Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τι να πίνεις για να κοιμάσαι έως και 90 λεπτά περισσότερα το βράδυ

af756edf
Τι να πίνεις για να κοιμάσαι έως και 90 λεπτά περισσότερα το βράδυ
Μπορεί το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό ως φυσικό αγχολυτικό και μυοχαλαρωτικό να είναι το γνωστό σε όλους χαμομήλι, μία νέα έρευνα όμως που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Biology βρήκε ότι η κατανάλωση 2 ποτηριών χυμού βύσσινου αντιμετωπίζει την αϋπνία.
Οι ερευνητές του Louisiana State University μελέτησαν 7 ενηλίκους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα αϋπνίας. Το πείραμα διήρκησε 6 εβδομάδες. Τις 2 πρώτες, οι εθελοντές έπιναν χυμό βύσσινο, τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν ήπιαν κανένα χυμό πριν κοιμηθούν, ενώ τις τελευταίες ένα placebo ρόφημα που τους υπέδειξαν οι ερευνητές.

Ο βιολογικός μηχανισμός της αγάπης

Ο βιολογικός μηχανισμός της αγάπης

Η αγάπη είναι μία έννοια που έχει πολλές προεκτάσεις: φιλοσοφικές, ψυχολογικές, θεολογικές, κοινωνικές ή ακόμη και βιολογικές. Το συναίσθημα της αγάπης έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες ότι έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην νοητική/ψυχολογική μας κατάσταση, όσο και στη σωματική. Για παράδειγμα, το σύνδρομο της «σπασμένης καρδιάς» (broken heart) είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και περιγράφει την ιδιαίτερη σωματική ευαισθησία που προκαλείται μετά από έναν έντονο, αρνητικό γεγονός που συνήθως σχετίζεται με την απώλεια (θάνατος, χωρισμός κτλ).

Η ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη έχει περιγραφεί σε πλήθος θεωρητικών πλαισίων, από το ψυχαναλυτικό μοντέλο του Freud έως και την πυραμίδα των αναγκών του Maslow. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε κυνηγούμε το συναίσθημα της ασφάλειας και αποδοχής που συνοδεύουν την αγάπη που λαμβάνουμε από τους γύρω μας. Η αγάπη είναι ο θεμέλιος λίθος της δημιουργίας νέων οικογενειών, αλλά και σημαντικότατος παράγοντας σύσφιξης των σχέσεων με μέλη της οικογένειάς και του φιλικού μας περιβάλλοντος.

Όπως γίνεται κατανοητό, η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα. Έχει πλήθος διαφορετικών οπτικών γωνιών υπό τις οποίες μπορεί να την προσεγγίσει κανείς. Επηρεάζεται από πλήθος άλλων παραγόντων (βιολογικούς, κοινωνικούς, γνωστικούς κτλ) και εν συνεχεία μπορεί να επηρεάσει εκ νέου αυτούς τους παράγοντες, καθιστώντας αυτό το συναίσθημα ως ένα από τα σημαντικότερα στη ζωή μας.

Ρυτίδες. Αιτίες που τις προκαλούν. Οδηγίες πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης



των Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. και Θάλειας Γούτου, αισθητικού

Στο παρελθόν οι ρυτίδες χαρακτηρίζονταν και σαν γραμμές του χαρακτήρα των ανθρώπων. Αντανακλούσαν τις εμπειρίες και τα συναισθήματα κάθε ανθρώπου και γι’ αυτό και ήταν επιθυμητές. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σχετικά με το θέμα αυτό. Ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει ό,τι μπορεί για να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπό του και να φαίνεται πιο νέος και πιο φρέσκος. Είτε με τη χρήση κρεμών είτε με την καθημερινή ολοκληρωμένη περιποίηση (ενυδάτωση, καθαρισμοί κτλ) ή ακόμα και με βοήθεια της αισθητικής ιατρικής και των μεθόδων που αυτή προσφέρει (botox, εμφυτεύματα, χημικά peelings κτλ).

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν τις ρυτίδες;

Όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι εμπνέονται από την αγάπη μιας γυναίκας ή ενός άνδρα




Όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι εμπνέονται από την αγάπη μιας γυναίκας ή ενός άνδρα που αγαπάνε και που τους αγαπά. Εάν η αγάπη δεν συνεχιστεί με ένα άτομο και συχνά αλλάζει με διαφορετικούς ανθρώπους και γυρνά σε επιδίωξη σεξουαλικής ικανοποίησης, η σφαίρα της αγάπης δεν μπορεί να σχηματιστεί και υψηλότερη δημιουργικότητα δεν μπορεί να υπάρξει.
 
Στην Ανατολή όταν βλέπουν έναν σπουδαίο, δημιουργικό άνδρα, λένε, “Κάποιος τον αγαπάει βαθιά.” Είναι σημαντικό οι ηγέτες, οι δάσκαλοι και οι εξυψωμένοι καλλιτέχνες να περιβάλλονται από μια σφαίρα αγάπης για να προσφέρουν καλύτερη και βαθύτερη δημιουργική υπηρεσία στους άλλους. Η αγάπη παρέχει υλικό στη δημιουργική τους σκέψη που μπορεί να πάρει μορφή και να εκδηλωθεί στη γη.

7 λόγοι που δεν σας βοηθούν να χάσετε βάρος

Εσείς μπορεί να κάνετε υγιεινή ζωή και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όσον αφορά τη διατροφή σας, αλλά είναι πιθανό το σώμα σας και η ζυγαριά σας να έχουν άλλα σχέδια για εσάς. Είτε πρόκειται για κάποια ορμονική διαταραχή, είτε η παρενέργεια ενός φαρμάκου ή ακόμα η έλλειψη κάποιας βιταμίνης, δεν φταίει πάντα ο τρόπος ζωής ενός ατόμου. Κάποιες φορές, το πρόβλημα είναι αλλού και όχι στο μυαλό ή την αδυναμία θέλησης.

Ακολουθούν 7 από αυτούς τους πιθανούς λόγους που σας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από το σώμα των ονείρων σας και δεν είναι καν δικό σας το φταίξιμο.

Γνώθι Σαυτόν: Μία Προοπτική του Πως Εμείς και Οι Άλλοι Βλέπουν Τον Εαυτό Μας


Γνώθι Σαυτόν: Μία Προοπτική του Πως Εμείς και Οι Άλλοι Βλέπουν Τον Εαυτό Μας

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς οι άλλοι πως σας βλέπουν οι άλλοι; Γνωρίζετε;

Αφιερώστε λίγο χρόνο και να σκεφτείτε ένα πρόσωπο που ξέρετε· φέρτε την εικόνα αυτού του ατόμου στο μυαλόσας και σκεφτείτε για το πώς σας αντιμετωπίζει συνήθωςκαιγιατί σας αντιμετωπίζει κατ’ αυτόν τον τρόποΤιείναι αυτό που κάνει κάποιον να δημιουργήσει την εικόνα σας στο μυαλό τουΕίναι η εικόνα που έχετε δημιουργήσειγια τον εαυτό σας.

Το “Τούνελ Πραγματικότητας”

Όπως και ο κάθε άλλοςδημιουργείτε το δικό σας τούνελ πραγματικότητας”το οποίο βασίζεται στην προοπτική που έχετε για τον εαυτό σας και τον κόσμο στον οποίο ζείτεΑυτό το τούνελ είναι ο καθρέφτης του μοντέλου που έχετε δημιουργήσει με τις σκέψεις σας κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Αλαζόνας ... Εγωιστής ... Ψωροπερήφανος ... καθόλου Αλληλέγγυος ... Αριβίστας και ελάχιστα Άνθρωπος ο Σημερινός Έλληνας Γιατρός !!!





Να λοιπόν που ήρθε και ο καιρός να πάρω Αμπάριζα και τους Γιατρούς ... 


Μέχρι Στιγμής ... δεν έχω πει τίποτα για αυτή την ομάδα των Ανθρώπων ... 


Και μη μου λέτε πάλι Μην Τσουβαλιάζεις ... Και δεν είναι Όλου οι Γιατροί το ίδιο και τέτοια ... Γιε Ράιτ ... 

Κάθε είδος Ανθρώπου που ανήκει σε κάποια Ομάδα ... έχει τα Χαρακτηριστικά του ... που την Χαρακτηρίζουν Βέβαια ...

Δεν θα καταργήσουμε τώρα και την Στατιστική ως Επιστήμη που είναι Ένας από τους Τομείς που πήρα Πτυχίο και Υπηρέτησα αλλά και Υπηρετώ ... 


Ναι Βέβαια ... Όπως και σε όλες τις Ομάδες υπάρχουν και Εξαιρέσεις ... Δεν θα δεις όμως πολλούς Ανεβλαβήδες ... να έχουν έξω από την Κλινική που Διευθύνουν ταμπέλα που να γράφει " Αν σας Ζητήσουν Φακελάκι ελάτε αμέσως στην Διεύθυνση να το Καταγγείλετε" ...

Θα τολμήσει κανένας γιατρός λοιπόν να κάνει λαμογιά ??? Και όλοι έχουν περάσει από την Κλινική του έχουν πει ότι όλα πάνε Ρολόι και είναι σαν Εκκλησία ...

Πραγματικά Αισθάνεσαι Άνθρωπος Ασθενής ... και ότι οι Γιατροί και το Νοσηλευτικό Προσωπικό ... πραγματικά υπηρετούν τον Όρκο τους !!!

Ποια γυναίκα φτάνει ευκολότερα σε οργασμό;

Οι γυναίκες που επιλέγουν συντρόφους του ιδίου φύλλου για να κάνουν σεξ, είναι εκείνες που έχουν τους περισσότερους και συχνότερους οργασμούς σε σχέση με εκείνες που ο σύντροφος τους, είναι αποκλειστικά άνδρας, και σε σχέση με εκείνες που επιλέγουν άλλοτε άνδρες και άλλοτε γυναίκες.
Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ύστερα από έρευνα που έκαναν ανάμεσα σε 7.000 άνδρες και γυναίκες, και την οποία έρευνα, δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine. Η έρευνα μεταξύ άλλων έδειξε ότι 8 στους 10 άνδρες, όταν κάνουν σεξ έρχονται σε οργασμό.
lesb2

Και ο Βενιζέλος στο Ice Bucket Challenge: Μπουγελώθηκε με χυμό από απούλητα ροδάκινα!

venizelos
Βροντερή και με υψηλό πολιτικό συμβολισμό η συμμετοχή  του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου στην δοκιμασία δροσιάς που σαρώνει στα social media!

Τί ώθησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους παίχτες του παιχνιδιού και να μην μπουγελωθεί και αυτός με παγωμένο νερό!
Μπουγελώθηκε με χυμό από απούλητα ροδάκινα αγροτοπαραγωγών!
Είχαν περάσει λίγες μόλις ώρες από την ιστορική κίνηση του πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά να μπουγελωθεί με ΕΝΦΙΑλωμένο νερόόταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ύστερα από κατ’ιδίαν συζήτηση που είχε με στενούς συνεργάτες του από την Ιπποκράτους έπαιρνε την απόφαση να μιμηθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό θέλοντας παράλληλα  να εκφράσει για ακόμη μία φορά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες αγροτοπαραγωγούς που πλήττονται σφόδρα από το εμπάργκο που κήρυξε πριν λίγο καιρό η Ρωσία.

Η Φινλανδία έχει αρνηθεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία

Την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 15 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας στον τηλεοπτικό φινλανδικό σταθμό Yle, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως ανταπάντηση.
Ο Στουμπ τόνισε ότι η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία της ΕΕ και στη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ«Η επιστολή μου προς αυτούς -δήλωσε συγκεκριμένα ο φινλανδός πρωθυπουργός- είχε δύο κύρια σημεία: Πρώτον, δεν πρόκειται να επιβάλλουμε κανενός είδους κυρώσεις ως αντίμετρα. Δεύτερον, ο γεωργικός τομέας μας έχει ανάγκη από βοήθεια». Επίσης, χαρακτήρισε καλές και αμοιβαία επωφελείς τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

Προσωπική ευθύνη - Συνδυασμένη συνείδηση


Θέλεις να πεις πως όλα τα κακά που μας συμβαίνουν είναι πράγματα δικής μας επιλογής; Εννοείς πως ακόμα και οι συμφορές και οι καταστροφές στον κόσμο είναι, σε κάποιο επίπεδο, δημιουργημένες από εμάς, έτσι ώστε να «βιώσουμε το αντίθετο του ποιοι είμαστε;» Κι αν είναι έτσι, τότε δεν υπάρχει κάποιος λιγότερο οδυνηρός τρόπος, λιγότερο οδυνηρός για τον εαυτό μας και για τους άλλους, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες προκειμένου να βιώσουμε τον εαυτό μας;



Έθεσες πολλά ερωτήματα και είναι όλα σημαντικά. Ας τα πάρουμε ένα – ένα.
Όχι, όλα τα πράγματα που ονομάζετε κακά και που σας συμβαίνουν δεν είναι με δική σας επιλογή. Όχι με τη συνειδητή έννοια που εννοείς. Είναι όμως όλα δημιουργήματά σας.

Βρίσκεστε πάντα σε μια διαδικασία δημιουργίας. Κάθε στιγμή. Κάθε λεπτό, Κάθε μέρα, Το πώς μπορείτε να δημιουργείτε θα το δούμε αργότερα. Προς το παρόν δεχθείτε το όπως το λέω. Είστε μια μεγάλη μηχανή δημιουργίας και κυριολεκτικά με την ίδια ταχύτητα που σκέφτεστε, παράγετε μια καινούρια εκδήλωση.

Πως θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει στρες!



Συμβουλές για παιδιά χωρίς στρες

Οι γονείς είναι οι καλύτεροι «ψυχολόγοι» του παιδιού τους, γιατί εκείνοι το γνωρίζουν σε όλα τα στάδια της ζωής του.


Μάθετε πώς θα μπορέσετε να καταλάβετε τι το αγχώνει και να το βοηθήσετε.
Το στρες εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα: στη συμπεριφορά και στην υγεία του παιδιού.

Αλλαγές στη συμπεριφορά:

"Γιατί μαμά;"



Καμιά φορά σκέφτομαι πως να είναι στο μέλλον όταν μπορεί να μην είμαστε πια οι δυο μας και η αγάπη μας δημιουργήσει ένα πλασματάκι.. Κάτι που με απασχολεί, είναι πως θα το χειριστώ όταν δεν θα έχω όλες τις απαντήσεις στο " Γιατί μαμά".

Μπορεί άραγε ένας γονιός να τα γνωρίζει όλα; Να λύνει στο παιδί του όλες τις απορίες; Γιατί πέρα από τα θέματα της καθημερινότητας, υπάρχουν ζητήματα που είναι δύσκολο να απαντηθούν. Δεν μου αρέσουν από τη μία οι γονείς- παντογνώστες και από την άλλη οι αδιάφοροι που πετούν ένα "δεν ξέρω" και ξεμπερδεύουν. ( Ξέχασα και την κατηγορία " επειδή το λέω εγώ, γι'αυτό." ) Σημασία κατά την γνώμη μου δεν έχει να γνωρίζεις όλες τις απαντήσεις ή να σπεύδεις να εφεύρεις μια γρήγορη απάντηση. 

Η Αφρική κλείνει τα σύνορα της εξαιτίας επιδημίας πανώλης στην Ευρώπη

Συνθήκες πανδημίας βγαλμένες από τον 13ο και 14ο αιώνα ζει η Ευρώπη, με την μαύρη πανώλη να σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους μέσα σε ελάχιστες ώρες.
Οι ηγεσίες των ανεπτυγμένων ασιατικών και αφρικανικών χωρών δηλώνουν θορυβημένες από την έξαρση της αρρώστιας και για το λόγο αυτό κλείνουν τα σύνορά τους σε όποιον Ευρωπαίο προσπαθεί να μπει παράνομα με τα πόδια ή με βάρκες.
Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης προκλήθηκε από τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών τους, εξαιτίας της αλόγιστης εκμετάλλευσης του φυσικού τους πλούτου από τα ζάμπλουτα αφεντικά της Αφρικής και της Ασίας.

Έρπης: Διώξτε τη φαγούρα με ένα αγαπημένο λαχανικό

Έρπης: Διώξτε τη φαγούρα με ένα αγαπημένο λαχανικό

Νιώθετε ότι θα βγάλετε έρπη και έχει αρχίσει η ενοχλητική φαγούρα; Η χαρακτηριστική αίσθηση ότι τα χείλια σας καίγονται και έχουν πρηστεί είναι το βασικό σύμπτωμα της εμφάνισης της φουσκάλας στα χείλη.
Τι κάνετε για να σταματήσετε αυτές τις ενοχλήσεις του έρπη που σας προκαλούν εκνευρισμό; Ειδικά αν δεν έχετε διάθεση να πάτε αμέσως στο φαρμακείο;

Μια ανάσα πριν από την είσοδο στον τάφο



Σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο του τάφου είναι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη. Χθες έκαναν διπλή πρόοδο στις ανασκαφικές εργασίες, αποχωματώνοντας τον χώρο πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών και φτάνοντας στο ανώτερο σημείο της ιωνικής πρόσοψης.

Σήμερα θα συνεχίσουν την αποχωμάτωση πίσω από τα γλυπτά και ίσως βγάλουν ακόμα μία σειρά δόμων από τον προστατευτικό τοίχο. Ετσι θα έχουν όλα τα δεδομένα ώστε να αποφασίσουν αν μπορούν να συνεχίσουν την απελευθέρωση της πρόσοψης, αν χρειάζονται κάποιες στερεώσεις ή αντιστηρίξεις και με ποιον τρόπο θα εισέλθουν στον τάφο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου για τις ανασκαφικές εργασίες της χθεσινής μέρας, «απομακρύνθηκαν, με άκρα προσοχή, χώματα τα οποία βρίσκονταν στο διάκενο και πίσω από τα αγάλματα των Σφιγγών, σε βάθος περίπου δύο μέτρων και σε πλάτος ανάλογο της εισόδου του τάφου, ήτοι 4,50 μ. Έτσι, προχώρησε στο μεγαλύτερο τμήμα της η αποχωμάτωση του εσωρραχίου της θόλου.

ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ..."Οπου ειμαι εγω,δεν ειναι ο θανατος.Οπου ειναι ο θανατος,δεν ειμαι εγω.Επομενως,γιατι να φοβομαστε τον θανατο,αφου δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να τον αντιληφθουμε;"



"Αν οι ανθρωποι ζουσαν για παντα-αν δε γερνουσαν ποτε,αν μπορουσαν απλως να συνεχισουν να ζουν σ'αυτο τον κοσμο χωρις να πεθαινουν,παντα υγιεις-,νομιζεις οτι θα εκαναν τον κοπο να καταναλωσουν φαια ουσια για το πως και το γιατι των πραγματων,οπως κανουμε τωρα εμεις;Θελω να πω,σκεφτομαστε τα παντα,λιγο πολυ δηλαδη φιλοσοφια,ψυχαναλυση,λογικη,θρησκεια,λογοτεχνια.Εχω την εντυπωση οτι αν δεν υπηρχε αυτο που λεμε θανατος,αυτες οι πολυπλοκες σκεψεις και ιδεες σαν κι αυτη δεν θα γεννιοντουσαν ποτε στον κοσμο.Δηλαδη θελω να πω-"

Η Μαγιου Καχασαρι αφησε τη φραση της μισοτελειωμενη κι εμεινε σιωπηλη για ενα διαστημα.................................
"Θελω να πω....αυτη ειναι η αποψη μου δηλαδη,οτι.....οι ανθρωποι ειναι αναγκασμενοι να σκεφτονται σοβαρα τι σημαινει για αυτους να ειναι ζωντανοι εδω και τωρα,γιατι ξερουν οτι καποια μερα,θα πεθανουν.


Σωστα;Ποιος θα σκεφτοταν ποτε τι σημαινει να εισαι ζωντανος αν συνεχιζαμε ολοι να ζουμε επ'απειρον;Γιατι να τους νοιαζει κατι τετοιο;Η ακομα κι αν τους ενοιαζε,το πολυ πολυ να ελεγαν,"Ε τωρα,δε βαριεσαι,εχουμε καιρο για αυτο.Θα το σκεφτουμε αργοτερα".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα