκε ξανά η εξέδρα των σωτήρων της Δωδεκανήσου!!!

Κανένας δεν το αντιλήφθηκε...κανένας δεν ένιωσε να προσβάλλεται...κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για όλο αυτό το πανηγύρι που στήθηκε...

Γιατί πραγματικά ένα πανηγύρι έλαβε μέρος σήμερα το πρωί στο Μανδράκι.

Τα Τάγματα Ασφαλείας (ή αλλιώς Γερμανοτσολιάδες ή Ταγματασφαλίτες)  περισσότεροι από τον κόσμο.

Οι τηλεαστέρες μεγαλοδημοσιογράφοι ανεβασμένοι στα μπαλκόνια της Νομαρχίας, ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Το κοπάδι ποιο ήσυχο και υπάκουο από ποτέ!

Χίλιες γυναίκες αποκαλύπτουν τι τους αρέσει στο σεξ

Άντρες ακούστε καλά…
1000 γυναίκες αποκαλύπτουν τι τους αρέσει στο σεξ
Ο Charles J. Orlando καλεί τους απανταχού άντρες της υφηλίου ν’ ανοίξουν τα αυτιά τους και να μάθουν τι αρέσει τελικά στις γυναίκες.
Οι άντρες το προσπαθούν, αλλά κάποιοι δε λένε να καταλάβουν. Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες στο σεξ; Θέλουν τα κεράκια για ρομαντικό φωτισμό ή λιωμένο κερί να στάζει πάνω τους; Θέλουν να τους κάνουν γλυκό έρωτα ή παθιασμένο σεξ; Ρώτησα 1.000 γυναίκες τι είναι αυτό που θέλουν από τους άντρες στο κρεβάτι και μου είπαν την ωμή αλήθεια.

Οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια


by-the-numbers
Η αλήθεια είναι πως με τους αριθμούς (και τα μαθηματικά γενικότερα) δεν είχα ποτέ καλή σχέση. Και πάντα διαφωνούσα με αυτούς που έλεγαν πως οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια. Με τους αριθμούς μπορούμε να μετρήσουμε αυτά που αντικειμενικά μπορούν να μετρηθούν. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τους αριθμούς για να δούμε πόσο προχωρήσαμε ή κατά πόσο πετύχαμε τους στόχους μας. Άλλα είναι αλήθεια πως οι αριθμοί μπορούν να δείξουν όλη την αλήθεια;
Παραδείγματος χάριν μπορείτε να αποταμιεύετε ένα ποσό το μήνα, ας πούμε 100€ και σε 12 μήνες θα έχετε 1200€ οπότε κατά τους αριθμούς θα είστε κατά 1200€ πλουσιότερος. Σαφώς και ο τραπεζικός σας λογαριασμός θα έχει αυξηθεί, αλλά κατά πόσο θα έχει μειωθεί η κοινωνική σας ζωή; Τα ψώνια που κάνατε; Τα υπόλοιπα έξοδά σας; Ή ο αριθμός των ταξιδιών που πραγματοποιήσατε μέσα στον τελευταίο χρόνο κ.α.

Τα παιδιά μας είναι πιθανό να μοιάζουν στους πρώην μας!!!

Εάν βρεθείτε σε μια παρέα με μωρά είναι βέβαιο ότι θα ακούσετε πολλές εκφράσεις, όπως «ίδιο η μαμά του» ή «τα ματιά και η μύτη είναι του πατέρα του» ή «θυμίζει λίγο και το θείο Γιάννη» αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ακούσετε κάποιον να λέει στην περήφανη μητέρα «βρε, το μωρό δεν είναι φτυστό με το Γιώργο, τον πρώην σου; Ξέρεις, αυτόν που σε παράτησε για τη γραμματέα του»!
cute_baby_girlΚι όμως, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα βρέφη υπάρχει πιθανότητα να διαθέτουν χαρακτηριστικά από παλαιότερους σεξουαλικούς συντρόφους της μητέρας τους.

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Ορισμένοι άνθρωποι, όταν έρχονται σ’ επαφή με την Αλήθεια, κυριεύονται από φόβο. Αποφάσισα λοιπόν να εξηγήσω τί ακριβώς τους συμβαίνει, διηγούμενη μια ιστορία.

Η ιστορία που θα διηγηθώ, αν και είναι απόλυτα πραγματική, μοιάζει φανταστική, επειδή διαδραματίζεται έξω από το Matrix.

Αυτήν την ιστορία θα μπορούσαμε να την εντάξουμε σαν «πρώτο μέρος» (εισαγωγικό) της περιγραφής του «Σπηλαίου» του Πλάτωνα, αλλά και σαν συμπληρωματική του πληροφορία, αφού ο Σωκράτης (δια χειρός Πλάτωνος)δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο εκείνοι οι φυλακισμένοι βρίσκονται αλυσοδεμένοι και πλανημένοι, κοιτάζοντας τις σκιές στον τοίχο του σπηλαίου!!!…
εικονική-πραγματικότητα
Η ιστορία μας λοιπόν έχει ως εξής:

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται έξω από τη φαντασία των ανθρώπων, παιζόταν παράνομα ένα παιχνίδι, οργανωμένο από μια ομάδα αποστατών.

Αυτοί, έστειλαν τελάληδες να διαφημίσουν το παιχνίδι τους, για το πόσο ενδιαφέρον και πόσο «ζωντανό» ήταν.

Πολλοί κάτοικοι εκείνου του Κόσμου, έτρεξαν να δηλώσουν συμμετοχή.
Στήθηκαν στην ουρά και περίμεναν τη σειρά τους, χωρίς να αναρωτηθούν ούτε για τους όρους του παιχνιδιού, ούτε για τις πραγματικές προθέσεις των διαχειριστών του.

Το ΕΚΑΒ αναλαμβάνει την παράδοση των τιμολογίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


ekav2
Σε μονάδες του ΕΚΑΒ θα αναθέτει στο εξής την παράδοση την τιμολογίων του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, στην οποία αναφέρεται σε «σειρά δυσάρεστων περιστατικών τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν υπήρχε ένας απινιδωτής πρόχειρος».
«Πρόκειται για ένα ανεξήγητο, ωστόσο υπαρκτό φαινόμενο το οποίο έχει τύχει σε πολλούς συναδέλφους αλλά και σε εμένα προσωπικά» εξήγησε  ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δ.Σ.Α. «Έχεις φέρει σε πέρας με επιτυχία μια υπόθεση, συνήθως συμβουλευτικής φύσης και έχεις κανονίσει συνάντηση με τον πελάτη προκειμένου να κανονίσετε αυτό που λέμε “το οικονομικό”. Μετά τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και την ψιλή κουβέντα, του τείνεις το τιμολόγιό σου απολύτως ήρεμα. Ξάφνου το πρόσωπό του ασπρίζει, το βλέμμα του θολώνει και πιάνει την καρδιά του με τα δύο του χέρια.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ


Πριν πολύ καιρό συζητούσαμε με ένα καλό φίλο, για την Φώτιση, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΙΣΗ, την «Φώτιση» όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, μέσα από την διαίσθηση, την σκέψη, ή την παράδοση.
Αν και ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό που ονομάζουν οι άνθρωποι Φώτιση είναι στην πραγματικότητα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από την «άγνοια», τέλειωμα της «άγνοιας», και των δραστηριοτήτων που παραποιούν την Πραγματικότητα – όπως η σκέψη – κι ότι σε Αυτή την Κατάσταση Υπάρχει Μόνον «Αντίληψη Χωρίς παρατηρητή»Αντίληψη Ενότητας όπου δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, όπου δεν υπάρχει «απόσταση» ανάμεσα σε «κάποιον» που αντιλαμβάνεται και «αυτό» που αντιλαμβάνεται… και δεν υπάρχει κάποιο εγώ να έχει εμπειρία της Φώτισης… παρόλα αυτά  με ρώτησε…
«Τέλος πάντων, έχει πραγματοποιηθεί σε «σένα» Αυτή η Αντίληψη; Υπάρχει Πραγματική Φώτιση; Απελευθέρωση από την άγνοια, Καθαρό Όραμα του Κόσμου, χωρίς διαχωρισμούς, «απόσταση» από τα πράγματα;»…
Αν και δεν υπήρχαν πια ερωτήματα, μήτε αναζήτηση κάποιας απάντησης, «θυμάμαι» που του απάντησα πολύ καθαρά, πολύ ήρεμα και με απόλυτη ειλικρίνεια…
«Όχι! Όχι!... έχω ακόμα την έγνοια των ανθρώπων… δεν ξέρω αν είναι αγάπη ή κάποιο είδος εγωισμού ακόμα… αλλά συμβαίνει»…

Πείνα στην κατοχή

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ -ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ- ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Ο βρετανικός ναυτικός αποκλεισμός ως κύρια αιτία τού κατοχικού λιμού 1941- 1942 στην Ελλάδα
Ο τρομακτικός φόρος σε ανθρώπινες ζωές και σε καταστροφές υποδομών, που κατέβαλε η χώρα κατά τη διάρκεια τής στρατιωτικής κατοχής της, δεν οφείλεται σχεδόν καθόλου στους προσωρινούς και  περιστασιακούς κατακτητές της (Άξονας), αλλά στην πολιτική, που είχε προαποφασιστεί από τους μέχρι τότε προτέκτορές της, βρετανούς.
Η πρόσδεση τού προτεκτοράτου στη βρετανική αποικιοκρατική πολιτική  επέτασσε, όχι μόνο την εμπλοκή του στον πιό άχρηστο πόλεμο τής ιστορίας του, αλλά και την -εξ ίσου ανώφελη για την πλειοψηφία των κατοίκων τής χώρας- συνέχιση τού πολέμου στο  ελλαδικό έδαφος, ακόμα κι όταν αυτό είχε πλέον καταληφθεί από τον Άξονα. Κατ΄αυτό τον τρόπο επινοήθηκε και σχεδιάστηκε μια νέα αποικιοκρατική πρακτική, αυτή τής λεγόμενης «Εθνικής Αντίστασης» φαινόμενο άγνωστο στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η συνέχιση αυτή τού πολέμου μέσω τού προσχήματος τής αποκαλούμενης «Εθνικής Αντίστασης» είχε σαν συνέπειες την ολοσχερή καταστροφή τεράστιου μέρους τής δημόσιας περιουσίας, δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων τόσο από γερμανοϊταλικά αντίποινα όσο και από τα εσωτερικά «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» των «ανταρτικών» συμμοριών, αλλά και τον ολέθριο λιμό, που κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς (συνέπειες, που θα μπορούσαν και αυτές να είχαν πλήρως αποφευχθεί, όπως άλλωστε επετεύχθη και σε τόσες άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα