Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

"Άκου πτώμα να μαθαίνεις", ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσεις

"Άκου πτώμα να μαθαίνεις", ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσεις

Ο Contrabbando, έφυγε από τη ζωή, το Σάββατο αφήνοντας πίσω του σπουδαία κείμενα. Διαβάστε τι έγραψε στο radiobubble για τη μάχη του με τον καρκίνο και τον θάνατο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν (μπορεί να) είναι "αξιοπρεπής". 


Ο ποιητής Πάνος Οικονόμου (@Contrabbando), οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ένα από τα κείμενά του στο blog του radiobbuble.gr, είχε γράψει ένα από τα πιο ειλικρινή και θαρραλέα κείμενα για την ασθένεια.


Μέσα σε λίγες γραμμές, μίλησε για το τέλος και τον άνθρωπο απέναντι στον θάνατο, αλλά και για τους μύθους περί "αξιοπρεπούς διαχείρισης", που καταρρέουν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα.



Το κείμενο του @Contrabbando, όπως δημοσιεύθηκε στο radiobubble.gr : 


"Άκου, πτώμα, να μαθαίνεις. Έτσι, έχουν τα πράγματα.

Game of Thrones "Ο Κόσμος που Έρχεται το 2060"



"Πριν από την τηλεόραση, δυο παγκόσμιοι πόλεμοι.
Μετά την τηλεόραση, κανένας."
-διαφήμιση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC

...της Γιώτας Χουλιάρα*
Source: Αναδημοσίευση από το περιοδικό
 Hellenic Nexus #87 Ιούλιος 2014
Mια αναμφισβήτητα συναρπαστική υπερπαραγωγή, με πολλές εναλλαγές στο σενάριο και στους πρωταγωνιστές, είναι η τηλεοπτική σειρά Game of Thrones ή αλλιώς "GoT" (για τους μυημένους). Η επική τηλεοπτική σειρά φαντασίας που βασίστηκε στα βιβλία του George R. R. Martin έγινε πολύ γρήγορα φαινόμενο και ξεπέρασε τα όρια της μικρής οθόνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω σειρά στέφθηκε η No1 τηλεοπτική παραγωγή της ιστορίας του HBO (του τηλεοπτικού δικτύου που την προβάλλει), ξεπερνώντας σε τηλεθεάσεις τους μέχρι τώρα βασιλιάδες The Sobranos. Ο τέταρτος κύκλος της σειράς, που τελείωσε πριν από μερικές εβδομάδες, υπήρξε καθοριστικός όχι μόνο για την εξέλιξη της πλοκής και τις περιπέτειες που περιμένουν τους ήρωες-πρωταγωνιστές, αλλά και για την τηλεθέαση, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει κατά μέσο 18,4 εκατομμύρια θεατές ανά εβδομάδα.

ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ...



Myself Drawing Us by SlimyYetSatisfying

Η ζωή δεν είναι τεστ, ούτε διαγωνισμός, με βασική προϋπόθεση του ποιος θα είναι καλύτερος, ή ποιος θα κόψει το νήμα πρώτος. Αυτά όλα, είναι δημιουργήματα. Δεν υπάρχει νήμα. Όπως και δεν υπάρχει ύλη για διάβασμα, ή συγκεκριμένα βήματα…

Αυτό που υπάρχει, είναι η Μοναδικότητα του καθένα μας. Που λόγω της Νοητικής διδασκαλίας των μαζών, δημιουργεί πλήθη, κοπάδια, αντί για Αυτόνομες, Αυτοκυρίαρχες Ατομικότητες. Καμία προτροπή (δυστυχώς), μέσα στη Νοητική θεώρηση που συντηρεί αυτός ο κόσμος, προς ανάπτυξη μέσα στον καθένα μας, του να είναι απλά…….. ο Εαυτός του…..

Όλοι μας, γεννιόμαστε σε αυτόν τον τόπο όμως, έχοντας κάποια «χαρίσματα». Κάποιες τάσεις συμπεριφοράς, ή τάσεις για δημιουργία, οι οποίες όταν βγούν στην επιφάνεια, και εργαστούμε με αυτές, μας κάνουν πραγματικά να «ανθίζουμε».

Αφορούν όλα όσα «κάνουμε», και μέσω αυτών, νιώθουμε τόσο, μα τόσο όμορφα... Και ενώ βγαίνουν, (αναδύονται από εμάς) αβίαστα, ποτέ (εμείς), δεν σταθήκαμε να τα παρατηρήσουμε, με αποτέλεσμα να είναι τόσο αυτονόητα τελικά, που δεν τα αναγνωρίζουμε καν. Όμως, εξαιτίας των μέτρων και των σταθμών αυτού του κόσμου, (από τις γενικές τάσεις του φαίνεστε), όλη η ενέργεια μας, δεν κατευθύνεται προς αυτά, αλλά πάει τελικά σε άλλα πράγματα. Σε πράγματα, που η «αξία» μας στα μάτια των άλλων, και του ίδιου του εαυτού μας, (για να νιώθουμε πως είμαστε «κάτι»), παίρνουν διαστάσεις εμμονής. Έτσι, χάνουμε ενέργεια, χάνουμε χρόνο, χάνουμε ζωή…

Απίστευτοι οι αρχαίοι Έλληνες μεταλλουργοί!


Με ευρηματικές τεχνικές που δεν είχαμε φανταστεί και με αυστηρές προδιαγραφές, χαραγμένες σε «οδηγίες χρήσης», δούλευαν τα μέταλλα οι πρόγονοί μας
Βλέπεις σε Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό του Πειραιά το τεράστιο απομεινάρι από το έμβολο ενός αρχαίου πλοίου και το προσπερνάς μάλλον γρήγορα, γιατί προτιμάς ίσως να θαυμάσεις τα αγάλματα με τις υπέροχες σωματικές λεπτομέρειες που βρίσκονται εκτεθειμένα στον ίδιο χώρο. Δύσκολο να τα συνδέσεις αυτά τα δύο πράγματα. Και εγώ δεν είχα ιδέα για αυτό ώσπου παρακολούθησα μια διάλεξη του κ. Γιώργου Βαρουφάκη για την τεχνολογική εξέλιξη των εμβόλων στα πολεμικά πλοία της κλασικής εποχής και άνοιξαν κάπως τα μάτια μου.
Και όποιος άλλος παρακολούθησε τις διαλέξεις που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας αυτή τη χρονιά είχε άλλη μία ευκαιρία για να θαυμάσει όχι μόνο την επινοητικότητα των Αρχαίων Ελλήνων αλλά και το πώς οι ανακαλύψεις τους ενσωματώνονταν σε περισσότερες από μία πτυχές της ζωής τους. Δηλαδή ο προσεκτικός και υποψιασμένος αναγνώστης των αρχαίων κειμένων θα βρει τον απόηχο από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας της αντίστοιχης εποχής και στους μύθους και στα έπη και στην καθημερινή ζωή, στο εμπόριο αλλά και στα πολεμικά πλοία. Ενώ ο επισκέπτης των μουσείων θα τα δει αυτά να έχουν εφαρμοστεί στα όσα έχουν σώσει ως σήμερα οι ανασκαφές.

Αχαριστία: Πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο;
axaristia_660
Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»;
Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό».
Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου;

Τα 7 κλειδιά για την επίτευξη της ποιότητας ζωής



keys
Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί μικρά «πράγματα» που θα κρατήσουν την ποιότητα ζωής σας ψηλά, παρά τις πιέσεις που ασκεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Θα αναφέρουμε 7 μικρά μυστικά για να διατηρήσετε ή να δημιουργήσετε μια ποιοτική ζωή. Είναι μια επένδυση που καλό θα ήταν να κάνετε αφού θα σας αποφέρει τεράστια κέρδη γαλήνης και ηρεμίας.

8 παράξενες πληροφορίες για το φαγητό, που (ίσως) δεν γνωρίζατε



8 παράξενες πληροφορίες για το φαγητό, που (ίσως) δεν γνωρίζατε


Το φαγητό με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, κρύβει πολλά μυστικά, πέρα από εκείνα που δε σας λέει η μαμά σας για τη σάλτσα ντομάτας που σας κάνει να ξερογλείφεστε κάθε φορά.
Αναπάντεχες διαδρομές έχουν οδηγήσει σε περίεργες διατροφικές συνήθειες, ανακαλύψεις γεύσεων και απρόσμενες χρήσεις ορισμένων τροφίμων. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε σε γάμο Βεδουίνων φροντίστε να είστε θεονήστικοι και -προς θεού- μακριά από το σκόρδο!

Αξίζω...! Γιατί;;

Αξίζω! Γιατί; Τι είναι Αξία; Τι κερδίζω ανακαλύπτοντας - Αριστοτέλης Αντισθένης
Τα πάντα γύρω μας έχουν μια αξία. Η εκδρομή μας στη θάλασσα, η εργατοώρα, ο καφές, εμείς. Εύκολα αποδίδουμε μια αξία στα υλικά αγαθα: την αγοραστική τους δύναμη. Σε εμάς, όμως, τί αξία αποδίδουμε και γιατί; Μήπως, μας αντιμετωπίζουμε ως προϊόν προς πώληση;

Γιατί αξίζω; Ας βουτήξουμε μέσα στην ίδια τη λέξη, καθώς ο αρχαίος κυνικός φιλόσοφος Αντισθένης μας έχει συμβουλέψει πως “αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις”. Το ρήμα “αξίζω” προέρχεται από το μέλλοντα χρόνο του ρήματος “άγω”, που σημαίνει οδηγώ. Δηλαδή, σύμφωνα με την ετυμολογία, αξίζω γιατί θα οδηγήσω. Σε ελεύθερη μετάφραση:

H σφαίρα που βρίσκει πάντα τον στόχο της, έγινε πραγματικότητα από την DARPA

Η DARPA, είναι το πολεμικό εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών που αποδεικνύει πως η κύρια κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ο πόλεμος. Από το πρώτο «internet», την δεκαετία του 60, μέχρι τα εξελιγμένα robot, η DARPA μαζεύει πρωτοπόρους επιστήμονες και τους αναθέτει να εργάζονται σε πρωτοποριακές εφαρμογές. Έτσι και τις προηγούμενες μέρες, ανακοίνωσε πως έχει κατασκευάσει μία σφαίρα που, διαθέτει σύστημα καθοδήγησης, με αποτέλεσμα να μπορεί (αφού εκτοξευτεί από το όπλο) να αλλάζει πορεία ώστε να βρει με σιγουριά τον στόχο της.
bullet

Πως ξεκίνησε το φιλί

kiss

Το φιλί είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, μια από τις πιο παράξενες ανθρώπινες δραστηριότητες. Οι ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι το φιλί είναι η εξέλιξη της κίνησης που έκαναν οι άνθρωποι, αιώνες πριν, προσπαθώντας να μυρίσουν τον άλλον σε μια προσπάθεια να αντλήσουν πληροφορίες για εκείνον.
“Σε κάποιο σημείο, γλίστρησαν και κατέληξαν στα χείλη και έκριναν ότι είναι πολύ καλύτερα”, λέει ο Βον Μπράιαντ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο Τέξας A&M και αυθεντία στο θέμα της εξέλιξης του φιλιού.
Για το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης ανθρώπινης ιστορίας, η όσφρηση ήταν η πιο σημαντική από τις αισθήσεις για τις διαπροσωπικές σχέσεις, εξηγεί η Σέριλ Κίρσενμπαουμ, συγγραφέας του βιβλίου “Η Επιστήμη του Φιλιού”.

Πως να καθαρίζετε και να προστατεύετε καθημερινά τα ενεργειακά σας κέντρα



Αγαπημένοι φίλοι μου, παρακάτω θα σας αναφέρω έναν πολύ απλό τρόπο αλλά δυνατό για το πως να καθαρίσετε καθημερινά τα ενεργειακά σας κέντρα και να τα κρατάτε προστατευμένα.

ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΟΥ

Με φωτιά 

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Φωτογραφία: Καλημέρα σε όλους με πολλή Αγάπη )Ο(

Πολλές φορές λαμβάνω μηνύματα με το ερώτημα: Πως να προστατέψω το σπίτι μου από τις εξωτερικές βαριές - αρνητικές ενέργειες αλλά και από τις εσωτερικές που δημιουργεί η οικογένειά μου και εγώ;
Έχω αναφέρει πολλές φορές διάφορους τρόπους πως να το κάνετε αυτό με πολύ απλά βήματα και εύκολα. Σήμερα όμως θα σας δείξω ακόμη έναν τρόπο.
Θα το πάμε βήμα βήμα, πρώτα από όλα τι θα χρειαστείτε:
-4 κρυστάλλους λευκούς χαλαζίες ( όπως βλέπετε στην φωτογραφία σε τέτοιο σχήμα, θέλουμε αυτό το σχήμα για να πετάει την ενέργεια)
- μία μεγάλη τουρμαλίνη ( αν την βρείτε και σε πυραμίδα ακόμα καλύτερα)
Τι κάνετε:
1-Καθαρίζετε καλά τους κρυστάλλους σας και τους βγάζετε στον ήλιο να φορτίσουν 
2-Καθαρίζετε καλά το σπίτι και ενεργειακά αλλά και από σκόνες κ.λ.π.
3-Τέλος τοποθετείτε τους λευκούς χαλαζίες στις 4 γωνίες του σπιτιού σας και την μαύρη τουρμαλίνη ακριβώς στην μέση τους σπιτιού.
Με αυτό τον τρόπο χτίζετε , μια ενεργειακή πυραμίδα. Μπορείτε να επικαλεστείτε και την Θεά εστία, την Θεά που προστατεύει τα σπίτια και τις οικογένειες.
Αυτό ήταν. Μπορείτε να συντηρείτε την πυραμίδα σας βάζοντας ήχους από θιβετιανά κύμβαλα να παίζουν στον χώρο σας. ΟΜΩΣ κάθε 2 εβδομάδες θα κάνετε την ίδια διαδικασία.
____________________________________________
Κείμενο και πρακτική του Παντελή Ευθυμίου
Son of Goddess 
Εάν θέλετε προστατευτική ασπίδα χώρου διαβάστε εδώ:http://secretsreveal.weebly.com/epsilonnuepsilonrhogammaepsiloniotaalphakappa942-alphasigmapi943deltaalpha-gammaiotaalpha-tauetanu-omicroniotakappa943alpha.html

Πολλές φορές λαμβάνω μηνύματα με το ερώτημα: Πως να προστατέψω το σπίτι μου από τις εξωτερικές βαριές - αρνητικές ενέργειες αλλά και από τις εσωτερικές που δημιουργεί η οικογένειά μου και εγώ;Έχω αναφέρει πολλές φορές διάφορους τρόπους πως να το κάνετε αυτό με πολύ απλά βήματα και εύκολα. Σήμερα όμως θα σας δείξω ακόμη έναν τρόπο.
Θα το πάμε βήμα βήμα, πρώτα από όλα τι θα χρειαστείτε:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα