Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πότε έβαψαν για πρώτη φορά τα νύχια τους οι γυναίκες (αλλά και οι άντρες);

Η καλλυντική περιποίηση των χεριών και το βάψιμο των νυχιών έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στον χρόνο. Οι μανικιουρίστες της αρχαιότητας ήταν εξοπλισμένοι/ες με τα κατάλληλα εργαλεία, που έκαναν απαλά και ελκυστικά τα γυναικεία (και αντρικά) ακροδάχτυλα. Ποιοι ήταν όμως οι λαοί που περιποιούνταν με πάθος τα νύχια τους;

Με χρυσάφι και ασήμι


Η ιστορία της βαφής των νυχιών φαίνεται να ξεκίνησε 5 χιλιετίες πριν στην Ινδία (όπου ρόλο βερνικιού έπαιζε η χέννα), τη Βαβυλωνία και την Κίνα. Λέγεται ότι οι Βαβυλώνιοι ευγενείς χρησιμοποιούσαν χρυσά εργαλεία για μανικιούρ και πεντικιούρ. Στην Κίνα το χρώμα των νυχιών ήταν συνυφασμένο με την κοινωνική θέση. Είτε φυσικά είτε τεχνητά, τα αυτοκρατορικά νύχια ήταν πάντα περιποιημένα χάρη στην ενίσχυσή τους με χρυσάφι και ασήμι αλλά και στο βάψιμό τους με χρωματιστά βερνίκια φτιαγμένα από φυσικά υλικά (πολτοποιημένα πέταλα από τριαντάφυλλα και ορχιδέες, ασπράδι αυγών, κερί μέλισσας, αραβικό κόμμι, ζελατίνη  και στυπτηρία), με προτίμηση στο κόκκινο και το μαύρο χρώμα.

Πού οφείλεται η δυσάρεστη αναπνοή;


Η οσμή της αναπνοής είναι προσωπική υπόθεση. Όμως κάποιες φορές μπορεί να γίνει δυσάρεστη και ενοχλητική σε όσους μας πλησιάζουν, χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε. Και αν γίνει επίμονη, μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη, όμως «φωνάζει» ότι υπάρχει κάποιο θέμα υγείας ή διατροφής που χρειάζεται αντιμετώπιση.

Πρώτα στον οδοντίατρο

Η μόνιμα δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να οφείλεται σε πεπτικά προβλήματα, κάποια φάρμακα ή σε κακή υγιεινή του στόματος (ούλων και δοντιών). Όταν η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν λύσει το πρόβλημα, τότε αναζήτησε την αιτία σε:

Περιορισμένη λήψη νερού: Το νερό απομακρύνει από το στόμα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.

Σχέσεις, παιχνίδια του Εγώ

Osho: Σε μία ερωτική σχέση, πάντα κατηγορείς τον άλλον, αν κάτι δεν πάει καλά. Αν κάτι δεν συμβαίνει όπως θα έπρεπε να συμβεί, ο άλλος είναι υπεύθυνος. 
Αυτό καταστρέφει όλες τις πιθανότητες για μελλοντική ανάπτυξη. Να θυμάσαι πως εσύ είσαι πάντα ο υπεύθυνος. Άλλαξε τον εαυτό σου και απαλλάξου από εκείνες τις ιδιότητες που σε βάζουν σε δυσκολία. Άφησε την αγάπη να σε μεταμορφώσει.
Οι έμποροι λένε, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Εγώ θα ήθελα να σας πω: Στον κόσμο των σχέσεων εσύ έχεις πάντα άδικο και ο άλλος έχει πάντα δίκιο. Και έτσι αισθάνονται πάντα οι αληθινοί εραστές. Αν υπάρχει αγάπη, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε, ο κάθε ένας νιώθει για τον εαυτό του πως κάνει κάτι λάθος. Όταν το νιώθουν και οι δύο, τότε τα κέντρα ανοίγουν, τα σύνορα συναντιόνται. Όταν όμως νομίζεις ότι ο άλλος έχει άδικο, κλείνεις και τον εαυτό σου και τον άλλον. Ο άλλος αισθάνεται ότι κι εσύ έχεις άδικο. Και οι σκέψεις είναι μεταδοτικές. 

Η θεωρία των νοητικών κυμάτων


Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ή Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΪΚΟ
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

 
WILLIAM WALKER ATKINSON (1862-1932)

Ανάμεσα στους πρωτοπόρους αυτού του πεδίου ξεχωρίζει ο Γουίλιαμ Γουόκερ Άτκινσον, του οποίου τα βιβλία και τα άρθρα συνέβαλαν στην ανάπτυξη και παγίωση της θεωρίας των νοητικών δονήσεων. 

Δικηγόρος, συγγραφέας και επιμελητής εκδόσεων, συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία του κινήματος που ονομάστηκε «Νέα Σκέψη» και διηύθυνε έναν εκδοτικό οίκο με το ίδιο όνομα. 

Για ορισμένους κριτικούς, το βιβλίο του ‘’Η Δόνηση της Σκέψης ή ο Νόμος της Έλξης στον Κόσμο της Σκέψης’’, το οποίο εκδόθηκε το 1906, είναι ένα σημείο αναφοράς που έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην μεταστροφή της σκέψης και επίτευξης των στόχων μας.
 
‘’Όλοι διαθέτουν μια μυστική και λανθάνουσα ατομικότητα, αλλά μόνο λίγοι μπορούν να την εκφράσουν’’.
Γουίλιαμ Γ. Άτκινσον

Καταλάβετε το Μυαλό σας - αντιληφθείτε τη συνείδηση σας


 

Τι είναι το Μυαλό; Ποτέ αυτός ο όρος δεν ήταν τόσο κακομεταχειρισμένος, τόσο λίγο κατανοητός. Πληροφορούμαστε έγκυρα ότι το Μυαλό είναι η ικανότητα της σκέψης, η πνευματική αρχή ή η συνείδηση στον άνθρωπο: πρόθεση, σκοπός, κλίση, επιθυμία, σκέψη, γνώμη, μνήμη, μνημονικό, διάθεση. Είναι επίσης κάτι άλλο πολύ με πολύ μεγαλύτερη σημασία.
 

Το μυαλό είναι η συνείδησή σας. Είναι εσείς.
 

Αμέσως μόλις συλλάβετε την ιδέα, θα αντιληφθείτε ότι είναι η ακαταμάχητη και απλή αλήθεια - γιατί μόνο ο πολύ πρωτόγονος άνθρωπος φαντάζεται ότι το σώμα του είναι αυτός ο ίδιος. Ακόμη και στα πρώτα παιδικά χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναίσθηση ότι κατοικούμε στα σώματά μας και ότι αυτά είναι τα όργανα της θέλησης και των επιθυμιών μας.
 

Το μυαλό είναι η συνείδησή σας. Το μυαλό είστε εσείς. Αλλά εσείς είστε μέρος της Παγκόσμιας Συνείδησης, του Παγκόσμιου Μυαλού με το οποίο και στο οποίο ζούμε. 

Ο διακεκριμένος Γάλλος Επιστήμονας, Μ. Γκουπίλ, γράφοντας σε ένα όχι λιγότερο περίφημο αστρονόμο, το έθεσε πολύ καθαρά.
 

«Πάρε μια χούφτα από τον ωκεανό και θα έχεις νερό.
 

Πάρε μια χούφτα από την ατμόσφαιρα και θα έχεις αέρα.

ΓΙΑΤΙ Ο ΩΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ JACKIE


 
jacqueline-kennedy-onassis1
20 Οκτωβρίου του 1968 στον Σκορπιό έγινε ο γάμος του αιώνα. Ο βαθύπλουτος Έλληνας εφοπλιστής παντρεύτηκε την γυναίκα σύμβολο, την χήρα του προέδρου J.F Kennedy. Κι όταν λέμε γάμος του αιώνα δεν είναι σχήμα λόγου. Αρκεί να σας πω ότι υπήρξε μια γελοιογραφία σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα στην Αμερική, όπου έδειχνε τρεις τηλεοράσεις. Η μία έπαιζε τον πρώτο αστροναύτη στην σελήνη, η δεύτερη την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και στην Τρίτη που είχε μαζευτεί όλο το πλήθος έδειχνε τον γάμο στο Σκορπιό.

Η Jacqueline Lee «Jackie» (Bouvier) Kennedy Onassis μια γυναίκα φιλόδοξη και «λυσσασμένη», εκδικούμενη τις απιστίες του συζύγου της, προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John Kennedy, άρχισε να τον απατά ασυστόλως με όποιο αρσενικό της γυάλιζε. Ξεκίνησε από τα αδέλφια του. Κοιμήθηκε και με τον Bobby και με τον Teddy. Και μετά πήραν σειρά οι επιχειρηματίες και οι σταρ του Hollywood.
Ήταν μια γυναίκα εθισμένη στο σεξ, στο χρήμα και στην φήμη. Αρχικά πλησίασε τον Ωνάση για να τον πείσει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του Ted Kennedy. Και μάλλον τότε της μπήκε η ιδέα του γάμου.

Ηχοθεραπεία: Ένα Εκπληκτικό Εργαλείο Για να Αλλάξετε Την Κατάσταση Του Νου Σας Και να Ενισχύσετε την Ευεξία Σας

Ηχοθεραπεία: Ένα Εκπληκτικό Εργαλείο Για να Αλλάξετε Την Κατάσταση Του Νου Σας Και να Ενισχύσετε την Ευεξία Σας
Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστικά του σύμπαντος, σκεφτείτε με όρους ενέργειας, συχνότητας και δόνησης.
~ NikolaTesla
Η χρήση του ήχου για την θεραπεία του σώματος και την χαλάρωση του μυαλού δεν είναι κάτι νέο· στην πραγματικότητα, πηγαίνει πίσω στην αρχή του χρόνου, αλλά ορισμένοι από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους για να επιτευχθεί αυτό είναι με τη χρήση των συχνοτήτων Solfeggio, ισοχρονικών τόνων (isochronic tones) και δύωτων κυμάτων (binaural beats)

 Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι μ’ αυτούς τους όρους, αλλά αν δεν είστε, θα πρέπει να κάνετε μία «γνωριμία». Πρόσφατα πρόσθεσα αυτές τις «ηχητικές θεραπείες» στην καθημερινότητά μου και έχω μείνει έκπληκτη με την αλλαγή που έχω βιώσει στη συνολική κατάσταση του νου και της ευεξίας. 

Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι “αισθάνθηκα” μία θετική αλλαγή σε μόνο λίγα λεπτά

Έπρεπε να μάθω ακριβώς πώς και γιατί οι ήχοι αυτοί κάνουν ό, τι κάνουν και να μοιραστώ τα ευρήματα μου με τους άλλους.

Η εποχή που γεννήθηκε κανείς επηρεάζει το… ταμπεραμέντο του

 Αρκετοί είναι οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ψυχική διάθεση και η ιδιοσυγκρασία κάποιου, με μια νέα ουγγρική επιστημονική έρευνα να διαπιστώνει ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή που γεννήθηκε κανείς.
4-epoxes-tou-xronou
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά το ταμπεραμέντο κάποιου, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά το ταμπεραμέντο κάποιου, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο (18 έως 21 Οκτωβρίου), μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της με το πότε γεννήθηκε καθένας.

Ο Αμετάβλητος Παρατηρητής




Ο Αμετάβλητος Παρατηρητής μέσα μας, που είναι Καθαρή Συνειδητότητα, που δεν λέει κάτι, δεν κρίνει, δεν εξηγεί, ούτε ζητάει εξηγήσεις, που δεν συμμετέχει στα πράγματα και όμως είναι πλήρης. Ο Σιωπηλός, ο Ευδαιμονικός, ο Ουσιαστικός, που είναι η ίδια η Επίγνωση και η Πύλη της Γνώσης όλων όσων υπάρχουν, η Πληρότητα και η Φώτιση. Να που να στραφείς και Ποιόν ν' αναζητήσεις!
Είτε κλαίς, είτε γελάς, αυτός είναι Εκεί. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού κανένα μέρος πιο σίγουρο, παρά το Άδυτο του ίδιου σου του Ναού. Εξάγνισε την Συνείδησή σου, ξεγυμνώσου από ιδέες και προκαταλήψεις, και έλα να τον βρεις! Να που να προσευχηθείς, να που να ενωθείς με τον Θεό, να με ποιόν να συζητήσεις...

Είναι επείγον να κατασκευάσουμε ψυχή αν είναι ότι πραγματικά θέλουμε να λυτρωθούμε

Μια μαρτυρία του Casimiro Gueteο

Να επιστρέψουμε στο Είναι, αυτό το σημείο της αρχικής εκκίνησης, και να παραμείνουμε στα δεξιά του, αν και καταλήγει εύκολο να το λέμε είναι, χωρίς αμφιβολία, τρομαχτικά δύσκολο να το κάνουμε, δεδομένου του τρομερού βάρους που συσσωρεύεται στα εσωτερικά ενδόμυχα της ψυχής όταν αυτή έχει υποφέρει την πτώση (σεξουαλική) και συνεπώς την απομάκρυνσή της από το εσωτερικό της βαθύ Πραγματικό Είναι.
«Όταν ο Πατέρας απομακρύνεται, ο γιος πέφτει σε δυστυχία»,έλεγε ο Αξιοσέβαστος Γιος του Ήλιου, προειδοποιώντας το σύνολο των μελετητών σε σχέση με την υπέρτατη υπακοή στις επιθυμίες του ΕΙΝΑΙ. Η ψυχή διαχωρισμένη από την Πανταχού Παρουσία του Πατέρα που βρίσκεται στο κρυφό, μένει φυλακισμένη μέσα στα δαχτυλίδια του ολέθριου τροχού του Σαμσάρα, αντιμετωπίζοντας σε συνέπεια κάθε είδος Κάρμα (τιμωρίες) σαν παράλογους καρπούς της συνεχούς της τύφλωσης στο πληκτικό και σκοτεινό της ταξίδι.
Ότι χάνονται οι αξίες ή πολύτιμες πέτρες του ΕΙΝΑΙ, όταν η ψυχή σαστισμένη παραβιάζει τις θεϊκές εντολές εκείνου; Είναι βέβαιο πως ναι. Τότε μιλάμε για «πεσμένους μποδισάτβας» ή «γιους βυθισμένους στην δυστυχία», εξαιτίας του πόνου που επέρχεται ενάντια σε αυτούς, σαν άμεση δράση του Νόμου της Κατάνθια (το ανώτερο κάρμα).

Μεταξύ Δύσης και Ανατολής

Η κρίση που έχει πλήξει την Ελλάδα έχει στρέψει αναγκαστικά την πολιτική δραστηριότητα προς την Ευρώπη. Η προσοχή, η σκέψη, οι σχέσεις, ακόμη και οι βαρηγκόμιες εκεί κατευθύνονται. Εντούτοις η γεωγραφική θέση της Ελλάδος και το ιστορικό υπόστρωμα την τοποθετούν στο νοτιοανατολικό άκρο της ηπείρου, σε επαφή και γειτονία με τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μικρά Ασία, τη Μέση Ανατολή. Ο,τι συμβαίνει εκεί, μάς αφορά.
Ισως μάλιστα οι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με τους μη Ευρωπαίους γείτονες αποτελούν ένα συγκριτικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα της χώρας στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η Ελλάδα παρότι δοιμάζεται από την κρίση, είναι στρατηγικά σταθερή σε μια περιοχή υπό μετασχηματισμό.

Αναγνωρίστε ότι όλα είναι μέρος της εσωτερικής μας αλλαγής..



" Κατα τη διάρκεια της ημέρας, άπειρες σκέψεις κατακλύζουν το νου μας. 

Η μία διαδέχεται την άλλη σε απίστευτες ταχύτητες. 

Όλες οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα αρνητικά /θετικά.

 Όταν έχουμε επίγνωση των σκέψεων μας είναι πιο εύκολο να διακόψουμε μία σκέψη που δεν μας εκφράζει.

 Το παν είναι να έχουμε επίγνωση των σκέψεων μας !

Τί γίνεται όμως μ' εκείνες που για δευτερόλεπτα έχουν απασχολήσει ένα μέρος του νου μας?.. 

Ο κόσμος την εποχή του Μ.Αλεξάνδρου- Ονόματα και πληροφορίες

ΠΕΡΙ ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ & ΓΕΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Α
Αβισάρης: ο βασιλιάς της Αβισάρας, δηλαδή της χώρας των ορεσίβιων Ινδών (του σημερινού Κασμίρ και Τζαμμού). Επεχείρησε να ενισχύσει τους Ασσακηνούς, όταν ο Αλέξανδρος επιχειρούσε κατά των πρόσω Ινδών (327) και στη συνέχεια προσπάθησε να συμμαχήσει με τον Πώρο κατά του Αλεξάνδρου, αλλά μετά την ήττα του πρώτου (326), έστειλε πρέσβεις με χρήματα και 40 ελέφαντες και έθεσε στη διάθεση του Αλεξάνδρου τον εαυτό του και τη χώρα του. Λίγους μήνες αργότερα, κατά την επιστροφή του Αλεξάνδρου από τον Ύφασι του έστειλε πάλι βασιλικά δώρα και άλλους 30 πολεμικούς ελέφαντες.
Αβρέας: διμοιρίτης, που αναφέρεται μόνο από τον
Αρριανό (6.9.3 & 6.10.1-2). Στην πολιορκία της ανώνυμης πόλης των Μαλλών, όπου ο Αλέξανδρος τραυματίσθηκε σχεδόν θανάσιμα, ο βασιλιάς, ο Λεοννάτος και ο Πευκέστας ανέβηκαν στα τείχη από την ίδια κλίμακα και ο Αβρέας από μίαν άλλη. Σχεδόν μόλις πάτησε το πόδι του στα τείχη, ο Αβρέας χτυπήθηκε από ένα ινδικό βέλος στο πρόσωπο και σκοτώθηκε.
Αγάθων του Τυρίμμα: Στη μάχη του Γρανικού (334) ήταν επικεφαλής των Θρακών και στη μάχη των Γαυγαμήλων (331) επικεφαλής των Οδρυσών ιππέων.

19 τρόποι για να εξασκήσετε το μυαλό σας


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακονίσετε το μυαλό σας και να το κρατήσετε σε εγρήγορση, ενώ οι επιστήμονες δεν δέχονται το γεγονός πώς μπορούμε να εξασκήσουμε το μυαλό μας, όπως κάνουμε και με τους μυς του σώματος.
Παρακάτω θα δείτε 19 τρόπους με τους οποίους θα κρατήσετε το μυαλό σας σε σωστή λειτουργία αλλά και εγρήγορση.

Ο Ήλιος εκπέμπει σκοτεινή ύλη; Ανεξήγητο σήμα

Ένα «ανεξήγητο σήμα» που καταγράφηκε από διαστημικό παρατηρητήριο ακτίνων Χ δεν αποκλείεται να αντιστοιχεί στην πρώτη άμεση ένδειξη της μυστηριώδους σκοτεινής ύλης -ενός υλικού άγνωστης σύστασης που γεμίζει το Σύμπαν χωρίς να το βλέπουμε.
sun
Υποθετικά σωματίδια που ονομάζονται αξιόνια ίσως πηγάζουν από τον πυρήνα του Ήλιου
«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο καθηγητής Μάρτιν Μπάρτσοου, πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας της Βρετανίας, η οποία θα δημοσιεύσει τη μελέτη στην επιθεώρηση Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Το κείμενο είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv.
Οι βρετανοί και γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι η ένταση των ακτίνων Χ που καταγράφει το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο XMM-Newton αυξάνεται κατά περίπου 10% κάθε φορά που το σκάφος παρατηρούσε από το όριο του γήινου μαγνητικού πεδίου προς την πλευρά του Ήλιου.

Ταξίδι χωρίς τέλος - ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ


Το όνομα του πιο μακρινού γαλαξία είναι z8_GND_5296. Ο γαλαξίας αυτός έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές τη μάζα του ήλιου και διαθέτει δύο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, τα οποία έκαναν αυτόν ορατό ενώ άλλους όχι.
Το όνομα του πιο μακρινού γαλαξία είναι z8_GND_5296. Ο γαλαξίας αυτός έχει περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές τη μάζα του ήλιου και διαθέτει δύο ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, τα οποία έκαναν αυτόν ορατό ενώ άλλους όχι.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ*
Πριν από ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2013, το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ κατέγραψε τον πιο απόμακρο γαλαξία του οποίου το φως (ή καλύτερα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) ξεκίνησε πριν από 13,1 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει μόλις τώρα στα τηλεσκόπιά μας. Πρόκειται για ένα αντικείμενο που καταγράφηκε όπως ήταν όταν το Σύμπαν είχε ηλικία 700 περίπου εκατομμυρίων ετών, στις αρχές δηλαδή της εξελικτικής του πορείας. Κι αυτό δεν είναι παρά ένα μόνο παράδειγμα από τα άπειρα όσα μάθαμε τα τελευταία μερικά χρόνια με τη βοήθεια των επίγειων και διαστημικών μας τηλεσκοπίων. Για την επόμενη δεκαετία ετοιμάζονται ήδη ακόμη πιο μεγάλα τηλεσκόπια όπως είναι το ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο Ε-ΕLT, με διάμετρο κατόπτρου 39 μέτρων και εμβαδόν έξι στρεμμάτων, ίσο με σχεδόν 16 γήπεδα του μπάσκετ! Ενα τόσο γιγάντιο τηλεσκόπιο θα έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει δύο πυγολαμπίδες σε απόσταση 200.000 χιλιομέτρων. Θα μπορεί δηλαδή να διακρίνει αντικείμενα πέντε τρισεκατομμύρια φορές πιο αμυδρά από το πιο αμυδρό άστρο που βλέπουμε με γυμνό μάτι!
Λένε ότι η επιστήμη και η επιστημονική έρευνα μάς απελευθερώνουν από τον εγωκεντρισμό μας.

Πλούτος και πενία

Το χρήμα είναι σαν την κοπριά. Όταν συσσωρεύεται, τρέφει παράσιτα και παράγει δυσοσμία, αλλά όταν διασπείρεται στη φύση, φέρνει αποτελέσματα και χαρίζει αφθονία.
AKG_144369
O Aπόστολος Παύλος όπως τον απεικόνισε ο μεγάλος Γερμανός ζωγράφος και θεωρητικός Albrecht Dürer.
Η συσσώρευση χρημάτων στους λίγους βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολλών. Ο πλούτος και η πείνα είναι δίδυμα τέκνα του καπιταλισμού. Αδικημένοι και αδικούντες εναλλάσσονται, όπως οι ισχνές και οι παχιές αγελάδες των φαραώ, καθώς οι θυσίες των αμνών (μεσαία τάξη) συνεχίζονται. Οσο το χάσμα του χρήματος μεγεθύνεται τόσο βαθαίνει το ρήγμα της εθνικής ομοψυχίας. Μόνο η πείνα διαιρεί ομοεθνείς και ομοθρήσκους σε δύο μισητούς εχθρούς. Οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες για να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητές τους μπροστά στα πολλαπλά μειονεκτήματα του μεμονωμένου βίου. Η ιδέα παραμένει άριστη· η εφαρμογή χωλαίνει.

Η αρκούδα που βρυχάται





Έτσι ακριβώς είναι ένας σωματικός πόνος. Κάθε πόνος που έρχεται στη ζωή μας είναι μετά από διάφορες διαδρομές μέσα από συναισθήματα και σκέψεις που μας οδήγησαν τελικά στην απόκτηση της ασθένειας.

Έτσι μέσα στο σώμα μας υπάρχει μία αρκούδα που είναι θυμωμένη και βρυχάται.

Πώς αντιμετωπίζουμε μία τέτοια κατάσταση ?

 Το σώφρον είναι να μην πάμε κατά μέτωπο στην αγριεμένη αρκούδα. Γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να μας κατασπαράξει. Προσπαθούμε να κάνουμε οπισθοχώρηση έτσι ώστε να πάρουμε μία απόσταση από τον πόνο- αρκούδα. Ύστερα αναζητάμε πλάγιους τρόπους για να την προσεγγίσουμε με σκοπό να την ηρεμήσουμε και να την κάνουμε φιλική.

Πολιτισμός Ή Βαρβαρότητα; (Οι Άνθρωποι Αυτοί Είναι Μια Κάποια ΛΙsis)


«Βάρβαρος είναι όποιος πιστεύει στη βαρβαρότητα»
Claude Levi-Straus
«Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις»
Κ.Π. Καβάφης
~
Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια τρόποι θέασης της πραγματικότητας -από την μεριά των ανθρώπων και μόνο.
Συνηθίζεται όμως να τους περιορίζουμε σε μόλις δύο: «Εγώ και ο άλλος».
Και στον πληθυντικό: «Εμείς κι αυτοί».
Η αντικειμενικότητα είναι ένας ακόμα γλαφυρός μύθος που κατασκεύασε το συλλογικό φαντασιακό της ανθρωπότητας.
Βάρβαρος είναι όποιος δεν αποδέχεται τους κανόνες του «δικού μου/μας» πολιτισμού. Και πολιτισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τους κανόνες που διέπουν και καθορίζουν μια κοινωνία.

Τι θα ξανά γίνει στην γη όταν ανοίξει η Σελήνη.

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 




 Από την αρχαιότητα η Σελήνη έχει χαρακτηριστεί ως τεχνικό δημιούργημα, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες ιστορικές φάσεις όπου στον ουρανό της γης δεν υπάρχει η ύπαρξη της. Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρχε μιά εποχή όπου η Γη ήταν χωρίς φεγγάρι. 
 Υπάρχουν ακόμα και σύγχρονες μαρτυρίες, για την ύπαρξη κενού κάτω από τον φλοιό της Σελήνης. Πρόσφατα μάλιστα επιστήμονες έκαναν λόγο για Μυστηριώδης στρογγυλή Δομή κάτω από την θάλασσα της Γαλιλαίας
 (κάντε κλικ επάνω στα κόκκινα γράμματα)       Είναι μάλιστα και το μοναδικό ουράνιο σώμα, το οποίο δεν κάνει τις κινήσεις όλων των άλλων γνωστών πλανητών και δορυφόρων τους, ενώ το μέγεθος της είναι δυσανάλογο για δορυφόρος της γης μας.     
 Οι σύγχρονοι ρώσοι επιστήμονες πρόσφατα ετοίμασαν ένα σχέδιο όπου θα είναι δυνατόν....

Είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε;

riskit

Η ζωή είναι μια περιπέτεια και εμείς έχουμε το προνόμιο να ζούμε. Και η ζωή αφού όπως προείπα είναι περιπέτεια κρύβει και «κινδύνους». Αν η λέξη «κίνδυνος» σας φοβίζει μπορώ να την αλλάξω και να πω πως η ζωή μας επιφυλάσσει πολλά «απρόβλεπτα». Η ιδέα μου είναι σηκώνεστε ένα πρωί και να αρχίζετε να κάνετε πράγματα καινούργια και να παίρνετε ρίσκα… Και ενώ λέγεται και γράφεται εύκολα θα διαπιστώσετε πως θα υπάρξουν φόβοι που θα σας κάνουν επιφυλακτικούς και κάποιες φορές (ελπίζω λίγες) θα θέλετε να το βάλετε στα πόδια. Ας δούμε παρέα μερικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά.

Space Command Captain Mark Richards

Mark5
Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα μπαίνουν κομμάτια του παζλ στην θέση τους διαβάζοντας την συνέντευξη του πλοιάρχου Mark Richards και πόσο εύκολα εξηγείται αυτό το χάος που βιώνουμε στον πλανήτη γη.
Ένας Γαλαξιακός πόλεμος  μαίνεται πάνω από τα κεφάλια μας, δίπλα μας και γύρω – γύρω μας. Η Γη και η Ανθρωπότητα είναι το έπαθλο. Άλλωστε δεν ονομάζουν τυχαίως την Γη …το μεγαλύτερο εστιατόριο του Γαλαξία !!! Οι Sheti (Ερπετοειδείς Επικυρίαρχοι) μας αποκαλούν “Μαϊμούδες της Ουτοπίας” μεταξύ τους. Τυχαίο; Καθόλου είναι απόλυτα σωστοί σε αυτό, όντως απευθύνονται σε Μαϊμούδες που ζουν μέσα σε μια Ουτοπική Ψευδαίσθηση, που μάλιστα την θεωρούν σαν την μοναδική αλήθεια και σκοτώνουν γι αυτή.
Αυτός ο κόσμος ψευδαίσθησης, είναι θανάσιμος για τις Μαϊμούδες της Ουτοπίας, γεγονός που δεν έχει λογική μεν ή δεν μας αρέσει, αλλά είναι η πραγματικότητα. Το κατεστημένο των Ερπετοειδών έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να συγκαλύπτει την ανωτερότητά τους πίσω από ένα πέπλο πολιτιστικών αναφορών στη μουσική, την τέχνη, την ποίηση και τη λογοτεχνία και πνευματικών στην θρησκεία και την πολιτική.

Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος;

Το γύρο του κόσμου κάνουν βίντεο και φωτογραφίες με ασθενείς του Έμπολα που μεταφέρονται με ιδιαίτερη προσοχή από ειδικευμένο προσωπικό μέσα σε προστατευτικές στολές. Τα ΜΜΕ φροντίζουν να παίζει το δελτίο Έμπολα καθημερινά. Το γύρο του κόσμου όμως κάνουν και στα social media, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και τα σχόλια όσων ασχολούνται με ζήλο για να αποδείξουν πόσο σκηνοθετημένα είναι όλα αυτά. 
Picture
«Ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail σε σημερινό δημοσίευμά της, σχολιάζοντας την εμφάνιση ενός άντρα αγνώστων -μέχρι στιγμής- στοιχείων δίπλα στην 29χρονη Άμπερ Βίνσον, τη δεύτερη νοσηλεύτρια από το Ντάλας η οποία έχει προσβληθεί από τον Έμπολα.

Η λέσχη Bilderberg πίσω από τον ιό Έμπολα

Πολλοί αναρωτιούνται, τι άραγε να συζητούν οι "εκλεκτοί" των διαφόρων λεσχών πίσω από τις κλειστές πόρτες; Τι άλλο υπάρχει στην ατζέντα τους και πόσοι ακόμα υπάρχουν στη λίστα τους πέραν των επισήμων ανακοινώσεων; Φέτος, επίτιμος και incognito καλεσμένος της Bilderberg 2014 ήταν... ο ιός Έμπολα!
Picture
Σύμφωνα με την ανακοινωθείσα λίστα καλεσμένων της Λέσχης Bilderberg, στη φετινή συνάντηση που έγινε αρχές Ιουνίου συμμετείχαν για πρώτη φορά και άτομα που αυτή τη στιγμή συνδέονται μεταξύ τους με μια λέξη: Έμπολα. Η παρουσία τους εκεί πριν λίγο καιρό ίσως δημιουργούσε ερωτήματα, ως προς την επιλογή τους, αλλά τώρα, με το "ξέσπαμα" του ιού, τα ερωτήματα απαντιούνται, αφήνοντας μόνο ένα και πάγιο: Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Είσαι πάντα το πιο λευκό χρώμα απ' τις σκέψεις μου..!



Σχέσεις, δύσκολο πράγμα.. και εκεί που νομίζεις πως κατάλαβες πως λειτουργούν βλέπεις πως δεν έμαθες τίποτα. Κάθε άνθρωπος ξεχωριστός κάθε σχέση ιδιαίτερη και ένας καθημερινός σκοτωμός σε κάνει δολοφόνο χωρίς να θέλεις.Σκοτώνεις , σκοτώνεσαι αλλά αυτή είναι η ουσία, αυτή είναι η κάθαρση που επέρχεται από τις σχέσεις.
Έχεις το όπλο σηκωμένο απέναντι στον αγαπημένο σου άνθρωπο και με την παραμικρή αφορμή πυροβολείς. Μα ξαφνικά βλέπεις πως το αίμα που τρέχει δεν είναι δικό του, ακούς τον κρότο και αμέσως πονάς.

Νιώθεις όπως ένιωσε, νιώθεις την απώλεια , την πίκρα, την προδοσία. Νιώθεις όλα όσα δεν θα ήθελες ποτέ να νιώσεις και όλα αυτά γιατί επέλεξες να γίνεις δολοφόνος, αν δεν είχες πάρει το όπλο και δεν είχες σκοτώσει την ψυχή του τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει.

Ο πιο απλός τρόπος να φτάσετε σε… οργασμό

Ο πιο απλός τρόπος να φτάσετε σε… οργασμό
Ο οργασμός είναι μια αρκετά... περίπλοκη υπόθεση, οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ένα πολύ απλό τρικ που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Sexologies δείχνει ότι ο γυναικείος οργασμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις σκέψεις της γυναίκας.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λέουβεν διαπίστωσαν ότι η δυνατότητα επίτευξης του οργασμού διευκολύνεται σημαντικά από την ικανότητα της γυναίκας να εστιάσει τις σκέψεις της στο ίδιο της το σώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη, όσες κατάφερναν να φτάσουν συχνά σε οργασμό ήταν και αυτές που δεν άφηναν το μυαλό τους να «περιπλανιέται» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Oκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που βλάπτουν ψυχολογικά το παιδί

Physical-Punishment2Όλοι οι γονείς συμφωνούν πως τα παιδιά είναι πηγή ευτυχίας. Και όλοι παραδέχονται πως το μόνο που εύχονται και επιδιώκουν για τα παιδιά τους είναι επιτυχία, αγάπη και χαρά. Ωστόσο, κάποιες φορές οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται, γιατί τα παιδιά δεν εισπράττουν, κατά την ανατροφή τους, θεμελιώδη στοιχεία που θα τα κάνουν πειθαρχημένους, ώριμους και ενεργούς ενήλικες.
Αμερικανίδα ψυχολόγος Sherrie Campbell αναφέρει, παρακάτω, οκτώ μεγάλη λάθη των γονιών που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν ένα παιδί στην κατάθλιψη, το στρες, τον θυμό, τις τεταμένες οικογενειακές σχέσεις, σε προβλήματα με φίλους, χαμηλή αυτοπεποίθηση και χρόνια συναισθηματικά προβλήματα σε βάθος χρόνου:
Αγνοείτε ή υποτιμάτε τα συναισθήματα του παιδιού σας

Ο Άνθρωπος ανάμεσα στο χαμό και στα άστρα

«Ο κόσμος ξεκίνησε χωρίς τον άνθρωπο και θα τελειώσει χωρίς αυτόν»
Claude Levi-Strauss

Έγραφα τις προάλλες ότι «η τέχνη είναι το άλλοθι της ανθρωπότητας».

Σήμερα νιώθω ότι η τέχνη, τα γράμματα, ο πολιτισμός είναι το ψευδές άλλοθι των δολοφόνων.

Αν αντιμετωπίσουμε την ανθρωπότητα ως ολότητα και ζυγιάσουμε τα εγκλήματα, τότε πως μπορεί ο πολιτισμός να εξισορροπήσει τη φρίκη;

~

Οι καλλιτέχνες αυταπατώνται, ζουν τον προσωπικό τους μύθο, καθώς πιστεύουν ότι η τέχνη είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας.

Η συνείδηση του πιο καταστροφικού είδους είναι πλημμυρισμένη αίμα. Και όχι μόνο συνανθρώπων.

Τα τελευταία 40 χρόνια εξαφανίσαμε το 50% των άγριων ζώων. Γιατί; Επειδή μπορούμε.

Οργασμός: Τελικά το μέγεθος της γυναίκας έχει σημασία


Η κλειτορίδα είναι η πιο ευαίσθητη ζώνη του σώματος μιας γυναίκας.
Και όπως αποδεικνύεται, το μέγεθός της έχει σημασία: μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι στις γυναίκες που έχουν προβλήματα οργασμού, η κλειτορίδα είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μαγνητική τομογραφία (MRI) για να σαρώσουν την περιοχή της πυέλου 30 γυναικών που ήταν κατά μέσο όρο 32 ετών.
Δέκα από αυτές τις γυναίκες είχαν αναφέρει ότι είχαν σπάνια ή δεν είχαν ποτέ οργασμούς, παρά τις προσπάθειες.
Οι υπόλοιπες ανέφεραν φυσιολογική οργασμική εμπειρία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Γιατί γινόμαστε εύκολα θύματα;



Ο Πύργος του Άιφελ βρίσκεται στη Γαλλία. Σωστό ή λάθος; Οι περισσότεροι από εμάς μπορούν με ταχύτητα να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση με βάση τις γενικές τους γνώσεις. Εάν απεναντίας κάποιος διατύπωνε την πρόταση, “Η κυψέλη είναι ένα κτίριο στη Νέα Ζηλανδία”, πόσοι από εμάς θα καταλήγαμε εύκολα σε μία απάντηση εάν δεν είχαμε πρώτα επισκεφθεί τη χώρα ή παρακολουθήσει κάποιο ντοκιμαντέρ; Η διαίσθηση θα έπαιρνε τον κύριο λόγο.

Μέχρι να φτάσουμε στη γνώση για κάθε απάντηση που μας ζητείται, εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας. Με διαφορετικά λόγια, στηριζόμαστε στο ένστικτο μας, σε ένα είδος αληθοφάνειας όπως το αποκαλεί ο Stephen Colbert, και όχι σε γνώσεις που αποκτάμε από τα βιβλία που διαβάζουμε. Μία ομάδα γνωστικών ψυχολόγων προχώρησε σε αυτή ακριβώς τη μελέτη. Θέλησε να εξετάσει πώς τείνουμε να πιστεύουμε γεγονότα που ποτέ δεν συνέβησαν και γιατί πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ανακριβείς πληροφορίες για να αποφασίσουν πότε πρέπει να πιστέψουν σε κάτι ή όχι.

Mυστικά αναίσθητων ανθρώπων (και πώς να τους μοιάσετε)

anapnoes.gr : legs Mυστικά αναίσθητων ανθρώπων (και πώς να τους μοιάσετε)
Τι κρύβεται μέσα στο μυαλό όσων κοιμούνται σαν πουλάκια, σπανίως ανησυχούν και το στρες φαίνεται να μην τους αγγίζει;
Κάνουμε μια βουτιά στις σκέψεις εκείνων που δεν αφήνουν την ανησυχία να στοιχειώσει τη ζωή τους και αποκαλύπτουμε κάποια μυστικά τους.
Η ανησυχία είναι ωφέλιμη όταν μας κινητοποιεί να δράσουμε και να βρούμε λύσεις.
Όταν όμως στο μυαλό μας κυριαρχούν τα χειρότερα σενάρια, τότε ξεκινούν τα προβλήματα.
«Και αν με απολύσουν και καταλήξω στο δρόμο;», «Και αν δεν πληρώσω το πρόστιμο και βρεθώ χρεωμένος και μπω στη φυλακή;», «Τι θα συμβεί αν..;».
Η υπερβολική ανησυχία, που συνδυάζεται με μπόλικα στοιχεία αβεβαιότητας και καταστροφολογίας, σπανίως ωφελεί.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ


Να πω μια ιστορία που θυμήθηκα. Μπάνιζα τα πλάνα από την υποδοχή “ηρώων”, των ποδοσφαιριστών της εθνικής Αλβανίας, όταν επέστρεψαν στην πατρίδα από την Σερβία. Όσο να 'ναι όταν είσαι Έλληνας, όταν έχεις ζήσει τον Αλβανό εδώ και έξι αιώνες στην Ελλάδα, βλέπεις μ' άλλο μάτι το πως εκφράζεται ο συγκεκριμένος γείτονας. Θυμήθηκα την ιστορία έτσι για να γρατσουνίσουμε κάποια πράγματα όχι μόνον αλβανικά αλλά και ελληνικά.
Πριν από 16 χρόνια ο πρόεδρος της κοινότητας Παλαιού Κεραμιδίου στο νομό Πιερίας, κάποιος κύριος Βασίλειος Κουρκούτας βρήκε τη λύση στο πρόβλημα με τους Αλβανούς. Απαγορεύεται να κυκλοφοράνε μετά τη δύση του ηλίου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα