Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

Όταν η Αυτοαμφισβήτηση και ο Φόβος γίνονται Εμπόδιο στην Προσωπική Εξέλιξη και Ευτυχία


 Αυτό το καλοκαίρι πάρτε την προσωπική σας ανάπτυξη στα χέρια σας!

Η αυτό-αμφισβήτηση και ο φόβος αποτελούν ψυχολογικές μάστιγες της εποχής μας.  Τα δυο αυτά συναισθήματα παρεμβαίνουν στη διαδικασία του να επιλέξουμε ή να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.  Η αυτό-αμφισβήτηση και ο φόβος εκδηλώνονται με τις μικρές εσωτερικές εκείνες φωνούλες που μας λένε «δεν θα πετύχεις ποτέ, οπότε γιατί να προσπαθήσεις;» ή «ποιος νομίζεις ότι είσαι;  Θα αποτύχεις!».  Η αυτό-αμφισβήτηση και ο φόβος είναι τα συναισθήματα που μας κάνουν να ακούμε τι λένε και -ακόμα χειρότερα- να πιστεύουμε αυτές τις φωνές, με αποτέλεσμα να τα παρατάμε πριν καν ξεκινήσουμε.

Το χαράτσι του πιστού

Σε μια Ελλάδα που βαριαναστενάζει και δεν ξέρει πώς να επιβιώσει, που μαγαζιά βάζουν λουκέτα και απολύονται σωρηδόν άνθρωποι, που τα ασφαλιστικά ταμεία βούλιαξαν και δε θα πάρουμε ποτέ ενδεχομένως σύνταξη, που νοσοκομεία και σχολεία κλείνουν, οι μισθοί για παπάδες -που τους πληρώνει το κράτος, εσύ κι εγώ και όλοι μας δηλαδή- είναι δις ευρώ.

Ναι δις, όπως το ακούτε.

Στο τέλος του 2010 υπήρχαν 10.368 διορισμένοι κληρικοί ενώ οι λεγόμενες οργανικές θέσεις έφθαναν στις 8.300, δηλαδή πλεόναζαν περίπου δύο χιλιάδες ιερείς. Πριν από τρία χρόνια το Βήμα έγραφε ότι τα στοιχεία της Eurostat “έδειχναν” 10.811 εκκλησιαστικούς δημοσίους υπαλλήλους και 350 διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούσαν ως γραμματείς ή οδηγοί μητροπολιτών. 

Πρέπει να προστεθούν επίσης άτομα που εργάζονται σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και έχουν εισέλθει στο μισθολόγιο του Δημοσίου καθώς και αποσπασμένοι κληρικοί σε μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο εξωτερικό, σε ιεραποστολικά κέντρα στην Αφρική και σε μοναστήρια. 

Το Ήξερα Εγώ!

dystyhia

Στην εφημερίδα, το ωροσκόπιό σας σάς προειδοποιεί (μαζί με άλλα τριακόσια εκατομμύρια πρόσωπα που γεννήθηκαν κάτω από τον ίδιο αστερισμό), για την πιθανότητα ενός ατυχήματος. Και πράγματι, γλιστράτε και χτυπάτε. Ήταν να το περιμένετε! Σε τελευταία ανάλυση, η αστρολογία δεν λέει μπούρδες…
Αλλά είναι όντως έτσι; Παίρνετε όρκο ότι θα πέφτατε ακόμα κι αν δεν είχατε διαβάσει αυτή την πρόβλεψη; Ή αν δεν πιστεύατε καθόλου στην αστρολογία; Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε σ’ αυτή την ερώτηση εκ των υστέρων.

Απόηχοι του χθες



Τα τείχη που ορθώνει μεγαλόπρεπα ο χρόνος, έχουνε ρωγμές από τις οποίες συχνά δραπετεύει το χθες… 


…Το αντίο ήτανε ηλιόλουστο μα η θύμηση του βροχερή, με το σκοτάδι να αγκαλιάζει τον ουρανό σαν τον απόηχο μιας μακρινής παλίρροιας που σαν θύμηση βαραίνει την ψυχή όταν η συνάντηση με το παρελθόν είναι αναπόφευκτη. Δεν ήταν τα υγρά μάτια που θάμπωναν τις εικόνες, μα η ελπίδα πως όλα αυτά τα βίωνε κάποιος άλλος και εσύ απλώς παρακολουθούσες μέσα από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης τον εφιάλτη του. Μα η ελπίδα κρύβει πάντα μέσα της το ύστατο και την ομίχλη την ξεθώριασαν τα δάκρυα. Ψηλά στον ουρανό, ανήσυχοι γλάροι προμηνούσαν την καταιγίδα...

Αυτή είναι η ζωή μου



Δεν είναι αστείο…

Πίσω από ένα πυκνό πέπλο ομίχλης, αυτό που δημιουργούν οι σκέψεις χιλιάδων ανθρώπων καθώς περιπλέκονται αγγίζοντας η μία την άλλη, σκιές βαδίζουν με το κεφάλι σκυφτό κάνοντας όνειρα και χάνοντας την πραγματικότητα. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για εξουσία, πάντα όμως με συνέπαιρνε ο τρόπος που διαφθείρει. 

Απατηλή ιδέα, συσσωρεμένη προσωρινά σε συνήθως ανίκανα χέρια, που δημιουργεί εφήμερες προοπτικές δύναμης και υποσχέσεις επιρροής ή κυριαρχίας. 

Η εξουσία είναι η ασπίδα του δειλού, η ματαιοδοξία του κενού, η δικαιολογία πίσω από το υψωμένο γκλοπ που ματώνει το κεφάλι του «αδύναμου», της βόμβας που διαμελίζει παιδιά την ώρα που παίζουν, του υποτακτικού που προδίδει την χώρα του. Εξουσία είναι η ακόρεστη δίψα του απελπισμένου, για ελάχιστη προβολή.

Η Συνομωσία Των Μετρίων…



Οι Μέτριοι ελέγχουν πια τις επιλογές μας. 

Εκείνοι είναι που καθορίζουν τι ακούμε, τι βλέπουμε, τι διαβάζουμε, μας υποδεικνύουν ακόμη πως και ποιον συναναστρεφόμαστε, τι τρώμε, πως αγαπάμε, πως κάνουμε έρωτα, που διασκεδάζουμε, πως διασκεδάζουμε, πως πρέπει να ζούμε ώστε να ακολουθούμε τα πρότυπα μιας εξελιγμένης κοινωνίας. Κατασκεύασαν μια ιδιαίτερα δυνατή μηχανή την οποία αποκαλούν «πλασάρισμα ευτυχίας», μια μηχανή που δουλεύει ασταμάτητα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
Είναι εύκολο να καταλάβουμε την λειτουργία αυτής της μηχανής, αναλογιζόμενοι τα παραπάνω. Η πραγματικότητα της μετριότητας όμως, είναι μια ψευδαίσθηση και στηρίζεται σε ασταθή θεμέλια. Αυτό προσπάθησαν να μας πουν κι εκείνες οι μικρές ομάδες αντίστασης, γνωστοί και ως «ερασιτέχνες» ή «ρομαντικοί». Πως τα θεμέλια αυτής της ψευδαίσθησης δεν είναι καθόλου δύσκολο να γκρεμιστούν, χρειάζεται όμως πίστη, ενδιαφέρον, παιδεία, αφύπνιση. Όλες οι αυτοκρατορίες, κάποια στιγμή πέφτουν.

Ο Carl Sagan γράφει για τον Stephen Hawking


a brief history of time
O πρόλογος του Carl Sagan στην πρώτη έκδοση του βιβλίου του Stephen Hawking «Tο χρονικό του Χρόνου»:
«Περνάμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς να καταλαβαίνουμε σχεδόν τίποτε για τον κόσμο. Ελάχιστα προβληματιζόμαστε για την κοσμική μηχανή που παράγει φως και κάνει δυνατή την ύπαρξη ζωής• για την βαρύτητα που μας κρατάει πάνω σε έναν περιστρεφόμενο πλανήτη, έναν πλανήτη που αν δεν υπήρχε η βαρύτητα θα μας εκσφενδόνιζε στο Διάστημα• για τα άτομα που μας αποτελούν και από την σταθερότητά τους εξαρτιόμαστε.
Εκτός από τα παιδιά (όσα δεν έχουν μάθει ακόμη να μην κάνουν έξυπνες ερωτήσεις), πολύ λίγοι από εμάς διαθέτουν κάποιο χρόνο απορώντας γιατί η Φύση είναι έτσι που είναι• αν δημιουργήθηκε ο Κόσμος ή αν υπήρχε από πάντα• αν ο χρόνος κάποια μέρα θα αρχίσει να ρέει αντίθετα και τα αποτελέσματα θα προηγούνται από τις αιτίες• αν υπάρχουν όρια στη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον Κόσμο.

Στὴν Ἑλλάδα ἔχουμε μεγαλύτερη ἀνεργία ἀπὸ τὴν …Παλαιστίνη!!!

Στὴν Ἑλλάδα ἔχουμε χαμηλότερη ἀνεργία ἀπὸ τὴν ...Παλαιστίνη!!!1Δεῖτε τὰ στοιχεῖα ποὺ παρατίθενται παρακάτω.

Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν την γενοκτονία των Παλαιστινίων απ’ το Ισραήλ και τα κρύβουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

Απ’ τις 29 Σεπτεμβρίου 2000:
Έχουν σκοτωθεί 131 παιδιά Ισραηλινών και 1540 παιδιά Παλαιστινίων
Έχουν σκοτωθεί 1110 Ισραηλινοί και 6961 Παλαιστίνιοι
Έχουν τραυματισθεί 8550 Ισραηλινοί και 56520 Παλαιστίνιοι
Κατα το δημοσιονομικό έτος 2013 οι ΗΠΑ έδωσαν τουλάχιστον 8,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και 0 δολάρια στρατιωτική βοήθεια στους Παλαιστίνιους!

Η Λεοντή


Last Lion ,Parkes, Michael 
 
Ο πρώτος Άθλος του Ηρακλή ξεκινάει από την Ασπίδα Λεοντή, τον  Λέοντα  τον Απολλώνιο σαϊτευτή και όχι από τον Κριό τον πολιορκητή.
 
Γιατί;
 
Διότι ο Ηρακλής είναι άλλη οκτάβα ανώτερη του Οδυσσέα του  ταξιδευτή.
 
Ο Ηρακλής είναι ημίθεος και ο Οδυσσέας άνθρωπος.
 
Ο Ηρακλής  είναι στο αιθερικό  πεδίο της  ενέργειας  και  την υλοποιεί. Ο Οδυσσέας την εξερευνά στην άγνωστη πλευρά και  την κατανοεί συνδέοντας με γέφυρες σταθμούς  τα σημεία τα κομβικά.

Σε ετοιμότητα το E.K.A.B. με έκτακτα μέτρα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου για τις ημέρες του 15Αύγουστου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα 7 Αυγούστου 2014


Σε ετοιμότητα το E.K.A.B. με έκτακτα μέτρα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.


Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στα πλαίσια της επιχειρησιακής του δράσης και έχοντας ως στόχο την καλύτερη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας, έχει μεριμνήσει ειδικά για τις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με την λήψη ειδικών μέτρων κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και των λιμανιών.

Η εν λόγω κάλυψη, θα γίνει με ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία τόσο Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής όσο και Ασθενοφόρων από την Πέμπτη 14/08/2014 (15:00 έως 23:00) έως και την Κυριακή 17/08/2014 (07:00 έως 23:00).

Παράλληλα, το Ε.Κ.Α.Β. προτρέπει όλους τους οδηγούς για τη σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους, καθώς και για την γενικότερη τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ., ενώ υπενθυμίζει κάποιους βασικούς κανόνες σωστής χρήσης του «166».

Xρίστος Παπαδημητρίου: «O Δαρβίνος δεν καταλάβαινε το σεξ επειδή απειλούσε τη θεωρία του»



Ενας αλγόριθμος που εξηγεί την εξέλιξη των γονιδίων; Με τη νέα του έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», ο καθηγητής στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Berkeley Χρίστος Παπαδημητρίου τάραξε τα νερά στον ακαδημαϊκό χώρο προτείνοντας νέες απαντήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα της εξέλιξης της ζωής.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θεωρία των αλγορίθμων, στη θεωρία των παιγνίων και στις δυνατότητες του Διαδικτύου, ο κ. Παπαδημητρίου αποφοίτησε από το ΕΜΠ το 1972 και κατόπιν πήρε διδακτορικό στην πληροφορική από το Princeton. Εχει διδάξει επίσης στα πανεπιστήμια Harvard, ΜΙΤ και Stanford. Εχει συγγράψει πολλά διδακτικά εγχειρίδια πληροφορικής και επιστημονικά βιβλία, ενώ στην Ελλάδα έγινε περισσότερο γνωστός ως ένας από τους δημιουργούς του Logicomix (2006).

Ότι σπείρεις, θα θερίσεις!

«Ο πιο εκπληκτικός νόμος…, βρίσκεται εκεί που κανείς δεν τον αναζητά, εκεί που οι φιλόσοφοι, οι θεολόγοι και οι ηθικολόγοι δεν ξέρουν πια να κοιτάζουν: μέσα στη φύση, και ιδιαίτερα στη γεωργία…
Όλοι οι γεωργοί ξέρουν ότι αν φυτέψουν μια συκιά, δε θα μαζέψουν σταφύλια αλλά σύκα, και ότι από μια μηλιά δε θα μαζέψουν αχλάδια.
Να ο μεγαλύτερος ηθικός νόμος: θερίζει κανείς, ότι έχει σπείρει!
Αν μελετήσετε με λεπτομέρειες αυτόν το θεμελιώδη νόμο, αν διευρύνετε τη σημασία του, γίνεται ένα πλούσιο και βαθύ σύστημα, γιατί κάθε ουσιώδης αλήθεια έχει εφαρμογή σ’ όλους τους τομείς…
Μπορεί κανείς να μην πιστεύει στο Θεό, δεν μπορεί όμως να μην πιστεύει ότι κάθε σπόρος αναπαράγεται ακριβώς, είτε δια μέσου ενός φυτού, ενός δέντρου, ενός εντόμου, ενός ζώου ή ενός ανθρώπου…
Μέσα σε κάθε σκέψη, συναίσθημα, πράξη, βάζετε ένα σπόρο που αρχίζει ήδη να φυτρώνει…
Εμπρός λοιπόν, δοκιμάστε ν’ αρνηθείτε ότι θερίζει κανείς αυτό που έσπειρε!
Όλοι βέβαια είναι σίγουροι για την αλήθεια αυτού του νόμου, αλλά μόνο στο φυσικό επίπεδο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Αν πάνε πιο μακριά, πιο ψηλά, θα ξαναβρούνε αυτόν τον νόμο, γιατί ο κόσμος είναι μια ενότητα.

Ακμή και αλλεργίες; Φταίει το παλιό μαξιλάρι

Ακμή και αλλεργίες; Φταίει το παλιό μαξιλάρι

Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση ακμής και αλλεργιών, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς το αγαπημένο τους μαξιλάρι. Μάλιστα, επειδή δεν θέλουν να το αποχωριστούν, παραμελούν το πλύσιμό του, ενώ δεν το αλλάζουν αν δεν περάσουν πολλά χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι αγοράζουν νέο μαξιλάρι κάθε 3,5 με 5 χρόνια.

Το παιδί μου δεν με σέβεται» τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αλλάξει αυτό!


respect67Είναι άσχημο να νιώθετε ότι το παιδί σας δεν σας σέβεται. Νιώθετε στεναχωρημένοι ή απόγνωση όταν τις μισές φορές σας αγνοεί και τις άλλες σας κοροϊδεύει;
Αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση η σωστή σχέση γονιού και παιδιού, αλλά τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αλλάξει αυτό;


Ήρθε η ώρα για δυο μεγάλες αλλαγές.

ΕΝ' ΜΕΣΩ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ...


Πολλοί, (που έχουν κάπως υποψιαστεί πως υπάρχει κάτι άλλο, ας το πούμε ένας άλλος τρόπος ζωής από αυτόν που νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι), αναρωτιούνται: «Κι από πού ξεκινάς;» Από έξω, φαντάζει κάτι πολύ μεγάλο. Και είναι, μέχρι να μπεις βαθιά… Μέχρι να γίνεις Άτομο… Τώρα όμως, από πού να το πιάσεις; Τι κάνεις;

Κατ’ αρχήν, «να θέλεις» να δεις αυτό το κάτι άλλο. Πρώτα απ’ όλα αυτό. Να θέλεις. Να βράζεις ολόκληρος μέσα σου. Να θέλεις, να δεις… Και φυσικά, να έχεις συνειδητοποιήσει πως με τον τρόπο που ζεις, (όπως και με τον τρόπο που ζουν όλοι όσοι γνωρίζεις), κάτι δεν πάει καλά. Όπως, και ότι κανείς τους, (όπως κι εσύ), ότι κι αν κάνει, δεν φτάνει να είναι ποτέ του ευχαριστημένος, πόσο μάλλον ευτυχισμένος. Όσο για το βίωμα της ολοκλήρωσης; Αυτό, ούτε καν να το συζητάμε…

Τα παραπάνω, αυτόματα, σε κάνουν να καταλήγεις σε ένα από τα δύο:

Ή να «αποδεχτείς» μια τέτοια «μοίρα», και πως η ζωή πράγματι είναι για να παιδευόμαστε, που σημαίνει, περιμένεις κάποια στιγμή βασανιστικά να φύγεις, ή, να πιστέψεις πράγματι πως υπάρχει κάτι άλλο, που εξαρτάται από τη δική σου απόφαση να το βρεις. Αν ισχύσει το δεύτερο, τότε, ήρθε η ώρα, για να πάρεις έναν άλλον δρόμο. Έναν δρόμο, που θα σε κάνει «να βγεις» από το πλήθος. Έναν δρόμο, που Ατομικά, θα χρειαστεί να αγωνιστείς γι’ αυτόν. Μια και από εδώ και πέρα, ξεκινάς, να βρεις μόνος, και τον αληθινό λόγο που βρίσκεσαι εδώ, και την αληθινή ζωή… Και το πόσο θα προχωρήσεις σε αυτό, πάλι από εσένα τον ίδιο θα εξαρτηθεί…

ΕΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ;


Θα χρειαστεί αν θέλεις να μάθεις, (από τις συνειδητοποιήσεις που θα εισπράξεις μέσω της αντίληψης σου από τα λεγόμενα), πέρα από αυτά που γνωρίζεις ήδη, όταν μιλούν οι άλλοι, εσύ, να σιωπάς, κι όταν σιωπούν αυτοί, τότε να παίρνεις το λόγο. Αν πάντα μιλάς ο ίδιος, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ «να ακούσεις» τίποτα, πέραν των δικών σου δεδομένων…

Το να ακούς όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με το να ακούς καθαρά εξωτερικά,  αλλά και με το να σωπαίνεις τις πεποιθήσεις, τις γνώμες, τα πιστεύω σου, όπως, και την ίδια τη σκέψη, την ώρα που εκλαμβάνεις κάτι…

Πάρε τα δεδομένα που ακούς, και προσπάθησε να κατανοήσεις. Τι; Αυτό, που ο άλλος προσπαθεί να σου πει. Πρώτα, άκου… Άκου βαθιά μέσα σου…

Γιατί, δεν έχει ποτέ σημασία αν ο άλλος έχει δίκιο ή άδικο. Ή, το αν συμφωνείς, ή διαφωνείς μαζί του. Αυτό, είναι μόνο η επιφάνεια. Προσπάθησε να μη μένεις μόνο εκεί.

Μύθοι και αλήθειες σε θέματα διατροφής


Μύθοι και αλήθειες σε θέματα διατροφής

Σήμερα όλες είμαστε προσεκτικές και ενημερωμένες περισσότερο από ποτέ σε θέματα διατροφής. Ανεξάρτητα όμως απ' αυτό, υπάρχουν ακόμα πολλοί μύθοι που έχουν επιβιώσει, κυρίως από γενιά σε γενιά (όλες θυμόμαστε αυτά που μας έλεγε η γιαγιά μας!), και του οποίους είναι καιρός να καταρρίψουμε. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς απ' αυτούς, μαθαίνοντας ταυτόχρονα και τι ισχύει. 

Η Παρακμή στην Ενδυμασία


H J.Foster ως πόρνη στο Taxi Driver
Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης.
Αν ψάξετε στο διαδίκτυο πως ντύνονταν οι πόρνες την δεκαετία του 70, θα έχετε μία έκπληξη: ακριβώς όπως ντύνεται σήμερα μεγάλος αριθμός κοριτσιών το καλοκαίρι. Αν θυμηθείτε πως ήταν τα ρούχα που οι νέοι άνδρες πέταγαν ως άχρηστα κουρέλια στα σκουπίδια 30-40 χρόνια πριν, και πάλι θα έχετε μία έκπληξη: σήμερα αυτά τα κουρέλια πωλούνται σε πανάκριβες τιμές στα πιο καλά καταστήματα.


Συμπέρασμα: Η ενδυμασία που είχαν οι πόρνες έγινε η καθημερινή αμφίεση των ''καθώς πρέπει'' κοριτσιών του σήμερα, και τα ρούχα που παλιά τα πετάγαμε ως άχρηστα, σήμερα τα αγόρια τα πληρώνουν ακριβά για να τα φορέσουν.
Εάν όλα αυτά δεν είναι η «αντιστροφή της Πυραμίδας», εάν δεν είναι η ανατροπή κάθε αισθητικής και ηθικής, τότε τι είναι;
Αυτός ο τρόπος ντυσίματος καταδεικνύει την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος σε πέντε τομείς:

Τσακωμός στο δρόμο. Σωστό ή λάθος;


image
Έχει σκοτεινιάσει για καλά στο Χαλάνδρι και επιστρέφω με το αυτοκίνητο σπίτι μου. Φτάνω στη διασταύρωση και πρέπει να πάω αριστερά. Σταματώ και κοιτάω δεξιά - αριστερά. Δεν βλέπω κάτι να κινείται. Ακούω όμως από μακρυά ήχο από μηχανάκι που πλησιάζει. Δεν προχωρώ. 
Κοιτάω στον καθρέπτη και ψάχνω να δω μήπως με πλησιάζει κάτι από πίσω. Δεν βλέπω τίποτα.
 Κάνω να συνεχίσω την πορεία μου, σταματώ όμως αμέσως γιατί διακρίνω ένα μηχανάκι ερχόμενο από δεξιά να περνά με ταχύτητα μπροστά από το αυτοκίνητο. 
Ο κουρεμένος γουλί οδηγός, κοντά στα 35-40  σταματά και μου βάζει τις φωνές. 

5 that inspire!



  • Εάν είσαι απών στον αγώνα μου, μη περιμένεις να είσαι παρών στην επιτυχία μου!

Φίλοι και συγγενείς μας δείχνουν αν πραγματικά αξίζει να είναι δίπλα μας από την συμπεριφορά τους όταν αγωνιζόμαστε, όταν προσπαθούμε κι αποτυχαίνουμε. Έχω παρατηρήσει πως στις επιτυχίες μας σπεύδουν οι περισσότεροι κοντά μας, όταν όμως μας βλέπουν να ζοριζόμαστε και να μαχόμαστε απομακρύνονται. 
  • Το κλειδί στην ευτυχία είναι να σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Αλήθεια ποιον βοήθησε η σύγκριση; Πόσο μάταιος κόπος; Και με πόσο λανθασμένα κριτήρια γίνεται; 

7 τρόποι να αντιμετωπίστε τον πονοκέφαλο χωρίς παυσίπονο


ponokefalos-imikranies-610x350


Εάν δεν θέλετε να καταφύγετε σε φαρμακευτική αγωγή, καταπολεμήστε τον πονοκέφαλο με 7 φυσικούς τρόπους: 

1-Κάντε με τα δάχτυλά σας απαλό μασάζ στους κροτάφους με λάδι λεβάντα ή απολαύστε ένα μπάνιο σε ζεστό νερό όπου Θα έχετε προσθέσει μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. 


2-Πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο οποίο Θα έχετε προσθέσει το χυμό από ένα λεμόνι και Θα έχετε διαλύσει μία μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι. 


3-Μασήστε φύλλα φρέσκου βασιλικού. 

Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιό Εμπολα


utopia-ebola
Η ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική, και από εκεί σε πολλά σημεία του πλανήτη, έχει θορυβήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το γεγονός ιδιαζόντως σοβαρό για τη δημόσια υγεία.
Αυτό σημαίνει ότι έχει σημάνει ήδη «κόκκινος» συναγερμός σε όλες τις χώρες που έχουν διαγνωστεί κρούσματα του ιού. Ο ΠΟΑ αναφέρει πως δεν πρέπει να σταματήσουν οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις ή τα ταξίδια στις «επικίνδυνες» χώρες, ωστόσο άπαντες θα πρέπει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ετοιμότητας, καθώς ο ιός έχει την ιδιότητα να εξαπλώνεται ραγδαία και άμεσα.
Αυτή τη στιγμή 932 άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό του Έμπολα, εκ των οποίων 282 είναι Λιβεριανοί.

Να πώς θα χάσετε ακόμη και την πρώτη σας κατοικία


Θέλετε να μάθετε πώς θα χάσετε ότι ακίνητο διαθέτετε; Απλά ασχοληθείτε λίγο να καταλάβετε τι σημαίνει Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (Εν.Φ.Α.). Ο συγκεκριμένος φόρος δεν επιβάλλεται στα ακίνητα, αλλά στο δικαίωμα ιδιοκτησίας. Ανεξάρτητα εισοδηματικής, ή άλλης κατάσταστης που καθορίζει την φοροδοτική του ικανότητα. Όποιος διαθέτει "ακίνητο", το οποίο κατά τους κυβερνώντες είναι οτιδήποτε αφορά σε εμπράγματη ιδιοκτησία γης, όπως οικόπεδο, χωράφι, αγροκήπιο, κτίσμα, οίκημα, οικοδομή και γενικά οποιαδήποτε μετρήσιμη επιφάνεια σε τετραγωνικά, οφείλει να πληρώνει φόρο.


Δεν έχει καμιά σημασία πώς απέκτησες το ακίνητο. Δεν έχει σημασία αν σου αποδίδει ή όχι εισόδημα. Έτσι ή αλλιώς η κατοχή ακινήτου αποτελεί από μόνη της τεκμήριο εισοδήματος. Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση, ή ποια είναι η χρήση του ακινήτου. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ακίνητο - κατά τον προσδιορισμό των κυβερνώντων - υποχρεούσε σε Εν.Φ.Α. Χώρια τα τεκμήρια και τα άλλα χαράτσια. Δηλαδή υποχρεούσε να πληρώνεις στο κράτος προκειμένου να το έχεις. Κάθε χρόνο. Έχεις, δεν έχεις.  

Αστρική Προβολή (Διαβαίνοντας την Αστρική Πύλη...)




Η αιθερική προβολή (etheric projection) είναι η πιο συχνή μορφή αστρικής προβολής και η πιο συχνά συγχεόμενη.

Με μια υπεραπλουστευμένη ανασκόπηση της κβαντικής θεωρίας μπορούμε να πούμε ότι το φυσικό σώμα (όλα τα στοιχεία ύλης που το αποτελούν) υπάρχουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο, ταλαντούμενο σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, όπως κάθε κομμάτι ύλης. Διαφορετικά υλικά σώματα μπορούν να υπάρχουν στον ίδιο χώρο, αλλά ταλαντούμενα σε διαφορετικές συχνότητες και μάλιστα αλληλεπιδρώντα.

ΕΝΦΙΑ : ΕΝΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ , ΛΥΣΤΡΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ




ΕΝΦΙΑ: Ένας παράνομος φόρος που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πληρωθεί !!!!!!!!!!!!!!!
Θα ήταν κοινοτυπία να επαναληφθεί κι εδώ, ότι ο νέος «φόρος» ακινήτων, ο επονομαζόμενος ΕΝΦΙΑ, ήλθε στη συνέχεια και για να καταστήσει μόνιμο και πιο ολοκληρωμένο το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ. Δηλαδή το ΕΕΤΗΔΕ που επεβλήθη το 2011 μέσω της ΔΕΗ, υποτίθεται ως προσωρινό και έκτακτο μέτρο. Αυτό ακριβώς που μετονομάσθηκε κατόπιν σε ΕΕΤΑ, προκειμένου να παρακαμφθούν οι δικαστικές αποφάσεις που τόνιζαν τόσο την παροδικότητα του μέτρου, όσο και την πολύπλευρη αντισυνταγματικότητά του. Ωστόσο η «κεραμίδα» που έπεσε, κατακαλόκαιρο, στο κεφάλι των περισσοτέρων είναι τέτοια, που είναι αδύνατο να αγνοηθεί το παλιό εκείνο γνωμικό που θέλει την επανάληψη ως μητέρα της γνώσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα