Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πόνος στην πλάτη. Ποιες οι αιτίες, πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό και τι πρέπει να κάνετε για την πρόληψή του;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Μέχρι και 80% του πληθυσμού θα υποφέρει από πόνο στην πλάτη ή στον αυχένα κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το 50% του εργαζόμενου πληθυσμού θα βιώσει συμπτώματα πόνου στην πλάτη ή στον αυχένα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο πόνος της πλάτης περισσότερο παρουσιάζεται σε όσους είναι από 30 μέχρι 60 χρονών. Λίγοι άνθρωποι κάτω από 18 και πάνω από 60 έχουν προβλήματα πλάτης. Κατά ένα μέρος, οι στατιστικές αυτές αντανακλούν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που υφίστανται οι εργαζόμενοι ενήλικοι, ενώ οι έφηβοι έχουν εύκαμπτες πλάτες και η σπονδυλική στήλη των ηλικιωμένων γίνεται λιγότερο εύκαμπτη, γεγονός που τους προφυλάσσει από την καταπόνηση, περιορίζοντας τον αριθμό κινήσεών της. Είναι πιθανότερο ότι θα έχετε πόνους στην πλάτη, αν οι καθημερινές σας δραστηριότητες περιλαμβάνουν ανύψωση και μεταφορά.

Πως να ελαφρύνετε την μνήμη του κινητού σας


Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και ήρθε ο καιρός να κάνουμε μια γενική. Όχι του σπιτιού αλλά του κινητού αυτή την φορά. Είδαμε πως να κάνουμε το κινητό να λάμπει εξωτερικά και μάθαμε πως μπορούμε να βάζουμε σε τάξη τις εφαρμογές μας. Στην περίπτωση όμως που μια απλή τακτοποίηση των εφαρμογών δεν αρκεί θα πρέπει να σβήσουμε κάποια πράγματα, για να καθαρίσουμε το κινητό και εσωτερικά.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βρούμε τι είναι αυτό που δεσμεύει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης του κινητού. Για τα iPhone πηγαίνετε στις "Ρυθμίσεις" (Settings) > "Γενικά" (General) > "Χρήση" (Usage). Εκεί θα δείτε ακριβώς τον διαθέσιμο χώρο που υπάρχει καθώς και τι ακριβώς καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης. 

Για τις συσκευές Android επιλέγετε τις "Ρυθμίσεις" (Settings) ή την εφαρμογή "Η συσκευή μου" (My device) και έπειτα την επιλογή "Χρήση" (Usage).

Εν-συναίσθηση ή Απλά Συναίσθηση;

συναίσθησηΤο Συναίσθημα της… «Συναίσθησης».
Ο αγαπημένος ψυχίατρος όλων σχεδόν των ψυχιάτρων των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου είναι ο Carl Rogers (Φραγμοί και Δίοδοι στην Επικοινωνία – Επιστημονικό Μάρκετινγκ – HBR 1990). Έγινε πολύ δημοφιλής γιατί ανέλυσε και ανέπτυξε το Συναίσθημα της… «Συναίσθησης».
Η λέξη είναι σύνθετη και περιλαμβάνει την έννοια στην κυριολεξία της. Συν-Αισθάνομαι! Αισθάνομαι δηλαδή όπως αισθάνεται ο άλλος. Μερικοί καθηγητές πρόσθεσαν στη λέξη τα δύο γράμματα: Εν και την τροποποίησαν να διαβάζεται «Εν-συναίσθηση»! Είναι μια παραλλαγή. Μέσα στις χιλιάδες αλλαγές που έγιναν στην ελληνική γλώσσα το «εν» ίσως είναι το πιο αθώο!

Συνταγές φυσικού αντηλιακού


Αντηλιακό λεβάντας για μωρά
ΥλικάLavender_flowers
50 ml σισαμέλαιο bio
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας bio

Ανακατεύουμε καλά τα παραπάνω υλικά μέσα σε ένα γυάλινο σκουρόχρωμο μπουκάλι.

Αυτό το απλό αντηλιακό για παιδιά είναι πολύ καλό, το χρησιμοποιώ στον γιο μου που είναι 2 μηνών. Έχει 7 βαθμούς προστασίας, για να τον προστατεύει όταν είναι στην σκιά. Αυτό το λαδάκι τρέφει και περιποιείται την επιδερμίδα του μωρού μου και συγχρόνως την προστατεύει από ερεθισμούς και η λεβάντα τον βοηθάει να ηρεμήσει και να χαλαρώσει όταν έχει ένταση.
Έχει χρώμα χρυσαφί και άρωμα υπέροχο, που μ’ αρέσει τόσο που το βάζω κι εγώ!

Δείτε από ποια σοβαρή ασθένεια κινδυνεύετε αν τρώτε πολλές τηγανητές πατάτες

Δείτε από ποια σοβαρή ασθένεια κινδυνεύετε αν τρώτε πολλές τηγανητές πατάτες
Βρετανοί επιστήμονες δημοσίευσαν πρόσφατα στην «Επιθεώρηση Γεωργικής & Διατροφικής Χημείας (JAFC) μία έρευνά τους, στην οποία εξέταζαν κατά πόσο συγκεκριμένες τροφές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για την υγεία, εξαιτίας ορισμένων ουσιών που περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις.
Όπως διαπίστωσαν, μία από τις πιο επικίνδυνες είναι οι τηγανητές πατάτες.

Τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης στον ύπνο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε στάσης στον ύπνο
Η στάση στον ύπνο είναι μια χαρακτηριστική επιλογή για κάθε άτομο, καθώς πολλοί δυσκολεύονται να κοιμηθούν εάν αναγκάζονται να αλλάξουν στάση.
Σκεφτήκατε ποτέ πώς μπορεί να επηρεάζει η αγαπημένη σας στάση την υγεία σας;
Δείτε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά αναλόγως με τη στάση που σας αρέσει να κοιμάστε.

Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα από το πολύ σεξ

Τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα από το πολύ σεξ
Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά το στρες, καταπραΰνει τον πόνο και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα.
Δυστυχώς, όμως, μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσάρεστες συνέπειες λόγω της σεξουαλικής επαφής. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Ο Αλλάχ είναι μόνο για τους μουσουλμάνους

Μια μουσουλμάνα κλαίει καθώς απαγγέλλει μια προσευχή έξω από το δικαστήριο στην Putrajaya έξω από την Κουάλα Λουμπούρ. Reuters
Η Wall Street Journal αναφέρει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Μαλαισίας στην οποία το δικαστήριο αποφάσισε ότι η χρήση της λέξης «Αλλάχ» είναι μόνο για τους μουσουλμάνους. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων:
Το Putrajaya, το ανώτατο δικαστήριο της Μαλαισίας, τη Δευτέρα απέρριψε το αίτημα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που ζητούσε να της επιτραπεί να προσφύγει κατά της αποφάσεως που απαγόρευε τη χρήση του "Αλλάχ" όταν αναφερόταν στο Θεό των Χριστιανών στην εφημερίδα της.

Γιατί Ταυτίζεσαι; Γιατί Προσκολλάσαι;



Γιατί ταυτίζεσαι με κάποιον άλλο, με μια ομάδα, με μια χώρα;

Η ταύτιση σταματά κάθε δημιουργική κατανόηση και μετά,

* Γίνεσαι ένα απλό όργανο στα χέρια του ηγέτη, του αρχηγού κόμματος, του παπά κλπ.

Είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεων και των επιδράσεων των άλλων.

Πώς πήρε το όνομά του το Κολωνάκι;


Η ονομασία της γνωστότερης ίσως συνοικίας Αθήνας, οφείλεται σε ένα μαρμάρινο μονολιθικό ρωμαϊκό κίονα, που βρισκόταν στη Δεξαμενή, δίπλα στο Αδριάνειο Υδραγωγείο. 


Το ύψος του ήταν 
2 μέτρα και η διάμετρός του 30 εκατοστά και αναστηλώθηκε στη δεξιά σκάλα της Δεξαμενής. 


Οι Αθηναίοι της τουρκοκρατούμενης Αθήνας, προς αποτροπή επιδημιών ή άλλων συμφορών, συνήθιζαν να κάνουν λιτανείες και ιεροτελεστίες με θυσίες νεαρών μόσχων. 

Από πού (δεν) ξεκίνησαν 11 γνωστές εκφράσεις

Ένα από τα βασικά ενδιαφέροντα του ιστολογίου, θα το ξέρετε όσοι το παρακολουθείτε τακτικά, είναι η ετυμολογία και οι ιστορίες των λέξεων. Ένα άλλο, είναι η ανασκευή μύθων, ιδίως σχετικών με τη γλώσσα. Και στην τομή των δύο ενδιαφερόντων βρίσκεται η ανασκευή ετυμολογικών μύθων. Εδώ εννούμε την ετυμολογία με την ευρύτερη έννοια -όχι μόνο ετυμολογία λέξεων, αλλά και “ετυμολογία” εκφράσεων, δηλαδή ανίχνευση της προέλευσής τους.
Η ανίχνευση της προέλευσης των εκφράσεων είναι σαγηνευτικό θέμα, αλλά πολύ δύσκολο εγχείρημα, πολύ πιο δύσκολο και φευγαλέο από την ετυμολογία των λέξεων. Μια κακή συνήθεια που έχουν αρκετοί μελετητές της φρασεολογίας, ιδίως ερασιτέχνες, είναι να ανάγουν τη γέννηση τέτοιων παγιωμένων εκφράσεων σε ιστορικά γεγονότα, και μάλιστα να προσδιορίζουν με ακρίβεια ημερομηνίες και ονόματα πρωταγωνιστών. Το φαινόμενο αυτό στο ιστολόγιο το ονομάσαμε “νατσουλισμό”, από το όνομα του (μακαρίτη πια) ερευνητή Τάκη Νατσούλη, ο οποίος στο βιβλίο του “Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις” συνηθίζει να αποδίδει σχεδόν κάθε παγιωμένη έκφραση σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, σε κάποιο αξιοδιήγητο ιστορικό επεισόδιο, χωρίς όμως να τεκμηριώνει την εξήγησή του, η οποία πολύ συχνά αποδεικνύεται λαθεμένη.

Προς ένα νοητικό κόσμο



Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όπου ο κόσμος αλλάζει… Για να αντιληφθούμε τι αλλάζει, θα πρέπει να πάμε στο βάθος του…  Στη μητρική αλλαγή η οποία συντελείται…  Ποια είναι η αλλαγή του… Ο κόσμος από μηχανικός γίνεται νοητικός… Στην ουσία δεν «γίνεται» αλλά τον «αντιλαμβανόμαστε» πλέον έτσι… Δεν αλλάζει αυτός δηλαδή αλλά η δική μας αντίληψη για αυτόν. 

Από ένα κόσμο-μηχανή, η οποία δουλεύει μέσω των επιμέρους διακριτών μερών της, ο κόσμος αλλάζει (έχει την ικανότητα να γίνεται αντιληπτός σε εμάς) προς ένα κόσμο-νόηση ο οποίος υπάρχει και ρέει μέσω των συνάψεων-δεσμών του… Σε ένα κόσμο σαν τον δικό μας, η γνώση δημιουργεί την εικονική μονιμότητά του και η εξειδίκευση την ψευδαίσθηση της… Σε ένα νοητικό κόσμο, τι αντιπροσωπεύει τη γνώση και τι την εξειδίκευση…

Νέα δεδομένα για το σωματίδιο Higgs

Επιβεβαιώθηκε η διάσπασή του προς φερμιόνια

nphys3005-f2Για πρώτη φορά ανιχνεύεται η απευθείας διάσπαση του μποζονίου Higgs σε φερμιόνια, κάτι που ενισχύει το γεγονός ότι το σωματίδιο που ανακαλύφθηκε το 2012, συμπεριφέρεται με τον τρόπο που προβλέπει το Καθιερωμένο Πρότυπο των στοιχειωδών σωματιδίων.
Αυτό αναφέρει η δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας CMS στο περιοδικό Nature: «Evidence for the direct decay of the 125 GeV Higgs boson to fermions».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ



Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου


Στο CERN πρόσφατα, μίλησαν για τα Μποσόνια Χιγκς, που επιτελούν το condensation της ενέργειας. Αυτός είναι και ο μηχανισμός δημιουργίας ολογραμμάτων μάζας
(optical coherence and holography FFT). 


Η υλοποίηση είναι σχετική με την συμπύκνωση της ενέργειας σε ύλη.

Οι υλοποιήσεις σκεπτομορφών βασίζονται πάνω στις σφαίρες του Reihman. 


Στα μαθηματικά , η σφαίρα του Riemann , που πήρε το όνομά της από έναν μαθηματικό του 19ου αιώνα τον Bernhard Riemann , είναι ένα εκτεταμένο μοντέλο σε  μιγαδικό επίπεδο συν ένα σημείο στο άπειροΔηλαδή, το σύνολο των  μιγαδικών αριθμών συν μια  τιμή για το άπειρο   ∞ .

Εγκλωβισμένοι σ' ένα εικονικό περίπλοκο matrix



Γράφει ο Νικ .Αλ. Αργυρίου

Ας δώσουμε κάποια ερωτήματα πριν κάνουμε την κυρίως ανάλυση του εν λόγου θέματος:
Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να εισέλθει σε μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης, χωρίς να αποτινάξει όλες τις αδυναμίες του που τον δένουν στη γη;
Είναι χρήσιμο να υπάρχουν οι ανθρώπινες αδυναμίες;
Μήπως τελικά όλα αυτά είναι μια αυταπάτη;
Κατά μια θεωρία είναι χρήσιμο να υπάρχουν ανθρώπινες αδυναμίες, μιας και κρατούν τους ανθρώπους "γειωμένους" με τη γη, μέχρι να περάσουν το εδώ  "σχολείο της ζωής". 
Από την άλλη η ίδια θεωρία υποστηρίζει πως ο άνθρωπος αν δεν αποτινάξει τις αδυναμίες του δεν μπορεί να εισέλθει σε μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ TINAZETAI ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ – ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 170.000 ΕΥΡΩ (Βίντεο)

image (6)

Βόμβα μεγατόνων αποτελεί για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το βίντεο-ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η βρεττανική εφημερίδας Daily Telegraph, μέσα στο οποίο εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γκάνας να κλείνει συμφωνίες για στήσιμο παιχνιδιών με εγκληματικά κυκλώματα διεθνών εταιρειών στοιχημάτων.
Το συγκλονιστικό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ήταν αποτέλσμα εξάμηνης από κοινού δημοσιογραφικής και μυστικής έρευνας της συγκεριμένης εφημερίδας μαζί με το “Channel 4″, μετά τις όλο και περισσότερες  πληροφορίες που έφταναν στα δημοσιογραφικά γραφεία περί του ότι κάποιοι ιδιοκτήτες ομάδων έστηναν παιχνίδια με πασίγνωστα γραφεία στοιχημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάζουν διαιτητές, επόπτες και να κανονίζουν τα σκορ…

FUCK OFF MORI PATSAVOURA, VERGARA


Η κολομβιανή σταρ Σοφία Βεργκάρα είναι για τις ΗΠΑ ό,τι υπήρξε η νεαρή τότε Μάρθα Καραγιάννη για τους Ελληνες: μια εξαιρετικά ταλαντούχα και σέξι comédienne - σουμπρέτα. Η πρωταγωνίστρια της ανατρεπτικής τηλεοπτικής κωμωδίας «Modern Family».
Τη βραδιά στο Μουντιάλ, όπου η Ελλάδα θα έπαιζε με την πατρίδα της, η πολυβραβευμένη ηθοποιός έκανε το ειδεχθές έγκλημα να γράψει στον λογαριασμό της στο facebook το ελεεινό, τρισάθλιο κι άκρως προσβλητικό για τη φυλή μας «Vamos Colombia!». Ακουσον, άκουσον δηλαδή: μια Κολομβιανή τόλμησε να εμψυχώσει τους συμπατριώτες της. Η αχρεία. Η γελοία. Η ξεφτιλισμένη. Το σίχαμα. Το όνειδος του ανθρώπινου γένους.
Προσέξτε το αυτό: Εγραψε «Vamos Colombia!». Μόνο. Σκέτο. Ξεροσφύρι. Δεν μας έβρισε. Δεν μας μείωσε. Δεν μας προσέβαλε. Δεν μας απαξίωσε. Δεν έγραψε τίποτα αρνητικό για μας και την πατρίδα μας. Εγραψε μόνο δυο λεξούλες για τη δική της πατρίδα: «Vamos Colombia!». Που πείτε την τρελή, παράλογη και βιτσιόζα – προτιμούσε η ομάδα της να κερδίσει το ματς. Οπως ο Βέλγος στηρίζει τη βελγική ομάδα, ο Ιταλός την ιταλική κι η Μέρκελ τη γερμανική. Απλά πραγματάκια.

η άλλη όψη της αποτυχίας

σε μία κοινωνία κατήφειας & παρακμής, βρίσκουμε τα εφόδια να αισιοδοξούμε

Καλησπέρα Positive People 

Εδώ και καιρό προβληματίζομαι γύρω από ένα συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό της αποτυχίας.
Κάτι που που προφανώς όλοι έχουμε ζήσει, άλλοι λιγότερες φορές, άλλοι περισσότερες και που διαφέρει στον τρόπο που το εκλαμβάνουμε. Το δεδομένο είναι η αποτυχία, γεγονός που δεν αλλάζει, μπορεί όμως να αλλάξει ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε.

Για αρχή θέλω να αναφερθώ σε ένα φαινόμενο που παρατηρώ παντού και πάντοτε.

Το πρόσωπο της εξουσίας..


     ..στην χώρα μας, είναι παραμορφωμένο, απεχθές,διεστραμμένο,
     ..σαν εκείνα τα πρόστυχα πρόσωπα στους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος, που απεικόνιζαν απάνω τους όλη την βδελυρότητα της βρώμικης και άτιμης ψυχής τους!

     Η εξουσία στην χώρα μας, προσωποποιημένη στους κυβερνώντες,στους διορισμένους δορυφόρους τους, και στα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα,
     ..είναι αποκρουστική, αποπνέειμπόχα και σαπίλα, κακία, απληστία, και παλιανθρωπιά.

     Η εξουσία στην χώρα μας, υπόσχεται και ψεύδεται, απειλεί, δέρνει, φυλακίζει, ρημάζει,
     ..και συγκαλύπτει, συγκαλύπτει, όλο συγκαλύπτει τις βρωμιές της, τις απάτες της, τις κλεψιές και τις αγυρτείες της.

Ένας γνωστός μου ΄΄Άγνωστος Στρατιώτης΄΄

Έχουν περάσει  65 χρόνια από το τέλος  του εμφυλίου πολέμου  και έχουν γραφεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες  βιβλία για αυτό το θέμα και από τις δύο πλευρές .  Σκοπός μου εδώ είναι να γραφεί κάτι διαφορετικό. Να γραφεί κάτι  για έναν απλό στρατιώτη, για έναν άγνωστο στρατιώτη.

Είμαστε στην καρδιά του εμφυλίου πολέμου και πυκνά είναι τα πολιτικοστρατιωτικά γεγονότα των ημερών. Στις 24 Δεκεμβρίου 1947 σχηματισμός  Κομμουνιστικής  κυβέρνησης υπό τον Μάρκο Βαφειάδη. Την επομένη μέρα στις 25 η Κόνιτσα δέχεται οργανωμένη και αιφνιδιαστική  επίθεση και στις 27 του ίδιου μήνα η  κυβέρνηση με τον  αναγκαστικό νόμο 509,  θέτει το κομμουνιστικό κόμμα εκτός νόμου.

Πάση θυσία

Παρότι το κεντρικό θέατρο των επιχειρήσεων βρισκόταν στα βόρεια σύνορα της χώρας  σημαντικό πρόβλημα  αποτελούσε ο έλεγχος εκτάσεων της Ρούμελης από το ΔΣΕ. Αυτό γιατί ο Εθνικός Στρατός δεν εξασφάλιζε τα νώτα και τον εφοδιασμό του, αλλά και γιατί η κατάληψη κωμοπόλεων και χωριών όπως της Αράχωβας Ναυπακτίας και του Πλατάνου θα έδινε στον  ΔΣΕ την δυνατότητα για  διείσδυση στον Κιθαιρώνα και την Πάρνηθα.

Μια  ανάσα από τον εχθρό

Ένα είναι το σοβαρό ερώτημα: ποιος ξέρει να κάνει την αγάπη παντοτινή



Πέντε απ’ τα καλύτερα μέντιουμ όλων των εποχών συναντήθηκαν σ’ ένα ξενοδοχείο και πρόβλεψαν πως η Ατλαντίδα σύντομα θ’ αναδυόταν απ’ τα βάθη των ωκεανών... 

Υπάρχουν δυο χαμένες ήπειροι...
η Χαβάη ήταν η μία, λεγόταν Μου, δηλαδή Μάνα ,
με τις κορυφές της ακόμα να ερεθίζουν τις αισθήσεις μας... Υπάρχουντρεις χαμένες ήπειροι...
Εμείς είμαστε μία: οι εραστές

(αλλά) ένα είναι το σοβαρό ερώτημα:
Ποιος ξέρει να κάνει την αγάπη παντοτινή;

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ατονία

Τι να κάνετε αν αισθάνεστε ατονία

Την περίοδο που διανύουμε, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και ο ιδρώτας έχουν ως φυσικό επακόλουθο την απώλεια υγρών. Ωστόσο, όταν τα υγρά αυτά δεν αναπληρώνονται επαρκώς και συστηματικά, μπορεί να έχουν ως φυσικό επακόλουθο την πτώση της πίεσης μας.

Τα ανθεκτικά μικρόβια έχουν …αχίλλειο πτέρνα;

Τα ανθεκτικά μικρόβια έχουν …αχίλλειο πτέρνα;
Επιστήμονες στη Βρετανία ανακάλυψαν μία «αχίλλειο πτέρνα» των σούπερ – ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων και ευελπιστούν ότι πλέον θα αξιοποιηθεί κατάλληλα η νέα οδός που ανοίγεται για τη φαρμακευτική καταπολέμησή τους, αν και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, έως  μια νέα γενιά φαρμάκων εφαρμοστεί κλινικά.
Ο αριθμός των ανθεκτικών μικροβίων, όπως ο σταφυλόκοκκος MRSA, αυξάνεται ανησυχητικά σε όλο τον κόσμο, σε σημείο πλέον που οι ειδικοί να φοβούνται μια επερχόμενη καταστροφική απειλή για την δημόσια υγεία, γι” αυτό ακριβώς θεωρούν επιτακτική ανάγκη να βρεθούν νέες άμυνες εναντίον τους.
Σε τουλάχιστον 25.000 ανέρχονται πλέον οι θάνατοι στην Ευρώπη κάθε χρόνο εξαιτίας αυτών των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά λοιμώξεων.

Η αφρικανική χώρα όπου οι πυξίδες ''τρελαίνονται'' - Τι κρύβεται πίσω από τη μαγνητική ανωμαλία του Μπανγκί ;

Μαγνητική Ανωμαλία

Μέχρι πρόσφατα, και μέχρι τη στιγμή που ο εμφύλιος πόλεμος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας εξελίχθηκε σε μια ανθρωπιστική κρίση που ήταν πολύ δύσκολο να αγνοηθεί, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν γνώριζαν αυτήν τη χώρα. Έχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ένα πολύ χαμηλό προφίλ εν μέρει, επειδή είναι υπερβολικά φτωχή, με τέσσερις στους πέντε ανθρώπους να ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα. 

Έχει κάποιους φυσικούς πόρους, αλλά επειδή περιβάλλεται από ξηρά, από άλλες προβληματικές χώρες - το Τσαντ, το Σουδάν, το Κονγκό και το Καμερούν - ακόμη και αν μια ανάπαυλα στον πόλεμο της επέτρεπε να εξαγάγει εκείνα που προέρχονται από το έδαφος , θα εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές τους.

 Αλλά για μία ομάδα, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι μια χώρα που δεν μπορεί κάποιος να την προσπεράσει έτσι απλά, και στην πραγματικότητα είναι το επίκεντρο ενός διαρκούς επιστημονικού μυστήριου. 

Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ ΜΙΛΑΕΙ ΠΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.



Ο ΑΙΒΑΝΧΩΦ
 ΜΙΛΑΕΙ ΠΑ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΣΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του Ιησού, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν.
Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς:
 στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα 
Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε;
Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση.
Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς.
Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή.
Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση.
Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των 
2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής,
 οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν.
Για να καταλάβετε στ’ αλήθεια το σταυρό πρέπει να καταλάβετε την φύση
 και την εργασία των 2 αρχών που αντιπροσωπεύονται από την φωτιά και το 
νερό, διαφορετικά θα βάλετε το νερό μέσα στη φωτιά, (μιλώντας συμβολικά), 
και η φωτιά θα σβήσει… ή πάλι, θα βάλετε την φωτιά μέσα στο νερό κι' αυτό
 θα εξατμιστεί.
Αν ξέρετε να υπολογίζετε σωστά την φύση αυτών των 2 στοιχείων, θα ενεργείτε σοφά:
θα βάζετε το νερό μέσα σ’ ένα δοχείο και θ' ανάβετε την φωτιά από κάτω:
η φωτιά θα διεγείρει και θα βράζει το νερό έτσι ώστε να πετυχαίνετε μια
 εκπληκτική ενέργεια χάρη στην οποία θα μπορείτε να ενεργοποιείτε μηχανές 
και να βάζετε σε κίνηση τον κόσμο ολόκληρο.
Χάρη στον διαχωρισμό που βρίσκεται ανάμεσα τους, δεν θα αλληλοκατα-
στραφούν.
Πρέπει να μάθουμε πως να κάνουμε να εργάζονται μαζί το αρσενικό και θηλυκό,
 το ενεργητικό και το παθητικό, ο πομπός και ο δέκτης, το πνεύμα και η ύλη, 
ο άντρας και η γυναίκα, η νόηση και η καρδιά, η σοφία και η αγάπη.
Ο σταυρός λοιπόν αντιπροσωπεύει τις 2 αρχές, την αρσενική και την θηλυκή, 
οι οποίες συναντιούνται για να εργαστούν μαζί μέσα στο σύμπαν.
Αυτή όμως η εργασία γίνεται ξεκινώντας από ένα κέντρο: το σημείο τομής αυτών 
των 2 αξόνων του σταυρού.
Αυτό το κέντρο ενώνει τις δυνάμεις, τις συγκρατεί συνδεμένες.
Δίχως αυτό, όλα θα διασκορπίζονταν στον δίσκο μόλις θα άρχιζε ο σταυρός 
να γυρίζει.
Γιατί ο σταυρός γυρίζει, και στην περιστροφή του οι άξονες του διαγράφουν έναν κύκλο, το σύμβολο του ήλιου.
Ο σταυρός σε κίνηση είναι η Σβάστικα.
Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνεται προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.
Ο σταυρός που στρέφεται προς τα δεξιά, σημαίνει ότι βιδώνουμε, σφίγγουμε, εμποδίζουμε την εκδήλωση των ενεργειών, τις συγκρατούμε για να τις εξουσιάζουμε.
Αυτό είναι το σύμβολο της πνευματικότητας η οποία φρενάρει την κίνηση των φυσικών δυνάμεων.
Παράδειγμα, οι γιόγκι, οι οποίοι, συγκρατώντας το σώμα τους ακίνητο, "βιδώνουν" την κατώτερη φύση τους με σκοπό να εκδηλωθούν οι ενέργειες της ανώτερης και θεϊκής φύσης τους, επειδή δεν μπορεί κανείς να πλησιάσει τον θεϊκό κόσμο παρά μόνο ελαττώνοντας την κινητικότητα και την δραστηριότητα του φυσικού σώματος.
Στρέφοντας τώρα προς την άλλη μεριά, η Σβάστικα σημαίνει ότι ξεβιδώνουμε, ότι ξεσφίγγουμε τα φρένα για να βάλουμε σε λειτουργία φυσικές και ενστικτώδεις ενέργειες και ότι έτσι κλείνουμε το πέρασμα στις ύψιστες δυνάμεις του πνεύματος, αφηνόμαστε στην μηχανική, στη γήινη πλευρά, για να γίνουμε αποκλειστικά ισχυροί μέσα στην ύλη.
Όταν ζωγραφίζουμε ένα σταυρό ή όταν κάνουμε το σημείο του σταυρού, πρέπει να εννοούμε το ανθρώπινο ον σαν σύνθεση των 2 αρχών, της αρσενικής (πνεύμα ή νόηση) και της θηλυκής (ψυχή ή καρδιά).
Η ένωση των 2 αυτών αρχών παράγει την κίνηση.
Ναι, όταν ενώνουμε την σκέψη με το συναίσθημα γεννιέται η κίνηση ή η δράση.
Η κίνηση του σταυρού διαγράφει έναν κύκλο, τον ήλιο.
Και όσο περισσότερο έντονη είναι η κίνηση, τόσο φωτεινότερος γίνεται ο ήλιος.
Ο ήλιος που ενώνει τις 2 αρχές, είναι ο σταυρός σε κίνηση.
Και όταν οι 2 άξονες του σταυρού, δηλαδή ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται, τι κάνουν;
Ενώνουν το νερό και την φωτιά.
Αν δεν ξέρουν πως να το κάνουν, σ' αυτό το σημείο, το νερό, δηλαδή η γυναίκα, 
θα εξατμιστεί και η φωτιά, δηλαδή ο άνδρας, θα σβήσει.
Επειδή η φωτιά και το νερό μπορούν να αλληλοκαταστραφούν, έχει συμπεράνει κανείς ότι είναι εχθροί. Φαινομενικά, αυτό είναι αλήθεια.
Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν παύουν να πολεμούν οι μεν τους δε κι' αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι ονομάζουν αγάπη δεν είναι άλλο από ένα σφοδρό πόλεμο των φύλων.
Αυτός ο πόλεμος υπάρχει επειδή δεν έχουν καταλάβει το σύμβολο του σταυρού ώστε να δημιουργούν μαζί την κίνηση: την ζωή.
Το ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αναζητούν οι μεν τους δε, σημαίνει ότι υπάρχει μια αιτία και πρέπει να τη βρούμε.
Αυτή η αιτία είναι ότι είναι αντιπρόσωποι των 2 μεγάλων κοσμικών αρχών οι οποίες δημιουργούν τη ζωή.
Για να δημιουργήσουν όμως αληθινά την ζωή αντί να καταστρέφουν ο ένας τον άλλο, πρέπει να συναντιούνται και να κάνουν ανταλλαγές μ' ένα νέο τρόπο.
Σας το έχω πει: δεν πρέπει να έρχονται κατευθείαν σε επαφή το νερό και η φωτιά.
Το νερό πρέπει να χύνεται μέσα σ' ένα σκεύος και να μπαίνει επάνω από την φωτιά.
Αυτός ο νόμος ισχύει για όλους τους ανθρώπους που συναντάτε.
Από σας εξαρτάται το αν θα καταστρέψετε ο ένας τον άλλο ή το αν θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια δύναμη ευεργετική για ολόκληρο το σύμπαν.
Μπορείτε να συναντάτε και ν' αγαπάτε τα όντα, με τη σκέψη σας όμως να μάθετε 
να τηρείτε μια ΑΠΟΣΤΑΣΗ. Η απόσταση είναι το σκεύος, η κατσαρόλα !

(Omraam Mikhael Aιvanhov)

Ο Χριστιανισμός συνδύασε το σταυρό με το θάνατο του Ιησού, όμως αυτό το σύμβολο υπήρχε πολύ πριν από Αυτόν.
Τον συναντάμε στις πιο αρχαίες θρησκείες και τους πιο αρχαίους πολιτισμούς:
στην Μεσοποταμία, στην Αίγυπτο στην Κίνα
Που γεννήθηκε αυτό το σύμβολο; Ποίος το επινόησε;
Κανείς δεν το επινόησε, το σύμβολο αυτό υπάρχει μέσα στη Φύση.
Παρατηρήστε μονάχα τις κινήσεις του νερού και της φωτιάς.
Το νερό κυλάει, εξαπλώνεται, ακολουθεί την οριζόντια γραμμή.
Ενώ η φωτιά υψώνεται, ανεβαίνει: παίρνει την κάθετη κατεύθυνση.
Η φωτιά και το νερό (κάθετη και οριζόντια γραμμή), είναι η έκφραση των
2 αρχών, της αρσενικής και της θηλυκής, της θετικής και της αρνητικής,
οι οποίες εργάζονται μαζί μέσα στο Σύμπαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα