Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Oι 5 πιο ανόητοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι άντρες για να μας ρίξουν-και τα καταφέρνουν!


Γιατί τελικά η γυναικεία φύση δεν αλλάζει...

Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια: Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει και μπορεί τίποτα να μην είναι όπως παλιά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του θέματος των σχέσεων, αλλά όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν εκμοντερνιστούμε, η γυναίκα πάντα θα παραμένει γυναίκα, τουτέστιν, θα ονειρεύεται πάντα τον άντρα της ζωής της και θα συγκινείται, κρυφά πλέον, ή και φανερά με τον Τιτανικό! 

Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι ότι μπορεί οι περισσότερες από εμάς να το παίζουμε δυναμικές και ανεξάρτητες και να αρνούμεθα με θρησκευτική θα λέγαμε ευλάβεια οτιδήποτε έχει να κάνει με το γάμο και την οικογένεια γενικότερα, αλλά κατά βάθος, πάντα θα είμαστε απλά κορίτσια που θα περιμένουμε τον τέλειο άντρα να μας αγαπήσει.

Και όσο κι αν πλέον υποστηρίζουμε ότι ψάχνουμε το πρωτότυπο και το κάτι διαφορετικό, πάντα θα πέφτουμε στα πατώματα από τα μέλια, με μικρές αντρικές κινήσεις που παραπέμπουν ακόμα και σε ελληνική ταινία. Γιατί μπορεί τα πάντα να αλλάζουν, αλλά οι τρόποι που ένας άντρας μπορεί να... ρίξει μία γυναίκα παραμένουν εις τον αιώνα τον άπαντα ίδιοι! Ας πάμε λοιπόν να δούμε κάποιους από τους πιο κλισέ τρόπους φλερτ που καλώς ή κακώς, αποδίδουν!...

Βότκα και καθάρισες!


Για όσους δεν πίνουν αλκοόλ και έχουν ένα μπουκάλι βότκας ξεχασμένο στην κάβα τους, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά!

Οι τελευταίοι παραδοσιακοί τεχνίτες που κρατούν ζωντανή την παράδοση

Ο Μανώλης και o Κώστας Καβαλαράκης κατασκευάζουν χειροποίητες κρητικές παραδοσιακές μπότες στον Πειραιά. «Δυστυχώς, έχουμε μείνει λίγοι που κάνουμε αυτήν τη δουλειά. Και όμως, όσο πάει η ζήτηση αυξάνεται», λένε.
Ο Μανώλης και o Κώστας Καβαλαράκης κατασκευάζουν χειροποίητες κρητικές παραδοσιακές μπότες στον Πειραιά. «Δυστυχώς, έχουμε μείνει λίγοι που κάνουμε αυτήν τη δουλειά. Και όμως, όσο πάει η ζήτηση αυξάνεται», λένε.
Στις πλάτες τους οι περισσότεροι κουβαλούν δεκαετίες δουλειάς. Σταθεροί στο ίδιο πόστο, είδαν τη ζωή τους να αλλάζει και το επάγγελμά τους να φθίνει στο πέρασμα του χρόνου. Ομως εκείνοι επέμειναν.
Οι τελευταίοι παραδοσιακοί τεχνίτες της χώρας, εκπρόσωποι επαγγελμάτων που εκλείπουν, μιλούν στο «Εθνος» για την τέχνη τους που, όπως λένε, είναι για εκείνους κάτι περισσότερο από δουλειά.
Εξηγούν πως παρά τις δυσκολίες θα έκαναν και πάλι τις ίδιες επιλογές. Και δίνουν μια άλλη διάσταση στο εργασιακό τοπίο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά τους συνεχίζουν εν μέσω κρίσης τα επαγγέλματα αυτά που βρίσκονταν έως τώρα στα αζήτητα…

Ο Τρίτος Θεμελιώδης Νόμος Της Ανθρωπινης Ηλιθιοτητας..






...Ένα ηλίθιο πλάσμα θα σας καταδιώξει χωρίς λόγο, χωρίς ένα ακριβές σχέδιο, στους πιο απίθανους και αδιανόητους καιρούς και τόπους. Δεν υπάρχει κάποιος λογικός τρόπος να προβλέψει κανείς αν, πότε, πώς και γιατί ένα ηλίθιο πρόσωπο θα εξαπολύσει την επίθεσή του. Μπροστά σε ένα ηλίθιο πρόσωπο, είναι κανείς ολοκληρωτικά στο έλεός του.

«Backup» του ανθρώπινου πολιτισμού ...(Torah on the Moon)



Η αποστολή ενός ιερού εβραϊκού κειμένου στο Διάστημα ίσως να αποτελέσει την έναρξη της δημιουργίας ενός «backup αρχείου» για τον ανθρώπινο πολιτισμό, το οποίο θα εδρεύει στη Σελήνη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Scientist, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιδέα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικές εταιρείες που συμμετέχουν σε διαστημικό διαγωνισμό υποστηριζόμενο από την Google, με την πρώτη αποστολή να αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2015.
Μακροπρόθεσμα, σεληνάκατοι θα μπορούσαν να μεταφέρουν έναν μεγάλο όγκο πολιτιστικών, αλλά και βιολογικών αρχείων στην επιφάνεια της Σελήνης, όπου και θα διατηρηθούν ασφαλή σε περίπτωση που κάτι φέρει το τέλος του πολιτισμού και ίσως και της ζωής στον πλανήτη μας.
Τα πρώτα αρχεία που θα αποσταλούν στη Σελήνη είναι θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα: πρόκειται για το πρόγραμμα Torah on the Moon, με βάση το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η αποστολή στη σεληνιακή επιφάνεια ενός χειρογράφου, του Σεφέρ Τορά. Εάν το εγχείρημα είναι επιτυχές θα ακολουθήσουν μετέπειτα πτήσεις με ινδουϊστικά κείμενα (Βέδες) και αρχαία κινεζικά φιλοσοφικά κείμενα (Ι-Τσινγκ).

Αλλάζουν τα όρια του ηλιακού μας συστήματος



Τα όρια του ηλιακού μας συστήματος ξαναχαράσσονται. Ανακαλύφθηκε παγωμένος νάνος πλανήτης πέρα από τα σύνορα 















Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα νέο ουράνιο σώμα πέρα από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, στο λεγόμενο «εσωτερικό νέφος του Όορτ». Πρόκειται για ένα παγωμένο νάνο πλανήτη με την προσωρινή ονομασία "2012 VP113", που έχει διάμετρο περίπου 450 χιλιόμετρα.

ΟΤΑΝ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!


Αυτά μόνον στην Ελλάδα γίνονται. Αυτά μόνον Έλληνες τα κάνουν. Γκάφες, διεθνείς, παγκόσμιες. Είμαστε πρώτοι σ’ αυτά. Δεν επιτρέπουμε σε καμμία άλλη χώρα να πάρει το χρυσό μετάλλιο της ξευτύλας. Μιλάμε με γεγονότα.
Μέγα πολιτικό γεγονός η υπογραφή στο Ζάππειο της Πράξης Προσχώρησης της Ελλαδάρας ομαδάρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία το σύνθημα. Συνέβη σα σήμερα, 28 Μαϊου, το 1979.
Πράγματι ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν έπαιξε ρόλο καθοριστικό επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή για να μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ


Η καλύτερή του για κάθε εφευρέτη αυτό που βρήκε και κρίθηκε προσφορά στην κοινωνία να πάρει το όνομά του στους αιώνες των αιώνων. Μία εξαίρεση. Ο μεσιέ Γκυλοταίν. Πέθανε μ' αυτό το παράπονο ο εφευρέτης της γκιλοτίνας του μηχανισμού που κόβει το λαιμό. Που χωρίζει το κεφάλι από το σώμα. Ότι η λαιμητόμος ονομάστηκε γκιλοτίνα.

Περί Μικρών Αυτοκινήτων

Έχοντας θρηνήσει στην οικογένεια έξι συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού από τροχαίο, μπορώ να συμμεριστώ τον πόνο των οικείων της αδικοχαμένης Αννας Πολλάτου. 
Σκοπός του κομματιού είναι να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα μήπως γλιτώσει έστω και ένας συνάνθρωπός μας αύριο. 
Το Smart και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της πολύ μικρής κατηγορίας δεν είναι φτιαγμένα για να ταξιδεύουν. 

Γιατί “πάτωσε” η ΔΗΜΑΡ; cherchez la femme!!!- Δείτε ΟΛΑ τα βίντεο…


Νέο φάλτσο Ρεπούση για τη Σμύρνη  Δεν χρειάζονται συνέδρια, συμβούλια, διαβουλεύσεις και μακροσκελείς συζητήσεις από τη ΔΗΜΑΡ, για να βρεθούν τα αίτια της εκμηδενίσεώς της.

Αρκεί να εφαρμόσουν το Γαλλικό: Cherchez la femme (αναζητείστε τη γυναίκα).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι “θέσεις” και οι δηλώσεις της κ. Ρεπούση απομάκρυναν όλους τους Μικρασιάτες (απογόνους) ψηφοφόρους, όλους τους Ποντίους, τους Αρμενιους και όλους όσους εμφορούντο από Εθνικά ιδεώδη οπαδούς του κόμματος την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, την απαγόρευση των θρησκευτικών εικόνων στα σχολεία, υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, χαρακτήρισε το “χορό του Ζαλόγγου” μύθο,την κατάργηση του εορτασμού της εξόδου του Μεσολογγίου, χαρακτήρισε τους Τούρκους κατά την επανάσταση του 1821, ως…”κρατικούς αξιωματούχους” που τους χτυπούσε η…κλεφτουριά! 

Επιτέλους: Προστασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο


Επιτέλους: Προστασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο

Σε ανταπόκριση από το Λονδίνο του Mark Scott για τους New York Timesμε τίτλο «E.U. Debates Which Nation Will Regulate Web Privacy», σημειώνεται ότι το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μόλις εκλέχτηκε αναμένεται εντός του έτους να καταλήξει σε τελική συμφωνία για το θέμα των αυστηρότερων κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, οι οποίοι εδώ και καιρό βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.
Οι κανόνες αυτοί, οι οποίοι συζητούνται από το 2012, θα είναι αυστηρότεροι από εκείνους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα δημιουργήσουν έναν κοινό κανόνα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των διαφόρων πτυχών της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, η οποία θεωρείται ένα θεμελιώδες δικαίωμα στην Ευρώπη, και θα συμπεριλαμβάνονται περιορισμοί στις πληροφορίες που θα μπορούν να αποστέλλονται εκτός ΕΕ.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΕΣΥ

Κόσμος χαμένος, κουρασμένος, φοβισμένος.
Νικημένος.


Urban Fighter II by Kschischu


Νικημένος από τη καθεστωτική προπαγάνδα, από τη φθορά της καθημερινής προσπάθειας για την επιβίωση του, νικημένος από τις ελπίδες του ότι, δεν μπορεί, κάτι θα αλλάξει. "Δε μπορεί αυτοί που μας κυβερνάνε να μας πάνε για γενοκτονία, άνθρωποι δεν είναι κι αυτοί, δε θέλουν το καλό του λαού τους;"
Κόσμος αλλοτριωμένος, εκφυλισμένος, απαθής. Ψάχνεις να βρείς ταυτότητα και δε τη βρίσκεις γιατί όσα είχες για σταθερές, μοιάζουν με ένα καταραμένο εκκρεμές. 


Και μετεωρίζονται μπροστά στη νέα πραγματικότητα που δε την αναγνωρίζουν, δε καταλαβαίνουν γιατί γίνονται όλα αυτά, γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί η πάλαι ποτέ αγαπημένη ΕΕ ζητάει το αίμα μας. Κόσμος που περιμένεί την ΕΕ "να ξαναβρεί όσα την έκαναν να ενωθεί". Να ξαναγίνει η "Ευρώπη των λαών". Να συγκινηθούν οι κουτόφραγκοι από το δράμα μας, να ξανάρθουν τα πακέτα Ντελόρ, να τα τρώνε οι ημέτεροι και οι παρατρεχάμενοι, και να πέφτουν τα ψίχουλα.

Κοιλιοκάκη, τι είναι και πώς θεραπεύεται…


koiliokaki
Η κοιλιοκάκη είναι μια  ασθένεια  του πεπτικού συτήματος που καταστρέφει το λεπτό έντερο και παρεμβαίνει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφίμων. Οι άνθρωποι που έχουν κοιλιοκάκη δεν μπορούν να ανεχθούν την γλουτένη, μια πρωτεΐνη του σιταριού, της σίκαλης, και του κριθαριού.  Γι ‘αυτό και ονομάζεται επίσης δυσανεξία στη γλουτένη ή εντεροπάθεια από ευαισθησία στη γλουτένη Η γλουτένη είναι μια φυσική πρωτεΐνη σε πολλά δημητριακά, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και βρώμη. Βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως στα φάρμακα, στις βιταμίνες, και στα βάλσαμα για τα χείλη.
Όταν οι ασθενείς  με κοιλιοκάκη καταναλώσουν τρόφιμα ή διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούν και περιέχουν γλουτένη, το ανοσοποιητικό τους σύστημα ανταποκρίνεται με βλάβη ή καταστροφή των εντερικών λαχνών, που είναι  μικρές, στενόμακρες προεξοχές της επιφανειακής επένδυσης του λεπτού εντέρου. 
Οι λάχνες κανονικά επιτρέπουν  τις θρεπτικές ουσίες των τροφίμων να απορροφηθούν από τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου στην κυκλοφορία του αίματος. 
Έτσι όταν οι λάχνες έχουν υποστεί ζημιά, το έντερο δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά σωστά οπότε τότε ο οργανισμός μπορεί να υποστεί υποθρεψίες.
 Χωρίς υγιείς λάχνες, ένα άτομο  υποσιτίζεται  ανεξαρτήτως από τα πόσα τρόφιμα τρώει.

Πλάτωνας: "Το σώμα, μας εμποδίζει στο κυνήγι της Αλήθειας"

archer-schizas
Ο Πλάτωνας λέει: "Το σώμα μας φορτώνει με μύριες όσες ασχολίες για την απαραίτητη επιβίωση μας, ακόμη, αν επισυμβούν κάποιες ασθένειες, μας εμποδίζουν στο κυνήγι της αλήθειας και μας γεμίζουν με έρωτες και επιθυμίες και φόβους και κάθε είδους φαντάσματα και ανοησίες ώστε... όπως λέει πραγματικά και η παροιμία, εξαιτίας αυτού δεν μας είναι δυνατόν ποτέ να σκεφτούμε λογικά για τίποτε.
Πράγματι, πολέμους και επαναστάσεις και μάχες δεν τα προκαλούν τίποτε άλλο παρά το σώμα και οι επιθυμίες αυτού, γιατί, όλοι οι πόλεμοι γίνονται για την απόκτηση χρημάτων.
Τα χρήματα πάλι, αναγκαζόμαστε να τα αποκτούμε για το σώμα, υπηρετώντας τις ανάγκες του, και αντ' αυτού δεν βρίσκουμε χρόνο για την φιλοσοφία για όλα αυτά.

Απλό νερό ή Ορθομοριακό νερο?


Αφυδάτωση και Επιπτώσεις κατά την Άσκηση
Το νερό δεν έχει από μόνο του θρεπτική αξία, ωστόσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά της διατροφής μας που είναι απαραίτητα για τη ζωή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ανθρώπινο σώμα μόνο όταν μεταβολίζονται σωστά. Αυτός ο μεταβολισμός γίνεται μόνο όταν έχουμε αρκετό και σωστό νερό στο σώμα.
Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα, αν έχουμε νερό.
Χωρίς νερό όμως, σε 8-10 ημέρες.
Το νερό είναι η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση στην επιφάνεια της γης. Καλύπτει το 70.9% του πλανήτη μας. Στη φύση υπάρχει και στις 3 μορφές του: αέρια (υδρατμός), υγρή και στερεή (πάγος). Το καθαρό, υγρό νερό είναι άγευστο και άοσμο, σχεδόν άχρωμο ή έχοντας μία γαλάζια χροιά. Είναι η μόνη ουσία που βρίσκεται και στις τρεις κοινές καταστάσεις της ύλης και είναι απαραίτητη για όλες τις γνωστές μορφές ζωής στη γη.

Πως να δείξω αγάπη;

Ygro Stoixeio

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Κάποτε με πλησίασε ένας άντρας και με ρώτησε:
-Τι μπορώ να κάνω για να της δείξω ότι την αγαπώ και ότι θέλω να είμαι κοντά της και πάλι;
- Φύγε από το μυαλό σου και άφησε την καρδιά να σε οδηγήσει. Μόνο αυτή ξέρει να σου πει.
- Και αν αυτή δεν με δεχτεί;

Να μείνω ή να φύγω

Meno Feugopenγράφει ο Γεώργιος Νικηταΐδης 

Να μείνω ή να φύγω. Να είμαι εδώ ή να είμαι αλλού.
Με τον φόβο μαθαίνω ποιος δεν είμαι.
Με την αγάπη μαθαίνω ποιος είμαι πραγματικά.
Με την εμπιστοσύνη, βρίσκω το θάρρος να δράσω, όπως αγαπάω.
Η προσωπική ικανοποίηση και η άνεση δεν έχουν πάντα αυτό που αγαπάω.
Εκεί μένω από φόβο. Μόλις εμπιστευτώ τον εαυτό μου, βρίσκω το θάρρος να αγαπήσω. Να κινηθώ και να ζήσω όπως και όπου αγαπάω.

Ο νέος δεν είναι ωραίος, και ο παλιός δε θα γίνει αλλιώς

Μερικές σκέψεις για τις ευρωεκλογές που μας πέρασαν (και θα μας ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό ακόμα):
- Το παλιό βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του. Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες χάνουν γύρω στις 70 έδρες αθροιστικά σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, εξακολουθούν να είναι τα πιο ισχυρά κόμματα, αλλά χάνουν σημαντικό έδαφος. 
Η φθορά τους για την ώρα είναι περισσότερο συμβολική, παρά ουσιαστική (αφού πάλι θα είναι ρυθμιστές της πολιτικής), αλλά αναπόφευκτα θα γίνει και ουσιαστική αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν αυταρχικός μπαμπάς που τιμωρεί τα παιδιά του κόβοντας το χαρτζιλίκι ή κλειδώνοντάς τα για τιμωρία στην τουαλέτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα