Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Φορητό τεχνητό πάγκρεας


DIABETES-superJumbo
Το βιονικό πάγκρεας διαθέτει «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, συνδεδεμένο μετρητή επιπέδων σακχάρου στο αίμα και δύο αντλίες.
Του NICHOLAS BAKALAR / THE NEW YORK TIMES - kathimerini.gr
Eνα φορητό τεχνητό πάγκρεας που κατασκευάστηκε από τη μετατροπή ενός iPhone ρύθμισε ικανοποιητικά το σάκχαρο του αίματος πασχόντων από διαβήτη τύπου Ι κατά τη διάρκεια κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.
Ο διαβήτης τύπου Ι εμφανίζεται στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Πρόκειται για μία χρόνια κατάσταση κατά την οποία το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει ινσουλίνη ή παράγει λιγότερη από αυτή που χρειάζεται. Η ινσουλίνη συνεργάζεται με τη γλυκαγόνη, μία ορμόνη που ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και από κοινού διατηρούν το σάκχαρο του αίματος σε υγιή επίπεδα.

Η αληθινή ιστορία του εξορκισμού της "Emily Rose"! Αν δεν αντέχετε, μην δείτε το βίντεο με τον πραγματικό εξορκισμό της!




Η ταινία "Ο εξορκισμός της Εmily Rose" που προβλήθηκε πριν από λίγα χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Το κανονικό όνομα της "Emily Rose" ήταν Anneliese Michel (στη φωτογραφία). Γεννημένη τον Σεπτέμβριο του 1951, σε ένα χωριό της Βαβαρίας, από βαθιά θρησκευόμενους γονείς, η Anneliese μεγάλωσε σε ένα έντονα καθολικό θρησκευτικό περιβάλλον.

Η αρχή της τραγικής ιστορίας.

  Όταν ξεκίνησε τις σπουδές της στο κολέγιο, η ζωή της έμοιαζε απολύτως φυσιολογική  και τίποτα δεν μαρτυρούσε την φρίκη που την περίμενε. Ήταν μόλις 17 ετών όταν ένα...
βράδυ άρχισε εντελώς ξαφνικά και αναίτια να έχει σπασμούς σε όλο της το σώμα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν "επιληψία".

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου

Νοσοκομείο Ρόδου
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρόδου και ΚΥ
-Η θεσμική μας θέση μας επιτάσσει να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού μας, για την οριακή κατάσταση στην οποία περιέρχεται το Γ.Ν. Ρόδου με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης
-Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, η γνωστή υποστελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, τα πολλά πλέον κενά στις εφημερίες πολλών ειδικοτήτων και η έλλειψη κατά καιρούς υλικών καθιστούν την κατάσταση πολύ δύσκολη.
Αποτέλεσμα όλων αυτών η αναγκαστική υποβάθμιση των προσφερόμενων Υπηρεσιών Υγείας που οδηγεί τελικά στην απαξίωση του Νοσοκομείου μας.

Πρέπει να μιλάμε “μωρουδίστικα” ή κανονικά στα μωρά;

Youngmother
Ο πρώτος χρόνος με το παιδί σας θα είναι γεμάτος αλλαγές και δεν μιλάμε για τις πάνες, αλλά για τα πρώτα χαμόγελα και τις πρώτες φωνούλες. Από τους πρώτους μήνες ξεκινάτε να μιλάτε με το μωρό σας και προσπαθείτε να επικοινωνείτε μαζί του.
Γιατί πρέπει να επικεντρώνεστε στην επικοινωνία με το μωρό σας; Επειδή η πρώιμη ομιλία και ο χειρισμός της γλώσσας συνήθως σχετίζονται με την επιτυχία στην ανάγνωση, στην γραφή και στις διαπροσωπικές σχέσεις στην παιδική ηλικία και στην μετέπειτα ζωή τους.
Μιλήστε στο παιδί σας: χαμογελάστε και δείξτε προσοχή

Ο Εικονικός Κόσμος Μας -Μην Ξεχνάτε Πως ότι Βλέπετε απλώς Δεν Υπάρχει


Πριν να κρίνετε τους άλλους ή να διεκδικήσετε οποιαδήποτε απόλυτη αλήθεια, σκεφτείτε ότι μπορείτε να δείτε λιγότερο από το 1% του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και να ακούσετε λιγότερο από το 1% του ακουστικού φάσματος. 
Όπως διαβάζετε αυτό το κείμενο, ταξιδεύετε με 220 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο στον γαλαξία. Το 90% των κυττάρων στο σώμα σας έχουν το δικό τους μικροβιακό DNA και δεν είναι "εσείς".

Ο επιστημονικός λόγος που το καλώδιο των ακουστικών είναι πάντα μπλεγμένο -Γιατί όλα στη ζωή είναι μαθηματικά


Συμβαίνει σε όλους όσοι έχουν τηλέφωνα iPhone, και όχι μόνο φυσικά. 

Οι συσκευές που έχουν ακουστικά συχνά εκνευρίζουν τους κατόχους τους γιατί αυτά μπλέκονται διαρκώς: θέλετε να σηκώσετε το τηλέφωνο, ή να ακούσετε μουσική και όταν τα βγάζετε από τη τσέπη ή τη τσάντα σας αυτά έχουν γίνει κουβάρι. Είναι έτσι σαν να έχουν... συνωμοτήσει εναντίον σας.  

Περιέργως, οι κόμποι δημιουργούνται ακόμα και αν το διπλώσετε και το βάλετε προσεκτικά στην θέση τους. Εκτός βέβαια και αν τα έχετε βάλει σε ειδική πλαστική μεμβράνη -κάτι που δεν κάνει σχεδόν κανείς. 

"Ενεργειακά βαμπίρ στο πολλαπλό matrix του αστρικού"


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου


Ο άνθρωπος πέρα από το φυσικό σώμα και το αιθερικό πανομοιότυπο του. Κατέχει και ένα αστρικό σώμα από αστρικό υλικό. Όταν το σώμα πολωθεί με την ταχύτητα κίνησης του ηλεκτρισμού, όπως συμβαίνει στον ύπνο, μπορεί να ταξιδεύει στον αστρικό κόσμο. Εδώ, είναι ο κόσμος της έλξης ή της απώθησης. Γιατί η βάση του η σφαίρα των συναισθημάτων και των επιθυμιών, περιέχει το σπέρμα που μας διεγείρει ή μας κινητοποιεί.
Το αστρικό σώμα αν είναι αφυπνισμένο βρίσκεται σε πλήρη δράση, ενώ όταν είναι φοβισμένο ή  γεμάτο επιθυμίες είναι σε έξαψη.
Πολλές φορές τα συναισθήματα είναι ισχυρότερα από τις λογικές σκέψεις...

Η πορνεία αγοριών και γυναικών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία



Ενώ ο γάμος, το διαζύγιο, η δουλεία και η μοιχεία, ρυθμίζονται εκτενώς στο οθωμανικό εθιμικό δίκαιο  και τον μουσουλμανικό νόμο- τη Σαρία, η πορνεία απουσιάζει, γράφει στο κείμενο της, η συγγραφέας Niki Gamm.



Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν την τάση να παραπονιούνται ότι οι περιπτώσεις που αναφέρονται στα οθωμανικά αρχεία, συχνά, δεν είναι  συγκεκριμένες, ώστε να προσδιορισθεί εάν η καταγγελία περί «ανηθικότητας» περιελάμβανε την πορνεία.

Η μαγεία της πρώτης εντύπωσης

Η μαγεία της πρώτης εντύπωσης


Τι μετράει λοιπόν στην πρώτη εντύπωση; Γιατί μερικοί μας τραβούν σαν μαγνήτης;

Ασυνείδητα σήματα που ανταλλάσσονται στα πρώτα δευτερόλεπτα μιας συνάντησης καθορίζουν την πρώτη εντύπωση
      
Την πρόσεξε αμέσως μόλις το βλέμμα του έπεσε επάνω της. Εκείνη χόρευε. Η μορφή της, η κίνησή της, το γέλιο της έγιναν σαν ένα βέλος που διαγράφοντας μια γρήγορη και αλάνθαστη τροχιά καρφώθηκε κατευθείαν στην καρδιά του.

« Ποια είναι αυτή η κυρά που μαθαίνει τους πυρσούς να λάμπουν; Χιονάτο περιστέρι ανάμεσα σε κόρακες, έτσι φαίνεται ανάμεσα στις άλλες. Αγάπησε η καρδιά μου ως τώρα; Αρνήσου το, ματιά, γιατί απόψε πρωτοβλέπεις γνήσια ομορφιά. Θα πάω κοντά της και στο τραχύ μου χέρι θα δώσω τη χαρά να πιάσει το δικό της.»

Μ’ αυτά τα συνεπαρμένα λόγια μίλησε στον εαυτό του σαν την πρωτόδε. Έτσι, χορεύοντας, μπήκε η Ιουλιέτα στη ζωή του Ρωμαίου. Σε αυτή την μοιραία συνάντηση όπως και σε εκείνες που έχουν συμβεί σε μας όλα παίχτηκαν σε μια στιγμή. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα της πρώτης εντύπωσης.

Εκεί είναι κλεισμένη μια συναρπαστική δύναμη για να μας έλκει ή να μας απωθεί από εκείνους που συναντάμε για πρώτη φορά. Παθιασμένες ιστορίες αγάπης ή αντιπάθειας, μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες, σπουδαίες φιλίες κερδήθηκαν ή χάθηκαν εξ αιτίας της μοιραίας πρώτης εντύπωσης.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ

Πριν προχωρησουμε στην αναλυση αυτου του αρθρου ας ξαναθυμηθουμε τον ορισμο της αφυπνισης.
Η αφύπνιση είναι η διαδικασία κατά την οποία το ατομο γνωρίζει πλέον την ΑΛΗΘΕΙΑ για όλα όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στον πλανήτη.
Αφύπνιση σημαίνει να φτάσει στην ΑΛΗΘΕΙΑ που σημαίνει το τέλος της ΛΗΘΗΣ του. (Α-ΛΗΘΕΙΑ).
Η αφυπνιση ειναι το στοιχειο κλειδι για να σταματησουμε τα σχεδια των διεθνη τραπεζιτων για την υποδουλωση της ανθρωποτητας, γιατι πλεον γνωριζουμε πως ακριβως εχουν γινει τα γεγονοτα, ποιοι ευθυνονται για αυτα και οι τροποι με τους οποιους αυτα εγιναν.
Οσο παραμενεις αγανακτισμενος για ολα αυτα που σου συμβαινουν, εισαι ιδιαιτερα επικινδυνος για το καλο του προσωπικου σου ευατου και των γυρω σου γιατι αυτοι που σου προκαλουν αυτα που σε αγανακτουν, σε καθοδηγουν μεσω της χειραγωγησης χωρις να το γνωριζεις και συνδραμεις με τις αντιδρασεις και τη συμπεριφορα σου στην εκτελεση του τελικου τους σχεδιου για ολοκληρωτικη υποδουλωση της ανθρωποτητας.

Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!

Ένα μπαλκόνι με «έξυπνη» διακόσμηση μπορεί να σας ταξιδέψει από το κέντρο της Αθήνας… σε ένα τροπικό μέρος! Τα αναρριχώμενα φυτά, οι αιώρες και τα αέρινα πανιά αλλάζουν το σκηνικό στη βεράντα ή τον κήπο σας και είναι ικανά να μετατρέψουν το σπίτι σας στο καλοκαιρινό στέκι της παρέας σας. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και διακοσμήστε το χώρο με τις παρακάτω οικονομικές ή και λίγο πιο «τσιμπημένες» ιδέες και απαλλαγείτε από τα μουντά μπαλκόνια με τις μαραμένες γλάστρες.
Πώς να μετατρέψτε τη βεράντα ή τον κήπο… σε παράδεισο!
Πρωτοτυπήστε με μια πέργκολα με αναρριχώμενα φυτά

Διατροφή χωρίς γλουτένη: Το κλειδί για καλύτερη γραμμή!


Μια πρωτεΐνη που, χωρίς αυτήν, έχεις στα χέρια σου μια σούπερ αποτελεσματική δίαιτα. 

Τι είναι η γλουτένη;


Είναι ένα πρωτεϊνούχο συστατικό που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη, το κριθάρι, και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα της ζύμης. 


Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι τα περισότερα ψωμιά, ζυμαρικά, πίτσες, μπισκότα, δημητριακά, κέικ περιέχουν γλουτένη. Μπορεί να εκπλαγείς όμως μόλις μάθεις ότι η γλουτένη χρησιμοποιείται επίσης ως πυκνωτικό μέσο σε σούπες, γλυκά, επεξεργασμένα κρέατα και θαλασσινά, μαρινάδες, σάλτσες, σάλτσα σόγιας, τσάι, φυτικά συμπληρώματα και φάρμακα.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν αποκλείσει την γλουτένη από την διατροφή τους αισθάνονται καλύτερα και πιθανότατα να χάνουν βάρος αφού τρώνε πιο υγιεινά.

Τι δηλώνουν τα εσώρουχα που φοράς…


Την προσωπικότητα της γυναίκας στον ερωτικό τομέα φαίνεται ότι δείχνει το χρώμα των εσωρούχων που επιλέγει.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έρευνα της ψυχολόγου Ντόνα Ντάουσον...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72 των γυναικών προτιμά τα εσώρουχα που βρίσκονται στην τονική παλέτα των χρωμάτων του δέρματος, ενώ αποφεύγουν το λευκό, το κλασικό μαύρο αλλά και τις περίεργες και πολύχρωμες τιράντες.

Το βρετανικό κατάστημα εσωρούχων “Debenhams” αναφέρει ότι οι πωλήσεις στα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος έχουν αυξηθεί πολύ, καθώς μόνος για το έτος 2010 παρουσιάζουν θεαματική αύξηση που φτάνει το 38%.

Γιατί λοιπόν οι γυναίκες ξαφνικά άρχισαν να αγοράζουν εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος εγκατλείποντας το δημοφιλές μαύρο το οποίο σύμφωνα με μετρήσεις, προτιμούς οι άνδρες;

Κυτταρίτιδα; Πες οριστικό αντίο!!


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των γυναικών τα τελευταία χρόνια αποτελεί η κυτταρίτιδα και το πως να απαλλαγούν οριστικά από αυτήν.Καταρχάς αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι η κυτταρίτιδα δεν έχει να κάνει με το πόσα κιλά είναι κάποιος και δεν αποτελεί λόγο εμφάνισης η παχυσαρκία.Συχνά η κυτταρίτιδα παρατηρείται και σε άτομα αδύνατα.Ο κυριότερος λόγος εμφάνισής της είναι το φύλο γι'αυτό οι άντρες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε πολύ μικρότερο ποσοστό απ'ότι οι γυναίκες.
Συγκέντρωσα λοιπόν για σένα τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα και να της πεις..οριστικό αντίο!Ξεκινάμε λοιπόν!

Προσθέστε περισσότερη φυτική ίνα στην καθημερινότητά σας


Ασχολούμαστε με την φυτική ίνα, χωρίς στην πραγματικότητα να γνωρίζουμε ποια είναι και που θα τη βρούμε…Την ονομάζουν και κυτταρίνη ή υπόλειμμα.
Ακούμε για το πόσο σημαντική είναι και δεν ξέρουμε ποια είναι η κυρία αυτή.
Τι είναι όμως η φυτική ίνα?

Η φυτική ίνα είναι υδατάνθρακας. Αντίθετα από άλλα είδη υδατανθράκων, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και τα φρούτα, περιέχουν τους σύνθετους και, συγκεκριμένα, τους μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες, οι οποίοι και συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. 

Λόγω του ότι πέτονται πολύ αργά, (διατηρούνται στον ανθρώπινο οργανισμό για μεγαλύτερο διάστημα), αφού απορροφούν νερό και διογκώνονται… και έτσι έχουμε την αίσθηση του κορεσμού, για πολλές πολλές ώρες.. 

Εκτός των άλλων, έχουν και λιγότερες θερμίδες!. 

Άρα βοηθούν και στην απώλεια του βάρους. 

Η θέση των συναισθημάτων στη ζωή σου

5

Όταν μεγαλώνεις μέσα σε μια οικογένεια που έχει προβλήματα και δε λειτουργεί σωστά, τότε μαθαίνεις να αποφεύγεις όσο είναι δυνατόν τις αντιπαραθέσεις, γεγονός που σε αναγκάζει να απαρνηθείς τα συναισθήματά σου.
Συχνά, πιστεύεις ότι κάποιοι θα καλύψουν τις ανάγκες σου κι έτσι δε ζητάς καν βοήθεια. Είσαι πεπεισμένος ότι πρέπει να έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα μόνος σου και το μόνο που πετυχαίνεις είναι να χάσεις την επαφή με τα συναισθήματά σου.

Το "Ζωδιακό Δείπνο" (Ο Ζωδιακός σαν ένα "συμπαντικό λογισμικό"!)



Δεν είναι παράξενο το ότι ο κάθε άνθρωπος ανήκει σε κάποιο ζώδιο; Σε τι εξυπηρετεί αυτό; Γιατί είναι άραγε τόσο απαραίτητο να έχουν τα πάντα ζώδιο (εκτός από τους ανθρώπους ζώδιο έχουν και τα ζώα, τα πράγματα, τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις, οι καταστάσεις κλπ.); Και τι είναι τελικά ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ (ο μαγικός αυτός κύκλος μέσα στον οποίο παρατάσσονται ιεραρχικά τα ζώδια); Στην πραγματικότητα ο Ζωδιακός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια! 

Από ότι έχουμε καταλάβει, ο Ζωδιακός εκφράζει μία "αρχετυπική εξελικτική διαδικασία", σύμφωνα με την οποία αναπτύσσονται όλα τα φαινόμενα μέσα στο Σύμπαν. Όπως είναι γνωστό, κάθε ζωντανός οργανισμός, μηχανή ή κατάσταση έρχεται στην ύπαρξη, αναπτύσσεται σταδιακά, ακμάζει και μετά διαλύεται. 


Αυτό που δεν γνωρίζουμε ίσως είναι ότι για να εξελιχθούν οι οντότητες και οι καταστάσεις ακολουθούν πιστά τα «βήματα» του Ζωδιακού - ακολουθούν δηλαδή κατά σειρά τα βήματα των δώδεκα ζωδίων! Ξεκινούν υποχρεωτικά από το "βήμα" του Κριού (του πρώτου - πρώτου ζωδίου του Ζωδιακού), περνούν μετά στο "βήμα" του Ταύρου, των Διδύμων κλπ. και  τέλος ολοκληρώνουν τη  διαδικασία με το "βήμα" των Ιχθύων (το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού). 

Όγκος στον εγκέφαλο προκαλούσε ασυγκράτητα γέλια σε 6χρονο κορίτσι


Ένα 6χρονο κορίτσι γελούσε ασταμάτητα και ανεξέλεκτα. Όταν κάτι της προκαλούσε γέλιο, γελούσε συνέχεια χωρίς να μπορεί να σταματήσει, τρομοκρατώντας μικρούς και μεγάλους. 
Οι γονείς της απευθύνθηκαν σε γιατρούς και το 6χρονο κορίτσι από τη Βολιβία ξεκίνησε ένα μαραθώνιο εξετάσεων.

Στην αρχή οι γιατροί νόμιζαν ότι ήταν ένα πρόβλημα ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς, που αναγόταν στην αρμοδιότητα ενός ψυχολόγου ή ότι ήταν κρίσεις επιληψίας. Αν και οι γιατροί της χορηγούσαν δύο αντιεπιληπτικά φάρμακα σε πολύ υψηλή δοσολογία, οι κρίσεις γέλιου δεν έλεγαν να σταματήσουν.

Καρκίνος νεφρού: Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας

Obesity Increases Risk Kidney Cancer
Χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης μπορεί ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο των νεφρών, υποδεικνύει νέα έρευνα. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η εξέταση για χοληστερόλη μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην αγωγή των ασθενών με καρκίνο στα νεφρά, δήλωσαν οι ερευνητές.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επίπεδα χοληστερόλης σε 867 ασθενείς με καρκίνο νεφρών πριν εγχειριστούν για τον καρκίνο και τους παρακολούθησαν για 52 μήνες μετά την εγχείρηση. Τα χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης πριν την εγχείρηση συνδέθηκαν με πιο προχωρημένο καρκίνο και μεγαλύτερη εξάπλωσή του μετά την εγχείρηση.

Πως να χρησιμοποιήσετε το ψωμί για την καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο!


Αναρωτιέστε πως μπορεί κανείς να καθαρίσει το σπίτι του με ψωμί; ή πως να διώξει τις οσμές από τα λαχανικά; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε ότι οι χρήσεις του είναι πολλές και εντυπωσιακές!

ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΗΚΕ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ


Οι νέοι δεν το γνωρίζουν, ίσως δεν έτυχε να ακούσουν τίποτα σχετικά με το χωρίς προηγούμενο αλλά και επανάληψη γεγονός σε ντέρμπυ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Έκαψαν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και γάβροι και βάζελοι θεατές. Γιατί;
Παίρνω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του οδοντιάτρου Θανάση Χατζή «Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου…» που κυκλοφόρησε πριν 13 χρόνια. Με λίγες γραμμές αναφέρονται όλα όσα θα ήθελε να γνωρίσει ο σημερινός αναγνώστης για εκείνη «την ημέρα καταστροφής» της Λεωφόρου.
...Μπορεί μέσα στο ματς να υπάρχει μια ένταση, μια φασαρία, μια φωνή, ένα γιούχα αλλά άλλο αυτό κι άλλο οι διμοιρίες των ΜΑΤ, τα καπνογόνα, οι συλλήψεις, οι βανδαλισμοί, οι φωτοβολίδες, τα σπασμένα καθίσματα, οι τραυματισμοί ακόμη και οι θάνατοι (περίπτωση Μπλιόνα στη Λάρισα).

Παθολογική Ζήλια (σύνδρομο του Οθέλλο)

Παθολογική Ζήλια (σύνδρομο του Οθέλλο)

Η ζήλια είναι ένα από τα πιο κοινά συναισθήματα του ανθρώπου. Η ζήλια εμφανίζεται σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, στη φιλία, τις σχέσεις μεταξύ μελλών της οικογένειας, μεταξύ συντρόφων, επαγγελματικές σχέσεις, κτλ.
jealousy-gifΣυχνά οι ρίζες της ζήλιας βρίσκονται στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την ανασφάλεια. Όπως με τα περισσότερα συναισθήματα, η ζήλια δεν είναι πρόβλημα εκτός και αν γίνεται υπερβολική και αρχίζει να επηρεάζει τον τρόπο σκέψης, σε σημείο που παύει να είναι προστατευτική και γίνεται καταστροφική.

Ποιοι καφέδες παχαίνουν;

Ποιοι καφέδες παχαίνουν;
Ο καφές είναι ένα από τα απαραίτητα ροφήματα για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο αποτελεί πολλές φορές πηγή αρκετών θερμίδων. Ένας καφές με πλήρες γάλα, πλούσια κρέμα και ζάχαρη, μπορεί να φτάσει τις 550 θερμίδες, όσο δηλαδή και ένα χάμπουργκερ.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο διάσημα είδη καφέ και τις θερμίδες τους:

Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται (Βίντεο)

Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται (video)
Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι το είχαν πει χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αιώνες για να (επαν)αποδειχθεί ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και γύρω από τον Ήλιο. Κατά το Μεσαίωνα το πιθανότερο είναι ότι θα σε έκαιγαν ζωντανό αν ισχυριζόσουν κάτι τέτοιο, ωστόσο, αν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παρακάτω video του Vsauce θα καταλάβαιναν πόσο σημαντική είναι για τη ζωή η περιστροφή της Γης.
Να λοιπόν τι θα συνέβαινε αν σταματούσε ξαφνικά η περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονα της:

Γιατί πουλά ο σεξισμός, ο ρατσισμός κι ο κυνισμός

 Τα Μέσα και κυρίως η διαφήμιση, έχουν δημιουργήσει μια τερατώδη εικόνα γυναίκας. Είναι ανορεξική, υποτακτική, ηλίθια, πονηρή, έχει μεγάλο νεανικό στήθος, καλογυμνασμένα οπίσθια, έχει βλέμμα που υπόσχεται σεξ με ταπεινώσεις, και το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα ικανοποιήσει τους κυνικούς άντρες.
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το μουντιάλ παρακολουθούμε στα media ένα φεστιβάλ έξαρσης σεξιστικών αναπαραστάσεων του φύλου. Καθώς το κοινό που στήνεται με τις ώρες μπροστά στην τηλεόραση είναι κυρίως άντρες που βλέπουν ποδόσφαιρο, οι διαφημιστές έχουν βάλει στόχο να τους πουλήσουν ό,τι υπάρχει προς πώληση, με τον προσφιλή τους τρόπο: την υπόσχεση του σεξ, τον κυνισμό, τον χαβαλέ, την αίσθηση της υπεροχής. Σε μια διαφήμιση διαδικτυακού τζόγου, ο ευτραφής άντρας μιλά υποτιμητικά στην ξανθιά φίλη του γιατί δεν του έφτιαξε φαγητό και τη διώχνει. Είναι να απορείς που η καλλονή υπηρετεί αυτό το παχύδερμο, αλλά αν προσέξεις λίγο καλύτερα, συνειδητοποιείς ότι η αυτοεκτίμησή της είναι στο μηδέν.

Απολαμβάνοντας την πτώση


Joseph Epstein, Φθόνος, Νεφέλη, 2005

Σε μια παλιότερη εποχή δεν ξέραμε τους πλούσιους και διάσημους τόσο καλά όσο νομίζουμε ότι τους ξέρουμε σήμερα. Ο Cary Grant κι η Rita Hayworth δεν πήγαιναν σε τηλεοπτικά talk shows για να εκθέσουν την πιθανή αμάθειά τους. Εκείνο τον καιρό, οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων προσλαμβάνονταν όχι για να φέρουν την δημοσιότητα στους πολύ πλούσιους, αλλά για να τους κρατήσουν μακριά από αυτή.

Όχι πια. Σήμερα ξέρουμε όχι μόνο πόσα βγάζουν οι γκλαμουράτοι κι οι περίεργα ταλαντούχοι, αλλά και τι άνθρωποι είναι. Νοιώθοντας την αδικία του όλου πράγματος, σίγουρα είναι αρκετοί όσοι τους περιφρονούν. Μια θέση ανάμεσά τους κατέχουν οι δημοσιογράφοι του σκανδαλοθηρικού τύπου, η βασική απασχόληση των οποίων είναι να να ικανοποιούν τον φθόνο δείχνοντας, με κάθε ευκαιρία, τους ταλαντούχους, τους διάσημους και τους πλούσιους σε κάποιο στάδιο πτώσης.

Απολαμβάνοντας την αποτυχία των άλλων

Malevolent by AloneintheDark68
Είμαστε ένας χαιρέκακος λαός; Παρατηρώ γύρω μου, στο φυσικό περιβάλλον όπου κινούμαι αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ανθρώπους να χαίρονται με τις αποτυχίες των διπλανών τους, ή ακόμα χειρότερα να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτύχουν οι διπλανοί τους. Είναι σαν να μην αντέχουμε ως άτομα κι ως ομάδες, τις νίκες και τις επιτυχίες των άλλων, ίσως γιατί φοβόμαστε ότι αυτές θα αποκαλύψουν την ανεπάρκειά μας.
Τα επιτεύγματα μοιάζουν να μας προκαλούν αμηχανία γι’ αυτό τα αντιμετωπίζουμε πάντα με καχυποψία. Κάποιο μέσο θα είχε για να επιτύχει, σκεφτόμαστε. Ήταν τυχερός, είχε την τάδε εύνοια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ μας είναι ακραίος, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι βιώσιμο αν αναγνωρίζαμε στην ύπαρξη κάποιων κανόνων μια ελάχιστη έστω αξιοκρατία. Τα πάμπολλα κρούσματα αναξιοκρατίας, η αδιαφάνεια, ο χαμηλός πήχης, η έλλειψη κουλτούρας δίκαιου παιχνιδιού, καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το να δεχτούμε ότι κάποιος διαπρέπει. Κι έτσι πρέπει όλοι να αποτύχουν.

Αναίσθητοι οι άντρες; Όχι δα…


woman-manΌταν το θέμα είναι η συμπεριφορά προς το αντίθετο φύλο, οι νεαροί άντρες συχνά έχουν την φήμη των αναίσθητων που νοιάζονται μόνο για το σεξ. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως είναι πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες στα συναισθηματικά «γαϊτανάκια» της σχέσης.
«Οι νεαροί άντρες όχι μόνο δεν είναι αναίσθητοι, αλλά αντιθέτως δένονται πολύ με τις συντρόφους τους και επιπλέον ωφελούνται περισσότερο από τις νεαρές γυναίκες από τα καλά που τους προσφέρει η σχέση τους, ενώ πλήττονται περισσότερο από τα αρνητικά», δηλώνει η επικεφαλής ερευνήτρια Ρόμπιν Σάιμον, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο WakeForest, της Βορείου Καρολίνας.

Το νέο κίνημα του Slow Movement: H σημασία του να κόβεις ταχύτητα και να αρχίζεις να ζεις τη ζωή.

ok-slow movement3
Μια νέα φιλοσοφία ζωής, με έμφαση στην ουσία και το σεβασμό στους αργούς ρυθμούς της καθημερινότητας έχει ξεπηδήσει τα τελευταία χρόνια. Ο τίτλος της Slow Movement (το κίνημα του Αργού Ρυθμού)! Αγγίζει όλες τις διακλαδώσεις του ζην, όπως το φαγητό (Slow Food), τις πόλεις (Slow cities), ταταξίδια (Slow Travel), το διάβασμα (Slow Books) και έρχεται σε σύγκρουση με τους βιαστικούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει να ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες. Slow Movement σημαίνει: μια πολιτισμική στροφή στην κατάργηση της βιασύνης!
Η βιασύνη, το στρες και η απόγνωση..

Ο φόβος και ο πόνος είναι μπροστά στην κρυμμένη σου δύναμη ασήμαντες δυνάμεις.

ok-OFOVOS2
Μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Που λες δεν μπορεί, κάποτε θα τελειώσει και θα βγω έξω από το σινεμά, στην πραγματικότητα. Κι όμως, δεν είναι μυθοπλασία. Είναι το σενάριο, που η ίδια η πραγματικότητα έχει πλάσει. Είναι η πραγματικότητα, ωμή, σκληρή και απαιτητική.
Και σε αυτή τη σκηνή, σε αυτή την πλοκή, σε αυτή τη δράση γίνεσαι πρωταγωνιστής ή συμπρωταγωνιστής. Χωρίς να το έχεις επιλέξει, χωρίς να έχεις διαβάσει το σενάριο, χωρίς να έχεις προετοιμαστεί. Και ως πρωταγωνιστής, είσαι υποχρεωμένος να αγωνιστείς για να δικαιολογήσεις τον τίτλο σου στους τίτλους αρχής.Πρέπει να αντιδράσεις στη δράση. Δε θα εισπράξεις χρήματα γι’ αυτό, δε θα γίνεις διάσημος, μπορεί και να δεχτείς κριτικές από τους τηλεκριτικούς.

Η μοίρα μιας αυτοκτονίας





Μια φίλη μού ζήτησε να περιγράψουμε τη μοίρα μιας αυτοκτονίας. 
Οι αναφορές που έχουμε για την τύχη των αυτοκτονούντων μετά το θάνατο είναι περιορισμένες, αλλά κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν από τις πληροφορίες που έχουμε πάρει από τον Ανώτερο Πνευματικό Κόσμο. 

Θα ξεκινήσω από ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Το Κρυφό Μονοπάτι". Σε αυτό, ο Πνευματικός Οδηγός έχει οδηγήσει στους παρευρισκόμενους μιας πνευματιστικής συγκέντρωσης, αρκετές ψυχές διαφόρων κατηγοριών πεθαμένων, για να πάρουν μια πρώτη γεύση του πνευματικού κόσμου.

"...Ήρθαν χαμηλά πνεύματα που καταριόνταν τον εαυτό τους και την τύχη τους, που έβριζαν αισχρά και κορόϊδευαν ό,τι ανώτερο και θεϊκό. Πάρα πολλά ήταν τα πνεύματα που δεν γνώριζαν ότι με το θάνατο είχαν αποχωριστεί το γήινο κορμί τους. Νόμιζαν ότι βρίσκονταν ακόμη στη γη και ότι συνέχιζαν τις ασχολίες που είχαν ενόσω ζούσαν. Ήταν τα λεγόμενα πρόσγεια πνεύματα

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!

Το Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα που μπορεί να έχετε χωρίς να το ξέρετε!
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας από το αμερικανικό εθνικό Κέντρο μελέτης και πρόληψης του HIV/AIDS, της ιογενούς ηπατίτιδας, των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) και της φυματίωσης, σχετικά με το πλήθος των ανθρώπων που έχουν κάποιο ΣΜΝ αλλά δεν ακολουθούν καμία αγωγή, επειδή δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα.

Η Ομορφιά στη Φύση

Beauty of nature by batchdenon

Πώς μπορούμε ν’ αρχίσουμε ν’ απολαμβάνουμε την ομορφιά και τον πολιτισμό; Το πρώτο βήμα είναι η Παρατήρηση. Παρατηρείστε την ομορφιά οπουδήποτε κι αν την βρείτε. Πάρτε ένα λουλούδι στο χέρι σας· απολαύστε τη μορφή των πετάλων, τα χρώματα, το άρωμα. Ακούστε τα πουλιά που κελαηδούν· παρατηρείστε τα δέντρα, τις λίμνες, τα βουνά, τους καταρράκτες – την ομορφιά στη φύση. Όταν συνδέεστε με την ομορφιά στη φύση, γίνεστε περισσότερο ο Πραγματικός Εαυτός σας. 

Δραπετεύοντας απ' το αγκίστρι του πόνου




Πονάω… 

Αλλά γιατί πονάω;

Αλήθεια, πότε άρχισε ο πόνος; Δεν το θυμάμαι, δε το μπορώ, έχω μια αίσθηση πως είναι από πάντα. Το βλέμμα μου γύρω πέφτει μόνο σε πόνο, όλα με πονάνε, γύρω μίσος και καταφρόνια. Είμαι ΠΟΝΟΣ. Πλέον αυτή την φύση ενδύθηκα. Άγγιξα  αυτό που λένε οι σοφοί: είμαι ένα με τα πάντα. Άρα τα πάντα είναι πόνος! Δε μπορεί. Πέτυχα την ένωση με το  σύμπαν και αισθάνομαι πόνο; Ή μήπως η φύση αυτής της ένωσης είναι παρά φύση;

Ρόδος: Δολοφόνησαν το "καμάκι" του Αιγαίου




Μια από τις πιο cult φιγούρες μιας εποχής, κατά την οποία καθιερώθηκε ο όρος «greek καμάκι», ο επονομαζόμενος «Μπρούνο» δολοφονήθηκε από αγνώστους τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του στη Ρόδο....
 Ο κατά κόσμον Ηλίας Φανούρης ένα από τα μεγαλύτερα «καμάκια» στην Ελλάδα βρέθηκε απανθρακωμένος από την πυροσβεστική που έσπευσε για να σβήσει την φωτιά που έβαλαν στην οικία του την Παρασκευή στη 01:30. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αλλά και αστυνομικές πηγές, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο «Μπρούνο» είχε επαφές με άτομα που εκδίδονται έναντι αμοιβής στη συνοικία του Αγίου Φανουρίου. Επίσης, σύμφωνα με περίοικους το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ομηρικούς καβγάδες με ένα πρόσωπο με το οποίο μιλούσε μέσω skype. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά την υπόθεση και οι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι κίνητρο της φρικτής δολοφονίας ήταν προσωπικές διαφορές ή ληστεία.

Εργασιακός Μεσαίωνας στην Ελλάδα – Πληρώνουν τους υπαλλήλους σε είδος – Απίστευτα παραδείγματα από τη ΓΣΕΕ



- Εργαζόμενοι πληρώνονται με ένα πιάτο φαγητό ή ένα κρεβάτι σε ξενοδοχείο
- “Νόμος” η πληρωμή μέρους του μισθού με κουπόνια για super market
- Προσλήψεις νέων κάτω των 25 ακόμη και με 180 ευρώ το μήνα!

Η εκμετάλλευση των ανέργων δεν έχει όρια. Τα στοιχεία της ΓΣΕΕ σοκάρουν. Στην Ελλάδα του 2014 για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους το ημερολόγιο έχει γυρίσει εκατοντάδες χρόνια πίσω. Οι συνθήκες είναι αδιανόητες.

Ακόμη και μεγάλες (κατά τα άλλα) επιχειρήσεις έχουν κάνει “νόμο” την πληρωμή μέρους του μισθού, το ένα τρίτο στις περισσότερες περιπτώσεις, σε είδος. Με κουπόνια super market δηλαδή αντί χρημάτων

Εφιαλτική η έκθεση του ΔΝΤ. του Γιώργου Δελαστίκ

Εφιαλτική η έκθεση του ΔΝΤ. του Γιώργου Δελαστίκ

Διπλό χαστούκι η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Χαστούκι για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς καταγράφει αναλυτικά τα αίσχη που έχουν υπογράψει οι σύγχρονοι «Τσολάκογλου», τινάζοντας στον αέρα όλα τα προπαγανδιστικά ψέματα που σερβίρουν στον ελληνικό λαό. Χαστούκι όμως και για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, καθώς αποκαλύπτει τι έχουν να πάθουν φέτος, και ακόμη χειρότερα του χρόνου, αν απλώς συνεχίσουν να παρακολουθούν παθητικά τα υφιστάμενα δεινά στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της αποχαλινωμένης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 


Πρώτα απ’ όλα φέτος ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2015 ο Σαμαράς θα υπογράψει νέο Μνημόνιο εξόντωσης του ελληνικού λαού! Ο λόγος είναι απλούστατος: Το 2015 η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «χρηματοδοτικό κενό» 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ! Της λείπουν δηλαδή 12,6 δισεκατομμύρια! Σε αυτό συμφωνεί και η Κομισιόν, απλώς αυτή «κόβει κάτι» και τα υπολογίζει σε 12,3 δισ. έναντι των 12,6 δισ. που λέει το ΔΝΤ. Πού θα τα βρουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος; Ο Σόιμπλε είναι σαφέστατος.

Τα... μυστικά διάσημων λογοτύπων αποκαλύπτονται

Τι κρύβουν διάσημα λογότυπα και τι συμβολίζουν μερικές λεπτομέρειες σ' αυτά που μπορεί να μην είχατε προσέξει έως τώρα; Ας δούμε 7 logos από δημοφιλείς εταιρείες και τα "μυστικά" τους, όπως τα διαβάσαμε στο Business Insider.
Sony VAIO
Το λογότυπο των VAIO, του brand της Sony για τα laptops που πλέον δεν... ανήκουν σε εκείνη, έχει την ιδιαίτερη σημασία του. Το logo, λοιπόν, φαίνεται πως συμβολίζει το συνδυασμό αναλογικής και ψηφιακής τεχνολογίας, με τα δύο πρώτα γράμματα (VA) να αντιπροσωπεύουν μία αναλογική κυματομορφή και τα δύο ακόλουθα (IO) τον ψηφιακό δυαδικό κώδικα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα