Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ένας παγιδευμένος Gentleman

O Teo milaei sto allwrite.gr gia ta efivika tou xronia kai tin diorthosi fylou

Από αρχαιοτάτων χρόνων η κοινωνία είχε δεχθεί τον άντρα που ντυνόταν, φέρονταν ως γυναίκα. Σε αυτό βοήθησε πολύ και το αρχαίο θέατρο, όπου εκεί η ανάγκη κάποιου γυναικείου ρόλου ανάγκαζε τον ηθοποιό να «γίνει» γυναίκα. Ως γνωστόν, τότε η γυναίκα απαγορευόταν να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.
 Σήμερα, η επιστήμη έχει προχωρήσει έτσι έχουμε συνηθίσει την εικόνα μιας γυναίκας που είχε γεννηθεί άντρας. Τι γίνεται όμως με τα αγόρια που γεννιούνται σε κοριτσίστικο σώμα; Λέγεται πώς σε αυτό το θέμα, ακόμα και η πιο πολιτισμένες και προχωρημένες κοινωνίες κρύβουν κάποια ταμπού.  Στην Ελλάδα, το θέμα αυτό είναι σίγουρα ταμπού.
 Ο Τεό ζει στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια. Εκεί, όπως μου εξηγεί στο skype, το κράτος καλύπτει όλα τα έξοδα για τη  «διόρθωση φύλου»που θέλει να κάνει. Η κοινωνία είναι ανοιχτή, στηρίζει νέους, επιπροσθέτως έχει και επαγγελματικές ευκαιρίες. Τη Δευτέρα πιάνει δουλειά, το μοναδικό πρόβλημα στη ζωή του είναι ότι ψάχνει σπίτι. Είναι όμως αισιόδοξος. Άλλωστε αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού εκεί, ζει όπως ακριβώς θέλει.

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΒΟΤΑΝΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΒΟΤΑΝΟ
Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να τον χρησιμοποιούν ως βότανο και ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις. Ο μαϊντανός την εποχή του Ιπποκράτη και του Διοσκουρίδη χρησιμοποιούταν μόνο έως φάρμακο!
Χρησιμοποιήθηκε πριν από 2000 χρόνια, αρχικά ως «φάρμακο» και αργότερα ως βασικό συστατικό των μαγειρικών συνταγών, και  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πιάτων της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, όπου προστίθεται για να προσδώσει άρωμα και γεύση. Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας σε δροσερό και φωτεινό μέρος.
Οι ευεργετικές του δράσεις και ιδιότητες είναι πολλαπλές: τονωτικές, διεγερτικές, ανακουφιστικές, καθαρτικές, διουρητικές, αντισηπτικές, ρυθμιστικές. Πέρα από τις μοναδικές αρωματικές και γευστικές ιδιότητές του μπορεί να παρέχει μοναδικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του.
Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια είναι υπεύθυνη για τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει. Συμπερασματικά, επιλέγοντας μαϊντανό για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και ευεργετική για την υγεία μας επιλογή.
Το αφέψημα μαϊντανού, είναι εξαιρετικά διουρητικό, και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του νεφρού.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στις 11 Οκτωβρίου η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εγκρίνει για τις πολεμικές δαπάνες της χώρας το αστρονομικό ποσό των 5,7 δις τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου δυο δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που κρίνεται υπερβολικά μεγάλο για μια οικονομία όπως η τουρκική που έχει αρχίσει να παρουσιάζει έντονα σημεία ύφεσης ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσά αυτά εγκρίθηκαν μετά από σχετικές μυστικές εισηγήσεις και αναφορές της ΜΙΤ για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και ο προϋπολογισμός της ΜΙΤ αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά.
Αυτή η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έχει δημιουργήσει στην «Νέα Τουρκία», όπως την επαγγέλθηκαν οι ΕρντογάνΝταβούτογλου μετά την μετακίνηση του πρώτου στην τουρκική προεδρία, πολύπλοκα προβλήματα που έχουν προβληματίσει έντονα το τουρκικό καταστημένο ενώ έχει επανέλθει από το παρελθόν το γνωστό άγχος του διαμελισμού που κατατρέχει κατά καιρούς την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 

Η δύναμη που δεν στερεύει ποτέ


Υπάρχει μία παλιά χασίδικη ιστορία ενός ραβίνου που συνομιλούσε με τον Θεό για τον Παράδεισο και την Κόλαση. "Θα σου δείξω την Κόλαση", είπε ο Θεός και οδήγησε τον ραβίνο σε ένα δωμάτιο, όπου βρισκόταν μία ομάδα ανθρώπων πεινασμένων και απελπισμένων που κάθονταν γύρω από ένα μεγάλο κυκλικό τραπέζι. Στο κέντρο του τραπεζιού ήταν ακουμπισμένη μία τεράστια κατσαρόλα με κοκκινιστό που έφτανε και περίσσευε για όλους. Η μυρωδιά του κοκκινιστού ήταν υπέροχη και έκανε το στόμα του ραβίνου να γεμίσει σάλιο. Κι όμως κανείς δεν έτρωγε.

Κάθε συνδαιτημόνας κρατούσε ένα κουτάλι με πολύ μακρύ χέρι - αρκετά μακρύ για να φτάσει την κατσαρόλα και να γεμίσει μία κουταλιά κοκκινιστό, αλλά υπερβολικά μακρύ για να βάλει το φαΐ στο στόμα του. Ο ραβίνος είδε ότι το βάσανό τους ήταν πράγματι φοβερό και έσκυψε το κεφάλι με συμπόνια.

Θυμηθείτε, είστε ο Πυρήνας όλων των αρετών



Προσπαθήστε να ζείτε μια ενάρετη ζωή. 

Ο διαλογισμός σας βελτιώνεται όταν ζείτε σύμφωνα με υψηλότερες αρετές.

 Οι αρετές είναι ακτίνες φωτός που έρχονται από τον ίδιο σας τον Πυρήνα. 

Μια ενάρετη ζωή σας προετοιμάζει για μια ατμόσφαιρα στην οποία ο υψηλότερος διαλογισμός θα είναι εφικτός.

 Διεισδύετε υψηλότερα εάν εκδηλώνετε περισσότερες αρετές στη ζωή σας.

Για εκείνους που έμαθαν να κάνουν μόνο φίλους



Κοίταξε το ακροατήριο και πήρε μια ανάσα πριν συνεχίσει να μιλά. Είχαν περάσει ήδη δύο ώρες συζήτησης πάνω στο θέμα «οι θετικοί άνθρωποι στη σημερινή αρνητική εποχή».
«Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα.
Έχουν υπάρξει ορισμένες φορές στη ζωή μου που στην προσπάθειά μου να μην επηρεάζομαι από την αρνητικότητα των ανθρώπων, την άφηνα να συγκεντρώνεται μέσα μου.
Μάζευα όλη την πίκρα και τη στεναχώρια του κόσμου που με περιτριγυρίζει και ερχόταν τελικά η στιγμή που όλο αυτό χρειαζόταν μια δίοδο, μια έξοδο διαφυγής, την οποία προσωπικά έβρισκα μέσα από το κλάμα.
Άφηνα τη συσσωρευμένη πίεση που τυλίγει την ψυχή μου να γίνει καθαρτικό νερό και να ξεπλύνει την κακία των ανθρώπων εκείνων που ανήκουν στο μόνιμα ανικανοποίητο αχάριστο είδος, το οποίο άλλοτε φυτοζωεί κι άλλοτε τρώει τις σάρκες άλλων για να νιώσει δυνατό μέσα από την αδυναμία τους.

Όλα στην ευθεία;

Χτες μου ήρθε μια φλασιά και πήρα τον χάρακα. Όλα στην ευθεία!
Picture
Χτες βράδυ λίγο πριν πάω για ύπνο μου ήρθε μια φλασιά! (εκείνη την ώρα μου έρχονται συνήθως) Επειδή ακόμα περιμένω που θα καταλήξει η όλη ιστορία της Αμφίπολης που κάτι μου λέει δεν είναι χρονικά τυχαία -όχι μόνο από πολιτικής πλευράς- θέλησα να δω που ακριβώς "πέφτει" σε σχέση με τη Μακρινίτσα και τους Δελφούς, που ξέρουμε σίγουρα ότι είναι δυο άκρως ενεργειακά μέρη. Τράβηξα γραμμή και βγήκε μια ευθεία....

Όταν ''ανοίγει'' η μύτη συχνά...τι να κάνω;



Μπορεί όταν ανοίγει η μύτη να μην είναι κάτι σοβαρό αλλά προκαλεί έντονη αναστάτωση στους πάσχοντες. Το πρόβλημα είναι πιο συχνό σε ξηρά κλίματα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω της ατμόσφαιρας στο σπίτι με την ξηρή θερμότητα που παρέχει η θέρμανση (καλοριφέρ, τζάκι) η οποία  ξεραίνει και το εσωτερικό της μύτης.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο τι μπορείτε να κάνετε όταν ''ανοίγει'' η μύτη συχνά.
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Το εσωτερικό της μύτης περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία για διάφορους λόγους μπορεί να σπάσουν και να προκαλέσουν αιμορραγία. Συνήθως η ρινορραγία αφορά μόνο το ένα ρουθούνι. 
 
Διακρίνονται σε πρόσθιες και οπίσθιες ανάλογα με το εάν η αιμορραγία προέρχεται από τo μπροστινό ή το οπίσθιο τμήμα της μύτης. Οι οπίσθιες τείνουν να είναι πιο σοβαρές, αλλά αφορούν μόνο το 5-10% των περιπτώσεων. 

Πως να γίνετε νεότεροι με σεξ;



Ένας δωρεάν τρόπος για να σβήσετε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο χωρίς να χρειαστείτε να καταφύγετε στο πλαστικό χειρουργό είναι το σεξ.

Νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι όσοι έχουν συχνά ερωτικές περιπτύξεις φαίνονται νεότεροι από την ηλικία μας, ακόμη και κατά εφτά χρόνια!
Όπως  υποστηρίζει ο βρετανός ψυχολόγος Dr David Weeks τέως διευθυντής του τμήματος γηριατρικής του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου με βάση τις έρευνές του εκείνοι που έμοιαζαν πιο νέοι από την ηλικία τους υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο από το μέσο όρο στην ηλικία των 40-50 ετών – δηλαδή περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

DRONE ATTACK ON ISIS !!


Από τις πρώτες αυθεντικές κόπιες ολικής καταστροφής εχθρικών κομμάντος νύχτα, εκ του μακρόθεν, με πλήρη ασφάλεια και μηδενικές απώλειες - τι θα γίνει όμως αν η άλλη πλευρά αποκτήσει αντίμετρα ή παρόμοια όπλα?

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ επανάσταση βλητικότητας οπλικών συστημάτων με μη επανδρωμένες τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες μινιατούρες κατασκοπευτικών ή ανιχνευτικών/βομβαρδιστικών πολλαπλών ρόλων με ψηφιακό πόλεμο

Έτσι διεξάγεται αυτή τη στιγμή η αληθινή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ & Αράβων.  

Οι φωτογραφίες από τα Κουρδικά χωριά με τις γυναίκες μαχητές να βαστούν ατρόμητες τα πολυβόλα έτοιμες να υπερασπιστούν ηρωικά τα χωριά και τις οικογένειές τους είναι - ευτυχώς ή δυστυχώς - μόνο το αλατοπίπερο στο ντεκόρ των ειδήσεων που κοιτά ο ανενημέρωτος λαός κάθε βράδυ και κάτι που ουδόλως θα κρίνει την τελική έκβαση της συρράξεως...

Έλληνες εξισλαμισμένοι οι ηγέτες των Οθωμανών!

 γράφει ο Στέφανος Μυτιληναίος

Το ακόλουθο άρθρο είναι απόσπασμα από πολυσέλιδη ανέκδοτη ιστορική εργασία μου. Κρίνω σκόπιμη τη δημοσίευσή του, στις δύσκολες ώρες που βιώνουμε ως λαός και έθνος, έχοντας την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας είναι το καλύτερο «γιατρικό» στην αντιμετώπιση κάθε κρίσης, πολιτικής, πολιτισμικής, εθνικής…




Ο Μιχαήλ Δούκας αναφέρει, ότι...ο Οθωμανόςστρατάρχης Χαλίλ, που διορίστηκε σε αυτή τη θέση από τον Μουράτ τον Α΄ (1362-1389) «ήταν Ρωμαίος στην καταγωγή»[1], δηλαδή ήταν κατά πάσα πιθανότητα Έλληνας και μετά απόλυτης βεβαιότητας ελληνόφωνος.

Μετά την οριστική κατάλυση του πελοποννησιακού δεσποτάτου του Μυστρά από τους Οθωμανούς (1460), άρχισαν εχθροπραξίες των Τούρκων εισβολέων με τους Ενετούς (1463), που διατηρούσαν αρκετές σημαντικές κτήσεις στα ελληνικά εδάφη ήδη από την εποχή των σταυροφοριών. Εκείνα τα χρόνια, ως μεγάλος βεζίρης της Υψηλής Πύλης αναφέρεται ο Μαχμούτ Πασάς, ο οποίος ήταν (κατά γενική παραδοχή όλων των ιστορικών) ελληνικής καταγωγής[2].

Ο διάδοχός του στο ίδιο αξίωμα κατά την αποτυχημένη εισβολή του Μωάμεθ του Πορθητή στη Ρόδο το έτος 1467, ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος, από το επώνυμο φαίνεται πως όχι μόνο ήταν ελληνικής καταγωγής αλλά κρατούσε κιόλας «ως εφημίζετο, εκ του ομωνύμου αυτοκρατορικού οίκου»[3]. Ο μεγάλος βεζίρης Μεζίχ Παλαιολόγος ονομαζόταν πριν Μανουήλ, και ήταν ο γιος του τελευταίου δεσπότη του Μυστρά Θωμά και ανιψιός του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου[4].

Ηλιακή Έκλειψη στον Σκορπιό: Ανατρεπτικές Αλλαγές…




Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 00:56 τα ξημερώματα με συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείταιμερική ηλιακή έκλειψη στο συναισθηματικό, απαιτητικό και διεισδυτικό ζώδιο τουΣκορπιού. Αν και παραδοσιακά οι εκλείψεις θεωρούνται ως κακοί οιωνοί, αυτό που μπορούμε να πούμε με σχετική σιγουριά είναι ότι οι ηλιακές εκλείψεις είναι γενικά μεγαλύτερης σημασίας από τις σεληνιακές και ότι τόσο οι ηλιακές όσο και οι σεληνιακές συμβολίζουν το άνοιγμα ή το κλείσιμο σημαντικών κεφαλαίων. Πιο συγκεκριμένα, μια ηλιακή έκλειψη ανοίγει ή κλείνει κάποιο κεφάλαιο αναφορικά με άντρες που κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή μας, όπως μπορεί να είναι ο πατέρας, ο σύζυγος, το αφεντικό ή ένας επαγγελματικός συνεργάτης. Ένα καινούριο κεφάλαιο μπορεί επίσης να ανοίξει σχετικό με την δημιουργικότητά μας και την ανάγκη μας να γινόμαστε αποδέκτες της αγάπης και του θαυμασμού των άλλων. Μάλιστα, λόγω του ότι μιλάμε για έκ-λειψη, ίσως νιώσουμε ότι μας λείπει κάτι από τα παραπάνω με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούμε πιο έντονα από ό,τι συνήθως για να διοχετεύσουμε κάπου την δημιουργικότητά μας, να κερδίσουμε την αγάπη ή τον θαυμασμό των άλλων και να ασχοληθούμε με άντρες που παίζουν εξέχοντα ρόλο στη ζωή μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα