Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Εσωτερικευμένος θυμός: Γνωρίζετε τι είναι αυτό που σας προκαλεί νεύρα;

Ο θυμός έχει χαρακτηριστεί ως ένα τοξικό ή καταστροφικό συναίσθημα. Όλοι μας έχουμε κατά καιρούς νιώσει θυμό και μπορούμε να κατανοήσουμε ότι είναι ένα συναίσθημα πολύ έντονο και που μας επηρεάζει τόσο, που συχνά βλέπουμε τη συμπεριφορά μας να μεταμορφώνεται- συχνά κάνοντας πράγματα που τα μετανιώνουμε.thimos
Ο θυμός είναι ουσιαστικά μια πολύ οξεία εκδήλωση άγχους και φόβου. Προσλαμβάνουμε ένα ερέθισμα, το ερμηνεύουμε σχεδόν αυτόματα ως απειλητικό και προβαίνουμε στην ανάλογη αντίδραση. Η αντίδραση αυτή έχει στοιχεία επιθετικότητας και μας φέρνει ταυτόχρονα σε άμυνα (ουσιαστικά κάνουμε επίθεση, για να προστατέψουμε τον εαυτό μας από την επίθεση που πιστεύουμε ότι μας απειλεί). Συχνά δεν αναλογιζόμαστε με τρόπο λογικό τις συνέπειες των πράξεών μας και η συμπεριφορά μας χαρακτηρίζεται από έντονη παρόρμηση. Κατανοητά μέχρι εδώ, θυμώνουμε γιατί κάτι μας απειλεί, μας προσβάλλει, μας αδικεί και αυτό το συναίσθημα μας βοηθά να προστατευτούμε. 

Ο θυμός που νιώθουμε μπορεί να εξωτερικευτεί ή να εσωτερικευτεί

Στην πρώτη περίπτωση θα εκτονωθεί με τη μορφή επιθετικής συμπεριφοράς: ο θυμωμένος άνθρωπος ανεβάζει τον τόνο της φωνής του, βρίζει, μιλάει με άσχημο τρόπο και μπορεί να καταφύγει ακόμα και σε σωματική βία. Ο άνθρωπος που θα εξωτερικεύσει το θυμό του δυσκολεύεται ή έχει μάθει από νωρίς στη ζωή του να μην ελέγχει την παρόρμηση αυτού του συναισθήματος και είναι ανήμπορος να το συγκρατήσει- πράγμα που έχει συχνά καταστροφικές επιπτώσεις γύρω του (π.χ. πρόκληση κάποιας μορφής βίας σε άλλους ανθρώπους).

Δέκα Σταγόνες Σοφίας από τον Βούδα

bo-blue

Η λέξη Βούδας ή Μπούντχα στην αρχαία Ινδική γλώσσα και τη Σανσκριτική, σημαίνει ο «Αφυπνισμένος» ή «Φωτισμένος». Προέρχεται από τη ρίζα του ρήματος μπουντχ, που σημαίνει αφυπνίζω, φωτίζομαι και κατανοώ. Η λέξη βούδας, συνεπώς, δεν αφορά στον συγκεκριμένο θρησκευτικό δάσκαλο που έζησε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ένα τύπο ανθρώπου που έφθασε σε σημείο πνευματικής επίτευξης.

Αποφθέγματα του Βούδα που θα αφυπνίσουν τη σκέψη σας:

Κρεμάστε το καλάθι, ψηλά!

Όταν η φαντασία γίνεται δημιουργία, ένα καλάθι μπορεί να γίνει ένα υπέροχο φωτιστικό για την κουζίνα μας.
Χρειαζόμαστε δύο υλικά και βότανα για να κάνουμε αυτό το πανέμορφο φωτιστικό.
Έχουμε και λέμε λοιπόν,

Είναι εντάξει να μην είσαι συνέχεια εντάξει


Είναι εντάξει να μην είσαι συνέχεια εντάξει

Γράφει η Ψυχολόγος Γεωργία Κανελλοπούλου
Φανταστείτε για μια στιγμή ότι έχετε την τέλεια ζωή. Κλείστε τα μάτια και απλά φανταστείτε το. Έχετε ένα ισχυρό και ελκυστικό σώμα, έχετε αρκετά χρήματα για να κάνετε ό,τι θέλετε,ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμείτε. Ο όμορφος σύντροφός σας είναι ζεστός γενναιόδωρος, τρυφερός και ευγενικός και λατρεύει το έδαφος που πατάτε. Τα παιδιά σας (αν έχετε παιδιά) είναι υγιή, λαμπερά, τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, στις σχέσεις τους και έχουν μία λαμπρή σταδιοδρομία. Έχετε μία εργασία που αξίζει τον κόπο, σας ικανοποιεί και σας κάνει ευτυχισμένους.Ξέρω ότι αυτή μπορεί να μην είναι η τέλεια ζωή του καθενός, αλλά κάπως έτσι φαντάζομαι την δική μου.


Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, νομίζετε ότι μπορείτε να πάθετε ακόμα κατάθλιψη από καιρό σε καιρό;

Λοιπόν, τα στατιστικά στοιχεία τείνουν να δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν όλα τα παραπάνω, υποφέρουν από κατάθλιψη με τις ίδιες ακριβώς αναλογίες όπως όλους τους άλλους πάσχοντες.

Δεν Είναι Άραγε Μία Τροφή Για Σκέψη Αυτό;

Τελειομανία: πως να μην γίνει αρρώστια

Τελειομανία: Πως να μην γίνει αρρώστια
Της  Ράνιας  Αλευρά

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί προσπαθείς για όλα τόσο σκληρά, υπερβαίνοντας πολλές φορες τις δυνάμεις αλλά και τις αντοχές σου; Υψηλοί στόχοι, στρες, πίεση, ένταση, μεγάλες προσδοκίες, υπέρμετρη φιλοδοξία, τρόμος στη σκέψη και μόνο της αποτυχίας, του λάθους, αμυντική στάση στην κριτική των άλλων, αναβλητικότητα, έλλειψη ικανοποίησης, εμμονή με την πρωτιά. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα που παρουσιάζουν άτομα που πάσχουν από τελειοθηρία.

Υπερβολικά απαιτητικοί γονείς, ανασφάλεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απελπιστική ανάγκη για κοινωνική αποδοχή, για επιτυχία είναι κάποια από τα τα αίτια, που μας ωθούν στο ψυχοφθόρο αυτο κυνήγι της τελειότητας. Οσο για το απότελεσμα; Μια ζωή γεμάτη εμμονές, απογοήτευση και ψυχαναγκασμό! Η τελειοθηρία είναι μια ασθένεια που αντί να μας πηγαίνει μπροστά, μας ακινητοποιεί, μας κραταέι πίσω, Κάποιες φορές, απλά είναι καλό να μην είσαι τέλεια.. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να αναπνεύσει ακολουθώντας τις συμβουλές μας!

Το κοράκι που την πρόσεχε



Ερχόταν κάθε μέρα. Τον έβλεπε από το παράθυρο. Με καλό και με κακό καιρό. Στεκόταν ακριβώς έξω από το περβάζι της, πάνω σ’ εκείνο το δέντρο με τα έρημα κλαδιά. Έρημα κι άφυλλα μέχρι την άκρη τους, όπου ξαφνικά ξεφύτρωνε η πράσινη τούφα, με τα μεγάλα φύλλα και τις καφετιές συστάδες από ξερούς καρπούς.

Τις φορές που ψιχάλιζε έκρυβε το κεφάλι κάτω από τα φτερά του. Γινόταν μια στρόγγυλη μπάλα από πούπουλα. Μα δεν έφευγε. Στην ομίχλη το σώμα του εξαφανιζόταν. Μέσα από το γαλακτερό της σύννεφο ξεχώριζε το μαύρο κεφάλι του και το μακρύ, κατάμαυρο ράμφος.

Τις μέρες που σήκωνε αέρα, το σώμα του κουνιόταν στο ρυθμό των κλαδιών. Ένα μικρό μαύρο σημάδι, με τα νύχια γαντζωμένα στα κλωνάρια και με τις άκρες των φτερών να ξεσηκώνονται έτσι, που καμιά φορά το ροζ δέρμα ξεχώριζε γυμνό από κάτω.  

Την κοιτούσε. Ήταν σίγουρη πως την κοιτούσε. Υπομονετικά. Σχεδόν ακίνητος. Μονάχα με μια λεπτή κίνηση του κεφαλιού παρακολουθούσε την κάθε μετατόπισή της. Εκείνη τον καμάρωνε πίσω από το τζάμι.

Ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών; Το πλύσιμο των χεριών σημαντικό για την πρόληψη μολύνσεων και ασθενειών


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να είναι τρόπος ζωής για όλες μας, αφού με τα χέρια μεταδίδονται όλων των ειδών οι μολύνσεις.

Δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η μία το 1965 και η άλλη το 1988, κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο: οι ερευνητές μόλυναν ένα σαπούνι με διάφορα βακτήρια και κάποιοι εθελοντές κλήθηκαν να πλύνουν με αυτό τα χέρια τους. Και στις δυο περιπτώσεις, δεν εντοπίστηκαν μικρόβια στα χέρια των εθελοντών.

Μια εξήγηση είναι ότι τα μικρόβια παρασύρονται από το νερό όταν ξεπλένουμε τα χέρια μας. Με άλλα λόγια, όταν καθαρίζουμε τα χέρια μας, καθαρίζουμε συγχρόνως και το σαπούνι.
Ακόμη και το νερό που δεν είναι πολύ καθαρό φαίνεται ότι καθαρίζει τα χέρια. Από πρόσφατες έρευνες στις αναπτυσσόμενες χώρες διαπιστώθηκε ότι το πλύσιμο με σαπούνι και νερό βοηθάει στη μείωση της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ακόμη κι αν το νερό έχει μικρόβια.

Γιατί ξεφλουδίζουν τα νύχια σας;

 



Η πιο συχνή διαταραχή των νυχιών αποτελεί το ξεφλούδισμα των νυχιών. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί μεγάλο άγχος στις γυναίκες, οι οποίες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να τα μακρύνουν με τίποτα.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείτε να προλάβετε το ξεφλούδισμα των νυχιών.
 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Το πρώτο βήμα στη λύση του προβλήματος είναι να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός με τον οποίο συμβαίνει αυτό. Η πιο κοινή αιτία είναι η επαναλαμβανόμενη και παρατεταμένη διαβροχή και ξήρανση των νυχιών.
 
Δηλαδή είναι ένα συχνό πρόβλημα στις γυναίκες που ασχολούνται πολλές ώρες με το νερό κάνοντας δουλειές στο σπίτι. 

Ποιους άνδρες ποθούν οι γυναίκες;

 



Βόμβα στα θεμέλια των γυναικείων «πιστεύω» βάζει μια νέα επιστημονική ανακάλυψη. Μπορεί το ασθενές φύλλο να διατυμπανίζει ότι δεν κοιτά το πορτοφόλι ενός άνδρα όταν επιλέγει σύντροφο ή μελλοντικό σύζυγο αλλά οι επιστήμονες τις διαψεύδουν.
 
 
Μάθετε τους τύπους του άντρα που προτιμούν κατά πλειοψηφία οι γυναίκες!
 
Άντρες με γρήγορα αυτοκίνητα
 
Ερευνητές στην Αυστρία διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες μπορεί υποσυνείδητα να αλλάξουν την αντίληψή τους για έναν άνδρα με βάση τη μάρκα  του αυτοκινήτου που  οδηγεί. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους τα πιο ακριβά ή σπορ αυτοκίνητα "μεταφράζονται" στο μυαλό των γυναικών ως πιο ισχυρό άνδρα - ένα χαρακτηριστικό που οι γυναίκες υποσυνείδητα αναζητούν σε έναν σύντροφο.

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΣΕΡΒΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ !!! Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…ΣΕ ΡΟΛΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ… ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (ΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑ & ΗΠΕΙΡΟ) ΜΕ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΚΙ !!! (ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ -ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

xylo-alvania-servia

ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ…ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΡΤΟ. Δείτε τις απίστευτες σκηνές που οργάνωσε ο αδελφός του πρωθυπουργου της Αλβανίας:

Όλα ξεκίνησαν με το ματς στο 41ο λεπτό όταν στον ουρανό του Βελιγραδίου έκανε την εμφάνισή του ένα ελικοπτεράκι. Είναι πάνω του μια σημαία. Ήταν η σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” (η οποία απεικονίζει ως μέρος της Αλβανίας την Ήπειρο, την Κέρκυρα, μέρος της Μακεδονίας, τη Σερβία, τα Σκόπια και το Κόσοβο). Ο Αλεξάντρ Μίτροβιτς την κατέβασε και τότε ξεκίνησαν όλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα