Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί ο Hawking δηλώνει ότι το Higgs θα καταστρέψει το σύμπαν;

hawkingΗ δημοσιογραφική κοινότητα αναστατώθηκε – μάλλον ευχάριστα – από τις καταστροφολογικές δήλωσεις του Steven Hawking κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in Space», σύμφωνα με τις οποίες “το σωματίδιο Higgs θα μπορούσε να καταστρέψει το σύμπαν μας”.
Αν αφήσουμε κατά μέρος την σίγουρη διαφήμιση του βιβλίου από τον μεγάλο ντόρο που προκαλούν τέτοιου είδους δηλώσεις – γιατί άραγε ο Hawking ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανόν να συμβεί;
Είναι δυνατόν το πεδίο Higgs να προκαλέσει την καταστροφή μας; Πρέπει να ανησυχούμε;

Η αφή

satir
Όπως η αναπνοή μάς συνδέει με τη ζωή, έτσι και το άγγιγμα είναι το πιο εκφραστικό μέσο για τη μετάδοση συναισθηματικών πληροφοριών ανάμεσα σε δύο άτομα. Η πρώτη συγκεκριμένη εμπειρία, που μας εισαγάγει στον κόσμο αυτό, πραγματοποιείται με το άγγιγμα των ανθρώπινων χεριών και το άγγιγμα παραμένει η επαφή στην οποία έχουμε τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Θα εμπιστευτώ το άγγιγμά σου, πριν εμπιστευτώ τα λόγια σου. Οι στενές προσωπικές σχέσεις τονώνονται ή αποθαρρύνονται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βιώνουν την άμεση αυτή επαφή.
Θυμήσου με πόσους τρόπους χρησιμοποιείς τα χέρια σου: για να σηκώσεις, για να χαϊδέψεις, για να κρατηθείς, να δείρεις, να ισορροπήσεις. Κάθε άγγιγμα συνδέεται μ’ ένα συναίσθημα, όπως αγάπη, εμπιστοσύνη, φόβο, αδυναμία, αναστάτωση και πλήξη.

Ο D. Mark Hegsted ..τα κορεσμενα λιπαρα…οι υδατανθρακες και η κακή μας μοιρα…


ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ_030
Ο David Mark Hegsted (March 25, 1914 – June 16, 2009) was an American nutritionist who studied the connections between food consumption and heart disease. His work included studies that showed that consumption of saturated fats led to increases in harmful cholesterol, leading to the development of dietary guidelines intended to help Americans achieve better health through improved food choices.

Ο Hegsted δεν ήταν τόσο ότι υπερτίμησε τις βλαπτικές επιδράσεις των κορεσμένων λιπαρών αλλά κυρίως ότι απέτυχε να προβλέψει το προφανές: η δαιμονοποιηση… των λιπών εκανε τον κόσμο να τα αντικαταστήσει με κάτι άλλο εξίσου χορταστικό και εύληπτο. Οχι φυσικά με… μπρόκολα, μαρουλια και φασολάκια.
Η ζάχαρη είναι φθηνότερη από το λίπος.
Εξαπολύοντας μία άνευ προηγουμένου εκστρατεία «υγείας» και εξαντλώντας όλη τους τη σχεδιαστική φαντασία…οι βιομηχανιες τροφιμων..
λάνσαραν στην αγορά χιλιάδες νέα προϊόντα χαμηλών λιπαρών στα οποία τα λίπη …είχαν αντικατασταθεί από ζάχαρη, σιρόπι φρουκτόζης επεξεργασμένα άμυλα…και τα φοβερα    trans λιπαρα,  και φοινικέλαιο

Τα Γεννητικά τους Όργανα να τα Πεις με το Όνομά τους !!! (Γ. Ρίτσος)


Ποιος δεν έχει Διαβάσει αυτόν τον Μεγάλο Ποιητή ...

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει έστω λίγους στίχους της Ρωμιοσύνης ...

Ποιος δεν έχει Ριγίσει με τις Απαγγελίες του ...

Για μένα ο Κορυφαίος εκ των Κλασσικών ... και ο πιο Ελεύθερος ... Για να τον Μελετήσω ... πρώτα διάβασα την Ζωή του ... Την Συνάντησή του με την Αγαπημένη μου Πολυδούρη ... τον Εγκελισμό του .. Τα Κολασμένα Παιδικά του χρόνια ... δίπλα στις Κλινικές τις Φυλακές και τα Ψυχιατρεία ...

Πως Άντεξε αυτός ο Άνθρωπος ... Πως Άντεξε μέχρι το 1990 που έκλεισε και τα Μάτια του ...

Με γαλείο Ψυχής ... Μεγαλείο Ανθρώπου ... και Μυαλού ...

Και Πάντα Ελεύθερος ... χωρίς Σεμνοτυφίες και Αγκυλώσεις ...

Δέκα μυστικά για να πετύχεις σπουδαία πράγματα στην ζωή σου!!


  • Κι όμως, υπάρχουν εκεί έξω αρκετοί υποστηρικτές που ισχυρίζονται πως αν δεις τη…ζωή σου αλλιώς μπορεί και να αλλάξει.

Εμείς πάντως σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα εξής και που ξέρετε μπορεί να έχουν και δίκιο. Η «ιστορία» θα δείξει αλλά εσείς σίγουρα θα έχετε προσπαθήσει και θα έχετε κερδίσει την εμπειρία.

Μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα. Πείτε στον εαυτό σας κάθε μέρα ότι μπορείτε να κατακτήσετε όλο το μεγαλείο της ζωής. Επικεντρωθείτε στα οράματα και τα όνειρά σας και στην συνέχεια συνδέστε κάθε ένα από αυτά με κάποιο συναίσθημα. Λέγοντας τα λόγια αυτά, και κυρίως πιστεύοντάς τα, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε πραγματικότητα.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΤΩΡΑ: ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ

αμφιποληΑυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην Αμφίπολη καθώς από σήμερα η είσοδος του χώρου των ανασκαφών φυλάσσεται από πάνοπλους άντρες των ΟΠΚΕ(φωτογρ.)αντί των αστυφυλάκων ενώ και στην πλατεία του χωριού Μεσολακκιά έχει στηθεί μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ που ελέγχει όποιο όχημα προσπαθεί να κατευθυνθεί προς το ταφικό μνημείο.

“Τα μέτρα είναι μεν αυξημένα αλλά διακριτικά” όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών σε συνομιλία με δημοσιογράφους το πρωί.

Κάταγμα στο κάτω άκρο της κερκίδας, στο χέρι ή κάταγμα τύπου Colles

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Κατάγματα ονομάζονται το σπάσιμο ή το ράγισμα των οστών σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος που μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια. 
Το κάταγμα Colles αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά κατάγματα του χεριού. Πρόκειται για εγκάρσιο κάταγμα της κερκίδας, περίπου 20-35 εκατοστά από την πηχεοκαρπική άρθρωση. Το κάταγμα του κάτω πέρατος της κερκίδας περιγράφηκε πρώτη φορά το 1814 από τον Abraham Colles, προς τιμή του οποίου πλέον αναφέρεται ως «Κάταγμα Colles». Ο Abraham Colles (1773 – 1843) περιέγραψε το κάταγμα αυτό ως εξής: Ήταν κοντά στην άρθρωση του καρπού, σε απόσταση έως 2.5cm από αυτή. Συνοδευόταν από κάταγμα της στυλοειδούς απόφυσης της ωλένης και εμφάνιζε ραχιαία μετατόπιση του περιφερικού τμήματος.

Είναι ο σκύλος σας υγιής;

Κάντε μόνοι σας τακτικά το απλό τεστ των 4 σημείων που σας προτείνουμε, για να προλάβετε εγκαίρως πιθανά προβλήματα υγείας. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι ανησυχητικό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Παρατηρήστε προσεκτικά και τακτικά ελέγχοντας:

Ένα φρούτο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού

Οι άνθρωποι που περιλαμβάνουν πάντα τα φρούτα στην καθημερινή διατροφή τους έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής νόσου, σύμφωνα με εκτενή μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους.

Ένα φρούτο την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού

Επιπλέον, η 7ετής μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που δεν παραλείπουν να φάνε ένα φρούτο κάθε μέρα μειώνουν τον κίνδυνο να υποστούν κάποιον από τους δύο συχνότερους τύπους εγκεφαλικού επεισοδίου.
Για τις ανάγκες τις μελέτης, η κατανάλωση των φρούτων κατηγοριοποιήθηκε σε «ποτέ», «μηνιαία», «μία έως τρεις ημέρες την εβδομάδα», «τέσσερις έως έξι ημέρες την εβδομάδα» και «καθημερινά».
Όσο συχνότερα έτρωγαν οι άνθρωποι φρούτα, τόσο περισσότερο μειώνονταν ο κίνδυνος.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΩ ΑΦΘΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ;


Όταν στο ThetaHealing μιλάμε για υλοποίηση, αναφερόμαστε σε εκείνη την πεποίθηση που υποστηρίζει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε στον υλικό κόσμο. Αυτό συμβαίνει, επειδή εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Υλοποιούμε στη ζωή μας όσα σκεφτόμαστε, όσα δηλώνουμε και όσα πράττουμε. Αν λέμε συνεχώς ότι δεν έχουμε χρήματα, τότε δεν θα έχουμε χρήματα. Αν γκρινιάζουμε ότι είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, τότε θα είμαστε μόνοι και αβοήθητοι. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στη θετική σκέψη. Αλλά αρκεί μόνον αυτό;
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά. Πολλοί άνθρωποι αν ερωτηθούν τι θέλουν στη ζωή τους δεν είναι σε θέση να απαντήσουν και γι’ αυτό δεν το υλοποιούν ποτέ. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο και δεν ξέρετε τι θέλετε να φάτε, οπότε δεν παραγγέλνετε κάποιο πιάτο. Άλλοι πάλι άνθρωποι θεωρούν ότι τους οδηγεί η ζωή τους και όχι ότι εκείνοι οδηγούν τη ζωή τους. Ακολουθούν τη ροή και περιμένουν να δουν τι θα τους φέρει η ζωή. Μπορεί ο σερβιτόρος να μας φέρει κάτι το οποίο δεν έχουμε παραγγείλει; Τι θα συμβεί αν αναλάβουμε τα ινία της ζωής μας; Τι μας εμποδίζει από το να το κάνουμε αυτό;

Η υπερκόπωση, η σεξουαλική ζωή και οι πολλές ώρες εργασίας


Τι ρόλο παίζει ο ξέφρενος ρυθμός που ακολουθούμε σήμερα, στη σεξουαλική μας ζωή;

Στην εποχή μας οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο ή λιγότερο σεξ παρά πριν 50 χρόνια;

Έρευνες που έγιναν για το σημαντικό αυτό θέμα, δείχνουν ότι οι πολλές ώρες εργασίες δημιουργούν τόση κούραση, που οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι πλέον, δεν σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν.

ΤΟ "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΑΣ


ΤΟ "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΟΦΙΑΣ
Έχετε προσπαθήσει ξανά και ξανά να δώσετε σημασία σε μια ζωή που έχει πολύ λίγο νόημα, που είναι πολύ ρηχή κι ασήμαντη και, καθώς δεν το πετυχαίνετε, την επεκτείνετε στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η επέκταση μπορεί να συνεχίζετε ασταμάτητα, αλλά δεν έχει καμία εσωτερικότητα, κανένα βάθος. Η οριζόντια κίνηση θα σας οδηγήσει σε κάθε είδους συναρπαστικά και διασκεδαστικά μέρη, αλλά η ζωή θα παραμένει ρηχή. Μπορεί να προσπαθήσετε να της δώσετε βάθος με το μυαλό σας, αλλά και πάλι θα είναι επιφανειακή. Για ένα νου που ερευνά πραγματικά και δεν εξετάζει τα πράγματα λεκτικά ή συνθέτοντας διανοητικές υποθέσεις, για τον ερευνητικό νου, η οριζόντια κίνηση έχει πολύ μικρή σημασία. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα πολύ φανερά, κι έτσι η επανάσταση είναι και πάλι κάτι επιφανειακό, γιατί κινείται στην ίδια κατεύθυνση: εξωτερικά, πολιτικά, μεταρρυθμιστικά κ.λπ. Η μόνη επανάσταση είναι εκείνη που γίνεται μέσα σου. Δεν είναι οριζόντια, αλλά κάθετη. Η κίνηση προς το εσωτερικό του εαυτού σου δεν είναι ποτέ οριζόντια, και επειδή γίνεται προς τα μέσα έχει αμέτρητο βάθος. Κι όταν υπάρχει αληθινά αυτό το βάθος, δεν είναι ούτε οριζόντιο ούτε κάθετο. Όσο η εκπαίδευση θα ενδιαφέρεται απλώς για την παιδεία του “έξω”, εξειδικεύοντας, δυναμώνοντας τον κομφορμισμό- την προσαρμογή και την υποταγή-, η κίνηση προς τα μέσα με το τεράστιο βάθος της θα είναι αναπόφευκτα για τους λίγους, και στην έλλειψη αυτής της κίνησης υπάρχει επίσης πολλή θλίψη. Και η θλίψη δεν μπορεί να διαλυθεί, δεν μπορεί να κατανοηθεί όταν σπαταλάς τρομερή ενέργεια τρέχοντας πάνω κάτω στην επιφάνεια. Αν δεν τη διαλύσετε γνωρίζοντας διαρκώς τον εαυτό σας, θα έχετε τη μία επανάσταση μετά την άλλη, μεταρρυθμίσεις που θα χρειάζονται κι άλλες μεταρρυθμίσεις, και θα συνεχίζεται ο αδιάκοπος ανταγωνισμός μεταξύ των ανθρώπων. Το “γνώθι σ’ αυτόν” είναι η αρχή κάθε σοφίας και δεν βρίσκεται μέσα σε βιβλία, σε ναούς ή σε λεκτικά ψυχολογικά ξεφλουδίσματα.....
....Και τι εννοούμε με τον διαλογισμό; Δεν ξέρω αν έχετε διαλογιστεί, οπότε ας πειραματιστούμε μαζί για να ανακαλύψουμε τι είναι ο αληθινός διαλογισμός. Μην ακούτε απλώς τι λέω γι’ αυτόν. μαζί θα ανακαλύψουμε και θα βιώσουμε τι είναι ο αληθινός διαλογισμός. Γιατί ο διαλογισμός είναι σημαντικός, δεν είναι; Αν δεν ξέρεις τι είναι ο σωστός διαλογισμός, τότε δεν υπάρχει αυτογνωσία. και χωρίς να γνωρίζεις τον εαυτό σου, ο διαλογισμός δεν έχει νόημα. Το να κάθεσαι με τα μάτια κλειστά σε μία γωνία ή να περπατάς στον κήπο ή στο δρόμο, και να προσπαθείς να διαλογιστείς, δεν έχει νόημα. Αυτό οδηγεί μόνο σε μια ιδιόμορφη συγκέντρωση που είναι αποκλεισμός από το περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι μερικοί από εσάς έχουν δοκιμάσει όλες τις μεθόδους. Δηλαδή, προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε κάτι ιδιόμορφο και να αναγκάσετε το νου, να είναι συγκεντρωμένος καθώς αυτός περιπλανιέται παντού· κι όταν αυτό αποτυγχάνει, προσεύχεστε. 
Κατ’ αρχήν, η προσευχή δεν είναι διαλογισμός. Η προσευχή, προφανώς, φέρνει κάποια αποτελέσματα, αλλιώς δεν θα προσεύχονταν τόσα εκατομμύρια άνθρωποι. Με την προσευχή, προφανώς, ο νους γίνεται ήσυχος· με τη αδιάκοπη επανάληψη ορισμένων φράσεων, ο νους όντως γίνεται ήσυχος. Σε αυτή την ησυχία γίνονται στον νου κάποιες νύξεις, υπάρχει κάποια διορατικότητα, έρχονται κάποιες απαντήσεις. Αλλά αυτό συνεχίζει να είναι ένα από τα κόλπα του νου· γιατί, σε τελευταία ανάλυση, με μια μορφή αυτοϋπνωτισμού –όπως είναι η προσευχή- μπορείς να κάνεις το νου σου πολύ ήσυχο. Και σε εκείνη την ησυχία υπάρχουν κάποιες κρυμμένες απαντήσεις που αναδύονται από το υποσυνείδητο και από την συνείδηση. Αλλά όλο αυτό, είναι και πάλι μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει κατανόηση. Ο διαλογισμός δεν είναι λατρεία – λατρεία μιας ιδέας, μιας εικόνας, ενός δόγματος – γιατί τα πράγματα του νου εξακολουθούν να είναι ειδωλολατρικά. Μπορεί να μη λατρεύει κάποιος ένα άγαλμα – επειδή το θεωρεί ειδωλολατρικό, ανόητο, δεισιδαιμονία – αλλά να λατρεύει, όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, τα κατασκευάσματα του νου. Αυτό είναι επίσης ειδωλολατρικό. Το να λατρεύεις μια εικόνα ή μια ιδέα, ή κάποιον «Κύριο», δεν είναι διαλογισμός. Προφανώς, είναι μια μορφή φυγής από τον εαυτό σου. Είναι μια πολύ παρηγορητική φυγή, αλλά και πάλι είναι φυγή.
Αν θέλει κανείς πραγματικά να κατανοήσει τι είναι σωστός διαλογισμός, πρέπει να βρει όλα όσα είναι λάθος που τα έχουμε ονομάσει διαλογισμό. Προφανώς, η συγκέντρωση δεν είναι διαλογισμός γιατί, αν παρατηρήσετε, θα δείτε ότι στη διαδικασία της συγκέντρωσης σε ένα μάντρα, μία εικόνα και λοιπά, υπάρχει αποκλεισμός άλλων πραγμάτων και επομένως υπάρχει διάσπαση της προσοχής. Εσύ προσπαθείς να συγκεντρωθείς σε κάτι, και ο νους σου περιπλανιέται σε κάτι άλλο· και υπάρχει μια αδιάκοπη μάχη που γίνεται για να προσηλωθείς σε ένα σημείο ενώ ο νους αρνείται και περιπλανιέται. Σπαταλάμε, λοιπόν, χρόνια στην προσπάθεια να συγκεντρωθούμε, να μάθουμε τη συγκέντρωση, που λαθεμένα ονομάζεται διαλογισμός. 
Τώρα: Ο αδιάκοπος αγώνας να γίνεις ενάρετος, το να αναζητάς την αρετή μέσα από την πειθαρχία, μέσα από ένα προσεκτικό ψάξιμο του εαυτού σου και λοιπά, προφανώς ούτε αυτό είναι διαλογισμός. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παγιδευμένοι σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά αφού δεν μας δίνουν την κατανόηση του εαυτού μας, σημαίνει ότι δεν είναι ο τρόπος του σωστού διαλογισμού. Σε τελευταία ανάλυση, χωρίς την κατανόηση του εαυτού σας, τι βάσεις έχετε για σωστή σκέψη; Το μόνο που θα κάνετε χωρίς την κατανόηση του εαυτού σας είναι να συμμορφωθείτε με τις αντιδράσεις που γεννάει η διαμόρφωσή σας. Και η αντίδραση που γεννάει η διαμόρφωσή μας δεν είναι διαλογισμός. Αλλά ο τρόπος του σωστού διαλογισμού είναι το να έχεις επίγνωση αυτών των αντιδράσεων, δηλαδή, να έχεις επίγνωση των κινήσεων της σκέψης και του συναισθήματος χωρίς καμία αίσθηση επίκρισης, έτσι ώστε οι κινήσεις του εαυτού, οι τρόποι του εαυτού, να γίνουν εντελώς κατανοητοί. 
Ο διαλογισμός δεν είναι απόσυρση από τη ζωή. Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία κατανόησης του εαυτού μας, Και όταν κάποιος αρχίζει να κατανοεί τον εαυτό του, όχι μόνο τον συνειδητό αλλά και όλα τα κρυμμένα μέρη του εαυτού του, τότε έρχεται ησυχία. Αλλά ένας νους που γίνεται ήσυχος, που μένει ακίνητος με διαλογισμό ο οποίος είναι αποτέλεσμα εξαναγκασμού, συμμόρφωσης, δεν είναι ήσυχος, δεν μένει ακίνητος. Είναι ένας τελματωμένος νους. Δεν είναι ένας νους ξύπνιος, ουδέτερος, ικανός για δημιουργική δεκτικότητα. Ο διαλογισμός απαιτεί αδιάκοπη επαγρύπνηση, αδιάκοπη επίγνωση της κάθε λέξης, της κάθε σκέψης και του κάθε συναισθήματος, που αποκαλύπτουν την κατάσταση της ίδιας μας της ύπαρξης, της κρυμμένης καθώς επίσης και της φανερής· και καθώς αυτό είναι επίπονο, καταφεύγουμε σε κάθε είδους παρηγορητικό ή απατηλό σύστημα και αυτό το ονομάζουμε διαλογισμό. 
Αν μπορεί κανείς να δει ότι η αυτογνωσία είναι η αρχή του διαλογισμού, τότε το πρόβλημα γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και ζωντανό. Γιατί αν δεν υπάρχει αυτογνωσία, τότε μπορείς να κάνεις εκείνο που ονομάζεις διαλογισμό και να εξακολουθείς να είσαι προσκολλημένος στις αρχές σου, στην οικογένειά σου, στην περιουσία σου· ή αφού εγκαταλείψεις την περιουσία σου, μπορεί να προσκολληθείς σε κάποια ιδέα, και να είσαι τόσο προσηλωμένος σ’ αυτήν, που να δημιουργείς ολοένα και περισσότερα από εκείνη την ιδέα. Σίγουρα αυτό δεν είναι διαλογισμός. Η αυτογνωσία, λοιπόν, είναι η αρχή του διαλογισμού· χωρίς αυτογνωσία δεν υπάρχει διαλογισμός. Και καθώς εμβαθύνει κανείς στο ζήτημα της αυτογνωσίας όχι μόνο ο επιφανειακός νους γίνεται γαλήνιος, ήσυχος, αλλά φανερώνονται και τα διάφορα κρυμμένα επίπεδά του. Όταν ο επιφανειακός νους είναι ήσυχος, τότε το ασυνείδητο, τα κρυμμένα επίπεδα της συνείδησης, εμφανίζονται· αποκαλύπτουν το περιεχόμενό τους, κάνουν τις νύξεις τους, έτσι ώστε να κατανοεί κανείς εντελώς όλη τη διαδικασία της ύπαρξής του.
Ο νους, λοιπόν, γίνεται εξαιρετικά ήσυχος – είναι ήσυχος. δεν τον κάνουμε ήσυχο, δεν εξαναγκάζεται να είναι ήσυχος για κάποια ανταμοιβή ή από φόβο. Τότε υπάρχει μια σιωπή όπου εμφανίζεται η «Πραγματικότητα». Αλλά αυτή η σιωπή δεν είναι η χριστιανική σιωπή, ή η ινδουιστική σιωπή, ή η βουδιστική σιωπή. Αυτή η σιωπή είναι σιωπή χωρίς όνομα. Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι της χριστιανικής σιωπής, ή της ινδουιστικής ή της βουδιστικής, ποτέ δεν θα είσαι σιωπηλός. Ο άνθρωπος που θα βρει την «Πραγματικότητα» πρέπει να εγκαταλείψει εντελώς τη διαμόρφωσή του – είτε είναι χριστιανός, είτε ινδουιστής, είτε βουδιστής, ή είναι από οποιοδήποτε άλλου είδους ομάδα. Το να δυναμώνεις απλώς τα διαμόρφωσή σου με τον διαλογισμό, με τη συμμόρφωση και την υπακοή, φέρνει αποτελμάτωση του νου, νωθρότητα του νου· και δεν είμαι καθόλου βέβαιός ότι δεν είναι αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι από εμάς, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να δεχόμαστε ένα πρότυπο και να το ακολουθούμε. Αλλά το να ελευθερωθούμε από τη διαμόρφωση απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση στις σχέσεις. Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχει αυτή η σιωπή, τότε υπάρχει μια εξαιρετικά δημιουργική κατάσταση — αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γράψεις ποιήματα, να ζωγραφίσεις πίνακες και λοιπά· μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά αυτή τη σιωπή δεν μπορείς να την επιδιώξεις, να την αντιγράψεις, να την μιμηθείς, γιατί τότε παύει να είναι σιωπή. Δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτήν από κανένα μονοπάτι. Γεννιέται μόνο όταν κατανοηθούν οι τρόποι του «εγώ», και όταν το «εγώ» με όλες του τις δραστηριότητες και τις κατεργαριές, φτάνει σε ένα τέλος. Που σημαίνει ότι όταν ο νους παύει να δημιουργεί αυτός, τότε υπάρχει δημιουργία. 
Οπότε ο νους πρέπει να γίνει απλός, πρέπει να γίνει ήσυχος. πρέπει να είναι ήσυχος… Όχι, το «πρέπει» είναι λάθος· το να πεις ότι ο νους πρέπει να είναι ήσυχος συνεπάγεται εξαναγκασμό – κάτι που το κάνει το «εγώ» - και ο νους είναι ήσυχος μόνο όταν έχει μπει τέλος σε όλη τη διαδικασία του «εγώ». Όταν κατανοηθούν όλοι οι τρόποι που χρησιμοποιεί το «εγώ», κι έτσι σταματήσουν οι δραστηριότητες του «εγώ», τότε μόνο υπάρχει σιωπή. Αυτή η σιωπή είναι ο αληθινός διαλογισμός. Και μέσα σε αυτή τη σιωπή εμφανίζεται το αιώνιο.
Κρισναμουρτι

Έχετε προσπαθήσει ξανά και ξανά να δώσετε σημασία σε μια ζωή που έχει πολύ λίγο νόημα, που είναι πολύ ρηχή κι ασήμαντη και, καθώς δεν το πετυχαίνετε, την επεκτείνετε στο ίδιο επίπεδο. Αυτή η επέκταση μπορεί να συνεχίζετε ασταμάτητα, αλλά δεν έχει καμία εσωτερικότητα, κανένα βάθος. 

Η οριζόντια κίνηση θα σας οδηγήσει σε κάθε είδους συναρπαστικά και διασκεδαστικά μέρη, αλλά η ζωή θα παραμένει ρηχή. Μπορεί να προσπαθήσετε να της δώσετε βάθος με το μυαλό σας, αλλά και πάλι θα είναι επιφανειακή. 

Για ένα νου που ερευνά πραγματικά και δεν εξετάζει τα πράγματα λεκτικά ή συνθέτοντας διανοητικές υποθέσεις, για τον ερευνητικό νου, η οριζόντια κίνηση έχει πολύ μικρή σημασία. Δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από τα πολύ φανερά, κι έτσι η επανάσταση είναι και πάλι κάτι επιφανειακό, γιατί κινείται στην ίδια κατεύθυνση: εξωτερικά, πολιτικά, μεταρρυθμιστικά κ.λπ. 

Η μόνη επανάσταση είναι εκείνη που γίνεται μέσα σου. Δεν είναι οριζόντια, αλλά κάθετη. Η κίνηση προς το εσωτερικό του εαυτού σου δεν είναι ποτέ οριζόντια, και επειδή γίνεται προς τα μέσα έχει αμέτρητο βάθος. Κι όταν υπάρχει αληθινά αυτό το βάθος, δεν είναι ούτε οριζόντιο ούτε κάθετο. 

Όσο η εκπαίδευση θα ενδιαφέρεται απλώς για την παιδεία του “έξω”, εξειδικεύοντας, δυναμώνοντας τον κομφορμισμό- την προσαρμογή και την υποταγή-, η κίνηση προς τα μέσα με το τεράστιο βάθος της θα είναι αναπόφευκτα για τους λίγους, και στην έλλειψη αυτής της κίνησης υπάρχει επίσης πολλή θλίψη. 

Διεισδύοντας στις γιογκικές στάσεις: Η επιστήμη της γιόγκα

από την Alice G. Walton,
καλύπτει θέματα ιατρικής, ψυχολογίας και νευροεπιστήμης για το περιοδικό Forbes
yoga science"... Η σχέση μου με την πρακτική ξεκίνησε εδώ και έξι μήνες και, πρέπει να παραδεχθώ: η γιόγκα με κατέκτησε. Παρατηρούσα με κατάπληξη τις αλλαγές που επέφερε όχι μόνο στο σώμα μου αλλά και στο νου μου. Ωστόσο, το "σπασικλάκι" μέσα μου έπρεπε να κάνει τη σύνδεση με τη δυτική ιατρική για να εξηγήσει πώς ακριβώς αυτό συμβαίνει. Έτσι, αποφάσισα να απευθυνθώ σε επαγγελματίες του χώρου και ειδικούς:
Stephen Cope είναι θεραπευτής και διευθυντής του Ινστιτούτου "Extraordinary Living" στο "Kripalu Center for Yoga and Health", στη Μασαχουσέτη. Είναι επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος "Γιόγκα και Εγκέφαλος" που εξετάζει την επίδραση της γιόγκα στο νευρικό σύστημα με απεικονιστικές μεθόδους όπως το MRI. 
Ο Cope εξηγεί ότι η γιόγκα έχει μετρήσιμες επιδράσεις στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα - το σύστημα που υπό κανονικές συνθήκες είναι επιφορτισμένο να μας ωθεί στη δράση, όταν πρέπει να ανταποκριθούμε σε στρεσογόνες καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι ότι η ζωή μας σήμερα περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, επαγγελματικά email να καταφτάνουν ακόμη και αργά τη νύχτα και κινητά τηλέφωνα να χτυπούν επίμονα δεξιά και αριστερά μας. 

Εκτονώστε το άγχος πιέζοντας τα κατάλληλα σημεία

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μία επιπλέον πηγή άγχους. Η ορθή όμως χρήση της, μπορεί να δώσει και λύσεις. Με ένα κλικ στο Ιντερνετ μπορείς να έχεις πρόσβαση σεαντι-στρες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Ανατολή πριν από εκατοντάδες χρόνια.
Πιέζοντας με τα δάχτυλά σας ορισμένα σημεία βελονισμού και ρεφλεξολογίαςστο σώμα σας, μπορείτε να αποφορτιστείτε από το στρες. Καθίστε αναπαυτικά και ασκήστε ­κυκλικές και διεισδυτικές πιέσεις στα σημεία που αναφέρονται παρακάτω, είτε σε όλα είτε σε όποια προτιμάτε, αλλά πάντοτε και στις δύο πλευρές του σώματός σας:

Αμφίπολη: Ο τάφος ανήκει σε άνδρα από την αυλή του Μ. Αλεξάνδρου

 Πάνος Βαλαβάνης, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας. Ο τάφος είναι συλημένος. Πιθανόν ο «ένοικος» του τάφου να είναι άνδρας από τη μακεδονική αυλή.
amfipoli-o-tafos-anikei-se-andra-apo-tin-auli-tou-m-aleksandrou

Μιλώντας πάντα για «ενδείξεις» και τονίζοντας ότι, η διαδικασία απαιτεί χρόνο και υπομονή «γιατί και η ομάδα που εργάζεται στον Τύμβο έχει έργο σοβαρό και πρέπει να είναι ήρεμη», ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάνος Βαλαβάνης μιλά στο TheTOC.gr για την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης.

Πάνος Βαλαβάνης: Ο τάφος είναι συλημένος, πιθανών ο «ένοικος» του τάφου να είναι άνδρας, λάθος να συγκρίνουμε τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης με τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου
Ο Πάνος Βαλαβάνης θεωρεί ότι, ο τάφος είναι συλημένος, εξηγώντας ότι, ακόμη και εάν αυτό επιβεβαιωθεί, δίνει και θα δώσει πολύτιμα στοιχεία στους αρχαιολόγους και επαναλαμβάνει ότι τα χαρακτηριστικά του Τύμβου Καστά τον καθιστούν μοναδικό μεταξύ των περίπου 100 μακεδονικών τάφων που έχουν ανασκαφεί.

ΝΑ, ΤΙ ΒΡΗΚΕ Ο ΩΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ!


Χαλάει κόσμο στη Γαλλία το βιβλίο της Βαλερύ Τριελβελαίρ που βγάζει στον άερα και τις πιο προσωπικές τους στιγμές, όταν ήταν ζευγάρι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ωλάντ. Σε μία εντελώς μαλακισμένη γυναικεία κουβέντα της δημοσιογράφου θα σταθώ.
-Η άλλη τι παραπάνω είχε από μένα; Τι βρήκε σ' αυτήν που εγώ δεν το έχω;
Κι όμως, κυρίες και κύριοι, μία τόσο γελοία κουβέντα, ένα τόσο ανόητο παράπονο, το ακούς από γυναίκα μορφωμένη. Γιατί; Επειδή μιλάει η πληγωμένη στον γυναικείο της εγωισμό.

Όταν η καρδιά σας ξανασκιρτήσει, αποδεχτείτε πλήρως τον άνθρωπο για τον οποίο χτύπησε, γιατί αυτόν θέλετε και όχι αυτό που έχετε στα όνειρά σας.

Κάποτε, σε αισθάνθηκα, κάτι μέσα μου για σένα σπάραξε και θέλησα περισσότερα μαζί σου να γνωρίσω. Κάποτε, όρκοι δόθηκαν και για την αιωνιότητα σφιχταγκαλιασμένοι ονειρευόμασταν. Κάποτε, ήσουν το πλάσμα το τέλειο, που η παρουσία του και μόνο, για την καρδιά μου αρκούσε.
Ύστερα, είδα στίγματα συμπεριφοράς μικρά, που θάμπωναν αυτήν την τελειότητα. Δεν πειράζει είπα, είναι ο άνθρωπός μου και με την αγάπη μου θα τα αλλάξει. Στο συζήτησα στην αρχή με λόγια απλά. Είπες, πως προσπάθεια θα κάνεις. Και σαν τα έβλεπα ξανά και ξανά, απαίτηση για την αγάπη μας την αλλαγή τους σου έθεσα.
Τολμώ να παραδεχτώ, πως για την αγάπη έκανες προσπάθεια μεγάλη. Και με την πάροδο του καιρού, όλα αυτά που ελαττώματά σου ήταν, τα είχες αποβάλλει. Αλλά όταν συνέβη πια αυτό, βρήκα τον εαυτό μου σε θυμό μεγάλο. Απέναντί σου να ξεσπάσω δεν μπορώ, τι να σου ζητήσω πια, να αλλάξεις και άλλο; Όμως μέσα μου βαθιά το κατανοώ, δεν είσαι πια ο άνθρωπος που κάποτε αγάπησα, αλλά το κάτι άλλο.
Είσαι αυτό που μέσα από τις φοβίες μου μέρα τη μέρα εγώ το έπλασα. Είσαι αυτό που έφτιαξα και όχι αυτό που πρωτοβρήκα. Είσαι αυτό που στο όνομα της αγάπης, την αγάπη της προσωπικότητάς σου δεν τη σεβάστηκα. Είσαι αυτό που είναι άγνωστο πια σε εμένα, γιατί το μέλι δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου, αλλά αυτό που είχα τότε βρει.
Φίλοι μου καλοί, όταν η καρδιά σας ξανασκιρτήσει, αποδεχτείτε πλήρως τον άνθρωπο για τον οποίο χτύπησε, γιατί αυτόν θέλετε και όχι αυτό που έχετε στα όνειρά σας.

Κάποτε, σε αισθάνθηκα, κάτι μέσα μου για σένα σπάραξε και θέλησα περισσότερα μαζί σου να γνωρίσω.

 Κάποτε, όρκοι δόθηκαν και για την αιωνιότητα σφιχταγκαλιασμένοι ονειρευόμασταν.

 Κάποτε, ήσουν το πλάσμα το τέλειο, που η παρουσία του και μόνο, για την καρδιά μου αρκούσε.

Ύστερα, είδα στίγματα συμπεριφοράς μικρά, που θάμπωναν αυτήν την τελειότητα. 


Δεν πειράζει είπα, είναι ο άνθρωπός μου και με την αγάπη μου θα τα αλλάξει. 

Στο συζήτησα στην αρχή με λόγια απλά. 

Είπες, πως προσπάθεια θα κάνεις. 

Και σαν τα έβλεπα ξανά και ξανά, απαίτηση για την αγάπη μας την αλλαγή τους σου έθεσα.

Στην Ινδία ανακαλύφθηκαν βραχογραφίες με εξωγήινους


Ο  Ινδός αρχαιολόγος J.RBhagat δείχνει τις πανάρχαιες ζωγραφικές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας «Times of India» οι ζωγραφικές που ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο στην ινδική  ομόσπονδη πολιτεία Τσατίσγκαρ 
[Chhattisgarh], περίπου 130 χιλιόμετρα από το Ραϊπούρ, δεν απεικονίζονται ανθρωποειδή του παρελθόντος, αλλά, πιθανόν, εξωγήινοι επισκέπτες.

Οι ζωγραφικές βρέθηκαν σε σπήλαια που εκτείνονται στα χωριά Τσαντέλ και Γκοτίτολα.
Απεικονίζονται όντα που φέρουν στολές παράξενες και ένα όχημα το οποίο δείχνει ότι είναι ιπτάμενος δίσκος που στηρίζεται σε τρία πόδια στη γη.

Η ζωγραφικές είναι ηλικίας 10.000 ετών, σύμφωνα με τους Ινδούς αρχαιολόγους.
Με την ανακάλυψη αυτή, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των οπαδών της εξωγήινης ζωής. Πιστεύουν ότι οι αρχαίοι καλλιτέχνες έχουν απεικονίσει τα όντα τα οποία είχαν έρθει από το διάστημα στη Γη.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

pisces-new-moon


Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου , στην 16ο17΄μοίρα του υδάτινου Ιχθύ, εκφράζει την μεταβλητή ενέργεια που παρασύρει με τις μαγικές , μεταφυσικές της ιδιότητες , ανοίγοντας το πέπλο που σε χωρίζει από την «αόρατη» πλευρά.
Ο Ήλιος στο γήινο ζώδιο της Παρθένου δίνει έμφαση στην πρακτική πλευρά της ζωής σου και με κυβερνήτη τον Ερμή καταναλώνεσαι σε μικρούς καθημερινούς αγώνες που θα αναδείξουν όμως την επιθυμία σου να υπηρετήσεις το γενικό καλό .
Η Σελήνη στους Ιχθύες αποζητά την απομόνωση και για να προχωρήσεις τη ζωή σου  πρέπει να νικήσεις το ανικανοποίητο συναίσθημα που σε κυριεύει ,όταν νιώθεις μόνος/η.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα