Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 40

909Σ’ έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν, οι θεωρίες για την υγεία δεν θα μπορούσαν να μείνουν ίδιες. Η αλήθεια είναι πως ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθούμε και να υψώσουμε το παράστημά μας μπροστά στο ψυγείο. Τα παραπανίσια κιλά είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της ευεξίας και της ομορφιάς.
Μέχρι πέντε έως δέκα πάνω από το βάρος που αντιστοιχεί στο ύψος μας μπορούν να εγγυηθούν την καλή λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος, του εργοστασίου δηλαδή των ορμονών που ευθύνονται για ό,τι μας συμβαίνει.

Προσοχή! Οι παράγοντες που προκαλούν πολύποδες και καρκίνο

Προσοχή! Οι παράγοντες που προκαλούν πολύποδες και καρκίνο

Οι πολύποδες είναι μικροί όγκοι που εμφανίζονται ως παραμορφώσεις σε διάφορα όργανα, όπως ο λάρυγγας, η χοληδόχος κύστη και η ουροδόχος κύστη καθώς και στα τοιχώματα του παχέος εντέρου, του ορθού και της μήτρας.
Συνήθως είναι καλοήθεις, ωστόσο, όταν αυξάνουν τον όγκο τους, είναι επικίνδυνο να εξελιχθούν σε καρκινικούς όγκους. Για αυτόν το λόγο όλοι οι πολύποδες πρέπει πάντα να αφαιρούνται και να εξετάζονται ιστολογικά.
Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, δεν γνωρίζουν τι πρέπει να προσέχουν σχετικά με τον πολύποδα. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για έναν από τους πιο διαδεδομένους και επικίνδυνους για να εξελιχθούν σε καρκινικούς όγκους πολύποδες, αυτόν του παχέος εντέρου:
Όπως όλοι οι πολύποδες, έτσι και αυτός είναι συνήθως καλοήθης και γίνεται πιο πιθανό να εμφανιστεί με την ηλικία.

Έμπλεξες με παντρεμένο; Καλή τύχη!



Έχουμε μια νεαρή κοπέλα στην πολυκατοικία που τα έχει με παντρεμένο. 

Μην με ρωτήσεις πώς το ξέρω, γιατί εδώ κολλάει η παροιμία «ο κόσμος το΄χει τούμπανο, κι αυτοί κρυφό καμάρι».

 Ένα βράδυ γυρνώντας από τη δουλειά, τους είδα μέσα στο αυτοκίνητό του να μαλώνουν. 

Εκείνη χτυπούσε δυνατά την πόρτα και του φώναζε να μην της ξανατηλεφωνήσει, αν δεν πάρει διαζύγιο. 

Αυτή η κουβέντα της μου καρφώθηκε στο μυαλό και όταν επέστρεψα σπίτι, άρχισα να αναρωτιέμαι για ποιο λόγο μια ελεύθερη γυναίκα, μπλέκει με παντρεμένο. 

Και δε βάζω εισαγωγικά στο «μπλέκει» γιατί πρόκειται περί κυριολεκτικού μπλεξίματος. 

Δεν θα αναφερθώ σε περιπτώσεις όπου ο άντρας δεν ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι είναι παντρεμένος.

 Θα μιλήσω για τις γυναίκες που εν γνώσει τους μπήκαν σε μια τέτοια κατάσταση. 

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ…ΠΙΣΤΗΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΑΝΟΡΕΞΙΑΣ..


Η πρώτη … διάσημη ανορεξική …Δεν ήταν άλλη από την περίφημη ηθοποιό Όντρεϊ Χέπμπορν ( Audrey Hepburn4 Μαΐου 1929 – 20 Ιανουαρίου 1993, (η οποία στην ταινία Tίποτα δεν Είναι πιο Ωραίο από την Αγάπη Breakfast at Tiffany’s καταβροχθίζει με τα μάτια της τα κοσμήματα στις προθήκες του γνωστού νεοϋορκέζικου οίκου Tίφανι.)Καχεκτική και επίπεδη σαν σανίδα, η Xέμπορν τόσο στην ταινία όσο και στην πραγματική της ζωή τρεφόταν με… αέρα κοπανιστό.

Ανάλογες περιπτώσεις , στο χώρο του κινηματογράφου, αποτελούν σήμερα οι ηθοποιοί Kάμερον Nτίαζ και Tζούλια Pόμπερτς ( και οι δύο είναι εξαιρετικά  ανορεξικές).

Mάλιστα οι γάμπες της τελευταίας είναι τόσο αδύνατες, ώστε χρειάστηκε να ….τις ντουμπλάρουν για τις ανάγκες της επιτυχημένης ταινίας Pretty Woman , στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Η ανορεξία δεν είναι ένα φαινόμενο με ιδιαίτερη έξαρση μόνο στους κύκλους των ανθρώπων του θεάματος και της μόδας,αλλα πλήττει όλο και περισσότερες           ( κυρίως γυναίκες) στον ευαίσθητο χώρο της καθημερινής πρόκλησης, τη στιγμή που όλο και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν δυναμικά στο χώρο εργασίας..

Τα πολλά "εγώ"



"Έχουμε δει ότι ο άνθρωπος δεν είναι ένας, αλλά τέσσερις, με κάθε κέντρο να είναι ένας διαφορετικός νους. Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος είναι μια πολλαπλότητα. Ύστερα από μια μεγάλη περίοδο Παρατήρησης του εαυτού είναι δυνατόν κανείς να δει στον εαυτό του αυτή την πολλαπλότητα, όπου το κάθε μέρος της λέει «Εγώ», θεωρώντας πως εκπροσωπεί και το σύνολο του εαυτού.


Κάθε στιγμή αυτά τα «εγώ» αλλάζουν: τη μια στιγμή είναι στο προσκήνιο ένα «εγώ» που θέλει κάτι, την άλλη στιγμή ένα άλλο που αντικρούει την επιθυμία του προηγούμενου χωρίς να ξέρει τίποτε για το πρώτο κ.ο.κ.

Αποδίδουμε στον εαυτό μας πολλά πράγματα τα οποία δεν κατέχουμε, όπως πλήρη συνειδητότητα, θέληση και ένα αληθινό και μόνιμο «Εγώ» το οποίο ποτέ δεν αλλάζει. Όμως πρόκειται για αυταπάτη. Ο άνθρωπος δεν έχει μία επιθυμία αλλά πολλές αντιφατικές επιθυμίες. Ο άνθρωπος δεν είναι συνειδητός, αντιθέτως ζει σχεδόν όλη του τη ζωή κοιμισμένος. Δεν έχει ένα μόνιμο «Εγώ», αλλά μια πολλαπλότητα «εγώ».

Ο ορισμός του τεμπέλη


Η τεμπελιά αποκαλείται η "μητέρα κάθε κακίας", αφού ισχύει κάποιες φορές το "μην κάνεις ποτέ σήμερα, ό,τι μπορείς να αναβάλεις για αύριο".
Η τεμπελιά είναι μία κατάσταση προσωρινής ευτυχίας, καταδικασμένη να λήξει με αναγκαστική προσγείωση στην καθημερινότητα.

Η προσωρινή ευτυχία είναι το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο είδος ευτυχίας και το ισχυρότερο αντίδοτο στο στρες. Ένας τεμπέλης μπορεί να βρει ό,τι χειρότερο υπάρχει, το πρωινό ξύπνημα ή όταν μετά από διακοπές, έρχεται η ώρα να πιάσει και πάλι δουλειά.

Η έννοια του τεμπέλη, μπορούμε να πούμε πως υπάρχει ακόμα από τα παιδικά μας - σχολικά μας χρόνια, όταν μας ξυπνούσε η μαμά μας και εμείς αναζητούσαμε έστω μερικά λεπτά ύπνου παραπάνω. Όταν έρχεται λοιπόν η ώρα για δουλειά ή άλλες δραστηριότητες, ο τεμπέλης, βαριέται και αναβάλλει αμέσως αυτά που είναι να κάνει για αργότερα, με σκοπό να τα αποφύγει.

Πως να μείνεις μόνος σου - Μερικές σημαντικές συμβουλές


Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν τρομοκρατηθεί στην ιδέα και μόνο του να μείνουν μόνοι τους, οι περισσότεροι όμως, ανυπομονούμε να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία και να ζήσουμε μόνοι μας και όπως εμείς θέλουμε.
Οι καιροί βέβαια λόγω της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης της χώρας μας, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο με μεγάλη άνεση, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα πρέπει από πριν να έχετε αποφασίσει και να είστε σε θέση από μόνος σας να διαλέξετε και γιατί όχι να ακολουθήσετε.

Το πιό σημαντικό φυσικά είναι να έχει κανείς δουλειά. Το μεγαλύτερο ζήτημα που πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποιος, είναι το αν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά. Το κόστος διαβίωσης για ένα άτομο είναι αρκετά υψηλότερο από το να μοιράζεται ένα χώρο με ένα άλλο/α άτομο/α. Όχι μόνο θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα σε ενοίκιο, αν είναι μόνος του, αλλά θα πρέπει επίσης και να καλύπτει όλους τους άλλους λογαριασμούς.

Τρώμε σωστά, χωνεύουμε σωστά


  • Μασάτε την τροφή σας καλά (30 φορές κάθε μπουκιά).
  • Μισή ώρα μετά το φαγητό, καλό είναι να πίνετε ένα ζεστό χαμομήλι, τσάι βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, μέντα, φλισκούνι ή κινέζικο πράσινο τσάι (βοηθάνε τη χώνευση).
  • Μην πέφτετε για ύπνο μετά από γεύμα. Περπατήστε τουλάχιστον 100 βήματα.

Η Μιζέρια είναι μεταδοτική



μιζέριαΗ Μιζέρια θέλει παρέα…
Οι μίζεροι άνθρωποι δεν θέλουν γύρω τους ευτυχισμένους ανθρώπους. “Τρέφονται” από την δυστυχία και όπου αυτή λείπει, αυτοί μένουν “νηστικοί”…
Η Μιζέρια είναι μεταδοτική…
Οι μίζεροι άνθρωποι δρουν σαν “βρυκόλακες”. Μετατρέπουν τους ευτυχισμένους γύρω τους σε “δικούς τους”, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν οι ίδιοι. Η Δυστυχία, βλέπετε, κρύβεται ΜΟΝΑΧΑ μέσα στην δυστυχία…
Οι μίζεροι άνθρωποι μισούν τους ευτυχισμένους ανθρώπους γιατί τους θυμίζουν την δική τους δυστυχία.
Και θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τους δουν και εκείνους δυστυχισμένους…

ο έβδομος άνθρωπος

άγαλμα του ποιητή στην ιδιαίτερη του πατρίδα, τη Βουδαπέστη
άγαλμα του ποιητή* στην ιδιαίτερη του πατρίδα, τη Βουδαπέστη
Σαν βγεις στον πηγαιμό γι΄αυτόν τον κόσμο
Καλύτερα να γεννηθείς εφτά φορές
Τη μια σε σπίτι που παίρνει φωτιά
Την άλλη σε πλημμύρα και σε παγωνιά
Την άλλη σε φριχτό τρελοκομείο
Την άλλη σε χωράφι με ώριμη βρώμη
Την άλλη σε μοναστήρι αδειανό
Κι ακόμη μια σε στάβλο με γουρούνια
Έξι μωρά που κλαίνε είναι λίγα
Εσύ ο ίδιος πρέπει να είσαι ο έβδομος
Αν πρέπει να παλεύεις για να ζεις
Ασ’ τον εχθρό να δει εφτά
Έναν που δεν εργάζεται την Κυριακή
Έναν που αρχίζει τη Δευτέρα
Έναν που ‘γινε δάσκαλος και δεν πληρώνεται
Έναν που’ μαθε το κολύμπι καθώς πνιγόταν
Έναν που ρίχτηκε στο δάσος σπόρους
Κι ακόμη έναν που τον προστατεύουνε οι φοβεροί του πρόγονοι
Όμως τα κόλπα αυτά δεν είναι αρκετά
Εσύ ο ίδιος να γίνεις ο έβδομος

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΦΙΓΓΕΣ βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης! ΕΞΥΠΝΗ ΣΙΤΑ τοποθετεί η κυβέρνηση!

megali-provoli-tis-anaskafis-stin-archaia-amfipoli-sta-xena-mesa
Σε θρίλερ αυστηρά ακατάλληλο για καρδιακούς αλλά και για εντομοφοβικούς εξελίσσονται όπως όλα δείχνουν οι ανασκαφές που διενεργούνται εδώ και εβδομάδες στον βασιλικό τάφο της Αμφίπολης Σερρών, αφού τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης κάθε άλλο παρά αισιόδοξα δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από τους ειδικούς.
Πανηγυρική διάψευση όσων έκαναν λόγο για 2 συνολικά σφίγγες στον αρχαίο τάφο!
Εκατοντάδες νέες και άκρως επικίνδυνες σφίγγες ήτανε βαθιά θαμμένες μέσα στον τύμβο!

ExoLance: εκτόξευση «βελών» στον Άρη αναζητώντας ίχνη ζωής (βίντεο)

exolance-2Τη χρηματοδότηση απλών ανθρώπων, με δωρεές που ξεκινούν από 10 δολάρια, ζητεί μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων και ειδικών στην αεροδιαστημική, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για μια αποστολή στον Αρη, η οποία θα μπορούσε να απαντήσει στον κατά πόσο ο Κόκκινος Πλανήτης φιλοξενεί ζωντανούς μικροοργανισμούς. Η ομάδα, στην οποία συμμετέχουν ακόμη και εργαζόμενοι στη NASA, ένας από τους οποίους μάλιστα ανήκει στους χειριστές του ρομπότ Curiosity, έχει «βαφτίσει» τη σχεδιαζόμενη αποστολή ExoLance. Και, με δεδομένη την ύπαρξη νερού στο υπέδαφος του Αρη που έχουν επιβεβαιώσει αρκετά μη επανδρωμένα διαστημόπλοια μέχρι σήμερα, θέλει να αναζητήσει μικρόβια λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη.

ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ


ΑΡΕΤΗ 
Ο Αριστοτέλης  κάνει σαφή διάκριση ανάµεσα στις φυσικές ιδιότητες (ΕΜΦΥΤΕΣ) και στις  ιδιότητες ή ποιότητες που αποκτά ο άνθρωπος µε τον εθισµό (Έθος: ερμηνευεται ως συνήθεια, κατά την οποία ο άνθρωπος ασκείται και πράττει κατ’ επανάληψη µε βάση  ηθικές αρχές, που είναι σύµφωνες µε την ενέργεια του λόγου, ώστε να τις εµπεδώνει ο καθένας εντός του µέσα από την επαναλαµβανόµενη πράξη). 

Ορίζει  την ΑΡΕΤΗ ως ιδιότητα καθ έξιν, την  οποία ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ να αποκτήσουμε για να μας συνοδεύει σε κάθε μας βήμα, εάν επιθυμούμε  να έχουμε ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  ελευθερία,  χριστά ήθη συλλογική και ατομική ευδαιμονία. 

Η ΑΡΕΤΗ έχει διττή μορφή, «∆ιττῆς δὴ τῆς … ἀπὸ τοῦ ἔθους», καθώς  υπάρχει η ΝΟΗΤΙΚΗ αρετή  και  η ΗΘΙΚΗ αρετή .
Την πρώτη τη µελετά στο Ζ΄ βιβλίο 1139a του έργου του Ηθικά Νικοµάχεια την δεύτερη στο Β΄ βιβλίο. Η απόκτηση της αρετής αποτελεί το κεντρικό θέμα του Αριστοτέλη στα  έργα:  Ηθικά Μεγάλα.    Ηθικά Ευδήµεια.     Ηθικά Νικοµάχεια.

ͽΙͼ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ELIO D' ANNA ͽΙͼ



( Από το βιβλίο Η  σχολή των Θεών)

Αγάπα τον εχθρό σου

«Ο κόσμος είναι ένα αποτέλεσμα... μια προβολή του 'ονείρου' σου,
αλλά και των εφιαλτών σου. Μπορεί να είναι παράδεισος ή κόλαση. Που και
πώς θα ζήσεις το αποφασίζεις εσύ».

 «Κάτω από τη μάσκα του ανταγωνιστή, πέρα από οτιδήποτε το επιφανειακό, στην πραγματικότητα κρύβεται το πρόσωπο του καλύτερου συμμάχου μας» μου εξήγησε ο Dreamer.

Έπειτα πρόσθεσε: «Αντιθέτως από όσα πιστεύει η ανθρωπότητα, δεν είναι δυνατό να μας ανατεθεί κάτι μεγαλύτερο από μάς... Ο ανταγωνιστής δεν είναι ποτέ ανώτερος από τις δυνάμεις μας!». Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, η πάλη είναι πάντα ισότιμη!...

Προσπαθώ να κάνω ή Κάνω; Προσπαθώ να πετύχω ή Πετυχαίνω; Προσπαθώ να χαλαρώσω ή Χαλαρώνω;



Αλήθεια, πόσο θα άλλαζε το αποτέλεσμα των όσων κάνουμε αν σταματούσαμε να προσπαθούμε να τα κάνουμε και αρχίζοντας να τα κάνουμε με όλο μας το είναι; 

Πόσο διαφορετική είναι η ενέργειά μας όταν προσπαθούμε να κάνουμε, όταν προσπαθούμε να δράσουμε , όταν προσπαθούμε να πετύχουμε από το κάνουμε, δρούμε και πετυχαίνουμε;

 Πόσο δισταγμό, ενδοιασμό, έλλειψη σιγουριάς, έλλειψη αυτοπεποίθησης, έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και φόβο αποτυχίας εμπεριέχει το προσπαθώ να κάνω από το κάνω; 

Προσπαθώ να είμαι καλά από το είμαι καλά; 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... Ο ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΑΝΑΦΩΝΕΙ "ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ" ΟΤΑΝ Η ΝΕΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΕΞΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ...!!!


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Με το βαθύ ντεκολτέ της η νέα βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη, ορκίστηκε  βουλευτής, παίρνοντας την θέση του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Ἡ ἁρμονία τῶν ἀφανῶν εἶναι μείζων τῶν φανερῶν.

Με απλές σκέψεις μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις στο γιατί να είναι
ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου.

Ο Μ. Αλέξανδρος ξεκινά από τη Πέλλα….και επομένως θα έπρεπε
αρχικά ο ίδιος να είχε δώσει εντολή να γίνει εκεί κοντά ο τάφος του. 

Το βλέπω πολύ θολό…διότι είχε τόσα στο μυαλό του…διότι έπρεπε να οργανώσει για την εκστρατεία και αποστολή του…..που μάλλον δεν θα τον απασχολούσε κάτι τέτοιο. 

Όμως η μητέρα του η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ δεν θέλει ο τάφος να είναι κοντά στη Βεργίνα….και θέλει ο υιός της να έχει μια ξεχωριστή θέση. 

"Να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά"




Πρέπει να αλλάξομε πρώτα εμείς, αδερφέ μου, σου λέει ο άλλος! Να αποκτήσομε επιτέλους έναν κάποιον αυτοέλεγχο! Να ασκήσομε καμιά φορά και λίγη αυτοκριτική. Να παραδεχθούμε ότι έχομε κι εμείς το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, ότι δε φταίει μόνο ο γείτονας ή ο ξένος. Να γίνομε καλύτεροι, βρε αδερφέ, ν' αλλάξομε τη ζωή μας, ν΄αλλάξομε τα μυαλά μας... 


Καλά τα λέει, ετούτος, σκέφτεσαι κι εσύ! 


Κι ύστερα, την τελευταία στιγμή πριν πέσεις στην αγκαλιά του αγνώστου ανθρώπου να τον φιλήσεις για τα μεστά του λόγια, το ξανασκέφτεσαι και λες: για κάτσε μια στιγμή, διότι αν ήμασταν εμείς εδώ μια κανονική χώρα, μια χώρα από αυτές τις ανεπτυγμένες χώρες που λένε, μια από τις χώρες εκείνες στις οποίες θέλομε, λέει, κι εμείς να ανήκομε και να μοιάζομε, δε σου λέω, με τα παρατράγουδά μας κι εμείς και με τα σκάνδαλά μας και μ' όλες μας τις ντροπές και τα ρέστα, μια χώρα όπως όλες οι χώρες του πολιτισμένου και διεφθαρμένου από τον καπιταλισμό (sic) κόσμου, ενός κοσμοπολίτικου κόσμου, όπου οι κοινωνίες διδάσκονται από τα παρατράγουδα, μαθαίνουν από τα λάθη τους, από τις χώρες εκείνες τις πολιτισμένες όπου τιμωρείται η παραβατικότητα, από τις χώρες που έχουν διασφαλισμένη την ανεξαρτησία και διακριτές τις εξουσίες του θεσμού της δικαιοσύνης τους, να πω μάλιστα, κύριέ μου, καλά τα λες και μπράβο σου και δε μετανιώνω γι' αυτήν μου την παρόρμηση να θέλω σε φιλήσω με δύο και τρία σβουριχτά φιλιά και να σου ευχηθώ φωναχτά να αγιάσει το στόμα σου, κι ας μην γνωριζόμαστε ούτε εξ όψεως. 

Οι Άγγλοι, τίγκα στα αιολικά, αλλά ψάχνουν για ρεύμα. Η EOn το έχει πει από το 2005. Εγώ από το 2010.



http://www.ft.com/intl/cms/s/0/2d3c0786-329b-11e4-93c6-00144feabdc0.html#axzz3CJnWLn57
και το ίδιο στο http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1250647/uk-seeks-emergency-electricity-supplies.html (αν δεν σας ανοίγουν οι FT)
http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/03/Britain-Faces-Winter-of-Blackouts-As-Firms-Are-Asked-to-Ration-Electricity/

Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά είναι άχρηστα εάν τα θες για ηλεκτροδότηση; Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά δεν είναι ηλεκτροδότηση; Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά, είτε τα έχεις είτε δεν τα έχεις, κάνει το ίδιο στην ηλεκτροδότηση;

Πρώτη επικοινωνία, μέσω διαδικτύου, ανθρωπίνων εγκεφάλων

brain_11

Για πρώτη φορά μια διεθνής ομάδα νευροεπιστημόνων και μηχανικών ρομποτικής έδειξε ότι είναι δυνατή η άμεση επικοινωνία μεταξύ ανθρωπίνων εγκεφάλων μέσω διαδικτύου.
Οι ερευνητές πέτυχαν να μεταφέρουν απευθείας πληροφορίες από τον έναν εγκέφαλο στον άλλο, που απείχαν μεταξύ τους περίπου 8.000 χιλιόμετρα. 
Ένας άνθρωπος σκέφτηκε τη λέξη «γεια» στη μια άκρη της Γης και ένας άλλος την «άκουσε» μέσα στο δικό του κεφάλι στην άλλη άκρη του πλανήτη.

ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΓΕΩΝΑ

.
Ο Κριμαϊκός Πόλεμος (Οκτώβριος 1853 - Φεβρουάριος 1856) υπήρξε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των συμμαχικών δυνάμεων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, της Αυτοκρατορίας της Γαλλίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Βασιλείου της Σαρδηνίας από την άλλη πλευρά. Η σύρραξη, στην οποία έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής, υπήρξε το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου ανταγωνισμού συμφερόντων ανάμεσα στις κύριες ευρωπαϊκές δυνάμεις, για επιρροή και εκμετάλλευση των ανατολικών εδαφών της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι περισσότερες μάχες έλαβαν χώρα στη χερσόνησο της Κριμαίας, όμως πραγματοποιήθηκαν και μικρότερης έντασης εκστρατείες στη δυτική Ανατολία, τονΚαύκασο, τη Βαλτική Θάλασσα, τη Λευκή Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δεν κοντράρεις με το κύμα… το αποφεύγεις! Όχι από δειλία, αλλά από εκτίμηση και Αγάπη στην Ζωή…



Ο κάθε άνθρωπος εκτιμά την ειρηνική ζωή...Ας ξεκινήσουμε από την αλήθεια, ότι ο καθένας μας εκτιμά την Ζωή και την θεωρεί πολύτιμη...
Ο κάθε άνθρωπος είναι συνήθως ένας φιλήσυχος πολίτης, μιας κοινωνίας που περιθάλπει την βιαιότητα και της δίνει βήμα να εκφραστεί… Και αν πιστεύουμε την αλήθεια, ότι η κοινωνία δεν είναι παρά ένα δημιούργημα των πολιτών της, τότε θα γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η βία είναι αποτέλεσμα της δικής μας απώλειας Ειρήνης, που την έχουμε εγκαταλείψει με στόχο μόνο την νίκη… Στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, στην εργασία μας, στις σχέσεις μας, παντού πια είναι εμφανής η απώλεια Ειρήνης και ο χώρος που προσπαθεί ο ένας να κερδίσει εις βάρος του άλλου, σε εξουσία… να είναι νικητής…
Αυτό το εσωτερικό κομμάτι της Ζωής μας, το μη συνειδητό κομμάτι εκείνο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβληθεί και να εξουσιάσει, δίνει χώρο στην κάθε μορφή βίας να γίνει εμφανής…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα