Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση...



Το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση είναι το να γνωρίζετε ειλικρινά και πραγματικά ότι είστε δούλοι. Αν δεν το γνωρίζετε, δεν θα αναλάβετε δράση ώστε να κερδίσετε την ελευθερία.
Πώς θα το γνωρίζετε; Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πόσο έλεγχο έχει το σώμα σας επάνω σας μέσα απ’ το σεξ, το φαγητό, τα ρούχα, το καταφύγιο, την ασθένεια.
Προσπαθήστε να δείτε πόσο έλεγχο έχει το συναισθηματικό σας σώμα πάνω σας μέσα από το φόβο, την κατάθλιψη, την ευτυχία, τη δυστυχία, την απληστία, τη ζήλια, το θυμό, την ευθιξία.

Η πρόοδος της ψυχής



Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η πρόοδος της ψυχής μπορεί να αγοραστεί ή να επιτευχθεί με:
το διάβασμα,
την ακρόαση μιας διάλεξης,
τον υπνωτισμό,
την μαγεία, κλπ.

Η ψυχή είναι ο σκληρότερος σπόρος και χρειάζεται κόπο και εργασία εάν θέλετε να μεγαλώσει. Χρειάστηκε εκατομμύρια χρόνια για να περάσει από το ένα βασίλειο στο άλλο, οδεύοντας  από το ανθρώπινο στο βασίλειο του Θεού.

Η πρόοδος της ψυχής μπορεί να επιτευχθεί μέσα από:

CNN: Οι προσδοκίες της Ελλάδας από την Αμφίπολη

CNN: Οι προσδοκίες της Ελλάδας από την Αμφίπολη

Τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την Αμφίπολη πρόβαλλε το CNN με εικόνες από το «εκπληκτικό» ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε εκεί, ενώ ο Βρετανός ερευνητής, Andrew Chugg, σε παρέμβασή του ισχυρίστηκε ότι το μυστήριο θα μπορούσε να λυθεί με την αποκάλυψη του εναπομείναντος μέρους του ψηφιδωτού που βρίσκεται ακόμη θαμμένο κάτω από το χώμα, ώστε να διαπιστωθεί ποιο είναι το πρόσωπο που οδηγεί ο ψυχοπομπός Ερμής στον Άδη.
Κατά την γνώμη του πρόκειται για γυναικείο πρόσωπο και αφορά είτε στη γυναίκα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ρωξάνη, είτε στη μητέρα του, Ολυμπιάδα. «Και στις δύο περιπτώσεις θα πρόκειται για μια εξαιρετικά συναρπαστική ανακάλυψη» τόνισε.

ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ οι νομικές οδοί για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα!

αλαμουντιν-735x400

Και οι νομικές οδοί που θα απαιτηθούν για την επιστροφή των μαρμάρων στην πατρίδα μας μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης με σκοπό την είσπραξη όλων των απαραίτητων χρημάτων για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας.
Ορίστε ο πραγματικός λόγος για το οποίο η συγκυβέρνηση απαιτούσε τόσο επίμονα τη νομική διεκδίκηση της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών! 
Λίγες μόλις ώρες μετά την άφιξη στη χώρα μας της διάσημης νομικού και συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ Αμάλ Αλαμουντίν, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών σε κοινή επιστολή που απέστειλαν στην γυναίκα του διάσημου ηθοποιού του Hollywood ζητούν την πλήρη καταγραφή από αυτήν σε χάρτη  όλων των νομικών οδών που θα χρειαστούν προκειμένου να γυρίσουν τα μάρμαρα πίσω στην Ακρόπολη.

Συμβουλές υγείας για να περάσει γρήγορα το κρυολόγημα!



Φτέρνισμα, πονόλαιμος, βουλωμένη μύτη, βήχας. Όλοι γνωρίζουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και αποτελεί ίσως την πιο κοινή ασθένεια.
Ωστόσο το τελευταίο διάστημα μικροί και μεγάλοι έχουν ''κρεβατωθεί'' αφού οι διάφορες ιώσεις κάνουν θραύση.
Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως να βρείτε την υγειά σας!
 
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Υπάρχουν πάνω από 200 τύποι ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και για το λόγο αυτό δεν είναι εφικτό να υπάρξει εμβόλιο που να προστατεύει από όλους.
 
Επίσης δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού, καθώς το κρυολόγημα είναι μία ήσσονος σημασίας λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού (λαιμός, μύτη, ιγμόρεια) που περνάει χωρίς σοβαρές επιπλοκές. 

Η προφητεία του ψηφιδωτού της Αμφίπολης


Εντυπωσιασμένη είναι η αρχαιολογική κοινότητα από το ψηφιδωτό που έφερε στο φως η ανασκαφική ομάδα της Άννας Παναγιωταρέα στον τάφο της Αμφίπολης υπό τη διακριτική παρουσία 352 φωτογράφων και 85 τηλεοπτικών συνεργείων.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το ψηφιδωτό απεικονίζει έναν γενειοφόρο άνδρα να οδηγεί ένα άρμα που σέρνεται από άλογα και καθοδηγείται από μια φιγούρα αγνώστου ταυτότητας.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, το ψηφιδωτό χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. κι αποτελεί προφητική αναπαράσταση της τηλεοπτικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα εν έτει 2014.

Παράλληλα, το Discovery φιλοξενεί την άποψη της Άννας Παναγιωταρέα, η οποία έγραψε στο facebook ότι το άρμα συμβολίζει την Ελλάδα και τα άλογα τον ελληνικό λαό, ενώ ο γενειοφόρος άνδρας που το οδηγεί δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Πρετεντέρη - με το νέο του look - ο οποίος καθοδηγείται από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η Μοναξιά Του Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων


«Run, rabbit, run, dig that hole, forget the sun»
Breathe, Pink Floyd
«Life is just what happens to you, while your busy making other plans»
Beautiful Boy, John Lennon
~
Δεν ζούμε, τρέχουμε.
Όλο τρέχουμε, κάτι να προλάβουμε, κάτι να κάνουμε, κάποιον να δούμε, κάτι να πληρώσουμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε, κάτι να διαβάσουμε, κάτι.
Απ” τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε, τρέχουμε.
Ακόμα και τις στιγμές που ξεκουραζόμαστε, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας, ακόμα και τότε κάτι πρέπει να κάνουμε.
~
«Τι κάνεις;»
«Τίποτα»
(αυτή είναι η πιο ανησυχητική απάντηση)
«Τι κάνεις;»
«Τρέχω»
(αυτή είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση)

7 μοιραία λάθη που κάνουν όσοι χωρίζουν

Οι σύζυγοι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλώς και μπορούν να σώσουν το γάμο τους ή αν δεν είναι αυτό δυνατόν μπορούν έστω να χωρίσουν λιγότερο επώδυνα. Με ποιό άραγε τρόπο; Αν αποφύγουν ορισμένα λάθη, που μπορεί να κάνουν κυρίως από άγνοια ή έλλειψη ψυχραιμίας.
DivorceΤα επτά (7) λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι σύζυγοι που χωρίζουν είναι:
ΛΑΘΟΣ #1: Όσοι χωρίζουν δεν αναζητούν βοήθεια από ειδική οικογενειακή σύμβουλο – ψυχολόγο. Μπορούν οι σύζυγοι να έχουν πολύτιμη βοήθεια από οικογενειακή σύμβουλο. Αυξάνουν τις πιθανότητες έτσι να σώσουν τον γάμο τους από τη καταστροφή, ακολουθώντας τις κατάλληλες συμβουλές. Αν πάλι ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος η οικογενειακή σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι και τα παιδιά να βιώσουν το διαζύγιο και το χωρισμό με τις λιγότερες δυσάρεστες συνέπειες.

Να προσέχεις τις λεπτομέρειες


Να προσέχεις τις λεπτομέρειες
Να προσέχεις τις λεπτομέρειες παντού και πάντα, αυτό που κάνει πάντα μια μεγάλη διαφορά,
είναι οι πολλές μικρές λεπτομέρειες σωστά καμωμένες.
Να λες πάντα «καλημέρα» και «καληνύχτα» στην αρχή και στο τέλος της ημέρας στο σπίτι, στον δρόμο, στο γραφείο παντού. Κάνε λίγη ελαφριά πλάκα. Πες ένα χαρούμενο πολύ μικρό ανέκδοτο. Κάνε τους ανθρώπους να γελάσουν και μην μοιράζεις άσχημες ειδήσεις ή άσχημα γεγονότα, υπάρχουν τα μέσα μαζικής συμφορά γι αυτά.
Δες τον χώρο γύρω σου και συμπεριφέρσου ανάλογα. Σκέψου ποιόν θα προσλάμβανες, τον τύπο που μπαίνει στο γραφείο σου, χαμογελαστός, ευδιάθετος, φορώντας καθαρή μπλούζα, καθαρό πουκάμισο, γυαλισμένα παπούτσια και παντελόνι με τσάκιση ή τον άλλον με τα ράστα, το τζόκεϊ καπελάκι του φορεμένο ανάποδα, το τριμμένο τζιν και τα χαχόλικα παντελόνια; Η απάντηση είναι προφανής. Πάντα σε σχέση με τον χώρο, ο τύπος με τα ράστα μια χαρά ταιριάζει σε ένα μπαράκι με ανάλογη μουσική, αλλά σίγουρα όχι για την θέση του πωλητή του προϊόντος πολυτελείας που διαθέτεις στην αγορά.
Να τηλεφωνείς για να μάθεις πως είναι ο άλλος, ειδικά αν είναι ασθενής. Να είσαι ευγενικός όταν οδηγείς, όταν τρως στο εστιατόριο, στα ψώνια, παντού και πάντα. Να είσαι ευγενικός ακόμη κι αν χρειαστεί να βρίσεις κάποιον. Ναι γίνεται κι αυτό. Μια αγκαλιά είναι ότι χρειάζεται, αλλά μην το παρακάνεις, ειδικα αν δεν υπάρχει μια ελαφριά οικειότητα.

Ο άνθρωπος ως οικονομικός πόρος

Ο άνθρωπος ως οικονομικός πόρος

Human resources το λένε οι αγγλοσάξωνες. Ανθρώπινοι πόροι. Κυνισμός μαζί και ακριβολογία. Ο άνθρωπος είναι πόρος. Με την οικονομική έννοια. Μάλιστα είναι ο απόλυτος οικονομικός πόρος. Χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου κανένας φυσικός πόρος δεν μπορεί να έχει ή να αποκτήσει αξία.
Ο άνθρωπος και η ανθρώπινη εργασία είναι ο απαραίτητος όρος και ο καταλύτης που μεταμορφώνει τους φυσικούς πόρους, όπως τα μεταλλεύματα και τα ορυκτά, τα χωράφια και τις σοδειές, την ξυλεία των δασών, το νερό των ποταμών, την πέτρα την ίδια, σε κάτι με αξία. Σε πλούτο. Οι πόλεμοι, μικροί και μεγάλοι, δεν γίνονται μόνο για τους φυσικούς πόρους. Γίνονται βασικά για την κυριαρχία πάνω σε μεγάλους πληθυσμούς ανθρώπων. Ουσιαστικά όλη η παγκόσμια διαμάχη ιστορικά έχει μία και μόνη επιδίωξη. Την κυριαρχία επί ανθρώπων.
Όλα τα άλλα είναι άχρηστα και ασήμαντα χωρίς τους ανθρώπους που μεταβάλλουν την πέτρα ή το ορυκτό σε κάτι χρήσιμο. Σε αξία και πλούτο. Το ίδιο το χρήμα, ιδίως στις νεότερες μεταλλάξεις του σε ένα απλό χαρτονόμισμα χωρίς αντίκρυσμα σε κάτι άλλο, έχει ελάχιστη αξία χωρίς ανθρώπους που να μοχθούν για να δώσουν πραγματική αξία σε φυσικούς πόρους. Για τον λόγο αυτό, στο παγκόσμιο σύστημα, το χρήμα είναι κάτι που έρχεται δεύτερο. Το πρωτεύον είναι η κυριαρχία. Ο έλεγχος. Ο έλεγχος μεγάλων πληθυσμών. Διότι μόνο ο άνθρωπος είναι ο απόλυτος οικονομικός πόρος.
Αυτό που λέμε κράτος, με την σύγχρονη αλλά και την πολύ παλιά του έννοια, δεν είναι παρά ένας μηχανισμός εξουσίας στον οποίο ανήκουν οι άνθρωποι που κατοικούν μια συγκεκριμένη περιοχή.

DIY ανεμομελωδός από παλαιά κλειδιά

Δώρα, ειδικά εκείνα που δημιουργούνται από τα παιδιά, δεν χρειάζεται να κοστίσουν πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα, το ιδανικό υλικό για ένα στοχαστικό δώρο μπορεί να βρίσκετε στον κάδο ανακύκλωσης
Δίνοντας σε παλιά αντικείμενα νέα ζωή (deco ανακύκλωση) δεν είναι μόνο οικολογικό, αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Είναι τόσο δροσερό  να πάρει κάποιος κάτι που προορίζονται για τα σκουπίδια και να το μετατρέψει σε κάτι όμορφο και χρήσιμο. Και όταν κάνουμε μια τέχνη, όπως αυτό με τα παιδιά μας, διδάσκοντάς τους να δουν τα «σκουπίδια» σαν ένα νέο, δημιουργικό φως αυτό μας γεμίζει ακόμη πιο πολύ. 
Με λίγο περισσότερο από μια χούφτα  παλαιά κλειδιά, ένα κομμάτι ξύλο  και το χρώμα,  δημιουργήθηκε αυτός ο Diy ανεμομελωδός από κλειδιά. Θα γίνει ένα υπέροχο δώρο για όποιον έχει ένα κήπο ή μπαλκόνι, ένα δώρο γενεθλίων,  και φυσικά  για την ημέρα της Μητέρας που είναι προ των πυλών.
Diy ανεμομελωδός από κλειδιά2

Σχέση: ένας χορός για δύο


Σχέση: ένας χορός για δύο 

Όπως για να χορέψει κάποιος Tango δεν χρειάζεται να ξέρει μόνο τα βήματα, αλλά και ποιο είναι το νόημά του, τι ακριβώς κάνει χορεύοντας αυτόν τον ανεξάντλητα ερωτικό χορό, έτσι ακριβώς και σε μια σχέση οι δυο σύντροφοι χρειάζεται να ξέρουν τι κάνουν. 
Όχι μόνo ποια είναι τα βήματα που την αποτελούν αλλά να μπορούν να νιώθουν και το ρυθμό της σχέσης. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά… 

Το Tango είναι ένας χορός αγκαλιασμένου ζευγαριού. 
Το ζευγάρι βρίσκεται μέσα σε μια αγκαλιά που είναι όμως 

στήριγμα κι όχι πίεση. 

Αγκαλιά σημαίνει δίνω με τα χέρια ανοιχτά κι όποιος δίνει με τα χέρια ανοιχτά παίρνει με όλο του το σώμα. Έτσι ενωμένοι οι δυο σύντροφοι μετακινούνται στο χώρο, αλλά όχι έναν οποιοδήποτε χώρο. Το αντίθετο μάλιστα, 

ένα χώρο που δημιούργησαν οι δυο τους. 

Τα σώματα δημιουργούν ένα κύκλωμα εντάσεων. 
Το μπράτσο πρέπει να είναι σταθερό αλλά χωρίς να σπρώχνει. 
Τα πόδια να είναι σε επαφή αλλά χωρίς να πιέζονται ή να εμποδίζουν την κίνηση. 
Και καθώς χορεύουν συνειδητοποιούν ότι 

η ισορροπία δεν βρίσκεται μέσα στο σώμα του καθενός 
αλλά στο κέντρο, στο χώρο ανάμεσα τους. 

Και είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, 
να αισθάνεται ο ένας τον άλλον ώστε να μπορούν να διατηρούν αυτήν την ισορροπία. 
Να νιώθουν που έχει ο καθένας το βάρος του 
και να προσφέρουν αρκετό χώρο ώστε να μπορούν να κινούνται, 
να κυλάνε χωρίς να πιέζονται. 
Χρειάζεται να επικοινωνούν κάθε στιγμή με το βλέμμα, το άγγιγμα, τη σιωπή για να απολαύσουν το χορό και οι δυο μαζί. 

Το Tango είναι χορός για δύο όπου 
ο καθένας αυτοσχεδιάζει σύμφωνα με την κίνηση του άλλου. 

Για παράδειγμα χορεύοντας Tango ο άντρας αν θέλει να αλλάξει την κίνηση πρώτα ψάχνει το πόδι της ντάμας του. 
Μετά τη σταματά, 
την κοιτά και ύστερα κάνει την κίνηση.
Αν δεν έρθει σε επαφή μαζί της τότε θα της είναι πολύ δύσκολο να μαντέψει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Είναι σημαντικό να έρθει πρώτα σε επαφή μαζί της, να της τραβήξει την προσοχή, αλλιώς θα την ξαφνιάσει και θα την κάνει να νιώσει ότι εισβάλλει στον χώρο της. 

Κι αν της δημιουργήσει αβεβαιότητα, ανασφάλεια 
το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον καταλάβει. 

Κάπως έτσι όταν θέλουμε να μιλήσουμε στον σύντροφό μας πρώτα κάνουμε επαφή μαζί του και όταν δούμε ότι μας ακούει τότε θέλουμε να του μιλήσουμε. Όμως όπως και η ντάμα στο Tango όταν νιώσει ότι ο καβαλιέρος της την καλεί,

χρειάζεται να σταματήσει και να τον ακούσει, 
να τον αφουγκραστεί με το σώμα, με την καρδιά 
για να μην χαθεί η μαγεία του χορού, 

έτσι ακριβώς και σε μια σχέση όταν ο ένας σύντροφος απευθύνει στον άλλον το λόγο, χρειάζεται η καρδιά να είναι ανοικτή για να ακούσει και να κατανοήσει ακριβώς τι θέλει να πει. 
Ο ένας μιλά κι ο άλλος αφού ακούσει με την καρδιά του απαντάει κάνοντας ένα διάλογο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε ο αληθινός διάλογος σταματά να υπάρχει και γίνεται ένας ατέλειωτος μονόλογος που σκοτώνει τη μαγεία… 
Το Tango λοιπόν είναι ένας γνήσιος σωματικός και συνάμα ερωτικός διάλογος, όπου 

και οι δυο μπορούν να αυτοκαθορίζονται 
διατηρώντας όμως την επαφή ακόμα και σε στιγμές σιωπής. 

Μιας σιωπής που αποτελεί μέρος του διαλόγου 
και που ποτέ δεν τον ακυρώνει 
αλλά αντίθετα τον εμπλουτίζει. 

Σε αυτόν τον διάλογο και οι δυο μπορούν να προτείνουν, 
γιατί αν και ο ένας παίρνει την πρωτοβουλία της πρώτης κίνησης, 
η επομένη θα γίνει σύμφωνα με την απάντηση από άποψη ταχύτητας διασκελισμού ή κατεύθυνσης. 
Και με αυτόν τον τρόπο οι παρτενέρ στο Tango ζουν το "λάθος" 
σαν δυνατότητα να εμπλουτιστεί ο χορός. 
Αυτό μας δείχνει ότι δεν πρέπει να θυμώνουμε μπροστά σε ένα λάθος, αλλά να το βλέπουμε σαν ευκαιρία πάντα μαζί με τον σύντροφο μας να προσπαθήσουμε να νιώσουμε, να κατανοήσουμε και να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καινούριο βηματισμό για τη σχέση. 
Όπως και στις σχέσεις μπορεί ο καθένας μας να είναι ο φίλος, ο εραστής ή ο γονιός και να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του μέσα από τον άλλον, έτσι και στο Tango μπορεί να είναι κάποιος προστάτης ή προστατευόμενος, κατακτημένος ή κατακτητής. 
Μπορεί να είναι απέραντα τρυφερός ή βίαιος ή και τα δυο μαζί 
και ο σύντροφος του βρίσκεται εκεί για να του το δείξει, 

να του το επικοινωνήσει. 

Και μόνο όταν κάποιος το κατανοήσει αυτό μόνο τότε θα μπορέσει να χορέψει πέρα από τα βήματα, με έναν τρόπο διαφορετικό. 
Άλλοτε βίαια, άλλοτε τρυφερά, άλλοτε βιώνοντας αληθινή έκσταση αλλά πάντα αφημένος στη ροή χωρίς καμία διακοπή… 

Κι αν οι λέξεις είχαν σώμα και χόρευαν Tango θα σου έδειχναν αυτή τη στιγμή ότι στο χορό της σχέσης: 

•Η αγκαλιά είναι στήριγμα κι όχι πίεση… 
•Το λάθος είναι δυνατότητα… 
•Αν δεν δώσεις εσύ χώρο στον άλλον θα τον πάρει μόνος του… 
•Ο σύντροφος σου είναι εδώ για να σου δείξει ποιος είσαι… 
•Η συνάντηση, η επαφή είναι διάλογος κι όχι καταναγκασμός… 
•Ο διάλογος είναι για να ακούς τον άλλον κι όχι για να υποθέτεις… 
•Η αγκαλιά είναι για να δίνεις χώρο στον άλλον κι όχι να παγιδεύεις… 
•Η σχέση είναι γνήσιος σωματικός και ερωτικός διάλογος… 
•Η σχέση είναι διάλογος, διάλογος, διάλογος…. 

Χορχε Μπουκάι 
"ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (με τα μάτια ανοιχτά)"

Όπως για να χορέψει κάποιος Tango δεν χρειάζεται να ξέρει μόνο τα βήματα, αλλά και ποιο είναι το νόημά του, τι ακριβώς κάνει χορεύοντας αυτόν τον ανεξάντλητα ερωτικό χορό, έτσι ακριβώς και σε μια σχέση οι δυο σύντροφοι χρειάζεται να ξέρουν τι κάνουν.
Όχι μόνo ποια είναι τα βήματα που την αποτελούν αλλά να μπορούν να νιώθουν και το ρυθμό της σχέσης. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά…
Το Tango είναι ένας χορός αγκαλιασμένου ζευγαριού.
Το ζευγάρι βρίσκεται μέσα σε μια αγκαλιά που είναι όμως
στήριγμα κι όχι πίεση.
Αγκαλιά σημαίνει δίνω με τα χέρια ανοιχτά κι όποιος δίνει με τα χέρια ανοιχτά παίρνει με όλο του το σώμα. Έτσι ενωμένοι οι δυο σύντροφοι μετακινούνται στο χώρο, αλλά όχι έναν οποιοδήποτε χώρο. Το αντίθετο μάλιστα,
ένα χώρο που δημιούργησαν οι δυο τους.
Τα σώματα δημιουργούν ένα κύκλωμα εντάσεων.
Το μπράτσο πρέπει να είναι σταθερό αλλά χωρίς να σπρώχνει.
Τα πόδια να είναι σε επαφή αλλά χωρίς να πιέζονται ή να εμποδίζουν την κίνηση.
Και καθώς χορεύουν συνειδητοποιούν ότι
η ισορροπία δεν βρίσκεται μέσα στο σώμα του καθενός
αλλά στο κέντρο, στο χώρο ανάμεσα τους.

Φτιάξτε το δικό σας απορρυπαντικό για το πλυντήριο

Οδηγίες για να πετύχετε φυσικό πλύσιμο των ρούχων χωρίς να μολύνετε το περιβάλλον

Κάθε χρόνο η χώρα μας παράγει περίπου 4.778.200 τόνους αστικών απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε Έλληνας ρίχνει στο καλάθι 437 κιλά σκουπιδιών!

Η σύσταση να μειώσετε τα σκουπίδια φαντάζομαι είναι κάτι που ήδη κάνετε, πολλοί από σας με θέρμη. Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι για το περιβάλλον του σπιτιού σας και κατ’ επέκταση για τον πλανήτη.


Γιατί πρέπει να προσέχετε τα απορρυπαντικά

Τα φωσφορικά άλατα είναι η συνηθέστερη μορφή ρύπανσης που εμφανίζεται στις θαλάσσιες ακτές, τα ποτάμια και τις λίμνες της Ευρώπης. Πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε
ότι το 60% από αυτό το ρυπογόνο στοιχείο προέρχεται από τα απορρυπαντικά ρούχων, το 30% από τα απορρυπαντικά πιάτων και μόλις το 8% από τις βιομηχανίες.
Μάλιστα, τα απορρυπαντικά ευθύνονται για την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού σε τέτοιο βαθμό που η Κομισιόν, ήδη από το 2013, έχει προτείνει την απαγόρευση των φωσφορικών ενώσεων από τα προϊόντα καθαρισμού. Μέχρι να γίνει αυτό επιλέξτε τα «πράσινα» απορρυπαντικά, που δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Η συνταγή

Αυτή η συνταγή κάνει για 10 περίπου πλύσεις, κάθε φορά βάζετε 50 – 80 ml από το μείγμα, ανάλογα πόσα κιλά ρούχα παίρνει το πλυντήριό σας και πόσο βρώμικα είναι. Αν είναι πολύ πηκτό αραιώνετε με νερό.

Gregg Braden: Τα συναισθήματά μας διαμορφώνουν το υλικό πεδίο. Πειράματα και αποδείξεις!

dna1Επιβεβαιώνεται πειραματικά: Τα συναισθήματά μας εκλογικευμένα από τις σκέψεις μας επιδρούν ενεργειακά και διαμορφώνουν το ίδιο το υλικό περιβάλλον
Όλα τα αρχαία κείμενα και οι πνευματικές παραδόσεις μας λένε ότι τα πάντα στον κόσμο μας συνδέονται με τρόπους που μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε. Αυτό το λεπτοφυές ενεργειακό πεδίο έχει περιγραφεί από έναν δυτικό επιστήμονα ως ένα δίκτυο ή ένας ιστός που συνιστά τηv δομή όλης της δημιουργίας. Αυτό το πεδίο ενέργειας υπάρχει από πάντα. Είναι ένα πεδίο ευφυές, μια ευφυΐα που ανταποκρίνεται βαθειά στο ανθρώπινο συναίσθημα. Πρέπει να νοιώσουμε όπως θα νοιώθαμε αν η προσευχή έχει ήδη εισακουσθεί! Και μέσα σ’ αυτό το συναίσθημα συνομιλούμε με τις δυνάμεις της Δημιουργίας, επιτρέποντας στον κόσμο να μας ανταποκριθεί, επιτρέποντας σ’ αυτό το πεδίο, -το κβαντικό ολόγραμμα, τον Θεϊκό νου-, να ανταποκριθεί σ’ αυτό που νοιώθουμε μέσα στην καρδιά.
Τί θα σήμαινε αν ανακαλύπταμε ότι κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μέρος μιας “συζήτησης”, ενός εκτυλισσόμενου διαλόγου με το σύμπαν γύρω μας; Αν τα πάντα στη ζωή μας, από την σωματική μας θεραπεία ως την πνευματική μας γαλήνη, μέχρι τους γάμους, τις οικογένειες, τους έρωτες, τα διαζύγιά μας, όλα αυτά που θεωρούμε “ζωή” κάθε στιγμή της κάθε μέρας, είναι μια αντανάκλαση αυτού του πεδίου που οι Αρχαίοι περιέγραψαν με τηv δική τους γλώσσα και τώρα η δυτική επιστήμη αρχίζει να περιγράφει με μια γλώσσα που εμείς αναγνωρίζουμε.

Mυστικά που δεν αποκαλύπτει ποτέ ο ένας σύζυγος στον άλλον


Όταν είστε σε σχέση - και θέλετε να παραμείνετε σε αυτή, καλό είναι να κρατάτε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας.

Ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να ξέρει ότι βαριέστε τους γονείς του και η σύντροφος σας δε χρειάζεται να μάθει ότι «σπάσατε» τη δίαιτα σας. Από τα μικρά μυστικά που σας σώζουν από τις καθημερινές τριβές μέχρι πολύ σοβαρά και μεγαλύτερα, όλοι κρύβουμε κάτι από το άλλο μας μισό.
Με αφορμή σχετικό thread στο Reddit, οι χρήστες παραδέχτηκαν ανώνυμα τα μυστικά που κρατάνε από τους συντρόφους τους.

Χρήσιμες φλούδες και τσόφλια



xrhsimes floudes kai tsoflia 300 2Οι τσάντες των σκουπιδιών μας από την κουζίνα είναι γεμάτες από πράγματα άχρηστα, φλούδες, τσόφλια, κατακάθια, μέρη των λαχανικών ή των φρούτων που μας είναι άχρηστα. Ή, τέλος πάντων, έτσι νομίζουμε. Διότι τελικά στις τροφές τίποτα, ή σχεδόν τίποτα, δεν είναι άχρηστο. Δεν εννοούμε, φυσικά, τα φαγητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην παραγωγή άλλων φαγητών ή να τα «ζωντανέψετε» και πάλι με συγκεκριμένες διαδικασίες, αλλά μέρη των προϊόντων που τα θεωρούμε άχρηστα και τα πετάμε στον σκουπιδοτενεκέ χωρίς να το σκεφτούμε. Κι όμως, θα μπορούσαν να μας χρησιμέψουν σε τελείως διαφορετική χρήση από την τροφή. Αμφιβάλλετε; Διαβάστε πώς θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα φαινομενικά «άχρηστα» μέρη των τροφίμων.
Φλούδες πατάτας
Γίνονται ένα εξαιρετικό προσάναμμα, αν έχετε τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα ή έχετε υποσχεθεί στους φίλους σας ένα χειμωνιάτικο μπάρμπεκιου. Αφήστε τες πρώτα να ξεραθούν καλά. Κρατάνε τη φλόγα περισσότερο από το χαρτί ή τα συνθετικά προσανάμματα.

Είμαστε δεκτικοί σε τηλεπαθητικά μηνύματα και από πού μπορεί να προέρχονται αυτά;



LeavebehindmanΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Δεν υποδεικνύω κατά κανέναν τρόπο πώς ένα άτομο μπορεί να γίνει τηλεπαθητικό. Όλες αυτές οι αναπτύξεις στην περιοχή ή τον τομέα των προοδευτικών επαφών είναι χρήσιμες κι αληθινά διαθέσιμες μόνο όταν αναπτύσσονται κανονικά και φυσικά και δεν είναι αποτέλεσμα πρόωρης ανέλιξης. Όταν η ανάπτυξη είναι πρόωρη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των εσφαλμένων, λανθασμένων κι εγωκεντρικών ερμηνειών. Οι τηλεπαθητικές πληροφορίες μπορεί να έχουν καθαρά ιδιοτελή ή προσωπική σημασία κι αυτός ο τύπος τηλεπάθειας δεν έχει θέση σ’ ό,τι ζητώ να μεταδώσω. Οι άνθρωποι σήμερα φανερώνουν συχνά μια τηλεπαθητική τάση ή ικανότητα. Συντονίζονται (μια φράση που θεωρούν πιο εύηχη από τις λέξεις “τηλεπαθητική επικοινωνία”) με κάτι ή κάποιον, παρότι δεv γνωρίζουν τι είναι. Καθετί που ισχυρίζονται ότι καταγράφουν, θεωρείται απ’ αυτούς ότι έχει μεγάλη σημασία· συνήθως σχετίζεται με τον εαυτό τους και δεν οφείλεται σε κάποιο υψηλό σημείο πνευματικής ανέλιξης που να δικαιολογεί να είναι φύλακες μυστηριωδών πνευματικών μηνυμάτων – συνήθως εντελώς ασήμαντης και κοινότυπης φύσης. Υπάρχουν πολλές πηγές τέτοιων μηνυμάτων και θα ήταν χρήσιμο ν’ αναφέρω εδώ μερικές· ό,τι έχω να πω μπορεί ν’ αποδειχθεί πολύτιμο για το ευρύ αποκρυφιστικό κοινό.

Ικανή Προσωπικότητα


Ικανή Προσωπικότητα
Προσωπικότητα είναι το σύνολο των ιδιαίτερων ψυχικών και πνευματικών χαρακτηριστικών και των τρόπων συμπεριφοράς ενός ατόμου.
Η συστηματική ενασχόληση με την έννοια της προσωπικότητας προϋπήρχε της σύγχρονης ψυχολογίας στη Φιλοσοφία, στη φυσιολογία, στη νομική επιστήμη, καθώς και στη λογοτεχνία. Σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η σύγχρονη επιστημονική ψυχολογία διερευνά την προσωπικότητα απ’τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, έχουν αναπτυχθεί τρεις βασικές προσεγγίσεις, καθεμιά απ’τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά:
*O παραδοσιακός τρόπος προσέγγισης της προσωπικότητας
*Tο ρεύμα της κριτικής ψυχολογίας
*O κοινωνικός δομισμός.

Γραφικός χαρακτήρας

Γραφικός χαρακτήρας


Mπορούμε να καταλάβουμε τις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας ενός ανθρώπου από τον τρόπο που γράφει. Tι υποδηλώνουν τα περιθώρια στη σελίδα, η κατεύθυνση των γραμμάτων και η υπογραφή μας; Ίσως έχετε ήδη ακούσει ότι είναι δυνατό για ένα γραφολόγο να σκιαγραφήσει την προσωπικότητά σας αναλύοντας ένα μόνο κείμενό σας, καθώς ο γραφικός χαρακτήρας, αλλά και ο τρόπος που «τοποθετείτε» το γραπτό σας στο χαρτί, μπορεί να δώσει αρκετά στοιχεία για το χαρακτήρα σας, την ψυχολογική σας κατάσταση, τις σχέσεις σας με τους άλλους κλπ.
Kαθώς το χέρι που γράφει, και κατ’ επέκταση ολόκληρη η διαδικασία της γραφής, ελέγχεται από τον εγκέφαλο, η αναλυτική Γραφολογία έρχεται να μελετήσει και να εκτιμήσει το γραφικό χαρακτήρα και να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα του γράφοντος.

Αξίζεις Τον Πλούτο


Αξίζεις Τον Πλούτο
Η ζωή μας είναι ο τέλειος αντικατοπτρισμός αυτών που πιστεύουμε. Έχουμε διαμορφώσει γνώμες γύρω από διάφορα θέματα όπως είναι το χρήμα από πολύ μικρή ηλικία.Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα είναι πως το χρήμα είναι κακό και η αιτία όλων των δεινών.
Έχοντας πλούτη μπορεί κάποιος να μοιραστεί, να δημιουργήσει πράγματα που θέλει, να βοηθήσει άλλους ανθρώπους. Ο πλούτος είναι προνόμιο, όχι κάτι κακό. Ο νόμος της φύσης τείνει προς τη ζωή, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αφθονία. Οφείλουμε στον εαυτό μας να ζούμε άνετα και να είμαστε επιτυχημένοι, πλούσιοι και χαρούμενοι.
Το βίντεο “Αξίζεις Τον Πλούτο” είναι σχεδιασμένο ώστε να αλλάξει τις πεποιθήσεις σας απέναντι στον πλούτο και στο χρήμα, να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σας και να σας δώσει την αίσθηση του πλούτου. Ακολουθήστε τις οδηγίες και απολαύστε τις γεμάτες πλούτο σκηνές όσο το υποσυνείδητό σας θα δέχεται υποσυνείδητα μηνύματα και θα ενεργοποιείτε ώστε να αρχίσετε να πορεύεστε προς τον πλούτο. Να θυμάστε πως παρ’ όλες τις οποιεσδήποτε συνθήκες, μέσα στον νου σας βρίσκεται πάντοτε η πραγματική πηγή πλούτου.

Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων ανταρτών

Η Τουρκία έπληξε θέσεις των Κούρδων ανταρτών

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Κυριακή θέσεις του PKK στη νοτιο-ανατολική Τουρκία, στην πρώτη σημαντική αεροπορική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών από την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Hurriyet.
Τα αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν “σημαντικές καταστροφές” στο PKK και πραγματοποιήθηκαν έπειτα από τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες εναντίον στρατιωτικού φυλακίου από κούρδους αντάρτες στην επαρχία Χάκαρι, κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα. Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.
Και τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημειώθηκαν οι επιδρομές αυτές.

Γιατί οι σκύλοι (και οι γάτες) πίνουν από την τουαλέτα;

dog-toilet-bowl
Ίσως ο δικός σας τετράποδος να μην το έχει κάνει ποτέ. Ίσως απλά δεν έτυχε να τον πιάσετε στα πράσα. Πάντως είναι παγκοσμίως διαδεδομένη συνήθεια, σκύλοι και γάτες να πίνουν νερό από τη λεκάνη της τουαλέτας.
Έχω πιάσει στα πράσα σκύλους φίλων να πίνουν νερό από τη λεκάνη, τους δικούς μου όμως ποτέ.
Μέχρι που πριν λίγες μέρες παρατήρησα μικροσκοπικά ίχνη από πατουσάκια στην πορσελάνη. Ήταν πολύ μικρά για σκυλίσια, άρα ήταν γατίσια Έκτοτε, προσπαθώ να κλείνω το καπάκι αλλά… πάντα θυμάμαι την ιστορία του Faetza και συγκινούμαι.

Γιατί δυσκολεύομαι να κλείσω το καπάκι;

Η πικρότης και η γλυκύτης


Ο άνθρωπος οφείλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γνωρίσει, να βιώσει, να κατανοήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ την οποία πρέπει να διακρίνει απο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η αλήθεια που αφορά τον άνθρωπο είναι άνωθεν κατερχόμενη, συλλαμβανόμενη
και αποκαλυπτόμενη στους ανθρώπους οι οποίοι πλέον δια της αλήθειας αυτής είναι ευλογημένοι και χαριτοδοτημένοι αλλα και οφειλέτες ως προς την γνώση-βίωση κατανόηση-έκφραση-εφαρμογή-πράξη-απόδειξη λόγοις και έργοις-ομοίωση με την αποκαλυφθείσα σ'αυτούς αλήθεια

Η αλήθεια αυτή πάντοτε η άνωθεν κατερχόμενη-αποκαλυπτόμενη εκ του θεού
είναι απλή-αμιγής κακού και τελεία-πλήρης και πάντοτε "τόση όση χρειάζεται ο άνθρωπος-ανθρωπότης για να πορευθεί και προαχθεί ένα ακόμη βήμα-αναβαθμό
προς τα άνω-τον θεό

Ήδη από τις 2-2-1961 πνευματικά και 2-2-1962 κοσμικά έχει αρχίσει η τρίτη νέα παρακλητική-υδροχοϊκή εποχή και έχει αποκαλυφθεί στην ανθρωποτητα η τρίτη νέα διαθήκη του παρακλητικού πνεύματος-της σοφίας του θεού, η αλήθεια αυτή αποτελεί την τρίτη μεσσιακή πνευματική αποκάλυψη του θεού προς την γήϊνη ανθρωπότητα και είναι η τελική-δεν θα υπάρξει "έτερος καιρός και διαθήκη"

Οι ληστές των φορέων μας


Άλογα = Συγκινήσεις.
Οδηγός = Νους.
Φύλακας του Φωτός = Ηλιακός Άγγελος

Συμβαίνει κάποιες φορές ληστές να πάρουν τον έλεγχο της άμαξας και των αλόγων ( των φορέων μας). Αυτοί οι ληστές πηδούν μέσα στην άμαξα και την οδηγούν όπου θέλουν. Αν παρατηρήσουμε αυτό το φαινόμενο προσεκτικά, θα δούμε ότι οι ληστές αυτοί είναι σκεπτομορφές άλλων ανθρώπων, μετα-υπνωτικές υποβολές, εντυπώσεις, ή ακόμα ασώματες οντότητες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το φυσικό πεδίο για διάφορους λόγους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ληστές αυτοί τολμούν ακόμα να παριστάνουν ότι είναι ο κύριος, ο οποίος καμιά φορά απουσιάζει, αφήνοντας έτσι τα άλογα και την άμαξα αφύλακτα. Οι ληστές καταλαμβάνουν τους φορείς και τους χρησιμοποιούν μέχρις ότου εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους. Έπειτα εγκαταλείπουν τα άλογα και το άρμα σε κατάσταση φθοράς. Αυτό μπορεί να συμβεί όσο ο κύριος δεν έχει ακόμα αποκτήσει απόλυτο έλεγχο πάνω στους φορείς.

Πώς να μειώσετε το άγχος για το χρήμα

Το άγχος για το χρήμα έχει γίνει μόνιμο αξεσουάρ των ανθρώπων στη μετά κρίση εποχή. Το παίρνουν παντού μαζί τους. Το φοράνε στο πρόσωπό τους, όπου και αν βρίσκονται. Το άγχος όμως προκαλείται από συγκεκριμένες αιτίες, που αν καταστούν γνωστές, μπορεί να καταπολεμηθεί.
Όταν η πίεση γίνεται άγχος…
Το άγχος δημιουργείται όταν ο άνθρωπος αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Το άγχος δεν ταυτίζεται με την πίεση. Ενδεχομένως, πίεση όλοι αισθανόμαστε από πολλές πλευρές, αλλά δεν τη μεταφράζουμε πάντα σε άγχος. Όσο αισθάνεσαι ότι αντέχεις την πίεση, είσαι εντάξει. Το σύστημα ισορροπεί σαν να έχει δυο αντίρροπες δυνάμεις: δράση-αντίδραση. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η πίεση ξεπερνάει τις δυνατότητες και βιώνεις άγχος.
Γιατί νιώθουμε άγχος για τα χρήματα;

5 μύθοι θέτουν την ευτυχία μακριά σου

-Θα γίνω ευτυχισμένος…όταν βρω τον σύντροφο της ζωής μου.
-Δεν είμαι ευτυχισμένος… γιατί είμαι μόνος.
-Θα είμαι ευτυχισμένος… όταν γίνω πλούσιος.
-Δεν είμαι ευτυχισμένος… τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου πέρασαν.
Είμαι σίγουρη ότι έχετε συναντήσει ευτυχισμένους ανθρώπους με λίγα υλικά αγαθά, και πλούσιους, αλλά δυστυχισμένους. Πώς μπορούν κάποιοι άνθρωποι να εξακολουθούν να μένουν δυνατοί μέσα από πολλές κρίσεις, ενώ άλλοι καταρρέουν για το τίποτα; Αν τα χρήματα και τα υπάρχοντα δεν καθορίζουν την ευτυχία, τότε τι την καθορίζει;
Ποιος δεν θα ήθελε να είναι περισσότερο ευτυχισμένος στη ζωή του; Το πρώτο σκαλοπάτι είναι να αλλάξετε τις απόψεις σας σχετικά με το τι είναι πραγματικά ευτυχία. Διαβάστε τους κοινούς μύθους σχετικά με την ευτυχία που πραγματικά προκαλούν θλίψη στη ζωή σας.

Αληθινά ψέματα



Όταν το ψέμα γίνεται αλήθεια
προβάλλονται εικόνες που αποκτούν υπόσταση.
Σαν καθρέπτης αντανακλά τις ψευδαισθήσεις
και ο πίνακας ζωγραφικής ζωντανεύει
με τη φαντασία να παίζει τα παιχνίδια του μυαλού.
Ψαρεύεις σε θολά νερά, χωρίς καλάμι, χωρίς δίχτυ
με την αλήθεια να αλλάζει χρώματα
και από πορφυρά να γίνονται ροζ.

Εάν ξαναρχίζαμε από την αρχή, η ζωή θα ήταν η ίδια;

Σε ένα τετραώροφο εργαστήριο στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στη Βοστόνη των ΗΠΑ ο καθηγητής Βιολογίας Μάικλ Ντεσάι έχει κατασκευάσει ένα ιδιότυπο πείραμα: σε εκατοντάδες διαφορετικά περιβάλλοντα, παρατηρεί τη δράση της εξελικτικής διαδικασίας με σκοπό να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα «εάν ο κόσμος ξεκινούσε ξανά, η ζωή θα εξελισσόταν με τον ίδιο τρόπο;».
ean-ksanarxizame-apo-tin-arxi-i-zoi-tha-itan-i-idia

Dr.Web CureIt 9 - Καταπολεμήστε τους ιούς με έξτρα προστασία!!



Έχετε ήδη ένα anti-virus λογισμικό το οποίο εγκαταστήσατε στον υπολογιστή σας, αλλά εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητά του;

Το Dr.Web CureIt είναι ένα δωρεάν αυτόνομο εργαλείο αφαίρεσης ιών και κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

Κατασκευές

Ποίηση είναι η εμμονή ενός αυτόχειρα
να κόψει τον καρπό του
χωρίς να χαλάσει την όψη του χεριού του.
Ποίηση είναι η πάλη να καταλάβεις
αν δυο λέξεις ομοφωνούν πως καταλήγουν
σε μια παύση.
Ποίηση είναι να ξοδεύεις ανάσες
από χρόνο πιστωμένο, για να πείσεις τον χρόνο
να σταματήσει τον υπολογισμό της άμμου.
Ποίηση είναι να επιμένεις να χαμογελάς
ζυμώνοντας τους πιο ιδανικούς ήχους για μοιρολόγι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα