Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ Γιατί Χρειαζόμαστε τους Ήρωες;


Super anoigm,a
“Τίποτε δεν δίνει τόσο μεγάλο πλεονέκτημα σε έναν άνθρωπο απέναντι σ’ έναν άλλο όσο το να παραμείνει πάντοτε ψύχραιμος και απτόητος σ’ όλες τις περιστάσεις”.
Τόμας Τζέφερσον
Γράφει ο Αλέξανδρος Στεργίοπουλος
Super Achileus
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ είχε πει ότι είναι «δυστυχισμένος ο τόπος που χρειάζεται ήρωες». Μήπως όμως θα μπορούσαμε να ανταπαντήσουμε ότι «είναι ευτυχισμένος ο τόπος που έχει ήρωες»; Η ανάγνωση του Γερμανού δραματουργού έχει να κάνει με τις συνθήκες που αναδύεται ο «ήρωας». Όταν όμως οι κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί παράγοντες «φωνάζουν» δεν πρέπει να υπάρξει κάποιος που θα ακούσει; Ναι, δεν επικεντρωνόμαστε στο «πριν» αφού εκεί χρειάζεται πολιτική, δυναμική επέμβαση. Εξετάζουμε τι «σπρώχνει» κάποιον στον ηρωισμό. Τι κάνει κάποιον να υπερβεί τα ανθρώπινα όρια και για λίγα δευτερόλεπτα να «τεντώσει» τις δυνάμεις του και να μας θυμίσει την αφασία μας; Η σκιαγράφηση του ήρωα και της έννοιας του.

Οι Τρεις Διαστάσεις της Ορφικής Θεολογικής Αντίληψης

Ο Ορφέας κληρονόμησε από τους προγόνους του (όλη την ανθρωπότητα) μια βαθιά εσωτερική γνώση που όχι μόνο χρησιμοποίησε για να οργανώσει την δική του αντίληψη της πραγματικότητας, αλλά και βάθυνε κι επεξέτεινε τα όριά της με την δική του προσωπική εμπειρία… Αυτή την εσωτερική γνώση κληροδότησε στους ανθρώπους.
…..
Μια από τις βασικότερες αντιλήψεις (έννοιες) στην Εσωτερική Επιστήμη είναι η Αντίληψη του Κύκλου. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να συλλάβουμε την «αντίληψη του κύκλου» όταν μιλάμε για αφηρημένες καταστάσεις της αντίληψης, ή της σκέψης, αλλά αυτή η αντίληψη του κύκλου αποσαφηνίζεται όταν την εφαρμόζουμε σε πράγματα που είναι πιο κοντά στην ανθρώπινη εμπειρία. Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον μηχανισμό.
Το Χάος (το Μηδέν, η Κενότητα) δεν πρέπει να «νοείται» σαν Άδειο αλλά σαν Πλήρες, (αλλά «χωρίς χαρακτηριστικά»), αφού Εμπεριέχει κι Εμφανίζει τα Πάντα . Η Δραστηριοποίηση του Μηδενός Γεννά την Κίνηση, σαν Αυτοσυνειδησία, σαν το Ένα. Η Εξέλιξη της Αυτοσυνειδησίας που ξεκινά από την Ανυπαρξία, γεννιέται στην Επίγνωση (στην Παρουσία), ολοκληρώνεται στην Πληρότητα και πάλι μειώνεται ως την τελική Εξαφάνισή της Αποτελεί Ένα Κύκλο (μια Στιγμιαία Ανάδυση της Παρουσίας). Στην πραγματικότητα όλη αυτή η κίνηση είναι φαινομενική: Όλα είναι Εξ’ Αρχής Εδώ, απλώς εμφανίζονται σαν να γεννιούνται, να αυξάνουν, κλπ., να κάνουν τον Κύκλο. Όλη η Δημιουργία είναι Φαινομενική. (Δεν εννοούμε μη-πραγματική, εννοούμε απλά ότι όλα υπάρχουν εξ’ αρχής Εδώ και αναδύονται. Από την Φύση, Φύονται τελείως φυσικά όλα, ανθίζουν και μαραίνονται, και ξανά από την αρχή ).

ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ



Ο καλύτερος τρόπος για να θεραπευτείς είναι η αυτοθεραπεία. Επικεντρώνεσαι
στο ενεργειακό κέντρο που έχεις το πρόβλημα….με (πάθος) όλη την ημέρα και βάζεις στόχο το χρώμα του να γίνει πιο λαμπερό.

 Αυτό πρέπει κατά κάποιο τρόπο να σου γίνει εμμονή και να κρατήσει ένα μήνα. 

Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι στο να μπορείς να συγκεντρώνεσαι σε ένα σημείο….από τις εκατοντάδες σκέψεις που κάνεις συνέχεια όλη την ημέρα και σε πάνε αλλού.

Θα έχετε φυσικά παρατηρήσει ότι όταν πονάτε κάπου….είναι και
μια προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά σε εκείνο το σημείο ή το όργανο του σώματος σας…κι αυτό είναι το μυστικό….διότι ο εαυτός σας…σας προειδοποιεί ότι πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο σε εκείνο το σημείο.

Μάθετε κόλπα για το πώς να εντοπίζετε τα χαμένα κινητά σας, smartphone και laptop!!!


 
12 Μάθετε κόλπα για το πώς να εντοπίζετε τα χαμένα κινητά σας, smartphone και laptop!!! Το να χάσει κάποιος το smartphone του ή το laptop του μπορεί να είναι χειρότερο και από την απώλεια του πορτοφολιού, καθώς οι συσκευές αυτές κρύβουν μέσα πολλά προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν θα ήθελε να πέσουν στα χέρια τρίτων.
Ενδεχομένως μάλιστα όσοι τα βρουν να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων.
Βέβαια υπάρχουν και καλά νέα, αφού στην διαδικτυακή αγορά κυκλοφορούν εφαρμογές μέσω τον οποίων μπορούμε να εντοπίσουμε την κλεμμένη συσκευή μας αλλά και να προστατέψουμε τα δεδομένα μας.
Κλασσικά παραδείγματα τέτοιου είδους εφαρμογών είναι το Find my iPhone για το iPhone και το Android Lost για κινητά Android.

Ζητιάνος ή κατακτητής της Ζωής


Ποιος είναι αυτός που λέει ότι αν αλλάξει η κοινωνία που ζούμε τότε θα αλλάξουν και οι άνθρωποι; 
Και ποιος είναι αυτός που τον πιστεύει και ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; 
Ποιος είναι αυτός που πιστεύει ότι έτσι θα έρθει η αλλαγή, η καλύτερη ζωή;

Θα μπορούσα να πω ένας αδαής άνθρωπος όμως δεν θα το κάνω εύκολο. 
Είναι ο καθένας από μας που δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του,
που υποστηρίζει ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος εκτός από τον ίδιο 
που αφήνετε στο ψέμα που βασιλεύει γύρω του και ρίχνει στα σκοτάδια την αλήθεια του
που όλο αναβάλλει να δει τον εαυτό του, κοιτάζοντας συνέχεια μονάχα τι συμβαίνει γύρω του
που αφήνεται στην κυριαρχία του φόβου κάνοντας τον αφέντη του
που ζητιανεύει μια θεσούλα στο δημόσιο, σε μια εταιρεία, 
σε μια καρδιά, στο όνειρο, στη ζωή...
που... που... που... 
Όλοι εμείς...

Οι “4 εντολές” για να μην πάθετε άνοια

Οι “4 εντολές” για να μην πάθετε άνοια
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν από άνοια. Κάθε χρόνο, καταγράφονται 7,7 νέα περιστατικά της νευροεκφυλιστικής νόσου.
Μια νέα έκθεση, το ενημερωμένο World Alzheimer Report για το 2014, απευθύνεται σε καθέναν από εμάς ξεχωριστά και καταδεικνύει ποια είναι τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε σήμερα κιόλας για να μειώσουμε τον κίνδυνο άνοιας.
Αν και οι διάφορες μορφές άνοιας, όπως το Αλτσχάιμερ, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης ή στην κληρονομικότητα –παράγοντες στους οποίους δεν μπορούμε να παρέμβουμε– υπάρχουν τέσσερις συνήθειες που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να κρατήσουμε το μυαλό μας σε φόρμα: να τρώμε υγιεινά, να γυμναζόμαστε τακτικά, να βρούμε ενδιαφέροντα χόμπι και να κόψουμε το κάπνισμα.

Θα τους αφήσουμε και να μας πεθάνουν;

εξετασεις διαγνωστικές

Τα μάθατε τα νέα; Μια από τις ειδήσεις, που φιλοξενείται σήμερα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εμφανίζει την κυβέρνηση να έκανε «πίσω» στην πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας, που καταργεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους το δικαίωμα για ιατρικές εξετάσεις, ακόμη κι αν οι εξετάσεις αυτές έχουν να κάνουν με την πρόληψη του καρκίνου!
Για παράδειγμα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», γράφει πως«Aνέκρουσε πρύμνα ο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με το “ψαλίδι” στις διαγνωστικές εξετάσεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους ασφαλισμένους, όσο και από τους γιατρούς». Αν αλήθευαν αυτά που εμφανίζουν τον υπουργό Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, οτι «ανέκρουσαν πρύμνα» στο θέμα των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, τότε θα είχαμε, ίσως, να κάνουμε με μια κυβέρνηση που όχι μόνο «αφουγκράζεται» τις λαϊκές αντιδράσεις αλλά και- όταν χρειαστεί- δεν διστάζει να … διορθώσει τα «λάθη» της.
Είναι όμως έτσι;

Γνωρίζετε ότι 50 χιλιάδες έλληνες βλέπουν μία «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της όρασής τους; (BINTEO)

ωχρά 4ωχρά2
Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όμως, μία οφθαλμική πάθηση – όχι σπάνια – υποχρεώνει περισσότερους από 50 χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας και 245 εκατομμύρια παγκοσμίως, να υφίστανται στο κέντρο του οπτικού τους πεδίου, την παρουσία μίας ενοχλητικής μαύρης τρύπας, που τους καθιστά αδύναμους να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες.
Πρόκειται για τις παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι οποίες – αν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν έγκαιρα – μπορεί να οδηγήσουν τους ασθενείς που πάσχουν, ακόμη και σε καθολική τύφλωση.
Οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας εκδηλώνονται κυρίως στις παρακάτω κατηγορίες ασθενών:

9 Τρόποι για να ΑΛΛΑΞΕΤΕ όψη στα ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ της ΚΟΥΖΙΝΑΣ


 Σε παλιά σπίτια, ακόμη κι αν με όλα τα υπόλοιπα έχετε βρει λύση ώστε να κάνετε την εικόνα τους αισθητικά ευχάριστη ή σεεξοχικά που συχνά για λόγους μείωσηςκόστους τα εξοπλίζουμε γενικά με γνώμονα το"φτηνότερο", τα παλιά-φθαρμένα ή και απλώς ...παλιομοδίτικα αλλά χωρίς αισθητική ντουλάπια της κουζίνας αποτελούν μια διακοσμητική ..."πληγή". 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αλλά και αν απλώς και μόνο θέλετε να ανανεώσετε την όψη της κουζίναςσας, να "φρεσκάρετε" όλα ή και ορισμένα μόνο ντουλάπια που έχουν αρχίσει να φθείρονται ή έχετεβαρεθεί την όψη τους, υπάρχουν τρόποι μεομορφότερο τελικώς αποτέλεσμα και λιγότερο "φασαριόζικοι" από όσο το να τα αλλάξετε συνολικά και φυσικά πολύ πιο οικονομικοί από μια τέτοια ανακαίνιση.  

Το περπάτημά σας αποκαλύπτει 7 προβλήματα υγείας

Το περπάτημά σας αποκαλύπτει 7 προβλήματα υγείας
Ο τρόπος με τον οποίο περπατάμε μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αποκαλύψει πολλά για την κατάσταση της υγείας μας, όπως επίσης και για προβλήματα υγείας τα οποία το πιθανότερο είναι πως αγνοούμε ή βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.
Δείτε αναλυτικά πώς ερμηνεύεται επιστημονικά η διαφοροποίηση χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τη βάδιση όπως η ταχύτητα, η «δυσκαμψία» και το εύρος του διασκελισμού.

7 χαρακτηριστικά των ευφυών ανθρώπων

ΕΜΠΝΕΥΣΗ - ΔΡΙΒΑΣ - 7 χαρακτηριστικά των ευφυών ανθρώπων.
Η ευφυία και η αναγνώρισή της, είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα της ανθρωπότητας. Αυτή η ανάγκη για ικανότητα αναγνώρισης του έξυπνου ανθρώπου, οδήγησε σε θεωρίες για τη δημιουργία ενός δείκτη ευφυίας (IQ). Ο δείκτης ευφυίας, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και έτσι οι ειδικοί, έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία που …προδίδουν έναν έξυπνο άνθρωπο και δε χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να τα παρατηρήσουμε. Επειδή η ευφυία έχει ταυτιστεί λανθασμένα με το «καλό», θα αναφερθούμε και στα αρνητικά χαρακτηριστικά που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.

Σε πανικό το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία για το δημοψήφισμα της Σκωτίας

Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσουν σήμερα τα αποτελέσματα των exit polls
Με κομμένη την ανάσα θα παρακολουθήσουν σήμερα τα αποτελέσματα των exit polls
Αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο να πρέπει να αλλάξει επωνυμία και ύφος βρίσκεται το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην πλατεία Συντάγματος, σε περίπτωση υπερίσχυσης του "ναι" στην ανεξαρτησία της Σκωτίας στο σημερινό δημοψήφισμα.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως ήδη ενημερώθηκε το προσωπικό αλλά και η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου με τον πλέον επίσημο τρόπο που σκόρπισε τον πανικό - μέσω διαβήματος της "σκιώδους" πρεσβείας της Σκωτίας στην Ελλάδα - θα απαιτηθεί η μετονομασία του από «Μεγάλη Βρετανία» σε «Βρετανία». Το ίδιο θα ισχύσει και για την ξενοδοχειακή μονάδα του Ναυπλίου.

H θεωρία των 2 κουτιών σε σχέση με τον εισβολέα

by Creative Tools

Πολλοί από σας θα έχετε ήδη ακούσει για τη θεωρία των 2 κουτιών, αλλά δεν βλάπτει να την αναφέρω και εδώ: Μπαίνετε σε ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται ένα άσπρο και ένα καφέ κουτί, και το καθένα έχει πάνω του ένα κουμπί:
  • Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί στο άσπρο κουτί, συμβαίνει κάτι καλό (πχ. δημεύεται η περιουσία ενός διεφθαρμένου πολιτικού).
  • Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί στο καφέ κουτί συμβαίνει κάτι πολύ κακό (πχ. αυξάνονται κατά έναν οι βουλευτές).
  • Όταν λοιπόν μπαίνουμε στο δωμάτιο αυτό, σε πρώτη φάση δεν μας ενδιαφέρει (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ) τι έχει μέσα το κάθε κουτί, ποιος είναι ο μηχανισμός του και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μελετήσουμε τη λειτουργία του κάθε μηχανισμού. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να πατήσουμε το κουμπί στο άσπρο κουτί όσες περισσότερες φορές γίνεται.

Παιχνιδίζοντας με την Αναπνοή


Αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις γιατί αναπνοή και μυαλό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το πιο σπουδαίο δώρο από όλα αυτά που μας έχει προσφέρει απλόχερα η Ύπαρξη είναι το δώρο της αναπνοής. Αναπνοή σημαίνει Ζωή. Ανασαίνω βαθιά σημαίνει ζω ελεύθερα.

Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αναπνέοντας βαθιά, γεμίζοντας το κέντρο της κοιλιάς μας, το κέντρο της θέλησης με δύναμη και αποφασιστικότητα. 
Σε κάθε μας ανάσα βροντοφωνάζουμε σιωπηλά Ζω. Και περνάνε τα χρόνια. Γεμίζουμε με φόβους, πρέπει, ανησυχία και η αναπνοή κονταίνει. Αρχίζει το άγχος, ο πανικός και η αναπνοή σχεδόν εξαφανίζεται... 
Πως μπορεί να υπάρχει βαθιά αναπνοή όταν έχουμε επιλέξει να ζούμε σαν πεθαμένοι; Όταν όλα γύρω μας, η ασφάλεια μας, το σιγουράκι μας είναι το φέρετρο μας...

Ελιξίριο νεότητας χωρίς φάρμακα κ ενέσεις



Πριν μιλήσουμε για το ελιξίριο αυτό, ας δούμε πρώτα γιατί γερνάει ο άνθρωπος, τι τον αλλοιώνει και πώς.


Ο Ιπποκράτης όταν μίλησε για την βιολογία του ανθρώπου είπε ότι τα κύτταρα του ανθρώπου ανανεώνονται κάθε τρεις  μήνες. Αυτό από μόνο του μας λέει ότι το σώμα μας δεν δημιουργήθηκε για να γερνά, ούτε να αρρωσταίνει, αλλά για να παραμένει πάντα νέο.

Όμως εμείς οι άνθρωποι θα παρατηρήσουμε ότι αυτό το νέο το έχουμε αφήσει σε ένα «ράφι» εκεί πίσω στα χρόνια της νεότητας. Την οποία νεότητα ενώ την καμαρώνουμε και την θαυμάζουμε την χλευάζουμε παράλληλα ως ανώριμη.

Εμείς λοιπόν οι ενήλικες, εμείς που έχουμε την γνώση και την πείρα καθημερινά κάνουμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκέψεις, με μικρές εναλλαγές. Στην απλή μας καθημερινότητα οι σκέψεις μας κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περίπου στο 90% επαναλαμβάνονται συνέχεια.

Και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο Στοίχημα!

Η δημόσια ζωή της χώρας, φαίνεται πως αποτελεί έμπνευση, καθώς μετά το «Ποιος βρίσκεται θαμμένος στην Αμφίπολη» εμφανίστηκε νέο διαδικτυακό στοίχημα από γνωστή εταιρεία, με θέμα «Ποιος θα διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια»
Η σελίδα της «Well Known Betting Company» (Γνωστής Εταιρίας Στοιχημάτων) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Η συνεχιζόμενη ονοματολογία στην οποία έχει επιδοθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας, σχετικά με τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, έδωσε θαυμάσια ευκαιρία για μια ακόμα τζογαδόρικη πρόκληση, ώστε «το θέμα να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον», όπως αναφέρει στο site της η «Γνωστή Εταιρία Στοιχημάτων» («Wellknown Betting Company» - ναι, αυτό είναι το όνομά της).

Navfree - Το ΔΩΡΕΑΝ Ελληνικό GPS που δεν χρειάζεται σύνδεση στο internet!



Πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το κορυφαίο ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα πλοήγησης για Android Συσκευες!! ΔΕΝ απαιτείται σύνδεση στο internet!

Το Navfree είναι μια εντελώς δωρεάν, εφαρμογή πλοήγησης με φωνητική καθοδήγηση, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Χρησιμοποιεί δεδομένα χάρτη OSM, που δημιουργούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. 

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΡΟΔΑΞ


Κατά αρχάς να επισημάνω τι είναι «σύμβολον»

και σε τι μας χρησιμεύει εμάς τους ανθρώπους.

Το σύμβολον συνδέει εμάς τους
θηρευτές-γήινους ανθρώπους…μετά του θείου. Αν ασχοληθούμε εκτενώς με τα σύμβολα…αυτά
μας εκπαιδεύουν και μας καθοδηγούν με ασφάλεια και γνώση από ορατό…στο αόρατο
πεδίο…από αισθητό…στο νοητό πεδίο. Η μεταφορά από το ορατό…στο αόρατο πεδίο
απαιτεί τη γνώση και των δύο πεδίων με τη σωστή ακολουθία των συλλογισμών. Για
να γίνει πιο κατανοητός ο όρος του συμβόλου…οφείλουμε να ανατρέξουμε στην
αρχαία του σημασία, όπου μας λέγει:

"Το φάντασμα της Δημοκρατίας"

Το φάντασμα της Δημοκρατίας
Αφιέρωμα στην ημέρα «εορτασμού» της Δημοκρατίας

Δρ Μάνος Δανέζης
Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής
Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ

Η προηγούμενη Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014, ήταν αφιερωμένη διεθνώς στον εορτασμό της «Δημοκρατίας».  Όμως ποιάς «Δημοκρατίας»; Αυτής που ο δυτικός πολιτισμός «έχει», ή αυτή που οι Πολίτες «οραματίζονται»;
Η «Δημοκρατία», κατά τους Προσωκρατικούς θεμελιωτές της, δεν είναι απλά ένα «εκλογικό» σύστημα ,αλλά βασικά ένα πλέγμα αξιών τις οποίες αν κατακτήσουν οι πολίτες, μπορούν να εκλέγουν «Ηγέτες».ικανούς, άξιους και έντιμους .
Για να διακρίνουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μιας κοινωνίας, κατά τον Δημόκριτο, θα πρέπει να ελέγξουμε το αν οι πολίτες και οι ηγέτες που επιλέγουν πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων .
Αναφέρουμε στη συνέχεια μερικές από αυτές τις προϋποθέσεις προκειμένου κάθε ένας από εμάς να κρίνει αν την ημέρα της «Δημοκρατίας» πρέπει να γιορτάζουμε το τι «έχουμε» ή να οραματιζόμαστε το τι «δεν έχουμε και θα πρέπει να κατακτήσουμε«
Μην ξεχνάμε όμως ότι: «Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας δεν είναι ο Φόβος, αλλά το Βόλεμα»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα