Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ…ΗΣΥΧΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ




Αστα…έχω ένα τρεμουλο στα χερια. Πήγα να βαλω λιγο νερό στο ούζο μου…
και τόχυσα όλο έξω..χωρια που μούσκεψα και το..χταπόδι..
Το τρέμουλο εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στους βραχίονες.             
Οσοι έχουν.. τρέμουλο ,θα πρέπει, κατ αρχάς να ηρεμήσουν. ..                      
Δεν είναι πάρκινσον,
(όπως τρομοκρατημένος μου έλεγε προ ημερών ο Διομήδης, καλό παιδί, όμως αυτό που λέμε…ψοφοδεής..Επιτυχημένος μ ο,τι η επιτυχια συνεπάγεται)
Να όμως που οι ευθύνες, οι σκέψεις, τα βάσανα , του κληρονόμησαν τρέμουλο στα χέρια και λίγο στο κεφάλι…

H Γη χτυπήθηκε από δυαδικούς αστεροειδείς …

… πριν από 458 εκατομμύρια χρόνια

berget_panorama2Η Γη πρέπει να δέχτηκε ένα διπλό χτύπημα από διαστημικούς βράχους λόγω καραμπόλας στη Ζώνη των Αστεροειδών πριν από σχεδόν μισό δισεκατομμύριο χρόνια. Οι κρατήρες είναι ακόμα ορατοί στη Σουηδία, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα.
Η διπλή πρόσκρουση, πριν από 485 εκατομμύρια χρόνια, ήταν αποτέλεσμα «μιας από τις μεγαλύτερες κοσμικές καταστροφές» στην ιστορία του Ηλιακού Συστήματος, μια σύγκρουση στην Κύρια Ζώνη Αστεροειδών, ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία, η οποία είχε συμβεί 12 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα.
Η σύγκρουση εκτιμάται ότι διέλυσε έναν αστεροειδή διαμέτρου 200 χιλιομέτρων και εκτίναξε τα κομμάτια του στο Διάστημα.

CE5-T1: ταξίδι στη Σελήνη και επιστροφή στη Γη

… επιχειρεί η Κίνα

si-lunarΗ Κίνα εκτόξευσε την περασμένη Παρασκευή ένα ρομποτικό σκάφος που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σελήνη και θα επιστρέψει στη Γη.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον μεγάλα βήματα του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος του Πεκίνου, που έχει ως κύριο στόχο να στείλει επανδρωμένα σκάφη στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης μετά το 2020.
Η αποστολή έχει την κωδική ονομασία CE5-T1 και αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες, Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο θα ταξιδεύσει γύρω από τη Σελήνη, φθάνοντας σε απόσταση έως και 413.000 χιλιόμετρα από τη Γη, και στη συνέχεια θα επιστρέψει, μπαίνοντας ξανά στη γήινη ατμόσφαιρα, πραγματοποιώντας προσγείωση.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΚΛΟΤΣΗΔΟΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ;

μπουρκαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η είδηση που ήρθε από την Γαλλία για μια μουσουλμάνα η οποία φορώντας το κλασικό τσαντόρ θέλησε να εισέρθει στη γνωστή όπερα των Παρισίων και να παρακολουθήσει την παράσταση. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου, στην είσοδο της όπερας των Παρισίων, La Travıata, εμφανίζεται στο γκισέ των εισιτηρίων ένας, προφανώς μουσουλμάνος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του που φορούσε την κλασική Μπούρκα της γυναικείας μουσουλμανικής αμφίεσης καλύπτοντας όλο το πρόσωπο της εκτός από τα μάτια της. Η εμφάνιση αυτής της κυρίας ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο, προκάλεσε αμέσως ταραχή και έντονες…

Η ελληνική ασπίδα την εποχή των μακεδόνων βασιλέων


Σημειώσεις σε ασπίδες «Μακεδονική τύπου”: λογοτεχνική παράδοση, και  επιγραφική αρχαιολογία.
Ο ορισμός του “Μακεδονικού τύπου ” ασπίδας βασίζεται σε διάφορα βασικά χαρακτηριστικά. Ακόμη και στην αρχαιότητα  ο Ασκληπιόδοτος (β’ μισό 2ου – α’ μισό 1ου αι. π.Χ. Φιλόσοφος. Υπήρξε μαθητής του στωικού Ποσειδωνίου. Ασχολήθηκε με την εξήγηση φυσικών φαινομένων (π.χ. σεισμοί, κεραυνοί, βροχή). Έγραψε το έργο ‘  Τακτικά ‘ , το οποίο αναφερόταν σε ζητήματα στρατιωτικών σχηματισμών με βάση μαθηματικούς τύπους. ) στη θεωρητική του “Τακτικές”, σημείωσε ότι για τους  στρατιώτες της φάλαγγας η καλύτερη ασπίδα ” Τως δε της φάλαγγος ασπίδων αρίστη η Μακεδονική, χαλκη, οκταπάλαιστος, ου λίαν κοίλη ” .

Από την οικία του Συνίστορος στην Πομπηία .Μια μακεδονική ασπίδα στη επίτοιχη  ζωγραφική της οικίας. Παριστά την κατάκτηση της Ασίας από τους Έλληνες Μακεδόνες.γιατί άραγε η Ρωμαίοι υπερηφανεύονται  και για αυτό εφόσον είναι ελληνικό στοιχείο ;

ΕΝΤΑΞΕΙ..ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΑΜΕ..ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ..


Τί Ακριβώς Συμβαίνει Με Μια, Ας Πούμε Λοίμωξη 
που μας ¨κλέβει¨…σχεδόν  πέντε χρόνια από τη ζωή μας …
Καταρροή, βήχας, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, αδιαθεσία, ενίοτε και πυρετός…
και πάνω απ όλα κακουχία..δράμα..κακοκεφιά..απώλεια κάθε ενδιαφέροντος..φταρνίσματα…
 γενικώς ένα δράμα, και να σκεφθει κανείς οτι δεν ειναι παρα ένα απλό κρυολογημα..
Ας  είναι, να λοιπόν που την…αρπάξαμε..

Τα συμπτώματα είναι γνωστά σε όλους μας..
Η διαρκειά του κατά μέσο όρο εννέα ημέρες.
Ολοι ψάχνονται τα τελευταία δέκα χρόνια, προσπαθώντας να βρούνε  τι το προκαλεί, 
πώς λειτουργεί το σώμα μας σε αυτό και πώς αντιμετωπίζεται..
Πρώτα απ όλα, πάνω απ όλα ..φταίει ..Το ανοσο σύστημα μας που μας καθιστά  ευάλωτους γενικώς..

Έβγαλε τη μπέμπελη

(από πού προήλθε η φράση)


Μπέμπελη, είναι η ιλαρά (μεταδοτική, εξανθηματική νόσος).

 Η λέξη είναι σλαβικής προέλευσης (pepeli=στάχτη).

Η φράση «έβγαλε την μπέμπελη», σημαίνει ότι κάποιος ζεσταίνεται και ιδρώνει υπερβολικά.

Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΝΙΑΡΑΣ ΝΥΦΗΣ




Μια φορά, σε κάποιο χωριό του τόπου μας, ήτανε μια γυναίκα αλανιάρα, που είχε βρωμίσει ούλο το χωριό με τα τερτίπια της. Όμως καθώς λέει ο λαός: «Να ’χα πουτάνας ρίζικό, να ’χα πουτάνας τύχη», ότι και να έκανε η τύχη της μια μέρα άνοιξε μ’ ένα καλό παιδί, χωριατόπαιδο νοικοκυρόπαιδο, που την αγάπησε πολύ και θέλησε να την κάμει γυναίκα του. Αφού τα φτιάξανε και τα βρήκανε μεταξύ τους, κανονίσανε να κάνουνε τον γάμο με τρικούβερτο γλέντι και ταβούλια. Η μάνα του όμως, ψάχνοντας και κουβεντιάζοντας με γνωστούς από το χωρίο της νύφης, έμαθε ότι η μέλλουσα νύφη της δεν ήταν παρθένα και αυτό δεν άρεσε καθόλου στην οικογένεια του γαμπρού και η γκρίνια πήγαινε και εχότανε καθημερινά.
-Τι της ζήλεψες παιδάκι μου; Αυτή την περπατημένη! Όμορφος είσαι, νέος είσαι νοικοκύρης είσαι τι άλλο θέλεις; Του τσιριμόνιαζε τ’ αυτιά η μάνα του.
-Τήρα να την παρατήκεις και να βρεις μια καλή τσουπούλα, ας είναι και φτωχειά. Ευτούνη δεν είναι για το κονάκι μας, διώχτη να πάει στο διάβολο και άκου εδώ: «Το μοναστήρι να ’ναι καλά κι’ από καλογέρους βρίσκουμε»! Του έλεγε και ο πατέρας του.
Ο γιος της, όμως δεν έκανε πίσω με τίποτα, λες και είχε φάει το μαγιοβότανο, απάνου κατ’ απάνου, σώνει και καλά, να την παντρευτεί. Και τι να κάνουν, οι δικοί του; Θα ντροπιαστούνε στο χωριό με την παρθενιά της νύφης, διότι την άλλη μέρα από το μυστήριο να βγάλουνε το ματωμένο σεντόνι το πρωί στην βεράντα τους.
   Αφού είδε και απόειδε η μάνα του ότι δεν κάνει πίσω ο γιος της, δυο- τρείς μέρες πριν τον γάμο, έστειλε το μικρότερο παιδί της να φέρει από το κτήμα τρία- τέσσερα κοκόρια, τάχατις για να τα φάνε στο στρώσιμο του κρεβατιού, την Πέμπτη το βράδυ.

Η απογραφή της Πειραϊκής καταστροφής 1940-44



Στον Πειραιά, η ελευθερία άργησε μια μέρα!


Του Στέφανου Μίλεση

Φέτος τον Οκτώβριο του 2014, συμπληρώνονται τα 70 χρόνια από την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής ή τα 74 χρόνια από την κήρυξη του Ελληνοιταλικού πολέμου. Μια περίοδος που ειδικά για την πόλη του Πειραιά, στάθηκε ιδιαίτερα οδυνηρή καθώς δραματικά συμβάντα διαδραματίστηκαν στους 48 μήνες διάρκειας της. Είμαι σίγουρος, πως ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα θυμηθούν φέτος αυτά τα μόλις εβδομήντα χρόνια που μας χωρίζουν από τότε! Μην ξεχνάμε επίσης ότι εμείς δεν εορτάζουμε την αποχώρηση των Γερμανών στις 12 Οκτωβρίου όπως η Αθήνα, αφού ο πόλεμος για τον Πειραιά διήρκησε ακόμα περισσότερο! 

Το απόγευμα της 13ης  Οκτωβρίου του 1944 επήλθε ολοσχερής καταστροφή του λιμανιού, όταν ειδική μονάδα των Γερμανών, απέμεινε τελευταία και όταν οι Αθηναίοι πανηγύριζαν την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, στον Πειραιά οι τελευταίοι με σειρά εκρήξεων κατέστρεφαν τις δομές της πόλης.Συνεπώς για τον Πειραιά, η "ελευθερία άργησε μια μέρα"! 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος επίσης για την πόλη μας, δεν άφησε κανένα περιθώριο οργάνωσης, καθώς ξεκίνησε ανήμερα την 28η Οκτωβρίου με τους βομβαρδισμούς των Ιταλικών αεροπλάνων αλλά και ανήμερα της εισβολής των Γερμανικών στρατευμάτων στην Μακεδονία με τον φονικό βομβαρδισμό του λιμανιού και την ανατίναξη του φορτωμένου με 400 τόννους εκρηκτικού, αγγλικού φορτηγού πλοίου "Κλαν Φράϊζερ". 

Ο Πειραιώτης Δημήτριος Καμπέρος (Τρελοκαμπέρος)


Ο πρώτος Έλληνας Στρατιωτικός Αεροπόρος ήταν ο Υπολοχαγός του Πυροβολικού
 Δημήτρης Καμπέρος, γεννημένος στον Πειραιά το 1883.

Ο Πειραιώτης Υπολοχαγός ΚΑΜΠΕΡΟΣ Δημήτριος το 1912 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην διαδρομή, από την πατρίδα καταγωγής του την Ύδρα προς το Νέο Φάληρο, φτάνοντας τα 110 χλμ/ώρα! Η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ έμεινε στην Ελλάδα, για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών.  Για να επιτευχθεί ο Καμπέρος, μετέτρεψε το πρώτο στρατιωτικό αεροπλάνο που ο ίδιος πετούσε, σε υδροπλάνο. 

Ο Καμπέρος υπήρξε και ο πρώτος Στρατιωτικός Πιλότος στην Ελλάδα (Μάιος 1912). Τον Φεβρουάριο του 1912 ο Αργυρόπουλος ήταν εκείνος που εξετέλεσε πτήση στην Ελλάδα, αλλά επρόκειτο για αεροπλάνο και πτήση (πάνω από το Θησείο) ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Συνεπώς η πρώτη επίσημη πτήση με αεροσκάφος κρατικό, ήταν αυτή του Καμπέρου γιαυτό και αναφέρεται πάντα με την επεξήγηση "Πρώτος Στρατιωτικός Αεροπόρος". 

Οι παράτολμες πτήσεις του όσο και το γεγονός πως ήταν ο πρώτος στρατιωτικός πιλότος που πραγματοποίησε στην Ελλάδα πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο, δημιούργησαν μύθο γύρω από το όνομά του και τον κατέταξαν στους θρύλους της αεροπορίας. Αρκετές ήταν και οι φορές που έκανε προσγείωση ανάμεσα σε πλήθος κόσμου στην παραλία του ΑΚΤΑΙΟΝ από όπου για την τόλμη του πήρε και το όνομα Τρελοκαμπέρος

Δείξε μου πως κοιμάσαι να σου πω τι έχεις!





Σε...αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας μας προβαίνει η στάση με την οποία κοιμόμαστε. Ειδικοί επιστήμονες έβαλαν στο μικροσκόπιο τις στάσεις με τις οποίες, προτιμούν να κοιμούνται άνδρες και γυναίκες και έβγαλαν πολύτιμα συμπεράσματα, που αφορούν την κατάσταση της υγείας τους.
Ανάσκελα με τα χέρια στα πλάγια
 
Γενικά αυτή θεωρείται η καλύτερη στάση για την υγεία της σπονδυλικής στήλης. Είναι ιδανική για το λαιμό, αρκεί να μη γίνεται χρήση πολλών μαξιλαριών.
Όσοι κοιμούνται ανάσκελα τείνουν να ροχαλίζουν περισσότερο σε σχέση με όσους κοιμούνται σε άλλες στάσεις και η άπνοια συνδέεται στενά με τη στάση αυτή.

Σεξ χωρίς προφυλάξεις κάνουν τα Ελληνόπουλα!



«Ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία τους παίζουν τρείς στους δέκα Έλληνες έφηβους καθώς δεν παίρνουν κανένα μέτρο προφύλαξης στις σεξουαλικές τους επαφές !

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, να έχουμε μεγάλο αριθμό ανεπιθύμητων κυήσεων, εξίσου μεγάλο αριθμό αμβλώσεων και  αύξηση των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων.
 
«Το γεγονός αυτό δηλώνει την αναγκαιότητα ενημέρωσης των νέων , μέσω μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία , για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σεξουαλικές επαφές χωρίς μέτρα προφύλαξης»τονίζει η  παιδοψυχίατρος κ. Μερσύνη Αρμενάκα.

Γιατί αφήνει πληγές η πρώτη φορά στο σεξ;



Χαραγμένη στη μνήμη των περισσοτέρων είναι η πρώτη ερωτική επαφή. Ο τόπος, ο χρόνος, οι συνθήκες και πάνω απ’ όλα το πρόσωπο με το οποίο μοιραστήκαμε την κορυφαία αυτή εμπειρία είναι από τις μνήμες που δεν ξεθωριάζουν εύκολα.
 
Η αλήθεια πάντως είναι, όπως προκύπτει από τις επιστημονικές έρευνες, ότι η πρώτη φορά είναι επώδυνη τόσο για τον άνδρα όσο και για την γυναίκα.
 
Παρόλα αυτά για τα σημερινά παιδιά πότε είναι η πρώτη τους φορά;  Ποιες συμβουλές δίνουν οι ειδικοί; Τι πρέπει να προσέξουν;

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η γνώση των προγόνων μας στις απόκρυφες δυνάμεις του ανθρώπου είναι εντυπωσιακές . Αυτό φαίνεται στα επιτεύγματα τους που μερικές φορές είναι ακατανόητα σε μας.

Χειρίζονταν την δύναμη το πνεύματος έναντι της ύλης.

Η πνευματική δύναμη(Πυρ) κατακτά οτιδήποτε με κατώτερο κραδασμό, διότι είναι υψηλότερου κραδασμού.

Ο νους δρά πολύ ταχύτατα πάνω στην ύλη. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαπεραστεί από μαχαίρια χωρίς να χυθεί αίμα. Άλλες περιπτώσεις ατόμων που ήρθαν σε επαφή με την φωτιά χωρίς να καούν. 

Γιατί ο νους επιδρά στιγμιαία στους κραδασμούς της ύλης και τους ανασχηματίζει.

Βρήκαν στους πάγους ημερολόγιο εξερευνητή της Ανταρκτικής έναν αιώνα μετά

Ένα φωτογραφικό σημειωματάριο που ανήκε σε επιστήμονα της Terra Nova, της τραγικής εξερευνητικής αποστολής του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική, ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αφού έμεινε επί έναν αιώνα φυλακισμένο στους πάγους. 
Το τετράδιο, η ανακάλυψη του οποίου ανακοινώθηκε από το Ιδρυμα για την Ανταρκτική και τη Νέα Ζηλανδία, ανήκε στον Τζορτζ Μάρεϊ Λέβικ και βρέθηκε εξαιτίας της τήξης των πάγων, έξω από τη βάση Terra Nova, από το όνομα του φαλαιονοθηρικού σκάφους που μετέφερε τον Ρόμπερτ Σκοτ και την 60μελή αποστολή του στην Ανταρκτική.

Ο διευθυντής του Ιδρύματος, ο Νάιτζελ Γουότσον, έκανε λόγο για "συγκλονιστικό εύρημα" και δήλωσε ότι οι σελίδες του έχουν σταλεί στην Νέα Ζηλανδία για να αποκατασταθούν και να βιβλιοδετηθούν πριν σταλούν πίσω στην Ανταρκτική, όπου το Ιδρυμα δραστηριοποιείται στην διατήρηση πέντε τοποθεσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις αποστολές των Ρόμπερτ Σκοτ, Ερνεστ Σάκλετον και Εντμουντ Χίλαρι.

Φανατισμένοι και πιο αποβλακωμένοι από ποτέ

Η λέξη φανατισμός προέρχεται από τη λατινική λέξη "fanum" (=ιερό) και σημαίνει την μετ' εγωισμού και εμπάθειας προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις, ανεξάρτητα απ' το αν αυτές είναι ορθές ή όχι.

Επομένως, ο φανατισμός έχει εξ' ορισμού αρνητική σημασία, είτε είναι θρησκευτικός, είτε πολιτικός, είτε αθλητικός, είτε εθνικός. Σε κάθε του μορφή, ο φανατισμός αποβλακώνει. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις καν τη διαδικασία μετάλλαξης.

Βασικό εργαλείο υποκίνησης του φανατισμού είναι η προπαγάνδα η οποία χρησιμοποιείται από τον πομπό για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων σκοπών, πάντα μέσω της χειραγώγησης του δέκτη. 

Ο φανατισμός επηρεάζει / διαμορφώνει την κοινή λογική, δηλαδή τη λογική που, όπως είχα γράψει και παλιότερα, περισσότερο σχετίζεται με το συναίσθημα παρά με την ορθολογική σκέψη. Η προπαγάνδα που έχει στόχο να φανατίσει γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική όταν ανακατεύει τον θρησκευτικό με τον πολιτικό φανατισμό, τον πολιτικό με τον πατριωτικό, τον αθλητικό με τον πατριωτικό και ούτω καθεξής.

Οι Ιέρειες της Δήμητρας υποδέχονται στον μεγάλο περίβολο του Ναού τους μύστες των Ελευσίνιων


ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ


Στις αρχές του Σεπτέμβρη, επί δύο ημέρες τρώγοντας βρασμένο σιτάρι με μέλι, οι μύστες βαδίζουν προς την Ελευσίνα. Ο Μέγας Αρχιερέας δεν έπρεπε να πιει ή να φάει οτιδήποτε μέχρι να φτάσει στον ναό της Δήμητρας και να τον υποδεχθεί η Ιέρεια που και αυτή με την σειρά της νήστευε επί δύο ημέρες. Λέγεται ότι συχνά οι δύο ιερείς έπιναν άκρατο οίνο (χωρίς νερό) κατά την διάρκεια του ταξιδιού του ενός και της αναμονής της άλλης, ώστε να βρεθούν σε μία εκστατική κατάσταση.
Η πομπή της δεύτερης μέρας με αναμμένους πυρσούς ζητά άδεια εισόδου στον Ναό.
Οι Ιέρειες της Δήμητρας υποδέχονται στον μεγάλο περίβολο του Ναού τους μύστες των Ελευσίνιων, άντρες και γυναίκες, και τους προσφέρουν νερό, ψωμί και ελιές και τους αφήνουν να ξεκουραστούν.

ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ



Στην ελληνική μυθολογία ο Αμφιάραος ήταν ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες ήρωες. Κατά την αρχαιότερη παράδοση, ήταν γιος του Οικλή και εγγονός του Μελάμποδα (Παυσανίας, ΣΤ΄ 17,6), από τον οποίο και κληρονόμησε την τέχνη της μαντικής, όπως και άλλες γνώσεις, Ιατρικής και Φαρμακολογίας. Οι μεταγενέστεροι όμως μύθοι αναφέρουν ότι ο Αμφιάραος ήταν γιος του θεού Απόλλωνα και της Υπερμνήστρας ή της Κλυταιμνήστρας.
Ο μύθος
Ο Αμφιάραος πήρε για σύζυγό του την Εριφύλη, αδελφή του Αδράστου, τον οποίο προηγουμένως είχε εκδιώξει από το Άργος στη Σικυώνα, και έτσι συμφιλιώθηκε μαζί του με τη συμφωνία να επιλύουν στο εξής τις διαφορές τους με τη διαιτησία της Εριφύλης. Ο Αμφιάραος και η Εριφύλη απέκτησαν δύο γιους, τον Αλκμέωνα και τον Αμφίλοχο, και δύο κόρες, την Ευρυδίκη και τη Δημώνασσα. Ο ποιητής Άσιος προσθέτει και την Αλκμήνη (Παυσ. Ε 17,8).

Άδειασε το μυαλό.



Έχεις άγχος, ναι το ξέρω.

Άδειασε το μυαλό.


Με τις φουρτούνες, όσο και αν παλεύεις, άκρη δεν βγάζεις. 


Ή θα πλατσουρίζεις άσκοπα μαζί τους ή στο τέλος θα σε πνίξουν. 

Μπορείς όμως να κάνεις κόλπα με το νου σου.

Άδραξε Τη Μέρα



Μίλα τώρα που μπορείς, αύριο δεν θα έχεις μιλιά και δεν θα υπάρχουν αυτιά για να σε ακούσουν. 

Δώσε τώρα που μπορείς, αύριο δεν θα έχεις τίποτα να δώσεις και δεν θα υπάρχει κανείς να θέλει να πάρει. 

Κάνε σήμερα αυτό που επιθυμείς, αύριο θα έχεις άλλη επιθυμία ή μπορεί να είναι πολύ αργά. 

Γέλα τώρα με την ανησυχία σου, αύριο μπορεί να έχει σκορπίσει σε πελάγη νέων προοπτικών. 

Χόρεψε τώρα που μπορείς, αύριο ίσως αυτό να μην είναι εφικτό.

Πώς να κάνουμε τη σχέση μας να αντέξει στο χρόνο



 
Για όλους έρχεται κάποτε η στιγμή που θέλουμε να βρούμε το άλλο μας μισό και να φτιάξουμε μια καλή σχέση... για την υπόλοιπη ζωή μας… για το άμεσο μέλλον… για όσο κρατήσει... 


Ο καθένας έχει ανάγκη να αγαπηθεί και να αγαπήσει, να πάρει και να δώσει, να ξεδιπλώσει το «είναι» του στο πλευρό του κατάλληλου ανθρώπου και να βιώσει συναισθήματα χαράς και έρωτα. Μια καλή και σταθερή σχέση ανεβάζει την ψυχολογία μας, τονώνει το ηθικό μας και ενδυναμώνει την υγεία μας! 


Δημιουργούμε μία σχέση και μένουμε για να μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας, τα άγχη μας, τα όνειρά μας, να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.


Πολλές φορές, όμως, ενώ νιώθουμε ότι έχουμε βρει την αδελφή ψυχή, επαναλαμβάνουμε συμπεριφορές που κάνουν τη διατήρηση αυτής της σχέσης δύσκολη, επώδυνη και αδύνατη. 
 

Η σκέψη λεν πως τρέχει πιο γρήγορα απ’ το φως… μα αν είναι να βρεις την αγάπη σου καλύτερα ξεκίνα με τα πόδια

Όταν συναντιόμαστε με τους ανθρώπους που επιλέγουμε στις αναζητήσεις μας, εκείνο που αρχικά μας ελκύει και μας γοητεύει, είναι εκείνο που κρυφά ποθούμε από τον εαυτό μας, αλλά διστάζουμε να προχωρήσουμε στην πραγμάτωσή του μόνοι μας, γιατί δεν έχουμε μια σφαιρική εικόνα για τον εαυτό μας. Εναποθέτουμε λοιπόν σε εκείνους την προσδοκία μας, πως μέσα από εκείνους, χάρη στην συμβολή τους στην ζωή μας, θα έρθει η πολυπόθητη λύτρωση που θα μας χαρίσει τον εαυτό μας ολάκερο. Αγκιστρωνόμαστε από την ελπίδα μας, την οποία την μεταθέτουμε στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει και αγωνιζόμαστε ώστε να τελεσφορήσει η σχέση, η οποία φαντασιώνουμε πως θα μας φέρει τα μαγικά δώρα, ώστε να πειστούμε πως αξίζουμε την χαρά, την ευτυχία, την ολοκλήρωση.

Ψυχολογία της Συνειδητότητας 2

( Η Χαμένη Αγνότητα της Νοημοσύνης )


Η συνείδηση ( παρούσα συνείδηση) είναι η «άμεση εμπειρία », η εμπειρία ως γεγονός, όπως αυτό συμβαίνει, χωρίς πρόσθετα στοιχεία.
Με άλλα λόγια η «άμεση εμπειρία» είναι το βασικό βίωμα, το στοιχειώδες δεδομένο της ζωής, που βιώνεται με ολόκληρη την ύπαρξη και πάνω στο οποίο δομείται η οποιαδήποτε περαιτέρω αντίληψη και δραστηριότητα… ανάλογα με την «ποιότητα» της συνείδησης.
Η συνειδητή ανταπόκριση (η ορθή νοημοσύνη) ανάγει τα περιεχόμενα της εμπειρίας στην ενότητα της ύπαρξης… κι έτσι δεν προβαίνει στον διαχωρισμό, στην ανάδυση του υποκειμένου (απέναντι από το αντικείμενο), στην δόμηση ενός εγώ, και στην καλλιέργεια μιας «προσωπικής» ζωής…
Στον συνηθισμένο άνθρωπο, τον ήδη διαχωρισμένο (που λειτουργεί μέσα από ένα εγώ) η «άμεση εμπειρία», συνήθως ενισχύεται, εμπλουτίζεται, με ήδη υπάρχοντα στοιχεία της μνήμης, (αντιλήψεις, επιδιώξεις, συνήθειες και δραστηριότητες…)… Έτσι όμως η «άμεση εμπειρία» νοθεύεται και οδηγεί στην παραποίηση της πραγματικότητας.

Θεωρίες συνομωσίας (βιολογικά όπλα)



Αν σας πω ότι υπάρχουν βιολογικά όπλα, τα οποία είναι «απαγορευμένα» θα πείτε ότι αυτό είναι γνωστό. 

Αν σας πω ότι  οι καλοί και πολιτισμένοι δυτικοί, γεμάτοι ανθρωπιά και καλοσύνη αισθάνονται φρίκη κάθε φορά που κάποιος κακός δικτάτορας (δυτικής ανατροφής συνήθως) ή κάποιος τρομοκράτης, απειλεί την ελευθερία και την δημοκρατία με κάποιο μικρόβιο, θα πείτε ότι και αυτό είναι γνωστό.


Αν όμως σας πω ότι κάνουν πειράματα επάνω σας δοκιμάζοντας αυτά τα όπλα, τότε θα πείτε με απέχθεια και περιφρόνηση ότι ασχολούμαι με θεωρίες συνομωσίας.


Για σκεφτείτε όμως λίγο:

OI ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΩΤIΣΗ & Η ΣΥΝΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ


Δρόμοι, οι οποίοι δεν ορίζονται, ούτε είναι δυνατόν να γίνουν αντιληπτοί (βιωματικά) εκ των προτέρων, αλλά (αφήνοντας την Εσωτερική μας Φωνή να μας μιλά και ακολουθώντας την πιστά), διαπιστώνονται, αφού έχουμε ήδη βαδίσει σε έναν από τους δύο. (Πάντα όμως λειτουργώντας και στον άλλον αλλά σε μικρότερο βαθμό, που δεν αναγνωρίζεται, μια και ο πρώτος που ήδη λειτουργεί είναι κυρίαρχος).

Οι Δρόμοι αυτοί, αφορούν τις Δύο Μεγάλες Δυνάμεις του Συστήματος μας, μέσω των οποίων (σε σύζευξη), φέρνουν σε έκφραση (πραγματοποίηση), οποιαδήποτε Δημιουργική διαδικασία, οπότε, και είναι υπεύθυνες για τα πάντα. (Για όλα τα Δημιουργήματα). Είτε πρόκειται για όντα, είτε για πεδία, (άρα και καταστάσεις, λειτουργίες, φαινόμενα), ακόμα οπότε και για την ίδια την Εξέλιξη.

Οι Δυνάμεις αυτές είναι, 
η Ενεργητική και η Παθητική Δύναμη.

Ο Νους και το Συναίσθημα, ο Ηλεκτρισμός και ο Μαγνητισμός, το Πνεύμα και η Ύλη, ο Πατέρας και η Μητέρα, που ευθύνονται για τη Δημιουργία του Υιού. (Σε Σωματικό, Συναισθηματικό, Νοητικό, Διαισθητικό - Ψυχικό, Πνευματικό - Ατομικό, Μοναδικό Επίπεδο). Όλα τα παραπάνω Ζεύγη, είναι ακριβώς η ίδια Μοναδική Δύναμη, (Θεός), στην οποία κρύβεται η Αιτία των πάντων.

Φυσικά στη Φύση που αντικρίζουμε όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι αυτές ακριβώς οι δύο Δυνάμεις που έρχονται σε μεταξύ τους επαφή, για την οποιαδήποτε Δημιουργία. (Όπως ακριβώς η γυναίκα, ενώνεται με τον άντρα στην ύλη, για τη δημιουργία ενός παιδιού ως απογόνου).

Όμως, μέσω της Εσωτερικής οπτικής, (ως Ολότητας, Μοναδικότητας), το κάθε Άτομο τίθεται να «παντρέψει» εντός του αυτές τις Δυνάμεις, ώστε να αρχίσει να γίνεται Συνειδητά ο Δημιουργός, που ενώ «Είναι» ανέκαθεν και έτσι λειτουργεί, δεν το γνωρίζει…

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κληρονομικές ή επίκτητες;


Πολυάριθμες μελέτες σε μονοζυγωτικούς διδύμους (αυτούς που είναι όμοιοι μεταξύ τους) έχουν δείξει ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κληρονομικές, τουλάχιστον στους άντρες.

Κανένας έφηβος που αποκαλύπτει την ομοφυλοφιλία του δεν αισθάνεται ότι τη διδάχτηκε από τους γονείς του. 

Επίσης, κανένας δε μεγαλώνει σε ένα κοινωνικό περιβάλλον από όπου απουσιάζουν τα άτομα του αντίθετου φύλου ή οι ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Από πού λοιπόν θα μπορούσε να διδαχτεί το σεξουαλικό προσανατολισμό προς άτομα του ιδίου φύλου; 

Οι περαστικοί της ζωής μας που δεν μπλέκουν συναισθηματικά


Της ΠαρθέναςΤσοκτουρίδου.
Είναι πλέον γεγονός πως δεν ήμαστε ικανοί πια να ξεχωρίσουμε το πρόσωπο του πλησίον μας.
Πως είναι δυνατό να γίνει αυτό, εφόσον οι εναλλαγές πολλών ανθρώπινων προσώπων τοποθετούνται στον εγκέφαλο μας ως περαστικές εικόνες, η μια πάνω στην άλλη, σβήνοντας συνεχώς και ηθελημένα από τη μνήμη μας;
Πως είναι δυνατό να γίνει αυτό από τη σύγχυση που δημιουργείται στην κοινωνία, εξαιτίας του αδυνατίσματος της αγάπης μας για τον πλησίον μας, σε σημείο που να χάνουμε και τα ίχνη της;

Πως είναι δυνατό, τέλος,  να γίνει αυτό, εφόσον η κοινωνία έχει καταντήσει έτσι ώστε να περιορίζεται σ' ένα μικρό αριθμό φίλων - από μικρό έως μηδενικό - εξαιτίας της επιλογής που κάνει, να κρατάει σε απόσταση πλάσματα, που αξίζουν πραγματικά τη φιλία και την αγάπη;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα