Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δικαστήριο στην Ινδία θα αποφανθεί για το αν ένας γκουρού είναι νεκρός ή διαλογίζεται

Δικαστήριο στην Ινδία θα αποφανθεί για το αν ένας γκουρού είναι νεκρός ή διαλογίζεται

Η οικογένεια και οι μαθητές ενός γνωστού ινδουιστή γκουρού έχουν εμπλακεί σε μια απίστευτη νομική διαμάχη, για το αν ο Shri Ashutosh Maharaj έχει πεθάνει -όπως ισχυρίζεται η οικογένεια- ή διαλογίζεται -όπως ισχυρίζονται οι μαθητές του.

   Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους γκουρού της Ινδίας με περιουσία που εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ξεκίνησε τη σέκτα του το 1983 για να προωθήσει την "αφύπνιση των ανθρώπων και την παγκόσμια ειρήνη" και έχει αποκτήσει χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο.  

ΕΑΝ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΖΟΜΠΥ


Τι είναι ζόμπυ; Ανοίγεις το λεξικό και διαβάζεις ότι ζόμπυ είναι βρυκόλακας. Και φάντασμα. Η λέξη βέβαια δεν είναι ελληνική και στην καθημερινότητα η χρήση της φοριέται σ’ άλλες έννοιες. Ο βλάκας είναι ζόμπυ. Αυτός που δεν επικοινωνεί με τον εαυτό του. Που δεν καταλαβαίνει. Που είναι νεκρή φύση.
Παρακάτω. Μετά τον πόλεμο έπεσε η υστερία για τους εξωγήινους, για τα ΑΤΙΑ, τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Άνθρωποι σοβαροί, διακεκριμμένοι επιστήμονες την έψαξαν δικαιολογημένα με το έργο. Ατέλειωτες θεωρίες, ατέλειωτα στοιχεία, ατέλειωτες μελέτες, έρευνες, βιβλία κι όλα τα σχετικά.

Η αξία σου πολύτιμο διαμάντι!

Η αξία μας δεν εξαρτάται από τα διπλώματα που έχουμε, από το επάγγελμα μας, από τα λεφτά και το βιογραφικό μας, από το πόσο κοινωνικοί  είμαστε, από τα διαπιστευτήρια, τις κοινωνικές επαφές και την κοινωνική δικτύωση.  Δεν εξαρτάται από την πίστη μας, από το πόσο προσπαθούμε, από το πόσο αγαπάμε, ούτε από το πόσο μας αγαπούν, δεν εξαρτάται από τη γνώμη που έχουν για εμάς οι άλλοι, από το τι αξία μας δίνουν. Δεν εξαρτάται από το πόσο καλός ή κακός άνθρωπος είσαι τώρα. Η αξία μας προσδιορίζεται από τον εσώτερο εαυτό μας..

h-aksia-sou-sa-diamanti-ingolden.gr-butterfly-diamonds
Η αξία ενός διαμαντιού δεν μεταβάλλεται αν το διαμάντι είναι κατεργασμένο ή ακατέργαστο. Αν ένα διαμάντι είναι ακατέργαστο αυτό δεν μειώνει την αξία του, δεν το κάνει να πουλιέται λιγότερο. Κανείς δεν θα έδινε ένα διαμάντι στη μισή τιμή επειδή είναι ακατέργαστο… Εκτός αν δεν ήξερε ότι στα χέρια του κρύβει ένα διαμάντι…

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...Η ΑΤΕ σε Εκκαθάριση κλείνει σε ένα μήνα...

Φωτογραφία του χρήστη Dimitrios Antoniou.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ; 1) Η ΑΤΕ σε Εκκαθάριση κλείνει σε ένα μήνα...και δεν μπορεί να κάνει σε κανέναν δικαστήριο (όπως δεν έχει κάνει άλλωστε 2 χρόνια τώρα !!), 

Ηλιόσποροι, οι άγνωστες θεραπευτικές τους ιδιότητες

Οι ηλιόσποροι μας είναι περισσότερο γνωστοί για τη γεύση τους παρά για τις μοναδικές τους θεραπευτικές ιδιότητες, που είναι μάλιστα ιδιαίτερα πολύτιμες.

hliosporoi-oi-agnostes-therapeytikes-idiothtes-ingolden.gr

-  Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο εκδηλώνει αντίθετες δράσεις από εκείνες του ασβεστίου, συμβάλλοντας έτσι στον έλεγχο του πόνου των νεύρων και των μυών. Η ανεπαρκής πρόσληψη μαγνησίου σχετίζεται με την εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης, μυϊκών σπασμών, ημικρανιών, μυϊκών κραμπών και γενικότερο αίσθημα κούρασης. Έτσι, η κατανάλωση ηλιόσπορων μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή πρόσληψη μαγνησίου και τα αντίστοιχα οφέλη.

Τι ντροπή, Μαρία Χούκλη!

Τι ντροπή, Μαρία Χούκλη!

O Στέλιος Κούλογλου γράφει για το πιο ντροπιατσικό προεκλογικό δελτίο ειδήσεων με παρουσιάστρια την Μαρία Χούκλη που προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση της Ενωσης Συντακτών.
Oνομάζονται «ψυχολογικές επιχειρήσεις» και συνήθως χρησιμοποιούνται στον πόλεμο. Στόχος είναι η δαιμονοποίηση του αντιπάλου μέσα από τον εκφοβισμό του πληθυσμού. Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένα από τα περίφημα αμερικανικά προπαγανδιστικά φιλμ έδειχνε τους Σοβιετικούς να επιτίθενται στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα και τις αντιδράσεις μαθητών σε ένα δημοτικό σχολείο. Στην Ελλάδα είχαμε ανάλογες επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.
Αυτήν τη φορά δεν τις διενεργούσε η κυβέρνηση αλλά ένας τηλεοπτικός σταθμός. Όλα τα κανάλια παρουσίασαν, και μάλιστα υπέρμετρα, πολιτικούς όπως ο κ. Βενιζέλος που προειδοποιούσε ότι αν δεν ψηφιζόταν η Ελιά, θα επικρατούσε το χάος, αλλά στον ΑΝΤ1 τη βρόμικη δουλειά ανέλαβαν οι ίδιοι οι «ρεπόρτερ». Σαν να επρόκειτο για κινηματογραφικό θρίλερ ή φαρσοκωμωδία, παρουσίαζαν τις επιπτώσεις που θα είχε η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων στις εκλογές: ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα ήταν το τέλος του κόσμου.

Η Ελλάδα θα αποκλειστεί στην παράταση ή στα πέναλτι από την Ουρουγουάη στους "16"!

Η Ελλάδα θα αποκλειστεί στην παράταση ή στα πέναλτι από την Ουρουγουάη στους "16"!
Παγκόσμια πρωταθλήτρια τη Βραζιλία, σε τελικό με την Αργεντινή και την Ελλάδα να φτάνει στους «16» γνωρίζοντας εκεί δύσκολα τον αποκλεισμό από την Ουρουγουάη «προβλέπει» έρευνα της Goldman Sachs.
 Αυτή βασίζεται σε ένα μοντέλο, που συνυπολογίζει μία σειρά από παραμέτρους, που περιλαμβάνουν από τα αποτελέσματά τους σε επίσημα ματς από το 1960 ως σήμερα, μέχρι και την τρέχουσα φόρμα τους. 

Στο διάολο οι σπουδές και τα πτυχία. Θέλω να κρατάω αγκαλιά σφιχτά το παιδί μου. Τίποτε άλλο.



Έχω συγκλονιστεί από την είδηση της αυτοκτονίας του 18χρονου μαθητή που φαίνεται πως δεν άντεξε το βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ειλικρινά σας το λέω, δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι την σημερινή εποχή ένα παιδί 17, 18 χρόνων φτάνει στο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή του για το σχολείο και  τις εξετάσεις.
Όλοι μας λίγο πολύ ξέρουμε περιπτώσεις που τα παιδιά αισθάνονται τρομερή πίεση από το οικογενειακό περιβάλλον, αλλά , όπως και να το κάνουμε, είναι τραγικό να οδηγούνται στον θάνατο.
Ο, τι και να γίνεται μέσα στο σπίτι, όπως και να είναι το κλίμα, δεν το χωράει ο νους μου.
Δεν γνωρίζω το ιστορικό στην περίπτωση του μαθητή από τα Γιαννιτσά, οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για την οικογένεια.

Η συμβίωση είναι δύσκολη απόφαση, ειδικά για τους άντρες. Διαβάστε 11 πράγματα που περνάνε από το μυαλό ενός άντρα, πριν αποφασίσει να συζήσει μαζί σας.

OK-SIMVIOSI-divorceattorneys.wordpress.com
Αν δεν τα πάμε καλά, θα χωρίσουμε εύκολα ή θα χρειαστεί η επέμβαση των ΜΑΤ;Ωραία συγκατοικήσαμε, αλλά τι θα γίνει αν δεν μας βγει; Ο χωρισμός πλέον δεν είναι μόνο σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά απαιτεί και πρακτικές αποφάσεις, όπως είναι το να βρω καινούριο διαμέρισμα και να χωρίσουμε τα πράγματα. Άντε βγάλε άκρη…
Θα συνεχίσω τους μαραθώνιους στο Playstation με τους κολλητούς ή θα γίνουν μια μακρινή ανάμνηση;Τι θα γίνει αν θέλω να κάνω ένα μίνι πρωταθληματάκι FIFA στο Playstation με τους φίλους μου, για 12 ωρίτσες; Ή αν προτιμάω να παίξω Diablo αντί για παντομίμα με τον Ζαχαρία και την Μαριάνθη; Η κατάσταση είναι σοβαρή, δεν είναι παίξε-γέλασε…

Δεν το πιστεύετε; Το 40% ενδοοικογενειακής βίας είναι εις βάρος των ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο...Παρακολουθήστε το βίντεο και θα πειστείτε!

http://themindunleashed.org/wp-content/uploads/2014/05/strangers.jpg

Το παρακάτω βίντεο θα σας κάνει να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε την ενδοοικογενειακή βία.

 Ένα πείραμα, με κρυφή κάμερα, έδειξε πως αντιδρούν άγνωστοι όταν είναι αυτόπτες μάρτυρες  ενδοοικογενειακής βίας. 
Το πείραμα έγινε για την καμπάνια ManKind’s #ViolenceIsViolence.

Τα 9 βασικότερα αίτια – πληγές της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης


Τα 9 βασικότερα αίτια – πληγές της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης
29 Μαΐου 1453: Ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ενδέκατος Παλαιολόγος αγωνίζεται στα τείχη της Βασιλεύουσας και προτιμά τον ένδοξο θάνατο από την ταπεινωτική δουλεία. Μένει στην ιστορία ως ο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», που κάποτε θα ξυπνήσει να ξαναστήσει το θρόνο του στην Πόλη.
Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για το έθνος μας που προκαλεί πένθος στο λαό μας μέχρι και σήμερα. Τα αίτια όμως του ιστορικού αυτού γεγονότος, δεν εντοπίζονται μόνο στη χρονική στιγμή του Μάη του 1453, αλλά κρύβονται σε μια μακροχρόνια αποσύνθεση της πολιτικής, της κοινωνικής και της οικονομικής εικόνας του Γένους.

Μαύρο χρήμα στην Άννα Βίσση, αποκαλύπτει ο λογιστής του Παπαγεωργόπουλου, Σαξώνης



Έπαιρνε από το δήμο Θεσσαλονίκης 35.000 ευρώ και υπέγραφε για 8.400 ευρώ
Ακόμα και η Άννα Βίσση έπαιρνε μαύρο χρήμα από το δήμο Θεσσαλονίκης την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλο, όπως αποκάλυψε ο λογιστής του Παναγιώτης Σαξώνης στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο Σαξώνης, κάνοντας μια αναδρομή στην επιχειρηματική του πορεία και θέλοντας να δείξει τα κέρδη που αποκόμιζε, «έκαψε» και την Άννα Βίσση. Αναφερόμενος στο νυχτερινό μαγαζί «Μπουμ», στο οποίο ήταν υπεύθυνος, αποκάλυψε ότι είχε κλείσει συμφωνία με την δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση για συγκεκριμένο αριθμό εμφανίσεων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ...Δεν αντέχω άλλο τους συμπαίκτες μου!



1039160_bΣήμερα το απόγευμα διεξάγεται ο τρίτος τελικός με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καν διάθεση να παω στο γήπεδο. Πραγματικά δεν αντέχω άλλο, έχω φτάσει 34 ετών και παίζω 30 λεπτά σε κάθε αγώνα, ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ, δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Κοιτάζω φωτογραφίες με τους παλιούς μου συμπαίκτες και συγκινούμαι. Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Πέκοβιτς, Σπανούλης, Τσαρτσαρής, μιλάμε για παιχταράδες, έβγαινα αλλαγή και τους χάζευα από τον πάγκο. Ο Μάικ και ο Φώτσης στα καλά τους έκαναν ό,τι ήθελαν όχι όπως τώρα που σκύβουν και μέχρι να σηκωθούν έχουν περάσει τρια δεκάλεπτα. Είχα το κεφάλι μου ήσυχο πως και να μην πιάσω κορυφαία απόδοση, κάποιος από τους υπόλοιπους θα ξελασπώσει την ομάδα, κερδίζαμε Ευρωλίγκες χωρίς να είμαι καν ο κορυφαίος.

Ώρα μηδέν για τον χημικό εφιάλτη - Απαγορεύτηκε η αλιεία στη Μεσόγειο

Φωτογραφική δημιουργία του Δημ.Μανιώρου για τον χημικό εφιάλτη
Δυστυχώς, επαληθεύονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι χειρότεροι φόβοι των Κρητικών και οι πληροφορίες που από την Τρίτη δημοσίευσε το ekritiγια την επικίνδυνη διαδικασία που λαμβάνει χώρα κάπου κοντά στο νησί, και ακούει στο όνομα: "καταστροφή των χημικών του Ασαντ" (άραγε να είναι μόνο αυτά;) εν πλω.  

Τα 10 πιο συγκινητικά πράγματα που κάνουν τα παιδιά μας!

Τα 10 πιο συγκινητικά πράγματα που κάνουν τα παιδιά μας!



1. Τους αρέσει να μας αγκαλιάζουν
Έτσι, χωρίς λόγο, μόνο για να διασκεδάσουν. Ακόμη κι αν πριν λίγο τους απαγορεύσαμε να φάνε τρίτο γλυκό εκείνα θα μας αγκαλιάσουν. Ναι, ξέρω κάποιες φορές εκνευριζόμαστε που είναι συνεχώς κολλημένα πάνω μας, αλλά απολαύστε το τώρα που μπορείτε. Σε λίγα χρόνια δε θα κάθεται ούτε για ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο

2. Μας θαυμάζουν
Στο μαγαζί με τα ρούχα λένε στην πωλήτρια πόσο όμορφη είναι ημαμά τους. Στο τραπέζι ανακοινώνουν με περηφάνια ότι η μαμά είναι η καλύτερη μαγείρισσα. Μας χαζεύουν όταν πλένουμε τα πιάτα και μας θαυμάζουν όταν τελειώνουμε ένα παιχνιδάκι από Kinder-έκπληξη. Ναι, είναι οι πιο φανατικοί μας θαυμαστές! Και δε μας πειράζει καθόλου αν είναι και οι μόνοι! 

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» 
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης, κάθε 25 του Μαρτίου. Μεγάλη η σημασία της Πόλης, θα πει κανείς, για τους Ελληνες. Σωστό. Οπότε και η συμβολική σημασία της Αλωσης είναι εξίσου μεγάλη. Εστω και αν η πολιορκία της από τους Οθωμανούς ήταν απλώς μία από τις πολλές, έστω και αν το κλίμα της εποχής ήταν τέτοιο, η κατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν τέτοια, που έκπληξη θα ήταν το να μην αλωθεί η Πόλη.

Μεγάλο νοσοκομείο αποκαλύπτει την αλήθεια για τον καρκίνο


Τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο από το JohnHopkins

Μετά από σειρά ετών που η χημειοθεραπεία εθεωρείτο ως η μόνη διέξοδος καταπολέμησης του καρκίνου, το JohnHopkins αναφέρει πως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος

28 Μαΐου 1453 - Η δραματική τελευταία νύχτα της Πόλης πριν την Άλωση

Σαν σήμερα: 28 Μαΐου 1453 - Η δραματική τελευταία νύχτα της Πόλης πριν την Άλωση

Δευτέρα 28 Μαΐου 1453 

Η μέρα ξεκίνησε με μια παράξενη ησυχία. Οι Τούρκοι ξεκουράζονταν και προετοιμάζονταν για την τελική επίθεση. Μέσα στα τείχη η κούραση και η υπερένταση των τελευταίων ημερών θα εκδηλωθεί με αψιμαχίες και αμοιβαίες κατηγορίες μεταξύ Ελλήνων, Βενετών και Γενοβέζων.


Θα υπάρξει σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Ιουστινιάνη και στον Λουκά Νοταρά, σχετικά με την ανάγκη της μεταφοράς κανονιών από τη ζώνη ευθύνης του Νοταρά στο Μεσοτείχιον, όπου αναμενόταν σφοδρή επίθεση.
Ο Κωνσταντίνος, κουρασμένος όσο ποτέ, θα επέμβει κατευναστικά για μια ακόμη φορά. Ωστόσο, κάτω από αυτήν την εικόνα της διχόνοιας και της απελπισίας, οι πολιορκημένοι όλοι μαζί θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την άμυνα της τελευταίας ημέρας.

Οι τελευταίες προετοιμασίες των πολιορκημένων, ο λόγος του αυτοκράτορα

H μυστική επιχείρηση της ΚΥΠ για την ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος εν μέσω Ψυχρού Πολέμου

H μυστική επιχείρηση της ΚΥΠ για την ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος εν μέσω Ψυχρού Πολέμου

Η νήσος Σάσων, που ιστορικά και γεωγραφικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Iονίων νήσων, βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Αυλώνας και αποτελεί μέγιστης σημασίας στρατηγικό σημείο καθώς ελέγχει τα στενά του Οτράντο.

Το βραχώδες νησί έκτασης 4,5 τ.χλμ παραχωρείται με την Συνθήκη του Λονδίνου (1864) μαζί με τα νησιά του Ιονίου στην Ελλάδα όμως η ελληνική κυβέρνηση αδρανεί και η Σάσων ...εμφανίζεται να αποτελεί τουρκικό έδαφος, καθώς οι Τούρκοι κατείχαν τη πόλη της Αυλώνας. Το 1912 ο Αντιπλοίαρχος Kων/νος Γεωργαντάς, κυβερνήτης του ΠΗΝΕΙΟΣ, υψώνει στη Σάσωνα την Ελληνική Σημαία και αποβιβάζει άγημα 25 στρατιωτών. 
Το 1914 με νόμο της κυβέρνησης Βενιζέλου η Σάσων μεταβιβάζεται στην Αλβανία και απομακρύνεται η Ελληνική Σημαία. Λίγες μέρες μετά, οι λιγοστές οικογένειες Ελληνόβλαχων βοσκών που κατοικούσαν το νησί σφαγιάζονται από τους Αλβανούς. Στη συνέχεια η νήσος καταλαμβάνεται από την Ιταλία και τη Γερμανία, αποτελώντας βάση υποβρυχίων κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Σύγχυση, Τέχνη και Εξιδανίκευση…



Στις 28 Μαΐου 2014 στις 9:40μμ για συντεταγμένες Αθήνας πραγματοποιείται Νέα Σελήνη στο επικοινωνιακό και πληροφοριακό ζώδιο των Διδύμων

Ευνοούνται λοιπόν καινούρια ξεκινήματα που σχετίζονται με αναζήτηση, συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών καθώς και με μετακινήσεις, μεταφορές και επικοινωνίες

Επειδή μάλιστα ο χορηγός Ερμής της Νέας Σελήνης βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, το ενδιαφέρον μας για πληροφορίες, μετακινήσεις και επικοινωνίες εντείνεται ακόμη περισσότερο, ενώ το τρίγωνο που δέχεται η Νέα Σελήνη από τον Άρη ευνοεί τη λήψη επικοινωνιακών πρωτοβουλιών και την εκκίνηση μαθησιακών, διδακτικών ή εμπορικών δραστηριοτήτων

Ufo πετάει δίπλα από αεροπλάνο στο Λονδίνο, το πρωινό της 25 Μαίου 2014! (Βίντεο)




Ημερομηνία παρατήρησης: 25η Μαΐου 2014 
Τοποθεσία παρατήρησης: Λονδίνο, Αγγλία 

Αυτές οι θεάσεις UFO είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες. Ένας επιβάτης από ένα αεροπλάνο το είδε  πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το UFO είναι ορατό μακριά, πολύ πάνω από τα σύννεφα. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι είναι μέρος ενός κτιρίου, ωστόσο, δεν υπάρχει κτίριο τόσο ψηλό.

Διαγωνισμός καφρίλας


[…] Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και πλέον πανευρωπαϊκά: Διαγωνισμός καφρίλας. Οι τόσα χρόνια επιχειρηματίες κάφροι της πολιτικής υποχρεούνται σήμερα να τα βάλουν με τους νεοεμφανιζόμενους – επανεμφανιζόμενους… […]
Δεν έχουμε σπουδάσει κάποιοι από εμάς το επιχειρείν στην απόλυτη καφρίλα. Αλλά στην πολιτική σκηνή της χώρας το έργο στο δια ταύτα εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως ως προς το ποιός θα γίνει πιο κάφρος από τον άλλον.
Ψηφίζοντας συνεχώς στη βουλή νόμους που να ευνοούν όλο και πιο εύκολα την πολιτική αυθαιρεσία, για την ακρίβεια να ευνοούν τους πολιτικούς και τους πελάτες τους, φτάσαμε να ψάχνουμε τα δισεκατομμύρια στην Ελβετία, και τα χρέη στις τράπεζες, το κράτος και τους εταίρους.

Βρέθηκε στη Γαλατία το αρχαιότερο τεχνητό δόντι στην Ευρώπη, Ηλικίας 2.300 ετών

To αρχαιότερο τεχνητό οδοντικό εμφύτευμα που έχει βρεθεί στην Ευρώπη (φωτ. Antiquity).
Μήπως στο χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ, εκτός από μαγικά φίλτρα για τους Ρωμαίους, έφτιαχναν και τεχνητά δόντια; Ερευνητές ανακάλυψαν σε ένα σπήλαιο της Γαλλίας (τότε Γαλατίας) ένα τεχνητό δόντι, που είχε τοποθετηθεί σε μια γυναίκα ηλικίας 20 έως 30 ετών, η οποία έζησε πριν από περίπου 2.300 χρόνια.

Πρόκειται για το αρχαιότερο τεχνητό οδοντικό εμφύτευμα που έχει βρεθεί στην Ευρώπη. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν ένα εμφύτευμα 400 χρόνια νεότερο, που είχε ανακαλυφθεί στο στόμα ενός νέου, επίσης στη Γαλλία, κατά τη δεκαετία του ’90.

Το «ελληνόμετρο» της φαντασίας μας και οι ελληνικές αρετές με οδηγό τον Αριστοτέλη

Στις καλές εποχές, τότε που το δανεικό χρήμα είχε πλάσει έναν φανταστικό κόσμο, που τον πήραμε για δικό μας δημιούργημα, οι λέξεις "πατρίδα", "έθνος", "Ελληνικότητα", είχαν εξαφανιστεί στη διαδρομή Αράχωβα - Μύκονος. 
 

Τώρα, που η ονειροφαντασία μας χάθηκε και πάει, ψάχνουμε απεγνωσμένα να εντοπίσουμε τα χνάρια της πραγματικότητας. Στα τυφλά ψάχνουμε και, όταν δεν βρίσκουμε σημείο σταθερό να γαντζωθούμε, καταφεύγουμε στο «ελληνόμετρο». 

Και για να παρηγορηθούμε, επικαλούμαστε ένδοξους προγόνους και επινοούμε «ανθέλληνες» εχθρούς που μας κατατρέχουν και προσπαθούν να μας αλλοτριώσουν. Που αν τους εξοντώσουμε, θα λάμψει πάλι η αδαμάντινη ελληνική ψυχή, την οποία "προσπαθούν να απογυμνώσουν, για να μας υποτάξουν".
 
Τι είναι, όμως, αυτό που φοβόμαστε πως θα μας αφαιρέσουν; Ποιες αρετές των λαμπρών προγόνων μας είχαμε τάχα, που τώρα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε; Πόσο μοιάζει το δικό μας σύστημα αξιών  με το δικό τους;

Ο Διαβήτης Τύπου LADA

Ένα ποσοστό διαβητικών τύπου 1, της τάξης του 7%, αλλά και άτομα με προφανή διαβήτη τύπου 2, έχουν αντισώματα που επιτίθενται κατά του β-κυττάρου του παγκρέατος, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή (Διαβήτης τύπου LADA). Το β-κύτταρο είναι αυτό που παράγει την ινσουλίνη και όταν καταστρέφεται υπάρχει ανάγκη για ενέσιμη θεραπεία.
Στους διαβητικούς τύπου 1 έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα τα β-κύτταρα του παγκρέατος, γι’ αυτό και η ανάγκη χρήσης ινσουλίνης είναι άμεση, από την στιγμή της διάγνωσης. Υπάρχει όμως η περίπτωση κάποιος που θεωρείται ότι έχει διαβήτη τύπου 1, να έχει τελικά διαβήτη τύπου LADA, μιας κατάστασης που ναι μεν οφείλεται σε αυτοάνοση καταστροφή των β-κυττάρων, χωρίς να είναι όμως ολοκληρωτική. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά που αρχικά νομίζουν ότι έχουν τύπου 1 διαβήτη, να μπορούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους χωρίς ινσουλίνες, διότι ενδέχεται να έχουν μια ικανοποιητική έκκριση ινσουλίνης. Η διάγνωση μπορεί να μπει όταν τα επίπεδα του c-πεπτιδίου είναι οριακά. Βέβαια και σε αυτή τη περίπτωση η βλάβη εξελίσσεται, λόγω των αντισωμάτων και τελικά θα χρειαστεί η ενέσιμη θεραπεία στο μέλλον.

Απλές πρακτικές για διαχείριση του άγχους των εξετάσεων. Πότε θα πρέπει να σας ανησυχήσει;



Επιμέλεια Κική Τσεκούρα

Όταν φτάνει η περίοδος των εξετάσεων αρχίζουν να αγχώνονται όλα τα παιδιά, είτε είναι καλοί μαθητές είτε όχι. Έχουν πολύ διάβασμα, σκέφτονται αν θα καταφέρουν να πετύχουν και όλο αυτό τα πανικοβάλει.
Το άγχος πριν τις εξετάσεις είναι φυσιολογικό! Οι περισσότεροι μαθητές έχουν άγχος πριν τις εξετάσεις. Aλλοι μαθητές έχουν περισσότερο άγχος και άλλοι λιγότερο και ο κάθε ένας το εκδηλώνει διαφορετικά. 

Το άγχος πριν τις εξετάσεις πηγάζει από το φόβο που έχουμε μήπως αποτύχουμε και για να το αντιμετωπίσουμε είναι πολύ σημαντικό να το συνειδητοποιήσουμε. Αν μάθουμε να αναγνωρίζουμε το άγχος και τα συμπτώματα του θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα