Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ... Πώς οι επιστήμονες «ξεπουλήθηκαν» στο Ναζισμό


Πώς οι επιστήμονες «ξεπουλήθηκαν» στο Ναζισμό
Γράφει: Βάσω Μιχοπούλου
Ένας μύθος που καταρρίφθηκε τελευταία είναι ότι οι Ναζί πίεσαν ή άσκησαν βία για να υποτάξουν τους Γερμανούς επιστήμονες και τους δημοσιογράφους της επιστήμης.
Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι ιστορικοί παράγουν συγκλονιστικές αποδείξεις για το ότι οι επιστήμονες, όχι μόνο δεν αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τις επιταγές των Ναζί, αλλά οι περισσότεροι ακολούθησαν εθελοντικά τη γραμμή του κόμματος σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια προσήλωση που ξεπέρασε ακόμη και αυτή των κομματικών στελεχών.
Ο Γερμανός δημοσιογράφος επιστήμης και πολιτικός επιστήμονας Wolfgang Goede, συν-ιδρυτής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Επιστήμης (WFSJ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eυρωπαϊκής Ένωσης συνδέσμων δημοσιογράφων επιστήμης (EUSJA), μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνική εφημερίδα και ρίχνει φως σε κάποιες από τις πτυχές αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας.

Αυτό που είμαστε (Irbin Gialom)...


Αυτό που είμαστε. Του Ίρβιν Γιάλομ | κοινωνία, άνθρωπος. Ιrbin Gialom
...του Ίρβιν Γιάλομ. Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό). Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι.

Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. Αν και οι σκέψεις αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τα υπαρξιακά θέματα, παρ’ όλ’ αυτά μας βοηθούν να μετακινηθούμε από ένα επιφανειακό επίπεδο προς βαθύτερα ζητήματα.

Βίωσέ το, έτσι θα το μάθω!

FireHorse

Μη μιλάς για τη φωτιά, αν η φλόγα της δεν βγαίνει από μέσα σου, αλλά απλά σε έχει καψαλίσει κάποια στιγμή. Αν κάποτε γνώρισες τη φλόγα, αλλά δεν έγινες ποτέ σου εσύ φλόγα, διέδωσε την εικόνα της για να γνωρίσουν και άλλοι ότι υπάρχει, όμως μην κάνεις σαν να έχεις τη βιωματική εμπειρία της! Βλέπεις, αυτός που είναι φωτιά, λάμπει σαν το πυρωμένο ατσάλι, ενώ αυτός που μόνο τη γνώρισε, είναι μαυρισμένος από το καψάλισμα!

Μη μιλάς για το κύμα,

Δείτε πόσες μπουκιές χρειάζονται τη μέρα για να αδυνατίσετε!

Δείτε πόσες μπουκιές χρειάζονται τη μέρα για να αδυνατίσετε!

Ένα πρωτότυπο gadget που μοιάζει με ρολόι μετρά κυριολεκτικά τις... μπουκιές σας και είναι ο νέος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Ονομάζεται Bite Counter και δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας.

Το Bite Counter υπολογίζει τις συνολικές ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε, καταγράφοντας τις κινήσεις του χεριού προς το στόμα.

Η «ανακατασκευή» του στήθους μετά τη μαστεκτομή παρατείνει την επιβίωση

Η «ανακατασκευή» του στήθους μετά τη μαστεκτομή παρατείνει την επιβίωση

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι η «ανακατασκευή» του στήθους μετά από μαστεκτομή, παρατείνουν την επιβίωση γυναικών που είχαν καρκίνο του μαστού.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής δείχνει ότι οι γυναίκες με τοπικό καρκίνο του μαστού που υποβάλλονται σε άμεση ανακατασκευή με χρήση κρημνού του ορθού κοιλιακού μυός (κρημνός TRAM) μετά από τροποποιημένη ριζική μαστεκτομή, ζουν περισσότερο από τις ασθενείς που υποβάλλονται μόνο σε απλή μαστεκτομή.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, πραγματοποίησαν αναδρομική μελέτη ασθενών με τοπικό καρκίνο του μαστού, μετά από ανάλυση δεδομένων από γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε TRAM ταυτόχρονα με μαστεκτομή για τοπικό καρκίνο του μαστού, από τον Ιανουάριο του 2002 έως το Δεκέμβριο του 2009.

Μάθε τα 35 πράγματα που πίστευες αλλά είναι εντελώς ψέματα!

Μάθε τα 35 πράγματα που πίστευες αλλά είναι εντελώς ψέματα!

Κάποια πράγματα μεγαλώνοντας τα θεωρούσαμε δεδομένα όμως σιγά σιγά κάποιοι μύθοι ανατρέπονται και παρουσιάζουμε 35 από αυτούς!

Αυτά είχα να πω….

231BOOM
Παντού ακούω για τη διαφορετικότητα….σε λαούς σε ανθρώπους σε παιδιά ακόμα και σε ζώα. Ράτσες απο δω ράτσες απο κει, η πιο άρια, η ποιο χριστιανική η πιο ισλαμική! Να σας πω κάτι!Βαρέθηκα! Βαρέθηκα τις ετικέτες στους ανθρώπους….και στα ζώα. Στα μπάσταρδα, που κατά γενική ομολογία είναι και τα πιο έξυπνα! Στα παιδιά που το χρώμα τους αλλάζει, στο φουκαρά που μου καθαρίζει το τζάμι, και στο τύπο που τρέχει στη Ποσειδώνος με το Μερσεντές τζιπ του. Ποια η διαφορά; Καμιά…..καμιά διαφορά.

Εμείς τους ξεχωρίσαμε, βασισμένοι στο κοινωνικό μας πρότυπο, αυτό που μας έδωσαν απλόχερα κάποιοι, και εμείς το μασάμε ακόμα σαν κατσίκια! Μπήκαν και άλλα στις ετικέτες. Τα κιλά, η ομορφιά, η εξυπνάδα, ακόμα και η μουσική που ακούς! Τα προγράμματα που παρακολουθείς στη τηλεόραση! Έλα μωρέ τι να περιμένεις απ” αυτή που βλέπει την Ανίτα! Έλα μωρέ αυτή είναι διακόσια κιλά! Έλα μωρέ αυτοί είναι όλοι αβάφτιστοι….βρωμάνε οι άθεοι! Έχετε ακούσει κάτι πιο γελοίο απ” αυτό! Οι άθεοι βρωμάνε! Ε δεν είμαστε καλά…..καθόλου καλά! 

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους

Νίκος Λυγερός--Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους


Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους και μ’ αυτούς είναι ικανό να δημιουργήσει μουσική που αποτελεί μια προσφορά για τη μνήμη μας και γενικότερα για την ανθρωπότητα, όταν ο συνθέτης είναι μια ιδιοφυΐα. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. 

Γιατί η κοινωνία χρειάζεται τόσους πολλούς κόπανους, ενώ 88 αρκούν για να παράγουν έργο; 

Είναι θέμα βούλησης ή βουλιμίας; Είναι απαραίτητοι στο κοινωνικό έργο; Είναι θέμα πολιτικής απόφασης; 

Γιατί να χρειαζόμαστε άτομα που δεν ξέρουν τι είναι μόδα ή ψυχολογικές ασθένειες;

Πόσο αγαπιούνται στ’αλήθεια όσοι διαφημιζουν την αγάπη τους στο facebook;


anapnoes.gr : online dating facebook love Πόσο αγαπιούνται στ’αλήθεια όσοι διαφημιζουν την αγάπη τους στο facebook;

Η αλήθεια είναι ότι προκαλούν πολλά σχόλια ακόμα και μέσα στις ίδιες τους τις παρέες. Τα ζευγάρια του facebook είναι μια κατηγορία από μόνα τους, ιδιαίτερα αυτά που διαφημίζουν διαρκώς την αγάπη τους ποστάροντας φωτογραφίες από χαρούμενα στιγμιότυπα του κοινού τους βίου και σχολιάζοντας διαρκώς ο ένας στη σελίδα του άλλου.Πόσο όμως αγαπιούνται στ’ αλήθεια όσοι διαφημίζουν την αγάπη τους στο facebook;
Μια νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει κάποια νέα στοιχεία στην επιστήμη της συμπεριφοράς και συνδέει ευθέως τον βαθμό αυτοεκτίμησης που κάποια άτομα έχουν μόνον όταν είναι μέσα σε μια σχέση, με την ανάγκη τους να την επιδεικνύουν στο facebook καθώς και την τάση των εσωστρεφών ατόμων να δείχνουν τα αισθήματά τους κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν έχουν ανάγκη να κάνουν οι εξωστρεφείς.

Κορίτσιααααα .... Έχετε έντονη σεξουαλική επιθυμία; Τότε υποφέρετε από υστερία και πρέπει να μπείτε σε ψυχιατρική κλινική !!! ... Τρελές Σεξουλιάρες και Άρρωστες που θέλετε να κάνετε και Σεξ ... Μόνο Προσευχή και Νηστεία ρεεεε

Όταν οι γυναίκες έμπαιναν σε «τρελάδικα», γιατί είχαν οργασμό!




Νιώθετε ποτέ εξάντληση, άγχος;

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε;

Υποφέρετε από κατακράτηση υγρών, πρήξιμο της κοιλιακής χώρας, λαχάνιασμα;

Σας κόβετε η όρεξη για φαγητό ή για σεξ;

Έχετε έντονη σεξουαλική επιθυμία;

Βρίσκεσται συχνά σε μπελάδες;

Αν απαντήσετε «ναι» σε κάποιο απ’ τα παραπάνω και είστε γυναίκα, τότε υποφέρετε από υστερία και πρέπει να μπείτε σε ψυχιατρική κλινική. Τουλάχιστον έτσι θα σας έλεγαν, αν είχατε γεννηθεί τον 19ο αιώνα στη Δυτική Ευρώπη.

Ώρα για θεραπεία - Άσκηση




“Το ΕΓΩ, ο Εαυτός, είναι ζωή και, 
όπου ΕΓΩ είμαι συνειδητά, υπάρχει επίσης ΖΩΗ. 
Οπουδήποτε εγώ συνειδητά διεισδύω, 
όλα γίνονται ζωτικά και ζωοποιά.



Η τεχνική της άσκησης είναι ως εξής:

Επιθυμία


wantall
Η επιθυμία είναι ένα κομβικό σημείο. Δεν είμαστε τίποτα χωρίς αυτήν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μορφές επιθυμίας, πέρα από τη σεξουαλική. Οι επιθυμίες μάς αποκαλύπτουν τι θέλουμε και τι επιδιώκουμε περισσότερο. Μας οδηγούν στην κατεύθυνση αυτού που ποθούμε αλλά που ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει. 
Μπορούν να οδηγήσουν σε συνεχή δυσαρέσκεια και απογοήτευση ή να μας παρακινήσουν σε εποικοδομητική δράση. Το να αποκτήσει κάποιος αυτό που επιθυμεί και να εθιστεί σε αυτό είναι εξίσου επικίνδυνο με το να μην αποκτήσει αυτό που επιθυμεί και να του καταστεί εμμονή. 
Η διαδικασία του πόθου και της συνεχούς δυσαρέσκειας είναι πολύ οικεία στο βουδισμό: στην πραγματικότητα, θεωρείται το θεμέλιο για όλο μας τον πόνο. 

Μήπως το φως κινείται πιο αργά;



Εάν και πρόκειται για μία θεωρία που θα δυσκολευτεί να πείσει την πλειοψηφία των επιστημόνων, τουλάχιστον δίχως περισσότερες πειραματικές επιβεβαιώσεις, εάν αποδειχτεί ότι ισχύει θα ανατρέψει όλες τις μετρήσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της σημερινής κοσμολογικής θεωρίας.
Ο φυσικός του πανεπιστημίου του Μέριλαντ Τζέιμς Φράνσον συγκέντρωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε μία εργασία που δημοσίευσε στο περιοδικό New Journal of Physics, στην οποία υποστηρίζει πως η ταχύτητα του φωτός είναι λίγο μικρότερη από αυτή που νομίζουμε.
Μία τέτοια δήλωση προκαλεί πάντα μια δυσπιστία ως προς την εγκυρότητα της συνοδευτικής μελέτης, καθώς η ταχύτητα του φωτός θεωρείται μία από τις καλύτερα γνωστές σταθερές της φύσης, που έχει υπολογιστεί με μεγάλη ακρίβεια πως είναι 299.792.458 μέτρα το δευτερόλεπτο.
Επειδή μάλιστα η σημασία της σταθερότητας της ταχύτητας του φωτός έχει κεντρικό ρόλο στη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και συνεπώς σε μία πλειάδα από φαινόμενα που παρατηρούμε καθημερινά, η τιμή της έχει αποτελέσει αντικείμενο μεγάλου πλήθος πειραμάτων.

Ο «βασιλιάς λοχίας» και το κρατικό πλεόνασμα. Φρειδερίκος-Γουλιέλμος Α της Πρωσίας 1688 1740

Στα τέλη του 17ου αιώνα ή Πρωσία ήταν ένα από τα πιο καθυστερημένα κράτη της Ευρώπης που προσπαθούσε να συνέλθει από τις ζημιές του Τριακονταετούς Πολέμου. Ο ηγεμόνας της Φρειδερίκος Α’ για να βρει πόρους μίσθωνε τον μικρό του στρατό στην Αυστρία και την Αγγλία και ίδρυσε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Άφησε τη διαχείριση στον πρωθυπουργό του και ζούσε σπάταλη ζωή. Στα 1688 γεννήθηκε ο διάδοχος του Φρειδερίκος-Γουλιέλμος Α. Ο νεαρός πρίγκιπας για να μάθει να διοικεί μαθήτευσε κοντά στον πρωθυπουργό που νόμιζε ότι θα τον χειριζόταν όπως τον πατέρα του. Ο νεαρός πρίγκιπας όμως ήταν διαφορετικός. Το 1711 παρουσίασε στον πατέρα του στοιχεία οικονομικών ατασθαλιών και ο πρωθυπουργός απελύθει με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος-Γουλιέλμος Α 1713
Ο Φρειδερίκος-Γουλιέλμος Α ανέβηκε στο θρόνο στα 1713 και παντρεύτηκε την Σοφία-Δωροθέα του Ανόβερου. Έμεινε στην ιστορία σαν βασιλιάς πιστός στη σύζυγό του. «Δεν υπάρχουν ερωμένες» έλεγε εμφατικά «μόνο ιερόδουλες και πρόστυχες». Απέκτησε μαζί της 14 παιδιά μεταξύ των οποίων και τον διάδοχό του Φρειδερίκο Β’ που θα αποκτούσε το προσωνύμιο Μέγας. Οι σχέσεις του με τον πρεσβύτερο γιο του ήταν κακές και συνήθιζε να τον ξυλοφορτώνει δημοσίως.

Καθαρίστε τον υπολογιστή σας από ενοχλητικές Toolbars και adware

Το AdwCleaner είναι μία μικρή εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις διάφορες γραμμές εργαλείων που εγκαθίστανται συνήθως χωρίς τη θέλησή μας κατά την εγκατάσταση διάφορων προγραμμάτων και που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν adware, και γενικά διάφορα ΄΄παράσιτα΄.
Πατήστε scan και σε μικρό χρονικό διάστημα η εφαρμογή θα σας εμφανίσει ένα κείμενο με μία αναλυτική περιγραφή με τυχόν προβλήματα που βρήκε, εκτός από τα ορατά προβλήματα η ανάλυση του προγράμματος περιλαμβάνει και προβλήματα που δεν είναι εύκολα ορατά και συνήθως αφορούν σε άχρηστες καταχωρίσεις στο μητρώο και φακέλους.

System Explorer : Δωρεάν εφαρμογή για την εξερεύνηση και τη διαχείριση του συστήματος σας

To System Explorer είναι μικρό πρόγραμμα που σας δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για διεργασίες, στον υπολογιστή σας όπως, Uninstallers, Windows, υπηρεσίες, οδηγούς, συνδέσεις λειτουργία των αρχείων παρέχοντάς σας και τη δυνατότητα να τερματίσετε να επανεκινήσετε να τις ορίσετε προτεραιότητα κ.λ.π. Πρόκειται για μία εφαρμογή που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας. 

Οι πρωτοπόροι δεν χρειάζονται αναφορές!



Μια επιστημονική δημοσίευση για την αορτική βαλβίδα που δημοσιεύτηκε το 1968. 


Είχε μόνο μια βιβλιογραφική αναφορά ηλικίας 500 ετών: τον Λεονάρντο ντα Βίντσι ο οποίος πρώτος ανέλυσε το ζήτημα της λειτουργίας της εν λόγω βαλβίδας. [1]

Το βρώμικο δωμάτιο

ΔωμάτιοΘυμάμαι πριν χρόνια κατά την ενεργή μου δράση σε διάφορα κινήματα ο παρακάτω συλλογισμός προκαλούσε συνήθως εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα. Ας παραθέσω λοιπόν τον συλλογισμό στην συνέχεια του άρθρου.
Η Ελλάδα δυστυχώς μοιάζει με το δωμάτιο της φωτογραφίας του άρθρου. Τα σκουπίδια που απεικονίζονται θεωρήστε τα για το συλλογισμό ως το σημερινό πολιτικό σύστημα και το προσωπικό του.
Η πρώτη σκέψη ενός νοικοκύρη ανθρώπου θα ήταν να αδειάσει το διαμέρισμα εντελώς. Να το ανακαινίσει (βάψιμο, καθάρισμα) και μετά να πιθανότατα να πάει στο πλησιέστερο επιπλάδικο να αγοράσει καινούργια έπιπλα. Τα παλιά βρωμάνε τόσο πολύ που είναι αδύνατο να καθαριστούν.

Ἄνοιξε ἕναν δρόμο…

Ἄνοιξε ἕναν δρόμο...

Μόνος σου…
Ἐκεῖ ποὺ ἄλλος δὲν ἔχει πατήσει…
Ἐκεῖ ποὺ ἄλλος δὲν ἔχει φανταστεῖ…
Ἐκεῖ ποὺ ἄλλος δὲν ἔχει ὀνειρευτεῖ…
Ἄνοιξε ἕναν δρόμο μέσα στὸ ἄγνωστον… Ἕναν δρόμο χαρᾶς, ἀνθρωπιᾶς, ἐντιμότητος, δικαιοσύνης, εἰλικρινείας, ὀμορφιᾶς…
Ἀγνόησε τὴν ἀσχήμια καὶ τὴν ψευτιά… Ἀγνόησε τὴν ἀδικία καὶ τὸν φθόνο…
Ἀγνόησε τὴν ἀνηθικότητα καὶ τὴν ἀπανθρωπιά…
Ἄνοιξε ἕναν δρόμο… Δικό σου…
Χάραξέ τον ἐσὺ πρῶτος καὶ ξεκίνα…

ΣΕ ΞΑΦΝΙΚΟ “ΘΑΝΑΤΟ” ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

oaedΠανικός επικρατεί στον ΟΑΕΔ μετά τα σενάρια που θέλουν τον οργανισμό σε “ξαφνικό θάνατο”. Μάλιστα όπως φαίνεται με την κυβέρνηση να έχει ήδη αποφασίσει την κατάργηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, βάσει των προτύπων που έπαψε να υπάρχει η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για ένα σενάριο που συζητείται στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση εδώ και ένα δίμηνο περίπου, με τον υπουργό να φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει το σχετικό εγχείρημα.

Ξεκινώντας από την αρχή...

Ξεκινώντας από την αρχή...

Δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί κανείς το τέλος σε κάτι, ιδιαίτερα αν δεν είναι προετοιμασμένος ή δεν ήταν ο ίδιος που το επιδίωξε


Κάθε φορά που κάτι τελειώνει, κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωή μας. Κάνουμε τον απολογισμό μας, την αυτοκριτική μας και ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις. Άλλοτε μας αρέσει αυτό που ανακαλύπτουμε κι άλλοτε όχι. Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά. Ωστόσο, αυτό παρατείνει τον πόνο μας.


Δεν είναι εύκολο να αποδεχτεί κανείς το τέλος σε κάτι, ιδιαίτερα αν δεν είναι προετοιμασμένος ή δεν ήταν ο ίδιος που το επιδίωξε.

Τι λέει η επιστήμη: Πώς θα γίνετε αρεστοί σε τρίτους! Τεχνικές για να αποσπάσετε τη συμπάθειά τους

Δεν τα πηγαίνετε καλά με τις κοινωνικές επαφές και δε θα σας χαρακτήριζε κανείς ως "ιδιαίτερα επικοινωνιακό τύπο". Κι όμως θα θέλατε να γίνετε αρεστοί και να σας συμπαθούσαν όλοι, ή έστω… μερικοί, αλλά δεν ξέρετε πώς να το πετύχετε.
Τι λέει η επιστήμη: Πώς θα γίνετε αρεστοί σε τρίτους!
Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε μερικά "επιστημονικά αποδεδειγμένα μυστικά", όπως τα κατέγραψε ο Eric Barker για το «The Week».

Η Καμπάλα, Το Καμπαλιστικό Έργο


Ο Αληθινός Πνευματικός Αναζητητής που βαδίζει ένα Πραγματικό Πνευματικό Μονοπάτι και δεν ακολουθεί απλά μια εξωτερική θρησκεία (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να τον οδηγήσει μακριά), νοιώθει, για να πραγματοποιήσει το Έργο του, την ανάγκη για Αληθινή Γνώση, για Πλήρη «Πληροφόρηση», και για Ορθή Πρακτική Διαχείριση των Δυνάμεών του που αναγνωρίζει κατά την Είσοδό του στο Ρεύμα της Πνευματικής Ζωής, στην Οδό.
Η Καμπάλα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο μονοπάτι, όπως όλα τα αληθινά πνευματικά μονοπάτια άλλωστε, για πολλούς λόγους. Στην πραγματικότητα πέρα από κάποιες βασικές γνώσεις, που μπορεί να βρει κάποιος και σε βιβλία, και στο δίκτυο (σήμερα), η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΛΑ παραμένει άγνωστη, επειδή η Παράδοση ήταν πάντα προφορική, πάντα μέσα σε κλειστούς κύκλους μυημένων, και κυρίως γιατί το Καμπαλιστικό Έργο ήταν πάντα καθαρά πρακτικό, που έπρεπε να κατανοήσεις, να διαχειριστείς και να πραγματοποιήσεις. Αν και δεσμευόμαστε με όρκο σιωπής θα πούμε κάποια πράγματα, για να αποδείξουμε ακριβώς αυτό που λέμε, χωρίς βέβαια να προσβάλουμε τα Μυστικά της Παράδοσης.

Που θα γίνουν αυξήσεις 25% στους μισθούς - Αποδοχές έως 8.000 ευρώ/μήνα!

ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Που θα γίνουν αυξήσεις 25% στους μισθούς - Αποδοχές έως 8.000 ευρώ/μήνα!
«Τρελές» αυξήσεις που βγάζουν το δικαστικό σώμα εκτός… Μνημονίου, θα πάρουν οι δικαστικοί από τον Σεπτέμβριο σε εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 ενώ αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μετά τη διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας και των δικών τους περικοπών περιμένουν την επάνοδο στις αποδοχές του Ιουλίου 2012 αλλά και την καταβολή αναδρομικών μιας διετίας.

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για την αλωπεκία

Βρέθηκε πιθανώς η θεραπεία για την αλωπεκία

Δραστικές ουσίες που παρασκευάστηκαν με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοάνοσων παθήσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, αποδείχθηκαν αποτελεσματικές και σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλωπεκίας.
Μόλις τέσσερις με πέντε μήνες μετά τη θεραπεία με ένα συγκεκριμένο φάρμακο, τρεις ασθενείς με γυροειδή αλωπεκία (alopecia areata) απέκτησαν και πάλι μαλλιά, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Η πάθηση αυτή μπορεί να προκαλέσει πλήρη απώλεια των μαλλιών.

Το απόλυτο μυστικό της σεξουαλικής χημείας...

Το απόλυτο μυστικό της σεξουαλικής χημείας...
Τι είναι αυτό που καθορίζει αν ένα ζευγάρι είναι συμβατό στο σεξ; Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει...
Αν και η ανεβασμένη λίμπιντο φαίνεται πως κρατά άσβεστο το πάθος μεταξύ των ζευγαριών, το μυστικό της μακρόχρονης σεξουαλικής ικανοποίησης είναι άλλο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin είχε σαν στόχο να εξερευνήσει πώς οι όμοιες σεξουαλικές προτιμήσεις ή οι φαινομενικά αταίριαστες και συμπληρωματικές ερωτικές προτιμήσεις επηρεάζουν την ερωτική συμβατότητα και την ικανοποίηση των ζευγαριών.

81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΗΤΗΣ, 81 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΟΣ


«Μόνο το πάθος σε διατηρεί νέο». Μια από τις μεγαλύτερες, τις πιο μεστές σε νόημα αληθινής ζωής, ατάκα που άκουσα όσα χρόνια υπάρχω.
«Μόνο το πάθος σε διατηρεί νέο». Με έξι λέξεις ένας γεννημένος αλήτης σου δείχνει μέσα στο σύμπαν ποιος είσαι, ποιος θα ήθελες να είσαι. Ένα δρόμο έχεις. Το πάθος. Με μια άλλη λέξη τον έρωτα, δηλαδή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα