Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Υπάρχουν πολλοί εξωγήινοι πολιτισμοί σύμφωνα με επιστήμονες




Ο γαλαξίας μας πρέπει να σφύζει από εξωγήινη ζωή, δήλωσαν δύο διακεκριμένοι Αμερικανοί αστρονόμοι ενώπιον μιας Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν «πολλοί εξελιγμένοι πολιτισμοί στο σύμπαν».
Ο Διευθυντής του προγράμματος SETI για αναζήτηση νοήμονος ζωής στο σύμπαν (SETI: Search for Extra-Terrestrial Intelligence) του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Δρ Dan Werthimer, καθώς και ο γνωστός αστρονόμος του SETI Δρ Seth Shostak δήλωσαν ενώπιον της Επιτροπής για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία του Αμερικανικού Κογκρέσου, ότι «θα ήταν πολύ παράξενο εάν ήμασταν μόνοι στο σύμπαν».

Βότανα κατά της εμμηνόπαυσης


Αρκετές γυναίκες αναζητούν ασφαλείς επιλογές από τη φύση
Η φαρμακευτική αντιμετώπιση με υποκατάσταση ορμονών, πολλές φορές επιφέρει συμπτώματα έντονα και δυσάρεστα, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας


Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν εναλλακτικές και συγχρόνως ασφαλείς επιλογές της φύσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, πέραν της φαρμακευτικής θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (hormone replacement therapy). Αυτό συμβαίνει γιατί η φαρμακευτική αντιμετώπιση με υποκατάσταση ορμονών, πολλές φορές επιφέρει συμπτώματα έντονα και δυσάρεστα, τα οποία είναι ικανά να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα ζωής μιας γυναίκας.

Κλιμακτήριος σε τρία στάδια

Ο “περίπατος” του Άσαντ και το τέλος του μύθου (των ΗΠΑ)

Bashar-al-Assad-Syria
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι δικές μας γενιές, πιθανότατα και… οι προηγούμενες, μεγάλωσαν με το ιστορικό-φετίχ της παντοδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών σε επίπεδο δυνατότητας χειραγώγησης των εξελίξεων στον πλανήτη, ειδικά μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.
Στο παραπάνω φετίχ άλλωστε στηρίχτηκαν… πολιτικές καριέρες, σε διεθνές επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα, με τους πρωταγωνιστές κάθε ιστορίας να προσδοκούν από τη δύναμη πέραν του Ατλαντικού να επέμβει και να δρομολογήσει εξελίξεις, χωρίς τις περισσότερες φορές οι άμεσα ενδιαφερόμενες κοινωνίες να αντιλαμβάνονται το “σενάριο”.
Η 3η Ιουνίου του 2014, σηματοδοτεί εμβληματικά τον επίλογο αυτής της ιστορικής ανορθογραφίας. Οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη Συρία, μετά από τρία χρόνια εμφυλίου πολέμου, με τον Μπαράρ αλ Άσαντ να κάνει… περίπατο, όπως ακριβώς συμβαίνει τους τελευταίους μήνες και στο πεδίο των μαχών, συμβολίζει εμβληματικά την πιο εκκωφαντική ήττα της αμερικανικής διπλωματίας.

8 (σίγουροι) τρόποι για να καταστρέψετε τα παιδιά σας!

8 (σίγουροι) τρόποι για να καταστρέψετε τα παιδιά σας!


Είναι οι λάθος τρόποι που μας επισημαίνουν πέντε ειδικοί, ώστε να τους αποφύγουμε!
1. Απειλείτε το παιδί ότι θα το εγκαταλείψετε 
Έχει συμβεί σε όλους μας. Φτάνει η ώρα να φύγετε από το πάρκο και τα παιδιά τρέχουν, κρύβονται, και γενικά αρνούνται να φύγουν. Η τακτική αυτή του εκβιασμού, λέει ο δόκτωρ L. Alan Sroufe, καθηγητής ψυχολογίας στο University of Minnesota’s Institute of Child Development, μας φαίνεται κάποιες φορές πολύ «δελεαστική» για να συμμορφωθούν αλλά θυμηθείτε ότι η απειλή της εγκατάλειψης είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα παιδιά. Η αίσθηση του δεσίματος με τους γονείς, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ανάπτυξη του παιδιού, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια. Η απειλή εγκατάλειψης, ακόμα και με φαινομενικά ανάλαφρο τρόπο, μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια της ασφάλειας που αντιπροσωπεύετε στα μάτια του. Έτσι, την επόμενη φορά προσπαθήσετε με απλά λόγια να του εξηγήσετε πως έχει η κατάσταση. Αν ήρθε η ώρα να φύγετε από το πάρκο, προετοιμάστε το πρώτα, δεδομένου ότι οι απότομες αλλαγές είναι δύσκολες για τα παιδιά. Στη συνέχεια υπενθυμίστε το κάθε λεπτό που περνάει, έτσι ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά. 

Ρόδος: Χωρίς Περιβάλλον δεν υπάρχει ανάπτυξη

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας θυμίζει την ανάγκη να σκεπτόμαστε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά να δρούμε στον τόπο μας.
Σήμερα 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και για ακόμα μια φορά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τελικά αυτό που μετράει είναι να σκεπτόμαστε παγκόσμια αλλά να δρούμε τοπικά. Αυτή η τοπική δράση είναι που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του περιβάλλοντος, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας αλλά και να φέρει ευημερία στον τόπο.
Ως Οικολογικά Ροδιακά δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια αφού μετά και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών βλέπουμε ότι λίγο πολύ οι ίδιοι άνθρωποι θα διαχειριστούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα για την επόμενη πενταετία. Επομένως θα κυριαρχήσουν οι ίδιες αντιλήψεις και η ίδια στάση απέναντι σ’ αυτά τα θέματα και βέβαια θα επικρατήσουν για άλλη μια φορά οι πρακτικές του παρελθόντος.
Για να μην μας αποκαλέσουν κακοπροαίρετους αναφέρουμε ενδεικτικά το γεγονός ότι οι εκλεγμένες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, με την εξαίρεση των παρατάξεων Υψηλάντη και Πότσου, δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο των Οικολογικών Ροδιακών για το περιβάλλον. Ούτε όμως στα προγράμματά τους υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια για τα καυτά τουλάχιστον ζητήματα του περιβάλλοντος, παρά μόνο γενικότητες και αοριστολογίες.

Ο Πνιγμός που δε μοιάζει με Πνιγμό..


pnigmos1
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο πνιγμός στο νερό δε μοιάζει καθόλου με την εικόνα που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας. Στις ταινίες οι άνθρωποι που πνίγονται στη θάλασσα για παράδειγμα, εμφανίζονται να κάνουν φασαρία πετώντας νερά, κουνώντας χέρια-πόδια και ουρλιάζοντας.
Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο πνιγμός είναι ιδιαίτερα σιωπηλός και ύπουλος.
Ο Dr F. Pia, περιέγραψε πρώτος την “Ενστικτώδη Αντίδραση Πνιγμού”, ένα είδος αυτόνομης (ανεξάρτητης δηλαδή από τη θέληση μας) αντίδρασης του οργάνισμου όταν δεν μπορεί να κρατηθεί πάνω από την επιφάνεια του νερού. Σε ελέυθερη μετάφραση, ο ίδιος περιγράφει την αντίδραση αυτή ως εξής:
1. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις το άτομο που πνίγεται ΔΕΝ είναι σε θέση να καλέσει βοήθεια. Το αναπνευστικό σύστημα είναι φτιαγμένο πρωτίστως για να αναπνέουμε. Πρέπει να μπορούμε να πάρουμε ανάσες για να ακολουθήσουν οι ήχοι.

Ψυχολογία & Σκύλος


skylos
Σίγουρα όσοι έχετε σκυλιά, ξέρετε πως επηρεάζει ένα κατοικίδιο την ψυχολογία σου, την συμπεριφορά σου αλλά και τα συναισθήματά σου. Σ’αυτό το άρθρο όμως θα κάνουμε πιο συγκεριμένες αυτές τις αλλαγές.
Αρχικά, η ζωή μας με το σκυλί, μας μειώνει τα επίπεδα άγχους μας καθώς εστιάζουμε αρκετές φορές πλέον σε κάποιον άλλον (το σκυλί μας) κατά την διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να αποσυμπιεζόμαστε απ” όλες τις έννοιες μας και η φροντίδα/ το παιχνίδι μαζί του μας χαλαρώνει.
Στην συνέχεια, παρατηρούμε ότι όλο και λιγότερα καταθλιπτικά επεισόδια εμφανίζονται στους ιδιοκτήτες σκύλων μιάς και η καθημερινότητα μαζί τους θεωρείται αγχολιτικό συστατικό και τα συναισθήματα κατάθλιψης μειώνονται όταν μέσα στην ημέρα γελάμε με τα παιδιάστικα καμώματά τους. Επίσης , το σκυλί μας μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη συντροφικότητα και τα συμπτώματα μελαγχολίας ή μοναξιάς να μειωθούν δραματικά , ενώ παράλληλα η ύπαρξη ενός σκύλου μπορεί να θεωρηθεί και ως θεραπευτικό κίνητρο και να ενεργοποιήσει τα μέλη της οικογένειας.

Οι εποχές έτσι περνούσαν…


.

Οι εποχές έτσι περνούσαν,
πουλιά διαβατάρικα,
των ουρανών εραστές,
χρονοτριβές ανούσιες δε δέχονταν
κι οι ανθρώπινες ψυχές κλεισμένες,
απ’ τα μικράτα τους αμπαρωμένες,
πρόωρα γερασμένες,
το πίστευαν πως ζούσαν…
πίσω απ’ των παραθυριών τις σιδεριές,
πίσω από τζάμια ανθεκτικά…

“Τρομακτικό πλάσμα βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα” (Vid) ;;


mqdefault
Μια ακόμη ανοησία που δημοσιεύεται ακόμη στα γνωστά site με τους πηχαίους και παραπλανητικούς τίτλους και το ανόητο ή καθόλου περιεχόμενο. Στο συγκεκριμένο ισχυρίζονται ότι “Σοκ προκαλεί το τρομακτικό πλάσμα που βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο φίδι που το κεφάλι του ισούται σχεδόν με το μισό άρμα μάχης Μ1Α1 Αbrams”.
Κάποιοι μάλιστα μεγεθύνουν το παραμύθι και διαδίδουν για ένα φίδι που σκότωσε 320 τουρίστες και 125 δύτες στην Αίγυπτο!
Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε αν ένα τεράστιο φίδι ήταν πράγματι υπεύθυνο για θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων, θα ήταν πρώτο θέμα σ όλα τα ΜΜΕ.

Η αφύπνιση δεν έχει μυστικά, έχει μόνο απλή συνειδητοποίηση... Και αυτή η συνειδητοποίηση αλλάζει τους μαγνητισμούς της Καρδιάς...

Να ζει κάθε στιγμή ξύπνιος είναι πραγματικά μια κουραστική κατάσταση, για έναν φυσικό άνθρωπο, ενόσω τον έχουν μάθει να κοιμάται...
Είναι μια παρόμοια κατάσταση με αυτό το μεσοδιάστημα που προσπαθείς να ανανήψεις από την επήρεια της νάρκωσης...
Δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα, ούτε τις κινήσεις σου, ούτε τις σκέψεις σου, ούτε τα αισθήματά σου, όμως ζεις...

Η κατάσταση αυτή που ζει ένας φυσικός άνθρωπος είναι ίδια με την κατάσταση που βιώνει ένας άνθρωπος που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.. . Ένα παράδειγμα γι' αυτό είναι οι γερμανοί, που ζούσαν υπό την επήρεια του χίτλερ...

Εμφυτεύουν μέσα στον εγκέφαλο κάποιες ιδέες και μέσω της πειθούς και του φόβου, μέσω της τιμωρίας και της επιβράβευσης, μπλοκάρουν τις φυσιολογικές ιδιότητες της νόησης, έτσι ώστε να βρίσκεται ο άνθρωπος διαρκώς υπό την επήρεια του μαγνητισμού αυτών των ιδεών...     Είναι μία ψυχοτεχνική μέθοδος αυτή που επιδρά απ' ευθείας στην βούλησή του…                                                             Και όταν η βούληση του ανθρώπου είναι υπό την επήρεια των εμφυτευμένων ιδεών, τότε η συνείδησή του κοιμάται...

Αυτό σημαίνει ο προγραμματισμός...
Το να μην έχεις δική σου βούληση, το να κάνεις άλλα πράγματα από αυτά που θέλεις, σαν να σε κινεί ένας γιγάντιος εγκέφαλος έξω από εσένα, σημαίνει ότι έχουν μπλοκάρει οι νοητικές λειτουργίες σου και δεν μπορείς να σκεφτείς παραπάνω ή διαφορετικά από αυτό που σε έχουν προγραμματίσει...
Είναι εύκολο με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν τις κινήσεις σου, τις σκέψεις σου και τα αισθήματά σου...

Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς, προγραμματισμένοι κι αυτοί, εντάσσουν στον προγραμματισμό και τα παιδιά τους και τα παιδιά τους εντάσσουν τα δικά τους παιδιά και πάει λέγοντας...

Αυτό που χρειάζεται ο φυσικός άνθρωπος να αντιληφθεί, είναι ακριβώς ότι δεν έχει ελεύθερη βούληση, όταν ο νους υποκινείται από προγραμματισμένες ιδέες. Ο νους τότε μπορεί να ελέγχει τα πάντα, τις κινήσεις σου, τις ιδέες σου, τα αισθήματά σου, ώστε να μην ξεφύγεις από τον προγραμματισμό σου... Μπλοκάρει κάθε διάθεση μιας υγιούς αυτοπειθαρχίας και αντίστασης, κάθε καλοπροαίρετη πρόθεση, που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και  μας  περιορίζει σ' αυτό το προγραμματισμένο πλαίσιο ιδεών, μειώνοντάς μας και την αντιληπτική μας ικανότητα, καθώς και το βίωμα της εμπειρίας μας στον φυσικό κόσμο.

Όταν ξεκινάει η αφυπνιστική διαδικασία, οι άνθρωποι έχουν ήδη αντιληφθεί ότι υπάρχει κάτι που τους περιορίζει και τους κάνει να πονάνε... Αν δεν το έχουν αντιληφθεί αυτό, ποτέ δεν θα ξεκινήσουν την αφυπνιστική διαδικασία... Η εξέλιξή τους θα είναι αργή και μεθοδική, με βάση τον τροχό των ενσαρκώσεων.. .Όλα εξελίσσονται μέσα στο σύμπαν.. .Όμως είναι καλό να το καταλάβουμε αυτό ολοκληρωτικά, για να μην έχουμε προσδοκίες από τους άλλους... Δεν αφυπνίζεται κανείς, επειδή το θέλουμε εμείς... Δεν μπορεί να το κάνει!

Το μοντέλο του προγραμματισμού είναι ίδιο, απλά διαμορφώνεται διαφορετικά για τον κάθε λαό και την κάθε οικογένεια, ανάλογα με το ήθος, τα έθιμα, την μόρφωση και τα βιώματα των γονέων...

Τα κύματα εξέλιξης που έχουν διαφοροποιήσει παγκόσμια την ανθρωπότητα αφορούν ολόκληρες γενιές... Αυτό  σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να αντισταθούν στον προγραμματισμό τους και παρέσυραν μαζί τους και ένα μεγάλο σύνολο, ικανό να διαμορφώσει τα επόμενα εξελικτικά βήματα της ανθρωπότητας...
Ένα τέτοιο κύμα ήταν και οι χίπις...
Οι γενιές από τους χίπις και μετά διαμόρφωσαν έναν νέο τρόπο ζωής, που κι αυτός στο τέλος εντάχθηκε μέσα στον προγραμματισμό των γενεών και τους έδωσε μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας, αλλά ήταν απλά μια αίσθηση...

Επανερχόμαστε στο σήμερα... και συγκεκριμένα στον καθένα από εμάς, που προσπαθεί να αφυπνίσει την συνείδησή του και να βγει από αυτόν τον προγραμματισμό... Να πάρει πίσω την δύναμή του και να διευρύνει την αντίληψή του, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη Συνείδηση...
Καταλαβαίνουμε  ίσως τώρα καλύτερα, με τι χρειάζεται να κάνουμε μάχη...  Τι είναι αυτό που μας ελέγχει, τι είναι αυτό που φαίνεται πιο δυνατό από εμάς, ώστε να κάνουμε άλλα πράγματα από αυτά που αληθινά θέλουμε…
Ο προγραμματισμός έχει περιορίσει τον αληθινό μας Εαυτό, έχει περιορίσει τον αυθορμητισμό μας, την αληθινή μας Φύση και την νόηση μας...
Ο προγραμματισμός βασίζεται στις εξής ιδιότητες...
Εμφύτευση ιδεών και διατήρηση τους μέσα από τις ψυχικές τεχνικές "πειθώ- φόβος- τιμωρία- επιβράβευση"
Σε όλη την διάρκεια της ζωής του ο φυσικός άνθρωπος παλεύει μέσα σ' αυτό το πλαίσιο των ψυχικών τεχνικών, με τους δαίμονές του, αδύναμος και ανήμπορος να αυτοπειθαρχήσει στην βούλησή του...

Ο προγραμματισμός αυτός, επειδή ακριβώς αφορά ψυχικές τεχνικές, δημιουργεί και ασυνείδητα πρότυπα, που ελέγχουν κάθε διάθεση θεραπείας της Ψυχής και του αληθινού μας Εαυτού...
Ο αληθινός μας Εαυτός είναι εκείνος που ζει μέσα σε ένα προγραμματισμένο πλαίσιο που τον έχει περιορίσει από το να μπορεί να εκφράζεται αληθινά και να είναι αυθόρμητος με την Ζωή.. .Ο αληθινός μας Εαυτός δεν διαχωρίζει την Ζωή σε αρνητικά ή θετικά βιώματα, αγαπά, προσφέρει και επικοινωνεί, αποδέχεται τα αισθήματά του χωρίς επίκριση και τους επιτρέπει να υπάρχουν, είναι εκφραστικός και δημιουργικός, παίζει και διασκεδάζει, λυπάται και χαίρεται με έναν αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο...

Εμείς κατά την αφυπνιστική διαδικασία με αυτόν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή, αλλά μας εμποδίζει ο προγραμματισμός μας... Αυτές οι εμφυτευμένες ιδέες που έχουν περιορίσει την αντίληψή μας και την νοητική μας λειτουργία, χρειάζονται κόπο και προσπάθεια για να παραβλεφθούν, χρειάζονται καθημερινή επαγρύπνηση και αυτοπειθαρχία...                                                                                         Να ξεπεράσουμε αυτό το πλαίσιο της ψυχικής τεχνικής "πειθώ- φόβος- τιμωρία- επιβράβευση" που δημιουργεί και την μηχανιστική κίνηση της ζωής, είναι μια καθημερινή μάχη του «μαθητή», μέχρι να απομαγνητίσει κάθε ίχνος προγραμματισμού μέσα του και να αφήσει τον αληθινό του Εαυτό να ζήσει όπως Είναι...
Ο αληθινός δάσκαλος είναι μέσα μας… Όσοι έχουν τον ρόλο του δασκάλου στην ζωή μας, δεν είναι εκλεκτοί, είναι απλά ξύπνιοι (ή όφειλαν να είναι) και αυτό χρειάζεται ο καθένας μας να το αξιολογήσει, όταν εντάσσει νέες διδασκαλίες-δόγματα στην καθημερινότητά του…

Η αφύπνιση δεν έχει μυστικά, έχει μόνο απλή συνειδητοποίηση...
Και αυτή η συνειδητοποίηση αλλάζει τους μαγνητισμούς της Καρδιάς...

είναι τόσο απλό... Το πολύπλοκο είναι ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να είναι ξύπνιοι, γιατί απλά δεν θέλουν να καταλάβουν ότι κοιμούνται...
Θυμήσου πως είναι να κοιμάσαι και κάποιος να έρχεται να σε ξυπνήσει...   και εσύ δεν θέλεις και τον βρίζεις, αντιστέκεσαι, παρακαλάς να σε αφήσει λίγο ακόμα... Τα βλέφαρα δεν ανοίγουν, ο ύπνος σε μαγνητίζει και αντιδράς, χωρίς να μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου...
Και αυτός που έρχεται να σε ξυπνήσει βιώνει την ασυνειδησία σου... Φυσικά όταν κοιμόμαστε δεν έχουμε συνείδηση του τι κάνουμε…
Αυτός όμως δεν είναι ο έξυπνος και σοφός της υπόθεσης... Είναι απλά αυτός που είναι ξύπνιος... που πρόλαβε και ξύπνησε πριν από εσένα και είναι πιο μπροστά στο μονοπάτι του…

Ο Τζαλ Κουλ μας λέει… <<<είμαι ένας αδελφός σας που έχει ταξιδέψει λίγο μακρύτερα στην Ατραπό, από τον μέσο μαθητή και επομένως έχω επιφορτιστεί με πιο μεγάλες ευθύνες. Είμαι κάποιος που έχει αγωνιστεί και που πολεμώντας έχει διανοίξει τον δρόμο του μέσα σε ευρύτερα όρια φωτός από αυτόν που θα διαβάσει αυτό το άρθρο και γι’ αυτό οφείλω να ενεργήσω σαν μεταβιβαστής του φωτός, αδιάφορο ποιο θα είναι το τίμημα…
…Σας έχω πει πολλά, ταυτόχρονα όμως δεν σας έχω πει τίποτα που θα σας έκανε να μου προσφέρετε την τυφλή εκείνη υπακοή και την ανόητη αφοσίωση που ο συναισθηματικός υποψήφιος προσφέρει στον δάσκαλό του, με τον οποίο είναι ανίκανος να έρθει σε επαφή… Ούτε θα έρθει σ’ αυτήν την ποθητή επαφή, αν δεν έχει μετουσιώσει την συναισθηματική αφοσίωση σε ανιδιοτελή υπηρεσία στην ανθρωπότητα και όχι στον δάσκαλο...>>>
(Εσωτέρα Θεραπευτική)

Ας το έχουμε κατά νου, όταν, στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε στο μονοπάτι μας, υιοθετούμε νέα δόγματα, για να αντικαταστήσουν τα παλιά…
Να έχουμε ευγνωμοσύνη και κυρίως διάκριση για το τι σημαίνει "προχωράω στο μονοπάτι μου" από το "φαντάζομαι ότι προχωράω στο μονοπάτι μου",  όταν ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις θεωριών και δογμάτων...

Κάθε δρόμος είναι ορισμένος να μας φτάσει εκεί που θέλουμε... «όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω»... ή απλά «κάνω κύκλους γύρω από ένα συγκεκριμένο περιβάλλον που έμαθα να κινούμαι με ασφάλεια»…
Η ελευθερία στο να κινηθώ προς όποια κατεύθυνση θέλω, χωρίς  φόβο, σημαίνει ότι έχω ξεκαθαρίσει και με τις ψυχικές τεχνικές της τιμωρίας και της επιβράβευσης… Και όταν έχω ξεκαθαρίσει με αυτές τις ψυχικές τεχνικές, τότε κανένας δεν μπορεί να με πείσει να κάνω κάτι που δεν είναι μέσα στην βούλησή μου, μα και την ευθύνη μου…

Καλημέρα <3 <3 <3



Να ζει κάθε στιγμή ξύπνιος είναι πραγματικά μια κουραστική κατάσταση, για έναν φυσικό άνθρωπο, ενόσω τον έχουν μάθει να κοιμάται...
Είναι μια παρόμοια κατάσταση με αυτό το μεσοδιάστημα που προσπαθείς να ανανήψεις από την επήρεια της νάρκωσης...
Δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα, ούτε τις κινήσεις σου, ούτε τις σκέψεις σου, ούτε τα αισθήματά σου, όμως ζεις...
Η κατάσταση αυτή που ζει ένας φυσικός άνθρωπος είναι ίδια με την κατάσταση που βιώνει ένας άνθρωπος που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.. . Ένα παράδειγμα γι' αυτό είναι οι γερμανοί, που ζούσαν υπό την επήρεια του χίτλερ...
Εμφυτεύουν μέσα στον εγκέφαλο κάποιες ιδέες και μέσω της πειθούς και του φόβου, μέσω της τιμωρίας και της επιβράβευσης, μπλοκάρουν τις φυσιολογικές ιδιότητες της νόησης, έτσι ώστε να βρίσκεται ο άνθρωπος διαρκώς υπό την επήρεια του μαγνητισμού αυτών των ιδεών... Είναι μία ψυχοτεχνική μέθοδος αυτή που επιδρά απ' ευθείας στην βούλησή του… Και όταν η βούληση του ανθρώπου είναι υπό την επήρεια των εμφυτευμένων ιδεών, τότε η συνείδησή του κοιμάται...

Κλείνει εσπευσμένα η Βουλή



Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο η κυβέρνηση προχωρά εσπευσμένα σε λήξη της παρούσας συνόδου της Βουλής.

Ως εκ τούτου αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΘΩ...




Από μικρός, ό,τι ήθελα να προστατέψω από τους άλλους, ό,τι φοβόμουν να χάσω, το’χωνα σ’ έναν λάκκο στον παιδότοπό μου και το σκέπαζα με χώμα.

Κάθε λάκκος είχε κι από έναν φόβο μου.

Κάποτε, σκέφτηκα να ξεθάψω μερικούς, να δω αν μπορούσα να τους αντικρύσω στα ίσα, αλλά δεν το’ κανα. Αντίθετα, πρόσθεσα κι άλλο χώμα, ώσπου σχηματίστηκε εκεί ένα μικρό βουναλάκι, στην κορυφή του οποίου φύτεψα βολβούς διαφόρων λουλουδιών.

Ήρθε, τότε, καιρός που άνθισαν όλοι μαζί, οι φόβοι μου. Και προσκαλούσα στον παιδότοπο φίλους και φίλες να τους δείξω πόσο όμορφοι είναι όταν τους έχεις θαμμένους.

Σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος ? Μέρος δεύτερο




Βρέχει στεναχώριες τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, ας αναλογιστούμε το γιατί, εκεί μέσα στην αναζήτηση των γιατί, θα δείτε και σκέψεις, συναισθήματα αλλά κυρίως λόγια εχθρικά προς 
κυβερνήσεις, αφεντικά, συντρόφους, πεθερές, φίλες, φίλους κλπ… 

Η κατεύθυνση δεν μετράει, μετράει που όλοι μας μπήκαμε σε έναν χορό που μοιάζει να μην τον επιλέξαμε, αλλά τον επιλέξαμε. Αγνοήσαμε το μη κρίνετε τελείως και θεωρήσαμε πιο βολικό το «έλα μωρέ». Τώρα όλα όσα βιώνουμε είναι οι συνέπειες όλου αυτού του αρνητισμού που εκπέμπαμε προς όλους. Όλοι είχαν να πουν για όλους. Καλό λόγο δύσκολα θα άκουγες. Κι αν άκουγες καλό λόγο, μετά στο από μέσα μας, η κριτική πήγαινε και ερχόταν μαζί με συναισθήματα θυμού, οργής, ζήλιας, φθόνου «γιατί αυτός και όχι εγώ». 

Σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος ? μέρος πρώτο




Τι αγνοούν οι περισσότεροι άνθρωποι?
Όλοι ξέρουμε ότι οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα είναι μία κακή ενέργεια. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν κάποιοι, είναι ότι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, μιλάμε και συναισθανόμαστε για άλλους ανθρώπους, επηρεάζουμε μέχρι ένα σημείο την ζωή τους.

Πώς επηρεάζουμε τη ζωή του άλλου χωρίς να το ξέρουμε?
Πόσο κακό είναι αυτό ? Σε πόσο κίνδυνο θέτουμε και τις δικές μας οικογένειες ?

3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη


3 τροφές που συνδέονται με την κατάθλιψη
Photo: LoloStock/Shutterstock

Έχετε κατά νου, ότι τρώγοντας κάποιος μία μικρή μερίδα από κάθε είδος τροφής, είναι απίθανο να αυξήσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης, αλλά είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την κατάχρηση αυτών των τροφών.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι δυνατόν η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων να σχετίζεται με κατάθλιψη.

Εδώ είναι τρία τρόφιμα που αν θέλετε, μπορείτε να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωσή τους.

Η θετική σκέψη από μόνη της δεν βοηθάει στην επίγνωση παρά μόνον η υπέρβαση της σκέψης




Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πανάκεια η φιλοσοφία της θετικής σκέψης και η προτροπή μετατροπής από τον άνθρωπο όλων των αρνητικών του  σκέψεων σε θετικές. Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία που έχουν γίνει ευπώλητα και περιγράφουν πως με τη βοήθεια της θετικής σκέψης θα αλλάξουμε τη ζωή μας εντυπωσιακά, πως θα οδηγηθούμε από την αποτυχία στην επιτυχία και από την δυστυχία στην ευτυχία. Από την ανούσια, μουντή καθημερινότητα θα περάσουμε σ' έναν κόσμο φωτεινό, όπου όλα θα μας χαμογελούν καθώς εμείς θα τα παρακινούμε να μας χαμογελάσουν και θα ανακαλύψουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να καταφέρουμε αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά και να μάθουμε να σκεφτόμαστε θετικά.

Όλη μου τη ζωή παρατηρώ τους ανθρώπους..




Όλη μου τη ζωή παρατηρώ τους ανθρώπους, τη μισή ζωή ως επάγγελμα και την άλλη μισή γιατί θεωρώ ότι είναι το πιο ενδιαφέρον που έχει κανείς να κάνει. Έτσι είμαι τυχερή που με .."υποχρεώνουν "να κάνω αυτό που μ αρέσει..
Όλη μου τη ζωή παρατηρώ τους ανθρώπους, τη μισή μου ζωή ως επάγγελμα.
Μετά ενσωματώθηκε στη σκέψη μου τόσο αυτόματα όσο λειτουργεί αντανακλαστικά η αναπνοή .. Στην πορεία αυτή η παρατήρηση έγινε η πιο ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Είναι ένα πολύ προσωπικό ενδιαφέρον που διατηρείται εναργές μέσα στο χρόνο και δεν έχασε ποτέ τη λάμψη του. Άλλα μπορεί να θάμπωσαν αλλά αυτό όχι. Επειδή είναι ένα τόσο πλούσιο πεδίο έρευνας κι επειδή αποκαλύπτει τόσα πολλά!
Ο άνθρωπος είναι απέραντος μέσα του. Ολόκληρο ένα σύμπαν. Όλη μου η ζωή είναι μικρή αν κρύβω μέσα μου ένα σύμπαν..

Ζεν Μάθημα – H Υποταγή ενός Φαντάσματος

Ζεν_μάθημα_Φάντασμα

Μια άρρωστη, νεαρή σύζυγος ήταν έτοιμη να πεθάνει. «Σε αγαπώ τόσο πολύ» είπε στον άντρα της «που δεν θέλω να σε αφήσω. Μην πας μετά από μένα σε άλλη γυναίκα. Αν το κάνεις θα γυρίσω σαν φάντασμα και θα σου προξενήσω ατέλειωτα προβλήματα.»
Σύντομα η γυναίκα πέθανε. Ο άντρας σεβάστηκε την τελευταία της επιθυμία τους τρεις πρώτους μήνες, αλλά μετά γνώρισε μια άλλη γυναίκα και την ερωτεύθηκε. Δεσμεύτηκαν να παντρευτούν.

Τα ευλογημένα υπόγεια της Πόλης

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;
Υπάρχει η γνωστή φράση που αναφέρει πως "όταν κάτι δεν φαίνεται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει" και αυτή η ρήση με συνοδεύει σε κάθε περιπλάνηση στην Πόλη. Με μεγάλη παρατηρητικότητα και διάθεση για ανακάλυψη, βρέθηκα να περπατώ στα σοκάκια της ιστορικής χερσονήσου, στην συνοικία που άλλοτε ονομάζονταν Χαλκοπράτεια επειδή εδώ ανθούσε η παρασκευή και το εμπόριο χάλκινων αντικειμένων στην μεγαλύτερη διάρκεια της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας. Εδώ που σήμερα χτυπά η τουριστική καρδιά της Πόλης, κάποτε εκτός από εμπορικό κέντρο και σημείο εγκατάστασης δεκάδων εργαστηρίων παραγωγής βρίσκονταν ένας από τους σημαντικότερους ναούς της Βασιλεύουσας, ο ναός της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων.
Σε ακριβώς αυτό το σημείο βρίσκονταν ο ναός της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων

Τα όνειρα που αφήσαμε να τα κάνουν εφιάλτες

dreams-to-nightmaresΘυμάμαι μια Ελλάδα που ο κόσμος χαμογελούσε πιο πολύ, είχαμε ζωντανές παρέες και όχι ψηφιακές. Ήμασταν γενικά πιο δυνατοί, γιατί δεν είχαμε πολλές ανέσεις. Ζούσαμε πολλά κι ας είχαμε λίγα.
Κάποτε κάναμε όνειρα και αρκετά από αυτά πήραν μορφή, σήμερα… σήμερα ούτε όνειρα δεν μπορείς -δε σου επιτρέπουν- να κάνεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μόχθησαν χρόνια για να αποκτήσουν και να συντηρήσουν ένα σπίτι, μία οικογένεια και ένα αυτοκίνητο. Δόθηκαν αγώνες για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και υγείας. Πλήρωσε αρκετά χρήματα ο Έλληνας εργαζόμενος για να μπορεί να έχει καλύτερα γεράματα με μία αξιοπρεπή σύνταξη.

Η πιο ολοκληρωμένη φωτογραφία του σύμπαντος από το Hubble

heic1411a-580x529

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι που χρησιμοποιούν το διαστημικό τηλεσκόπιο hubble τράβηξαν την πιο ολοκληρωμένη και πιο πολύχρωμη εικόνα μέχρι σήμερα του συνεχώς εξελισσόμενου σύμπαντος. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη συναρμολόγηση πολλών επιμέρους εικόνων, που πήραν το όνομα «Υπεριώδης Κάλυψη του Πολύ Βαθέος Πεδίου του Hubble.
Έως τώρα, οι εικόνες του «Χαμπλ» συνδύαζαν φωτογραφήσεις στο ορατό και σχεδόν υπέρυθρο φάσμα, ενώ η νέα εικόνα ενσωματώνει δεδομένα από το υπεριώδες τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, χάρη στην κάμερα ευρέος πεδίου 3 του διαστημικού τηλεσκοπίου.

Tα σημάδια ότι ένας άνδρας περνάει… κλιμακτήριο


Ποιος σας είπε ότι η κλιμακτήριος είναι αποκλειστικά γυναικείος «μπελάς»; Έρευνες έδειξαν ότι και οι άντρες υποφέρουν από τις αιφνίδιες ορμονικές αλλαγές.

Γυναικεία κλιμακτήριος
Είναι γεγονός ότι η στιχομυθία: «Μπαμπά τι έχει η μαμά τον τελευταίο καιρό και εκνευρίζεται με το παραμικρό;» «Μην της δίνεις σημασία παιδί μου. Είναι στην κλιμακτήριο!» έχει καταντήσει κλισέ.

Πρόκειται για μία μεταβατική φάση που χτυπά τις γυναίκες μετά τα 40 και λίγο πριν τη διακοπή της περιόδου. Σ' αυτή την φάση, η λειτουργία των ωοθηκών αρχίζει να φθίνει και η ωορρηξία γίνεται ακανόνιστη και η γονιμότητα περιορισμένη. Παράλληλα με τις φυσικές αλλαγές που φέρνει η εμμηνόπαυση κάποιες γυναίκες αισθάνονται και μία συναισθηματική και ψυχολογική αναστάτωση που άλλοτε γίνεται και κατάθλιψη. Αυτά όμως μας είναι λίγο πολύ γνωστά. Για να δούμε τι συμβαίνει με τους άντρες...

Ανδρόπαυση: Η αντρική κλιμακτήριος!

Τρόποι να χαλαρώσετε μέσα σε 5 λεπτά

Την ώρα που νιώθετε πως όλα γύρω σας υψώνονται σαν βουνό είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσετε ό,τι κάνετε και να δώσετε time out στον εαυτό σας ώστε να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση, να ξεπεράσει το στρες και να ξαναβρεί τους σωστούς ρυθμούς του.
Αφιερώστε πέντε λεπτά και κάντε κάτι από τα παρακάτω:-Πιείτε μια κούπα πράσινο τσάι: βοηθάει στην αποδέσμευση της έντασης.
-Φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας: ρυθμίζει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες και ισορροπεί το μεταβολισμό.

-Μασήστε την αγαπημένη σας τσίκλα: βοηθάει να χαλαρώσετε.
-Μετρήστε ανάποδα ως ένα είδος αυτοσυγκέντρωσης ώστε το μυαλό σας να μπορέσει να ξεφύγει από τις έννοιες που έχετε.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ!


Τι πιο συνηθισμένο και καθημερινό από το να φοβάσαι; Ξυπνάς με φόβο αν θα ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις της ημέρας, κοιμάσαι με τον φόβο ότι δεν ήσουν ικανός. Φοβάσαι την επόμενη μέρα, φοβάσαι το άγνωστο. Δεν είναι καιρός, λοιπόν, να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν οι φόβοι μας, τι μας ωθούν να πράττουμε ή να μην πράττουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς; Ο Φόβος ήταν και είναι ένα από τα βασικότερα Ψυχικά Απόβλητα που μας «μολύνει» τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και διαστρεβλώνει την συμπεριφορά μας .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΦΟΒΟΣ; 

Γυναίκα, η. αντικείμενο θηλυκού γένους


Της Μαρίας Dawkinson.
Στο Σουδάν μια νέα γυναίκα, γιατρός στο επάγγελμα, παντρεύτηκε χριστιανό και αλλαξοπίστησε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, να γεννήσει σιδεροδέσμια το παιδί της και να περιμένει σήμερα την εκτέλεσή της. Στο Πακιστάν ακόμα μία έγκυος λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της, μπροστά στα δικαστήρια της Λαχόρης, επειδή ατίμωσε το σπίτι της και παντρεύτηκε άνδρα που δεν ενέκρινε ο πατέρας της. Στην Ινδία ένας ακόμα αποτρόπαιος ομαδικός βιασμός και φριχτός θάνατός δια απαγχονισμού δύο ανήλικων κοριτσιών αποκαλύφθηκε σήμερα. Δύο αστυνομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση και η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να ψάξει τα παιδιά, παρά τις εκκλήσεις των οικογενειών τους. 

Ο «παλιός» εγκέφαλος δεν μπορεί να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ζωής

Η σκέψη δεν μπορεί να δει ένα καινούριο γεγονός . Μπορεί αυτό να γίνει κατανοητό από τη σκέψη αργότερα , λεκτικά , αλλά η κατανόηση ενός καινούριου γεγονότος δεν είναι πραγματικότητα για τη σκέψη . Η σκέψη δεν μπορεί ποτέ να λύσει ένα ψυχολογικό πρόβλημα . Η σκέψη δεν είναι ποτέ καινούρια όσο έξυπνη και να’ναι , όσο πονηρή , όσο πολυμαθής , όποια και να’ναι η δομή που έχει δημιουργήσει μέσω της επιστήμης , μέσω ηλεκτρονικών εγκεφάλων , μέσω εξαναγκασμού ή ανάγκης , και άρα δεν μπορεί ποτέ να απαντήσει σε οποιοδήποτε μεγάλο και πραγματικά σημαντικό ερώτημα . Ο «παλιός» εγκέφαλος δεν μπορεί αν δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ζωής . Η σκέψη εξαπατά , γιατί μπορεί να εφεύρει το οτιδήποτε και να βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν , μπορεί να μας ξεγελάσει με τα πιο εκπληκτικά κόλπα και άρα δεν μπορούμε να την εμπιστευόμαστε . Αλλά αν καταλάβεις όλη τη δομή του πώς σκέφτεσαι , γιατί σκέφτεσαι , τις λέξεις που χρησιμοποιείς , τον τρόπο συμπεριφοράς σου στην καθημερινή σου ζωή , τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στους ανθρώπους , τον τρόπο με τον οποίο φέρεσαι στους ανθρώπους , τον τρόπο που περπατάς , τον τρόπο που τρως – αν κατανοήσεις όλα αυτά τα πράγματα τότε το μυαλό σου δεν θα σε παραπλανήσει , γιατί τότε δεν υπάρχει τίποτα να παραπλανηθεί . Ο νους τότε δεν είναι κάτι που απαιτεί , που υποδουλώνει . Γίνεται απρόσμενα σιωπηλός , ευπροσάρμοστος , ευαίσθητος , μοναχικός και σ’αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει εξαπάτηση ή τίποτα άλλο παρόμοιο 
Κ.

Η σκέψη δεν μπορεί να δει ένα καινούριο γεγονός . 

Μπορεί αυτό να γίνει κατανοητό από τη σκέψη αργότερα , λεκτικά , αλλά η κατανόηση ενός καινούριου γεγονότος δεν είναι πραγματικότητα για τη σκέψη . Η σκέψη δεν μπορεί ποτέ να λύσει ένα ψυχολογικό πρόβλημα .

 Η σκέψη δεν είναι ποτέ καινούρια όσο έξυπνη και να’ναι , όσο πονηρή , όσο πολυμαθής , όποια και να’ναι η δομή που έχει δημιουργήσει μέσω της επιστήμης , μέσω ηλεκτρονικών εγκεφάλων , μέσω εξαναγκασμού ή ανάγκης , και άρα δεν μπορεί ποτέ να απαντήσει σε οποιοδήποτε μεγάλο και πραγματικά σημαντικό ερώτημα . 

Η δουλεία και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων..από διαφορετική σκοπιά

Επιτρέπεται η δημοσίευση με την αναφορά του ονόματος του μπλογκ (όχι με τη λέξη ΠΗΓΗ) και με ενεργό λινκ...κάτι που κάνουμε κι εμείς.
Joseph-Ον-Sold-Into-Slavery - Alexander Seitz Maximilian (1811-1888)
Εικόνα: Ο Ιωσήφ πωλείται σκλάβος
Ζωγράφος: Alexander Seitz Maximilian (1811-1888)
Η προέλευση της δουλείας χάνεται στην αρχαιότητα. Ο θεσμός της δουλείας υπήρχε στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και είχε ασκηθεί για χιλιάδες χρόνια σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι περισσότερες ελεύθερες κοινωνίες σήμερα αναγνωρίζουν ότι η δουλεία είναι ηθικά λάθος. Αν και διαφορετικές μορφές δουλείας μπορεί να βρεθούν σε ορισμένες κοινωνίες, η δουλεία έχει καταδικαστεί ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ωστόσο, οι κοινωνίες που αγοράζουν και πωλούν ανθρώπινα όντα εξακολουθούν να υπάρχουν στον εικοστό πρώτο αιώνα. Σε ένα άρθρο που ασχολείται με τη δουλεία στον 21ο αιώνα, ο Andrew Cockburn είπε ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε δουλεία σήμερα.

Στο περιθώριο αυτής της πόλης ..


shoes
Συνάντηση έξω από τον φούρνο. Βλέπω την αγωνία και τη νευρικότητα στα μάτια σου. Πηγαινοέρχεσαι κρατώντας τσιγάρο. Ζητάς ψιλά. Με αυτά θα ξεπληρώσεις την κάθε σου μέρα. Με αυτά, θα αγοράσεις όσο θάνατο γουστάρεις. Δεν ξέρω αν θα τον καπνίσεις, αν θα τον χτυπήσεις στο μπράτσο, στη φλέβα του λαιμού σου, έστω σε ό,τι απόμεινε από αυτή. Έχεις το δικαίωμα να καταστραφείς. Να επιλέξεις αν θα φας ή αν θα φτιαχτείς.
Σε κοιτάζω και χαμογελάω αμήχανα μες στον προβληματισμό μου. Μου ανταποδίδεις και κάπως έτσι ανταλλάσσουμε μια στιγμή ειλικρίνειας. Κάτι σα μυστική συμφωνία. Δεν ξερω αν θαυμάζω την αυθεντικότητά με την οποία τρίβεις τα λάθη σου στα μούτρα αυτής της αλάνθαστης(;) κοινωνίας που βαριέται να επαναστατήσει και σε όλα λέει δεν βαριέσαι …

ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ..ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21..ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενετική μελέτη αποκαλύπτει γιατί οι άνθρωποι που γεννιούνται με σύνδρομο Ντάουν είναι συνήθως απρόσβλητοι στις περισσότερες μορφές καρκίνου
διαθέτουν ένα επιπλέον αντίγραφο γονιδίου πουεμποδίζει τους όγκους να τραφούν και να αναπτυχθούν.
Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέλλον για την καταπολέμηση του καρκίνου, αναφέρει στο περιοδικό Nature η ερευνητική ομάδα του Χάρβαρντ και άλλων ιδρυμάτων.
Τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν ,γνωστό και ως         
τρισωμία 21 φέρουν σε κάθε κύτταρό τους…             
τρία χρωμοσώματα 21, αντί για δύο  
όπως οι… υγιείς άνθρωποι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα