Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Κουτσομπολιό



Στο σπίτι μας, το κουτσομπολιό ήταν απολύτως απαγορευμένο. 

Ο πατέρας μου είχε μια τακτική που χρησιμοποιούσε με αυτούς γύρω του που κουτσομπόλευαν. 

Χρησιμοποιούσε δυο φράσεις: “Αυτό είναι δική του δουλειά.” 

Ή θα έλεγε, “Αυτό είναι δουλειά του Θεού”. 

Εάν κάποιος του έλεγε, “Ο Γιάννης δεν είναι καλός άνθρωπος”, ο πατέρας μου θ’ απαντούσε, “Αυτό είναι δουλειά του Θεού”. 

Καλός ύπνος για υγεία



Το φυσικό σώμα διατηρείται υγιές εάν κοιμάστε μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και οι άνθρωποι στην Αμερική είναι μπερδεμένοι. Η νύχτα τους είναι μέρα. Η μέρα τους είναι νύχτα. Παρακολουθούν πολύ ανόητα, εγκληματικά έργα μέχρι τις 3 η ώρα το βράδυ και με όλη αυτή τη φαντασία πηγαίνουν και κοιμούνται.

Τι συμβαίνει; Η ψυχή τους πηγαίνει ακριβώς σ’ αυτά τα απεχθή μέρη που είδαν στην τηλεόραση. Αντί να πάνε στους Υψηλότερους Κόσμους, σε τάξεις διδασκαλίας, σε Άσραμ για να μάθουν τη σοφία και να αναζωογονήσουν το νευρικό τους σύστημα, πηγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, σε μέρη με φόνους και βία. Κατόπιν το επόμενο πρωί λένε, “Αισθάνομαι τόσο αδύναμος”, και γίνονται τόσο “ξινοί”, αρνητικοί. Ειδικά αν είναι αφεντικά, δικαστές, τότε έχετε προβλήματα με αυτούς γιατί τα νοητικά και συναισθηματικά σώματά τους δεν λειτουργούν σωστά γιατί τα σώματά τους είναι ανισόρροπα.

Άλμα προς τα πίσω


Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις από που να το πρωτοξετυλίξεις και ακόμη περισσότερο δεν ξέρεις αν έχει και κάποιο νόημα. Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα στη λωρίδα της Γάζας το οποίο μισό αιώνα τώρα στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Κυρίως παλαιστινιακές. Το παραμυθάκι της κακής Χαμάς και του καλού Ισραήλ το οποίο υπερασπίζεται τους πολίτες του δολοφονώντας χιλιάδες ανθρώπους. 

Έθνη και έθνη παντελώς λοβοτομημένα υπακούν στις ορέξεις πολεμοκάπηλων φραγκάτων σηκώνοντας το λάβαρο τις ηλιθιότητας πιο ψηλά απ όσο ίσως κάποιος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να φανταστεί.

Ένας ολόκληρος ο πολιτισμός, αυτός της δύσης, εξαπλωμένος σε ολόκληρη την υφήλιο βιώνει την παταγώδη αποτυχία του να γίνει στοιχειωδώς ανθρώπινος για του κατοίκους αυτής της μικρής γωνιάς που ονομάζεται πλανήτης γη.

Οι Οιωνοί Της Αλλαγής (Βίντεο)


Ιούλιος - Αύγουστος 2014...

Ιός Έμπολα: Έτοιμο το νέο εμβόλιο-δηλητήριο!

Έχουν γίνει τόσο προβλέψιμοι πια, είναι τόσο κραυγαλέες οι κινήσεις τους και οι σκοποί τους, τους έχουν κρεμάσει ακόμα και κουδούνια μέσω του Χόλιγουντ, κι είναι να απορεί κανείς πως μερικοί ΑΚΟΜΑ δεν καταλαβαίνουν!!! 
Picture
Κάποτε η τακτική: Πρόβλημα - Αντίδραση - Λύση ίσως να έπιανε. Τώρα αν πιάνει σε κάποιους, αυτοί θα πρέπει να αναλογιστούν πολύ σοβαρά τι λάθος κάνουν. Μάλλον εξακολουθούν να παρακολουθούν τα συστημικά ΜΜΕ και να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις μας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για εμάς. Δεν εξηγείται αλλιώς...
"Έτοιμο" το εμβόλιο έναντι του ιού Εμπολα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει πειραματικές δοκιμές σε ανθρώπους από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετέδωσαν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το Φαινόμενο της Πεταλούδας


Είναι όντως ένα φαινόμενο το γεγονός πως αντίθετα με κάθε ζώο στην φύση εμάς μας παίρνει κάποιος απο το χέρι και μας καθοδηγεί για όλη μας την ζωή σε επιβεβαιωμένα μονοπάτια.
Ειδικά η επιστήμη της ψυχανάλυσης,που προτρέχω βέβαια γιατί αναλαμβάνει αργότερα, είναι ότι χειρότερο απο όλες τις γνωστές επιστήμες.
Η ψυχανάλυση αναλύει το ανθρώπινο υποσυνείδητο,το τεμαχίζει και το διαιρεί σε βαθμό που δεν αφήνει τίποτα απολύτως σε εμάς να ψάξουμε και να αναζητήσουμε.
Η μάθηση γίνεται μονάχα εμπειρικά,πως να μάθεις στη σύγχρονη ζωή όταν τα πάντα έρχονται έτοιμα,ακόμα και όταν οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί?
Είναι εντυπωσιακό αν το σκεφτούμε,πως ποτέ δεν περνάει απο το μυαλό μας η σκέψη αυτή,ή η σκέψη του απο που προ-έρχονται αυτά που τρώμε…
Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι το εξής και είναι βέβαια και επιστημονικό δεδομένο/γεγονός.

Δ. Σιμόπουλος: Τα δάκρυα του Άγιου Λαυρέντιου και η Σούπερ Σελήνη



Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, μετά τα μεσάνυχτα, μας επισκέπτεται απαρέγκλιτα μια «βροχή διαττόντων» με έξαρση γύρω στις 12 Αυγούστου κάθε χρόνου. Την περίοδο αυτή, μια ροή σωματιδίων μερικών δεκάδων διαττόντων την ώρα σχηματίζουν την «Βροχή των Περσείδων».

Η «βροχή» αυτή ονομάζεται έτσι επειδή τα μετέωρα αυτά φαίνονται ότι προέρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα. Φέτος, όμως, οι Περσείδες δεν θα φανούν τόσο λαμπεροί γιατί στις 10 Αυγούστου θα έχουμε επίσης και την «Σούπερ Πανσέληνο» του Αυγούστου που συμπίπτει με το περίγειο της Σελήνης (356.896 χλμ.). Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Το σπάνιο δώρο - Κ. Δημουλά

 Το σπάνιο δώρο - Κ. Δημουλά

Kαινούργιες θεωρίες.
Tα μωρά δεν πρέπει να τ' αφήνετε να κλαίνε.
Aμέσως να τα παίρνετε αγκαλιά..
Aλλιώς υπόκειται σε πρόωρη ανάπτυξη
το αίσθημα εγκατάλειψης ενηλικιώνεται
αφύσικα το παιδικό τους τραύμα
βγάζει δόντια μαλλιά νύχια γαμψά μαχαίρια.

Για τους μεγάλους, ούτως ειπείν τους γέροντες
–ό,τι δεν είναι άνοιξη είναι γερόντιο πια–
ισχύουν πάντα οι παμπάλαιες απόψεις.

Σουτζάγια: Σφαγή την αυγή (ένα μικρό οπτικό ντοκουμέντο)



Ένα συγκλονιστικό φιλμ με αποκλειστικές σκηνές από την ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Shujayea στην πόλη της Γάζας.

Μια ταινία των Amjad Almalki και Ahmed Ashour

Τα λιβάνια στους Αρχαίους Πολιτισμούς


Τα φυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Η αξία των αρωματικών φυτών είχε εκτιμηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού χρησιμοποιούνταν σε θρησκευτικές και μαγικές τελετές, καθώς και στη θεραπευτική τέχνη. Και οι τρεις αυτές πρακτικές έπαιζαν κάποτε κεντρικό ρόλο στην ανθρώπινη ύπαρξη ( και για πολλούς, το ίδιο ισχύει και σήμερα).

 Οι μεγάλοι, χαμένοι πολιτισμοί της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου εξεθείαζαν τη δύναμη των αρωματικών και την είχαν κάνει μέρος της ζωής τους. Αν και δεν είναι πολύ γνωστό, οι Ινδιάνοι και οι αρχαίοι κάτοικοι της Χαβάης χρησιμοποιούσαν, επίσης, ευρύτατα την αρωματική μαγεία (=θεραπεία).


 Παρακάτω θα δούμε περιληπτικά τις δυνάμεις που είχαν ανακαλύψει οι αρχαίοι λαοί στα αρωματικά φυτά, γεγονός που δείχνει τη μακρά ιστορία της μαγικής αρωματοθεραπείας και αποτελεί την πιο κατάλληλη εισαγωγή στην εφαρμογή της.

Μηνιαία Διαισθητική Πρόβλεψη Αυγούστου



Διαισθητική πρόβλεψη από τον Παντελή Ευθυμίου 
Τελετουργικό Chaneling


Αυτός ο μήνας αγαπημένοι μου φίλοι  είναι ένας μήνας με δημιουργία, θεραπεία και σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας. Η ψυχή σας ζητάει να εκφραστεί μέσα από διάφορους τρόπους, με κάθε έκφραση, συναίσθημα και ενέργεια. 

Οι οδηγοί σας προστατεύουν και σας υποστηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια, την προσπάθεια να εκφραστείτε ελεύθερα σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά συναισθηματικό θέμα  είτε αφορά επαγγελματικό ή και κοινωνικό. 

Μπορείτε να εκφραστείτε μέσα από την τέχνη, αυτό μπορεί να αφορά την μουσική, την ζωγραφική, τον χορό ή κάποιο καλλιτεχνικό ενεργειακό τελετουργικό. 

Είναι πολύ σημαντικό για εσάς να μάθετε να εκφράζεστε χωρίς φόβο και ενοχές για όλα όσα νιώθετε.

Η νίκη στις Πλαταιές (όταν χρησιμοποιείς την δύναμη του αντιπάλου εναντίον του)




Αν και η απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της Θεοκρατίας πραγματοποιήθηκε στον ελλαδικό χώρο όπου γεννήθηκε η επιστήμη και η λογική, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας, όπως άλλωστε και οι Βυζαντινοί, ήταν εξαιρετικά προληπτικοί άνθρωποι και καθόριζαν πολλές πλευρές της ζωής τους βασισμένοι στα σημάδια που τους έδιναν οι υπερφυσικές δυνάμεις στις οποίες πίστευαν.

Απ' όλους τους Αρχαίους Έλληνες όμως, κανείς δεν ήταν πιο προληπτικός από τους Σπαρτιάτες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ιδιομορφίας των Σπαρτιατών θα βρούμε στη μάχη των Πλαταιών (479 π.Χ) όπου, λόγω κάποιας ασυνεννοησίας, οι Σπαρτιάτες μαζί με τους γείτονες (και συχνά εχθρούς τους) Τεγεάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κύριο όγκο του περσικού στρατού.

Οι περισσότεροι και οπλισμένοι κυρίως με εκήβολα όπλα (τόξα, ακόντια κ.λπ.) Πέρσες πλησίασαν τότε τη Σπαρτιατική φάλαγγα και άρχισαν να χτυπούν από απόσταση ασφαλείας τους πυκνά παρατεταγμένους Έλληνες. Όπως ήταν φυσικό, οι γενναίοι Σπαρτιάτες ζήτησαν αμέσως από τον Βασιλιά και στρατηγό τους Παυσανία την άδεια να επιτεθούν και να σκορπίσουν αυτούς τους θρασύς βαρβάρους. Εκείνος όμως τους απάντησε ότι οι χρησμοί δεν ευνοούσαν επίθεση και τους κάλεσε να παραμείνουν στη θέση τους.

Η δίαιτα μπορεί να κάνει κακό στην ψυχολογία σας

diaita 4 psychologia“Τίποτα άλλο δεν δίνει τόσο καλή διάθεση όσο η αδύνατη αίσθηση”, έχει πει το σούπερ μοντέλο Κέιτ Μος αλλά φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει για όλους όσους αδυνατίζουν ύστερα από δίαιτα.
Μια μεγάλη μελέτη του έγινε στη Βρετανία καταλήγει σε ένα μάλλον απαισιόδοξο συμπέρασμα όσον αφορά την επίδραση της δίαιτας στην ψυχολογία. Η δίαιτα και η απώλεια βάρους ωφελεί σημαντικά την υγεία αλλά μπορεί να κάνει τη ζωή σας μίζερη ή ακόμα και να ανοίξει τον δρόμο για την κατάθλιψη.
Αυτό συμπεραίνει πρόσφατη μελέτη που έγινε από στο University College του Λονδίνου (UCL) και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS One. Η μελέτη έδειξε πως όσοι κάνουν δίαιτα και τελικά αδυνατίζουν έχουν 80% παραπάνω πιθανότητες να μελαγχολήσουν, να γίνουν ληθαργικοί και να νιώσουν θλίψη σε σχέση με όσους δεν χάσουν τα περιττά κιλά τους.

ΠΛΑΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ - Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ


Η σπατάλη του στοχασμού

"Ο στοχασμός είναι ουσία η οποία δεν πρέπει να σπαταλάται, διότι η σπατάλη της επιφέρει μείωση όχι μόνο του διανοητικού σθένους αλλά και της σωματικής ρώμης.

Η μέριμνα για το αύριο είναι σπατάλη στοχασμού και ελαττώνει την ελκτική δύναμη της διανοίας.
Όπως το κρίνο του αγρού, αμέριμνο για το αύριο, έλκει προς τον εαυτό του όλα τα αναγκαία για ευδαίμονα και έκλαμπρο βίο, έτσι και ο ανθρώπινος νούς αν συνεκέντρωνε τους στοχασμούς του στα πράγματα της ημέρας, χωρίς να τυρβάζει, χωρίς να αδημονεί για το αύριο και χωρίς να φοβάται το μέλλον, θα προσέλκυε στον εαυτό του πάντα τα χρεώδη προς ευδαίμονα και έκλαμπρο βίο.

Οι ανάγκες του σήμερα είναι οι μόνες πραγματικές ανάγκες. 'Εχεις ανάγκη του σημερινού γεύματος.


Του αυριανού γεύματος δεν έχεις σήμερα ανάγκη. Τι σπαταλάς τις δυνάμεις σου μεριμνώντας για την αυριανή σου ανάγκη? Δες το κρίνο του αγρού. Δεν αδημονεί ούτε επιδίδεται σε έργα και σχέδια για να αποθηκεύσει περίσσευμα ύδατος ή αέρος ή ηλιόφωτος για το αύριο εκ φόβου μη του λείψουν αύριο αυτά τα χρειώδη.
Εάν έπραττε έτσι θα σπαταλούσε τις ελκτικές ικμάδες του στην προσπάθεια αποταμιεύσεως και δεν θα καθίστατο ποτέ τέλειο κρίνο που υπερτερεί σε πλούτο
και απο αυτόν τον Σολομώντα όταν ευρισκετο σε όλη του την δόξα.
Δεν είναι μεταφορική έκφραση αυτό, είναι νόμος του βίου.

Πρόβατο ή Δέντρο

ego
Τα πρόβατα περπατάνε με το κεφάλι κάτω ψάχνοντας συνέχεια για τροφή. Σπάνια σηκώνουν το κεφάλι.
Τα δέντρα ενώνουν τη γη με τον ουρανό, στέλνοντας τις ρίζες τους βαθιά μέσα στο χώμα και τα φύλλα τους ψηλά προς τα πάνω.
Τα πρόβατα ακολουθούν τυφλά το κοπάδι για να μη μείνουν μόνα. Το ακολουθούν οπουδήποτε, δεν έχουν καμιά ανεξαρτησία.
Τα δέντρα στέκονται ίσια και ανεξάρτητα δεν χρειάζονται τίποτε αλλά έχουν πολλά να δώσουν.
Τα πρόβατα κάνουν πολύ θόρυβο με τα κουδούνια τους και τα βελάσματα τους.
Τα δέντρα στέκουν σιωπηλά και μόνο στον άνεμο ψιθυρίζουν. Αυτή η σιωπή φέρνει ηρεμία σε όσους βρίσκονται γύρω τους.

Βλακεία – Ανοησία – Ηλιθιότητα - Μωρία



  • Ακολουθώ το νόμο της εξέλιξης. Οι ηλίθιοι μένουν πίσω και οι τρελοί τρέχουν πολύ μπροστά Φρανς Α.
  • Αν αφαιρέσεις όλους τους ηλίθιους από το νομοθετικό σώμα, τότε δεν θα είναι πια αντιπροσωπευτικό σώμα του λαού Άιβινς Μ.
  • Αν δεν κάναμε και καμιά βλακεία, δεν θα κάμαμε ποτέ μας και κάτι έξυπνο Άγνωστος
  • Αν δεν υπήρχαν οι βλάκες,οι έξυπνοι δε θα'χαν καμιά τύχη Τουέην Μαρκ
  • Αν η βλακεία αρχίσει και κινειται ποιός μπορεί να την σταματήσει; Ζουράρης
  • Αν οι άνθρωποι δεν έκαναν ποτέ τους ανοησίες, τίποτα έξυπνο δε θα γινόταν Βιντγκενστάιν Λούντβιχ
  • Είστε υποχόνδριος: Δείτε τους δύο τρόπους που μπορούν να σας γιατρέψουν

    Είστε υποχόνδριος: Δείτε τους δύο τρόπους που μπορούν να σας γιατρέψουν
    Από το να ενδιαφέρομαι για την υγεία μου και να θέλω να πραγματοποιώ κάθε χρόνο τις αναγκαίες εξετάσεις, μέχρι να έχω εμμονή και να θεωρώ ότι με έναν απλό πονοκέφαλο πρέπει να επισκεφθώ το νοσοκομείο, η απόσταση είναι μεγάλη. Μεγάλη, για έναν υγιή άνθρωπο και όχι για έναν κατά φαντασία ασθενή όμως.
    Η συνεχής υποψία του «ασθενή» ότι υποφέρει από κάποια ανίατη ίσως ασθένεια, μπορεί να τον οδηγήσει σε εμμονές. Έτσι τρέχει από γιατρό σε γιατρό χωρίς όμως να τον καλύπτει καμία απάντηση αλλά ούτε και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του. Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν να θεωρήσει από έναν απλό πονοκέφαλο ότι έχει όγκο στο κεφάλι. Οι υποχόνδριοι είναι υπερευαίσθητοι στις λειτουργίες του σώματός τους και γι'αυτό αρκεί ένας μικρός πόνος για να θεωρήσουν ότι πάσχουν από κάποια αρρώστια.

    Ούρα που μυρίζουν: Τι φανερώνει το παράξενο σύμπτωμα

    Ούρα που μυρίζουν: Τι φανερώνει το παράξενο σύμπτωμα
    Δεν είναι και το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης, ούτε καν μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Ωστόσο, το χρώμα και η μυρωδιά των ούρων είναι ενδεικτικά της κατάστασης της υγείας μας.
    Μέσω των ούρων απορρίπτονται τα περιττά υγρά και υπολείμματα που φιλτράρουν τα νεφρά από το αίμα. Χωρίς αυτον τον πολύτιμο "μηχανισμό", οι τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.
    Τα ούρα κανονικά δεν έχουν έντονη μυρωδιά. Εάν όμως αναδίδουν μια μυρωδιά όμοια με αυτή της αμμωνίας, τότε μπορεί να υπάρχει κάποια κρυφή λοίμωξη στο σώμα ή να έχουν σχηματιστεί πέτρες στα νεφρά.

    Οι Εξωγήινοι Ερπετοειδείς Και Το Συμβούλιο Των 13 Βασιλικών Οικογενειών ...Μέρος Πρώτο

    Ο ηγέτης των Illuminati της Γης ονομάζεται "Πίνδαρος". Ο Πίνδαρος είναι μέλος μίας από τις 13 Illuminati οικογένειες που κυβερνούν, και είναι πάντα αρσενικός. Ο τίτλος, Πίνδαρος, είναι μια συντομογραφία του όρου "Κορυφή του Δράκοντα», επίσης γνωστού και ως το «πέος του Δράκου". Συμβολικά, αυτό αντιπροσωπεύει την κορυφή της εξουσίας, τον έλεγχο, τη δημιουργία, τη διείσδυση, την επέκταση, την εισβολή και το φόβο. Ο κάτοχος αυτού του τίτλου μεταφέρει τις πληροφορίες στον καθαρόαιμο ερπετοειδή ηγέτη στο εσωτερικό της Γης. 



    Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές ότι ο Μαρκήσιος de Libeaux είναι ο Πίνδαρος, αλλά αυτό είναι παραπληροφόρηση. Ο πραγματικός Πίνδαρος είναι η κεφαλή της οικογένειας Rothschild, όπως υπήρξε για αρκετές εκατοντάδες χρόνια. 

    Έχει την έδρα του στη Γερμανία, κοντά στην Φρανκφούρτη. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, είχε την επίβλεψη ενός παρόμοιου πρότζεκτ με το Montauk, με την επωνυμία Malda που είναι αναγραμματισμός των Montauk-Alsace-Lorraine Dimensional Activation (Ενεργοποίηση Διαστάσεων) . Το πρότζεκτ  αυτό βρίσκεται κοντά στην πόλη του Στρασβούργου, στη Γαλλία, ιστορικά κάποτε μέρος της Γερμανίας.

    Είναι ενδιαφέρον, ότι υπάρχει ένα οινοποιείο στο ανατολικό άκρο του Long Island, που δεν απέχει πολύ από το Montauk Point, που ονομάζεται ''Αμπελώνες Πίνδαρος''. Αυτό το κρασί έχει αυξημένη δημοτικότητα και έχει κερδίσει διεθνή βραβεία. 

    Αυτό ταιριάζει, όπως πρέπει, στο σχέδιο, καθώς αυτή η περιοχή θα είναι ένα μέρος  της πρωτεύουσας  της Γης / των Ηνωμένων Εθνών στην αυτοκρατορία! Το κόκκινο κρασί είναι συμβολικό του αίματος που καταναλώνεται από τα Ερπετοειδή. 

    Το κρασί μπορεί να καθαγιασθεί, όπως έγινε και στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Στην Καθολική Εκκλησία, το κρασί αντικατέστησε το αίμα στην τελετή.

    Είμαστε όλοι αστερόσκονη μιας μεγάλης έκρηξης:

    Αυτό που εννοούσε ο Sagan με την παραπάνω φράση ήταν το ακόλουθο: Όλα τα άτομα στο σώμα μας τα οποία είναι βαρύτερα από το βηρύλλιο σχηματίστηκαν από υδρογόνο και ήλιο είτε με μία σειρά πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό των άστρων, είτε κατά τη στιγμή της έκρηξης ενός σουπερνόβα ή λόγω της σύγκρουσης δύο αστέρων νετρονίων.

    Ας το σκεφτούμε λίγο... δεν είναι εντυπωσιακό ότι όλο το ασβέστιο που βρίσκεται στα κόκαλα και τα δόντια μας, όλος ο σίδηρος και το οξυγόνο που κυκλοφορεί στο αίμα μας, αλλά ακόμη και οι βέρες που ένα ερωτευμένο νιόπαντρο ζευγάρι έχει στα δάχτυλά του, ήταν κάποτε στο παρελθόν στο εσωτερικό ενός αστεριού;

    Ας δούμε όμως συνοπτικά τη διαδρομή που ακολούθησαν αυτά, τα αστρονομικά στον αριθμό, άτομα από το μακρινό Σύμπαν στο σώμα μας: πριν από 13.7 δισεκατομμύρια χρόνια η «Μεγάλη Έκρηξη», το λεγόμενο BIG BANG, δημιούργησε το χώρο και το χρόνο και αυτό που σήμερα αποκαλούμε Σύμπαν.

    Ελύτης για Πνεύμα, Κώδικες και Μαγεία



    « [...] Ξέρω πως είναι τίποτε όλ' αυτά και πως η γλώσσα που μιλώ δεν έχει αλφάβητο. Αφού και ο ήλιος και τα κύματα {(το λιοντάρι και η σελήνη)} είναι μια γραφή συλλαβική που την αποκρυπτογραφείς μονάχα στους καιρούς της λύπης και της εξορίας. [...] »
    ("Το Φωτόδεντρο και η Δέκατη Τέταρτη Ομορφιά", 1971.) 

    « [...] Οι ανθρώπινες μονάδες είναι σαν τα χημικά στοιχεία. Με τη συνένωσή τους βλέπεις να παράγονται δυνάμεις απρόβλεπτες, ικανές να αλλοιώσουν ή να διαβρώσουν ό,τι ως εκείνη τη στιγμή περνούσε για Απρόσβλητο. [...] παρά τις Ντετερμινιστικές θεωρίες, ο μεγάλος Χημικός παραμένει αόρατος, δύστροπος, ακαταλόγιστος. 

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    1

    Το Ενατο Κυμα