Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος;

'

Όλοι μας θα θέλαμε έναν απλό τρόπο για να υπολογίσουμε το ιδανικό ή «υγιές» μας βάρος, αλλά τα πράγματα δυστυχώς είναι πιο σύνθετα. Το «υγιές» βάρος κάθε ατόμου δεν μπορεί απλά να υπολογιστεί από ένα γενικό πίνακα, γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η ηλικία, το φύλο, η οστική πυκνότητα, ο λόγος μυς/λίπος και το ύψος.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η χρήση του Δείκτη Μάζας Σώματος / BMI (body mass index) θεωρείται εξαιρετικός τρόπος υπολογισμού του υγιούς βάρους ενός ατόμου. Όμως το ΒΜΙ, όπως θα δούμε αργότερα σε αυτό το άρθρο, έχει πολλούς περιορισμούς. Το ΒΜΙ είναι πιο χρήσιμο στη μελέτη μεγάλων πληθυσμών, παρά ατόμων.

80 ανεπανάληπτα ερωτήματα για κάθε δεκαετία της ζωής μας!


100 EROTHSEIS
0-10 ετών
Φτάσαμε;
Πώς γεννιούνται τα παιδιά;
Πότε θα παίξουμε;
Πάλι μπάμιες;
Γιατί πρέπει να πάω για ύπνο;
Πόσα παγωτά έφαγες;
Ήρθε ο Άι Βασίλης;
Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος;
Θα πάμε στις κούνιες;
Πότε κλείνουν τα σχολεία;
10-20 ετών

Έπρεπε να με ξεντύσεις απ’ τη βιτρίνα μου πριν μ’ ερωτευτείς



Τηλεγραφικά πια. Δεν γράφω, παρά μόνο για να σωθώ. Αγγίξαμε την τελειότητα της φθοράς και εξοικειωθήκαμε με το μαστίγιο. Τόσο, που μοιάζει βάσανο η καθυστέρηση της πληρωμής. Ντύθηκα σεμνά και γονάτισα μπρος στο εικόνισμα. Στην κορνίζα μπρος στο καντήλι μία παιδική μου ζωγραφιά. Ο πρώτος μου έρωτας. Τον εκμαύλισα επαρκώς. Με αφόρισε κι όλες του οι κατάρες κομποσκοίνια στον καρπό μου.  [απ’ την ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ της Κάκιας Παυλίδου]
Δεν φταις εσύ, λοιπόν. Είχα βεβαρυμμένο ιστορικό αυτοκαταστροφής. Έπρεπε να με ξεντύσεις πριν μ' ερωτευτείς. Κάτω από τα διάφανα γάντια, μαύρα τα νύχια από το χώμα που σκάβω κάθε χάραμα για να βγω από τον περιφραγμένο παράδεισο μιας Μοναχικότητας που δεν αστειεύεται. Κάτω από το επίσημο φόρεμα, ένα κορμί γεμάτο εκδορές και ρυτίδες, από τη σκαπάνη που ο Αιχμάλωτος Εαυτός χρησιμοποιεί για να ξεφύγει από το σώμα μου.

8. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Το Πνευματικό μας Μονοπάτι‚


Η ιδέα της ανάστασής μας σε όντα που ανήκουν σε κάποιο βασίλειο αιωνιότητας ανάγεται στις απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Από την απαρχή της ύπαρξής μας στη Γη πιστέψαμε ότι η ζωή εδώ καθώς και η ζωή μετά το θάνατο συντηρούνται ως ένα μοναδικό, ενοποιημένο σύνολο από μία θεία ευφυΐα. Τα αισθήματα αυτά εκδηλώθηκαν μέσα από τις μνήμες πολλών ανθρώπων τους οποίους η αναδρομή μετέφερε στη Λίθινη Εποχή. Από τότε και για ολόκληρους αιώνες, θεωρούσαμε τον κόσμο των ψυχών περισσότερο ως μία διαφορετική κατάσταση της συνειδητότητας παρά ως μία αφηρημένη τοποθεσία.
Η ζωή μετά το θάνατο θεωρείτο απλώς μία προέκταση της φυσικής μας ζωής. Πιστεύω ότι ο κόσμος επιστρέφει σ' αυτές τις ιδέες, οι οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά από τον Σπινόζα, που είπε: «Ολόκληρο το σύμπαν είναι μία μοναδική ουσία της οποίας αποτελούμε μέρος. Ο Θεός δεν είναι μία εξωτερική εκδήλωση, αλλά όλα όσα υπάρχουν.»
Μύθοι όπως η Ατλαντίδα και η Σανγκρι-Λα θεωρώ ότι αντλούν τις ρίζες τους από διακαή μας επιθυμία να επανακτήσουμε μία Ουτοπία, η οποία κάποτε υπήρχε, σήμερα όμως έχει χαθεί. Στο υπερσυνείδητο όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που έχω υποβάλλει σε βαθιά ύπνωση, κείται η μνήμη μιας Ουτοπικής κατοικίας. Αρχικά, η έννοια της Ουτοπίας προοριζόταν να εκφράζει ιδέες, όχι μία κοινωνία. Οι πελάτες μου βλέπουν τον πνευματικό κόσμο ως μία κοινότητα ιδεών. Υπό αυτή την έννοια, η ζωή μετά το θάνατο συνεπάγεται την αυτο-κάθαρση της σκέψης. Τα όντα, που εξακολουθούν να ενσαρκώνονται, απέχουν πολύ από την τελειότητα, όπως δείχνουν οι Περιπτώσεις μου. Παρ' όλα αυτά δικαιολογημένα θεωρούμε την ύπαρξή μας στον πνευματικό κόσμο ως Ουτοπική καθώς χαρακτηρίζεται από μία πνευματική συμπαντική αρμονία. Η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, το χιούμορ και η αγάπη είναι τα πρωταρχικά θεμέλια της ζωής μας μετά τη ζωή.

7. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Ο Στίβος του Πεπρωμένου ‚(Michael Newton)

Η Αίθουσα Προβολής των Μελλοντικών Ζωών
Ο χώρος επιλογής της μελλοντικής ζωής φαίνεται σαν μια σφαίρα που περιέχει πεδία με δυνατή και υψηλή συγκέντρωση από ενεργειακές οθόνες, οι οποίες ακτινοβολούν. Οι άνθρωποι αποκαλούν τη διαδικασία αυτή: σάρωση των γραμμών του χρόνου, ενώ οι πιο εξελιγμένοι μου λένε ότι μπορούν να ελέγξουν με το νου τους την ακολουθία των γεγονότων που ξετυλίγονται μπροστά τους. Η ακολουθία των γεγονότων μπορεί, σε κάποιο βαθμό, να ρυθμιστεί με την παύση της δράσης και την τμηματική εξέταση μιας μελλοντικής ζωής που η ψυχή επιθυμεί να εξετάσει πιο προσεκτικά.
Κατά τη διάρκεια της προβολής, οι εικόνες πλησιάζουν και αποτραβιούνται σαν παλιρροϊκό κύμα. Μια γυναίκα χρησιμοποίησε μια εύστοχη παρομοίωση για να εκφράσει τα συναισθήματά της από την εμπειρία, λέγοντας:

«Καθώς ζωντανεύουν οι οθόνες, μοιάζουν με ένα τρισδιάστατο υποβρύχιο ενυδρείο. Όταν κοιτώ μία ζωή είναι σαν να παίρνω βαθιά ανάσα και να βουτάω κάτω από το νερό. Άνθρωποι, τόποι, γεγονότα - τα πάντα πλέουν δίπλα σου μέσα στο αναβόσβημα ενός φλας στα μάτια σου, σαν να πνίγεσαι. Μετά επιστρέφεις ξανά στην επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος που δειγματίζεις μια σκηνή από τη ζωή που σου δείχνουν, αντανακλά το χρόνο που ένα άτομο είναι ικανό να παραμείνει κάτω από το νερό.»

6. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Η Εξελισσόμενη Ψυχή (Michael Newton)‚

Αποφοίτηση
Έρχεται κάποτε η στιγμή στη ζωή της ψυχής, που είναι πια έτοιμη να εγκαταλείψει την κύρια ομάδα της. Η επόμενη Περίπτωση προέρχεται από μία ψυχή η οποία μετά από χιλιάδες χρόνια ενσαρκώσεων στη Γη, κατέκτησε πρόσφατα το επίπεδο III. Η γυναίκα αυτή ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από τις εικόνες αυτού του πρόσφατου γεγονότος στον πνευματικό κόσμο, εικόνες που είδε στο μυαλό της. Στην τρέχουσα ζωή της είναι δασκάλα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

5. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Η Δυναμική των Κοινοτήτων (Michael Newton)

Αδελφές Ψυχές
Ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη συνάντηση με το συμβούλιο των Πρεσβυτέρων παρεμβάλλεται μία περίοδος ανανέωσης για την ψυχή. Ένα ζωτικό κομμάτι της πνευματικής ζωής μεταξύ των ενσαρκώσεων είναι αφιερωμένο στις σχέσεις αλληλοκατανόησης των ψυχών. Έτσι, η εξέλιξή μας ως ψυχές καθίσταται συλλογική υπόθεση. Μέρος της έκφρασης αυτής της συλλογικότητας είναι η σύνδεση που έχουμε με αυτές τις ψυχές σε μία υλική πραγματικότητα, όπως είναι η Γη. Στη διάρκεια των ενσαρκώσεων, η εγγύτητα, που αισθάνονται μεταξύ τους οι ψυχές σε ένα πνευματικό πεδίο, δοκιμάζεται σοβαρά από τις καρμικές προκλήσεις μέσα στα ανθρώπινα σώματα που τις φιλοξενούν.
Έχω ακούσει πολλές συναρπαστικές ιστορίες αγάπης αδελφών ψυχών από προηγούμενες ζωές, οι οποίες διέσχισαν το χώρο και το χρόνο για να ξανασυναντηθούν στην παρούσα ζωή τους, για μία ακόμα φορά. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

Όταν η αγάπη είχε καταντήσει μαρτύριο: από τον φιλήδονο αρχηγό μιας φυλής κατά τη Λίθινη εποχή, ο οποίος έκλεβε σε τακτική βάση την αγαπημένη του πελάτη μου και μετά την επέστρεφε.

Όταν η αγάπη υπέφερε τη στέρηση: από μια γυναίκα, σκλάβα στην αρχαία Ρώμη, που σέρβιρε γεύματα στους μονομάχους και ήταν ερωτευμένη με έναν από αυτούς. Ο αιχμάλωτος πολεμιστής τής εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά του μια νύχτα πριν σκοτωθεί την επόμενη μέρα στην αρένα.

Όταν η αγάπη ήταν βάναυση: από έναν ευγενή, κατά τον Μεσαίωνα, ο οποίος «έπιασε» την κόρη του με τον πελάτη μου στην κρυψώνα όπου συναντιόντουσαν και έβαλε τον σταβλάρχη του να τον μαστιγώσει μέχρι θανάτου στο μπουντρούμι ενός κάστρου.

Όταν η αγάπη ήταν ηρωική: από έναν νιόπαντρο Πολυνήσιο, ο οποίος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει την αγαπημένη του - την πελάτισσά μου - όταν το κανό τους χτυπήθηκε από ξαφνική καταιγίδα, πριν από τρεις αιώνες.

Όταν η αγάπη ήταν θανατηφόρα: από τον πελάτη μου, ένα Γερμανό σύζυγο κατά τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη, ο οποίος μαχαίρωσε τη γυναίκα του σε μια σκηνή ζήλειας εξ αιτίας μιας υποτιθέμενης σχέσης της. Άδικο θύμα των κουτσομπολιών της τοπικής κοινωνίας αυτή, πέθανε διαλαλώντας την αθωότητά της και την αγάπη της αποκλειστικά για εκείνον.

Όταν η αγάπη ήταν ασυγχώρητη: από έναν βετεράνο που επέστρεψε από τον Εμφύλιο, η μοναχική γυναίκα του οποίου - η πελάτισσά μου - είχε παντρευτεί τον αδελφό του ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του.

Όλα τα ζευγάρια που αναφέρονται παραπάνω είναι σήμερα παντρεμένα μεταξύ τους και ευτυχισμένα. Οι δοκιμασίες τους σε κάθε ζωή τούς προετοίμασαν για την επόμενη και ισχυροποίησαν τον δεσμό τους ως αδελφές ψυχές. 

4. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων (Michael Newton)‚



Λίγο μετά την επιστροφή τους στις πνευματικές τους ομάδες, οι ψυχές καλούνται ενώπιον μιας ομάδας σοφών οντοτήτων. Ένα ή δύο επίπεδα πάνω από τους οδηγούς μας, αυτοί οι αναληφθέντες διδάσκαλοι είναι οι πιο εξελιγμένες οντότητες από όσες μπορούν να δουν και να αναγνωρίσουν στον πνευματικό κόσμο οι πελάτες μου που εξακολουθούν να ενσαρκώνονται.
Οι Πρεσβύτεροι συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά μαζί, μοιάζουν με στοργικούς αλλά σταθερούς γονείς, με διευθύνοντες συμβούλους, με δασκάλους που μας ενθαρρύνουν, μας συμβουλεύουν και μας καθοδηγούν. Αυτό που αισθάνονται οι ψυχές απέναντι στο συμβούλιό τους είναι η ευλάβεια. Στην πραγματικότητα, οι ίδιες οι ψυχές είναι οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού τους. Θεωρώ ότι η κριτική των συντρόφων της πνευματικής μας ομάδας, παρ' όλο που ασκείται με χιούμορ, είναι πολύ πιο αιχμηρή από την κριτική οποιουδήποτε συμβουλίου Πρεσβυτέρων.
Οι Πρεσβύτεροι έχουν τον τρόπο ώστε οι ψυχές που εμφανίζονται ενώπιόν τους να νιώθουν ευπρόσδεκτες απ' την πρώτη στιγμή. Μία από τις πιο προφανείς διαφορές μεταξύ μιας αίθουσας δικαστηρίου στη Γη και μιας πνευματικής συνάθροισης μεγάλων διδασκάλων είναι το γεγονός ότι εδώ όλοι επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεπαθητικά. Έτσι, όλοι όσοι παρίστανται γνωρίζουν όλη την αλήθεια για κάθε πτυχή της συμπεριφοράς μας και τις επιλογές μας κατά την τελευταία ζωή. Η παραπλάνηση είναι αδύνατη. Δεν υπάρχει ανάγκη αποδεικτικών στοιχείων, συνηγόρων υπεράσπισης ή ενόρκων. Προκειμένου να μπορέσουν να σχεδιάσουν σωστά το μέλλον μας, οι Πρεσβύτεροι θέλουν να βεβαιωθούν ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις μας και ιδιαίτερα πάνω στους άλλους.

3. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Αποκατάσταση Πνευματικής Ενέργειας (Michael Newton)‚

Η Ενέργεια της Ψυχής
Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ψυχή με φυσικό τρόπο γιατί αυτό θα έθετε όρια σε κάτι που φαίνεται να είναι απεριόριστο. Θεωρώ την ψυχή μία νοήμονα ενέργεια φωτός. Η ενέργεια αυτή φαίνεται να λειτουργεί με τη μορφή δονητικών κυμάτων παρόμοιων με την ηλεκτρομαγνητική δύναμη αλλά χωρίς τους περιορισμούς των φορτισμένων σωματιδίων της ύλης. Η ενέργεια της ψυχής δεν παρουσιάζεται ομοιόμορφη. Όπως και κάθε δακτυλικό αποτύπωμα κάθε ψυχή έχει μία μοναδική ταυτότητα ως προς τον σχηματισμό της, τη σύνθεσή της και τη δονητική κατανομή.
Έχω αποκτήσει την ικανότητα να διακρίνω τις ιδιότητες εξέλιξης της ψυχής από τις αποχρώσεις των χρωμάτων, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν προσδιορίζει τι είναι η ψυχή ως οντότητα.

Μετά από χρόνια ερευνών σχετικών με την αλληλεπίδραση της ψυχής με ποικίλα ανθρώπινα μυαλά σε πολλές ενσαρκώσεις, και την συμπεριφορά της συνεπώς, στον πνευματικό κόσμο, έχω φτάσει στο σημείο να γνωρίζω κάτι από τον πόθο που έχει για την τελειότητα. Αλλά ούτε κι αυτό είναι αρκετό για να μου πει τι είναι η ψυχή. Προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως την ενέργεια της ψυχής, θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της δημιουργίας της και μάλιστα, τη συνειδητότητα της πηγής της. Αυτή είναι μία τελειότητα την οποία δεν μπορώ να γνωρίζω, παρ' όλες τις προσπάθειές μου να ερευνήσω τα μυστήρια της μετά θάνατον ζωής.

2. Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Θάνατος, Θλίψη και Παρηγοριά ‚(Michael Newton)


Άρνηση και Αποδοχή

Η βίωση της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου είναι από τις πιο σκληρές δοκιμασίες της ζωής. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία του πένθους περιλαμβάνει το ξεπέρασμα του αρχικού σοκ, την αντιμετώπιση της άρνησης στη συνέχεια, του θυμού και της κατάθλιψης, και καταλήγει μια μορφή αποδοχής. Τα στάδια των συναισθηματικών αυτών διεργασιών ποικίλουν σε ένταση και η διάρκειά τους κυμαίνεται από κάποιους μήνες μέχρι και χρόνια. Η απώλεια ενός προσώπου με το οποίο είχαμε στενό δεσμό μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια απόγνωση ώστε να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο, από όπου η απόδραση είναι αδύνατη καθώς ο θάνατος μοιάζει αμετάκλητος.
Στη Δυτική κοινωνία, η πεποίθηση της οριστικότητας του θανάτου αποτελεί εμπόδιο για την ίαση. Έχουμε έναν δυναμικό πολιτισμό, βάσει του οποίου η πιθανότητα να χάσουμε την προσωπικότητά μας φαντάζει αδιανόητη. Οι δυναμικές του θανάτου σε μια αγαπημένη οικογένεια μπορούν να παρομοιαστούν με ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο που διασαλεύεται εξαιτίας της απώλειας ενός από τους πρωταγωνιστές του. Ο υπόλοιπος θίασος κλυδωνίζεται από την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο σενάριο. Το τεράστιο αυτό κενό στην ιστορία που άφησε εκείνος που αναχώρησε επηρεάζει τους μελλοντικούς ρόλους των παικτών που έμειναν πίσω. Φυσικά, εδώ υπάρχει μία αντίφαση γιατί όταν οι ψυχές βρίσκονται στον πνευματικό κόσμο και προετοιμάζονται για μία νέα ενσάρκωση, γελούν κάνοντας πρόβες για το νέο μεγάλο θεατρικό έργο που θα ανεβάσουν στη Γη. Γνωρίζουν ότι όλοι οι ρόλοι είναι προσωρινοί.

1.Το Πεπρωμένο Των Ψυχών - Ο Πνευματικός Κόσμος‚ (Michael Newton)


Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος σε ύπνωση περάσει μέσα από τη σκηνή του θανάτου μιας προηγούμενης ζωής και φθάσει στην πύλη του πνευματικού κόσμου, η γέφυρά μου είναι πλήρης. Η συνεχόμενη ύπνωση, η οποία βαθαίνει κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας, ενισχύει την αποσύνδεση των ανθρώπων από το γήινο περιβάλλον τους. Τους έχει, επίσης, ζητηθεί να απαντούν με λεπτομέρειες σε ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με την πνευματική τους ζωή, διαδικασία που διαρκεί δύο ακόμα ώρες.
Όλοι όσοι επανέρχονται από την ύπνωση, έχοντας προηγουμένως επιστρέψει νοερά στο σπίτι τους, έχουν ένα βλέμμα γεμάτο δέος, πολύ βαθύτερο από το αν βίωναν απλώς μία αναδρομή σε προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα, κάποιος μου είπε: «Το πνεύμα έχει μία ποικιλομορφία και μια σύνθετη υγρή ποιότητα, η ερμηνεία του υπερβαίνει τις δυνατότητές μου». Πολλοί προηγούμενοι πελάτες μου, μου γράφουν για το πώς η βίωση της αθανασίας τους άλλαξε τη ζωή τους. Παραθέτω ένα τέτοιο δείγμα:

Καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της βιομηχανίας θεάματος!

Τα Ειδικά εφέ και το CGI (εικόνες από ηλεκτρονικό υπολογιστή ) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη βιομηχανία του θεάματος. Με τα χρόνια, οι τεχνικές έχουν βελτιωθεί. Τώρα, όταν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες χρησιμοποιούν CGI, οι θεατές δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι ...

Ο Ομπάμα και η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ομπάμα 
Ο πρόσφατος λόγος του Ομπάμα, στη Στρατιωτική Ακαδημία του West Point, επιβεβαιώνει απόλυτα την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης, όπως την έχω περιγράψει επανειλημμένα από τη στήλη αυτή. Όπως τόνισε στο λόγο του ο εγκληματίας πολέμου (Λιβύη, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα-δολοφόνοι, Γκουαντάναμο κ.λπ.) και…Νομπελίστας Ειρήνης, «η Αμερική δεν αγωνίζεται απλά για τη σταθερότητα και την απουσία συγκρούσεων, ανεξάρτητα από κόστος. Αγωνίζεται επίσης για μια πιο διαρκή ειρήνη, που μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα της παροχής ευκαιριών και ελευθερίας παντού στο κόσμο».
 Με άλλα λόγια, μια πιο διαρκής ειρήνη μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την παγκόσμια επέκταση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όπου οι ελεύθερες αγορές (κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας) είναι το μαγικό ραβδί που μοιράζει ευκαιρίες και ελευθερία. 

7 σημάδια ότι χρειαζόμαστε ψυχολόγο



Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχοπαθολογικές διαταραχές χρειάζονται ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια. Αλλά από όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα ήπια ψυχολογικά προβλήματα, ποιες είναι αυτές που πραγματικά χρειάζονται ένα ψυχολόγο;

Αν και σίγουρα δεν χρειάζεται σε κάθε φάση θλίψης, στρες ή συγκρούσεων να τρέχουμε στον ψυχολόγο, υπάρχουν κάποια σημάδια που προμηνύουν ότι η βοήθεια του/της θα ήταν πολύ χρήσιμη. Και όσο πιο γρήγορα εντοπίσουμε και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας δυσκολεύει, τόσο λιγότερο χρόνο και ενέργεια θα χρειαστούμε ώστε να το λύσουμε. Τα παρακάτω είναι 7 σημάδια που μας δείχνουν ότι μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια πιο όμορφη και ισορροπημένη ζωή.

Η ανεκτίμητη αξία των συμπτωμάτων


Τα συμπτώματα, ψυχικά και ψυχοσωματικά, μας μεταφέρουν πολύτιμα μηνύματα για το τι είμαστε. Μας λένε πότε κάνουμε κάτι που δεν συμβαδίζει με τις προδιαγραφές μας, μας ωθούν να γίνουμε πιο συνειδητοί για να τα ξεπεράσουμε και, επιπλέον, είναι ο τρόπος που έχει η φύση να μας πει ότι για κάθε παρερμηνεία υπάρχει και το αντίστοιχο τίμημα.

Όσοι έχουν ταλαιπωρηθεί ψυχικά ή ψυχοσωματικά στη ζωή τους, είναι πιθανό κάποια στιγμή να έκαναν την εξής σκέψη: μακάρι το σύμπτωμα (το άγχος, η κατάθλιψη, ο φόβος, τα αισθήματα κατωτερότητας, η ντροπή, οι ενοχές, κ.ά) να εμφανιζόταν νωρίτερα, ή με μεγαλύτερη ένταση, για να το λάμβανα σοβαρά υπόψη μου και να έκανα κάτι γι? αυτό. Όσο πιο νωρίς λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το μήνυμα που μας στέλνουν τα συμπτώματα, τόσο γρηγορότερα μπορούμε να ανακόψουμε τη διαδικασία ανατροφοδότησής τους και τόσο πιο εύκολο είναι να απαλλαγούμε από αυτά. Δυστυχώς όμως, συνήθως τα λαμβάνουμε υπόψη μας όταν το υπόβαθρο που είναι υπεύθυνο για την εμφάνισή τους έχει δυναμώσει αρκετά και τα συμπτώματα έχουν γίνει πια λίγο-πολύ ανυπόφορα.

Γιατί έχουμε 5 δάχτυλα σε κάθε χέρι και όχι 4 ή 6;-ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;


Κοιτάζοντας τα χέρια και τα πόδια μας, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί έχουμε ακριβώς πέντε δάχτυλα σε κάθε άκρο; Οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται με 10 δάχτυλα στα πόδια και 10 δάχτυλα στα χέρια τους.
Γιατί όμως;Σε κάθε γενιά, συμβαίνει μια μετάλλαξη, αν κάτι είναι χρήσιμο, μεταφέρεται στην επόμενη γενιά. Αυτό εξηγεί την παρουσία ενός άνδρα με 10 δάκτυλα στα χέρια και 10 στα πόδια – είναι ο αριθμός πιο βολικός για τον άνθρωπο.

Μόνο αν κουραστείς από σένα, θα σωθείς…

Μέσα βαθιά σε κάθε άνθρωπο υπάρχει το απόλυτα επαρκές πρόσωπο.
Που είναι ολοκληρωμένο, γι αυτό χωρίς συγκρούσεις, χωρίς αιτήματα κι ανάγκη για επιτεύγματα.
Ο αγώνας για επιτεύγματα έχει σαν αφετηρία την βιωμένη αίσθηση της απόσχισης μας απ’ αυτό το συμπαγές πρόσωπο.
Είναι απότοκος της αίσθησης ανεπάρκειας, που αυτή η απόσχιση έχει προκαλέσει.
Η ανάγκη για συνεχή επιτεύγματα είναι μια προσπάθεια απ την μια να αποκατασταθεί το επίφοβο αίσθημα της ανεπάρκειας μας, και η επακόλουθη ενοχή μας γι’ αυτήν.
Κι απ’ την άλλη, να μην μείνει κανείς μόνος κι αντιμέτωπος με την αίσθηση αδυναμίας που η ανεπάρκεια του προκαλεί.

Πώς να κερδίσετε κάθε επιχειρηματολογία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης
Θα επιχειρήσουμε εδώ να βρούμε τεχνάσματα για να βγαίνουμε από πάνω σε κάθε διαφωνία που μπορεί να συμμετέχουμε και να βγούμε από τη δύσκολη θέση όταν δεν έχουμε γνώσεις ή ικανότητες για να υπερασπιστούμε τη γνώμη μας, ή να σώζουμε την υπόληψή μας όταν συνειδητοποιούμε ότι ο αντίπαλός μας είναι ανώτερος σε ρητορικά χαρίσματα και πρόκειται να κερδίσει. Σημασία λοιπόν δεν έχει αν έχουμε δίκιο ή όχι. Σημασία έχει η εξόντωση του αντιπάλου και η υπεροχή της δικιάς μας θέσης, πάση θυσία. Προσοχή όμως: τα περισσότερα από τα παρακάτω τεχνάσματα (αν όχι όλα) δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα στο να αλλάξουν τη γνώμη του αντιπάλου μας, αλλά να αποπροσανατολίσουν το ακροατήριο και να το πείσουν ότι εφόσον αυτός έχει γελοιοποιηθεί από εμάς, εμείς πρέπει να έχουμε τη σωστή άποψη στο εν λόγω θέμα.
Δεν χρειάζονται παρεκτροπές, αρκεί η τήρηση λίγων απλών κανόνων
Δεν χρειάζονται παρεκτροπές, αρκεί η τήρηση λίγων απλών κανόνων

Ένα γράμμα για σένα που νοιώθεις μόνος…

Ένα γράμμα για σένα που νοιώθεις μόνος…

Της ΕΛΛΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Μοναξιά δεν είναι να είσαι μόνος αλλά να νοιώθεις μόνος. Μπορεί ακόμα να βρίσκεσαι ανάμεσα σε κόσμο και το μόνο που να αισθάνεσαι να είναι η φασαρία. Όλοι περάσαμε ή περνάμε από αυτό το στάδιο. Το στάδιο του τοίχου όπως θα το ‘λεγα. Ιδιαίτερα, όταν αισθάνεσαι την προδοσία και τη μαχαιριά πίσω από την πλάτη σου, τα συναισθήματα είναι ακόμα πιο έντονα. Η πλάτη ακούει ακόμα και τους ψίθυρους που η ακοή αδυνατεί.
Κάτι τέτοιες στιγμές νοιώθεις πως ακόμα και ο Ίδιος ο Θεός σε εγκαταλείπει. Το πιο ανθρώπινο συναίσθημα. Ακόμα και ο ίδιος, ο Χριστός επάνω στο Σταυρό, φώναξε γεμάτος πόνο « Θεέ μου, Θεέ μου, ίνατί με έγκατέλιπες» (Θεέ μου, Θεέ μου γιατί με εγκατέλειψες;)

Νίκες και Ήττες


407px-Paris.louvre.winged.500pix
Νίκες και Ήττες  στο σημείο της αδράνειας
Νίκη ήταν θεά της ελληνικής μυθολογίας που προσωποιούσε τη δόξα του ελληνικού πολιτισμού. Ήταν κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα, ενώ είχε αδέρφια της το Κράτος, το Ζήλο και τη Βία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν επικράτησε η λατρεία του Δία ως αρχηγού των θεών, η Νίκη και τα αδέρφια της έγιναν ακόλουθοί του. Σύμφωνα με άλλο μύθο, η Στύγα πρόσφερε τα παιδιά της ως συμμάχους του Δία κατά την Τιτανομαχία. Ήταν ο ηνίοχος των θεών, όπως συχνά απεικονίζεται. Συχνά επίσης εμφανίζεται με φτερά, σε αντίθεση με άλλες γυναικείες θεότητες, οι οποίες ήδη κατά την κλασσική περίοδο εμφανίζονταν χωρίς φτερά. Στα ρωμαϊκά χρόνια ονομαζόταν Βικτόρια.ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Το σημείο του βολέματος
Ποιο είναι το σημείο του βολέματος, το σημείο  της ήττας ανθρώπων και λαών;

Filedrop : Ασύρματη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών και κινητών


Η καλύτερη εφαρμογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή για την μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών αλλά και μεταξύ υπολογιστών και κινητών. 

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να θέλετε να μεταφέρετε αρχεία ασύρματα από τον ένα υπολογιστή στον άλλο  η από τον υπολογιστή σε ένα κινητό τηλέφωνο ή και μεταξύ δύο κινητών και προβληματίζεστε με τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε κάθε φορά για να το επιτύχετε, αυτό μέχρι σήμερα αφού με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από τον ένα υπολογιστή στον άλλο ή από τον υπολογιστή σας σε IPhone ή από IPhone στον υπολογιστή σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμμία απολύτως ρύθμιση.

Στην αναγκαστική απουσία του Μάνου Σέργιου από την ενδεκάδα, απέδωσε την ήττα της Εθνικής από την Κολομβία, ο Φερνάντο Σάντος!

manos.sergio
Στην αναγκαστική απουσία από την ενδεκάδα, της φετινής έκπληξης της Εθνικής Ελλάδος που ακούει στο όνομα Μάνος Σέργιο, απέδωσε εξ’ ολοκλήρου την χθεσινή ήττα της Εθνικής μας από τους Κολομβιανούς με 3-0, ο Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά μετά τη λήξη του ματς.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο 33χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής της ΑΠΕ Αντιρρίου Μάνος Σέργιο,στα μαγικά πόδια και στην κοφτερή μύτη του οποίου έχει στηθεί κυριολεκτικά όλο το σύστημα παιχνιδιού που έχει αποφασίσει να εφαρμόζει στους αγώνες του Μουντιάλ ο Σάντοςαναγκάστηκε δυστυχώς το Σάββατο το πρωί να επιστρέψει προσωρινά στην Ελλάδα (για λίγες μόνο ημέρες) προκειμένου να συμμετάσχει εκτάκτως σε μία νέα διαφημιστική καμπάνια της Τράπεζας Πειραιώς.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (Βίντεο)


Στο Α' μέρος του επεισοδίου παρουσιάζονται μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν ευρέως, όπως η Δραματοθεραπεία, η Ύπνωση, το Ψυχόδραμα. Η Δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά μέσα της τέχνης, με σκοπό να βοηθήσει ένα άτομο να αναπτυχθεί προσωπικά, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Επιπλέον, αποτελεί εργαλείο εκπαίδευσης, εργαλείο δημιουργικότητας, εργαλείο προετοιμασίας. Η Ύπνωση είναι η φυσική ικανότητα του ανθρώπου να στρέφει το ενδιαφέρον του προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό του κόσμο, προς τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τα βιώματά του. Είναι, δηλαδή, μια εσωτερική αναζήτηση.

Πρωτοφανές : 13 αεροσκάφη εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τα ραντάρ στην καρδιά της Ευρώπης


Επιτρέπεται η δημοσίευση με την αναφορά του ονόματος του μπλογκ (όχι με τη λέξη ΠΗΓΗ) και με ενεργό λινκ...κάτι που κάνουμε κι εμείς.

plane.si

Συνολικά 13 αεροσκάφη εξαφανίστηκαν ξαφνικά  από τα ραντάρ για περίπου 25 λεπτά δύο φορές πάνω από την Αυστρία και τις γειτονικές χώρες, δήλωσε η υπηρεσία παρακολούθησης της ασφάλειας των πτήσεων της Αυστρίας, , καλώντας την ΕΕ να διεξάγει έρευνα γι'αυτά τα "άνευ προηγουμένου" περιστατικά. 

Οι πτήσεις εξαφανίστηκαν από τις οθόνες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Αυστρία στις 5 Ιουνίου και 10 Ιουνίου για 25 λεπτά κάθε φορά, δήλωσε την Πέμπτη ο Marcus Pohanka της Austro Control, υπεύθυνος οργάνωσης της ασφάλειας των πτήσεων της Αυστρίας - . 

Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας σε γειτονικές περιοχές της Γερμανίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας ανέφερε επίσης παρόμοια προβλήματα. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα