Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το «X- 37B» επιστρέφει στη Γη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι έκανε 22 μήνες στο Διάστημα!

Το «X- 37B» επιστρέφει στη Γη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι έκανε 22 μήνες στο Διάστημα!

Το γεγονός ότι βρίσκεται στο Διάστημα, στο πλαίσιο απόρρητης αποστολής έχει πυροδοτήσει σενάρια συνωμοσίας - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την αποστολή

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή του αμερικανικού στρατιωτικού διαστημικού αεροσκάφους «X- 37B» το οποίο, έπειτα από 22 μήνες στο Διάστημα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, το διαστημικό σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναμένεται να προσγειωθεί, ίσως και αύριο, στην Καλιφόρνια, ολοκληρώνοντας τη μυστική αποστολή του, αλλά και σημειώνοντας ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα. Η Καλιφόρνια είναι πανέτοιμη για μία ασφαλή προσγείωση του διαστημικού σκάφους «X-37B», υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός, Κιθ Μπέιτς, σε δήλωσή του.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ



Στη ζωή μας, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Συνειδησιακή μας Άνοδο, δεν είναι το μυαλό. Αυτό, είναι η επιφάνεια. Είναι το μέσο, με το οποίο λειτουργούμε, εξαιτίας ενός, πραγματικού εμποδίου, πολύ πιο βαθιά μέσα μας, που όμως είμαστε ανίκανοι να  αντιληφθούμε.

Αυτό το μεγαλύτερο εμπόδιο μας, είναι ο Φόβος. Ένας βαθύς, αδιευκρίνιστος φόβος, που φωτίζει, όλη μας την τωρινή ύπαρξη. (Φωτίζει με την έννοια, ότι είμαστε εμποτισμένοι με αυτόν, και δεν μπορούμε, τίποτε άλλο να δούμε μέσα μας).

Αυτός μας ελέγχει, αυτός μας κατευθύνει, αυτός μας κυριαρχεί.
Η βάση, στην οποία «πατά», και γινόμαστε υποχείρια του, είναι η βαθιά σύνδεση μας, μόνο με την υλική μας ύπαρξη. Το σώμα μας.

Έτσι, τα πάντα στη ζωή, ζυγίζονται και αποφασίζονται, ώστε «η ύλη» μας, να μη διακινδυνέψει να χάσει την ύπαρξη της. Δηλαδή, μην πεθάνουμε. Γιατί αν πεθάνουμε, (όντες συνδεδεμένοι μόνο με την υλική μας υπόσταση όπως ειπώθηκε), θα πάψουμε να υπάρχουμε. Θα πάψουμε να ζούμε, και τότε, τελειώνουν τα πάντα…

Η σύνδεση μας με το σώμα μας όμως μόνο, μας κάνει, να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά, στο να έχουμε υλικά αγαθά, (που θα ικανοποιούν αυτό το σώμα) για να μπορέσουμε (νομίζουμε), να είμαστε καλά. Γιατί όντως, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα υποστηρίζουν, πως με τα χρήματα είναι, που μπορούν να αγοράσουν τα πάντα. Και πως  μόνο με αυτά, θα μπορούσαν να είναι ευτυχισμένοι.

Ρόδος: ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΕΣ-Δεν δέχονται άλλους λαθρομετανάστες στο χωριό τους!

Archangelos Rhodes-2


ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Συχνά παράνομοι μετανάστες που καταλήγουν στη Ρόδο φιλοξενούνται στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Στεφάνου σε ένα μικρό χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία τους.
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΡΤΖΩΝΗ
Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται και οι 55 λαθρομετανάστες οι οποίοι αποβιβάσθηκαν χθες στην περιοχή Χόχλακας της Καταβιάς ανάμεσα στους οποίους μητέρες και μικρά παιδιά. Επειδή ο χώρος συνορεύει με το νηπιαγωγείο του χωριού οι μητέρες των παιδιών από το πρωί κάνουν παράπονα και ζητούν να μεταφερθούν σε άλλο χώρο οι αλλοδαποί.

ΧΑΜΟΔΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΜΕΡΔΑΚΙΑ


φωτο από http://kartson.pblogs.gr


Στα λαογραφικά του Νικόλαου Πολίτη, βρίσκουμε πολλές πληροφορίες για τα Χαμοδράκια , ποιμενικούς δαίμονες που στην Αρκαδική παράδοση, συνδέονται με τους Σατύρους και τον θεό Πάνα. Το Μαίναλο νομιζόταν άλλωστε, ιερό όρος του Πανός, ο οποίος εκαλείτο και Μαινάλιος θεός. 


Στην Ζακυνθινή παράδοση σώζεται ένα λαϊκό παραμύθι, πως κάποτε ο θεός Πάνας χάρισε σ΄έναν μικρό αιγοβοσκό, ένα κατσικάκι , με χρυσό τομάρι, ασημένια αυτιά και χρυσά κέρατα. Στον Παρνασσό πίστευαν (ως το 1903-4  τουλάχιστον που ο Πολίτης έγραψε τα λαογραφικά του) πως στο βουνό κατοικεί ένας δαίμονας που εξουσιάζει τους λαγούς, και τα αγριόγιδα. ΄

Οσα ζώα είναι δικά του τους χαράζει το αυτί , για να τα ξεχωρίζει. Ο δαίμονας αυτός που οι βοσκοί τον ονομάζουν Λάβωμα, με μορφή μακρυγένη τράγου βατεύει τις κατσίκες και τις οδηγεί στο θάνατο , χωρίς να μπορέσουν οι βοσκοί να επέμβουν γιατί το όπλο τους εκπυρσοκροτώντας  διαλύεται και τους τραυματίζει. 

Τι τροφές πρέπει να αποφεύγει κάποιος που παίρνει φάρμακα για το θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής αδένας σχετίζεται με μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διεργασιών του οργανισμού όπως, ο μεταβολισμός υδατανθράκων και λιπιδίων, η θερμορύθμιση, η αναπνοή, τα επίπεδα λιπιδίων του αίματος, το καρδιαγγειακό και νευρικό σύστημα, τα επίπεδα ασβεστίου, ο έμμηνος κύκλος για τις γυναίκες και πολλές ακόμη λειτουργίες. 
Η συμμετοχή του θυρεοειδούς αδένα στις εν λόγω διεργασίες διαμεσολαβείται από την έκκριση των ορμονών θυροξίνη (Τ4) και τριιωδοθυρονίνη (Τ3), για τη σύνθεση των οποίων είναι απαραίτητο το ιώδιο.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης θυρεοειδοπαθειών, - αυτοάνοσων και μη-, οι οποίες χαρακτηρίζονται είτε από αυξημένη είτε από ελαττωμένη έκκριση ορμονών του θυρεοειδούς, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού να λαμβάνει αντίστοιχη αγωγή. Τόσο η ανεπαρκής όσο και η υπερβολική πρόσληψη ιωδίου, μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές του θυρεοειδούς. Μάλιστα, σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, η ανεπάρκεια ιωδίου αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης βρογχοκήλης και υποθυρεοειδισμού. Από την άλλη, σε χώρες όπου η χρήση ιωδιούχου αλατιού είναι διαδεδομένη, η ανεπάρκεια ιωδίου είναι λιγότερο συχνή και η εμφάνιση θυρεοειδοπαθειών οφείλεται συνήθως σε άλλους αιτιολογικούς παράγοντες.

Ο Ερμής ως ψυχοπομπός



Ο Ερμής ή με το επικό όνομα Ερμείας, είναι ένας απ' τους παλαιότερους θεούς με γνήσια ελληνική «λαϊκή» καταγωγή. Κατά τη μυθολογία γεννήθηκε σε μια σπηλιά στην Κυλλήνη (στο σημερινό όρος Ζήρια) της Κορινθίας, από τον Δία και την πανέμορφη Νύμφη Μαία, την κόρη του Άτλαντα. Στον Όμηρο μνημονεύεται με το αρχαιότερο όνομά του Ερμής ο Κυλλήνιος, αλλά και με τους επιθετικούς προσδιορισμούς «εύσκοπος αργεϊφόντης», «διάκτορος», δηλαδή ψυχοπομπός. Στον Όμηρο χρησιμοποιούνται συχνότερα τα επίθετα «χρυσόραβδος» Ερμής, «αγγελιοφόρος» Ερμής, ενώ στον Ησίοδο «ξακουστός κήρυκας των θεών» και «προστάτης των βοσκών και των αιγοπροβάτων».

Η μυθολογία αναφέρει ότι αμέσως μετά τη γέννησή του επινόησε και κατασκεύασε την πρώτη λύρα και έδειξε, από τη βρεφική του ακόμη ηλικία, την επιδεξιότητά του να μπορεί να κλέβει ακόμη και τα βόδια του Απόλλωνα. Ο Ερμής, όπως και ο Προμηθέας, επειδή ανακάλυψε τη φωτιά και τα πυρεία, και συγχρόνως τη θυσία, προφανώς μια θυσία για το δωδεκάθεο, θεωρείται κατά βάση «ένας ανταγωνιστής του δόλιου πυρφόρου Προμηθέα».

Μη μιλάτε για Προβλήματα

Μη μιλάτε για Προβλήματα

Μια νέα θεωρία υποστηρίζει πως το να μιλάμε για τα προβλήματά μας τα κάνει χειρότερα.
Είναι μια επιστημονική αλήθεια πως όταν μιλάμε για τα προβλήματά μας, βοηθάμε τον εαυτό μας να απεμπλακεί από αυτά. Ένας επιστήμονας όμως διαφωνεί. Ο Γουόλτερ Μισέλ, ο ψυχολόγος που έβαλε ζαχαρωτά μπροστά από τετράχρονα πιτσιρίκια και έβγαλε το πόρισμα πως όσα μπορούσαν να κρατηθούν και να μην τα φάνε αμέσως, θα είναι πιο επιτυχημένα στη μετέπειτα ζωή τους, βάλθηκε να καταρρίψει και τον μύθο πως το να συζητάμε τα προβλήματά μας μας βοηθά να τα ξεπεράσουμε.
Η τεχνική που προτείνει είναι η εξής: 

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ - Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Σήμερα 12/10/2014 το ΥΠΠΟ μας απεκάλυψε ένα εκπληκτικό ψηφιδωτό στα πρόθυρα της εισόδου του κυρίως τάφου στην Αμφίπολη (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=58792).

Πέραν του μεγαλείου και του δέους που προκαλεί σε όλους όσοι το κοιτάζουν, αξίζει να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις :

Με ικανοποίηση επιβεβαιώνεται η από 1/10/2014  υπόθεση ότι προ της θύρας της εισόδου στον τρίτο θάλαμο(Θ3) θα υπήρχε και  άλλο σκαλοπάτι, ώστε νααπειονισθεί συμβολικά η άνοδος από το αστρικό/ψυχικό  επίπεδο (Θ2) στο νοητό (Θ3).



Διατροφή και ασκήσεις για πρησμένα και κουρασμένα πόδια


της Θάλειας Γούτου, αισθητικός-κοσμητολόγος

Ύστερα από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, τα πόδια μας μπορεί να είναι πρησμένα και βαριά και αυτό συμβαίνει γιατί διαταράσσεται η ισορροπία των υγρών, τα οποία «λιμνάζουν» και προκαλούν το πρήξιμο.

H ακινησία, η ορθοστασία, η ζέστη, αλλά και ορισμένα φάρμακα, όπως λ.χ. η κορτιζόνη ή το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί επίσης να ευθύνονται για τα πρησμένα πόδια σας. 

Eμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές πλούσιες σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά. Tρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν είναι το καρπούζι, το αγγούρι, τα πορτοκάλια και τα σταφύλια. Aκόμη, μπορείτε να τρώτε φράουλες, κεράσια, μπρόκολα και παντζάρια. Όλα αυτά τα τρόφιμα, εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτικά, εμποδίζουν τα οιδήματα και την κατακράτηση υγρών.

Ακολουθήστε μια διατροφή που θα τα βοηθήσει να ξαναβρούν τη φόρμα τους. Ποια είναι αυτή;

Επιστρέφει στην Εθνική ο Μάνος Σέργιο!

Õ…Õ«”≈»Õ… « ¡Õƒ—ŸÕ *** ≈–œ ***
Χρειάστηκε να προηγηθούν 2 συνεχή στραβοπατήματα της Εθνικής μας ομάδαςστην προσπάθεια που αυτή κάνει για να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το οποίο θα διεξαχθεί το 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας,προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτέλους το αυτονόητο!
Μετά την ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών, και την πρόσφατη ισοπαλία στο Ελνσίνκι η οποία στέρησε από την Εθνική μας ακόμη δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στον όμιλο, ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε να αφήσει τα ημί-μετρα και να καλέσει ξανά στην Εθνική Ελλάδος τον παίχτη εκείνο που με την εντυπωσιακή παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχημένη πορεία της γαλανόλευκης στον μεγάλο ποδοσφαιρικό θεσμό του περασμένου καλοκαιριού.

Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιστορία

Treno

Ένας νεαρός άνδρας 24 χρονών κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο του τρένου φώναξε:
“Μπαμπά κοίτα, τα δέντρα πηγαίνουν προς τα πίσω!”
Ο πατέρας του χαμογέλασε, ενώ ένα ζευγάρι που καθόταν δίπλα τους έδειξε να αισθάνεται οίκτο για την παιδιάστικη συμπεριφορά του 24χρονου.
Ξαφνικά ο νεαρός αναφώνησε πάλι:
“Μπαμπά κοίτα, τα σύννεφα τρέχουν μαζί μας!”
Το ζευγάρι δεν μπόρεσε να αντισταθεί και είπε στον πατέρα:
“Γιατί δεν πηγαίνετε τον γιο σας σε έναν καλό γιατρό;”

Γίνε λίμνη

Light Music

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας σοφός γέροντας δάσκαλος.
Είχε βαρεθεί να ακούει τον μαθητή του να παραπονιέται συνεχώς έτσι μια μέρα αποφάσισε να τον στείλει να του φέρει λίγο αλάτι.
Όταν εκείνος γύρισε πίσω, ο δάσκαλός του είπε να ρίξει μια γερή δόση σε ένα ποτήρι και μετά να το πιεί.
«Τι γεύση έχει;» ρώτησε ο δάσκαλος.
«Πικρή» είπε ο μαθητής.

Αποδέξου το φόβο σου

Fovos Drakos

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Πολλοί άνθρωποι που διαβαίνουν το μονοπάτι της προσωπικής τους ανάπτυξης αισθάνονται ότι παλινδρομούν κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με το φόβο τους ή κάνουν επιλογές από φόβο ή δεν κάνουν καθόλου επιλογές από φόβο.
Και όμως εγώ σου λέω ότι είναι εντάξει να φοβάσαι. Ο φόβος πολλές φορές σε προστατεύει από κάτι που δεν είσαι έτοιμος να τολμήσεις και γίνεται ένα εμπόδιο για να μπορέσεις να μαζέψεις και άλλα εφόδια και άλλα εργαλεία για να προχωρήσεις στο μονοπάτι σου. Όμως χρειάζεται αποδοχή, ναι αποδοχή και του φόβου. Σε προστατεύει για να μην διαλυθείς, σου επιτρέπει, μέχρι εκεί που είσαι έτοιμος να περπατήσεις. 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες αρχικά προωθήθηκαν αργά προς τον εχθρό ψέλνοντας τον παιάνα “Απόλλων, σωτήρα θεέ” καθώς ο «Δελφίνιος Απόλλων» εθεωρείτο προστάτης των ναυτικών. Μόλις άρχισαν να δέχονται βλήματα από την Ψυτάλλεια άρχισαν να κωπηλατούν προς τα πίσω αλλά με τις πρώρες στραμμένες προς τον εχθρό. Ο περσικός στόλος άρχισε να προχωρεί με αυτοπεποίθηση αλλά και να αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα καθώς έπρεπε να στενέψει το μέτωπό του για να μπει στο χώρο μεταξύ της Κυνόσουρας και της νησίδας του Αι Γιώργη. Οι Έλληνες είχαν πάψει να «ανακρούουν πρύμνα» καθώς πλέον τα πλευρά τους ήταν εξασφαλισμένα. Και δεν έψαλλαν πλέον τον ύμνο του Απόλλωνα. Μια βοή σηκώθηκε  από τον ελληνικό στόλο, υπόκωφη σαν απειλή; ένας καινούργιος παιάνας ακούστηκε:
«Παιδιά των Ελλήνων! Εμπρός ελευθερώστε πατρίδες,
ελευθερώστε τα παιδιά, τις γυναίκες, των πατρώων θεών τα ιερά,
τους τάφους των προγόνων, τώρα είναι υπέρ πάντων ο αγώνας!»

Πόρτες – σύνορα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

πορτες
Πόρτες. Στα μικρά μου χρόνια, ήταν από λαμαρίνα, περασμένες με αστάρι και λαδομπογιά, συχνά σε χρώμα που δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο του σπιτιού.
Σπίτι τώρα…Μη φανταστείς και τίποτα σπουδαίο. Δυο δωμάτια, το ένα δίπλα στο άλλο, η τουαλέτα σε ξεχωριστό χώρο στην πίσω πλευρά, να μην ντρεπόμαστε και τους ξένους (ποιοι ξένοι βέβαια, που όλοι γνωστοί ήμασταν).
Και η πόρτα με το αστάρι και τη λαδομπογιά να έχει ένα πλαστικό χερούλι που την άνοιγες όποια στιγμή θέλεις, αφού δεν υπήρχε κλειδαριά για να σφραγίζει την ελευθερία.
Και τότε βγαίναμε το πρωί και ξαναμπαίναμε το βράδυ, με αίματα στα γόνατα, με ένα ποδήλατο που είχε σαραβαλιαστεί,
με ένα μαγιό που είχε κολλήσει πάνω μας από την αλμύρα,
με δύο μάτια όμως που έλαμπαν από ευτυχία!

Ο πόλεμος συνεχίζεται… Οι συνέπειες έρχονται

Ο πόλεμος συνεχίζεται… Οι συνέπειες έρχονται

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι μαχες για την καταληψη της πολης Kombanie αναμεσα στους Τζιχαντιστες και τους Κουρδους υπερασπιστες της, η κυκλοφορια, αυτη την εβδομαδα, δυο βιβλιων στις ΗΠΑ,- το ενα ειναι του πρωην αρχηγό της CIA και μετεπειτα υπουργου Αμυνας Leon Panetta και το δευτερο του πρεσβη των ΗΠΑ στο Ιρακ Christopher Hill, οταν η Hillary Clinton ηταν Υπουργος των Εξωτερικων- και η αποκαλυψη απο τον αρθρογραφο της εγκριτης πολιτικης επιθεωρησης Foreign Policy, Jack Hess , εγγραφων του Στειτ Ντεπαρτμεντ που δειχνουν οτι οι ΗΠΑ δεν βοηθησαν στην αρχη τους Κουρδους μαχητες που υπερασπιζονταν την πολη Kombanie, δινουν νεα διασταση, στη συζητηση για την πολιτικη του Προεδρου Ομπαμα στο Ιρακ και ειδικοτερα για την αποφαση του να αποσυρει τις Αμερικανικες Δυναμεις απο την χωρα.

δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο, εκτός από το να είστε αυτό που είστε


Μαχαράτζ: Ο αναζητητής είναι αυτός που διερευνά τον εαυτό του. Σύντομα ανακαλύπτει πως δεν είναι δυνατόν αυτός να είναι το σώμα του. Αν η πεποίθηση «εγώ δεν είμαι το σώμα» εδραιωθεί μέσα του τόσο καλά, ώστε να μην μπορεί πλέον να αισθάνεται, να σκέφτεται και να ενεργεί για λογαριασμό του σώματος, ο αναζητητής εύκολα θα ανακαλύψει πως αυτός είναι η συμπαντική ύπαρξη, γνώση, δράση, πως μέσα σ’ αυτόν και μέσω αυτού το σύμπαν ολόκληρο είναι πραγματικό, συνειδητό κι ενεργό. Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος. Ή έχετε σωματική συνείδηση και είστε σκλάβος των περιστάσεων, ή είστε η ίδια η συμπαντική συνείδηση, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του κάθε συμβάντος.

Έκχαρτ Τόλλε: 5 συμβουλές για να γίνουμε πιο συνειδητοί


Το κείμενο που ακολουθεί αποτελείται από πέντε μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο του Έκχαρτ Τόλλε "Η δύναμη του Τώρα". Πρόκειται για κάποιες απλές συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις αρνητικές σκέψεις και να γίνουμε πιο συνειδητοί.
1. Κάνεις πολλές σκέψεις του τύπου "αν γίνει αυτό, αν γίνει το άλλο"; Αν ναι, σημαίνει ότι είσαι ταυτισμένος με τον νου σου, ο οποίος προβάλλει τον εαυτό του σε μια φανταστική μελλοντική κατάσταση που δημιουργεί φόβο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα νοητικό φάντασμα. Μπορείς όμως να σταματήσεις αυτόν τον παραλογισμό που καταστρέφει την υγεία σου και τη ζωή σου, απλά με το να ζεις περισσότερο στο παρόν.
2. Κάθε φορά που ανεβοκατεβαίνεις τα σκαλιά στο σπίτι ή στη δουλειά σου, δίνε μεγάλη προσοχή σε κάθε σκαλί, σε κάθε κίνηση, ακόμα και στην αναπνοή σου. Να είσαι απόλυτα παρών. Ή, όταν πλένεις τα χέρια σου, δίνε προσοχή σε όλες τις αισθήσεις που σου προσφέρει αυτή η δραστηριότητα: τον ήχο και την αίσθηση του νερού, την κίνηση των χεριών σου, τη μυρωδιά του σαπουνιού και οτιδήποτε άλλο. Ή, όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου, αφού κλείσεις την πόρτα, μείνε ακίνητος για λίγο και παρατήρησε τη ροή της αναπνοής σου. Συνειδητοποίησε μια σιωπηλή αλλά ισχυρή αίσθηση παρουσίας. Υπάρχει μόνο ένα σίγουρο κριτήριο με το οποίο μπορείς να μετρήσεις την επιτυχία σου σ’ αυτή την πρακτική: ο βαθμός της γαλήνης που νιώθεις μέσα σου.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Οταν τα πραγματα του νου δεν γεμιζουν την καρδια σας,τοτε υπαρχει αγαπη,και η αγαπη απο μονη της μπορει να μεταμορφωσει την παρουσα τρελα και παραφροσυνη στον κοσμο-οχι τα συστηματα,οχι οι θεωριες,ειτε αριστερης η δεξιας.

Αγαπατε πραγματικα μονο οταν δεν ειστε κτητικος,δεν φθονειτε,δεν ειστε απληστος,οταν σεβεστε,οταν διαθετετε οικτο και συμπονοια,οταν εχετε συμπονοια για την συζυγο η τα παιδια σας,τον γειτονα,τους ατυχους υπηρετες σας.

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ 
"Κρισναμούρτι: Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή είναι να μην είσαι δεμένος με καμιά ιδέα• το δέσιμο με την ιδέα το ονομάζουν «συνέπεια». Aν έχεις ιδανικό, ας πούμε, τη «μη βία», πρέπει να προσπαθείς να είσαι συνεπής μ’ αυτό το ιδανικό. Τώρα; εκείνος που κάνει την ερώτηση στην πραγματικότητα θέλει να πει: «Τώρα μας λέτε να σκεφτόμαστε μόνοι μας, πράγμα που είναι διαφορετικό από εκείνο που λέγατε όταν ήσαστε μικρός. Γιατί δεν είστε συνεπής;» 
Τι σημαίνει να είσαι συνεπής; Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό σημείο. Να είσαι συνεπής σημαίνει ότι έχεις ένα νου ο οποίος ακολουθεί αμετάβλητα ένα ειδικό μοντέλο σκέψης — που σημαίνει ότι δεν κάνεις αντιφατικά πράγματα, ετούτο σήμερα και το αντίθετο αύριο. Προσπαθούμε να βρούμε τι είναι ένας συνεπής νους. Ο νους που λέει: «έχω πάρει όρκο να είμαι το τάδε και θα είμαι αυτό μέχρι το τέλος της ζωής μου», ονομάζεται συνεπής, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πάρα πολύ κουτός νους επειδή κάποτε έβγαλε ένα συμπέρασμα κι από τότε ζει σύμφωνα μ’ αυτό το συμπέρασμα! Είναι σαν ένας άνθρωπος να χτίζει έναν τοίχο γύρω του και ν’ αφήνει τη ζωή να τον προσπερνάει. 
Είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα• ίσως μοιάζει να το υπεραπλουστεύω, αλλά δεν νομίζω. Όταν ο νους απλώς είναι συνεπής γίνεται μηχανικός και χάνει τη ζωντάνια, τη λάμψη, την ομορφιά τής ελεύθερης κίνησης. Είναι σαν να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια ενός μοντέλου..."

Από το βιβλίο "Η Αίσθηση της Ευτυχίας"-6ο Κεφάλαιο.

Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή είναι να μην είσαι δεμένος με καμιά ιδέα• το δέσιμο με την ιδέα το ονομάζουν «συνέπεια». Aν έχεις ιδανικό, ας πούμε, τη «μη βία», πρέπει να προσπαθείς να είσαι συνεπής μ’ αυτό το ιδανικό. 
Τώρα; εκείνος που κάνει την ερώτηση στην πραγματικότητα θέλει να πει: «Τώρα μας λέτε να σκεφτόμαστε μόνοι μας, πράγμα που είναι διαφορετικό από εκείνο που λέγατε όταν ήσαστε μικρός. Γιατί δεν είστε συνεπής;»

Τι σημαίνει να είσαι συνεπής; Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό σημείο. Να είσαι συνεπής σημαίνει ότι έχεις ένα νου ο οποίος ακολουθεί αμετάβλητα ένα ειδικό μοντέλο σκέψης — που σημαίνει ότι δεν κάνεις αντιφατικά πράγματα, ετούτο σήμερα και το αντίθετο αύριο. 

Να θυμάστε ότι τα θαύματα βρίσκονται στα πάνω ράφια της ζωής



Πολλά χρόνια πριν είχανε ζητήσει απ' τη μητέρα Τερέζα να λάβει μέρος σε μια διαδήλωση κατά του πολέμου κι  η απάντηση της ήταν :" Αν κάνετε μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης καλέστε με"
Έχουμε μάθει , μας έχουνε μάθει, να μιλάμε με έναν τρόπο που τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα απ ότι φαινομενικά η δράση μας είχε τη πρόθεση να κάνει. Εκεί που θα "ακουμπήσουμε" τη συνείδηση μας , σε ότι συγκεντρώνεται η δύναμη του ανθρώπινου νου, αυτό διαστέλλεται. Έτσι λοιπόν μια "διαμαρτυρία" κατά στην ουσία δίνει ενέργεια στο υποκείμενο αντί να το εξασθενίσει. Σε ότι είμαστε ενάντιοι στην ουσία το δυναμώνουμε εν αγνοία μας. Ακόμη κι αν εκδηλώσουμε δράση σε βάρος αυτού του θέματος επίσης το "ενεργοποιούμε".

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΓΚΟΜΠΙ


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Εκεί που βρίσκονται τα ερείπια της Κάρα Κότα στην έρημο Γκόμπι, έζησε στα πανάρχαια χρόνια ένας λαός, τότε η έρημος ήταν μια εύφορη κοιλάδα. Οι εθνολόγοι κατέταξαν τον εν λόγω λαό στους Αρείους.

Εκείνος ο χαμένος πολιτισμός έφθασε σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο. Γνώριζε άριστα αστρολογία, αρχιτεκτονική, μαθηματικά, ιατρική, μηχανική, υφαντουργία κ.λπ. Ειδικά στις τέχνες διέθεταν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Κατασκεύαζαν αγάλματα, από χρυσό, ασήμι, μπρούτζο και πηλό. Έκαναν διακόσμηση πάνω σε μετάξι, μέταλλο και ξύλο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα