Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Μάθετε τι είναι το «ηλιακό φτέρνισμα»

Μάθετε τι είναι το «ηλιακό φτέρνισμα»

Σας έχει τύχει ποτέ να είστε σε κάποιο σκοτεινό μέρος και μόλις βγείτε στο φως της ημέρας, εντελώς ξαφνικά κι από το πουθενά, να αρχίσετε να φτερνίζεστε ανεξέλεγκτα;

Αν απαντήσατε «ναι», τότε μάλλον ανήκετε κι εσείς στο 20-35% του ανθρώπινου πληθυσμού που πέφτουν θύματα του «ηλιακού φτερνίσματος».

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς λειτουργεί; Από τι ενεργοποιείται;

Οι επιστήμονες άρχισαν να κατανοούν αυτό το φαινόμενο μόλις τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει πρόσφατο άρθρο στην ιστοσελίδα Today I Found Out, ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης το 350 π.Χ. είχε αναρωτηθεί «γιατί η ζέστη του Ήλιου προκαλεί σε κάποιους φτέρνισμα».

Οι γυναίκες πάσχουν από το "χάσμα αυτοπεποίθησης"


Διατυπωμένο πρόσφατα, ως “χάσμα αυτοπεποίθησης”, χαρακτηρίζει πολλές γυναίκες. Στους άνδρες ισχύει το ίδιο; Και τι συμβαίνει, άραγε μες στο μυαλό ενός άντρα και μίας γυναίκας;  Σύμφωνα με ειδικούς οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από “χάσμα αυτοπεποίθησης”. Σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν γιατί οι γυναίκες ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να μην έχουν υψηλές βλέψεις, έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους.
woman_legsΗ έρευνα δεν αποκλείει και τους άνδρες, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που κι εκείνοι βιώνουν αυτά τα ενοχλητικά “κενά” αυτοπεποίθησης. Η διαφορά, κατά τους ειδικούς όμως, είναι ότι δεν επιτρέπουν η ανασφάλειά τους να σταθεί εμπόδιο στην πορεία τους. Άλλωστε, το ανδρικό φύλο αρκείται στην επίτευξη έστω ενός στόχου, για να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Το να κάνουν μάλιστα, οι άνδρες μόνοι τους πράγματα, τους εξασφαλίζει δύναμη και ικανότητα.

Πες μου τι σχέση έχεις, να σου πω αν το μέγεθος μετράει


Δεν πάει να χτυπιόμαστε σε κάθε σχετική συζήτηση, ότι το σεξ είναι κάτι πιο περίπλοκο από μια απλή μεζούρα; Οι απανταχού επιστήμονες απ΄ότι φαίνεται θα χώνονται για πάντα στα εργαστήρια τους ερευνώντας το θέμα βάσει εκατοστών. Ε, μετά δε φταίμε εμείς καλοί μου που σας τρελαίνουμε, τα θέλετε και τα παθαίνετε.
Η πιο πρόσφατη απόπειρα να βγει μια άκρη, στο μέγιστο ερώτημα αν το μέγεθος τελικά μετράει, έγινε στην Καλιφόρνια από το Πανεπιστήμιο UCLA όπου επιστράτευσαν μέχρι και 3D εκτυπωτές για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάζοντας τα συμπεράσματα στην αρχή, παραξενεύτηκα που προέκυψε κάτι συγκεκριμένο. Προχωρώντας, όμως, τα πράγματα μπερδεύτηκαν - αλίμονο για γυναίκες μιλάμε - και οι ειδικοί μας την είπαν και από πάνω ότι είμαστε υπερβολικές.

Πως εμποδίζουμε την αρνητικότητα να μας επηρεάσει;


Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται απρόσμενα, σε ταράζει και σε αποσυντονίζει. Πώς μπορείς όμως να απαλλαγείς από αυτήν όταν εμφανίζεται;

Την εμποδίζεις να υπάρξει με το να είσαι απόλυτα παρών. Όμως, μην αποθαρρύνεσαι. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη που μπορούν να μένουν σε μια κατάσταση συνεχούς παρουσίας, αν και κάποιοι την πλησιάζουν. Σύντομα, πιστεύω, θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι.

Όποτε παρατηρείς ότι κάποια μορφή αρνητικότητας έχει εμφανιστεί μέσα σου, κοίτα την όχι σαν αποτυχία, αλλά σαν ένα βοηθητικό σημάδι που σου λέει: “Ξύπνα. Βγες από το νου σου. Γίνε παρών”.

Υπάρχει μια νουβέλα του Αλντους Χάξλεϊ, με τον τίτλο “Νησί?, που την έγραψε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν είχε αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις πνευματικές διδασκαλίες.

Αυτός είναι ο ερωτικός χάρτης του άντρα ..!


Για να μην ψάχνεις το κορμάκι του πόντο πόντο, άνοιξε τα μάτια και διαβασε.
Για να βρεις τα κουμπιά του συντρόφου σου δεν χρειάζεται να είσαστε μαζί και εκατό χρόνια. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι λίγη ανατομία (τα βασικά δηλαδή - μη νομίζεις ότι θα σε ρωτήσουμε που βρίσκεται και ο λαγονοψoΐτης) ώστε να τον κάνεις μεταφορικά και κυριολεκτικά του...χεριού σου.

Καλλιεργήστε λαχανικά σε εσωτερικό χώρο





Πέρα από ένα απλό χαλαρωτικό χόμπι, η σκέψη των φρέσκων λαχανικών όλο το χρόνο κάνει την ιδέα της καλλιέργειας λαχανικών σε εσωτερικό χώρο ακόμα πιο ελκυστική. 
Ναι, μπορείτε όντως να φτιάξετε έναν υπέροχο λαχανόκηπο σε εσωτερικό χώρο και με λίγη δουλειά να παράγετε πραγματικά νόστιμα λαχανικά όλο το χειμώνα και να εκπλήξετε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτό το νέο ταλέντο σας. 

Μεγ. Αλέξανδρος………η κατάληψη της Πέτρας του Χοριήνη (327 π.Χ)

45Γράφει ο Χείλων
Μόλις κατέλαβε και τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Σογδιανή, ο Αλέξανδρος προέλασε προς την Παρειτακηνή. Τα περισσότερα βουνά της Παρειτακηνής ξεπερνούν σε ύψος τα 6.500 μ, τους περισσότερους μήνες του έτους καλύπτονται από χιόνια και το έδαφος είναι πολύ δύσβατο. Είχε πληροφορηθεί ότι πολλοί Παρειτάκες υπό τον ύπαρχο της περιοχής Χοριήνη και αρκετούς υπάρχους γειτονικών περιοχών είχαν συγκεντρωθεί σε μία οχυρή τοποθεσία, την αποκαλούμενη Πέτρα του Χοριήνη.
Η ακριβής τοποθεσία του εν λόγω βράχου είναι εντελώς άγνωστη και η πλειονότητα των ιστορικών αποφεύγει να κάνει οιαδήποτε εκτίμηση, ίσως διότι ο μεν Αρριανός τον τοποθετεί στην Παρειτακηνή ο δε Κούρτιος στην Ναύτακα. Στο παρόν άρθρο υιοθετείται η άποψη, που θέλει την Πέτρα του Χοριήνη κοντά σ’ έναν παραπόταμο του Ώξου, τον σημερινό Βακς και την διασαφηνίζουμε στο τέλος του άρθρου.

Αφήστε το να είναι ο εαυτός του!

«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν κατάφερες να μπεις στην ποδοσφαιρική ομάδα;”, λέει ο πατέρας. «Η ηλικία σου είναι κατάλληλη κι είσαι αρκετά δυνατός στη μπάλα. Νομίζω ότι θα πάω να μιλήσω στον προπονητή σου!».

Ο πατέρας του Ανδρέα φαίνεται να είναι πολύ απογοητευμένος. Η βαθύτερη αιτία, όμως, γι’ αυτό, δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι ο γιός του δεν τα κατάφερε να μπει στην ποδοσφαιρική ομάδα. Το πραγματικό του πρόβλημα βρίσκεται στο ότι ο ίδιος πάντα ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούσε. «Ο γιός μου, όμως θα τα καταφέρει!» Καθησύχαζε τον εαυτό του. Και τώρα βλέπει ότι ο γιός του δεν τα κατάφερε.

Ο πατέρας υποφέρει από έλλειψη αυτοεκτίμησης. Νοιώθει ένα μεγάλο κενό στη ζωή του. Δεν αισθάνεται τόσο σπουδαίος όσο θα ήθελε. Αν όμως ο γιός του τα κατάφερνε να διακριθεί, τότε, σίγουρα, θα αισθανόταν καλύτερα.

Ξύνοντας έρχεται η ανάπτυξη!…

samaras-trenakiΠέρασε ακόμα μία εβδομάδα σε αυτή τη χώρα που οδεύει ολοταχώς προς την ανάπτυξη. Μία εβδομάδα γεμάτη συγκινήσεις, συνεργασιών και μεγαλείου ψυχής.
Είχαμε τον Αντωνάκη να παρακολουθεί τα “Κινέζικα” τραινάκια που κυλούσαν στις ράγες μαζί με τον Κινέζο Πρωθυπουργό. Όσο τα προϊόντα από Κίνα μεριά κατακλύζουν την Ευρώπη, εμείς μάλλον θα αναπτυσσόμαστε και σιγά-σιγά θα γεμίζουμε λεφτά. Κάπως έτσι κατάλαβα αυτό που ειπώθηκε από τα χείλη του ηγέτη και σωτήρα μας κου Σαμαρά : «Η εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων αποδεικνύει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τα πλεονεκτήματα αυτής της Ελληνοκινεζικής συνεργασίας».
Άσε που βάζουμε τις βάσεις για μια ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των Κινέζων, συγνώμη λάθος, των Ελλήνων ήθελα να πω, λόγω αυτής της «στρατηγικής σχέσης» που αποκτούμε, όπως είπε ο Πρωθυπουργός μας, βεβαίως βεβαίως!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ;


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι δυστυχισμένοι εξαιτίας των φόβων, των ανασφαλειών και του εγωισμού τους.
 Όλα αυτά έχουν ριζωθεί μέσα μας με την συστηματική εμφύτευση ψευδών πληροφοριών...
Οι άνθρωποι πνευματικά αλυσοδεμένοι και υποταγμένοι βολοδέρνουν  μεταξύ  αμάθειας και φόβου.
Δίχως να έχουν την επιθυμία να γνωρίσουν την αλήθεια και να ελευθερωθούν ζουν δυστυχισμένοι.
Συνήθως καλύπτονται μέσα από φιλικές ή ερωτικές σχέσεις εξάρτησης με σαδομαζοχιστικά συναισθήματα. Αυτός είναι ο τρόπος που ικανοποιούν την εγωπάθεια τους, τις φοβίες και τις ανασφάλειες τους.

Μουσείο Ηρακλείου 1979. Μια άγνωστη ιστορία κουζουλάδας‏

Εικόνα από:radiogamma.blogspot.com

άρθρο του Γιώργου από το Ηράκλειο

.
Φλεβάρης 1979, όλα κυλούσαν ομαλά και ήσυχα έως ότου ένα πρωί, μια τοπική εφημερίδα έχει ένα ρεπορτάζ ότι « η κυβέρνηση Καραμανλή έχει έρθει σε  συμφωνία με το μουσείο της Νέας Υόρκης για τη μεταφορά αρχαιοτήτων από το Μουσείο Ηρακλείου  προκειμένου να εκτεθούν από το μουσείο της Νέας Υόρκης  χωρίς ημερομηνία επιστροφής», στις επόμενες ημέρες  η εφημερίδα  (που τώρα δεν θυμάμαι ποια ήταν) ,έχει ρεπορτάζ την άφιξη των ειδικών απεσταλμένων από το μουσείο Νέας Υόρκης  για την διαλογή  και  το ειδικό πακετάρισμα των αρχαιοτήτων.
Αυτό υποχρεώνει τον τότε Δήμαρχο Ηρακλείου Μανώλη Καρέλλη να συγκαλέσει τους τοπικούς φορείς για να δουν πως θα αντιδράσουν μιας και η τοπική κοινωνία  ήταν αντίθετη προς της επιθυμίες της κυβέρνησης, θυμάμαι  τότε τις συζητήσεις με τους συμμαθητές μου ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί, έτσι αποφασίσαμε να πάμε να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας έξω από το μουσείο.

Πόσες ώρες την ημέρα είσαι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή; Ποιο είναι το όριο; – Δείτε τι λέει νέα έρευνα



Σύμφωνα με την επιθεώρηση που δημοσιεύει η “JAMA Ophthalmology», το όριο του χρόνου μπροστά από οθόνες για τον μέσο άνθρωπο είναι οι επτά ώρες.
Οι μελέτες απέδειξαν πως η κατάχρηση αυτού του χρόνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στην όραση καταστρέφοντας μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη και σταδιακά μπορεί να προκληθεί ξηροφθαλμία.
Η οπτική κόπωση που προκαλείται στα μάτια από την αυξημένη χρήση των οθονών απεδείχθη μετά από αναλύσεις στα δείγματα δακρύων 96 υπαλλήλων γραφείων.
Όπως διαπίστωσαν οι Ιάπωνες ερευνητές, όσοι ξόδευαν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη εμφάνιζαν σημαντικές μεταβολές στο επίπεδο της βλεννίνης MUC5AC, οι οποίες παρατηρούνται και σε όσους πάσχουν από ξηροφθαλμία.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ


Η κουκουβάγια είναι ακίνητη στο σκοτάδι. Το κεφάλι της δεν το κουβαλάει μόνο για μεταφέρει τα μάτια της και το στόμα της. Μέσα υπάρχει ένα ραντάρ φτιαγμένο έτσι από τον Θεό για να μην της ξεφεύγει και ο πιο μικρός θόρυβος. Ένα ανύπαρκτο θρόισμα των φύλλων, που θα περνούσε χωρίς καν να πλησιάσει την ακοή άλλου πλάσματος, συλλαμβάνεται από την γκριζωπή κουκουβάγια, η οποία όμως σνομπάρει τον θόρυβο τον σούπερ ανεπαίσθητο από τα κοντυνά δέντρα. Δεν είναι τίποτα, αποφαίνεται το μικροτσίπ στον εγκέφαλό της, ένα αεράκι είναι που κούνησε τα φύλλα, δεν ασχολούμαι…
 
Η κουκουβάγια έχει το λόγο της να κάθεται στο σημείο που την παρατηρώ από απόσταση με τα γυαλιά νυχτός.  Ζώο είναι, γέννημα της φύσης προικισμένο τόσο και έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώνει, να βρει τροφή…, και επειδή ουδείς πούστης θα την τρατάρει ένα μεζέ, είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει μόνη της, και ποντάροντας στα ατού της, στο ραντάρ μέσα στο κεφάλι της, στα επιδέξια νύχια της και στα φτερά της που ανοίγουν περισσότερο από ένα μέτρο…

Ο ΝΟ1 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ


Αλ Καπόνε και Τζων Ντίλιγκερ. Αυτά ήταν τα δύο τεράστια ονόματα του αμερικάνικου υπόκοσμου, που λειτουργούσαν το θρύλο του κακοποιού στις σκέψεις μας πιτσιρικάδες, όταν ακόμα φορούσαμε κοντό παντελόνι. Και τους «θαυμάζαμε» στα μαυρόασπρα έργα στο σινεμά, από τη ζωή τους, από τα κατορθώματά τους.
Τζων Ντίλιγκερ, ο δολοφόνος. Γεννήθηκε αυτός που έγινε. Δεν υπήρχε δύναμη να τον εμποδίσει. Μιλούσε το χαλασμένο του αίμα. Μέγας και σήριαλ ληστής τραπεζών. Δεν ησύχαζε με τίποτα. Αυτή ήταν η δουλειά του. Με τη συμμορία του να την πέφτει στις τράπεζες. Να τον κυνηγάει η αστυνομία κι αυτός ενώ είναι στο φεύγα και το ξεφεύγα από την μπατσία, αν έβρισκε στο δρόμο του μια τράπεζα, δεν της χαριζότανε.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΡΝΑΡΟ, η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου

Φωτογραφία: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΡΝΑΡΟ, 
η τελευταία βασίλισσα της Κύπρου
Της Dimitra Papanastasopoulou

Φίλες και φίλοι,

Πρόκειται για μια τραγική γυναικεία φιγούρα, ένα πλάσμα που, παρά την αριστοκρατική της καταγωγή, δεν μπόρεσε να έχει τη ζωή της στα χέρια της, παρά μόνο όταν υποτάχτηκε πλήρως. Αλλά τότε, ήταν αργά για την ίδια. Η δικαίωση, ήρθε αργότερα και το όνομά της παράμένει μέχρι τις μέρες μας και μνημονεύεται, γεγονός που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι δυνάστες της.
Γεννήθηκε το 1454 στην Βενετία, κόρη του Μάρκο Κορνάρο, Ιππότη της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Πατρίκιου της Βενετίας, απόγονος της γνωστής οικογένειας που έδωσε στη Βενετία 4 Δόγηδες, και της Φιορέντζα Κρίσπο, κόρης του Νίκολα Κρίσπο, Κυρίου της Σύρου. Η οικογένεια Κορνάρο είχε ζαχαρόμυλους  στην περιοχή Επισκοπή της Λεμεσού, με αποτέλεσμα να έχει πολλές εμπορικές  συναλλαγές με την Κύπρο.
Το 1468, ο βασιλιάς Ιάκωβος Β’, γνωστός και σαν Ιάκωβος ο Μπάσταρδος, ζήτησε την Αικατερίνη σε γάμο. Η επιλογή του βασιλιά ευχαρίστησε τους Βενετούς, αφού έτσι μπορούσαν να αποκτήσουν ιδιαίτερα προνόμια στο νησί. Πριν γίνει ο γάμος, η βενετική κυβέρνηση υιοθέτησε την Αικατερινη, ώστε σε περίπτωση που το ζευγάρι έμενε άτεκνο, να έχει διακιώματα πάνω στο νησί.
Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Βενετία στις 30 Ιουλίου, δι αντιπροσώπου, όταν η Αικατερίνη ήταν μόλις 14 ετών. Ο πραγματικός γάμος έγινε στην Αμμόχωστο τον Νοέμβριο του 1472. Το 1473 μετά από μια ξαφνική αδιαθεσία, ο Ιάκωβος Β’ πεθαίνει και η Αικατερίνη, σύμφωνα με τη διαθήκη του, ορίζεται αντιβασιλέας του θρόνου. Την ίδια χρονιά θα φέρει στον κόσμο τον διάδοχο του θρόνου, Ιάκωβο Γ’, που όμως θα πεθάνει μετά από κάποιους μήνες. Έτσι, η Αικατερίνη θα βασιλέψει στην Κύπρο από το 1474 μέχρι το 1489, παρά τις δολοπλοκίες των Κυπρίων. 
Όταν δηλώσει τη θέλησή της να παντρευτεί τον Αλφόνσο Β’ της Νάπολης, οι Βενετοί θα αρνηθούν και θα την υποχρεώσουν να φύγει από την Κύπρο. Στις 14 Φεβρουαρίου  1489, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Κύπρο και να πουλήσει τη διοίκηση στους Βενετούς, που ούτως ή άλλως ήλεγχαν το νησί από τη στιγμή που πέθανε ο μικρός Ιάκωβος. Έφυγε από την Κύπρο μαζί με όλους τους ευγενείς και τις συζύγους τους, ντυμένη στα μαύρα και κλαίγοντας. Έξι ιππότες κρατούσαν τα γκέμια του αλόγου πάνω στο οποίο επέβαινε. 
(Οι δύο «περίεργοι» θάνατοι- του συζύγου και του γιού της- με κάνουν να υποπτεύομαι βενετικά «χέρια»).
Μετα  την επιστροφή της στην Βενετία, εγκαταστάθηκε στο Άζολο, μια περιοχή στο Βένετο, όπου και έζησε σχεδόν μέχρι τον θάνατό της, στα 1510. Όσο ζούσε, το Άζολο έγινε κέντρο καλλιτεχνικό και λογοτεχνικό. Ο θάνατος την βρήκε στη Βενετία.
Οι όπερες των Φράντς Λέχαρ και Γκαετάνο Ντονιτσέτι είναι εμπνευσμένες από τη ζωή της. Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Λάρνακα, το Ινστιτούτο Κορνάρο, προάγει μέχρι τις μέρες μας τις τέχνες και τα γράμματα. Τον Οκτώβριο του 2011, το Κυπριακό Παράρτημα Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι το σχεδόν ερειπωμένο θερινό της ανάκτορο στην Ποταμιά, θα ανακαινιστεί για να γίνει Πνευματικό Κέντρο.


Πρόκειται για μια τραγική γυναικεία φιγούρα, ένα πλάσμα που, παρά την αριστοκρατική της καταγωγή, δεν μπόρεσε να έχει τη ζωή της στα χέρια της, παρά μόνο όταν υποτάχτηκε πλήρως. Αλλά τότε, ήταν αργά για την ίδια.

 Η δικαίωση, ήρθε αργότερα και το όνομά της παράμένει μέχρι τις μέρες μας και μνημονεύεται, γεγονός που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι δυνάστες της.

Γεννήθηκε το 1454 στην Βενετία, κόρη του Μάρκο Κορνάρο, Ιππότη της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και Πατρίκιου της Βενετίας, απόγονος της γνωστής οικογένειας που έδωσε στη Βενετία 4 Δόγηδες, και της Φιορέντζα Κρίσπο, κόρης του Νίκολα Κρίσπο, Κυρίου της Σύρου. 

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και... κάντε καλύτερο σεξ

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και... κάντε καλύτερο σεξ
Εισπνοή - εκπνοή. Είναι μια αυτόματη διαδικασία που ο άνθρωπος κάνει μηχανικά κατά μέσο όρο περίπου 21.600 φορές την ημέρα (15 αναπνοές το λεπτό). Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι η αναπνοή μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ερωτική τέχνη του ταντρικού σεξ βασίζει πολλά στον τρόπο αναπνοής των δύο σεξουαλικών συντρόφων.
Δείτε με ποιους τρόπους οι αναπνοές που παίρνουμε μπορούν να εκτοξεύσουν την απόλαυση που μας γεμίζει μια σεξουαλική επαφή:

Πλύσιμο προσώπου: 5 μύθοι που πρέπει να ξέρετε

Πλύσιμο προσώπου: 5 μύθοι που πρέπει να ξέρετε
Τα προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού της επιδερμίδας του προσώπου αυξάνονται σε είδος και πλήθος ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να μην το "παρακάνουμε" με το πλύσιμο του προσώπου, αφού, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσουμε περισσότερο κακό, παρά καλό, τελικά.
Δείτε 5 μύθους σχετικά με το πλύσιμο του προσώπου, τους οποίους πρέπει όλοι να έχουμε υπ' όψιν και να προσέχουμε να μην κάνουμε ορισμένα βασικά λάθη:

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα
Πρόκειται για μια επώδυνη εμπειρία, αλλά αν γνωρίζετε τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνετε εγκαίρως, τότε δεν θα υποφέρετε για πολύ.
Το τσίμπημα της τσούχτρας είναι συνήθως απρόσμενο αφού κατά κανόνα συμβαίνει καθώς κολυμπάμε στην θάλασσα, ενώ και το διάφανο ή πολύ ανοιχτό χρώμα που έχουν συνήθως οι τσούχτρες καθιστά δύσκολο το να τις δούμε εγκαίρως και να αποφύγουμε την επαφή μαζί τους.
Αν, ωστόσο, σας τσιμπήσει τσούχτρα, τότε πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

Αυτοάνοσα νοσήματα & αντιοξειδωτικές ουσίες

autoanosa-noshmataΟ φυσιολογικός ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να προστατεύει τον οργανισμό και να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια και ιούς που εισβάλλουν στο σώμα.
Tο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα όταν προσβληθεί από κάποιον εισβολέα, μαθαίνει και αναπτύσσει ειδική γι' αυτόν ανοσία και διακρίνει τα στοιχεία του οργανισμού του από τα ξένα δίχως να στρέφεται εναντίον του εαυτού του.
Όταν όμως κάποιος πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα (π χ ρευματοειδής αρθρίτιδα, λύκος, διαβήτης τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας, θυρεοειδίτιδα Hashimoto), το ανοσοποιητικό του σύστημα λανθασμένα επιτίθεται εναντίον του ίδιου του σώματός του, στοχεύοντας τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανά του. 

ΠΕΡΙ....ΜΠΑΝΑΝΑΣ....



Την μπανάνα σου…και στο κλουβί….!

Σας έχω
γράψει παλιότερα ότι όταν κόβουμε το καρπούζι…..θα πρέπει αμέσως να το τρώμε….διότι
όσοι το βάζετε στο ψυγείο…..και το αφήνετε για ώρες ή μερες η πέτσα-κρούστα που
μένει….γίνεται δηλητήριο…οπότε τουλάχιστον να την κόβεται αν επιθυμείτε να το
καταναλώσετε…και πάντα να το τρώτε μόνο του. Το ίδιο ισχύει και για την μπανάνα
αν σκεφτήκατε ποτέ να την βάλετε στο ψυγείο για συντήρηση διότι έχει  επίπτωση στον εγκέφαλο. Η μπανάνα περιέχει
τρία φυσικά σάκχαρα δηλαδή…σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με
ίνες. Οπότε τρώγοντας μία μπανάνα μας δίνει άμεσα μια διαρκή και ουσιαστική
ώθηση σε ενέργεια. Αλλά φυσικά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια
μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε αρκετή καλή κατάσταση διότι
μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός
ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή
μας.

ΜΎΘΟΙ ΤΩΝ ΙΝΔΙΆΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΎΣ



Οι διηγήσεις των Ινδιάνων μπορούν να χωριστούν σε μύθους, παραμύθια και μικρές κωμικές ιστορίες. Οι μύθοι αναφέρουν ιερές πράξεις. Τους διηγούνταν στην έναρξη των θρησκευτικών τελετών και των χορών. Σε μερικές φυλές τους διηγούνταν μόνο όταν άρχιζαν οι πρώτες παγωνιές. 


Όλοι οι μύθοι είχαν το κοινό ότι, τα υπερφυσικά όντα εμφανίζονται με ανθρώπινη μορφή και δρουν ανάμεσα στους ανθρώπους. Έχουν σα σκοπό να διδάξουν και να προτείνουν ιδανικά. Τα παραμύθια ήταν ανάμεσα στις άλλες διηγήσεις τα περισσότερα. Τα γεγονότα της καθημερινής ζωής μπερδεύονται με θαυμαστά γεγονότα, σύμφωνα με την αντίληψη της ζωής του Ινδιάνου. 

Για τον Ινδιάνο όλα αυτά τα γεγονότα έπρεπε να παίρνονται στα σοβαρά, και ήταν, από την πιο υψηλή άποψη, απόλυτα αληθινά και αξιόπιστα. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο δεν υπήρχαν πραγματικά σύνορα ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Το θαυμαστό ήταν για τον Ινδιάνο κάτι ζωντανό. Δεν μετρούσε τον κόσμο με τα περιορισμένα μέσα της λογικής του σημερινού ανθρώπου.

Ο Ινδιάνος μισούσε πάνω απ΄ όλα να λέει καθαρά, οριστικά πράγματα. Το θεωρούσε αυτό βέβηλο και το έβλεπε σαν παραμόρφωση της αλήθειας. Διότι μερικά πράγματα έπρεπε να αφήνονται μόνο στη διαίσθηση. Ο καθένας τα ερμηνεύει με τον τρόπο του, δεν είναι αλήθειες παρά μόνο με την μορφή προτάσεων.

Ασυνείδητο Μέρος τρίτο



Είναι αδύνατον να περιγράψω εδώ όλες εκείνες τις βαριές αιτίες που διαστρέφουν και στρέφουν το ασυνείδητο μας εναντίον μας, γιατί θα χρειάζονταν αρκετά βιβλία γραμμένα και προσαρμοσμένα στους τόπους, στις χώρες, στο τοπικό περιβάλλον, στο περιβάλλον της χώρας, στην κουλτούρα της κάθε εποχής. Τα παραδείγματα όμως που βάζο είναι αρκετά για όποιον επιθυμεί να εργαστεί σοβαρά με τον εαυτό του.

Εάν πούμε πώς κάποιοι έφτασαν το ασυνείδητο τους να ομοιάζει με άγγελο φωτός μέσα στο χώρο της λογικής τους σφαίρας και κάποιοι άλλοι το έριξαν στα κατώτατα επίπεδα, κάνοντας το να ομοιάζει με άγγελο σκότους, αυτή η παρομοίωση είναι καλή.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν βυθισμένοι από πολλά αίτια στη φυσική γνώση και δεν προχωρούν στην πνευματική εμπειρία της γνώσης. Τότε το ασυνείδητο τους παραμένει κολλημένο στη φυσική γνώση και αναγκάζεται να βλέπει όλους του»: κόσμους μέσα από τον υπάρχοντα χρωματισμό, μέσα από τη μεστότητα των αισθήσεων και έτσι δεν ανεβαίνει στις ουράνιες αλήθειες της ψυχής.

Ασυνείδητο Μέρος δεύτερο



Η γνωστή ρήση του λαού "Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα" αναλυμένη στη σωστή της βάση είναι: "Δύο ασυνείδητα έρχονταν σε αντίθεση από τους αντίθετους και ανόητους ορισμούς της λογικής".

Ναι, οι ανθρώπινες λογικές μέσα από τους ανόητους ορισμούς στρέφουν εναντίον τους το ίδιο το ασυνείδητο του»;. Και ενώ για τους ανόητους ορισμούς της λογικής όλοι μας εύκολα συμφωνούμε, υπάρχουν επικίνδυνοι ορισμοί που φαίνονται καλοί και ωραίοι στους άπειρους και το αντίθετο.

Μέσα από μερικά παραδείγματα θα δούμε διάφορες αιτίες οι οποίες στρέφουν το ασυνείδητο εναντίον του ίδιου του ανθρώπου.

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στη σύγχρονη κοινωνία μας και είναι απόλυτα φυσιολογικό και υγιές. Διδάσκεται από τον οικογενειακό του κύκλο, από το φιλικό περιβάλλον, από τα σχολεία του, από το ρυθμό της εποχής του, το κυνήγι της επιτυχίας, την επιδίωξη της καριέρας, της δόξας, του πλούτου. Η λογική του όλα τα χρόνια της ανάπτυξης του δέχεται ευχάριστα μέσα της τον ορισμό επιτυχία με σφοδρή επιθυμία. Το υποσυνείδητο του γράφει "επιτυχία απαραίτητη". Το ασυνείδητο λέει "επιτυχία όφελος, όφελος, όφελος..."

Ασυνείδητο Μέρος πρώτο



Τρίτη δύναμη στον άνθρωπο το ασυνείδητο του, που για μένα είναι λογική δύναμη υψηλής συνείδησης και απεριόριστα μεγαλύτερη από τη λογική και το υποσυνείδητο.

Η σοφία και η γνώση πάνω στην τρίτη δύναμη του ανθρώπου που μερικοί άνθρωποι μέσα από όλο το ανθρώπινο γένος είχαν και έχουν, θα έκανε τον όποιο παρατηρητή και μελετητή του θέματος να θαυμάσει τη σε βάθος διείσδυση της γνώσης τους για το ασυνείδητο.

Εξετάζοντας τον τρόπο που αυτοί οι άνθρωποι-οι γνώστες του ασυνειδήτου-χρησιμοποίησαν τη σοφία και τη γνώση της τρίτης δύναμης, θα έφριττε το κάθε λογικό ον διαπιστώνοντας πώς η γνώση αυτή χρησιμοποιήθηκε για φτηνούς και τιποτένιους σκοπούς. Με μια μικροψυχία που πηγάζει από τα αρρωστημένα εγώ τους και τα δηλητηριασμένα συμφεροντολογικά τους όνειρα. Έλεγξαν και ελέγχουν μεγάλο μέρος από το γίγνεσθαι τον λαών.

Εμπρός στον παραλογισμό της ατελούς λογικής τους και ο πιο βρομερός άνθρωπος, ο πιο λυσσαλέος στην κακία θα δάκρυζε, συναισθανόμενος την κακή χρήση από αυτούς που κατείχαν τη γνώση, διαπιστώνοντας μια μικροψυχία που δεν ανήκει σε ανθρώπινη υπόσταση, σε ανθρώπινη λογική, εις βάρος της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπινου όντος.

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι


Θέλω να χωρίζουν οι άνθρωποι. Ειλικρινά σας το γράφω.

Αν έρθει φίλος και μου περιγράψει τη σχεσιακή του κατάσταση, τις περισσότερες φορές συνιστώ χωρισμό. Άμεσο, αναίμακτο, ακόμη και διαδικτυακό αν χρειαστεί, για να γλυτώσεις και την υποκρισία των λεγομένων, που κρύβουν οι real time. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ένα μήνυμα και καθάρισες. Νεκρική ηρεμία στην ατμόσφαιρα.

Ξέρετε, είναι κάποιοι χωρισμοί που φοράνε σιγαστήρα, κάποιες σχέσεις που 'χουν μπει στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σιγοβράζουν επί μήνες το ίδιο μπρόκολο. Και τότε είναι δύο τα τινά. Ή να σου σαπίσει η πρασινάδα μες στο κατσαρολικό ή να πάρει φωτιά η κουζίνα.

Να μάθουν να χωρίζουν οι άνθρωποι που δεν ξέρουν γιατί είναι μαζί. Ή για την ακρίβεια, να μην έρχονται κοντά αν δε γνωρίζουν το γιατί.

Η τέχνη της αγένειας

Το να είσαι αγενής είναι η πιο αποδεκτή ελληνική συμπεριφορά. Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως πολιτικοί
fingers
Η ευγένεια δεν είναι στη μόδα. Το βλέπεις στον δρόμο, το καταλαβαίνεις στις καθημερινές συζητήσεις. Το συνειδητοποιείς όταν οδηγείς, όταν εξυπηρετείσαι, όταν εξυπηρετείς, όταν αγοράζεις, όταν πουλάς, όταν μπαίνεις στο μετρό, όταν διασχίζεις τον δρόμο, όταν συγχρωτίζεσαι γενικά με αυτό το μπερδεμένο, οργισμένο, αποπροσανατολισμένο, ευθυνόφοβο είδος ανθρώπου που είναι ο μέσος Έλληνας πολίτης στα μέσα του 2014.
Η ευγένεια θεωρείται αναχρονιστική. Μια πασέ ιστορία, μια περιττή συμπεριφορά κάπως συκοφαντημένη από τη ζωή.

Στη ζούγκλα του έρωτα επιβιώνει ο δυνατός



Πώς αντιδράς στη θέα αίματος, όχι σταγόνες, λίμνες αίματος; Πηχτού, κατακόκκινου αίματος. 

Στις  γρατσουνιές; Δε μιλάω για απλές εκδορές, αλλά για χαρακιές σε ολόκληρο το σώμα, βαθιές, αναβλύζουσες αίμα και πύον. Απεριποίητες. 

Μώλωπες; Μελανιές που καλύπτουν ολόκληρα άκρα, μάτια, χείλη; Σπασμένα πόδια, δόντια, δάχτυλα, και μάτια γεμάτα αίμα, τόσο αίμα που απορείς πού να’ναι ο αμφιβληστροειδής; 

Έτσι είναι οι πιο ερωτεύσιμοι άνθρωποι του κόσμου.

 Ακρωτηριασμένοι, γεμάτοι σκόνες και βρωμιά πάνω  στις αποτρόπαιες πληγές τους. 

Το μεγάλο σχέδιο των παγκοσμιοποιητών (ΒΙΝΤΕΟ)



ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ  ΤΟΝ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ"  ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ" ....

Οι δυσάρεστες καταστάσεις και οι ευλογίες τους



Οι δυσάρεστες καταστάσεις βοηθάνε να δεις κρυμμένα κομμάτια σου που δε θα είχες τη δυνατότητα να τα δεις διαφορετικά.
Είναι η ευκαιρία που ζητούσες για να φέρεις στην επιφάνεια βαθύτερα κομμάτια που σου στερούν την ελευθερία, που σου κόβουν τη χαρά, που σου στερούν τη δύναμη της επιλογής και της πράξης, τη δύναμη να είσαι ο κύριος της ζωής σου.

Η Νευροεπιστήμη της Δημιουργικότητας

Ως δημιουργικότητα της σκέψης θα μπορούσε να οριστεί η παραγωγή καινοτόμων και χρήσιμων ιδεών, σε οποιαδήποτε έκφανση της προσωπικής, επαγγελματικής ή κοινωνικής μας ζωής.

 Έχει ξεκάθαρα διαχωριστεί από την έννοια της νοημοσύνης και θεωρείται ως ικανότητα που μπορούν οι άνθρωποι να την αναπτύξουν μέσα από την εκπαίδευση. 

Η πηγή της δημιουργικότητας, ωστόσο, είναι αυτό που απασχολεί την επιστημονική μελέτη. Τα τελευταία ευρήματα της νευροεπιστήμης προτείνουν πως η διάκριση μεταξύ αριστερού και δεξιού εγκεφάλου δεν είναι η σωστή προσέγγιση, ενώ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ο Rex Jung και οι συνεργάτες του, δεν μπορούμε να την εντοπίσουμε σε συγκεκριμένα σημεία, διότι αυτά εξαρτώνται από την εργασία που εκτελεί το άτομο, την ιδιοσυγκρασία του ίδιου του ατόμου, ακόμα και από το εάν εξετάζουμε δομικά ή λειτουργικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου. 

Σύμφωνα με το μοντέλο που ανέπτυξε ο Wallis, η δημιουργική διαδικασία αποτελείται από πολλές αλληλεπιδρόμενες νοητικές διεργασίες και συναισθήματα, μέσα από τα στάδια της προετοιμασίας, της εκκόλαψης, του φωτισμού και της επαλήθευσης. Για να την κατανοήσουμε πρέπει να εστιάσουμε όχι τόσο στα μεγάλης κλίμακας νευρωνικά δίκτυα, αλλά στο πώς αυτά ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται, καθώς και στο πώς συνεργάζονται μεταξύ τους, με σκοπό να συνδυάσουν πληροφορίες, ακόμα κι αν φαίνονται άσχετες μεταξύ τους, καταργώντας την εσώτερη κριτική και την αναστολή νέων δεδομένων. 

Η κάμπια και η πεταλούδα

Φωτογραφία: Η κάμπια και η πεταλούδα

Ἡ κάμπια καί ἡ πεταλούδα: Μερικοί κατηγοροῦν αὐτούς πού ἀσχολοῦνται μέ τήν ἐσωτερική ἀναζήτηση καί ἐξασκοῦν πνευματικές πειθαρχίες, ὅτι εἶναι ἐγωκεντρικά καί ἀντικοινωνικά ἄτομα. Αὐτό ὅμως πού θά ἔπρεπε νά καταλάβουν αὐτοί οἱ ἄνθρωποι εἶναι ὅτι, γιά πολλούς, αὐτός εἶναι ὁ δρόμος πρός τήν πραγματική ἔλλειψη ἐγωισμοῦ πού ἐπιτρέπει τήν ἀληθινή ὑπηρεσία στήν κοινωνία. 

Ἐφόσον ἕνα ἄτομο δέν ἔχει βρεῖ τό ἐσωτερικό κέντρο τῆς δύναμης, τῆς ἠρεμίας, τῶν ἀξιῶν, τῶν πεποιθήσεων καί τοῦ σκοποῦ τῆς ζωῆς του, θά παραμένει ἕνα μηχανάκι-ρομπότ πού πολύ λίγα ἔχει νά προσφέρει σ’ αὐτούς πού εἶναι γύρω του.
 Θά χρειάζεται νά παίρνει ἀπό τήν κοινωνία. Εἶναι κοινωνικός ἄνθρωπος γιατί ἔχει ἀνάγκη νά πάρει, ὄχι γιατί μπορεῖ νά δώσει. Ἡ κάμπια ζεῖ τήν ζωή τῆς παίρνοντας. 
Ὅλο τρώει, ὅλη τήν ὥρα καί δέν προσφέρει καί πολλά στούς γύρω της. Μετά κλείνεται μέσα στό κουκούλι τῆς καί μεταμορφώνεται ἀπό μία καθόλου ἑλκυστική ὕπαρξη κολλημένη στήν γῆ, σέ μία πανέμορφη πεταλούδα πού τρώει λίγο καί προσφέρει πολλή ὀμορφιά μέ τήν ἐμφάνιση καί τήν κίνησή της.

Μέ τόν ἴδιο τρόπο οἱ ἄνθρωποι πού βρίσκονται στόν πνευματικό δρόμο ἀποκόβονται ἀπό τίς ἐξωτερικές δραστηριότητές τους καί κλείνονται προσωρινά σέ ἕνα κουκούλι ἀπό πνευματικές πειθαρχίες γιά νά μπορέσουν νά ἔρθουν σέ ἐπαφή μέ τόν ἐσωτερικό ἑαυτό τους.
 Κάποτε θά βγοῦν σιγά-σιγά ἀπό αὐτό τό μεταμορφωτικό στάδιο μέ θαυμάσιες ἰδιότητες πού θά μποροῦν νά προσφέρουν στούς γύρω τούς ὅπως εἶναι ἡ εἰρήνη, ἡ ἀγάπη καί ἡ σοφία.

Ἐσεῖς σέ ποιό στάδιο βρίσκεστε; Στήν κάμπια ποῦ μόνο παίρνει, στό κουκούλι ἤ στήν πεταλούδα;

 Πάντως χωρίς τό στάδιο μέσα στό κουκούλι εἶναι ἀπίθανο νά ἔχετε γίνει πεταλοῦδες.

Μερικοί κατηγοροῦν αὐτούς πού ἀσχολοῦνται μέ τήν ἐσωτερική ἀναζήτηση καί ἐξασκοῦν πνευματικές πειθαρχίες, ὅτι εἶναι ἐγωκεντρικά καί ἀντικοινωνικά ἄτομα. Αὐτό ὅμως πού θά ἔπρεπε νά καταλάβουν αὐτοί οἱ ἄνθρωποι εἶναι ὅτι, γιά πολλούς, αὐτός εἶναι ὁ δρόμος πρός τήν πραγματική ἔλλειψη ἐγωισμοῦ πού ἐπιτρέπει τήν ἀληθινή ὑπηρεσία στήν κοινωνία.

Ἐφόσον ἕνα ἄτομο δέν ἔχει βρεῖ τό ἐσωτερικό κέντρο τῆς δύναμης, τῆς ἠρεμίας, τῶν ἀξιῶν, τῶν πεποιθήσεων καί τοῦ σκοποῦ τῆς ζωῆς του, θά παραμένει ἕνα μηχανάκι-ρομπότ πού πολύ λίγα ἔχει νά προσφέρει σ’ αὐτούς πού εἶναι γύρω του.

Θά χρειάζεται νά παίρνει ἀπό τήν κοινωνία. Εἶναι κοινωνικός ἄνθρωπος γιατί ἔχει ἀνάγκη νά πάρει, ὄχι γιατί μπορεῖ νά δώσει. Ἡ κάμπια ζεῖ τήν ζωή τῆς παίρνοντας. 

Φοβάμαι μη ξεχάσω!

Φωτογραφία: Φοβάμαι μη ξεχάσω!

Κάποια μέρα ένας άνθρωπος έφθασε σε ένα πανδοχείο. Ζήτησε δωμάτιο. Η ξενοδόχος απόρησε:

-Κύριε, φαίνεστε τόσο κουρασμένος και ταλαιπωρημένος! Από πού έρχεστε;

-Έρχομαι από τα βάθη της ψυχής.

-Και που πηγαίνετε;

-Πηγαίνω ως την άκρη της ζωής.

-Κι όλη αυτή η σκόνη στα παπούτσια σας, τι είναι;

-Σημάδια για το δρόμο μου.

-Φοβάστε μη χαθείτε;

-Φοβάμαι μη ξεχάσω…!!!

Κάποια μέρα ένας άνθρωπος έφθασε σε ένα πανδοχείο. Ζήτησε δωμάτιο. Η ξενοδόχος απόρησε:

-Κύριε, φαίνεστε τόσο κουρασμένος και ταλαιπωρημένος! Από πού έρχεστε;

-Έρχομαι από τα βάθη της ψυχής.

-Και που πηγαίνετε;

-Πηγαίνω ως την άκρη της ζωής.

-Κι όλη αυτή η σκόνη στα παπούτσια σας, τι είναι;

Τι δεν γνωρίζουμε για το Σύμπαν (Caleb Scharf )

(παρουσιάζει o Νίκος Πνευματικός) Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα είπε ο Σωκράτης. Και πόσο δίκιο είχε! Έπειτα από μερικές χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, θα θεωρούσε κάποιος πως αυτή η δήλωση – πέρα από την φιλοσοφική της έννοια – θα ήταν πια παρωχημένη. Όμως, όσα περισσότερα ανακαλύπτουμε, όσα περισσότερα καταφέρνουμε να αποκρυπτογραφήσουμε από τον κόσμο γύρω μας, τόσο πιο πολύ κατανοούμε πως αυτή η δήλωση δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη. Το μυαλό μας, αυτό το καταπληκτικό όργανο και εργαλείο, όντας πάντα σε εγρήγορση, θέλοντας πάντα να επιλύει προβλήματα, με κάθε νέα ανακάλυψη δημιουργεί πληθώρα νέων προβλημάτων και “γυρίζει τα μανίκια του”, έτοιμο να βουτήξει στον ωκεανό του αγνώστου
universeΠρόσφατα έκανα κάποιες ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Επικρατεί ένα μπέρδεμα σχετικά με την αγάπη για την επιστήμη – που μοιάζει με αυτήν του προέδρου Ομπάμα όταν παρουσιάζει μια τηλεοπτική επιστημονική σειρά και η οποία έχει ωραία εφέ αλλά είναι απλοϊκή. Είναι θετική, αξιέπαινη και απόλυτα λογική. Αλλά εγώ νιώθω λίγο περίεργα. Βλέπετε, είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθούμε σε αυτά που ξέρουμε. Για εμένα όμως, το θαύμα του Σύμπαντος, το δέος, δεν υπερβαίνει ποτέ αυτό που νιώθουμε όταν συλλογιζόμαστε αυτά που δεν ξέρουμε.

Ποιος ή τι "κουνάει" την Αλάσκα;

Ένα "σμήνος" πανομοιότυπων σεισμών πλήττει την Αλάσκα, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα στην ίδια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας, στα βορειοδυτικά, όλοι στο ίδιο μέγεθος 5.7 της κλίμακας ρίχτερ. Η πέμπτη και τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, αφήνοντας τους επιστήμονες άφωνους και προβληματισμένους...
Picture
Σύμφωνα με το ρώσικο RT, οι παράξενα παρόμοιες δονήσεις, οι οποίες έχουν να εμφανίζονται σε τακτά διαστήματα από 18 Απριλίου, ξύπνησε τους ανθρώπους γύρω στις 4 π.μ.. στην κοινότητα Εσκιμώων Inuit στο Noatak όπου δεν υπάρχουν σημαντικά ενεργά σεισμικά ρήγματα και το τελευταίο τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα το 1981.

Καρπούζι, για την καρδιά, τον καρκίνο, την δίαιτα αλλά και τη λίμπιντο



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Το καρπούζι, Citrullus lanatus, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην οικογένεια των βοτάνων Curcurbitaceae και είναι “ξαδέρφια” με το αγγούρι και την κολοκύθα. Υπάρχει από το 2.500 π.Χ και πράγματι αποτελείται από 92% νερό. Γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτός από το να το καταναλώνουν σαν φρούτο, το μετέφεραν μαζί τους σε ναυτικές και άλλες αποστολές σαν αποθήκη νερού. Τον 10ο αιώνα μ.Χ. καλλιεργείται στην Κίνα και τον 13ο αιώνα διαδίδεται στην Ευρώπη μέσω των Αράβων. Η ελληνική λέξη του φρούτου είναι “υδροπέπων” (αντίστοιχα στην αγγλική γλώσσα “watermelon”) και η λέξη “καρπούζι” προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική “karpuz”.  

Διδάσκοντας στα παιδιά τον θαυμασμό

Think a desire... by mechtaniya

Είχα μερικά παιδιά στο γυμνάσιο που εργαζόμουν που ήταν πολύ επικριτικά και αρνητικά απέναντι σε άλλους μαθητές. Ήθελα να τους δώσω ένα πρώτο μάθημα πάνω στον θαυμασμό, κι έτσι τα πήρα για πεζοπορία στο βουνό. Σταματούσα κάθε τόσο και θαύμαζα κάτι. “Κοιτάξτε αυτό το λουλούδι, τα πέντε πέταλα, τα χρώματα, το σχήμα, το άρωμα. Πώς γίνεται να είναι τόσο όμορφο και το άρωμά του τόσο ευχάριστο;”

Είναι σημαντικό οι επιθυμίες μας να βρίσκονται σε αρμονία με τον Σκοπό της ζωής

Desire by aiki-ame

Είναι σημαντικό οι επιθυμίες μας να βρίσκονται σε αρμονία με τον Σκοπό της ζωής, με τον Σκοπό του Κοσμικού Μαγνήτη. Οποιαδήποτε πράξη, επιθυμία, σκέψη ή όραμα βρίσκεται σε αρμονία με την Κοσμική Πρόθεση, δεν είναι ένα “φόρτωμα” πάνω στην συνειδητότητα της ανθρωπότητας.

Πάπας Φραγκίσκος: “Αφορισμένοι” οι μαφιόζοι της Καλαβρίας

Πάπας Φραγκίσκος: “Αφορισμένοι” οι μαφιόζοι της Καλαβρίας

Ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε “αφορισμένους” τους μαφιόζους της Ντράγκετα, της ισχυρής μαφίας της Καλαβρίας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην περιοχή αυτή της Νότιας Ιταλίας και κάλεσε τους καθολικούς “να την πολεμήσουν”.

“Όσοι είναι μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, δεν είναι σε κοινωνία με τον Θεό, είναι αφορισμένοι” , τόνισε ο ποντίφικας και πρόσθεσε: “Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί”.

Η οικονομική κρίση αυξάνει τις αυτοκτονίες

altΗ οικονομική κρίση και ύφεση των τελευταίων ετών στην Ευρώπη είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, την αύξηση των αυτοκτονιών σε πολλές χώρες (αν και όχι σε όλες), σύμφωνα με μία νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων.




Η αύξηση των αυτοκτονιών ήταν τετραπλάσια μεταξύ των ανδρών σε σχέση με των γυναικών, κυρίως επειδή η ανεργία και οι άλλες οικονομικές δυσκολίες πλήττουν ψυχολογικά πιο σοβαρά το θεωρούμενο παραδοσιακά ως «ισχυρό» φύλο.
Ήδη από το 1897, ο διάσημος Γάλλος κοινωνιολόγος Εμίλ Ντιρκέμ είχε επισημάνει τη διασύνδεση μεταξύ ύφεσης και αύξησης των αυτοκτονιών και είχε γράψει μάλιστα και σχετικό βιβλίο. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε στον 20ό αιώνα, στη διάρκεια της Μεγάλης Κρίσης του μεσοπολέμου, αλλά και στην πιο πρόσφατη κρίση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα