Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Όσα δε μάθαμε είναι όσα δε μπορούσαμε να αντέξουμε



Τι απέγιναν τα μηνύματα που δεν στάλθηκαν ποτέ; 

Ένας παραλήπτης που δεν έμαθε ποτέ τίποτα και ένας παρά λίγο αποστολέας να μην θέλει να μοιραστεί όσα έγραψε. 

Σκέψεις που δεν άντεξαν να γίνουν λόγια, λέξεις που αποθηκεύτηκαν στα «πρόχειρα», πρόχειρα που θάφτηκαν στον κάδο ανακύκλωσης ή μουτζουρώθηκαν σε σημείο που σκίσανε το χαρτί.

 Απόψε τριγυρνάω στη πόλη και ψάχνω πνιγμένες λέξεις και τις βλέπω παντού γύρω μου.

 Τις βλέπω γραμμένες στο τοίχο ανώνυμες, να αναζητούν απεγνωσμένα διέξοδο. Να αναζητούν κοινό. 

Τις ακούω σε στίχους από τραγούδια, ακόμα και στην ίδια τη μουσική. 

4 απίστευτα πράγματα που μπορείς να κάνεις με την… καφετιέρα!



Γιατί τελικά δε φτιάχνει μόνο… καφέ!…
Καφετιέρα
Μπορεί το όνομά της να σε παραπέμπει σε καφέ, αλλά τελικά μπορεί να έχει ποικίλες χρήσεις. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε με την συσκευή που φτιάχνει καφέ;
Για δείτε:
1. Φτιάξτε τσάι: Ναι, στην καφετιέρα! Πάρτε χαμομήλι, μέντα ή ό,τι άλλο λαχταράτε και προσθέστε τα φύλλα τους στο φίλτρο. Τοποθετήστε το νερό όπως ακριβώς θα φτιάχνατε τον καφέ σας και σε λίγα λεπτά θα έχετε στα χέρια σας το καυτό τσάι σας. Αν πάλι έχετε φακελάκια, τοποθετήστε τα στη θήκη που ρίχνετε τον καφέ. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο!

Αφού δεν "μπορούν" οι ζωντανοί Έλληνες να λύσουν το “μακεδονικό” ζήτημα ας το λύσουν οι νεκροί

Η ελληνικότητα του μακεδονικού τάφου θα “φωνάξει” και μάλιστα εκκωφαντικά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αφού δεν "μπορούν" οι ζωντανοί Έλληνες να λύσουν το “μακεδονικό” ζήτημα ας το λύσουν οι νεκροί. Αυτά τα ανήσυχα κρυμμένα μέρη.....κάτι θέλουν να μας δείξουν. Κάτι θέλουν να μας πουν. Ίσως τώρα ήταν γραμμένο να μας "μιλήσουν"...Τώρα που ο Ελληνισμός προδόθηκε...πισώπλατα!. Τώρα που η χώρα ξεπουλιέται, όπως ξεπουλιούνται και οι ελπίδες ....μιας ολόκληρης γενιάς.....εξαιτίας μιας άλλης γενιάς που τα έφαγε και μιλά για "κακό" η για "καλό" ΔΝΤ... Τώρα που η Νέα Τάξη “χτυπάει” με όλους τους τρόπους την έννοια της οικογένειας εφόσον εκεί βλέπει τον απόλυτο εχθρό της. Την Νέα προτεσταντική Τάξη που λατρεύει , τους ανώμαλους, τους αλλόθρησκους, τους παιδεραστές, τους κτηνοβάτες, τους ρουφιάνους και όποιους με τις επιλογές τους μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και να μπερδέψουν τα νεαρά μέλη της. Την κοινωνία που η Νέα Τάξη θέλει διαλυμένη και χωρίς συμπαράσταση από πουθενά. Τα έθνη που η Νέα Τάξη τα θέλει κουρελιασμένα και χωρίς μνήμη παρέα με “πεμπτοφαλαγγίτες” των Μ.Κ.Ο. Αυτά τα ανήσυχα μέρη κάτι θέλουν να μας πουν......
p.m.

Η ελληνικότητα του μακεδονικού τάφου θα “φωνάξει” και μάλιστα 

εκκωφαντικά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Αφού δεν "μπορούν" οι ζωντανοί Έλληνες να λύσουν το “μακεδονικό” ζήτημα 

ας το λύσουν οι νεκροί. 

Αυτά τα ανήσυχα κρυμμένα μέρη.....κάτι θέλουν να μας δείξουν. 

Κάτι θέλουν να μας πουν. 

Ίσως τώρα ήταν γραμμένο να μας "μιλήσουν"...Τώρα που ο Ελληνισμός 

προδόθηκε...πισώπλατα!.

Τροφές για εύκολη πέψη

Λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής, δεν τρώμε σωστά και όπως απαιτεί ο οργανισμός μας. Κατά συνέπεια αντιμετωπίζουμε πολλά διατροφικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η δυσπεψία. Κάποιοι λόγοι που  την προκαλούν είναι το ωράριο που τρώμε, η υπερκατανάλωση τηγανιτών και πικάντικων φαγητών, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, ηυπερβολική πρόσληψη καφεΐνης, η έλλειψη ύπνου, το στρεςκαι άλλα. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να διευκολύνουν την πέψη μας. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ένα βήμα πριν από το μεγάλο μυστικό


Δύο δυναμικές, πανέμορφες Καρυάτιδες κρατούν καλά φυλαγμένο το μυστικό του τάφου και φροντίζουν να είναι αδιατάρακτος ο αιώνιος ύπνος του νεκρού στον λόφο Καστά της Αμφίπολης. Όπως αποκαλύπτουν οι αρχαιολόγοι, οι καρυάτιδες δεν είχαν τοποθετηθεί απλώς ως διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και για να αποτρέψουν την είσοδο τυμβωρύχων.

Με τη δυναμική κίνηση του ενός χεριού τους (αριστερό - δεξί αντίστοιχα) είναι σαν να απαγορεύουν στους συλητές να μπουν, φροντίζοντας με την αποτρεπτική τους κίνηση και στάση να τους υπενθυμίζουν ότι τους αναμένει τιμωρία. Με την αποκάλυψή τους οι αρχαιολόγοι φθάνουν ένα βήμα πριν από το μεγάλο μυστικό και την «καρδιά» του αρχαίου τάφου.

Πως εξηγεί η γ.γ. του υπ. Πολιτισμού την απουσία προσώπου στην Καρυάτιδα

Σε γήρανση των υλικών και πιθανή πτώση λίθων από πάνω, εξηγεί η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την απουσία μέρους του προσώπου της μίας καρυάτιδας που αποκαλύφθηκε στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!



Μέσα από την εμπειρία της ζωής, η Εσωτερική Εξέλιξη, ποτέ δεν αποτελούσε μία απλή, ή εύκολη υπόθεση. Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία όμως, δεν έχει να κάνει πράγματι με αντικειμενική πολυπλοκότητα και δυσκολία, αλλά εξαιτίας όλων των αντιστάσεων (που έχουμε «λειτουργήσει» στο σκηνικό της ζωής μας, έχουμε αναπτύξει και μάθει), από τότε που γεννηθήκαμε, μέχρι την συνειδητοποίηση - απόφαση μας να εξελιχθούμε.

Αυτές οι αντιστάσεις, υφίστανται, εξαιτίας της γαλούχησης και εκπαίδευσης μας από το περιβάλλον το οποίο βρήκαμε ερχόμενοι εδώ, στο γήινο κόσμο του πλανήτη μας. Γαλούχηση από τους γονείς, την ευρύτερη οικογένεια και το σύστημα πεποιθήσεων της, από τα πρέπει του κοινωνικού περίγυρου του οποίου γνωρίσαμε, (γειτονιά, εκπαιδευτικό σύστημα, συγγενείς, φίλοι), και κατόπιν μεγαλώνοντας, του ευρύτερου περιβάλλοντος της κοινωνίας. (Μέσω της Ηθικής, της Πολιτικής, της Θρησκεία, του Κρατικού μηχανισμού κλπ)

Δημιουργείται λοιπόν από αυτή τη γαλούχηση, ένα σύστημα Αξιών μέσα μας περί σωστού και λάθους, το οποίο μας κάνει να δημιουργούμε, (χωρίς αυτό να το συνειδητοποιούμε), την λεγόμενη προσωπικότητα μας. Τον εαυτό που χτίσαμε σε ατομικό επίπεδο ως αναγνωρισμένο «εγώ».

Επιστροφή στην κανονικότητα


Εξαιρετικά αισιόδοξα κρίνονται τα νέα για την ελληνική κοινωνία, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Reasearch που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής, οι Έλληνες αρχίζουν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ της κρίσης και μαθαίνουν σιγά σιγά να χορταίνουν την πείνα τους με αέρα κοπανιστό.

Συγκεκριμένα, τα ελληνικά νοικοκυριά εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξα για την εξέλιξη των οικονομικών τους κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού τα μέρη όπου κατεξοχήν ανθεί η αισιοδοξία είναι τα ψυχιατρεία.

Από την άλλη, το 40,5% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία θα χειροτερέψει κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφού όταν είσαι απαισιόδοξος δεν απογοητεύεσαι ποτέ, ενώ όταν είσαι αισιόδοξος το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα Σημάδια Των Καιρών....Αύγουστος 2014 (Βίντεο)



Ενώ οι δυτικοί ηγέτες σχεδιάζουν περισσότερους πολέμους για να αποσπάσουν την προσοχή, η Μητέρα Φύση εξαπόλυσε την οργή της τον περασμένο μήνα, με τη μορφή καταρρακτωδών βροχοπτώσεων και καταστροφικών κατολισθήσεων σε όλες τις ηπείρους. Από τις ΗΠΑ έως τη Νιγηρία, από τα Βαλκάνια μέχρι την Ιαπωνία, οι απότομες πλημμύρες από ξαφνικές καταιγίδες μετέτρεψαν αυτοκινητόδρομους σε βουνά και ποτάμια σε βρύσες λάσπης και βράχων. Τρεις υδροστρόβιλοι εμφανίστηκαν έξω από τις σουηδικές ακτές, έξι υδροστρόβιλοι- ορισμένοι από αυτούς έφτασαν έως την ξηρά - τρομοκράτησαν τους κάτοικους στη Γένοβα, και ανεμοστρόβιλοι ΞΑΝΑ έπληξαν την Κωνσταντινούπολη και την πόλη του San Cristobal de las Casas στο νότιο Μεξικό.

Πυρκαγιές μαίνονται  και «σοβαρή ξηρασία» εναλλάσσονται με «μουσώνες» στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Οι χειρότερες πυρκαγιές καίνε στις πιο βόρειες περιοχές του πλανήτη: τον Καναδά και τη Σιβηρία. Περισσότεροι τυφώνες χτύπησαν στην Ιαπωνία και την Κίνα, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εν τω μεταξύ, τυφώνες τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό προκάλεσαν ζημιές στις ακτές της Καλιφόρνια και της Χαβάη.

Τεράστια έκρηξη μετεωρίτη πάνω από την πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανίγκουα..Μήπως μέρος του αστεροειδή 2014 RC προσέκρουσε στη Γη; (Βιντεο)


Μια φωτογραφία του εισερχόμενου θραύσματος από τον αστεροειδή / κομήτη πάνω από την Μανάγκουα, Νικαράγουα. 

Πως το είπε η NASA στη δήλωσή της για το χθεσινό «fly-by» του αστεροειδή 2014 RC;

 "... Δεν θα υπάρξει καμία πρόσκρουση."

 Προς τιμήν τους, είχαν υπολογίσει ότι θα περάσει αρκετά κοντά, μέσα στο γεωσύγχρονο δαχτυλίδι της Γης των επικοινωνιών και των μετεωρολογικών δορυφόρων, περίπου 36.000 χλμ από την επιφάνεια του πλανήτη. 

Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές


Φωτογραφία: Σύντομα άρχισα να βλέπω τους καρπούς των προσπαθειών μου. Μια μεγαλύτερη διαύγεια και η διέγερση ενός άγρυπνου πνεύματος μου αποκάλυπτε κόσμους, που μέχρι τότε ήταν αόρατοι, και μου επέτρεπαν να πραγματοποιήσω ανακαλύψεις απλές κι όμως επαναστατικές. Παρατηρώντας τον αυξανόμενο αριθμό των υπέρβαρων ανθρώπων και την εξάπλωση αυτού του φαινομένου, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη και την Αμερική, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, ζήτησα από τον Dreamer μια εξήγηση. Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές. Πίσω από τη μακάβρια θεατρικότητα των αστεϊσμών και επιδεικτική γενναιοδωρία, που συχνά συναντάμε στους χοντρούς ανθρώπους κρύβεται η απάρνηση της ζωής, η προσπάθεια τους ν' αυτοκτονήσουν».
Η συχνά τερατώδης μεταμόρφωση των σωμάτων τους, είναι μονάχα η πιο χυδαία αντανάκλαση, το οξυμένο σύμπτωμα μιας κακής διατροφής της ψυχής. Η καταβρόχθιση junk food, η αφομοίωση βλαβερών τροφών ή χιλιάδων θερμίδων, είναι απλά η συνέπεια μιας ασθένειας του Είναι.
Όταν έδωσα στον Dreamer την πληροφορία ότι στις ΗΠΑ οι υπέρβαροι είχαν ξεπεράσει κατά ένα μικρό ποσοστό το μισό του πληθυσμού, είπε: «Είναι το σημάδι αδυναμίας της Θέλησης ενός ολόκληρου λαού... Ένας πολιτισμός που εξαρτάται από το φαγητό αφανίζεται. Και η οικονομία του, σαν σκιά του Είναι, θα αντανακλάσει αυτή την εξάρτηση, το σκοτείνιασμα της θέλησης. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα εξασθενίσει και θα καταβροχθιστεί από πιο γρήγορα αρπακτικά, από πιο ακέραιους πολιτισμούς.
Your physical destiny is intimately related to your mental, emotional, financial destinies» = Η σωματική σου μοίρα είναι στενά συνδεδεμένη με την νοητική, συναισθηματική και οικονομική σου μοίρα.
Μαζί με τη ζωτικότητά μου ένιωσα να αυξάνεται κι ένα αίσθημα αγάπης για τον πλησίον μου, μια διάθεση να κάνω κάτι για τους άλλους, για όσους έβλεπα να βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια ζωή χωρίς διέξοδο. Ήταν κάτι που δεν είχα νιώσει ποτέ πριν• ένα είδος compassion για εκείνα τα πλάσματα που τα έβλεπα μονίμως βυθισμένα στην αγωνία.
«Μην επαναπαύεσαι! - μου φώναξε κάποτε, βομβαρδίζοντάς με έντονα με πύρινες λέξεις - Η μεμψιμοιρία σου δανείζεται την κατάσταση της ανθρωπότητας για να κρυφτεί και να διαιωνιστεί. Η ματαιοδοξία σου σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις ήδη θεραπευτεί και ότι μπορείς να κάνεις κάτι για τους άλλους...
Άσε να βοηθήσει τον κόσμο όποιος είναι ήδη αποκομμένος από αυτόν!».
Αρκετό καιρό αργότερα, θα καταλάβαινα το νόημα εκείνων των λέξεων και θα άνοιγα τα μάτια για να δω την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τον αλτρουισμό, πίσω από κάθε είδος συμπαράστασης που προάγουν τα ιδρύματα που βασίζονται στα αισθήματα ενοχής του κόσμου. «Είναι οργανισμοί που έχουν ως μοναδικό σκοπό να διαιωνίζονται» - τους στιγμάτισε ο Dreamer — «Είναι ειδικοί στο να εξασφαλίζουν κεφάλαια και να συγκεντρώνουν πόρους, που μετά σκορπίζουν και σπαταλούν, καταφέρνοντας με δυσκολία να διατηρηθούν ακόμα και οι ίδιοι.
Εάν σηκώσεις το παραπέτασμα καπνού κάθε είδους φιλανθρωπίας, θα ανακαλύψεις ότι πίσω από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων, και τους salvation armies, πίσω από τη βοήθεια σε γιατρούς, φάρμακα και τροφές, κρύβεται η πιο απάνθρωπη εγκληματικότητα και η πιο σκληρή δράση εναντίον του ανθρώπου...
Μην χάνεσαι σε οδυρμούς και αξιολύπητες συμπόνιες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι στη θέση κάποιου άλλου. Εκείνος πρέπει, μονάχα εκείνος, να αδράξει την ευκαιρία. Everything happens for a reason and a purpose, and it serves you»
Όποιος δεν νίκησε την ψευτιά μέσα του, όποιος δεν έχει συνειδητοποιήσει την αυτοκαταστροφή που συνεχώς συμβαίνει στον εαυτό του, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για κανέναν.
 'Man dies because he lies ' ήταν το ρητό που επινόησε ο Dreamer για να κλείσει την ομιλία Του, σαν περίληψη του ανθρώπινου δράματος που είναι η ψευτιά. Ο άνθρωπος πεθαίνει γιατί λέει ψέματα... και προπαντός στον εαυτό του.
Elio D’ Anna "Η Σχολή των Θεών''

 Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές. Πίσω από τη μακάβρια θεατρικότητα των αστεϊσμών και επιδεικτική γενναιοδωρία, που συχνά συναντάμε στους χοντρούς ανθρώπους κρύβεται η απάρνηση της ζωής,η προσπάθεια τους ν' αυτοκτονήσουν».

Η συχνά τερατώδης μεταμόρφωση των σωμάτων τους, είναι μονάχα η πιο χυδαία αντανάκλαση, το οξυμένο σύμπτωμα μιας κακής διατροφής της ψυχής. Η καταβρόχθιση junk food, η αφομοίωση βλαβερών τροφών ή χιλιάδων θερμίδων, είναι απλά η συνέπεια μιας ασθένειας του Είναι.

Σύντομα άρχισα να βλέπω τους καρπούς των προσπαθειών μου. Μια μεγαλύτερη διαύγεια και η διέγερση ενός άγρυπνου πνεύματος μου αποκάλυπτε κόσμους, που μέχρι τότε ήταν αόρατοι, και μου επέτρεπαν να πραγματοποιήσω ανακαλύψεις απλές κι όμως επαναστατικές. Παρατηρώντας τον αυξανόμενο αριθμό των υπέρβαρων ανθρώπων και την εξάπλωση αυτού του φαινομένου, όχι μόνο στη Νέα Υόρκη και την Αμερική, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου, ζήτησα από τον Dreamer μια εξήγηση. Η ψευτιά κρύβεται πίσω από πολλές μάσκες - μου είπε — Η παχυσαρκία είναι μια από αυτές. Πίσω από τη μακάβρια θεατρικότητα των αστεϊσμών και επιδεικτική γενναιοδωρία, που συχνά συναντάμε στους χοντρούς ανθρώπους κρύβεται η απάρνηση της ζωής, η προσπάθεια τους ν' αυτοκτονήσουν».

Γνωρίστε τον έρωτα της ζωής σας βάσει γονιδίων

Είστε τόσο πολυάσχολοι, που δεν έχετε χρόνο για να γνωρίσετε τον έρωτα της ζωής σας; Μία νέα ιστοσελίδα γνωριμιών, που ονομάζεται «SingldOut» (http://singldout.com/), δοκιμάζει μία μοναδική προσέγγιση του παραδοσιακού… προξενιού: χρησιμοποιεί μέχρι και το DNA για να βρει το ιδανικό ταίρι για εσάς!
loveΑφήστε το DNA σας να αποφασίσει για το ταίρι σας
Η Jana Bayad και η Elle France είχαν κουραστεί από τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες γνωριμιών. Ήταν αρκετά χρονοβόρες και τους «ρουφούσαν» όλη την ενέργεια, χωρίς να αποδεικνύονται αποτελεσματικές.
«Έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν κάθε σχετική ιστοσελίδα που υπάρχει και έχω γνωρίσει πολύ καλούς ανθρώπους, με τους οποίους όμως δεν υπήρξε καμία “χημεία”. Σκοπός μου όμως δεν ήταν απλά να γνωρίσω καλούς κι ευγενικούς ανθρώπους» είπε η Jana μιλώντας στο Business Insider.
Οι δυο τους λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Ιστορική ανατροπή: Σταυρός κρέμεται στο στήθος της Καρυάτιδας!

Νέα κοσμοϊστορικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, 

καθοδηγούσε από την αρχαιότητα το Έθνος, ήρθαν στο φως με την αποκάλυψη 

των Καρυάτιδων στην Αμφίπολη. Να γιατί οι εχθροί της Ελλάδος, έκαναν τα 

πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια!
  • Η αυθεντική φωτογραφία της δυτικής Καρυάτιδας, στο στήθος της οποίας διακρίνεται καθαρά ο σταυρός.
    Η αυθεντική φωτογραφία της δυτικής Καρυάτιδας, στο στήθος της οποίας

    διακρίνεται καθαρά ο σταυρός.

Είναι σχεδόν βέβαιο πλέον, πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε από το βήμα της ΔΕΘ για τον «οιωνό της Αμφίπολης» και ότι «φιλότιμο είναι να σέβεσαι την Ορθοδοξία», είχε στο μυαλό του το συγκλονιστικό εύρημα του Τύμβου.

Στη Σκωτία πυροδοτείται μια βόμβα

photo: rk_pix@Flickr

(Σήμερα σας προσκαλώ να πάμε ένα ταξίδι με το μυαλό μας – στο άμεσο μέλλον. Έστω λοιπόν, ότι βρισκόμαστε στον Οκτώβριο 2014 και ότι -)
Στις 18 Σεπτεμβρίου η Σκωτία (επιβεβαιώνοντας τις τελευταίες προβλέψεις που έδιναν μικρή υπεροχή στο «ναι» της απόσχισης) στο δημοψήφισμά της έκρινε, με μικρή διαφορά, ότι είναι προς το συμφέρον της η αποκόλλησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Εργατικό Κόμμα, που ο κύριος όγκος των δυνάμεών του βρισκόταν στη Σκωτία και που πήρε πάνω του την καμπάνια του «όχι», βρίσκεται ενώπιον μιας σοβαρής πολιτικής ήττας. Το Συντηρητικό Κόμμα ομοίως βρίσκεται στα πρόθυρα της συντριβής, καθώς στην ιστορία θα μείνει ο Κάμερον ως ο ηγέτης που επί των ημερών του -ειρηνικά!- η χώρα του διαμελίστηκε έπειτα από 307 χρόνια ενότητας. Φυσικά θριαμβευτές βγαίνουν το UKIP και η ακροδεξιά.
(Αυτά σε πρώτη ανάγνωση. Πάμε και στη «δεύτερη»:)

Δουλέψτε μας κι άλλο, αντέχουμε

Photo: G. Papanikos @fosphotos.com

Ευτυχώς που αυτό το Σαββατοκύριακο «ανέτειλαν» μέσα από το χώμα και ομόρφυναν λίγο τη ζωή μας οι δύο Καρυάτιδες στην Αμφίπολη. Είναι στέρεες, όμορφες, αυθεντικές. Γιατί οι πολιτικοί, οι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η θεσμική αντιπολίτευση δεν είναι. Μας δουλεύουν απλόχερα και αχρείαστα. Και ούτε που δίνουν σημασία αν ποδοπατούν τη λογική μας. Σαν να κάναμε τατουάζ στο μέτωπό μας τη φράση της μόδας, «δώστε πόνο». Πρωταγωνιστές Σαμαράς-Βενιζέλος αλλά και άλλοι.
  • Πρώτα από όλα ο πρωθυπουργός. Μίλησε στη Θεσσαλονίκη με τέτοια άνεση για τα λάθη του παρελθόντος και με τον Κώστα Καραμανλή παρόντα, που έλεγες πως ο κυρ-Αντώνης ήλθε με το αστρόπλοιο USS Enterprise από τα βάθη του Σύμπαντος από όπου τα παρακολουθούσε όλα χωρίς να έχει, λόγω απόστασης, καμία συμμετοχή. Και στο τέλος ξαναμπήκε στο αστρόπλοιό του για να εξαφανιστεί με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός (warp factor >1), για να μην προλάβει κάποιος και τον ρωτήσει «τι είναι αυτά που μας είπες; Πας καλά;».

Χάστε τα παραπανίσια κιλά τρώγοντας. Έξυπνες τεχνικές για να κόψετε την όρεξη.


Επιμέλεια Αγγελική Μήλιου, βιολόγος 
Το καλοκαίρι φεύγει αλλά είναι πολύ πιθανό να αφήνει πέρα από τις καλές αναμνήσεις και μερικά κιλά παραπάνω. Η άσκηση αλλά και απλές καθημερινές συνήθειες, όπως έχω γράψει σε παλαιότερα άρθρα, είναι κατάλληλα να κρατήσουν την φόρμα μας. Το περπάτημα, το κολύμπι βοηθούν πάρα πολύ στον έλεγχο του βάρους μας αλλά και της καλής μας υγείας. Όμως, καλά όλα αυτά, αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορούμε να ξεγελάσουμε την όρεξη μας και να την περιορίσουμε όταν μας έρχεται να καταναλώσουμε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή στο τραπέζι μας;

Η ιδέα των τροφών που κόβουν την όρεξη στηρίζεται πάνω στην ογκομετρική, όπως ονομάζεται, θεωρία. Yπάρχουν τροφές πλούσιες σε όγκο αλλά με χαμηλή θερμιδική αξία που η κατανάλωσή τους θα βοηθήσει τον οργανισμό να τείνει να τρώει λιγότερο κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ποιες τροφές είναι αυτές, που μπορούν να κόψουν την όρεξη;

Αν κάνετε αυτά, καταστρέφετε σταθερά το συκώτι σας

Αν κάνετε αυτά, καταστρέφετε σταθερά το συκώτι σας
Με βάρος περίπου 1,3 κιλά, το ήπαρ (συκώτι) είναι το 2ο μεγαλύτερο όργανο του σώματος μετά το δέρμα.
Το συκώτι εκτελεί πολλές βασικές λειτουργίες που σχετίζονται με την πέψη, τον μεταβολισμό, την ανοσία σε βλαβερές ουσίες και την αποθήκευση των θρεπτικών ουσιών μέσα στο σώμα.
Προκειμένου να έχουμε ένα υγιές ήπαρ, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι καθημερινές δραστηριότητες τις οποίες πρέπει να αποφύγουμε.
Δείτε στην παρακάτω λίστα τι μπορεί να κάνετε και καταστρέφετε καθημερινά στο συκώτι σας:

Δεντρολίβανο:καταπολεμά άσθμα καθαρίζει τους πνεύμονες και βάφει τα μαλλιά!

ΔΕΝΤΡΟΛΊΒΑΝΟ (ROSMARINUS OFFICINALIS)
Τμήμα που χρησιμοποιείται: Φύλλα.
Συχνά χρησιμοποιείται ενάντια σε πονοκέφαλο, εντερικούς πόνους, κρυολόγημα, νευρικότητα, κατάθλιψη και ταχυκαρδία. Καθαρίζει τους πνεύμονες και γι' αυτό κάνει καλό στο άσθμα η εισπνοή τού ατμού του: πρόσθεσε ένα δυνατό τσάι στο μπάνιο σου.
Φτιάξτε τσάι και πιείτε 3 με 4 φορές την ημέρα από μία κούπα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια, τα μαλλιά, το σουτιέν σου, το τζιν, το σκύλο σου...




Είναι η καλή νοικοκυρά δούλα και κυρά; Δες κάθε πότε πρέπει να πλένεις για να είσαι καθαρή, αλλά να μη γίνεσαι σκλάβα.

Μάθε με τι συχνότητα πρέπει να πλένεις το καθετί για να μην είσαι ούτε υποχόνδρια ούτε και τσακωμένη με την καθαριότητα. 





Μακεδονία ξακουστή του κάθε μύθου η χώρα

Γράφει η Αγγελική Κώττη //

foto_1Περίπου τέσσερις δεκαετίες πριν, ο αείμνηστος Μανόλης Ανδρόνικος αποκάλυψε στις Αιγές την εντυπωσιακότερη συστάδα μακεδονικών τάφων, που έμελλε να αποτελέσει το πιο διάσημο ανασκαφικό εύρημα του περασμένου αιώνα. Οι τάφοι που ο ίδιος απέδωσε τον Φίλιππο Β, στον Αλέξανδρο τον Δ, μαζί με τον λεγόμενο «τάφο της Περσεφόνης» λόγω του ονόματος των νεκρών τους, λόγω της ιστορικότητας των προσώπων τους, όπως και χάρη στα πολύχρυσα κτερίσματά τους, έγιναν γνωστοί διεθνώς, και προκάλεσαν πανελλήνια συγκίνηση.

Όσοι το είχαν ζήσει ίσως θυμούνται, για τους νεότερους όμως, θα πρέπει να επισημανθεί πως ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο γνωστός, της ΕΡΕ, της βίας και νοθείας, που κυβερνούσε επί δολοφονίας Λαμπράκη κ.λπ., ο οποίος επιπλέον είχε γεννηθεί στη μακεδονική Πρώτη Σερρών) ΔΕΝ έκανε την ανακοίνωση του ευρήματος, ούτε και είχε δημοσιοποιήσει οτιδήποτε περί της ανασκαφής. Η πρώτη του φυσική επαφή με τα ευρήματα υπήρξε, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν εκείνα είχαν μεταφερθεί πλέον, με άκρα μυστικότητα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τις ανακοινώσεις έκανε εκείνος που είχε δικαίωμα και όφειλε να τις κάνει, ο καθηγητής Ανδρόνικος.

Πιο ευάλωτοι σε κατάθλιψη και εθισμούς οι δημιουργικοί άνθρωποι


Robin-WilliamsΗ διασημότητα και τα πλούτη δεν βοηθούν σε τίποτα για αυτό: ηθοποιοί, μουσικοί και συγγραφείς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις —όπως ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς, που βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης—, σε σύγκριση με τους κοινούς θνητούς, σύμφωνα με ειδικούς.
Καλλιτέχνες όπως ο Τζιμ Κάρεϊ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ο Μελ Γκίμπσον έχουν μιλήσει δημόσια για τις εξαρτήσεις τους, που συνδέονταν, ή όχι, με την κατανάλωση αλκοόλ και την χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Η υπεύθυνη τύπου του Ρόμπιν Ουίλιαμς, εξήγησε ότι ο πρωταγωνιστής των ταινιών "Good Morning Vietnam", "Mrs Doubtfire", "Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ" και "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών",  υπέφερε τον τελευταίο καιρό από «σοβαρή κατάθλιψη».
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ουίλιαμς βρέθηκε απαγχονισμένος με μια ζώνη και με τις φλέβες κομμένες. Η αιτία του θανάτου του είναι «αυτοκτονία από ασφυξία».  

Μια γυναίκα μόνο ξέρει


 Εύα Αροτσίδου 


«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες», έλεγε η γιαγιά μου.

 Για να γλιτώσω το κήρυγμα, φιλί και δρόμο. 

Ανούσιες συμβουλές, έλεγα, σίγουρη ότι δε θα κάνω ποτέ αυτά που κοροϊδεύω. 

Η γιαγιά που μπορεί να’ χει πια φύγει, αλλά η συμβουλή της με στοιχειώνει ακόμα. 

Ανατροπή. Μόνο έτσι θα χαρακτήριζα τις εξελίξεις στη ζωή μου.

 Ανήσυχο κι ατίθασο πνεύμα, αδυνατούσα να μπω στο καλούπι μιας σχέσης. 

Αποτέλεσμα: Να προτιμώ την ήρεμη και μοναχική ζωή μου. 

Να μεγαλώνω και γιατί όχι, να παραξενεύω. 

Ήταν όμως η σειρά της ανατροπής να πάρει τη σκυτάλη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα