Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ευφυία και Βλακεία

 

Ευφυία και Βλακεία. Οι 2 όψεις του νομίσματος
Η Νέα Τάξη των Πραγμάτων, αν επιβληθεί στον κόσμο, θ’ αποτελεί το πλέον τραγικό συμβάν στη μακραίωνη ιστορική πορεία της ανθρωπότητας. Γιατί; Γιατί θ’ αποτελεί την οριστική κι αμετάκλητη ήττα της ανθρώπινης εξυπνάδας από την ανθρώπινη βλακεία. Μια ήττα που θα αφορά το γενικό επίπεδο και το σύνολο της ανθρωπότητας και όχι κάποια συγκεκριμένα πολιτισμικά μοντέλα σε κάποιες γνωστές ή άγνωστες «γωνιές» του πλανήτη.
Ό,τι κέρδισε ως σύνολο η ανθρωπότητα από τους καρπούς των κόπων των ευφυών παιδιών της, θα γίνει ένα «λάφυρο», που θα το μοιραστούν μεταξύ τους οι πλέον βλάκες που γεννήθηκαν πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ένα «λάφυρο», που θα οδηγήσει τα δισεκατομμύρια των απλών ανθρώπων στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση …και το ακόμα χειρότερο, θα τους οδηγήσει στην επίσης απόλυτη πνευματική εξαχρείωση.
Τίποτε από αυτά που ισχυριζόμαστε δεν έγιναν τυχαία. Η τελική κατάσταση, που σήμερα πρεσβεύει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι επιλογή αυτών οι οποίοι σήμερα είναι κύριοι του πλανήτη και οι οποίοι βέβαια κάθε άλλο παρά κουτοί είναι. Συμφέρει όλους αυτούς τους πονηρούς ανθρώπους να «καλλιεργούν» την ανθρώπινη βλακεία.
Συμφέρει τους ισχυρούς να δημιουργούν βλάκες, γιατί τους συμφέρει να έχουν αντίπαλους τους βλάκες. Ανθρώπους, δηλαδή, που ό,τι και να παθαίνουν δεν θα αντιδρούν. Ανθρώπους, που θα ανέχονται τα πάντα, γιατί κάποιοι θα τους εκπαιδεύουν να επιδεικνύουν αυτήν την απαράδεκτα παθητική συμπεριφορά, που είναι η τυπική συμπεριφορά του βλάκα.
Αν ανοίξει κάποιος ένα οποιοδήποτε λεξικό, θα βρει την εξήγηση της έννοιας του «βλάκα». «Βλάκας», σύμφωνα με όλα τα λεξικά του κόσμου, είναι ο κουτός άνθρωπος, που μπορείς να τον «δουλεύεις» ανά πάσα στιγμή. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν αντιδρά, όσο κι αν θίγονται τα συμφέροντά του από τις πράξεις αυτών που τον εκμεταλλεύονται.

Πώς θα κάψεις το κακό παρελθόν και θα χαράξεις νέα πορεία;

Μπορείς κάποιος να κάψει – στην κυριολεξία – δυσάρεστες αναμνήσεις, πικρά συναισθήματα και προβλήματα του παρελθόντος και να χαράξει μια νέα πορεία στη ζωή του; Η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon λέει «ναι» και μας δείχνει πώς γίνεται βήμα-βήμα το τελετουργικό απελευθέρωσης από το κακό παρελθόν μας.
Η αυτογνωσία δεν εγγυάται τη μεταμόρφωση
«Η αυτογνωσία είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αλλαγή», τονίζει η ψυχολόγος. «Μόνη της όμως δεν εγγυάται τη μεταμόρφωση. Πόσοι και πόσοι από εμάς, ενώ γνωρίζουμε τις αιτίες των προβλημάτων στη ζωή μας, εξακολουθούμε να αισθανόμαστε παγιδευμένοι μέσα σε αυτά, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να επιφέρουμε την αλλαγή; Η ουσία της πραγματικής εσωτερικής μεταμόρφωσης κρύβεται στο να δεχτούμε να κόψουμε το σχοινί που μας κρατά αγκιστρωμένους στο παρελθόν, να το απελευθερώσουμε και να αφεθούμε στη ροή του τώρα. Βέβαια, όπως η αλλαγή έχει τα πλεονεκτήματά της, έτσι και η μη αλλαγή έχει τα δικά της.

Ποιος είναι ο Άγιος Σκύλος;




Το Αντρώνι είναι ένα κεφαλοχώρι κοντά στην αρχαία Ολυμπία με πλούσια ιστορία, την οποία έλκει από την αρχαιότητα. Ανάμεσα στα πολλά ιστορικά μνημεία του συγκαταλέγεται και η βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αναργύρων με τις μοναδικές τοιχογραφίες της. Στο εσωτερικό της ξεχωρίζουν δύο παράξενες αγιογραφίες: Ο Άγιος Σκύλος και ο Κυνο-βιάρχης.

Με κεφάλι κυνηγόσκυλου

Η εικόνα του Αγίου Σκύλου είναι η αναπαράσταση ενός αγίου με κεφάλι όχι ανθρώπινο αλλά κυνηγόσκυλου. Προφανώς πρόκειται για τον μοναδικό κυνόμορφο που υπάρχει στο πάνθεον των Αγίων, δηλαδή τον Άγιο Χριστόφορο, την εικόνα του οποίου οι παλιοί συνήθιζαν να έχουν στα αυτοκίνητά τους για να τους προστατεύει. Η διπλανή αγιογραφία του «Κυνο-βιάρχη» είναι άγνωστη στην Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία.

Έμπολα: νεκρός στις ΗΠΑ, πανικός στην Ευρώπη – Συγκίνηση για τον σκύλο Εξκάλιμπερ

 
Πανικό έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η εμφάνιση κρουσμάτων ασθενών που πάσχουν από τον ιό Έμπολα, την ώρα που έχασε τη ζωή του ο πρώτος ασθενής από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος και στην Ισπανία μια νοσοκόμα με τον σύζυγό της και ακόμα τρία άτομα βρίσκονται σε καραντίνα.

—Διάδοση του ιού στην Ευρώπη

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την εμφάνιση περισσότερων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στην Ευρώπη,  η περιφερειακή επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Σουζάνα Ζακάμπ, λόγω των ταξιδιωτικών σχέσεων με την Αφρική.

Ηδη πολλά κράτη της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ισπανία, έχουν νοσηλεύσει αρρώστους που έπασχαν από τη θανατηφόρα ασθένεια με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκονται στην πιο επισφαλή θέση.

Η Ζακάμπ δήλωσε στο Reuters ότι ο ιός θα εμφανιστεί στη Γαλλία και τη Βρετανία πριν από τα τέλη του Οκτωβρίου.

—Κριτική στην Ισπανία

Εντωμεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε εξηγήσεις από τις ισπανικές Αρχές για τον χειρισμό της υπόθεσης με την ισπανίδα νοσοκόμα που βρέθηκε θετική στον ιό και εξέφρασε αμφιβολίες για την ετοιμότητας της χώρας να υποδεχθεί ασθενείς του αιμορραγικού πυρετού, αλλά καινα αντιμετωπίσει περιστατικά πιθανόν θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Μ' ένα σμπάρο δυο κηδείες

Βαρύ πένθος έχει πέσει από χθες στη χώρα μας, αφού λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Λουκάνικου - που όπως αποδείχτηκε είχε πεθάνει από τον Μάιο - κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι πέθανε και ο θρυλικός "Μητσάρας".

Το ειρωνικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ίδιος δημοσιογράφος της Αυγής που ξεκίνησε το θέμα γράφοντας χθες ότι ο Λουκάνικος πέθανε - χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή χρόνο του θανάτου του - είναι κι ο μοναδικός που σήμερα διατηρεί τις αμφιβολίες του σχετικά με τον θάνατο του Μητσάρα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, ο θάνατος του Μητσάρα δεν επιβεβαιώνεται από το ληξιαρχείο της Καλλιθέας, ενώ ο Αντιδήμαρχος της πόλης διαψεύδει ότι έκανε οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός, όπως κυκλοφορεί από το πρωί σε διάφορα δήθεν αξιόπιστα σάιτ.

Μάλιστα, τα νεκροταφεία Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Σχιστού, στα οποία διαδίδεται ότι έχει ταφεί, λένε ότι δεν έχουν στην "κατοχή" τους τον Μητσάρα, οπότε δεν αποκλείεται να τον έχουν αρπάξει οι εξωγήινοι και να τον κρύβουν.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!



Εικόνα

Όταν αγαπάς κάποιον ή κάτι, πρέπει πρώτα να τον σέβεσαι! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, θα πρέπει να σέβεσαι τον Εαυτό σου, αν δεν αγαπάς και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, είναι πολύ δύσκολο να αγαπάς και να σέβεσαι τους άλλους!

Πρέπει να μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας, να εκτιμάτε τον εαυτό σας, δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι λένε για σας... Κάθε ένας από εμάς είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ... Δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος του, η θρησκεία του ή φιλοσοφικές ιδεολογίες του! Ακόμα και γι' αυτό και μόνο κάθε πλάσμα στη Γη αξίζει σεβασμό!

Αν θέλετε να πάρετε Αγάπη, δώστε Αγάπη... Όσο περισσότερο δίνετε, τόσο περισσότερο θα πάρετε... Η Αγάπη είναι σαν μπούμερανγκ, έρχεται πάντα πίσω... Ίσως όχι πάντα από το πρόσωπο που τη δώσαμε, αλλά θα εξακολουθεί να έρχεται πίσω σε μας. Και θα επιστρέψει στο εκατονταπλάσιο... Το απόθεμα της Αγάπης είναι απεριόριστο, όταν δίνουμε Αγάπη δεν χάνεται. Χάνεται, μόνο όταν δεν την προσφέρουμε σε άλλους...

IAIDO

Το Ιάιντο είναι μία ιαπωνική πολεμική τέχνη, η οποία προσελκύει όποιον αναζητά την πληροτητα μέσα από νοητική και σωματική προσπάθεια, επιθυμεί να μάθει τη χρήση του ιαπωνικού σπαθιού με ασφαλή και αυθεντικό τρόπο και ενδιαφέρεται να προσεγγίσει τις ρίζες της ιαπωνικής κουλτούρας.

Το Ιάιντο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό συμπλήρωμα στην εξάσκησή σου στο Αϊκίντο. Αν και ειναι μία ξεχωριστή πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει εφαρμογές αυτοάμυνας με τη χρήση του ιαπωνικού σπαθιού, η πραγματική αναζήτηση στην εξάσκηση του σημερινού σπαθιστή είναι στην ουσία εσωτερική.
Οι εξασκούμενοι στο Ιάιντο θα πρέπει να προσπαθήσουν να πετύχουν δύναμη, ακρίβεια, και τελειότητα στις φόρμες των κινήσεων της τέχνης αυτής.
Παράλληλα μαθαίνουν ισορροπία, αρμονία και έλεγχο συγχρόνως του νου και του σώματος .

Πολλοί ασκούμενοι από διάφορες πολεμικές τέχνες όπως το Καράτε, Κέντο, Αϊκίντο και Τζούντο ανακαλύπτουν ότι το Ιάιντο προσφέρει ένα δυνατό συμπλήρωμα εξάσκησης του κύριου στυλ που ακολουθούν. Παρόλα αυτά, το Ιάιντο μπορεί να εξασκείται σαν ξεχωριστή πολεμική τέχνη.

Το Kanji (Ιαπωνική γραφή), στη λέξη Ιάιντο περιέχει τρία ιδεογράμματα.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ;;;


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ο Πλάτων στον Κρατύλο, αναφέρει ότι ο Απόλλων είναι ο δημιουργός της ταυτόχρονης κίνησης των "ΟΜΟΠΟΛΩΝ"(ουράνιων σφαιρών). Ενώ από την λέξη "ΟΜΟΠΟΛΩΝ" προήλθε το όνομα Απόλλων με την αντικατάσταση του "ΟΜΟ" σε "Α" και με την παρεμβολή ενός ακόμη "Λ".

Ωστόσο όπως προαναφέραμε το "ΟΜΟ" μετατρέπεται σε "Α" και απορρούμε πώς είναι δυνατόν;

Είμαστε περαστικοί...Το θέμα είναι τι αφήνουμε πίσω μας...

Έχει μια ιερότητα η καθημερινή μας Ζωή...

Κάποιος μπορεί αυτήν την καθημερινότητα να την θεωρήσει ρουτίνα... Κινήσεις πέρα-δώθε μηχανικές... άλλοτε υποχρεωτικές, άλλοτε επιλεγμένες... Να εγκλωβίσει την ζωή μέσα σ' αυτές τις κινήσεις... ξυπνάω-εργάζομαι-διασκεδάζω-κοιμάμαι... και ανάμεσα σ' αυτήν την "τετραλογία" κάπου κάπου να επιτρέπει να εμφανίζονται γεγονότα έκτακτα, όπως ένας έρωτας, ένα ταξίδι, κάτι απρόσμενο, που σίγουρα είναι περιορισμένο στον χρόνο της χαράς του ή και της λύπης του... Μετά θα πούμε "πάει πέρασε κι αυτό"...

Το να περιμένουμε κάτι να μας εκπλήξει, αυτό το έκτακτο που θα σπάσει την ρουτίνα "ξυπνάω-εργάζομαι-διασκεδάζω-κοιμάμαι», είναι αυτό που κάνει την ζωή να τσουλάει...
Η αναμονή μελλοντικών γεγονότων... η νοσταλγία παρελθοντικών γεγονότων... να έχουμε κάτι να περιμένουμε, ή να θυμόμαστε,  για να τσουλήσει η ζωή...

Κι όμως! Η Ζωή δεν τσουλάει... ο χρόνος δεν περνάει, όταν κολλήσει στο μηδέν...
Κάθε μέρα είναι ένα απεριόριστο σήμερα...

Μπορεί ο νους να σταματήσει αυτό το μπρος-πίσω μεταξύ της ανάμνησης και της προσδοκίας, όταν δεν ψάχνουμε τον τρόπο να ζήσουμε, αλλά επιτρέψουμε στο σήμερα να γίνει η έκπληξη και να την καλοδεχτούμε, όπως και να έχει...

Η εμπειρία μας ποτέ δεν είναι αρνητική ή θετική, όταν τολμάμε να ολοκληρωνόμαστε μέσα της κάθε στιγμή που δεν επιτρέπουμε στην ανάσα μας να κόβεται...
Γιατί να είναι σίγουρο πια,  ότι η ανάσα δεν κόβεται από μια αρνητική εμπειρία, ούτε παίρνεται από μια θετική εμπειρία...
Κόβεται από αυτήν την αναμονή να περιμένουμε κάτι για να τσουλήσει η ζωή... ας είναι και δυσάρεστο!
Να μην πούμε "πάει πέρασε κι αυτό", περιμένοντας να έρθει κάτι άλλο, αλλά να ανοίγουμε τα μάτια μας στον κόσμο με εκείνη την έκπληξη του παιδιού, που δεν έχει προλάβει να αλλοτριωθεί μεταξύ ανάμνησης και προσδοκίας...

Ποιός μπορεί να ξαναγεννηθεί και να θυμάται ότι ο Θεός είναι μέσα του και εκείνος είναι μέσα στον Θεό, ξεχνώντας τους όρους που του έθεσαν για να γίνει άνθρωπος?
Ποιός μπορεί να ξαναγεννηθεί και να θυμάται την Υπόσχεσή του, ότι όσα βουνά και να ανέβει ή να κατέβει, όσες θάλασσες και να διασχίσει, όσες καταιγίδες ή λιακάδες και να συναντήσει στο διάβα του, εκείνος θα είναι ένας διαβάτης που δεν έχασε τον δρόμο του, αλλά απλά τον περπατάει με ανοιχτή καρδιά?
Δεν υπάρχει το αργά ή γρήγορα θα φτάσουμε κάπου, παρά σαν μια ακόμα προσδοκία...
Και με προσδοκίες δεν φτάνουμε πουθενά... κάνουμε απλά κύκλους, περιορισμένοι από την αμνησία μας...

και τότε θέλουμε να είμαστε εκλεκτοί... Η αμνησία τούτη δίνει αξίες εκεί που δεν υπάρχουν... Ο Θεός δεν εκλέγει έναν ή δύο για να τον εκπροσωπήσουν... Πόσο αστείο είναι κάτι τέτοιο σαν σκέψη.. .Όσο ακριβώς αστεία είναι και η σκέψη ότι ο Θεός είναι ένας γέροντας που παραφυλάει, να σε τσακώσει στην αδυναμία σου...

Είμαστε περαστικοί...
Αυτό είναι μια Αλήθεια, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει...
Το θέμα είναι τι αφήνουμε πίσω μας...

Υπάρχει ο Λόγος της Αθωότητας και ο Λόγος της κατηγορίας... Και καλούμαστε να επιλέξουμε με ποιό από τα δύο θα Ζήσουμε, γιατί όσο και να κάνουμε πως δεν το ξέρουμε, η επιλογή είναι δική μας τελικά...

Καλημέρα  <3 <3 <3

Έχει μια ιερότητα η καθημερινή μας Ζωή...
Κάποιος μπορεί αυτήν την καθημερινότητα να την θεωρήσει ρουτίνα... Κινήσεις πέρα-δώθε μηχανικές... άλλοτε υποχρεωτικές, άλλοτε επιλεγμένες... Να εγκλωβίσει την ζωή μέσα σ' αυτές τις κινήσεις... ξυπνάω-εργάζομαι-διασκεδάζω-κοιμάμαι... και ανάμεσα σ' αυτήν την "τετραλογία" κάπου κάπου να επιτρέπει να εμφανίζονται γεγονότα έκτακτα, όπως ένας έρωτας, ένα ταξίδι, κάτι απρόσμενο, που σίγουρα είναι περιορισμένο στον χρόνο της χαράς του ή και της λύπης του... 
Μετά θα πούμε "πάει πέρασε κι αυτό"...
Το να περιμένουμε κάτι να μας εκπλήξει, αυτό το έκτακτο που θα σπάσει την ρουτίνα "ξυπνάω-εργάζομαι-διασκεδάζω-κοιμάμαι», είναι αυτό που κάνει την ζωή να τσουλάει...

Η αναμονή μελλοντικών γεγονότων... η νοσταλγία παρελθοντικών γεγονότων... να έχουμε κάτι να περιμένουμε, ή να θυμόμαστε, για να τσουλήσει η ζωή...
Κι όμως! Η Ζωή δεν τσουλάει... ο χρόνος δεν περνάει, όταν κολλήσει στο μηδέν...
Κάθε μέρα είναι ένα απεριόριστο σήμερα...

Πόσο πολιτισμένοι είμαστε

Πόσο πολιτισμένοι είμαστε
Στο Δημοτικό σχολείο, πριν από πολλά χρόνια, μας έλεγαν οι δάσκαλοι ότι ο πολιτισμός μιας χώρας είναι ευθέως ανάλογος με την κατανάλωση σαπουνιού στη χώρα αυτή. Σήμερα μπορεί να καταναλώνουμε πολύ σαπούνι αλλά είναι αμφίβολο αν είμαστε πολιτισμένοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε και ειδικότερα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ας μου επιτραπεί να απαριθμήσω μια σειρά από καθημερινές δικές μας ενέργειές, οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πράξεις πολιτισμένων ανθρώπων. Ο κατάλογος δεν είναι ούτε διεξοδικός ούτε και ταξινομημένος. Είμαι βέβαιος ότι μπορούν να προστεθούν και άλλα.
Είναι Πολιτισμός;
Όταν πετάμε τo κύπελλο του φραπέ, που μόλις ήπιαμε, όπου βρεθούμε.
Όταν πετάμε το άδειο πακέτο από τα τσιγάρα μας στον δρόμο ή στο πεζοδρόμιο.
Όταν πετάμε τα σκουπίδια μας έξω από τους κάδους.
Όταν στα δοχεία της ανακύκλωσης πετάμε οτιδήποτε εκτός από τα υλικά που πρέπει.
Όταν μετακινούμε τους κάδους σκουπιδιών γιατί δεν θέλουμε να είναι κοντά στην είσοδό μας.
Όταν αφήνουμε τα σκουπίδια μας στην όμορφη παραλία ή στο πεντακάθαρο δάσος που μόλις επισκεφθήκαμε.
Όταν σβήνουμε τα τσιγάρα μας στην άμμο.

Ένας χρόνος χωρίς ίντερνετ


Ο Paul Miller εγκατέλειψε την online ζωή για ένα χρόνο. Τώρα μας περιγράφει την εμπειρία του.

Έκανα λάθος.
Πριν από ένα χρόνο εγκατέλειψα το ίντερνετ. Νόμιζα ότι με έκανε αντιπαραγωγικό. Νόμιζα ότι δεν είχε βαθύτερο νόημα. Νόμιζα ότι «διέφθειρε τη ζωή μου».

Έχει περάσει ένας χρόνος από την τελευταία φορά που «σέρφαρα», «τσέκαρα τα μέιλ μου» ή έκανα «like» σε οτιδήποτε. Κατάφερα να παραμείνω αποσυνδεδεμένος, όπως είχα σχεδιάσει

Και τώρα υποτίθεται ότι πρέπει να σας πω πώς αυτό έλυσε όλα μου τα προβλήματα. Υποτίθεται ότι τώρα είμαι πιο «αληθινός». Πιο τέλειος.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για να αναλυθεί η ψεύτικη έννοια του «φίλου στο Facebook», αλλά μπορώ να σας πω ότι ο «φίλος στο Facebook» είναι καλύτερος από το τίποτα.

Ολοι οι αφορισμοί στην ιατρική του Ιπποκράτη

Οι Αφορισμοί είναι από τα σημαντικότερα έργα της Ιπποκρατικής Συλλογής. Αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού των γιατρών όλων των εποχών και κυκλοφορούμενο ευρύτατα ανά τους αιώνες, αντιγράφηκε περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα έργα της αρχαίας ελληνικής ιατρικής γραμματείας. Αποτελεί στοιχειώδη επιτομή σημειωτικής, διαιτητικής, θεραπευτικής και προγνωστικής της Κωακής ιατρικής Σχολής.

Ο μελετητής αντιλαμβάνεται εύκολα ότι πρόκειται για σκέψεις σοφού και έμπειρου γιατρού και δασκάλου, που όμως δεν συμπληρώθηκαν από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να περιέχουν επαναλήψεις και να είναι αταξινόμητες.

Είναι πιθανό να πρόκειται για σχέδιο που χρησιμοποιούσε ο Ιπποκράτης για τη διδασκαλία. Αργότερα οι μαθητές του το βρήκαν και το συμπεριέλαβαν στα έργα του. Έτσι τούτο θεωρείται αυθεντικό έργο του πατέρα της ιατρικής:

Πότε ένας άνδρας είναι...γρήγορος; Δείτε τους χρόνους


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ουρολογικών Παθήσεων ( ΙΜΟΠ) η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι επακόλουθο σεξουαλικού ερεθισμού και στους περισσότερους άντρες, συμβαίνει περίπου 4-10 λεπτά μετά από τη διέγερση και τη στύση, συγχρόνως με τον οργασμό.

Οι χρόνοι των γρήγορων
Όπως εξηγούν οι ειδικοί του ΙΜΟΠ διακρίνουμε δύο τύπους πρόωρης εκσπερμάτισης, εκ των οποίων ο πρώτος είναι σαφώς ο συχνότερος:

Δείτε ποια φάρμακα σκοτώνουν το σεξ!

Μπορεί τα χάπια του έρωτα να υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις στο σεξ αλλά είναι δυνατόν κάποια φάρμακα που λαμβάνονται για άλλες παθήσεις να ρίχνουν'' τη λίμπιντο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε πολλές περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα συνήθως δεν ενοχοποιείται μόνο η εμφάνιση μιας ή περισσοτέρων παθήσεων, αλλά η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.

Ποια όμως είναι εκείνα τα φάρμακα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες που επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία;

Τα τρία μέρη της ψυχής



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η ανθρώπινη ψυχή, λέει ο Πυθαγόρας διαιρείται σε τρία μέρη: νοημοσύνη, λογικό, θυμικό.

Νοημοσύνη και θυμικό έχουν και άλλα έμβια όντα, λογικό όμως μόνο ο άνθρωπος...

Στο μέρος, όπου είναι η καρδιά έχει έδρα το θυμικό, ενώ η νοημοσύνη βρίσκεται στον εγκέφαλο. Οι αισθήσεις είναι σταγόνες από αυτά. 

Το λογικό είναι αθάνατο, τα υπόλοιπα θνητά. Η ψυχή τρέφεται από το αίμα. Οι λογικές δυνάμεις της ψυχής είναι άνεμοι. Τόσο αυτοί όσο και οι λογικές δυνάμεις είναι αόρατες.

Ανέλαβε δράση τώρα



no-excuses
 Στο σημερινό άρθρο, θα σας δώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές για να αναλάβετε δράση τώρα, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. 
Η δράση ή αλλιώς η ενεργή απασχόληση είναι αυτό που πραγματικά θα σας οδηγήσει στο δρόμο για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους στόχους σας. Φυσικά όλα αυτά με σύμμαχο τη θετική σκέψη, τον αυτοσεβασμό κ την αυτοπεποίθηση.
Ας δούμε λοιπόν μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να ενεργοποιηθείτε άμεσα:
Ξεκινήστε τώρα τι περιμένετε;

Ρωσικά «κανόνια» στην Άγκυρα για την Κύπρο

Ρωσικά «κανόνια» στην Άγκυρα για την Κύπρο
Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η Μόσχα προέβη σε διαβήματα προς την Άγκυρα για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ενώ τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στις εξελίξεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το διάβημα έγινε από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές κινήσεις.
Για τα διαβήματα ενημέρωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών η ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία και ο Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρέμβαση της Μόσχας. Την ίδια ώρα, ο απεσταλμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σώτος Ζακχαίος πραγματοποιεί επαφές στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο προεδρικός απεσταλμένος είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας A.Yu.Meshkov και σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, «πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση της κυπριακής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένης της ομαλοποίησης της κατάστασης γύρω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού». Οι μονομερείς ενέργειες, η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες, εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε την ισχυρότερη ανακοίνωση για τα διαδραματιζόμενα στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο Σώτος Ζακχαίος, πραγματοποίησε επαφές Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολυμερείς σχέσεις, κ. Κατίλοφ και ΄ τον πρώτο Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ουλουκάεφ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

10362859_758137124236471_924053587729997761_n
“Κρισναμούρτι: Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή είναι να μην είσαι δεμένος με καμιά ιδέα• το δέσιμο με την ιδέα το ονομάζουν «συνέπεια». Aν έχεις ιδανικό, ας πούμε, τη «μη βία», πρέπει να προσπαθείς να είσαι συνεπής μ’ αυτό το ιδανικό. Τώρα; εκείνος που κάνει την ερώτηση στην πραγματικότητα θέλει να πει: «Τώρα μας λέτε να σκεφτόμαστε μόνοι μας, πράγμα που είναι διαφορετικό από εκείνο που λέγατε όταν ήσαστε μικρός. Γιατί δεν είστε συνεπής;»

Τι σημαίνει να είσαι συνεπής; Αυτό είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό σημείο. 

Η Σημασία των ονομάτων των Ημίθεων


ΗΡΑΚΛΗΣ, ΘΗΣΕΥΣ, ΙΑΣΩΝ, ΠΕΡΣΕΥΣ…
Τέσσερις Κορυφαίοι Έλληνες Ήρωες.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ…

Ηρακλής


Το όνομα τού Ημίθεου Ηρακλή, γιού τού Δία και τής Αλκμήνης, προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα τής Ήρας». 

Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και τα ονόματα Ηρακλείδης (ο γιός, ο απόγονος τού Ηρακλή), Ηράκλειος (εκείνος που ανήκει στον Ηρακλή, που είναι τού Ηρακλή) και Ηράκλειτος (ο φημισμένος, ο ένδοξος όσο και η Ήρα). 

Ο πυρετός της τουλίπας


Τον 170 αιώνα μία νέα μόδα έκανε την εμφάνισή της στη Ολλανδία. Η τουλίπα.
Θεωρήθηκε κατόπιν κοινής επιλογής ως το πιο πρέπον δώρο.
Προσπαθούσαν όλοι σε κάθε επέτειο, σε κάθε γιορτή, με κάθε ευκαιρία να προσφέρουν το συγκεκριμένο είδος άνθους.
Οι τουλίπες την εποχή εκείνη, γινόταν  εισαγωγή στις κάτω χώρες, από την Τουρκία το μεγαλύτερο μέρος τους και από την Χίο.
Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση έκανε τους εμπόρους να τρέχουν προπληρώνοντας, προλαμβάνοντας τις παραγγελίες οι οποίες και θεωρούντο δεδομένες.
Οι πελάτες οι οποίοι έφταναν στα ανθοπωλεία πλέον δεν εύρισκαν και αναγκαζόταν να παραγγείλουν προπληρώνοντας με τη σειρά τους, το 1/10 της αξίας του εμπορεύματος (άνθους εν προκειμένω). Με τον τρόπο αυτόν ο καταστηματάρχης δεσμευόταν ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχει το άνθος στα χέρια του ο οποίο και θα ανήκει στο τάδε αγοραστή. Προς απόδειξη της συμφωνίας υπέγραφε το σχετικό μπιλιετάκι.
Το φαινόμενο πλέον του άνθους στο ανθοδοχείο με καρτέλα ονόματος έγινε συνήθης.

Ψωμί, φρυγανιά, ψωμί του τοστ: ποια είναι η ιστορία τους;


Μια φορά κι έναν καιρό πριν από 30.000 χρόνια, υπάρχουν οι ενδείξεις ότι είχε ανακαλυφθεί το αλεύρι και μαζί με αυτό και η σταρένια πίτα ή αλλιώς το επίπεδο ψωμί. Το ψωμί έκτοτε εμφανίζεται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ενώ οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σαν προσφορά στους θεούς.
Οι Έλληνες φαίνεται πως από νωρίς είχαν καταλάβει το πολύτιμο τούτο αγαθό, αφού μέχρι και σήμερα και τόσες χιλιάδες χρόνια μετά, το ψωμί παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα.
Ιστορικά, το σιτάρι και το κριθάρι είναι από τις πρώτες καλλιέργειες στην αρχαιότητα και παρ’ ότι υπήρχαν άλλες καλλιέργειες πολύ πιο θρεπτικές από αυτές, το πρώτο ψωμί κατέληξε από το σιτάρι και το κριθάρι, καθώς ήταν ο καλύτερος τρόπος να τραφεί αρκετά μεγάλη ποσότητα του πληθυσμού.
Θεωρείται επίσης, πως η αρτοποιία και η ανακάλυψη του θείου αυτού δώρου που ήταν το ψωμί, ήταν ένας εκ των παραγόντων που βοήθησε τους αρχαίους πληθυσμούς να δώσουν τέρμα στη νομαδική ζωή και να εγκατασταθούν εν τέλει σε ένα μέρος.

Οι Θεοί Ύπνος, Θάνατος και Χάρων στην Ομηρική Μυθολογία



Σύμφωνα με την Ομηρική μυθολογία,  οι ανθρώπινες ψυχές μετά τον χωρισμό τους απ’ το σώμα πηγαίνουν «στα δώματα του Άϊδος» σαν «είδωλα» των νεκρών (βροτών είδωλα καμόντων), δηλαδή «ομοιώματα νεκρών» ή αλλιώς ψυχές «ολόιδιες με σκιές». Η ιδέα του νεκρού πτώματος που προκαλούσε ανέκαθεν φόβο και αγωνία στους ανθρώπους λόγω των πανάρχαιων αντιλήψεων ότι ο νεκρός είναι εστία μόλυνσης (μίασμα), είναι ξένη στην «εσχατολογία» του, μολονότι στον Όμηρο (και στον Ησίοδο) χρησιμοποιείται συχνά η λέξη νέκυς («νεκρός»). 
Αυτή η σημαντική αλλαγή στην ομηρική εικόνα για τον Κάτω Κόσμο και τις μεταθανάτιες αντιλήψεις θεωρήθηκε από τους ερευνητές ως τυπικό παράδειγμα ελληνικής προόδου, καθώς στην επική ποίηση οι αντιλήψεις των νεκρών ψυχών είναι «απελευθερωμένες από πανάρχαιες δεσμεύσεις».

Στην Οδύσσεια, λοιπόν, ο θεός Ερμής έχει την εξουσία να αποκοιμίζει ή να ξυπνάει από τον ύπνο τους ανθρώπους, όπως ακριβώς έχει τη δύναμη να οδηγεί τις ψυχές των σκοτωμένων μνηστήρων στον Κάτω Κόσμο, περνώντας τους – όλες σαν σκιές- από το «λιβάδι του ασφοδέλου», το οποίο συνορεύει με τη «χώρα των ονείρων» (δήμος ονείρων). Επίσης, όπως ο Αχιλλέας θέλει να αγκαλιάσει τον Πάτροκλο, έτσι και ο Οδυσσέας στον Κάτω Κόσμο συνομιλώντας με τη μητέρα του Αντίκλεια προσπαθεί τρεις φορές να την αγκαλιάσει, αλλά εξαπατάται, γιατί η ψυχή της μητέρας του είναι «είδωλον» και σαν «όνειρο» και «σκιά» πετιέται κάθε φορά μέσα από τα χέρια του, «μεγαλώνοντας τον πόνο του».

Συγκρίνοντας κανείς τα παραπάνω χωρία της Οδύσσειας με τα χωρία της Ιλιάδας για τους δίδυμους αδελφούς (δηλαδή τον Ύπνο και τον Θάνατο) και τη γνωστή παράστασή τους να κουβαλούν το πτώμα του Σαρπηδόνα, μπορεί μιλήσει για ομηρική αναφορά στη σχέση ανάμεσα στο όνειρο και την ψυχή, η οποία είναι ενδεικτική της σχέσης του ύπνου με τον θάνατο.

Η συνταγή που σώζει ζωές παιδιών

Το κείμενο που ακολουθεί είναι πραγματικός δυναμίτης. Όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί (ειδικά αυτοί), παππούδες, γιαγιάδες, έχουμε ανάγκη να το  διαβάσουμε ξανά και  ξανά. Για να νιώσουμε πιο δυνατοί,  για να αντιληφθούμε πώς μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον που ν΄αγκαλιάζει όλα τα παιδιά. Για να πιστέψουμε πως από τη δική μας μικρή γωνίτσα αληθινά μπορούμε να συνεισφέρουμε ώστε να γίνει ο  κόσμος αυτός πιο αληθινός και φιλόξενος:
header-emotions
 Αυτή η υπέροχη δασκάλα Μαθηματικώνέχει τη συνταγή που σώζει ζωές παιδιών.
Πριν από μερικές βδομάδες, πήγα στην τάξη του Τσέις για ενισχυτική διδασκαλία.  Είχα στείλει ένα μέιλ στην δασκάλα του Τσέις ένα βράδυ όπου έγραφα «Ο Τσέις επιμένει πως αυτές οι ασκήσεις που έχει για το σπίτι είναι μαθηματικά – αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τον πιστεύω. Βοήθεια, παρακαλώ». Μου απάντησε αμέσως λέγοντας: «Κανένα πρόβλημα, μπορώ να καθίσω μαζί του μετά το σχολείο οποιαδήποτε στιγμή». Κι εγώ της λέω «Όχι, όχι αυτόν. Αυτός το καταλαβαίνειΕμένα βοηθήστε». Κι έτσι κάπως κατέληξα μπροστά σ’ έναν μαυροπίνακα σε μια άδεια αίθουσα της πέμπτης δημοτικού κοιτάζοντας επίμονα σειρές σχημάτων που για την δασκάλα του Τσέις ήταν «αριθμοί».

Για να καταπολεμήσετε κακοσμία, τερηδόνα και βακτήρια χρησιμοποιήστε…γιαούρτι!

Για να καταπολεμήσετε κακοσμία, τερηδόνα και βακτήρια χρησιμοποιήστε…γιαούρτι!

Το παραδοσιακό γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορεί να μειώνει την κακοσμία στόματος και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα, στο σάλιο και αλλού στο στόμα…

Η τακτική κατανάλωση παραδοσιακού γιαουρτιού φαίνεται ότι έχει αριθμό ευεργετικών δράσεων για την υγεία. Άτομα που καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι έχουν λιγότερη τερηδόνα.
Εκτός από τη δράση εναντίον της κακοσμίας του στόματος, το γιαούρτι φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος στις γυναίκες. Επιπρόσθετα βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθήσεων του πεπτικού συστήματος.

Φραπέ, Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino; Ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος καφές για την υγεία μας;

Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν…καυτό, το καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο.

Φραπέ, Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino; Ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος καφές για την υγεία μας;

Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τα διάφορα παγωμένα του είδη που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Ποιο απ” όλα, όμως, είναι πιο υγιεινό;
Μαζί με τον ήχο της θάλασσας, των γλάρων και των τζιτζικιών, υπάρχει κι άλλος ένας απόλυτα καλοκαιρινός ήχος που ακούγεται σε κάθε παραλία και δρόμο από τη στιγμή που η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει και τα γυαλιά ηλίου βγαίνουν από τη θήκη τους: ο ήχος που παράγεται όταν ανακατεύουμε τα παγάκια του κρύου καφέ μας με το καλαμάκι – για να μην αναφερθούμε στο ρούφηγμα της τελευταίας γουλιάς καφέ, το οποίο μπορεί να πιάσει υψηλά ντεσιμπέλ και να καλύψει ακόμα και το πιο παθιασμένο… τζιτζίκι.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ _ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ


Και ενώ είμαστε σαν λαός βυθισμένοι στο οικονομικό χάος και σε βαθειά κατάθλιψη τα γεγονότα προχωρούν ασταμάτητα και ΟΦΕΙΛΕΙΣ πλέον να μην τα αντιμετωπίζεις σαν συνωμοσίες αλλά σαν ΑΚΡΑΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Βρισκόμαστε σε χρονικά σημεία που όλα όσα προφήτευσαν οι άγιοι πατέρες μας , όλα όσα γράψαμε και αναλύσαμε τόσα χρόνια , και όλοι οι φόβοι και εφιάλτες μας αρχίζουν να εκτυλίσσονται μπροστά μας με γοργό ρυθμό…
Διστυχώς δεν θα σου πω πως υπάρχει ακόμη χρόνος για να προετοιμαστούμε στον υπέρτατο βαθμό…
Η οικονομία τις χώρας μας έχει συντριφθεί και αλωθεί από κοράκια οι οποίοι στόχο έχουν να “ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ” έθνη κατά το συμφέρον τους. Και αυτό δεν αλλάζει.
Η Ελλάς δεν αντιπρωσωπείται πλέον από κανέναν και έχουν εκκλείψει οι ΗΓΕΤΕΣ της.
Η Πατρίδα μου τσαλαπατήθηκε από εγχώριους αντίνοους και εφιάλτες και καταδυναστεύεται από ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ .
Έχει πλυμμηρίσει πλέον από κάθε είδους φυλή κυνδινεύοντας σε βάθος 15ετίας πλέον οι Έλληνες να θεωρούνται μειοψηφία στην ίδια την Παρτρίδα μου.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ;


(Σκέψου….πριν διαβάσεις το παρακάτω κείμενο….!)

Σκέφτηκες ότι ΕΣΥ είσαι αυτός που μπορεί να αλλάξει την
Σκέψη σου, σε μια προσπάθειά να κάνεις κάτι άλλο στην ζωή σου και στον τρόπο
που επιθυμείς ΕΣΥ ο ΙΔΙΟΣ να ζεις ή γενικά να αλλάξεις τον τρόπο της
συμπεριφοράς σου…!

Αλήθεια τι λες….τι είναι η σκέψη;

Απλά σκεφτόμαστε συνεχώς και αυτό που παράγουμε με την
σκέψη μας είναι και πάλι σκέψεις. Δηλαδή…είναι ένα εργαλείο για την Γνώση. Με
την Σκέψη που κάνουμε αναγκαστικά…. γνωρίζουμε.

Η Σκέψη γενικά αναφέρεται στον Κόσμο, δηλαδή…για το τι
είναι ο Κόσμος και ποια είναι η σχέση των Όντων μέσα στον Κόσμο και μεταξύ
τους, αλλά κυρίως ποια είναι η σχέση του Ανθρώπινου Όντος με τον Κόσμο και τα πράγματα.

Με την σκέψη περιγράφω τον Κόσμο με σκοπό να τον
γνωρίσω….ή τελικά με την σκέψη μου φτιάχνω τον κόσμο; Ιδού η απορία….!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα