Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μισανθρωπία...Ένας τέτοιος κόσμος, δεν εχει ελπίδα.


γράφει ο Νικόλαος Καλογήρου

Knight of Creator (K.C)

Οι "φωνές" της μισανθρωπίας εχουν ηδη κερδίσει . Η κοινωνία και η ανθρωπότητα, διακατέχεται απο μια καθαρά υποκριτική "συνοχή". Ζήτημα χρόνου είναι να αρχίσει η ανθρωποφαγία σε κάθε γωνιά και ακρη του "πολιτισμένου" κόσμου. 

Πρώτα αποκοπήκαμε απο τον διπλανό μας. Τσιμεντοποιηθήκαμε, αποξενωθήκαμε. Δώσαμε βάση στην καριέρα , στις σπουδές, στην οικονομική αποκατάσταση. Όλο και λιγότερο χρόνο με γνωστούς και φίλους. Ήρθαν και τα υλικά αγαθά. Τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, Cinema , internet, μουσική βιομηχανία σε έξαρση (πλέον σε εκφυλισμό), αυτοκίνητα, gadgets ένα σωρό. 

Εσείς, ξέρατε ότι η Hello Kitty δεν είναι γάτα;

Εσείς, ξέρατε ότι η Hello Kitty δεν είναι γάτα;
Ξεχάστε ότι γνωρίζατε για την αγαπημένη φιγούρα των κοριτσιών, γιατί έτσι κι αλλιώς, μάλλον είναι λάθος!
Με την αφορμή της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το λανσάρισμα της διάσημης σε όλο τον κόσμο γιαπωνέζικης κουκλίτσας Hello Kitty, η… συμπατριώτισσά της Κριστίν Γιάνο, ανθρωπολόγος που έχει μελετήσει όσο κανένας άλλος το «φαινόμενο Hello Kitty» έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα L.ATimes όπου αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της.
«Η Hello Kitty έχει γνωρίσει επιτυχία κυρίως χάρη στο ανέκφραστο του σχεδιασμού της», λέει. «Έχει τη δυνατότητα να είναι πολλά άλλα πράγματα, πέρα από συμπαθητική. Οι άνθρωποι βλέπουν σ’ αυτήν μια ολόκληρη γκάμα από εκφράσεις. Το γεγονός ότι δεν έχει δική της έκφραση την κάνει ελκυστική σε πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων».

Γιατί η αγκαλιά της μαμάς είναι στ΄αλήθεια θεραπευτική!

Όπως είχε πει κάποτε ή διάσημη οικογενειακή θεραπεύτρια Βιρτζίνια Σατάιρ «χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, οχτώ για να συντηρηθούνε και δώδεκα για να αναπτυχθούμε».
mana-kid
Ακόμα κι αν τα νούμερα δεν είναι αυτά ακριβώς, πάντως, το σίγουρο είναι ότι η αγκαλιά είναι από τα πιο ανέξοδα, γρήγορα, απλά και πολύτιμα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας. Όχι μόνο επειδή είναι μια κίνηση που επιβεβαιώνει την αγάπη μας, αλλά και γιατί η αγκαλιά έχει πάρα πολλά οφέλη για την ψυχολογία και την υγεία μας.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το άγγιγμα ενός αγαπημένου ανθρώπου συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, αλλά και του στρες, της μοναξιάς και της κατάθλιψης.
Όταν κρατάτε το παιδί σας σφιχτά στην αγκαλιά σας, έτσι ώστε οι καρδιές σας να χτυπούν η μία απέναντι από την άλλη, τότε συμβαίνουν και στους δυο σας διάφορα θαυμαστά πράγματα, όπως:

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ο άνθρωπος αποτελείται από Σώμα (υλική αρχή), από Ψυχή (συναισθηματική αρχή) και από Πνεύμα (λογική αρχή). Από τα ίδια συστατικά αποτελείται και η Μητέρα-Φύση. Η ανάπτυξη και των τριών αυτών αρχών με αρμονία οδηγεί στην ευδαιμονία, όπου το Σώμα έχει υγεία, η Ψυχή ειρήνη και το Πνεύμα γνώση. 
 
Προσωπικότητα είναι το ανώτερο Εγώ του ανθρώπου, είναι το αθάνατο πνεύμα του. Σκοπός της τριπλής αγωγής είναι η διάπλαση προσωπικοτήτων ελεύθερων, ισχυρών και ανόμοιων. Ο ομοιόμορφος τρόπος ζωής (ρουτίνα) δε συμβάλλει στην ισχυροποίηση της προσωπικότητας. Ενίοτε είναι απαραίτητες οι παροδικές στερήσεις, οι καιρικές μεταβολές, η αϋπνία, η σωματική κόπωση, η διαδοχή ευτυχίας-δυστυχίας, η αγάπη και το μίσος. Η προσωπικότητα μπορεί να εξελιχθεί με την κατάλληλη αγωγή κατά τη διάρκεια της ζωής. Σ' αυτό το κείμενο θ' ασχοληθούμε προς το παρόν με τη σωματική αγωγή. 
 
Το σώμα είναι η κατοικία του ενσαρκωμένου Πνεύματος στη Γη. Χρέος και καθήκον κάθε ανθρώπου είναι η καλή διατήρηση του σώματος και η υγεία που επιτυγχάνονται κυρίως μέσω της διατροφής και της υγιεινής. 

Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
Από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας, τα σπίτια (οίκοι), δημιουργήθηκαν εκεί όπου οι άνθρωποι ένιωθαν ασφαλέστερα. Από τις σπηλιές του προϊστορικού ανθρώπου μέχρι τις πιο πολυτελείς κατοικίες του σύγχρονου πολιτισμού, τα σπίτια ήταν πάντοτε χώροι που απέπνεαν ζεστασιά και κυρίως ασφάλεια. Τα πρώτα σπίτια ελάχιστα θύμιζαν τις σημερινές κατασκευές. Ήταν σπηλιές ή τρύπες καμένες στο υπέδαφος στα πρότυπα των ζωικών καταφυγίων, που προστάτευαν από το κρύο αλλά και τα άγρια θηρία και ένωναν τα μέλη της οικογένειας κάτω από μια κοινή στέγη.
 
Ακόμα και σε εκείνους τους μακρινούς χρόνους, οι είσοδοι και οι εσοχές καλύπτονταν με διάφορους τρόπους, ώστε να δημιουργούν ένα προστατευτικό πλέγμα απέναντι στη φύση. Καθώς το ανθρώπινο είδος αναπτύχθηκε και μεταλλάχθηκε, ακολούθησε και μια διαφορετική νοοτροπία στον τρόπο κατασκευής του σπιτιού χρησιμοποιώντας πιο προηγμένα φυσικά υλικά, όπως ξύλο ή πέτρα. Η φιλοσοφία του χώρου επίσης εξελίχθηκε και έτσι το σπίτι απέκτησε μια «καρδιά» στο κέντρο του και μια είσοδο που λειτούργησε ως εμπόδιο στο ανεπιθύμητο, στον έξωθεν ερχόμενο κίνδυνο, στο άγνωστο που αυτόματα εξομοιωνόταν με ό,τι υπήρχε εκτός του καταφυγίου.

Ρόδος : Η Παλιά Πόλη, Οι Ασυνείδητοι Επιχειρηματίες Και Η Ανύπαρκτη Δημοτική Αρχή!!!



Σήμερα ένας κάκιστος πολίτης και αμφιβόλου ποιότητος επιχειρηματίας, ούρλιαζε υστερικά, στην Π.Πόλη, ότι τα μουσεία είναι κλειστά κι ότι το δημόσιο είναι ανίκανο και ότι πρέπει να τα πάρουν όλα ιδιώτες..

Του θύμησα ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι ιδιώτης στην αρχαιότητα σήμαινε ηλίθιος, το λέω και θα συνεχίσω να το λέω, διότι μόνον ένας ηλίθιος και κακός πολίτης θα έλεγε κάτι τέτοιο..

Πέραν του ότι δεν γνώριζε τι σημαίνει μουσείο και ότι το υπέροχο μουσείο μας είναι ανοιχτό κάθε μέρα μέχρι τις 8 το βράδυ...έτσι φώναζε γιά να φωνάζει, όπως φώναζε κι όταν πήγαν να εγκαταστήσουν καλαθάκι γιά τα σκουπίδια έξω από το μαγαζί του...

Αν λοιπόν απορείτε γιατί δεν υπάρχει κανένα απολύτως καλάθι γιά σκουπίδια, πουθενά επί της Σωκράτους και της Αριστοτέλους αλλά και στους περισσότερους δρόμους της Π.Πόλης, η απάντηση είναι, ότι κανένας δεν τα θέλει έξω από το μαγαζί του...

ΒΡΑΣΙΔΑΣ...Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ




Ελαχιστοι γνωριζουν αυτο το ονομα.


Ονομα μιας προσωπικοτητας που κατα την γνωμη μου(και οχι μονο)ξεπερασε σε ανδρεια και πολεμικα κατορθωματα τους περισσοτερους απο τους πολεμιστες που εχει γνωρισει η Ελλαδα!

Μπορει να ακουγεται υπερβολικο ομως η αληθεια ειναι πως καποια ονοματα παρ'οτι ειναι τεραστιες προσωπικοτητες,δεν ειχαν την δικαιη ανταμοιβη δαφνων δοξας απο την ιστορια.

Αποκαλεσθηκε απο τον τον κλασσικο κοσμο ως Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ειναι η σπουδαιοτερη πολεμικη φυσιογνωμια της Σπαρτης στον Πελοποννησιακο πολεμο.

Το 431 π.Χ. αναφέρεται ότι ηγήθηκε στρατεύματος που έλυσε την πολιορκία της Μεθώνης από τους Αθηναίους, ενώ το επόμενο έτος έγινε επώνυμος έφορος της Σπάρτης.


Με πολλα πλοια οι Αθηναιοι εκαναν αποβαση στην Μεθωνη και προσπαθησαν να καταλαβουν την πολη.Τοτε ηταν που εκανε την εμφανιση του ο Βρασιδας.

Ο Βρασιδας βρισκονταν εκει κοντα με 100 ανδρες και καθως οι Αθηναιοι ειχαν απλωθει γυρω απο το τειχος,αυτος με τους ανδρες του σαν γροθια κατευθυνθηκε προς την πυλη περνωντας ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ καταλαμβανοντας την πολη με ελαχιστες απωλειες σε αντιθεση με τους αντιπαλους του!!

Για την πραξη του αυτη ηταν ο πρωτος Σπαρτιατης που απολαυσε το δημοσιο επαινο στη Σπαρτη!(Θουκιδ.2.22)

ΘΑΝΑΤΟΛΟΓΙΑ! Δ.Λιαντινης



Ο θανατος ειναι για τον ανθρωπο η ουσιαστικοτερη γνωση και ταυτοχρονα ο καθοριστικοτερος παραγοντας επιδρασης στην ζωη του.


Ο ανθρωπος συντηρει το λυχνο της ζωης καιγοντας το λαδι του θανατου.

Την αυξηση της ζωης χορηγει η αφαιρεση του θανατου.Τη γνησιοτητα η' μη της ζωης προσδιοριζει η παραλληλη συνοδεια της μνημης η' της ληθης του θανατου.

Αγρυπνια θανατου σημαινει κατασταση εξοδου απο τον υπνο της ζωης.Ο ολοφυρμος των ζωντανων μπροστα σε ενα νεκρο εκφραζει την οδυνηρη τους γνωση για τυν απουσια της ζωης απο το πτωμα,στο βαθμο που εκφραζει τη οδυνηρη τους αγνοια για την παρουσια θανατου στον ιδιο τον εαυτο τους.

Η αναγνωριση η' η αγνοηση του θανατου καταντα να συμπιπτει αντιστοιχα με την αναγνωριση η΄την αγνοηση της ζωης. 

Γνώση Θανάτου ... ο θάνατος μπορεί να είναι πραγματικά μια Πύλη Ζωής



Σταύρος Οικονομίδης (Καθηγητής Αρχαιολογίας)

μεταξύ ζωής και θανάτου, ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευθεία η οποία οδηγεί αποκλειστικά στο φυσικό τέλος των πάντων χωρίς παράλληλες δυνατότητες; Αυτή είναι η διαπίστωση στην οποία οι περισσότεροι οδηγούμαστε στη σημερινή μονότονη εποχή της τεχνολογικής πεζότητας. Επίσης, τρομοκρατία θανάτου έχει μπολιαστεί στις ανθρώπινες κοινωνίες από σκοτεινά ιερατεία που ευαγγελίζονται το φως, ενώ στην πραγματικότητα έχουν εδραιώσει την εξουσία τους ακριβώς σε αυτό το καθοριστικό προπύργιο ισχύος: στο Θάνατο ως μέσο ελέγχου των μαζών.

Ο θάνατος και το παρακείμενο οριστικό και αμετάκλητο τέλος της πορείας της ανθρώπινης ζωής είναι το καλύτερο συστατικό στην εδραίωση μιας μετά Χριστό θρησκείας. Και αυτός ο έλεγχος διαμέσου του θανάτου εξασκείται με τρόπο βάναυσο και εκβιαστικό. Ποιοι είναι οι λόγοι που ο σημερινός, δυτικός άνθρωπος φοβάται το θάνατο περισσότερο από ποτέ;

O ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Παναγιώτης Βλαχόπουλος

 
«Ο μεγαλύτερος πόθος του ανθρώπου είναι να μάθει την Αλήθεια»
Όμως ο πόθος αυτός δεν είναι μόνο για την Αλήθεια. Επιθυμεί μέσα από την Αλήθεια να ανέβει πάνω στην κορυφή του λόγου όπου εκεί θα βλέπει «τα πάντα». Θα γίνει κυρίαρχος στους κόσμους της πραγματικότητας.
Ο αποκρυφιστής και ο μυστικιστής προχωρούν μέσα στους αόρατους κόσμους με δυο σκοπούς, που ο ένας έρχεται έπειτα από τον άλλο. Και αυτοί είναι οι γνώσεις κι έπειτα η παντοδυναμία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ” ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ-

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Αν η πληροφορία αυτή είναι τεκμηριωμένη, που δεν έχω λόγο να αμφιβάλω καθώς έχει την υπογραφή του συντάκτη, τότε αφενός μεν ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα, αφετέρου,  τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.... δώστε τα στο λαό βρε και θα βρούμε εμείς τον τρόπο να τους στείλουμε.... αδιάβαστους.
 
ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

Πόπη Σουφλή

sex-rap

Αυτά συμβαίνουν μόνον στα μυθιστορήματα. Αλλά εμείς δεν ερχόμαστε να σας γράψουμε μυθιστόρημα αλλά ρεπορτάζ.


Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και εκμετάλλευσης αμύθητων αρχαιολογικών θησαυρών που προωθείται σε μεγάλα ονόματα του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, γιγαντώνεται και δρα ανενόχλητο μέσα στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Κηπουρική τον Σεπτέμβριο: Τι να φυτέψω;

Το Φθινόπωρο τα λουλούδια σταματούν να ανθίζουν. Τα φύλλα πέφτουν, το γρασίδι παγώνει και ο παγωμένος βοριάς λυγίζει τα γυμνά κλαδιά των δέντρων. Ίσως. Σε κάποια άλλη χώρα. 
Στην Ελλάδα το Φθινόπωρο μυρίζει ακόμα καλοκαίρι και έχει γεύση παγωτό, και ο καιρός δεν έχει ακόμα κρυώσει τόσο ώστε τα φυτά και τα δέντρα μας να έχουν χάσει κάθε ελπίδα. 
Διανύουμε την ιδανική εποχή προετοιμασίας του κήπου ή της βεράντας μας για την οργιώδη ανθοφορία της Άνοιξης και τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επενδύσουμε σε καρπούς, βολβούς και ισχυρές δόσεις υπομονής –γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει! 
Μιλήσαμε με την Γεωπόνο-Σχεδιάστρια Κήπων κ. Ειρηνέλλα Κανδηλίδη για τα φυτά, τα λουλούδια και τα δέντρα που μπορούμε ή δε μπορούμε να φυτέψουμε το φθινόπωρο, σε πόσο καιρό θα ανθίσουν και πώς αλλιώς μπορούμε να στολίσουμε τον κήπο ή την βεράντα μας.
 Πάρτε ιδέες και σπεύσατε για το κοντινότερο φυτώριο της περιοχής σας ή για τα καταστήματα Leroy Merlin, στα οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε οπωροκηπευτικά είδη και εργαλεία.

Σεπτέμβριος. Ο Παρά Θεού Ερχόμενος


1. 9. 2014 






Ο Σεπτέμβριος.

Ο Σεπτός. 

Ο Ιερός.

Ο Εξαγνιστικός.

Ο Έβδομος Μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου.

SEPTEM = Έβδομος.




Ο Μήνας του Τρύγου.

Των Σταφυλιών.

Της Αμπέλου.

Του Κρασιού.

Του Διόνυσου.

Της Αλχημείας.

Της Μέθεξης.

Της Αλλαγής της Μορφής.

Της Παρθένου.

Η Παρθένος είναι η Μορφή.

Η Παρθένος είναι η Αλλαγή της Μορφής.

Παρθένος = Παρά Θεού.


Παρά Θεού η Μορφή.

Σταμάτα να σπαταλάς ενέργεια


Δεν είσαι εσύ το γέλιο, δεν είσαι εσύ το δάκρυ

Δεν είσαι εσύ η χαρά, δεν είσαι εσύ η θλίψη

Είσαι αυτός που μπορεί να γελάσει, να κλάψει, να θυμώσει, να χαρεί, να φοβηθεί, να εκστασιαστεί...

Είσαι αυτός που ορίζει ανά πάσα στιγμή τη νοητική και τη συναισθηματική σου κατάσταση. 

Όταν τα συναισθήματα σου βγαίνουν από το κέντρο της κοιλιάς σου ή της καρδιάς σου εκδηλώνονται και φεύγουν όπως τα σύννεφα στον ουρανό. Όταν όμως τα συναισθήματα μεταφέρονται στο κέντρο του κεφαλιού σου, όταν σταματάς να τα νιώθεις και αρχίζεις να τα σκέφτεσαι τότε μπορούν να κρατήσουν μέρες, χρόνια...

Έρευνες έχουν δείξει ότι το συναίσθημα του θυμού κρατά 30 δευτερόλεπτα κάθε δευτερόλεπτο παραπάνω αφορά ένα μετασχηματισμένο συναίσθημα θυμού που βγαίνει από το κεφάλι σου. Ένα ισχυρό εγώ ανακατεμένο με πολύ μυαλουδίλα φτιάχνουν ¨βεντέτες¨ που κρατάνε χρόνια. 

Κύτταξε τα παιδιά τη μια στιγμή κλαίνε και την αμέσως επόμενη γελάνε. Γιατί το κάνουν αυτό; Μήπως δεν έχουν καρδιά;  Φυσικά όχι... Τα παιδιά έχουν μια τεράστια πανέμορφη καρδιά που δεν χρειάζεται να ερμηνεύει γιατί κατανοεί και αφομοιώνει αυτόματα. Μυαλό δεν έχουν. Εγώ δεν έχουν κι έτσι μπορούν να θυμώνουν, να σπρώχνονται, να πέφτουν και να σηκώνονται, να αγκαλιάζονται και να προχωράνε πιασμένα χέρι –χέρι...

Πρόκληση


"Δυστυχία σημαίνει απλώς ότι τα πράγματα δεν ταιριάζουν με τις επιθυμίες σου. Και τα πράγματα δεν ταιριάζουν ποτέ με τις επιθυμίες σου. Δεν μπορούν να το κάνουν. Τα πράγματα απλώς ακολουθούν τη φύση τους." 
Ο Μαχαβίρα έχει ορίσει τη θρησκεία ως «φύση των πραγμάτων.» Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Η φωτιά είναι ζεστή και το νερό είναι δροσερό. Σοφός άνθρωπος είναι εκείνος που χαλαρώνει μέσα στη φάση των πραγμάτων, εκείνος που ακολουθεί τη φύση των πραγμάτων.
Κι όταν ακολουθείς τη φύση των πραγμάτων, δεν μαζεύεται καμία σκιά. Δεν υπάρχει δυστυχία. Τότε, ακόμα και η στενοχώρια είναι φωτεινή. Τότε, ακόμα και η στενοχώρια έχει ομορφιά. Όχι πως δεν θα έρχεται η στενοχώρια. θα έρχεται, μα δεν θα είναι εχθρός σου. θα συμφιλιωθείς μαζί της, επειδή θα δεις την αναγκαιότητά της. Θα είσαι σε θέση να δεις τη χάρη της και θα είσαι σε θέση να δεις για ποιο λόγο βρίσκεται εκεί και τι χρειάζεται.

ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΑΠΗΣ


Το βιβλίο, στις 350 σελίδες του, περιγράφει τη ζωή του μεγάλου σούφι και μύστη Τζελαλεντίν Ρούμι.
Ο δάσκαλός του ο Shams τον προετοιμάζει με πολλές δοκιμασίες, για το μεγάλο Έργο που έχει να εκτελέσει σαν ποιητής της Αγάπης του Θεού, ανοίγοντας την καρδιά του,  μετατρέποντάς τον από έναν διάσημο Λόγιο σε έναν Εραστή του Θεού.
Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, του παραδίδει τους 40 κανόνες της ΑΓΑΠΗΣ, σαν έναν κώδικα συμπεριφοράς των Σούφι, αυτών που πάνω απ’ όλα αγαπάνε το Θεό.
Παραθέτουμε αυτούς τους 40 κανόνες της ΑΓΑΠΗΣ με τη σκέψη ότι θα ωφελήσουν κι εμάς, στο να γνωρίσουμε και τους Σούφι γενικά και τον Ρούμι ειδικά, αλλά και τον εαυτό μας, που έχει την ίδια δίψα για να γνωρίσει και να αγαπήσει τον αληθινό Θεό της ΑΓΑΠΗΣ.
Ο κάθε κανόνας μπορεί να γίνει θέμα συζήτησης και περαιτέρω έρευνας. Στο βιβλίο, ο καθένας συνοδεύεται από μια ιστορία ή περιστατικό, που τον φωτίζει και τον συγκεκριμενοποιεί.
1ος Κανόνας:   Το πώς βλέπουμε το Θεό, είναι άμεση αντανάκλαση του πώς βλέπουμε τον εαυτό μας. Αν ο Θεός φέρνει στο νου μας κυρίως φόβο και κατηγόρια, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο φόβος και η κατηγόρια βαθειά μέσα μας. Αν βλέπουμε το θείο γεμάτο αγάπη και συμπόνια, το ίδιο είμαστε κι εμείς
2ος Κανόνας:  Το μονοπάτι για την Αλήθεια είναι μία εργασία της καρδιάς και όχι του κεφαλιού. Κάνε την καρδιά σου τον πρωταρχικό σου οδηγό! Όχι το νου σου, έτσι να συναντήσεις το ψεύτικο εγώ σου, να το προκαλέσεις και τελικά να του επιβληθείς με την καρδιά σου. Γνωρίζοντας το εγώ σου θα οδηγηθείς στη γνώση του Θεού.

Ποιός θυμάται το Μπεσλάν;

1. Εννέα μαθητές από την 6η τάξη της κ. Καμπουλάτοβνα σκοτώθηκαν από τους ισλαμιστές.


10 χρόνια από την αιματηρή επίθεση

Με καθυστέρηση πολλών ετών η Δύση και η «Διεθνής Κοινότης» ανακάλυψαν τη φρίκη των «τζιχαντιστών», λόγω των αποτρόπαιων αποκεφαλισμών αιχμαλώτων.
Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την πολύνεκρη επίθεση Τσετσένων ισλαμιστών στο ρωσικό σχολείο Αριθμός 1 του Μπεσλάν το Time δημοσίευσε άρθρο της Katya Cengel με φωτογραφίες τηςDiana Markosian που επισκέφθηκε ξανά τον τόπο του εγκλήματος. Μίλησε με επιζήσαντες της ομηρείας και κατέγραψε τις οδυνηρές εμπειρίες τους.

ΟΚ,τα κατάφεραν! - Εξερράγη το ηφαίστειο της Ισλανδίας!

Το πάλευαν εδώ και μέρες, κούνα λίγο δω, κούνα λίγο εκεί, τελικά κατάφεραν να εκραγεί και πάλι. Κι έτσι μόλις είχε πέσει σε πορτοκαλί ο συναγερμός, έγινε πάλι κόκκινος και ... ο Θεός βοηθός!
Picture
Η Ισλανδία απαγόρευσε εκ νέου σήμερα την εναέρια κυκλοφορία πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα, αφού σημειώθηκε μια νέα έκρηξη νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωση η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.
Το ινστιτούτο μετεωρολογίας της χώρας, που παρακολουθεί την ηφαιστειακή δραστηριότητα, αύξησε «στο κόκκινο»- ήτοι το υψηλότερο- το επίπεδο συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 0900 ώρα Ελλάδας στην ίδια περιοχή με μια προηγούμενη έκρηξη που είχε σημειωθεί προχθές.

Τα χώματα έκρυβαν τον θησαυρό από τους τυμβωρύχους

Για την προστασία του μνημείου από την βροχή, εκτός από την κατασκευή του στεγάστρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε, ξεκίνησε περιφερειακά του μνημείου, η διαμόρφωση αγωγών απορροής των ομβρίων υδάτων.
Νέες βεβαιότητες ότι ο τάφος στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη δεν έχει συληθεί εκφράζει η ανασκαφική ομάδα, στηρίζοντάς τες στα πρώτα αποτελέσματα έρευνας αρχαιολόγων και μηχανικών.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει πως η πλήρωση των τριών χώρων με χώματα, έως τη θολωτή οροφή, έγινε επί τούτου από τους κατασκευαστές, προκειμένου να αποτραπεί η σύληση. Η χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει πως διαπιστώθηκε ότι και στους τρεις χώρους, μετά τον τοίχο σφράγισης, «υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχωση, ως το μέγιστο ύψος του θόλου. Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος του θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά τη σφράγιση του ταφικού μνημείου.

Γιατί πρέπει να πίνετε καφέ πριν το μεσημεριανό σας ύπνο

giati-prepei-na-pinete-kafe-prin-to-mesimeriano-sas-ypno

Γιατί πρέπει να πίνετε καφέ πριν το μεσημεριανό σας ύπνο

Η ζωή είναι γεμάτη παραδοξότητες και μία από αυτές είναι το επονομαζόμενο caffeine nap. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο ύπνος μάς ξεκουράζει και ο καφές μάς τονώνει, μήπως λοιπόν η συνταγή της επιτυχίας για απόλυτη ενέργεια βρίσκεται στο «πάντρεμα» αυτών των δύο;

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ξέρετε ποιες εποχές του χρόνου οι άνθρωποι παίρνουν μεγάλες αποφάσεις για αλλαγές στη ζωή τους;  


          Οι δύο μεγάλες εποχές του χρόνου που σχετίζονται με τη λήψη δραστικών αποφάσεων και την επιθυμία να περάσουμε από τα λόγια στα έργα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας είναι ο Ιανουάριος, με το νέο έτος, και το Φθινόπωρο.  Αμέσως μετά τις διακοπές, όταν κανείς είναι σε ευεξία και ψυχική ανάταση και η διάθεση του ατόμου είναι ακόμα καλή κι αισθάνεται ότι έζησε όμορφες στιγμές, είναι συχνά και η στιγμή που αποφασίζει να διατηρήσει αυτά τα θετικά συναισθήματα και στη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου.  Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές που αποφασίζει κανείς, σπάνια έχουν μεγάλη διάρκεια και συχνά μένουν σχέδια στα χαρτιά.

Γιατί τα σχέδια για αλλαγή δεν οδηγούν σε πραγματική αλλαγή;

Διδακτικό παραμύθι





Ζούσε κάποτε στη Βαγδάτη ένας ευγενικός και γενναιόδωρος έμπορος, που είχε πολλούς σκλάβους και υπηρέτες στη δούλεψή του, καθώς και έναν όμορφο παπαγάλο με λαμπερά πολύχρωμα φτερά, φημισμένο για την ευγλωττία και τα τραγούδια του. Ο έμπορος ήταν καλός άνθρωπος και φερόταν σε όλους με τον καλύτερο τρόπο. Μια μέρα, πριν φύγει για ένα ταξίδι για δουλειές στην Ινδία, ρώτησε τους υποτακτικούς του τι δώρα θα ήθελαν να τους φέρει. «Ζητήστε μου ότι θέλετε» τους είπε. «Μολονότι έχω όλα όσα θα επιθυμούσε κανείς από τη ζωή, νιώθω στεναχώρια για το πώς λειτουργεί ο κόσμος αλλά κι εγώ ο ίδιος… Θα ήθελα λοιπόν να βρω έναν τρόπο να είμαι πιο ευτυχισμένος».

Κανάτα γεμάτη δηλητηριώδη έντομα



Όταν κάποια φορά προσπάθησα να πάρω νερό από μια πηγή, ένας ηλικιωμένος άνδρας με χαμόγελο με συμβούλεψε να μην γεμίσω την κανάτα μου. Δίστασα και ρώτησα τον ηλικιωμένο άνδρα γιατί. “Λοιπόν”, είπε, “ενώ περίμενες, κάποια παιδιά έριξαν μερικά δηλητηριώδη έντομα στην κανάτα σου. Εάν την γεμίσεις, την πάρεις σπίτι και πιεις, μπορεί να υποφέρεις από πόνους ή και να πεθάνεις. Κάθε φορά που θέλεις να γεμίσεις την κανάτα σου, πρώτα να την πλένεις”.

Την έπλυνα και προς έκπληξή μου βγήκαν μερικά έντομα και ένας σκορπιός. Την έπλυνα ξανά και ξανά μέχρι που ήμουν σίγουρος ότι ήταν καθαρή. Τότε την γέμισα και ευχαρίστησα τον ηλικιωμένο άνδρα για την συμβουλή του.

Η μοναξιά που μας σημαδεύει


Στην ημιτονοειδή πορεία της ύπαρξης υπάρχουν στιγμές, οι οποίες ξεχωρίζουν από τη μέση γραμμή, αυτές που ονομάζουμε στιγμές της ζωής και υπάρχουν άλλες που μένουν κάτω από τον ορίζοντα και τις λέμε θάνατο.
Στην πραγματικότητα, όλα είναι ύπαρξη, είτε πρόκειται για τη μία είτε για την άλλη πλευρά της διαχωριστικής γραμμής.

Τα παιδιά πρέπει να διδαχτούν το πως να συνδέονται με την Ψυχή τους




Σήμερα οι νέοι έχουν αφεθεί μόνοι. Σε γενικές γραμμές, δεν λαμβάνουν την σοφία των παππούδων τους. Πολύ συχνά ακόμα δεν βλέπουν καν τους γονείς τους ώστε να εξασφαλίσουν καθοδήγηση απ’ αυτούς. Δεν έχουν κατεύθυνση. Είναι συγχυσμένοι. Είναι διχασμένοι μεταξύ των αξιών της ζωής και των αξιών που παρουσιάζουν οι ταινίες και τα μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότεροι νέοι εγκαταλείπονται από εκείνους που θα έπρεπε να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτούς.
Τα παιδιά πρέπει να διδαχτούν το πως να συνδέονται με την Ψυχή τους. Ποιος άλλος μπορεί να τους οδηγήσει στην πραγματική γνώση που χρειάζονται, στην αγάπη που χρειάζονται και στην κατεύθυνση που χρειάζονται;

ΥΔΩΡ : Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ

  
Το νερό είναι το φυσικό ιατρικό θαύμα
Του F.BATMANGHELIDJ ,M.D. 

 @episthmi : The author and producer of this book and its companion tapes does not dispence medical advice or prescribe the use of the discontinuance of any medication as a form of treatment without the advice of an attending physician, either directly or indirectly


Ο F.BATMANGHELIDJ κυκλοφορεί το 1997 το βιβλίο του WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE όπου μετά από 16 χρόνια ερευνών ανακαλύπτει ότι το νερό από μόνο του θεραπεύει επώδυνες αρρώστειες από το σώμα. Εξέτασε τους λόγους που αναπτύσσουμε επώδυνες αρρωστιες και πως το νερό μπορεί να θεραπεύσει τους κύριους σωματικούς πόνους. 
Η ανακάλυψή του αποκαλύπτει ότι η χρόνια αφυδάτωση προκαλεί τους κυριότερους πόνους και παράγει τις εκφυλιστικές ασθένειες που σκοτώνουν πρόωρα. 
Ενα τραγικό και διαδεδομένο λάθος στην μοντέρνα ιατρική είναι η υπόθεση ότι ένα «ξηρό στόμα» είναι το πρώιμο σημάδι για την έλλειψη νερού στο σώμα.Αν και είναι ένα σημάδι , η παρουσία του ξηρού στόματος είναι ένδειξη τεράστιας ανισσοροπίας υγρων στο σώμα.Αν περιμένουμε το σήμα της ξηροστομίας για τη ρύθμιση της πρόσληψης νερού , σημαίνει ότι το σώμα μας ήδη είναι σε ελλειψη ισοζυγίου νερού. 
Το σώμα ΠΑΝΤΑ είναι σε κατάσταση αφυδάτωσης.

Μερικά σημαντικά δεδομένα για τα σώματά μας. 

AIDS , HIV, ΚΑΡΚΙΝΟΣ , Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ



Interview με τον Stefan Lanka 

Από τον Mark Gabrish Conlan 
Περιοδικό Zenger Δεκέμβριος του 1998 

 

Dr Stefan Lanka

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη είχαν αρχίσει να πιστεύουν, ότι ο λεγόμενος ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας [HIV] είναι η αποκλειστική αιτία του AIDS, μαινόταν η διαμάχη ακόμη και εντός της εναλλακτικής κοινότητας του AIDS για το αν ο HIV πραγματικά  υπάρχει. 


Αν και ο Peter Duesberg, Ph.D. - ουσιαστικά ο μόνος εναλλακτικός θεωρητικός του AIDS με σημαντική δημόσια φήμη - εξακολουθεί να επιμένει ότι ο HIV υπάρχει αλλά είναι αβλαβής, άλλοι εξ ίσου φημισμένοι  ''εναλλακτικοί'', ερευνητές του AIDS, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ιός δεν υπάρχει. 

Οι κύριοι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι η Αυστραλή ερευνήτρια Ελένη Παπαδοπούλου-Ηλιοπούλου και οι συνεργάτες της ( episthmi : η ομάδα του Perth), οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο HIV δεν έχει απομονωθεί σύμφωνα με τα κριτήρια του Ινστιτούτου Παστέρ του 1973, και ως εκ τούτου είναι μάλλον αυτό που ονομάζεται «ενδογενής ρετροϊός»  μια δημιουργία από το γενετικό υλικό του ίδιου του σώματος, που μοιάζει και λειτουργεί εν μέρει όπως ένας ιός, αλλά δεν είναι μια μόλυνση, διότι προέρχεται από ίδια τα κύτταρα του σώματος.

Ο Stefan Lanka, Ph.D  προχωράει την πρόκληση ακόμα πιο βαθειά για την ύπαρξη ή μη του ιού HIV.  O Dr Λάνκα Γερμανός ερευνητής,  συνήθως αναφέρεται ως ιολόγος. Αλλά  αυτή η περιγραφή δεν είναι εύκολο να περιγράψει τα ευρεία πεδία των σπουδών του. Με βάση τις εμπειρίες του στη θαλάσσια βιολογία, βιοχημεία, την εξελικτική βιολογία και την ιολογία, έχει εκφράσει μια εντελώς νέα άποψη για τον HIV και το AIDS. 


Πιστεύει επίσης ότι όλοι οι λεγόμενοι ρετροϊοί είναι στην πραγματικότητα δημιουργίες του σώματος μας και ότι η ηπατίτιδα είναι μια αυτοάνοση διαταραχή (νόσος στην οποία το σώμα δέχεται επίθεση από συστατικά του δικού του ανοσοποιητικού συστήματος ) και όχι μια ιογενής νόσος, ότι το AIDS δεν έχει τίποτα να κάνει με ανοσοκαταστολή και ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να ονομάζεται Σύνδρομο Επίκτητης Ανεπάρκειας Ενέργειας - AEDS - επειδή η πραγματική αιτία είναι η αποτυχία της παράδοσης οξυγόνου στο αίμα και στους ιστούς του σώματος. 

Ο Δρ Λάνκα έκανε μια περιοδεία στην Δυτική Ακτή τον Οκτώβριο του 1998 και μίλησε στο HEAL  του Σαν Ντιέγκο στις 20 Οκτωβρίου. Το περιοδικό Zenger του πήρε συνέντευξη μερικές ώρες πριν από την εκδήλωση. 

Όταν ο Λύκος έγινε Σκύλος

dog

Με το πέρασμα χιλιάδων ετών ο άνθρωπος κατάφερε να κάνει τον σκύλο τον καλύτερο φίλο του. Οι λύκοι ενδεχομένως να πλησίαζαν τους ανθρώπινους οικισμούς και να παρέμεναν κοντά τους προκειμένου να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με ό,τι απέμενε από το τραπέζι. Κάποια από αυτά τα άγρια ζώα ήταν λιγότερο φοβισμένα και μέσα από αυτή τη σχέση και αφού πέρασαν πολλές γενιές, εμφανίστηκε μια γενιά ημίαιμων ζώων που ανέπτυξε μια εξαιρετικά επωφελή σχέση με τον άνθρωπο.
Επιπροσθέτως, με το μειλίχιο χαρακτήρα και την επιθυμία να υπηρετήσουν τον άνθρωπο-αφέντη, η εξημέρωση επέφερε στα ζώα ανατομικές και φυσιολογικές μεταβολές, όπως είναι τα μικρότερα, πεσμένα αυτιά, ο συρρικνωμένος εγκέφαλος, η πιο κοντή μουσούδα και οι λευκές τούφες στο τρίχωμα. Τέτοιες μεταβολές δεν παρατηρούνται αποκλειστικά στους σκύλους αλλά και σε άλλα εξημερωμένα οικόσιτα ζώα. Οι γάτες, τα άλογα και τα ποντίκια έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά.

Η σωματική τιμωρία στα παιδιά τα κάνει επιθετικά με προβλήματα συμπεριφοράς

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics το Μάιο του 2010 μελέτησε την σχέση που μπορεί να έχει η σωματική τιμωρία των παιδιών από τους γονείς με την συμπεριφορά τους.
three_years_oldΕξετάστηκαν 2461 παιδιά στην ηλικία των τριών ετών. Καταγράφηκε κατά πόσο οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν μεθόδους σωματικής τιμωρίας στην καθημερινότητα για να «πειθαρχήσουν» τα παιδιά τους και πόσο συχνά. Ακόμα και ήπια σωματική κακοποίηση των παιδιών – απλό χτύπημα στο μάγουλο ή στα οπίσθια του παιδιού σε πάνω από δύο επεισόδια το μήνα – είχαν σημαντικά αρνητική επίδραση στην συμπεριφορά αυτών των παιδιών στην ηλικία των πέντε ετών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα