Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καλλιέργεια κολοκυθιάς

Κοινώς στη δική μου γλώσσα, "μωρόπουλα"

Από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Τα φτιάχνεις τηγανητά με κουρκούτι, βραστά για σαλάτα, τουρσί, ψητά στο φούρνο, στην κατσαρόλα, σκέτα, γεμιστά, με κρέας, γενικά όπως θέλετε εσείς.


Κολοκύθι για σπόρο

Τώρα ως προς το φυτό...
Από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια.

Πότε είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου μετά από εγχείρηση;

surgery-department-it-software-solutions
Δεν είναι όλες οι εγχειρήσεις εξίσου επικίνδυνες , από στατιστική τουλάχιστον άποψη. Μία νέα γερμανική επιστημονική έρευνα διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει εγχείρηση, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τον μήνα Φεβρουάριο. Οι ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, με επικεφαλής τον δρα Φέλιξ Κορκ και την καθηγήτρια Κλαούντια Σπίες, ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία για περίπου 210.000 ασθενείς, που εγχειρίστηκαν σε δύο γερμανικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία μεταξύ 2006-2011.
Γενικότερα η θνησιμότητα μετά από εισαγωγή σε νοσοκομείο εμφανίζει διακυμάνσεις μέσα στην μέρα, την εβδομάδα και το έτος, κάτι που έχει διαπιστωθεί και από προηγούμενες έρευνες σε διάφορες χώρες. Η νέα μελέτη δείχνει ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει ειδικότερα όσον αφορά τη θνησιμότητα μετά από εγχείρηση.

Ο ρόλος των πτηνών ως μεσάζοντες θεών και ανθρώπων στην Ελληνική παράδοση: Από την Ιλιάδα ως σήμερα



Τα πτηνά στην Ιλιάδα βοήθησαν τους πολεμιστές και τους βασιλιάδες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και ικανοποιούσαν την βασική ανθρώπινη ανάγκη της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας διδακτορικής διατριβής από το Πανεπιστήμιο Gothenburg της Σουηδίας, η οποία ανέλυσε τριανταπέντε (35) σκηνές με πτηνά στο έπος της Ιλιάδας του Ομήρου από το 700 π.Χ.
Στην Ιλιάδα, οι θεοί χρησιμοποιούσαν τα πτηνά για να μεταμορφώνονται και να μεταδίδουν μηνύματα στους θνητούς. Ομοίως, οι άνθρωποι ερμήνευαν την παρουσία πτηνών ως σημάδια και σύμβολα για την παρουσία και την ταυτότητα των θεών καθώς και για τις προθέσεις τους στο μέλλον. Γι’ αυτό τον λόγο τα πτηνά κατέχουν ένα σημαντικό ρόλο ως μεσάζοντες ανάμεσα σε ανθρώπους και θεούς.

Deutsche Bank: Δεν βλέπει πολιτικές ανατροπές στην Ελλάδα

Deutsche Bank: Δεν βλέπει πολιτικές ανατροπές στην Ελλάδα

Η Deutsche Bank ανέλυσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προβλέπεται αλλαγή στην πολιτική σκηνή τους επόμενους μήνες.

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση έλαβε τέτοια ποσοστά ώστε από την μία μπορεί να επιβεβαιώσει τη νομιμοποίησή της, από την άλλη όμως δεν της δίνουν προοπτική νίκης στις επόμενες εκλογές.

ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!...


Κάλεσαν το CNN να στείλει συνεργείο για να καλύψει τηλεοπτικά την εκταφή ενός βρυκόλακα. Γεγονός. Συνέβη στην Πολωνία, κάποιοι σκέφθηκαν ίσως να κονομήσουν γερό μεροκάματο από το αμερικανικό δίκτυο. Διακοπή για τις διαφημίσεις...
...Υπάρχουν βρυκόλακες; Πριν απαντήσω να κάνω μια δική μου ερώτηση. Πώς εξηγείται η αγάπη(;), ας το πούμε δημοφιλία του κόσμου σ' αυτόν τον μέγιστο μυθικό(;) ήρωα, τον Δράκουλα. Κοντά στις 170 ταινίες έχουν γυριστεί με θέμα σχετικό με τους βρυκόλακες.

Ανασφάλεια και Ζήλεια; Ποτέ ξανά!




Αποκτήστε έλεγχο και σταματήστε να νιώθετε ζήλεια, ανασφάλεια και να έχετε τεράστιες απαιτήσεις!
Ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε, έτσι δεν είναι;  Ξέρετε ότι δεν είναι σωστό να τηλεφωνείτε εκατό φορές τη μέρα και να βομβαρδίζετε με γραπτά και φωνητικά μηνύματα τον/τη σύντροφό σας, επειδή έτσι θα θεωρήσει ότι έχετε υπερβολικές ανάγκες, είστε εξαρτημένο συναισθηματικά ή ασταθές άτομο ή θα σας περάσει για εντελώς προβληματικό.  Ξέρετε ότι αν ρωτάτε διαρκώς αν ο/η σύντροφός σας είδε τον/την πρώην του, αν κάνετε συνέχεια παρατήρηση στον/την σύντροφό σας ότι κοιτάει άτομα του αντίθετου φύλου θα εκνευριστεί και θα σας θεωρήσει υπερβολικούς…

Επίσης ξέρετε ότι το να σκαλίζετε το κινητό του/της συντρόφου σας, να διαβάζετε μηνύματα, να μπαίνετε στο η-μέιλ του και να τον/την παρακολουθείτε στο Facebook και διαρκώς να τον/την ανακρίνετε που ήταν, με ποιον, για πόση ώρα και για ποιο λόγο είναι όλα αρνητικές πρακτικές που σας κακοχαρακτηρίζουν…

Kρατήστε την ψυχή σας ακλόνητη


Της Ιουλίας Πιτσούλη

Πώς να διατηρείτε την εσωτερική σας ειρήνη ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλετε. Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μικρές λύπες ή μεγάλες τραγωδίες υπάρχουν πάντα τρόποι να διατηρήσετε την εσωτερική σας ευστάθεια. Μάθετέ τους.
 
Και ξαφνικά εκεί που βαδίζετε στο μονοπάτι της ζωής πέφτει ένας κεραυνός εν αιθρία: έρχεστε αντιμέτωποι με το απρόοπτο, την αναποδιά, την κακοτυχία. Μπορεί να είναι η διάλυση μιας σχέσης ή ενός γάμου. Μια ασθένεια. Απόλυση από τη δουλειά, μια μεγάλη οικονομική κρίση, ένα ατύχημα, μια έξωση ή μια απώλεια σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής. Ό,τι κι αν είναι έρχεται σαν ένα δυσάρεστο ξύπνημα δημιουργώντας ένα ρήγμα στην ηρεμία καθώς φέρνει μαζί του μια αναπάντεχη ανατροπή της καθημερινότητας.

Ζωή, θάνατος και αλλαγή… σε ένα βαγόνι τρένου!

Κάτι το παλιό μπορείς να το πετάξεις, ή να το χρησιμοποιείς όπως είναι, ή να το μεταποιήσεις. Για παράδειγμα, φανταστείτε τι θα κάνατε με ένα παλιό βαγόνι τρένου.

Θα το πετάγατε; Μπα… είναι όμορφο και μπορεί να αξιοποιηθεί. Θα το χρησιμοποιούσατε όπως είναι; Ούτε... Το σύγχρονο δίκτυο δεν το υποστηρίζει.

Θα το μεταποιούσατε; Μα φυσικά! 

Η φύση ανακυκλώνει διαρκώς, 
μεταποιώντας τις παλιές ύλες σε νέα χρήσιμα υλικά και ζωή 

  • Στο μακρόκοσμο, τα πιο υπέροχα αστρικά συστήματα έχουν προκύψει από το φυσικό θάνατο μεγάλων αστέρων.
  • Στο δικό μας κόσμο βλέπεις τις πιο όμορφες καλντέρες στις πλαγιές των επιβλητικών ηφαιστείων.
  • Στο μικρόκοσμο τα ιόντα δεν προλαβαίνουν να ζήσουν παρά κάποια λεπτά έως ότου να μεταβάλλουν τη σύστασή τους μέσα από ενώσεις και αντιδράσεις για να υπηρετήσουν τις ζωτικές λειτουργίες.

Απεκπαίδευση


cloud_education



Απεκπαίδευση

Όλοι μας έχουμε υποστεί Εκπαίδευση, δηλαδή ουσιαστικά μια υποταγή της συνείδησής μας προς ένα πλήθος από επιβαλλόμενες επιταγές, μια εκπαίδευση που υπερκαλύπτει τον αληθινό εσωτερικό εαυτό μας, και τελικά μάς υπνωτίζει σε έναν επιβαλλόμενο ρόλο.   

Για να ανακαλύψουμε τον αληθινό εσωτερικό μας εαυτό, λύνοντας τα προβλήματά μας, χρειαζόμαστε πρώτα μία Αφύπνιση, ώστε τελικά να οδηγηθούμε στην Ανάμνηση του αληθινού μας εαυτού. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε μία Απεκπαίδευση. 


Ερχόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο χωρίς να γνωρίζουμε τίποτε. Η Γνώση κάθε νέου ανθρώπου από τη στιγμή που γεννιέται, προέρχεται από όλα αυτά που του μεταφέρουν οι προηγούμενοι. Κάθε παιδί γεννιέται σε έναν κόσμο μεγάλων. 

Unlocker 1.9.2 - Το αρχείο αρνείται να διαγραφεί; Νομίζει!!



Πολλές φορές προσπαθούμε να διαγράψουμε ένα αρχείο ή φάκελο από τα windows και μας βγάζει διάφορα μηνύματα του τύπου:
Δεν μπορείτε να διαγράψετε το φάκελο: Χρησιμοποιείται από άλλο πρόσωπο ή πρόγραμμα
Το αρχείο είναι σε χρήση από άλλο πρόγραμμα ή χρήστη.  
Δεν είναι δυνατή η διαγραφή του αρχείου: Access is denied κα. 

Το τέλειο ελιξίριο ομορφιάς!


H κατανάλωση καρυδιών έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, εδώ όμως θα σας αποδείξουμε πως μια κρέμα απολέπισης μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό ελιξίριο ομορφιάς!

Τα καρύδια ως μια φυσική μέθοδος απολέπισης, διώχνουν μακριά τα  νεκρά κύτταρα και αναζωογονούν το δέρμα.
Η ψίχα του καρυδιού θα ενυδατώσει το πρόσωπο και θα το αφήσει λαμπερό και αψεγάδιαστο!


Παρασκευή:

Τα οφέλη του kickboxing για το σώμα και το μυαλό


Οι πολεμικές τέχνες ανέκαθεν θεωρούνταν μια πολύ δυνατή εκγύμναση. 

Μια πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια είναι το kickboxing. 


Το kickboxing είναι στην πραγματικότητα ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, ακόμα και σε παιδιά.

 Τα τελευταία χρόνια, το kickboxing έχει εξελιχθεί τόσο σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας. 

Ανεξάρτητα από το τι θα σας ωθήσει σε αυτό, αυτή η δραστική μορφή άσκησης, μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ποιότητα ζωής σας με πολλούς και σημαντικούς τρόπους, καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυϊκές ομάδες.

 Ο συνδυασμός μάλιστα αεροβικής με kickboxing, το cardio kickboxing, αποτελεί μια πολλή καλή μορφή άσκησης και σε αντίθεση μάλιστα με το απλό kickboxing, το cardio kickboxing δεν απαιτεί εξοπλισμό. Ας δούμε όμως τα 8 σημαντικότερα οφέλη του kickboxing 

Φυσικοί τρόποι για την ανακούφιση αιμορροΐδων

Οι αιμορροΐδες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα υγείας που παρατηρείται σε πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο κατά την αφόδευση στους πάσχοντες.  Σύμφωνα με έρευνες το 75% των ανθρώπων έχουν ή είχαν αιμορροΐδες, για κάποια περίοδο της ζωής τους.  Το γεγονός αυτό καθιστά την ανακούφιση της κατάστασης αυτής ένα σοβαρό πρόβλημα. 



Μάθετε πώς μπορείτε στο σπίτι σας να απαλύνετε την φλεγμονή των αιμορροΐδων και να βοηθήσετε στην θεραπεία τους, με 6 απλούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.  

Ο αστερισμός του κύκνου. ένα παραμύθι για ό,τι χάθηκε…

Ο Αστερισμός του Κύκνου είναι ένας από τους ογδόντα οκτώ αστερισμόυς του ουρανού και είναι ορατός τους καλοκαιρινούς μήνες στο Βόρειο ημισφαίριο.
Το πιο λαμπρότερο άστρο του ονομάζεται Ντένεμπ και είναι το δέκατο όγδοο σε φωτεινότητα άστρο στον ουρανό,ενώ τα αμυδρότερα αστέρια του, σχηματίζουν τις απλωμένες του φτερούγες και το μακρόστενο λαιμό του.
Ονομάζεται και Βόρειος Σταυρός.
Μια ιστορία…ένα παραμύθι για ό,τι χάθηκε…

Και με τη νύχτα θα επιστρέφει

Αν το καλοκαίρι υψώσουμε το βλέμμα μας στον νυχτερινό ουρανό,
θ΄αντικρίσουμε χιλιάδες αστέρια να αχνοφέγγουν τρεμοπαίζοντας αδύναμα το λιγοστό τους φως.
Σαν μικρά μικρά διαμάντια , σαν μικρά μαργαριτάρια, φορεμένα στο λαιμό του ουρανού…
Ξημέρωνε…κι ένας λαμπρός ήλιος ξεπρόβαλε στον ορίζοντα βάφοντας μαβιά τα λιγοστά σύννεφα πάνω απ? τη λιμνοθάλασσα…
Η άνοιξη συλλάβιζε ήδη τις πρώτες της λέξεις καλωσορίζοντας στην υδάτινη πολιτεία τους εποχικούς επισκέπτες.
Πελαργοί, αγριόχηνες , ερωδιοί έφταναν διαδοχικά στον προορισμό τους.

Τελευταίοι φάνηκαν οι κύκνοι…

Δεν έχω τίποτα πλέον

Apofasi


penγράφει ο Γεώργιος Νικηταΐδης
 
Λες:
δεν έχω τίποτα. Τα έχασα όλα!
 
Μα είναι αλήθεια αυτό. Δεν είχες ποτέ τίποτα.
Νόμιζες ότι είχες. Στην πραγματικότητα τί σου άνηκε από όλα αυτά που νόμιζες ότι είχες.
Μπορείς να φτιάξεις ένα τούβλο από το σπίτι που μένεις; Μπορείς να φτιάξεις ένα κουμπί ή μια κλωστή από το ρούχο που φοράς;
Κι αν τυχόν μπορείς αυτά, δεν μπορείς εκατοντάδες άλλα πράγματα που νομίζεις ότι σου ανήκουν.
Μπορείς να φτιάξεις τους άλλους όπως εσύ θέλεις;

Τα Αρχαία Αιγυπτιακά Μυστήρια


 
Τα  γνωστά σε εμάς ‘Μυστήρια’ της Αρχαίας Αιγύπτου σχετίζονται με την θρησκεία του θεού Όσιρη και είναι γνωστά και σαν ‘Μυστήρια του Όσιρη’. Αυτά ήταν θρησκευτικές τελετές στις οποίες, κατά το Μέσο Βασίλειο, συμμετείχαν και παρακολουθούσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πιστοί.
 
Τα Μυστήρια τελούνταν στην Άβυδο όπου βρισκόταν ο κυριότερος ναός του θεού. Οι περισσότερες πληροφορίες για τα Μυστήρια προέρχονται από τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο. Δυστυχώς όμως, δεν αναφέρεται πουθενά η χρονική περίοδος κατά την οποία τελούνταν. Αν λάβουμε όμως υπόψη τον χαρακτήρα των Μυστηρίων, τότε μπορούμε να πούμε ότι μάλλον τελούνταν κατά την περίοδο του θερισμού.

Ο πόλεμος Κορίνθου – Κερκύρας (435 – 431 π.Χ)

Γράφει ο Χείλων
Ο πόλεμος Κορίνθου – Κερκύρας ξεκίνησε ως επίλυση διαφορών μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε αφού ενεπλάκησαν και οι Αθηναίοι συμβάλλοντας στο ξέσπασμα του μεγάλου Πελοποννησιακού πολέμου.
Ο εν λόγω πόλεμος ήταν εν μέρει το αποτέλεσμα της μακρόχρονης εχθρότητας μεταξύ των δύο πόλεων. Η Κέρκυρα είχε αρχικά ιδρυθεί ως αποικία της Κορίνθου, αλλά όταν αρνήθηκε να αποδώσει στην μητρική τις συνήθεις τιμές, προκάλεσε την δικαιολογημένη αγανάκτηση των Κορινθίων.
Η σχέση μεταξύ των δύο πόλεων δεν ήταν πάντα εχθρική. Όταν η Κέρκυρα αποφάσισε να δημιουργήσει δική της αποικία στην Επίδαμνο, η Κόρινθος κλήθηκε να ορίσει ως επίσημο «ιδρυτή» της πόλης τον Φάλιο, γιο του Ερατοκλείδη, από την κυβερνώσα οικογένεια των Ηρακλειδών, καθώς και τους αρχικούς εποίκους.

Μέρες Κυβερνητικής βλακείας... Ως εδώ και μη παρέκει, κύριε Πρωθυπουργέ


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Ως πότε θα συνεχίζονται να γίνονται πράγματα που μας προσβάλουν;
Από το 2008 που μπήκε η χώρα στην ύφεση και από το 2010 στο μνημόνιο συνεχώς γίνονται πράγματα που μας εξοργίζουν. Η δικαιολογία είναι εύκολη από τους κυβερνώντες. Το επιβάλει η τρόικα, οπότε αφρίζει ξαφρίζει θα πρέπει να το χάψουμε.
Όμως είναι πράγματα που δεν μπορεί ή δεν έχει λόγο να τα κάνει η τρόικα. Και με αυτά βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι και καθημερινά μας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι. Δεν μας φτάνουν τα προβλήματα που φέρνει η ίδια η ύφεση είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις καθημερινής τρέλας.

Η απαγόρευση αλιείας είναι ΑΣΧΕΤΗ με τα χημικά

Πού, πώς, πότε και με τί συνέπειες θα καταστραφούν τα χημικά της Συρίας; Είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το σίγουρο είναι ότι η απαγόρευση αλιείας στη Μεσόγειο δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση αυτή.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ευρέως στα social media αυτό:
pissias1
Ο Βαγγέλης Πισσίας, για όσους δεν τον γνωρίζουν, ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωεκλογές. Το ότι βρέθηκε σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος που διαδίδει τέτοια ψέματα είναι ακόμη μία μεγάλη συζήτηση που δεν είναι του παρόντος. Εδώ, όπως πάντα, θα μείνουμε στον μύθο και τα στοιχεία που τον καταρρίπτουν.

15 διαφημίσεις με ηχηρό κοινωνικό μήνυμα

3. liking isnt helping

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δίχως τέλος διαφημίσεις στο δρόμο, στην τηλεόραση, στα έντυπα μας εκνευρίζουν και ίσως δεν έχουν και τίποτα να μας πουν.
Κάποιες φορές, ωστόσο, οι διαφημίσεις καταφέρνουν να περάσουν με έξυπνο τρόπο το μήνυμά τους. Ειδικά όταν η δύναμη της πετυχημένης διαφήμισης μπαίνει στην υπηρεσία ενός κοινωνικού ή περιβαλλοντικού σκοπού, το αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα.
Επιλέξαμε 15 διαφημιστικές καμπάνιες που καταφέρνουν να στείλουν ηχηρά μηνύματα για τη βία, τις διακρίσεις, το περιβάλλον και όχι μόνο:

Επειός. Ο άγνωστος πυγμάχος και αρχιτέκτονας που δημιούργησε τον Δούρειο Ίππο

Όπως πηγαίνουμε από Θήβα προς Δελφούς συναντάμε τη γενέτειρα του Πλουτάρχου τη  Χαιρώνεια. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Άγιος Βλάσιος Λειβαδιάς. Η  αρχαία μυκηναϊκή πόλη «Πανοπεύς», με τα κυκλώπεια τείχη, μια από τις σημαντικότερες πόλεις του «Κοινού των Φωκέων». Λέγεται πως η πόλη πήρε το όνομά της απ τον πατέρα του Επειού, τον Πανοπέα. Οι κάτοικοι του Πανοπέα σύμφωνα με τον Παυσανία δεν ήταν Φωκείς, αλλά Φλεγύες, που διέφυγαν στην Φωκίδα, από τον Ορχομενό. 

Δείτε γιατί κάποιοι άνθρωποι παίρνουν πιο εύκολα βάρος σε σχέση με κάποιους άλλους


Η σημασία των γονιδίων και η επίδρασή τους στο σωματικό βάρος επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά. 
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Jοurnal of Molecular Psychiatry, ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την παχυσαρκία φαίνεται να επηρεάζει τον έλεγχο των διατροφικών μας παρορμήσεων και επιλογών.

Πρόκειται για το γονίδιο με την κωδική ονομασία FTO, παραλλαγές του οποίου σχετίζονται σήμερα με αυξημένο σωματικό βάρος. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 700 συμμετέχοντες και επιβεβαίωσε ότι ο δείκτης μάζας σώματος αυξάνεται σε άτομα με ένα ή δύο αντίγραφα της παραλλαγής του γονιδίου FTO. Τα άτομα αυτά είχαν μεγαλύτερη τάση για υπερφαγία και πρόσληψη λιπαρών τροφών με το πέρας των ετών.

Ερμητικά κείμενα - Λόγος Καθολικός

Ερμητικά ονομάζονταν τα κείμενα που σήμερα αποκαλούμε «απόκρυφα»

Ήταν τα μυστικά κείμενα της απόκρυφης γνώσης, τα οποία αναπτύχθηκαν ως εκλαϊκευμένη φιλοσοφία των Πλατωνικών κειμένων στην πλειοψηφία τους, εμπεριέχοντας και απόψεις των μετά τον Πλάτωνα κλασσικών Φιλοσόφων (όπως π.χ. του Παρμενίδη – στους «Λόγους» είναι καταφάνερη η Παρμενίδεια προέλευση).

Ο Ερμής ως παγκόσμιο Αρχέτυπο, είναι κοινός σε ολόκληρο τον κόσμο της εποχής και τον συναντάμε, είτε ως Αιγυπτιακό Θωθ – Ιβις, είτε ως Ινδικό θεό Γκανέσα – Ελέφαντα, είτε ως τον φτεροπόδαρο Αγγελιοφόρο των θεών Ερμή των Ελλήνων, θεό – Αρχέτυπο δωρητή και προστάτη των γραμμάτων, με ιδιότητες που στο σύνολό τους περιγράφονται στην κλασσική μυθολογία και περιλαμβάνονται αυτούσιες σήμερα στην σύγχρονη Αστρολογία. 
.Μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου από τον Αλέξανδρο και το χτίσιμο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, η Μακεδονική δυναστεία των Πτολεμαίων κατάφερε να κάνει κέντρο φιλοσοφίας την Αλεξάνδρεια, επισκιάζοντας ακόμη και αυτήν την Αθήνα. Οι ευγενείς κάτοικοι της Αλεξάνδρειας που απαρτίζαν την άρχουσα τάξη, ήταν Έλληνες, Μακεδόνες στην πλειοψηφία τους. Τα επόμενα χρόνια η πόλη προσέλκυσε Έλληνες από όλες σχεδόν τις Ελληνικές περιοχές, οι οποίοι μετέφεραν στην Αίγυπτο τις εορτές τους αλλά και τα άγνωστα για τον υπόλοιπο κόσμο μυητικά τους μυστήρια. 

Αποστολή Μεγάλων Αρχείων: Οι Καλύτερες Δωρεάν Υπηρεσίες

αποστολή μεγάλων αρχείων - οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες
  • 0
     
Πριν το aDSL, η αποστολή μεγάλων αρχείων ήταν ταμπού. Ήταν αδιανόητο το να στείλουμε ακόμα και 10MB με email. Σήμερα, όμως, το να στείλουμε 1 ή 2GB είναι απόλυτα εφικτό, τουλάχιστον όσον αφορά τη σύνδεση. Στον οδηγό αυτό θα δούμε τις καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων.

Ταχύτητα upload < Ταχύτητα download

Μιας και αναφερόμαστε στην αποστολή μεγάλων αρχείων, καλό είναι να έχουμε υπ' όψιν μας πως ακόμα και στην πιο γρήγορη σύνδεση aDSL και vDSL, η ταχύτητα που ανεβάζουμε αρχεία είναι πολύ, πολύ μικρότερη από την ταχύτητα που κατεβάζουμε.

Βιολογική Μορφή Ζωής Πετάει Στον Άρη! (Βίντεο)



Ημερομηνία ανακάλυψης : 29η Μαΐου 2014
Τόπος Εύρεσης: Άρης
Φωτογραφία NASA : http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/proj/msl/redops/ods/surface/sol/00644/opgs/edr/ncam/NRB_454666109EDR_F0331036NCAM00294M_.JPG
Πρώτες εικόνες του Sol 644 : http://marsmobile.jpl.nasa.gov/msl/multimedia/raw/?s = # / slide = 644

Αυτό το σκοτεινό αντικείμενο ανακαλύφθηκε στο Sol 644 από τον χρήστη του Youtube, Streetcap1. Κοίταξα και για άλλες φωτογραφίες της ορεινής περιοχής , αλλά καμία δεν ήταν αυτής ακριβώς της τοποθεσίας. Το μαύρο UFO δεν υπήρχε σε καμμία άλλη φωτογραφία . Η ετικέτα στην φωτογραφία λέει 
Navcam : Navcam: Right B 2014-05-29 20:19:36 UTC .

Αν και το μαύρο UFO θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο drone, φαίνεται να μοιάζει με ιπτάμενο μαύρο σκαθάρι . Το σχήμα του μοιάζει με ένα μαύρο τζιτζίκι , το οποίο στη Γη έχει διαφανή φτερά .

Οι άγνωστοι έρωτες της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Οι άγνωστοι έρωτες της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πέρασε στην ιστορία ως η θλιμμένη χήρα του Τζον Κένεντι και στη συνέχεια του Αριστοτέλη Ωνάση, που αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια τα ερωτικά παραστρατήματα των συζύγων της.
 Σύμφωνα, όμως, με το βιβλίο «Τζάκι Κένεντι Ωνάση: Μία ζωή πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα» η γυναίκα που έμοιαζε ψυχρή και απόμακρη είχε αρκετά κοινά με τον σκανδαλιάρη πρόεδρο των ΗΠΑ και, δη, την έφεση στις ερωτικές περιπέτειες.
Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου, παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της Τζάκι, εκείνη της ξελογιάστρας που καταφέρνει να έχει στο κρεβάτι της όποιον άνδρα ποθήσει.

Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί έγκαιρα!

Εμφάνιση ο χειρουργός κ Αναστάσιος Ξιάρχος.jpgΑθήνα 2 Ιουνίου 2014

Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί  έγκαιρα!

Αυτό  τονίζουν οι επιστήμονες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας επιζώντων καρκίνου  , η οποία έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.

«Η επιστημονική αυτή διαπίστωση πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου  ιδίως μεταξύ των ανδρών» αναφέρει ο Διευθυντής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.

Η ΛΗΔΑ ΤΟΥ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ


Giovanni Francesco Melzi after the lost painting by Leonardo, da vinci, UFFIZI


Η ΛΗΔΑ Ο ΚΥΚΝΟΣ ΚΑΙ
Ο ΛΕΟΝΑΡΔΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
 ΕΥΓΕΝΙΑ Γ.ΔΑΡΒΙΡΗ (φιλόλογος)

Ο Λ.Ν.Β ο μεγάλος αναγεννησιακός ζωγράφος και πανεπιστήμων έχει σφραγίσει με το έργο του ολόκληρη την εποχή της αναγεννήσεως,αλλά και ολόκληρης της ανθρώπινης προόδου γενικότερα.
Ζωγράφος,μηχανικός,εφευρέτης,μαθηματικός,ερευνητής,πνεύμα ανήσυχο και πρωτοποριακό στο χώρο της τεχνολογίας,άνοιξε νέους ορίζοντες και χάραξε ρηξικέλευθες προοπτικές στο δρόμο της εξελίξεως και του πολιτισμού.Όλη όμως αυτή η πνευματική του συγκρότηση,πέραν της αδιαφιλονίκητης προσωπικότητός του είναι αποτέλεσμα και της βαθειάς γνώσεως του και της συνεχούς επαφής και επικοινωνίας του με την κλασσική ελληνική αρχαιότητα.Μιας επαφής όχι άμεσης με τα κλασσικά κείμενα,που γίνεται όμως εφικτή μέσα από την λατινική γραμματεία καθώς η ελληνική σκέψη έχει μεταλαμπαδευθεί στη Δύση μετά την επικράτηση της Ρωμαικής κυριαρχίας.(’ν και υπάρχει και η άποψη της άμεσης επαφής του Νταβίντσι με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα).

Μεγάλοι άνθρωποι» και μικρά παιδιά που αυτοκτονούν

Μια έκθεση που θα κοβόταν και δύο υστερόγραφα
Pink Floyd, "The Wall"
Γράφει: Θάνος Ανδρίτσος - 29/05/2014
                        Η Έκθεση
Την ώρα που διαβάζω, κύριε Ι.Μ. Παναγιωτόπουλε, το δοκίμιο σας, που μιλάει για τον ανθρωπισμό, ένας συμμαθητής μου δεν μπήκε στην αίθουσα. Ανέβηκε σε ένα κτίριο δίπλα από το σχολείο και πήδηξε στο κενό.
Φταίτε μήπως εσείς; Όχι, εσείς έχετε πεθάνει κιόλας. Ας μην είμαι υπερβολικός, ας συγκεντρωθώ λίγο μήπως γράψω τίποτα.
«Η «ανθρωπιά» είναι μια λέξη του καιρού μας, ένας όρος κοινόχρηστος, ένα νόμισμα που κυκλοφορεί σ’ όλα τα χέρια….»
Τι σημαίνει του καιρού μας. ΜΑΣ. Ποιανού καιρού είσαστε εσείς; Κι εμείς ποιοι είμαστε; Αν εμείς είμαστε οι μαθητές που γράφουμε, ένας από ΜΑΣ, δεν γράφει αυτήν την ώρα, γιατί αυτοκτόνησε. Γεννήθηκε το 1995, εσείς τότε είχατε πεθάνει δεκατρία χρόνια πριν, και αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του, το 2014. Ούτε 19 χρονών.

Κορνήλιος Καστοριάδης: Δεν είναι ελληνικό ιδεώδες να προσκυνάς ιδέες, δόγματα κι ανθρώπους-δεσπότες

Eρώτηση Δημοσιογράφου: Συχνά λέγεται ότι η Ελλάδα είναι «προβληματική», στην Ελλάδα «όλα γίνονται στον αέρα», «χωρίς προγραμματισμό», «χωρίς βάρος». Με τέτοιες διαπιστώσεις συμφωνούν πολλοί. Αλλά περιορίζονται συνήθως μόνο στις διαπιστώσεις. Γνωρίζω ότι η ελληνική κατάσταση σας απασχολεί βαθιά. Ποια είναι η ερμηνεία σας για όσα συμβαίνουν; Γιατί συμβαίνουν έτσι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ποιες οι βαθύτερες αιτίες; 

H πολιτική ζωή του ελληνικού λαού τελειώνει περίπου το 404 π.χ.: (μια συνέντευξη που θα ενοχλήσει πολύ)
 ΔημοσιογράφοςΝομίζω ότι θα ενοχλήσει πολύ αυτή η διατύπωσή σας.
 Καστοριάδης: Τι να κάνουμε. Μιλώ για την πραγματική πολιτική ζωή του λαού ως αυτόνομου παράγοντα. Δεν μιλώ για μάχες, για αυτοκράτορες, για Μεγαλέξανδρους και Βασίλειους Βουλγαροκτόνους. Μετά τον πέμπτο π.Χ. αιώνα και την αυτοκυβέρνηση του λαού στις δημοκρατικές πόλεις -και πάντως, μετά τον περίεργο τέταρτο π.Χ. αιώνα- η ελληνική ελευθερία πεθαίνει.

Δεν μπορείς να ρυθμίσεις την κίνηση του δρόμου κι όμως βγαίνεις βόλτα

Η ζωή μας είναι μία βόλτα, μία βόλτα με γνώμονα το γνωστό άγνωστο. Δηλαδή έχουμε κάποια βασικά δεδομένα τα οποία όμως κάποιες φορές και σε κάποιες περιπτώσεις θα μετατραπούν τα δεδομένα σε ζητούμενα. Αλλά και καταστάσεις που θα έρθουν μπροστά μας τις οποίες τις αγνοούμε τελείως.


 Όμως όλο αυτό το κομμάτι είτε το πρώτο είτε το δεύτερο είναι η γοητεία της ζωής. Αυτό που οφείλουμε να καταλάβουμε απόλυτα είναι πως τίποτε δεν μας ανήκει, τίποτε δεν μας εξασφαλίζει τίποτε και πως ο θάνατος είναι το μόνο δεδομένο που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε ή να το αμφισβητήσουμε.
Ας πούμε είχαμε κάποια δεδομένα μέχρι εχθές όλοι μας, τα οποία τελείωσαν και έγιναν ζητούμενα ή τελείωσαν για να τελειώσουν.
Κανείς σε αυτό το μονοπάτι που λέγεται ζωή δεν μπορεί να προβλέψει, ούτε να είναι σίγουρος για κάτι. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα