Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Mossad: Προειδοποίηση για επικείμενη δολοφονία του Πάπα



Αύγουστος 2014.

Η ιταλική εφημερίδα ‘Ιλ Τέμπο’ ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος, έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος». Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.


«Οι ισλαμιστές βλέπουν τον ποντίφικα ως το πιο σημαντικό σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας, μιας θρησκείας που την θεωρούν αιρετική», φέρεται να δήλωσε πηγή της Μοσάντ, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.

Μάθετε γιατί η στύση αλλάζει ανάλογα με την ηλικία

Μάθετε γιατί η στύση αλλάζει ανάλογα με την ηλικία

Οι γιατροί κατανοούν όλο και καλύτερα την ανδρική σεξουαλικότητα και πώς αυτή εκφράζεται σε κάθε ηλικία.
Παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές στη στύση – και το ανδρικό μόριο γενικότερα – σε κάθε δεκαετία της ζωής του άνδρα, από την εφηβεία ως και τα βαθιά γεράματα.
Όπως εξηγεί ο Δρ. Steven Lamm από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι η ανδρική στύση ανταποκρίνεται σε ένα πρότυπο «όλα ή τίποτα», δηλαδή είτε υπάρχει είτε όχι.
Στην πραγματικότητα, όμως, η στύση και η σεξουαλική ανταπόκριση του άνδρα στην ηλικία των 15 διαφέρει κατά πολύ σε σύγκριση με την ηλικία των 30, των 45 ή των 60.

Πίσω από «Μπουγέλωμα» κρύβεται μια καλοστημένη βιομηχανία θανάτου!

Μια ακόμα κατασκευασμένη "αιτία" για ανεύρεση "λύσης" που θα επιφέρει κέρδος, καθόσον προχωράει και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της μείωσης των πληθυσμών... 
Picture
Η ελίτ διασκεδάζει σε βάρος μας. Κρύβεται πίσω από τα σκοτεινά της σχέδια, φοράει μάσκα αγγελική για να μην δούμε το πραγματικό της σατανικό πρόσωπο. 
Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε να προβάλλεται από τα πιο πλούσια και διάσημα παιδιά της για να καταντήσει ένα ηλίθιος, γελοίος μιμητισμός μεταξύ των πληβείων που το συνεχίζουν ανυποψίαστοι, χωρίς να ξέρουν ότι στην ουσία είναι ο στόχος. Κάτι σαν να σου λένε... Πάμε για κυνήγι; Εσύ να λες πάμε, αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι εσύ είσαι το θήραμα. 

H επίδραση της Θεάς Τύχης για το θαύμα της Σαϊτάμα

Ήταν αναμφίβολα η μέρα που η επίσημη αγαπημένη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο τιμόνι της, ξεπέρασε τον εαυτό της, βάζοντας παράλληλα τις ΗΠΑ του Μάικ Σιζέφσκι στην αναμονή για άλλα δύο χρόνια, μέχρι να έρθει, στο Πεκίνο, η λύτρωση απ’ τα χαστούκια που είχαν αρχίσει να δέχονται το 2002 στην Ιντιανάπολις.
«Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. Οι Έλληνες παίκτες τα έβαζαν όλα. Από ένα σημείο και μετά ήταν λες και πετούσαν βότσαλα στην θάλασσα», μου έλεγε ένας Αμερικανός συνάδελφος όταν συναντηθήκαμε το 2010 στο Παγκόσμιο της Τουρκίας. «Μάλλον τα παραλές. Ή εν πάση περιπτώσει, τα υπεραπλουστεύεις», του απάντησα.

Τύχη ή ικανότητα;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και εδώ στην Ελλάδα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι την 1η Σεπτέμβρη του 2006… κοιμήθηκε ο Θεός. «Όλα καλά και όλα ωραία, οι παίκτες μας είχαν πίστη, ομαδικότητα και μεγάλη καρδιά, όμως πότε είχε ξαναβάλει αυτή η ομάδα 101 πόντους;»
Ευκαιρία λοιπόν να επιστρατευτούν οι “Mythbusters”. Πόση ήταν εν τέλει η επίδραση της Θεάς Τύχης για να συντελεστεί το θαύμα της Σαϊτάμα;

Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;

Ο ψυχαναλυτής Ματθαίος Γιωσαφάτ μιλάει για το τρίπτυχο «αγάπη- έρωτας- σεξ» , για τη θεωρία της πολυγαμικότητας, το μυστήριο του γυναικείου οργασμού, αλλά και την κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων και τις κοινωνικές επιταγές που… οπλίζουν το χέρι του ανθρώπου με βέρα στο δεξί.
kidman
Η Νικόλ Κίντμαν και ο Τομ Κρουζ σε σκηνή της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά». Ο πολυσυζητημένος γάμος των δύο ηθοποιών τερματίστηκε με ένα εξίσου πολυσυζητημένο διαζύγιο. Οσο για τον έρωτά τους, είχε κάνει φτερά από νωρίς
«Ακούγεται απόλυτο, αλλά περιέχει μεγάλη δόση αλήθειας: “Οσοι ερωτεύονται παράφορα δεν μπορούν να αγαπήσουν αληθινά”» 
«Η σημερινή γυναίκα, πιο χειραφετημένη από ποτέ, αν φύγει συναισθηματικά, δεν αργεί να κλείσει διά παντός την πόρτα πίσω της».
«Ο άνδρας, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι τα γονίδιά του… έπιασαν τόπο, τα χαρίζει γενναιόδωρα σε όσο περισσότερες θηλυκές μπορεί»

Όχι άλλη βία...


Όχι άλλη βία. Διασκεδάζεις με βία; Βιαζεις τον εαυτό σου; Ασθένειες...
"Είμαστε βίαιο είδος, όχι τόσο από τη φύση μας, όσο από δική μας επιλογή" 

Έχουμε εθιστεί πλέον τόσο πολύ στη βία από τόσες πολλές πηγές (ειδήσεις, ταινίες κλπ) που πλέον δεν είμαστε ικανοί να διαπιστώσουμε τον εθισμό μας σε αυτήν. 
Έχουμε φτάσει να διασκεδάζουμε με τη βία....
 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες ταινίες βίας έχετε δει για... διασκέδαση και χαλάρωση;

Κάθε μέρα οι ειδήσεις μας φέρνουν τη βία του πολέμου μέσα στα σαλόνια μας, εισβάλλοντας στον προσωπικό μας χώρο… έτσι απλά! Μέχρι και ωμές εκτελέσεις μας δείχνουν για… «ενημέρωση».

Πολλές φορές επικοινωνούμε μεταξύ μας με τη βία: είτε κάνοντας βίαιες πράξεις ή ασκώντας λεκτική βία. Δεν έχει βγει τυχαία η παροιμία «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει»…

Καθημερινά αυξάνονται σε όλο τον κόσμο τα θύματα της βίας. Από τα θύματα της παιδικής βίας και της συζυγικής κακοποίησης ως τους αστέγους και τα θύματα της οικονομικής βίας εν γένει. Στα σχολεία η βία που ασκούν οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους κλπ.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ;



 

Τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες σπουδών του εξωτερικού, δυστηχώς όμως όχι και στις ελληνικές πανεπιστημιακές έδρες, υπάρχει μια αλλαγή στάσης απέναντι στα αρχαία ελληνικά συγγράμματα. 


Μετά την ανακάλυψη του αστρολάβου των Αντικυθήρων και των λειτουργιών που εκτελούσε, πολλοί ειδήμονες αντιλήφθηκαν ότι 
αυτά που γνώριζαν για την Αρχαία Ελλάδα είναι ελλιπέστατα.

Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων υπολογίζει τις κινήσεις των αστεριών και είναι για την αρχαιότητα υψηλής τεχνολογίας και από πλευράς ακρίβειας κατασκευής και από πλευράς μαθηματικής δομής (οι Αμερικανοί έχουν φέρει ειδικό τομογράφο για να «δούν» στο εσωτερικό του και ίσως πλέον ότι έχει μέσα «διαφορικά» γρανάζια).

Αντιλήφθηκαν, λοιπόν, ότι ...αυτό που ονομάζουμε μυθολογία είναι ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό κωδικοποιημένη, κρυφή ιστορία η οποία αποκρύπτεται εσκεμμένα από αφανή κέντρα, που προωθούν την «Παγκοσμιοποίηση».

Για να κατασκευαστει ένα τέτοιο μηχάνημα πρέπει να γνωρίζουν άψογα μεταλλουργία (φαντάζεστε τι χρειάζεται για να φτιαχτεί ένα γρανάζι, ενός εκατοστού; 
Πόσο καθαρό πρέπει να είναι το μέταλλο; 
Πώς φτιάχτηκε τόσο λεπτό έλλασμα; 
Πώς κόπηκαν όλα τα δόντια ίσα;

Super tips για το σπίτι και την κουζίνα!



Για να απομακρύνετε τυχόν δυσάρεστες οσμές από ένα στρώμα, ρίξτε σε όλη την επιφάνειά του μαγειρική σόδα, αφήστε τη για 24 ώρες και έπειτα καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Βράσατε αβγά; Μην πετάξετε το νερό. Αφήστε το να κρυώσει και ποτίστε με αυτό τα φυτά σας. Το συγκεκριμένο νερό περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Για να διατηρήσετε ζεστά για αρκετή ώρα τα αβγά που μόλις βράσατε, βάλτε τα μέσα στο γάντι του φούρνου.

Διώξτε τις ρυτίδες με ζάχαρη!

Η ζάχαρη συγκρατεί τα μόρια νερού πάνω στην επιδερμίδα και βοηθάει στη σωστή και βαθιά ενυδάτωση.
Η ακόλουθη μάσκα με ζάχαρη θα δώσει λάμψη σε επιδερμίδες θαμπές και ώριμες!


Θα χρειαστείτε:
1/2 κ.γλ. άχνη ζάχαρη
1κ.γλ. μέλι
½ κ.γλ. κανέλα σκόνη

Βρώμη: 5 λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας


Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. 
Τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει αυξημένη «δημοσιότητα», καθώς πλήθος ερευνητικών μελετών υποστηρίζει την ευεργετική της δράση στην υγεία και το ρόλο της στην πρόληψη ασθενειών.

Παρακάτω, θα βρείτε 5 λόγους για τους οποίους η βρώμη δε θα πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σας:

Λίγο τρέξιμο βοηθά πολύ: οφέλη στην θνητότητα μόνο με 6 μίλια την εβδομάδα



Μόλις 5 με 10 λεπτά τρέξιμο καθημερινά, ακόμα και σε πολύ αργό ρυθμό, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο θνητότητας ενός ατόμου από κάθε αιτία και την καρδιαγγειακή θνητότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Σε σύγκριση με αυτούς που δεν έτρεχαν, οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θνητότητας σε αυτούς που έτρεχαν λιγότερο από 6 μίλια την εβδομάδα, σε όσους έτρεχαν με ταχύτητα μικρότερη από 6 μίλια την ώρα, και σε όσους έτρεχαν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

«Αυτά τα νέα είναι πολύ καλά γιατί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την άσκηση είναι ο χρόνος», είπε ο Dr Carl 'Chip' Lavie (του Ochsner Medical Center, Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα) στο heartwire. «Αυτό που μου λέει ο κόσμος όλη την ώρα είναι ότι απλά δεν έχουν τον χρόνο να ασκηθούν.

4 τρόποι για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος



Ανεβάστε τη διάθεση και αυξήστε τα επίπεδα υγείας του οργανισμού σας

Η σωστή κυκλοφορία του αίματος -μέσω της οποίας ο οργανισμός «τρέφεται» με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά- είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της καθημερινής υγείας και τη βελτίωση της διάθεσης.

Αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο μπορείτε να ανεβάσετε κι εσείς τη δική σας διάθεση και να αυξήσετε τα επίπεδα υγείας του οργανισμού σας, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το πετύχετε:

Αυτό είναι παρακμή

Παρακμή είναι όταν οι πνευματικοί άνθρωποι μιας κοινωνίας κατηγορούν την κοινωνία για την παρακμή της αντί τους εαυτούς τους.
Η αξία των πνευματικών ανθρώπων μιας κοινωνίας, φαίνεται στα έργα της κοινωνίας, εκτός και αν δεχτούμε ότι έχει ευθύνη η γιαγιά μου ο σουβλατζής της γειτονιάς και όχι τύποι σαν τον Δήμου.
Οι ζωντανοί νεκροί σύγχρονοι πνευματικοί έλληνες και οι νεκροί ζωντανοί αρχαίοι πνευματικοί Έλληνες.
Τι αξίζει περισσότερο;

Πότε ξεκίνησε η ζωή στο Σύμπαν

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα τα 15 εκατομμύρια χρόνια που ακολούθησαν τη Μεγάλη Έκρηξη ίσως να ήταν αρκετά ώστε το Σύμπαν να αναπτύξει τις απαραίτητες συνθήκες για την εμφάνιση ζωής.
sumpan-diastimaΗ ιδέα πως το Σύμπαν είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να επιτρέπει την ανάπτυξη ζωής καλείται ανθρωπική αρχή και απασχολούσε ανέκαθεν τους επιστήμονες, αφού πέρα από επιστημονικές έχει και φιλοσοφικές προεκτάσεις.
Εμπνευστής της ιδέας είναι ο αστροφυσικός Άμπραχαμ Λεμπ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Χάρβαντ, ο οποίος προσπάθησε να απαντήσει σε ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα της αστροβιολογίας με μια διαφορετική προσέγγιση.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ζωής θεωρείται πως είναι η παρουσία νερού σε υγρή μορφή. Η ιδέα αυτή εξελίχθηκε στην έννοια των κατοικήσιμων περιοχών, ζώνες δηλαδή γύρω από άστρα στις οποίες οι πλανήτες περιέχουν νερό σε υγρή μορφή και τα κατάλληλα χημικά στοιχεία για το σχηματισμό οργανικών ενώσεων.
Τα τελευταία χρόνια όμως έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί πέρα από την ακτινοβολία των άστρων που μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να υπάρχει υγρό νερό, όπως ενέργεια από ραδιενεργές διασπάσεις, ή η εσωτερική θερμότητα του πλανήτη (γεωθερμία).

Οι Βιβλιοθήκες της αρχαίας Ελλάδας

Σε μια χώρα που γεννήθηκε το πνεύμα της επιστήμης και η φιλοσοφία, που η τέχνη έφτασε στο αποκορύφωμα της, που το θέατρο αποτέλεσε σχολείο υψηλού επιπέδου για όλες τις ηλικίες, σε μια χώρα που δεν υπήρξε πόλη χωρίς θέατρο – μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του πολιτισμού – δεν θα ήταν δυνατό να μην έχουν υπάρξει και αγαπηθεί και οι βιβλιοθήκες. 
Υπήρχαν βιβλιοθήκες στις αρχαίες Ελληνικές πόλεις;
 Εκτός από σποραδικές περιπτώσεις, οι αρχαίοι συγγραφείς δεν αναφέρονται στο θέμα αυτό. Υπάρχουν όμως, ευτυχώς, επιγραφικές πηγές που έρχονται να συμπληρώσουν το κενό.
Οι αρχαίοι Έλληνες που τόσο καλλιέργησαν τις τέχνες και τα γράμματα, ήταν επόμενο να εκτιμήσουν την επινόηση και τη χρήση του αλφαβήτου σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Σοφοκλής να βάλει στη χαμένη τραγωδία του «Αμφιάραος» ένα ηθοποιό να σχηματίζει με κινήσεις του χορού τα γράμματα, ενώ σε άλλη τραγωδία ­ επίσης χαμένη – του Αθηναίου Καλλία, 24 μέλη χορού υποδύονταν τα ισάριθμα γράμματα του αλφάβητου, χαρακτηριστική άλλωστε της γοητείας που είχε στους αρχαίους Έλληνες η χρήση των γραμμάτων είναι και η ωδή του Πινδάρου στο γράμμα Σ.
Από χρόνους παλαιότατους πρώτοι οι τύραννοι ενδιαφέρθηκαν για τη διάδοση των ομηρικών επών, τα οποία φρόντισαν να περισυλλέξουν και να διασώσουν. Σ’ αυτούς ακριβώς τους χρόνους και μάλιστα στη διάρκεια της τυραννίδας, στην Αθήνα, του Πεισιστράτου, πρέπει να τοποθετηθεί και η ίδρυση των πρώτων βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Γονυπετής Ελλάς – Η κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου συνεχίζεται…


To σχεδιάγραμμα των επιχειρήσεων της 30ής Αυγούστου 1922. Με μπλε οι τουρκικοί σχηματισμοί και με κόκκινο οι ελληνικοί. Το απόγευμα επήλθε η κατάρρευση του μετώπου.
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ελληνικός Σρατός βρέθηκε στη Μικρά Ασία το Μάιο του 1919, περισσότερο ως ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, παρά ως αποτέλεσμα σόφρωνος ελληνικού στρατηγικού σχεδιασμού. Λίγους μήνες πριν, στις αρχές Ιανουαρίου, είχε προηγηθεί η αποστολή στην Κριμαία δυο μεραρχιών του Α΄ Σώματος Στρατού (ΙΙα και ΧΙΙΙη Μεραρχίες), υπό γαλλική διοίκηση και πάλι κάτω από το ίδιο πλαίσιο. Δηλαδή, χωρίς εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό και ακολούθημα γεωπολιτικών σχεδιασμών άλλων δυνάμεων.
Τα αποτελέσματα της εκστρατείας στην Κριμαία ήταν τραγικά για τους 23.551 Έλληνες που εκστράτευσαν τυπικά εναντίον των Μπολσεβίκων και κατ’ ουσίαν εναντίον των Ρώσων, καταστροφικά για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Στρατιά της Μικράς Ασίας, καταστροφικά για τον Ελληνισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας, κατ’ επέκτασιν δε καταστροφικά για το σύνολο του Ελληνισμού και τη δίσμοιρη Ελλάδα.

Νεκρές εικόνες...Ας σκοτώσουμε την ασημαντότητα



Λαμπερές παραλληλόγραμμες οθόνες κατακλύζουν τις ζωές μας. Πόρτες σε μια διάσταση παράλογη, απάνθρωπη, κι όμως απίστευτα αληθινή. Σχισμές και ρήγματα ανάμεσα στη πραγματικότητα και τον εφιάλτη.
Ανθρωπόμορφα τέρατα σε παράθυρα μας βομβαρδίζουν συνεχώς με ασήμαντα καλέσματα σε ασήμαντες δοξασίες, με ασήμαντους ανθρώπους. Ανθρώπους που επέλεξαν να γίνουν οι φορείς της πιο απίστευτης ασημαντότητας.
Μας ποτίζουν καθημερινά με τα συστατικά της απάθειας, της υποταγής, του παραλογισμού, της τυφλής πίστης στις πιο απάνθρωπες δοξασίες. Εκατομμύρια εικόνες νεκρές και λέξεις κενές νοήματος, ουρλιαχτά φανατισμένων οπαδών, μειλίχιες προτροπές εθνοσωτήρων, αποκαλυπτικές προφητείες κάθε παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, θωπευτικές καταναλωτικές παροτρύνσεις.
Και μεις, κάπου ανάμεσα στον βιοπορισμό και την ανυπαρξία μας, αναμασάμε την ασημαντότητα του θεάματος, προσκυνάμε την μεγαλειότητα της εικόνας, του φαίνεσθαι, του ειδώλου ενός παραμορφωτικού φακού, μιας επιβαλλόμενης αντίληψης.

Οι λόγοι που έκαναν την ΑΜΦΙΠΟΛΗ…. παγκοσμίου ενδιαφέροντος

(Προσωπικά θα ήθελα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ οι ανασκαφές να αποκαλύψουν ένα εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο Μ Ν Η Μ Ε Ι Ο στην γη της Μακεδονίας.
ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και η Μακεδονία το δικό της «ΣΗΜΑ»….. την Κνωσσό της, τις Μυκήνες, τον Παρθενώνα της….!).
Οι λόγοι του παγκόσμιου ενδιαφέροντος:
Ο ένας είναι φυσικά το «φάντασμα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο άλλος, ο ελάσσων έστω, το προσδοκώμενο «χρυσάφι»: Δηλαδή πιθανά πολύχρυσα κτερίσματα, διακοσμήσεις κλπ.
(Εύλογο βέβαια καθότι στην Αλεξανδρινή Μακεδονία….. λεφτά υπήρχαν)
Διαφορετικά, ελάχιστο θα ήταν το…. παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον τάφο. Θα ήταν μια εντυπωσιακή μεν, αλλά συνήθης ανασκαφική επιτυχία, του τύπου
«βρέθηκε ο τάφος της Ρωξάνης, του Νέαρχου….»!
Ένας ακόμη, ξεχωριστός ίσως, αλλά…. Μακεδονικός Τάφος.

Σύμπαν χωρίς χρόνο

Μία προσπάθεια για την ενοποίηση κβαντομηχανικής και γενικής σχετικότητας έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’60, όταν οι Τζον Γουίλερ και Μπράις Ντε Βιτ συνένωσαν σε ένα κοινό πλαίσιο φαινομενικά αντιφατικές ιδέες από τις δύο θεωρίες, καταλήγοντας στην εξίσωση Γουίλερ-Ντε Βιτ.
kbantiki-fusiki
Τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν τον περασμένο αιώνα για την περιγραφή της φύσης είναι δύο ειδών: αυτά που έχουν να κάνουν με φαινόμενα του μικρόκοσμου, στα οποία κυριαρχούν οι νόμοι της κβαντικής φυσικής, κι εκείνα που περιγράφουν τι συμβαίνει στις μεγάλες κλίμακες, όπου η βαρύτητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, και περιγράφονται από τη γενική θεωρία της σχετικότητας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της επιστήμης σήμερα, είναι πως οι δύο αυτές δε συμβαδίζουν: όταν εξετάζονται υπό ενιαίο πρίσμα, προκύπτουν πολλοί απειρισμοί, κάνοντας τη θεωρία ανεφάρμοστη στην πράξη.
    Σύμφωνα με πολλούς θεωρητικούς φυσικούς το πρόβλημα αυτό της σύγχρονης φυσικής ίσως να βρίσκεται στα θεμέλιά της, και πιο συγκεκριμένα στην ίδια τη φύση του χώρου και του χρόνου. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως ο χωροχρόνος δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ως ένα ανεξάρτητο υπόβαθρο στο οποίο εξελίσσεται η θεωρία, αλλά να προκύπτει από αυτή.

    ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ




    Δίπλα σε ένα μανάβικο εάν ανοίξει ένα κουρείο ουδέν πρόβλημα . Εάν όμως έρθει ένας άλλος μανάβης και ανοίξει μαγαζί , τότε θα υπάρξει πρόβλημα . Γιατί ; Διότι οι δύο μανάβηδες ανταγωνίζονται για την ίδια πίτα !

    Πώς θα μπορούσε ο λαός με την ηγεσία του να βρίσκεται σε αρμονική σχέση ;
    Εάν ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΤΑ !

    Ο λαός θέλει άφθονες γαρίδες , σαμπάνιες , χρυσαφικά , κοσμήματα ...
    Και οι ηλίθιοι που κυβερνούν ( σήμερα ) ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ !
    Οι κυβερνώντες έχουν τρόπο να αδικήσουν τον λαό στην μοιρασιά και έτσι ο λαός είναι πάντα καχύποπτος και σε εμπόλεμη σχέση με την ηγεσία .

    Ο λαός θέλει τα παιδιά του υγιή και ασφαλή .
    Μέσα στην συμμορία που κυβερνά (σήμερα) υπάρχουν πολλοί παιδόφιλοι !
    Έτσι ο λαός είναι πάντα καχύποπτος και σε θέση άμυνας .

    Τι περιμένουν τον Οκτώβριο και πόσο σοβαρό μπορεί να είναι.... Ανάλυση




     Του Γιώργου Παπαγεωργίου

     Η παιδική ζωγραφιά απεικονίζει ένα κόσμο φανταστικό, ένα κόσμο των παιδικών ονείρων μας, ένα κόσμο ψεύτικο για την ηλικία μας και την εποχή που ζούμε. 

    Τα παιδικά μας μάτια μεγάλωσαν, είδαν πολλά, απέκτησαν εμπειρία και άρχισαν να καταλαβαίνουν την διαφορά από το ψέμα που μας σερβίρουν με την αλήθεια. 

     Όπου και να ανοίξω κουβέντα τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν για κάτι που θα γίνει τον Οκτώβριο! Και για να τα βάλουμε σε μια σειρά....

     Στην αρχή μια φίλη μου επισκέφθηκε τον Πνευματικό της, ο οποίος όπως μου είπε, είχε διάχυτη την ανησυχία ότι μέσα στον Οκτώβριο από πληροφορίες που είχε, θα συμβεί κάτι κακό με την Τουρκία, σε κάποιο νησί μας. 

     Μετά ήρθε η κουβέντα με ένα φίλο μου στρατιωτικό, ο οποίος μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρέτησε στην Βοσνία σε δύναμη του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος δεν μου έκρυψε ότι υπάρχουν ψίθυροι, αόριστοι φυσικά για κάτι μεγάλο τον Οκτώβριο που πιθανό να συμβεί. 

    ΕΝΑ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΑΖ Ο ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΙΛ

    Ολες οι ενδείξεις μας φανερώνουν ότι είναι ψεύτικο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού φωτορεπόρτερ Τζέιμς Φόλει ο οποίος εξαφανίστηκε στη Συρία πριν από δύο χρόνια.



    Ομως στις ΗΠΑ έχουν διαφορετική άποψη. «Αυθεντικό» είναι το βίντεο του αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, επιβεβαιώνουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Εμείς όμως στην Αθέατη γνώση έχουμε τις αμφιβολίες μας, και τις παρουσιάζουμε στην ανάλυση που ακολουθεί μετά το BINTEO.

    Πάντως φαίνεται παράξενο ότι ο Φόλει δεν ήταν και τόσο ανήσυχος για το γεγονός ότι επρόκειτο να δολοφονηθεί βάναυσα μετά τη δήλωσή του. 

    Ομως αυτό, ίσως να συμβαίνει επειδή γνωρίζει και ο ίδιος ότι το βίντεο είναι μια σκηνοθετημένη απάτη της CIA που υποστηρίζει τους Ισλαμιστές τρομοκράτες.

    Σταφύλι: το φρούτο κατά του καρκίνου

    stafylia-660

    Τα σταφύλια και τα προϊόντα του σταφυλιού (μούστος κρασί)έχουν αξιοσημείωτη ικανότητα να μειώνουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες σύμφωνα με ευρήματα που ανακοινώθηκαν σε Διεθνές Συμπόσιο για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.
    Ορισμένοι από τους κορυφαίους ερευνητές στο πεδίο της πρόληψης παρουσίασαν μελέτες που έδειξαν ότι τα σταφύλια περιέχουν ανποξειδωτικές ουσίες της ομάδας των φλαβονοειδών που μπορεί να  βοηθήσουν να μειωθούν οι επιπτώσεις από τον καρκίνο του στήθους του παχέος εντέρου και του ήπατος.

    Ο καθένας είναι στο έλεος όλων

    my-shot-kids-camera_50692_600x450
    Η ζωή έχει μεταμορφωθεί σε μια εκτεταμένη παρτούζα στην οποία όλος ο κόσμος παίρνει μέρος. Όλος ο κόσμος μπορεί να δει σε μια τροπική πλαζ την πριγκίπισσα της Αγγλίας να γιορτάζει τα γενέθλιά της γυμνή. Φαινομενικά, η φωτογραφική μηχανή δεν ενδιαφέρεται παρά για τους διάσημους ανθρώπους, αλλά αρκεί να συντριβεί ένα αεροπλάνο δίπλα σας, ν’ ανάψουν φλόγες στο πουκάμισό σας, για να γίνετε κι εσείς διάσημοι και να περιληφθείτε στη γενική παρτούζα που δεν έχει τίποτα να κάνει με την απόλαυση, αλλά αναγγέλλει πανηγυρικώς ότι κανένας δεν μπορεί πια πουθενά να κρυφτεί και ότι ο καθένας είναι στο έλεος όλων.

    Τα σημάδια μιας σχέσης που δύσκολα έχει μέλλον

    Τα σημάδια μιας σχέσης που δύσκολα έχει μέλλονΌσο καλά κι αν περνάτε με έναν άνθρωπο, δεν είναι απόλυτο πως η σχέση σας θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Υπάρχει περίπτωση να είναι κανείς σίγουρος για το ποια θα είναι η κατάληξη μιας σχέσης; Ορισμένα σημάδια μπορεί να σας οδηγήσουν σε σκέψεις για το πώς διαγράφεται το μέλλον...
    Αποφεύγεται η συζήτηση για το μέλλον
    Είναι ωραίο να ζεις τη στιγμή, όμως αν δεν πραγματοποιούνται σχέδια για το τι θα ακολουθήσει, η σχέση έχει βραχυπρόθεσμες προοπτικές. Αντίθετα είναι απόλυτα υγιές για μια σοβαρή σχέση, να γίνονται όνειρα και σχέδια για την επόμενη μέρα.

    Κορμοί δέντρων για ξεχωριστή διακόσμηση-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


     Αν νομίζετε ότι οι κορμοί δέντρων πρέπει να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθείτε, βλέποντας αυτή την κατασκευή. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε όμορφα σκαμπώ για το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιώντας το πιο ανθεκτικό υλικό που υπάρχει το ''ξύλο''. Δείτε πως μπορείτε να τα φτιάξετε. 
    Θα χρειαστείτε:

    Έξω από τις Πύλες

    της Μαρίας Λαμπαδαρίδου- Πόθου // *

    lampadaridou-pothou

    Μέρες περπατούσε, βδομάδες, χρόνια. Δεν είχε καταλάβει πώς ξεμάκρυνε τόσο πολύ. Εκείνη μόνο κι ο δρόμος. Και κάτι παράξενοι ασφοδελοί στις άκρες, που έφταναν ίσαμε μέσα στα όνειρά της. Και τότε δεν ήξερε αν ήταν ξυπνητή ή αν ζούσε στον ξύπνο της το πιο παράξενο όνειρο. Όσο πιο μακριά πήγαινε, τόσο είχε την αίσθηση πως όλη τούτη η ατέλειωτη οδοιπορία ήταν ένα όνειρο από κείνα που δεν ξέρεις πότε αρχίζουν – αν αρχίζουν από κάποιο σημείο υπαρκτό – και πώς τελειώνουν, αν τελειώνουν κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος την παίδευε πάντα, η στιγμή, τη στιγμή φοβόταν, τη μία μοναχική στιγμή τη διορισμένη για τη συνάντηση μαζί του. Ήταν το μόνο που περίμενε: τη συνάντηση μαζί του. Γιατί το ήξερε αυτό. Ήταν το μόνο που ήξερε. Πως εκεί στο τέλος του δρόμου, έξω από τις άγνωστες Πύλες, θα συναντηθεί επιτέλους μαζί του.
    Κάποιες νύχτες ο αέρας φυσούσε μανιασμένος. Κρεμιόταν πάνω στις μαύρες λεύκες που υπήρχαν κατάγυμνες ένα γύρω, και άλλαζε μορφές και σχήματα σαν να ιερουργούσε το σκοτάδι. Όμως εκείνη τίποτα δεν τη σταματούσε. Να φτάσει ήθελε. Να φτάσει μόνο. Εκεί θα την περίμενε το τρισαγαπημένο πρόσωπο. Παιδί της άραγε; Αγαπημένος; Μάνα; Μπορεί όλα μαζί. Μπορεί και μόνο η λαχτάρα της να βγει από αυτή την άφεγγη οδοιπορία, να φτάσει σ’ έναν χαρούμενο ήλιο, έτσι να μοιάζει με την αλήθεια που ζητούσε. Κι όσο πλησίαζε, τόσο η αγωνία μεγάλωνε.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα