Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Όποτε εναρμονίζεσαι με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι και με την ύπαρξη.

Φωτογραφία: Ψάχνεις να βρεις τον εσωτερικό ρυθμό΄ άλλοτε στα χρήματα, άλλοτε στην εξουσία, άλλοτε στο γόητρο, άλλοτε σε πάρα πολλά είδη σχέσεων. Ζητιανεύεις συνεχώς. Θέλεις να γνωρίσεις κάτι από το υπερβατικό στοιχείο, διψάς για το υπερβατικό στοιχείο.

Πότε-πότε, ακόμη και στη συνηθισμένη ζωή, συμβαίνει αυτό. Γνωρίζεις εκείνες τις λίγες στιγμές που, ξαφνικά, ξυπνάς κάποιο πρωί και όλα φαίνεται ότι ταιριάζουν τέλεια. Κελαηδούν τα πουλιά, ο αέρας είναι ευωδιαστός, ανατέλλει ο ήλιος και ξαφνικά νιώθεις ότι όλα είναι ήσυχα. Για μια στιγμή, δεν είσαι πια χωρισμένος. . . νιώθεις να γεννιέται μεγάλη χαρά μέσα σου χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Νιώθεις ξαφνικά ότι πάλλεσαι, εντελώς αναζωογονημένος, άνετος. Ισως ο βαθύς ύπνος τη νύχτα κι η ξεκούραση, ίσως το όμορφο πρωινό, το κελάηδισμα των πουλιών, ο δροσερός αέρας, οι δροσοσταλίδες πάνω στο χορτάρι που λάμπουν μέσα στον πρώτο πρωινό ήλιο -όλα αυτά δημιούργησαν το πλαίσιο. Όχι με δική σου προσπάθεια, αλλά τυχαία, εναρμονίστηκες με τον εαυτό σου και με την ύπαρξη.
Και να θυμάσαι, συμβαίνουν μαζί πάντα: όποτε εναρμονίζεσαι με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι και με την ύπαρξη.
 

Η αρμονία έχει δυο πλευρές: την ατομική και τη συμπαντική. Αν είναι το άτομο εναρμονισμένο, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην είναι εναρμονισμένο και με το όλον. Αν έχει εξαφανιστεί από μέσα σου κάθε σύγκρουση, έστω και για μια στιγμή, τη στιγμή εκείνη αποτελείς μέρος του όλου, δεν είσαι πια ένα νησί, δεν είσαι πια χωρισμένος. Έχουν εξαφανιστεί ξαφνικά όλοι οι τοίχοι΄ δεν είσαι πια φυλακισμένος.

Αν κοιτάξεις προς τα πίσω, μπορείς να θυμηθείς μερικές στιγμές. . . και θα πρόκειται για τις στιγμές που ήσουν χαλαρός, θα πρόκειται για τις στιγμές που δεν υπήρχε καμιά συγκεκριμένη επιθυμία μέσα στο νου σου, που δεν ανησυχούσες, που δεν ήσουν τεντωμένος, που κατά κάποιο τρόπο απλώς υπήρχες.

Παρατήρησε προσεκτικά αυτές τις αιφνίδιες τυχαίες στιγμές, διότι εκεί βρίσκεται το μυστικό κλειδί. Αν συμβαίνει αυτό σε κατάσταση χαλάρωσης, όταν είσαι πολύ χαλαρός, όχι τεντωμένος, τότε μπορείς να δημιουργήσεις τη συνθήκη! Μπορείς να χαλαρώσεις. Αν σου συμβαίνει όταν κολυμπάς, τότε μπορείς να κολυμπάς και να δημιουργείς τη συνθήκη. Αν σου συμβαίνει ενώ τρέχεις. . . και στους διάφορους ανθρώπους συμβαίνει με διάφορους τρόπους. Πολλοί δρομείς το ξέρουν αυτό, ότι πέρα από ένα ορισμένο όριο, αν συνεχίζεις να τρέχεις και συνεχίζεις να τρέχεις και συνεχίζεις να τρέχεις, συμβαίνει ξαφνικά΄ διότι η ενέργεια του ανθρώπου έχει τρία στρώματα.

Το πρώτο στρώμα είναι μόνο για τις καθημερινές ασχολίες΄ είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα. Είναι αρκετό για το γραφείο σου, για τη σύζυγο, για τα παιδιά΄ για την συνηθισμένη ζωή.

Το δεύτερο στρώμα είναι για επείγουσες ανάγκες: έπιασε φωτιά το σπίτι σου΄ μπορεί να ένιωθες πολύ κουρασμένος μετά από τη δουλειά όλης της ημέρας και επέστρεφες στο σπίτι σου και έλπιζες να ξεκουραστείς καλά και ξαφνικά, όταν φτάνεις στο σπίτι, το σπίτι σου έχει πιάσει φωτιά. Αμέσως εξαφανίζεται όλη η κόπωση΄ δεν είσαι πια κουρασμένος. Ξέχασες τελείως την ξεκούραση και προσπαθείς όλη τη νύχτα να σβήσεις τη φωτιά. Και ακόμη και μετά από τη δουλειά ολόκληρης της νύχτας, δεν είσαι κουρασμένος. Δεν ήταν το συνηθισμένο στρώμα ενέργειας που δούλεψε -εκείνο είχε εξαντληθεί- άρχισε να δουλεύει το στρώμα της επείγουσας ανάγκης.

Το τρίτο επίπεδο είναι πιο βαθύ κι από τούτο. Προχωρείς συνεχώς. . . Για παράδειγμα, αν συνεχίσεις να δουλεύεις μια ημέρα, δυο ημέρες, τρεις ημέρες, τότε θα τελειώσει και το επίπεδο της επείγουσας ανάγκης΄ και τότε θα έρθεις σε επικοινωνία με το συμπαντικό επίπεδο. Είναι εκείνο η πηγή της ζωής και είναι ανεξάντλητο. Όποτε έρχεσαι σε επαφή μαζί του, αρχίζει να σε κατακλύζει τεράστια χαρά.

Συμβαίνει σε όσους τρέχουν, στους δρομείς, στους κολυμβητές καμιά φορά. Τελειώνει το πρώτο επίπεδο, έπειτα έρχεται το δεύτερο επίπεδο και αν συνεχίσεις να τρέχεις τελειώνει και το δεύτερο επίπεδο΄ και τη στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με το τρίτο, συμβαίνει τεράστια έκσταση χωρίς κανένα λόγο.

Μπορεί να σου συμβεί ενώ κάνεις έρωτα. Μπορεί να σου συμβεί ενώ ακούς μουσική. Μπορεί να σου συμβεί ενώ είσαι απλώς ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου χωρίς να κάνεις τίποτα. Μπορεί να σου συμβεί ενώ ζωγραφίζεις, απορροφημένος, εντελώς απορροφημένος εκεί. ΄Η, μπορεί να συμβεί με χίλιους δυο τρόπους. Παρατήρησε όμως: όποτε συμβαίνει, όποτε έρχεται σε σένα εκείνη η τεράστια μακάρια στιγμή, όταν χτυπά την πόρτα σου το θεϊκό στοιχείο, παρατήρησε σε ποιες συνθήκες συμβαίνει. Να είσαι σε εγρήγορση! Κοίτα γύρω σου΄ σε τι κατάσταση συμβαίνει. Τότε θα έχεις το κλειδί. Όποτε μπορέσεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες εκείνες, την κατάσταση εκείνη, θα έρθει και πάλι η στιγμή αυτή.
Δεν μπορείς να την κάνεις να συμβεί, μπορείς όμως να κάνεις τον εαυτό σου διαθέσιμο έτσι ώστε να συμβεί.
 

Δεν μπορείς να την αναγκάσεις να συμβεί, μπορείς όμως να δημιουργήσεις όλα όσα είναι αναγκαία για να συμβεί. Δεν πρόκειται για κάτι που το κάνεις εσύ: πρόκειται για συμβάν. Μπορείς όμως να παίξεις ένα μεγάλο ρόλο. Έτσι ακριβώς έχουν αναπτυχθεί όλες οι τεχνικές του διαλογισμού. Έτσι ακριβώς ήρθε στο φως η γιόγκα.
Η διάταξη αυτή βρίσκεται μέσα σου παρούσα, γιατί δίχως αυτήν δεν μπορείς να είσαι ζωντανός.
Η μαγεία εκείνη βρίσκεται ήδη εκεί, κυλάει υπόγεια μέσα σου, γιατί αυτή η μουσική αποτελεί τη σύνδεσή σου με το όλον.
Αν κοπεί, θα πεθάνεις. Είσαι ζωντανός΄ αποτελεί αυτό αρκετή απόδειξη πως η μουσική συμβαίνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας βαθύτερα μέσα στην ύπαρξή σου και να βρεις πού συμβαίνει.
Osho, The Fish in the Sea Is Not Thirsty

Ψάχνεις να βρεις τον εσωτερικό ρυθμό΄ άλλοτε στα χρήματα, άλλοτε στην εξουσία, άλλοτε στο γόητρο, άλλοτε σε πάρα πολλά είδη σχέσεων. Ζητιανεύεις συνεχώς. Θέλεις να γνωρίσεις κάτι από το υπερβατικό στοιχείο, διψάς για το υπερβατικό στοιχείο.

Πότε-πότε, ακόμη και στη συνηθισμένη ζωή, συμβαίνει αυτό. Γνωρίζεις εκείνες τις λίγες στιγμές που, ξαφνικά, ξυπνάς κάποιο πρωί και όλα φαίνεται ότι ταιριάζουν τέλεια. Κελαηδούν τα πουλιά, ο αέρας είναι ευωδιαστός, ανατέλλει ο ήλιος και ξαφνικά νιώθεις ότι όλα είναι ήσυχα.

 Για μια στιγμή, δεν είσαι πια χωρισμένος. . . νιώθεις να γεννιέται μεγάλη χαρά μέσα σου χωρίς κανένα απολύτως λόγο. 

Νιώθεις ξαφνικά ότι πάλλεσαι, εντελώς αναζωογονημένος, άνετος. Ισως ο βαθύς ύπνος τη νύχτα κι η ξεκούραση, ίσως το όμορφο πρωινό, το κελάηδισμα των πουλιών, ο δροσερός αέρας, οι δροσοσταλίδες πάνω στο χορτάρι που λάμπουν μέσα στον πρώτο πρωινό ήλιο -όλα αυτά δημιούργησαν το πλαίσιο. Όχι με δική σου προσπάθεια, αλλά τυχαία, εναρμονίστηκες με τον εαυτό σου και με την ύπαρξη.

25+1 τρόποι να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου και την υγεία σου

Όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και υγιείς. Να 25+1 τρόποι να γίνει η ζωή σου πιο ποιοτική… από κάθε άποψη.
 vegetarian dog
1. Να τρως πολλά πολλά λαχανικά και φρούτα
smiling cat
2. Χαμογέλα, χαμογέλα και ξανά χαμογέλα!

Δημιουργία vs Εξέλιξη

religulous

Αναβιώνει η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όταν πριν από 140 και πλέον χρόνια ο Κάρολος Δαρβίνος μιλούσε για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής, οι επιστήμονες της εποχής του αντέδρασαν έντονα.
Ωστόσο, οι μαζικές αποδείξεις από την παλαιοντολογία, τη γενετική, τη ζωολογία, τη μοριακή βιολογία και άλλους επιστημονικούς τομείς, σύντομα καθιέρωσαν την αλήθεια της εξελικτικής θεωρίας, πέρα από κάθε αμφιβολία.
Κι όμως, η διαμάχη αυτή αναβιώνει τον 21ο αιώνα στις ΗΠΑ, με τους οπαδούς της θεωρίας της Δημιουργίας να προσπαθούν να πείσουν πολιτικούς, δικαστές και πολίτες ότι η θεωρία της Εξέλιξης είναι μια ελαττωματική, φαντασιακή θεωρία.Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι οπαδοί αυτής της θεωρίας είναι συνήθως ευλογοφανή και βασίζονται σε παρανοήσεις –ή ψέματα- γύρω από την εξελικτική θεωρία.
Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο κοινές «επιστημονικές» απόψεις που χρησιμοποιούν, εναντίον της θεωρίας της Εξέλιξης, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα άρθρο του Scientific Αmerican. Το έχω συμπληρώσει όπου έκρινα …

Το χρίσμα του χαιρετισμού αξιών στον τότε νέο ποιητή Γ. Ρίτσο από τον γέρο ποιητή Κ. Παλαμά παράδειγμα προς μίμηση


Τον διεθνώς βραβευμένο ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, με τα τιμημένα ποιήματα των παθών μέσα στην Ελληνική πραγματικότητα, που βλέπονται από το πρίσμα της ανθρώπινης και της θείας δικαιοσύνης, τον κυνηγημένο ποιητή για τις πολιτικές του ιδέες, που δέχτηκε εις βάρος του κριτικές και από τους αριστερούς αλλά και από τους δεξιούς, τον ποιητή που φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τον ιδεαλισμό του, ε, λοιπόν, αυτόν τον ποιητή, ο Κωστής Παλαμάς ήταν ο πρώτος που χαιρέτησε την αξία του, το 1938, μη λογαριάζοντας τις κριτικές της εποχής, αφιερώνοντάς του τους παρακάτω στίχους:

«Το ποίημά σου το πικρό, το ζουν ιχώρ κ’ αιθέρας
καθάριος όρθρος της αυγής, μηνάει το φως της μέρας
σε μια φρικίαση τραγική χαμογελάει μιας πλάσης
ρυθμός. Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις».

Άλλο πράγμα ο θεός


Σας λέω λοιπόν, Ιουδαίοι και χριστιανοί, ότι θεός και παιδί θεού, ούτε κατέβηκε ούτε μπορεί ποτέ να κατεβεί στη γη. Κι αν εννοείτε κάποιους αγγέλους, τι λέτε πως είναι αυτοί, θεοί ή άλλο γένος; Γιατί, φυσικά, άλλο πράγμα ο θεός και άλλο οι δαίμονες.
Με τους Ιουδαίους τώρα, είναι κανείς να απορεί που από τη μια λατρεύουν τον ουρανό και τους αγγέλους κι από την άλλη αδιαφορούν για τα πιο μεγαλοπρεπή και ισχυρά μέρη του, τον ήλιο και τη σελήνη και τους άλλους αστέρες, και τους πλανήτες και τους απλανείς.
Θαρρείς και είναι δυνατόν, το μεν όλον να είναι θεός τα δε μέρη του να μην είναι θεϊκά• ή πάλι, λατρεύουν απόλυτα εκείνα τα όντα που, καθώς λένε, ενσκήπτουν σε ανθρώπους τυφλωμένους από τα σκοτάδια της μαγείας ή σε ανθρώπους που βλέπουν στον ύπνο τους φαντάσματα.
Ενώ τους άλλους που τόσο ξεκάθαρα και διάφανα προλέγουν τα μελλούμενα, και που χάρη σ’ αυτούς εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται οι άνθρωποι τις βροχές και τη ζέστη του ήλιου και τα σύννεφα και τις βροντές -τις οποίες οι Ιουδαίοι προσκυνούν— τους καρπούς και όλα τα γεννήματα, και μέσω αυτών φανερώνεται ο θεός, τους επιφανέστερους κήρυκες των επουράνιων, τους πραγματικούς αγγέλους του ουρανού -αυτούς τους νομίζουν τιποτένιους.

Η συνείδηση της Ευγένειας!


Η συνείδηση της Ευγένειας! συμπεριφορά, σχέσεις
“Μην είσαι αγενής’’, συνηθίσαμε να ακούμε. “Να έχεις καλούς τρόπους, για να σ' αγαπάνε!”.

Τι είναι λοιπόν η Ευγένεια;

Από κοινωνιολογικής προσέγγισης, θα λέγαμε, ότι η ευγένεια είναι η κοινωνική συμπεριφορά που διέπεται από κανόνες αβρότητας και λεπτότητας. Η ευγένεια συνδέεται άρρηκτα με την εθιμοτυπία και στοιχεία της ενυπάρχουν ανά τους αιώνες σε όλους τους πολιτισμούς. Στην Αρχαιότητα και στον Μεσαίωνα, μέχρι τις απαρχές της Αναγέννησης, εθεωρείτο ότι ευγένεια εκδήλωναν τα άτομα ευγενικής καταγωγής [Αριστοκράτες].

Τί είναι όμως αληθινά η Ευγένεια; 

Εκείνος που τα πάντα ορά



Όταν πήγα σε έναν ναό στην Ασία, στο ιερό υπήρχε ένα μεγάλο μάτι – ένα μάτι. Ήταν τόσο ενδιαφέρον. Έκατσα μπροστά του και κοίταξα. Ήταν ζωγραφισμένο τόσο όμορφα που διαπερνούσε όλη μου τη φύση. Όταν πήγα από κει, με κοιτούσε. Όταν πήγα απ’ την άλλη, με κοιτούσε. Πήγα κάτω, με κοιτούσε. Πήγα πάνω, με κοιτούσε – ο οφθαλμός που τα πάντα ορά.

Λάθε βιώσας - Επίκουρος


Λάθε βιώσας ή το κυνήγι της ευτυχίας κατά τον Επίκουρο

«Την ευτυχία και τη μακαριότητα δεν τις προκαλούν ούτε τα πολλά πλούτη. ούτε οι πολλές ασχολίες, ούτε το κυνήγι για την εξουσία, ούτε η πολιτική δύναμη, αλλά το να μην είσαι θλιμμένος, η πραότητα των συναισθημάτων και η ψυχική διάθεση που καθορίζει τα όρια της ύπαρξής μας σύμφωνα με την φύση.» [Επίκουρος].

Σκοπός του Βίου είναι η «Ηδονή», καθώς και η αποφυγή των σωματικών παθών. Κύριο μέσο για την επίτευξή της θεωρείται η Φρόνηση, η οποία εγγυάται ότι δεν θα υπάρχει κατακυρίευση της απόλαυσης. Ο Επίκουρος θεωρούσε την πνευματική ηδονή πολύ πιο σημαντική από τη σωματική. Ο νους όχι μόνο μοιράζεται τις ηδονικές αισθήσεις του σώματος τη στιγμή που τις βιώνει, αλλά αντλεί ευχαρίστηση από την ανάμνηση περασμένων ηδονών και την προσδοκία μελλοντικών.

Η πνευματική ηδονή μπορεί να υπερκεράσει τον σωματικό πόνο. Ο νους μπορεί να προσβληθεί από μη αναγκαίες επιθυμίες, κυρίως την επιθυμία για πλούτη (φιλαργυρία), και την επιθυμία για δύναμη ή για εξουσία και δόξα (φιλοδοξία). Και οι δύο δεν έχουν όριο. Είναι αδύνατον να ικανοποιηθούν, άρα συνεπάγονται πόνο και επομένως πρέπει να εξαλειφθούν. Εξ ου και η δήλωση του Επίκουρου «η φτώχια, αν μετρηθεί με βάση τον φυσικό σκοπό της ζωής, είναι μεγάλος πλούτος», ενώ τα αμέτρητα πλούτη σημαίνουν μεγάλη φτώχια. 

Γιατί δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε ονόματα

Γιατί δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε ονόματα
Σίγουρα σας έχει συμβεί να γνωρίζετε ένα άτομο, ίσως και μόλις να έχετε συστηθεί, παρόλα αυτά να μην μπορείτε με τίποτα να θυμηθείτε το όνομά του.
Έρευνα που διεξήγαγε η ιστοσελίδα theatlanatic.com έρχεται να δώσει μερικές απαντήσεις στο γιατί μας συμβαίνει συχνά αυτό.
Δείτε τις πιο συχνές αιτίες που ξεχνάτε ονόματα ατόμων:
Το φαινόμενο "ο επόμενος στη σειρά"'

Ο πραγματικός λόγος που απατούν οι γυναίκες...

Ο πραγματικός λόγος που απατούν οι γυναίκες...
Ο Έρικ Άντερσον, επιστημονικός υπεύθυνος της ιστοσελίδας γνωριμιών AshleyMadison.com και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως ανακάλυψε – επιτέλους – τι είναι αυτό που ωθεί τις γυναίκες να απατήσουν το σύντροφό τους.
Η ιστοσελίδα AshleyMadison.com επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να διατηρούν μαζί τους, διακριτικά πάντα, παράνομους δεσμούς.
Ο Άντερσον μελέτησε – κάποιοι θα έλεγαν πως "κατασκόπευσε" – τις διαδικτυακές συζητήσεις 100 παντρεμένων γυναικών ηλικίας 35 έως 45 ετών, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος είναι ο βασικός λόγος για να αναζητήσουν μια εξωσυζυγική σχέση. Παρουσιάσε τα αποτελέσματα της μελέτης του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κοινωνιολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.
Προς έκπληξή του, ο Άντερσον διαπίστωσε πως οι γυναίκες αυτές δεν αναζητούσαν ένα νέο ερωτικό σύντροφο επειδή ήταν δυστυχισμένες στο γάμο τους. Αντιθέτως, ανακάλυψε ότι το 67% των γυναικών αναζητούσαν ένα νέο φλερτ επειδή επιθυμούσαν πιο ρομαντικό ή παθιασμένο σεξ.

Η Βίλα Των Pink Floyd Στη Ρόδο Είναι Το Αναπάντεχο Χρυσό Τούβλο Του Καλοκαιριού

Καλησπέρα, καθίστε, ζέστη ε, να κεράσω ένα νεράκι, κάθεστε, είστε άνετα; Το σπιτόσκυλο σας θέλει σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση επειδή
pink03
"ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ" ήταν το πρώτο πράγμα που είπε το σπιτόσκυλο, "τι είναι αυτό το ζαχαρωτό παιδικής τούρτας που αναρωτιέσαι κρυφά αν τρώγεται", ήταν το δεύτερο, και μια ταχυπαλμία την έπαθε όταν διάβασε ότι δεν είναι ζαχαρωτό, είναι κανονικό σπίτι, βρίσκεται στη Λίνδο της Ρόδου και ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ:

Γίνε η γεύση του φαγητού και του ποτού


Όταν τρως να γίνεσαι η γεύση του φαγητού ή του ποτού. Όταν τρώμε, τρώμε ασυνείδητα, αυτόματα σαν ρομπότ. Αν δεν ζεις τη γεύση απλά γεμίζεις τον εαυτό σου με υλικό. Να τρως αργά και να έχεις επίγνωση της γεύσης. Μην καταπίνεις απλά. Να γεύεσαι αργά και να γίνεσαι η γεύση.

΄Οταν αισθάνεσαι τη γλυκήτητα γίνεσαι η γλυκήτητα. Τότε μπορείς να την αισθανθείς σε όλο σου το σώμα. 'Οχι μόνο στο σώμα, όχι μόνο στο στόμα, όχι μόνο στη γλώσσα. Μία συγκεκριμένη γλυκήτητα απλώνεται σαν κύμα. 'Ο,τι και να τρως, να αισθάνεσαι την γεύση και να γίνεσαι η γεύση.

Να το γεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Να είσαι πιο ευαίσθητος, πιο ζωντανός. 

Mισογύνης & Μισάνδρα!

 
Γιατί υπάρχει η περίπτωση να συναντηθούν;!


Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έλκουν μαθήματα κι ανθρώπους με τους οποίους έχουν κάτι κοινό να θεραπεύσουν ή συμπληρωματικά, ο ένας έχει φέρει ένα «καλό δώρο» για τον άλλο, αρκεί αυτό να το συνειδητοποιήσουν έστω και μετά από «κακά ξεμπερδέματα».

Αυτό το καλό που ο καθένας έχει είναι η Αλληλοσυμπλήρωση η οποία γίνεται αντιληπτή ακόμη και μετά από πολλά χρόνια μετά από μία σχέση ιδίως προβληματική.

Οι άνθρωποι δεν έλκουν απλώς τα μαθήματά τους. Έλκουν και «Μαθήματα Εξετάσεις» για την τελική κατάταξη στη νέα κατηγορία που κατέκτησαν – εάν το μάθημα έγινε πρότερα κατανοητό.

Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς στο παρόν τι είναι αυτό που διδάσκεται από μια παρούσα δύσκολη συνύπαρξη.

Όμως κάποιος που είναι εκπαιδευμένος και δουλεύει με τα «Ανθρωποθέατρα» μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει και κυρίως να κάνει μία ωμή αυτοκριτική σε μία κατάσταση όπου είναι εμπλεκόμενος, ώστε να ισορροπήσει την ενέργειά του από τα προβλήματα που προσήλκυσε κάποτε λόγω π.χ. Ανασφάλειας & Χαμηλής Αυτοεκτίμησης. 

ΕΓΩΙΣΜΟΣ & ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ... H λεπτή διαφορά μεταξύ Μικροπρέπειας & Μεγαλείου Ψυχής.


 
 Μία γυναίκα δεν ξεχνά ποτέ αυτόν που την πρόσβαλε.
Και για να ισορροπήσει την ενέργεια μέσα της έχει την ανάγκη
να εκδικηθεί. Η ανάγκη της εκδίκησης σημαίνει το εξής:
Ο Προδομένος αισθάνεται Θύμα Κλοπής και θέλει πάση θυσία
να πάρει τα κλοπιμαία πίσω.
 Η Εκδίκηση είναι ο δρόμος που δίνει άμεση ικανοποίηση στη θιγμένη προσωπικότητα. Είναι όμως αυτός ο τρόπος τελικά η μοναδική λύση ώστε να ισορροπήσει η εσωτερική και ανισόρροπη πια ενέργεια που έχει διαταραχθεί;!
Εξισορρόπηση Ενέργειας σημαίνει ότι η Ενέργεια που «κλάπηκε» πρέπει να «επιστρέψει» ώστε να ισορροπήσει ξανά η ενεργειακή πλάστιγγα. 
 
Σε αυτή την πλάστιγγα μία είναι βαρύτερο
το ζύγι της Προσωπικότητας και μία αυτό της Ψυχής.
Πράγματι, δε χάνει μόνο η Προσωπικότητα ενέργεια αλλά
και η Ψυχή. Γιατί η μανιασμένη Προσωπικότητα προκειμένου
να μάχεται υπεραντλεί Ψυχική Ενέργεια. Και έτσι η Ανθρωποψυχή στο σύνολό της «στεγνώνει» από τους ζωτικούς χυμούς της καθώς η Προσωπικότητα – το «Εγώ» μαγνητίζει ολόκληρη την ύπαρξη στα Τάρταρα της Κακίας.

Όταν η "Προσωπική Άβυσσος" ενώνεται με την "Κοσμική Άβυσσο"...


"...Κι όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο,
 κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα".

Eίπε ο Kος Νίτσε...


Είχα πει κάποτε ότι θα γράψω ένα άρθρο σχετικά με αυτή
τη φιλοσοφική ρήση. Γιατί είδα μέσα μου πολλά μεταφορικά παρακλάδια της.
 
Σκέφτηκα πως όταν προκαλεί κανείς την τύχη του
 αυτή θα του ανοίξει την πόρτα για την εμπειρία
 την οποία αυτός διψά να ασπαστεί,
αλλά στο τέλος θα υπάρξει ένα ανάλογο Κόστος - Τίμημα.
 
Και ο λόγος ώστε να επέλθει ένα αναγκαστικό Τίμημα
είναι η "Ασυγχρόνιστη Βιάση" των Αισθήσεων
που τα θέλει όλα τώρα.
 
Νιώθω, βλέπω με τα εσωτερικά μου μάτια
τη μαγεία αυτής της ιερής στιγμής.
 
 
  
...Όταν κοιτάζεις προκλητικά μέσα στην άβυσσο,
σημαίνει ήρθε η αρχή του μαθήματος που ήρθες να εκτίσεις.

Crocs: Αναπαυτικά ή επιβλαβή για την υγεία μας;

Crocs: Αναπαυτικά ή επιβλαβή για την υγεία μας;Τα crocs διατίθενται στην αγορά σε διάφορα φωτεινά χρώματα. Βέβαια, δεν φαίνεται να αρέσουν σε όλους αυτά τα χοντροκομμένα σαμπό, αλλά οι οπαδοί ορκίζονται για την άνεσή τους. Τελικά αυτά τα εντυπωσιακά σαμπό αξίζουν δικαιωματικά τον τίτλο των άριστων μεσολαβητών της γης και του σώματος; Γιατροί και ερευνητές μοιράζονται τις απόψεις τους στο WebMD. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.
Η ιστορία των crocs
Κατασκευάστηκαν το 2002 όπου αρχικά προορίζονταν ως υπόδημα για κωπηλασία με αντιολισθητικό πέλμα και αδιάβροχο υλικό. «Το προϊόν είχε αρχικά παραχθεί στον Καναδά με τη μορφή σαμπό» λέει ο συνιδρυτής Lyndon V. Hanson, III, αντιπρόεδρος της Crocs. «Προσθέσαμε ένα λουρί, και δώσαμε μία κλίση.»
Τα crocs έχουν πιστοποιηθεί από το Εργονομικό Συμβούλιο των ΗΠΑ και τον Αμερικανικό Ποδιατρικό Ιατρικό Σύλλογο (American Podiatric Medical Association/ΑΡΜΑ). Ο Hanson επισημαίνει ότι εκεί που τα crocs στερούνται αισθητικής αξίας παρέχουν θεραπευτικά οφέλη. Η εταιρεία δημιούργησε αυτό που αποκαλεί μια Rx γραμμή μοντέλων ειδικά για υγιή πόδια: Croc Relief, Croc Cloud, and Croc Silver Cloud.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Νατοϊκος Αμερικανός διοικητής στάθηκε ΠΡΟΣΟΧΗ επι δίωρο εμπρός στο κράνος του Μιλτιάδη!



Ποιός είναι ο Αμερικανός στρατηγός διοικητής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που στάθηκε δυο ώρες προσοχή μπροστά στο κράνος του Μιλτιάδη που βρίσκεται εκτεθειμένο στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το γεγονός συνέβη,αλλά κρατήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων υπο ακρα μυστικότητα. Δεν είναι λίγο πράγμα ολοκληρος στρατηγός του ΝΑΤΟ , επιχειρησιακός , με τρείς σειρές παράσημα και πολεμική δράση ως καταδρομέας να υποκλίνεται -οπως είπε- στον μεγαλύτερο στρατηγό ολων των εποχών!!!

Γιγάντιο Αντικείμενο με Ενεργοποιημένες Ασπίδες Εισέρχεται στο Ηλιακό μας Σύστημα (ΒΙΝΤΕΟ)



Αντικείμενο τεραστίων διαστάσεων με ενεργοποιημένες ασπίδες όπως φαίνεται στο βίντεο εισέρχεται στο ηλιακό μας σύστημα. 

Το βίντεο και οι εικόνες προέρχονται από το SECCHI, το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συνεργάζεται με τη NASA για την παρατήρηση του κομήτη ISON.


Αυτό που βλέπουμε στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται να είναι ένα τεράστιο αντικείμενο με προστατευτική ασπίδα στο εμπρόσθιο μέρος του. 

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου; Μυαλό χρειάζεται για να αποκαλυφθεί και όχι φτυάρια...

Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας στην κοινή θέα. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα πρέπει να σκεφτούμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν, που θα επιθυμούσε το σύστημα να σκεφτόμαστε. Αντίθετα, δηλαδή, από τον τρόπο σκέψης, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε να "βλέπουμε" αυτό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει συνεχώς μπροστά μας. Στην κυριολεξία, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορούμε να "δούμε" αυτόν τον Τάφο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το μυαλό "βλέπουμε" καλύτερα από ό,τι με τα μάτια. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να ξεγελαστούν από μια οφθαλμαπάτη, ενώ ένα καλό μυαλό όχι. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν έναν ταχυδακτυλουργό να κόβει πραγματικά έναν άνθρωπο σε τρία κομμάτια, ενώ το μυαλό "βλέπει" ένα τρυκ. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν συνέχεια φοίνικες και οάσεις μέσα στην έρημο, ενώ το καλό μυαλό τα "βλέπει" μόνον εκεί όπου υπάρχουν.

Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Ότι στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν είναι καν κρυφός. Όχι απλά δεν έχει χαθεί, αλλά τον έχουμε δει όλοι μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε. "Ταχυδακτυλουργοί" της εξουσίας μάς έχουν πείσει ότι είναι χαμένος, επειδή δεν βλέπουμε μια "ταμπέλα" πάνω του, ενώ αυτός είναι μπροστά μας, αν χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, για να τον "ψηλαφίσουμε". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μυαλό και όχι για μάτια. Μιλάμε για σκέψη και όχι για έρευνα. Θα "δούμε" πολύ εύκολα τον Τάφο, αν σκεφτούμε ότι ο Αλέξανδρος έχει πολύ πιο "φρέσκια" και άρα "ζωντανή" σχέση την εξουσία απ' ό,τι νομίζουμε.

Η βραδύτητα πάει με τη μνήμη - η ταχύτητα με τη λήθη [Η ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ - Κουντέρα Μιλαν]


Η ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ - Κουντέρα Μιλαν - Η βραδύτητα πάει με τη μνήμη - η ταχύτητα με τη λήθη
Eπιστροφή στην εποχή της... βραδύτητας. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της έντασης. Tαχύτατα αυτοκίνητα, γρήγοροι υπολογιστές, πολυδύναμα κινητά τηλέφωνα και υπερηχητικά αεροπλάνα. Oλοι τρέχουμε σαν παλαβοί για να προλάβουμε. Κουρδισμένα στρατιωτάκια της παραγωγικότητας, αστείες –όσο και δραματικές– φιγούρες. Aλλά η μέρα αποδεικνύεται ολοένα και πιο μικρή, καθώς ο χρόνος αμείλικτα ξοδεύεται στο αυτοκίνητο, στην επιμήκυνση του ωραρίου ή στη δεύτερη δουλειά, στις ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις.

Το αστείο είναι ότι η γοητεία της ταχύτητας και των διαφόρων fast – εφαρμογών προέρχεται από την υπόσχεση ότι θα μας βγάλουν νικητές στην αδυσώπητη μάχη με τον χρόνο. Θα τα κάνουμε όλα πιο γρήγορα, ώστε να μας μένει χρόνος και για «άλλα πράγματα»· ίσως αυτά που θέλουμε περισσότερο. Κι όμως, ο εντατικός ρυθμός ζωής αφαιρεί σχεδόν κάθε περιεχόμενο πραγματικής ζωής. Σαν να περνάς με 200 χιλιόμετρα την ώρα, από τοπία που φεύγουν σαν καρτούν.

Πού χάθηκε η εμπειρία ενός αργόσυρτου γεύματος, πλούσιου σε γεύση και σε συζήτηση; Πώς ηττήθηκε η κριτική σκέψη και ο αναστοχασμός από τον όγκο των ταχύτατα διακινούμενων πληροφοριών; Γιατί «δεν υπάρχει χρόνος» για να διαβάσουμε ποίηση ή να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοικτά; Πώς καταντήσαμε αιχμάλωτοι του ιλίγγου της ταχύτητας;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα