Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

O Nόμος της Έλξης (Α Μέρος)


Τι είναι
Ο Νόμος της Έλξης υπάρχει ως έννοια εδώ και αιώνες και μάλιστα τον έχουν χρησιμοποιήσει μεγάλοι δημιουργοί όπως ο Μπετόβεν και ο Αινστάιν.  Το πιθανότερο είναι ότι τον έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς κάποια στιγμή, χωρίς να το γνωρίζετε!  Ωστόσο, ο λόγος που ο Νόμος της Έλξης έχει έρθει στο προσκήνιο είναι χρησιμοποιώντας τον μπορείτε να έχετε μεγάλο βαθμό ελέγχου στο τι προσελκύετε στη ζωή σας.

Πώς λειτουγεί
Με απλά λόγια, ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί ως εξής: δημιουργείτε τη δική σας πραγματικότητα!

Εκατόμβη στην Κίνα: Στους 367 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό [εικόνες&βίντεο]

Εκατόμβη στην Κίνα: Στους 367 ανέρχονται οι νεκροί από το σεισμό [εικόνες&βίντεο]

Από ώρα σε ώρα και από λεπτό σε λεπτό ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού που έπληξε την επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα μεγαλώνει, σκορπώντας παγκόσμια θλίψη.

Σύμφωνα με τα τελευταία ανακοινωθέντα -φευ, αναμένονται και άλλα τις επόμενες ώρες- οι νεκροί έχουν φτάσει στους 367. Περίπου 1800 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσαν το πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση CCTV.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών αλλά σύμφωνα με το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας ήταν 6,5 βαθμών, εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Περισσότερα από 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες με την περιοχή.

Και όταν θες να ζήσεις, αγάπα το είναι σου, δεν έχει άλλο δρόμο


Και όταν θες να κλάψεις, κλάψε, θα καθαρίσουν τα μάτια σου και η καρδιά σου.
Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε, θα αναπνεύσεις καλύτερα μετά.
Και όταν θες να τα αφήσεις όλα, άστα, και πήγαινε μια βόλτα, στην επιστροφή θα σου φανούν καλύτερα.
Και όταν θες να πεις σε κάποιον κάτι, πες το σήμερα, αύριο μπορεί εσύ να μην μπορείς και αυτός να μην ακούει.
Και όταν θες να κάνεις κάτι, κάντο τώρα, το αύριο είναι πολύ μακρινό και ίσως έχει άλλα σχέδια για σένα.
Και όταν θες να ζήσεις, αγάπα το είναι σου, δεν έχει άλλο δρόμο.

Και όταν θες να κλάψεις, κλάψε, θα καθαρίσουν τα μάτια σου και η καρδιά σου.
Και όταν θες να ουρλιάξεις, ούρλιαξε, θα αναπνεύσεις καλύτερα μετά.
Και όταν θες να τα αφήσεις όλα, άστα, και πήγαινε μια βόλτα, στην επιστροφή θα σου φανούν καλύτερα.

Προσδοκίες και αναστεναγμοί




Γίνεται να σου λείπει κάτι που δεν είχες ποτέ;

Πόση επιθυμία μπορεί να γεννά η προσδοκία;
Πόση απόσταση υπάρχει από το «έχω φανταστεί» στο «έχω νιώσει»;
Ποιο είναι τελικά ποιο δυνατό;
Μη βιαστείς να απαντήσεις, το δεύτερο. Η επιθυμία όπως ίσως γνωρίζεις, είναι συναίσθημα. 
Θέλεις κάτι και ή το έχεις ή όχι. Είτε μπορείς να το αποκτήσεις, είτε όχι.  
Η προσδοκία αντίθετα, είναι σκέψη.
Ένα σύνολο από φανταστικά σενάρια που πλάθει το μυαλό και συνήθως απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.

«Ο χαρισματικός άνθρωπος ξεχωρίζει από το έργο του»


"Οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν είναι ευτυχισμένοι", σύμφωνα με τον Δρ. Νανόπουλο.
Από τον Δρ. Δημήτρη Νανόπουλο̽
«Δε νομίζω ότι υπήρξα χαρισματικό παιδί, ούτε πιστεύω ότι είμαι χαρισματικός άνθρωπος. Ένας φυσικός επιστήμονας που κάνει καλά τη δουλειά του είμαι. Όσον αφορά τον δείκτη ευφυΐας και όλες τις σχετικές έννοιες, δεν θα έλεγα ότι είμαι υπέρμαχος των μετρήσεων του IQ. Όλα αυτά είναι καλά μέχρι ένα ορισμένο σημείο. Από εκεί και μετά η στάση μας πρέπει να είναι προσεκτική. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να μετρήσουμε την εξυπνάδα. Δεν είμαι αρνητικός, απλά επισημαίνω ότι χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί.
Κατά την γνώμη μου ο μόνος τρόπος για να καταλάβει κανείς την ευφυΐα κάποιου είναι από το δημιουργικό του έργο. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα και αυτό είναι το ζητούμενο. Η ευφυΐα από μόνη της δεν ξέρω τι σημαίνει. Μέσα στην έννοια του χαρισματικού ανθρώπου είναι το εξής: αυτό το έργο το οποίο κάνει να μπορέσει να το δώσει και δίπλα του, να το μεταδώσει. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που η αναγνώριση γίνεται μετά θάνατον.

Γιατί αγαπάμε και γιατί απατάμε;


Γιατί αγαπάμε και γιατί απατάμε;

Ποια είναι η εξέλιξη της αγάπης, οι βιοχημικές της βάσεις και η κοινωνική της σημασία;

Μια ανθρωπολόγος εξηγεί το περίπλοκο θέμα της αγάπης σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στα TED. Με ελλ. υπότιτλους.

Γιατί αγαπάμε; Και γιατί απατάμε; Κατά την ανθρωπολόγο Helen Fisher, η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα: στην πραγματικότητα είναι μια βιολογική ορμή, που προέρχεται από την κινητήρια δύναμη του νου και συγκεκριμένα του τμήματος του μυαλού μας που θέλει και λαχταρά. Μια ενδιαφέρουσα ομιλία επιχειρεί να λύσει τα μυστήρια του πιο περίπλοκου συναισθήματος.

10 τρόποι που η φύση λειτουργεί θεραπευτικά για την ψυχή και το μυαλό



Οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο και λιγότερο χρόνο για να απολαύσουν την ύπαιθρο και τη φύση. Η πρόσφατη στροφή τους μακριά από τη φύση έχει πάρει απίστευτες διαστάσεις: ορισμένες μελέτες υπολογίζουν πώς οι άνθρωποι ξοδεύουν τώρα 25% λιγότερο χρονικό διάστημα στη φύση από ό, τι πριν από 20 χρόνια (Pergams & Zaradic, 2007).

Αντί αυτού, ο χρόνος αναψυχής τους αναλώνεται συχνά σε σερφάρισμα στο διαδίκτυο, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και βλέποντας ταινίες. Αυτή είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη, όχι μόνο λόγω των φυσικών πλεονεκτημάτων που έχει κανείς όταν βρίσκεται στη φύση, αλλά και λόγω των ψυχολογικών!

Παρακάτω βρίσκονται 10 από τους πιο αξιόλογους τρόπους με τους οποίους η επαφή με τη φύση μπορεί θεραπεύσει την ψυχή και το μυαλό.

Η καθημερινότητα των Ελλήνων φανερώνει χαρακτηριστικά της παιδείας τους

Λεπτομέρεια από πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη

Η συμπεριφορά του καθενός «προδίδει» την παιδεία που έχει αποκτήσει ως μέλος μέσα από τη συμμετοχή και δραστηριοποίησή του στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή.

Η συλλογιστική προσέγγισης του θέματος βασίζεται στην παραδοχή ότι η διαμόρφωση της κοινωνικής συμπεριφοράς κάθε ατόμου συνιστά δημιούργημα της επιρροής, κυρίως, του περιβαλλοντικού παράγοντα.

Με άλλα λόγια, στην κοινωνική συμπεριφορά συμπυκνώνονται οι εμπειρίες, τα βιώματα, οι στάσεις, οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες, οι πληροφορίες και, γενικά, οι ιδιαιτερότητες που βιώνει κάθε άτομο μέσα από τη συναναστροφή και την αλληλεπίδρασή του με πρόσωπα, θεσμούς, περιστάσεις και, συνολικά, με τη λειτουργία του κοινωνικού συστήματος.

Αυτό σημαίνει, τελικά, ότι η κάθε οικογένεια, το κάθε σχολείο και, γενικά, η κάθε κοινωνία, στο πέρασμα του χρόνου έχουν διαμορφώσει τη δική τους κουλτούρα, μέσα από την αλληλεπίδραση που συντελείται ανάμεσά τους, η οποία αποτυπώνεται στη συμπεριφορά των μελών τους.

Συριακό δίδαγμα: Οι λιποτάκτες δεν κρίνουν έναν πόλεμο


Όχι πολύ καιρό πριν, κάθε αποστασίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας χαιρετίζονταν ως μια ακόμη ένδειξη ότι ο στρατός της χώρας ήταν έτοιμος να καταρρεύσει - και μαζί με αυτόν, το καθεστώς στο σύνολό του. Σε μια δραματική δημόσια αντίστροφη μέτρηση, το Al Jazeera είχι εγκαταστήσει ένα κινούμενο στρατιώτη (animation) στην ιστοσελίδα του, καταμετρώντας ανά λεπτό κάθε αποστάτη, λες και ήταν να αποδείξει ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου έως ότου ο στρατός της Συρίας εξαντληθεί λόγω μαζικής φυγής και χαμηλού ηθικού. 

Σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας όχι μόνο συνεχίζουν να στέκονται στα πόδια τους, αλλά σταδικά ανακαταλαμβάνουν εδάφη που έχουν απωλέσει νωρίτερα. Πώς είναι δυνατόν μια στρατιωτική οργάνωση που μαστίζεται από αποστασίες, ανυποταξίες και λιποταξίες, καταδικασμένη από τον πλουραλιστικό χαρακτήρα της και οχυρωμένη στις θέσεις της, να εξακολουθεί να αγωνίζεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο;

Το Αστρικό μας ζώδιο. Πόσο κοντά στον αληθινό μας εαυτό βρισκόμαστε;


Πώς θα νιώθατε αν σας έλεγαν ότι γεννηθήκατε κάτω από διαφορετικό ζώδιο από αυτό που ξέρατε μέχρι τώρα; Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν. Και για μένα ήταν περίεργο που μέχρι τώρα νόμιζα ότι είμαι Καρκίνος, ενώ κανονικά η θέση του Ήλιου ήταν φαινομενικά στους Διδύμους κατά τη γέννησή μου. Το πιο παράξενο είναι, ότι στην μετέπειτα ζωή μου άρχισα να "βγάζω" καρκινίσια χαρακτηριστικά, ενώ πολλές ήταν οι φορές που ενώ διάβαζα τα χαρακτηριστικά του Καρκίνου, έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται κάπως έτσι: "Ως Καρκίνος, πρέπει να έχω και αυτό το χαρακτηριστικό". Κατόπιν αυθυποβολής, όντως αποκτούσα αυτό το χαρακτηριστικό. 

Πόσο ισχυρή είναι τελικά η ιδέα πίσω από το ζώδιο του τροπικού ζωδιακού; Πόσο μακρυά μας κρατάει από τον αληθινό μας εαυτό; Πόσο μας εμποδίζει να εκφράσουμε τα αληθινά μας χαρακτηριστικά και σε ποιό βαθμό επηρεάζει την πίστη μας, βλέποντας επάνω μας άλλα πράγματα από αυτά που πραγματικά είναι;

Η Επιστήμη της Αστρονομίας και οι τεχνικές της Αστρολογίας μας βοηθούν στο να "διαβάσουμε" καλύτερα τον ουρανό. Μπορούμε να προβλέψουμε πολλά πράγματα, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους άλλους εάν είμαστε γνώστες. Ωστόσο, είμαστε και πολλά άλλα πράγματα εκτός από μια αστρολογική "φωτογραφία" των Πλανητών κατά τη γέννησή μας. Είμαστε η Φύση μας, ο γενετικός μας κώδικας, το περιβάλλον μας, οι επιλογές μας, οι πράξεις μας και η εικόνα που έχτισε η κοινωνία για το πρόσωπό μας...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

TO ΠΕΝΘΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
53da64f735702004f7da7f93
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Το αίνιγμα των δρόμων.Ποιά είναι αυτή η γυναίκα που ντυμένη στα κατάμαυρα έχει ήδη διατρέξει περισσότερα από 100 μίλια δηλ.περίπου 1600 χλμ κατά μήκος των αμερικανικών δρόμων ; Ποιός είναι ο σκοπός και τα κίνητρά της ;Που κατευθύνεται ; Eίναι μια ακτιβίστρια,μια πιστή σε προσκυνηματική πορεία ; Αυτά είναι τα ερωτήματα που αναφύονται στην αμερικανική κοινή γνώμη που παρακολουθεί εδώ και κάποιες ημέρες σαστισμένη αυτήν την αλόκοτη ύπαρξη.

Το Σύμπαν δεν… συνωμοτεί

Έχουμε λοιπόν, για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα απάντηση για το πώς προκύπτουν οι νόμοι της Φυσικής. Είναι ο εγκλωβισμός που δίνει τους νόμους"

30

Ανήκει στην ελίτ των εξαιρετικών επιστημόνων παγκοσμίως. Η δουλειά του είναι συναρπαστική και απαιτητική. Και παρά το ότι ψάχνει διαρκώς για απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την υφή, την προέλευση και την εξέλιξη του Σύμπαντος, ο Δημήτρης Νανόπουλος δεν ζει αποκλειστικά στη σφαίρα της επιστήμης. Μιλά με πάθος για τα κακώς κείμενα, καταδικάζει τις φρικαλεότητες στη Γάζα, παραδέχεται πως η Ελλάδα δεν έχει να προσφέρει όσα το εξωτερικό σε ταλαντούχους νέους που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους και πάνω απ’ όλα, όταν αναφέρεται στη μεγάλη του αγάπη, τη Φυσική, χρησιμοποιεί λόγο τόσο κατανοητό που κάνει και τον πιο αδαή να την κατανοήσει και… αβίαστα να τη θαυμάσει.

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Νο 2




Ο καθρέπτης….μέσα μας και η ανταλλαγή της ενέργειας

Από τη στιγμή που ερχόμαστε  ως ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ εις τον Πλανήτη Γαία,
η ζωή μας περιστρέφεται θέλοντας και μη…γύρω από τους άλλους ανθρώπους.
Αδιάκοπα λοιπόν ανταλλάσσουμε και συναλλάσσουμε, ενέργεια με άλλους συνανθρώπους μας, χρησιμεύοντας ως ένας καθρέφτης…για να βλέπουμε τον εαυτό μας, ενώ οι άλλοι γίνονται επίσης κι αυτοί καθρέφτες για εμάς. 

Αυτή η ανταλλαγή της ενέργειας…είναι το θεμέλιο για την ύπαρξη μας…καθώς οι καθρέφτες φωτίζουν και καθοδηγούν αυτό που εμείς παραμονεύουμε ασύστολα. 

Ο σκοπός μας είναι να είμαστε πάντα παρών σε κάθε στιγμή….για τον κύκλο της ψυχής μας, που είναι μια πορεία….η οποία περιλαμβάνει αρκετούς βίους. Το κάθε τι λοιπόν που μας συμβαίνει, η κάθε κατάσταση που μας παρουσιάζεται στον εδώ βίο μας αυτό έχει υπάρξει ασφαλώς και σε προηγούμενους ζωές μας. Το κάθε τι στη ζωή μας είναι ένας καθρέφτης που μας εμφανίζεται ξανά και ξανά…για να δούμε πώς θα δράσουμε ή πώς θα αντιδράσουμε, στον σημερινό μας βίο και έτσι μας παρέχει μια ευκαιρία για Πνευματική εξέλιξη και ανέλιξη.. Κάθε τι στη ζωή μας είναι αντανάκλαση του εαυτού μας.

ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ Νο 1



Ο καθρέφτης…του εγωιστή

Ο εγωιστής άνθρωπος είναι το άτομο που αγαπάει μόνον τον εαυτό του και τον ευνοεί έναντι των άλλων συνανθρώπων του. Ένας υγιής εγωιστής, σε αντιδιαστολή με τον παθολογικό εγωιστή που χαρακτηρίζει τους σκληρούς-κακούς ανθρώπους, είναι αυτός που ωθεί τα άτομα να αφουγκράζονται τις προσωπικές τους ανάγκες και να κάνουν πράγματα που ευχαριστούν τον ίδιο. Ο υγιής εγωιστής άνθρωπος  προσπαθεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του μόνο και μόνο, διότι αυτό του δίνει χαρά. Το κάνει λοιπόν για τον εαυτό του, οπότε ο ευεργετούμενος δεν του οφείλει το παραμικρό. Ο υγιής εγωιστής άνθρωπος δεν κάνει χάρη στον άλλο, αλλά πράττει και προσφέρει ότι του δίνει ευχαρίστηση, άρα λοιπόν….πάλι εγωιστικά φέρεται στους άλλους.

Η ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ

Δεν συμβαίνει κάτι καλέ μου φίλε.
Μην ανησυχείς. Εδώ γύρω τριγυρίζω.
Για την ακρίβεια δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μια επαναλαμβανόμενη φάρσα η καθημερινότητα... ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΦΑΡΣΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ!!!...ΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ...Αποφάσισα να μην παίρνω πολύ στα σοβαρά αρκετά πράγματα, ξεκινώντας από εμένα . 
Για να νοιώσουμε πως κάτι νέο γεννιέται ή για να έχουμε κέφι να παλέψουμε να το γεννήσουμε πρέπει να αφουγκραστούμε γύρω μας  ανθρώπους ζωντανούς, με ψυχή, με όρεξη, με κέφι για τη ζωή, με αγάπη, ανθρώπους θαυμάσιους, εμπνευσμένους, που να πατάνε τουλάχιστον με το ένα πόδι έξω από την αθλιότητα του τίποτα. ...ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ...Οχι ανθρώπους πνιγμένους στη μιζέρια, όχι κακομοίρηδες, ούτε και φαφλατάδες που απλά μυρηκάζουν τα γεγονότα. Ούτε τσάμπα νταήδες. Ούτε ηλίθιους με αυτοπεποίθηση. Ούτε έξυπνους γεμάτους ανασφάλειες . Βλέπεις κάτι από όλα αυτά?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ;



                                                    Μαθήματα Διάκρισης

   Κάθε μέρα ξεχωρίζω μηνύματα που λαμβάνω σχετικά με κάποιο "πολύ κοντινό" υπέροχο ή ακόμα και υπερβατικό γεγονός όπου «όλοι πρέπει να περιμένουμε» σύμφωνα με τους συγγραφείς. Δυστυχώς, οι ημερομηνίες τους έρχονται και παρέρχονται, χωρίς καμία φυσική εμφάνιση. Οι άνθρωποι που είχαν πιστέψει στο μήνυμα συνήθως αναστενάζουν με παραίτηση και γυρνούν πίσω στην καθημερινή τους ζωή κάπως απογοητευμένοι, αλλά ίσως ακόμα αισιόδοξοι.



   Γιατί υπάρχει τόσο πολύ ανακριβής "θόρυβος" εκεί έξω τώρα; Ακριβώς επειδή κάτι υπερβατικό ΟΝΤΩΣ πλησιάζει, και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την προσέγγισή του περισσότερο από ποτέ. Όπου και αν κοιτάξετε, κάποιος πρόκειται να σας πει ότι ξέρει τι έρχεται και πότε. Συχνά κάνουν διοχέτευση κάποιας πηγής που ισχυρίζεται ότι είναι «ανώτερου όντος» που «πρέπει να δώσουν προσοχή». Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς τους channelers λαμβάνουν τις πληροφορίες τους από όντα που ΔΕΝ είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι.

ΣΠΕΡΜΑΤΟΔΟΧΕΙΟ «Η ΕΛΛΑΣ»


arkas03

Αφορμή για σχόλιο και θέλω να πιστεύω και προβληματισμό το πρόσφατο άρθρο για την πορνεία στην Ελλάδα. Τα νούμερα είναι ανατριχιαστικά όσο και αν αμφισβητήθηκαν ήδη από… επίσημα χείλη(μπράβο αντανακλαστικά!!!).
Αύξηση της πορνείας 1.500% στη χώρα μας και παράλληλη επανεμφάνιση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων για τα οποία είχαμε χρόνια να ακούσουμε!
Για μια απίστευτη διαστρωμάτωση σε μια «άτυπη» πυραμίδα αγοραίου σεξ κάνει λόγο ο αρθρογράφος.

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΈΜΠΟΛΑ



07IΠερισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πρόσφατη επιδημία του ιού Έμπολα που μαίνεται στην Αφρική – ανάμεσά τους και  γιατροί που φροντίζουν ασθενείς με τη νόσο-, ενώ φόβοι εκφράζονται και για μετάδοση του ιού σε Ευρώπη και Αμερική.
Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για τον Έμπολα, ή κάποιο εμβόλιο που  να προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό.
Λοιπόν, τι θα χρειαστεί για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική ασθένεια;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΙΣΤΗ

RainRoom11

Μια ιστορία που είχα μάθει από παιδί…

Κάποτε στο Μεξικό είχε πέσει μεγάλη ανομβρία. Δεν είχε βρέξει για πολύ καιρό και η γη είχε αρχίσει να σκίζεται από την έλλειψη του νερού. Πουθενά και τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τον επόμενο καιρό. Η κατάσταση για το μέλλον των χωρικών και των σοδειών τους ήταν δυσοίωνη.

Ο πάστορας ενός χωριού, αποφάσισε να κάνει λειτουργία με το ποίμνιό του, για να κάνει δέηση ώστε να ξαναδούν βροχή. Σκέφτηκε τη δύναμη της προσευχής! Κανόνισε τη μέρα που όλοι οι χωρικοί θα μπορούσαν και τους περίμενε έξω από την εκκλησία του.

Όντως, όπως τα είχαν κανονίσει, όλο το εκκλησίασμα μαζεύτηκε το πρωί για τη δέηση. Κόσμος πολύς, με την ελπίδα ζωγραφισμένη στα χείλη! Παππούδες, γιαγιάδες, οι νέοι, ακόμα και τα εγγονάκια, όλοι ήταν παρόντες. Ο πάστορας, βγήκε έξω, τους κοίταξε όλους, χαμογέλασε και αφού τους ευχαρίστησε που μαζεύτηκαν, τους είπε να πάνε σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν θύματα στο σύμπαν, αλλά μόνο δημιουργοί



«Ερευνήστε μέσα σας, αντί για έξω σας, ρωτώντας: “Ποιο μέρος του εαυτού μου θέλω τώρα να βιώσω μπροστά σ’αυτήν τη συμφορά; Ποια όψη του εαυτού μου επιλέγω να δραστηριοποιήσω;” Γιατί όλη η ζωή υπάρχει σαν ένα εργαλείο της δικής σας δημιουργίας και όλα τα περιστατικά της εμφανίζονται απλώς ως ευκαιρίες για να αποφασίσετε, και να γίνετε, αυτοί που είστε.

Αυτό ισχύει για κάθε ψυχή, κι έτσι βλέπετε πως δεν υπάρχουν θύματα στο σύμπαν, αλλά μόνο δημιουργοί. Όλοι οι δάσκαλοι που περπάτησαν σε τούτο τον πλανήτη το γνώριζαν αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που κανένας από τους δασκάλους που μπορείς να κατονομάσεις δε φαντάστηκε τον εαυτό του ως θύμα, παρ’όλο που πολλοί κυριολεκτικά σταυρώθηκαν.

Κάθε ψυχή είναι ένας δάσκαλος, αν και πολλές δε θυμούνται την καταγωγή ή την κληρονομιά τους. Όμως η κάθε μια δημιουργεί την κατάσταση και τις συνθήκες για το δικό της ύψιστο σκοπό και τη δική της ταχύτερη ενθύμηση, κάθε στιγμή που ονομάζετε τώρα. 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΣΕΞ


Ο κόσμος δεν ερωτεύεται σήμερα. Τι συμβαίνει; Οι άνθρωποι δεν κάνουν σεξ, δεν το επιθυμούν όπως παληά. Κάτι φταίει. Κάτι έχει στραβώσει. Να, γιατί το μπουρδέλο δεν θα πεθάνει ποτέ. Το πληρωτικό είναι πάντα μια λύση.
Φταίει η γυναίκα. Μήπως εκείνος που πρέπει να καταδικάσουμε είναι ο άντρας; Δεν νομίζω. Δεν είναι το πρόβλημα ο άντρας που δεν πέφτει σεξ. Που κυκλοφορούν πολλά κορίτσια αχάλαστα. Που πολλές γυναίκες είναι στην πείνα, που δεν έχουν στο μυαλό τους το σεξ.
Ο άντρας ήταν πάντα ο μαλάκας. Ήθελε το ερέθισμα από την άλλη. Να του στείλει το μήνυμα η γυναίκα και μετά να φλερτάρει. Να μπουκάρει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα