Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Συμπόνια για υγιή καρδιά



Εάν έχετε προβλήματα καρδιάς, συγκεντρωθείτε στην συμπόνια. Εκτός απ’ το να διαλογίζεστε πάνω σε αυτήν, ασκηθείτε σε αυτήν και εκδηλώστε την. 

Η ασθένεια της καρδιάς θα εξανεμιστεί. 

Αυξήστε την συμπόνια σας όλο και πιο βαθιά. 

Καταρχήν, μελετήστε τι είναι η συμπόνια. Μου πήρε είκοσι χρόνια για να διεισδύσω σε ορισμένα επίπεδα της έννοιας της συμπόνιας. 

Πρώτα μελέτησα όλα τα βουδιστικά βιβλία που μπορούσα να βρω. 

Οι επτά λόγοι που οι άνθρωποι φοβούνται ν’ αγαπήσουν – η τρωτότητα και η εξάρτηση είναι από τους βασικότερους

«I’ ll never fall in love again» τραγουδούσε στα 60s ο Τομ Τζόουνς. Όντως, πολλοί είναι αποφασισμένοι πως δεν θα «ξαναλαβωθούν» από το βελάκι του φτερωτού θεού. Δεν θα ξαναερωτευθούν και, κατ’ επέκταση, δεν θα ξαναγαπήσουν. Ο προφανής λόγος είναι για να μην ξαναπληγωθούν. Πολλοί εξ ημών και υμών έχουν αποφασίσει πως θα διάγουν βίο… άσωτο χωρίς να δεθούν ξανά με κανέναν γιατί η προσωπική τους ισορροπία είναι το Α και το Ω.
couple_in_loveΥπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες-κλειδιά που μας «σπρώχνουν» μακριά από τον έρωτα.
Η Λίζα Φαϊρστόουν, »γκουρού» της ψυχολογίας και συγγραφέας, που γράφει για την ηλεκτρονική «βίβλο» της ψυχολογίας psychologytoday.com δίνει τις απαντήσεις.

Η ευτυχία και η οδύνη

Τον τελευταίο καιρό έχει τύχει να παρευρεθώ σε διάφορες συζητήσεις, στις οποίες το συμπέρασμα ήταν ότι ο κύριος σκοπός της ζωής είναι η ευτυχία. Αυτό είναι φυσιολογικό. Οταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν το μέλλον, συχνά μιλάνε για όλες τις καλές εμπειρίες που ελπίζουν να έχουν. Ζούμε σε μια κουλτούρα πλημμυρισμένη από κουβέντες για την ευτυχία. Στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της περασμένης χρονιάς, πάνω από 1.000 βιβλία πάνω σ’ αυτό το θέμα βγήκαν στις προθήκες του Amazon.
hapinessΠαρατηρήστε όμως το εξής φαινόμενο. Οταν οι άνθρωποι ανακαλούν το παρελθόν, δεν μιλούν μόνο για την ευτυχία. Συχνά οι δοκιμασίες που πέρασαν φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες. Οι άνθρωποι στοχεύουν την ευτυχία αλλά νιώθουν ότι έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις οδυνηρές δοκιμασίες.

Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας πράγματα

Χρησιμοποιήστε τα παλιά σας πράγματα αντί να τα πετάξετε! Δεν χρειάζεται να σπάτε το κεφάλι σας. Σας προτείνουμε 10 ιδέες για τα παλιά σας πράγματα, που δε θα σκεφτόσασταν καν!

ENJOY!


1. Κρεμάστε τις παλιές σας καρέκλες

Ερμής ο Τρισμέγιστος



Ο Ερμής ο ψυχοπομπός είχε ταυτιστεί από τους αρχαίους Έλληνες με το Αιγυπτιακό θεό Θωθ (ή Τεούχ), καθώς και με τους θεούς Τατ και Αγαθοδαίμονα (ο τελευταίος παριστάνεται με την μορφή φιδιού και ταυτιζόταν επίσης με τον θεό Κνήφι). Ο Θωθ ήταν μία σεληνιακή θεότητα και προστάτης – εμπνευστής του αλφαβήτου και εξ ου της σοφίας, των τεχνών, των επιστημών και του ορθού λόγου- σκέψης. Συμβόλιζε τη τάξη του σύμπαντος και την αρμονία του κόσμου. 

Ο Θωθ είχε την επονομασία Μέγας- Μέγας κι αυτός εικάζεται ότι είναι ο λόγος που ο εν συνεχεία εμφανιζόμενος Ελληνοαιγυπτιακός Ερμής ονομάστηκε Τρισμέγιστος (3 φορές μέγας). Άλλοι το δικαιολογούν ισχυριζόμενοι την τριπλή ενσάρκωση του θεού. Σε όστρακο του 2ου αιώνα που βρέθηκε, βλέπουμε τον ιερέα του Θωθ ότι τον αποκαλεί επίσης τρισμέγιστο. Ένας από τους αρχικούς τόπους λατρείας του ήταν η Ερμούπολη.

Ο Ερμής Τρισμέγιστος από αρκετούς έχει θεωρηθεί ως μυθολογικό πρόσωπο. Οι αρχαίοι έλληνες πάντως ισχυρίζονταν ότι είχε βασιλεύσει στην Αίγυπτο στην απώτερη αρχαιότητα και κατά την ελληνιστική περίοδο θεώρησαν ότι ήταν ο συγγραφέας μίας σειράς σημαντικών κειμένων ( τα οποία αντιμετωπίστηκαν ως ιερά, γιατί πίστευαν ότι κατέγραφαν τα μυστικά του σύμπαντος), που είχαν να κάνουν με την αστρολογία, τον αποκρυφισμό και την μαγεία. Ήταν μία σειρά από17 έργα, τα οποία ήταν εντόνως ηθικοπλαστικά, γραμμένα στην Eλληνική και Λατινική γλώσσα.  

Ο χυμός φρούτου που καταπολεμά την κυτταρίτιδα



Κυτταρίτιδα. Ο αιώνιος εχθρός. Εκνευριζόμαστε και μόνο στο άκουσμά της. Μα καλά, γιατί πρέπει να υπάρχει;

Ο δρόμος από την ξαπλώστρα στη θάλασσα τα αποκαλύπτει όλα. Όχι ότι θα γίνουμε και κομπλεξικές, εντάξει γυναίκες είμαστε, στη φύση μας είναι, θα έχουμε... αλλά τουλάχιστον ας φροντίσουμε να έχουμε όσο λιγότερη γίνεται!


Η σωστή διατροφή, η γυμναστική, το κολύμπι και οι κρέμες, μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

6 μαθήματα για να μην πέφτεις σε λάθος άντρες!


Ε, δεν χρειάζεται να πέσεις και στα πατώματα επειδή τραβάς σαν μαγνήτης πάνω σου τους λάθος άντρες...
Είναι όμως κρίμα κι άδικο να χάνεις χρόνο και ενέργεια με κάποιον που με μαθηματική ακρίβεια θα σε απογοητεύσει, όταν μπορείς με μερικές έξυπνες κινήσεις να αποφύγεις την ταλαιπωρία.
Όχι, δεν φταίνε ούτε η ατυχία σου ούτε το μυαλό σου ούτε οι ορμόνες μας - αν και αυτές μια αμαρτία την έχουν. Φταίει το γεγονός ότι κατά βάθος δεν ξέρεις τι ψάχνεις και πού το ψάχνεις.
Φταίει το γεγονός ότι μόλις κάποιος... γυαλίζει, νομίζεις πως είναι χρυσός και πέφτεις με τα μούτρα να τον αποκτήσεις.
Αν έκανες τον κόπο να ανοίξεις ένα από τα δεκάδες βιβλία του τύπου «Κινήσου έξυπνα στον έρωτα», θα άνοιγαν και τα μάτια σου σε μια μεγάλη αλήθεια που το έξυπνο μυαλουδάκι σου, επειδή δεν θέλει να σε στριμώξει, μονίμως την παραβλέπει: Το γνώθι σ' αυτόν!

10 συμβουλές για να ξεπεράσετε μια σχέση


Της Μαίρης Βανδώρου.
Ο χωρισμός αρκετά συχνά μπορεί να γίνει η αιτία για να αντιμετωπίσετε την πιο αδύναμη πλευρά του εαυτού σας. Η συμπεριφορά σας μπορεί να γίνει αλλόκοτη και η αίσθηση της μοναξιάς να κάνει τις άμυνές σας να λυγίσουν. Τότε καλείστε να παλέψετε με τον εαυτό σας και να αντιμετωπίσετε την αλήθεια. Τα ξαφνικά ξεσπάσματα και ο θυμός δεν χρειάζεται να σας φοβίζουν. Να θυμάστε ότι σε όλα τα προβλήματα υπάρχει και η λύση.

Μην ξανασκέφτεστε την απόφασή σας

Αυξάνονται οι εκτάσεις που καλλιεργούνται γενετικά τροποποιημένα είδη

Ο αριθμός των χωρών όπου καλλιεργούνται γενετικά τροποποιημένα είδη έχει μειωθεί ελαφρά, όμως η επιφάνεια που καταλαμβάνουν οι εκτάσεις με τέτοιες καλλιέργειες αυξάνεται διαρκώς, υποστηρίζει μια έκθεση της διεθνούς ομοσπονδίας των Φίλων της Γης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Απριλίου.

Η μη κυβερνητική οργάνωση σημειώνει ότι το 2013 "18 εκατομμύρια αγρότες καλλιεργούσαν γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα σε 27 χώρες". Ο αριθμός των καλλιεργητών αυτών αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του συνόλου των αγροτών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας για την απόκτηση αγροβιοτεχνολογικών εφαρμογών (Isaaa), η οποία δημοσιεύει μια ετήσια έκθεση στην οποία βασίζονται οι Φίλοι της Γης, το 2012 καλλιεργούνταν γενετικά τροποποιημένα είδη σε 28 χώρες. Οι χώρες αυτές ήταν 29 το 2011 και 25 το 2008. Ορισμένες χώρες διέκοψαν ή ανέστειλαν αυτές τις καλλιέργειες, όπως η Πολωνία και η Αίγυπτος.

Ερευνητές δημιούργησαν αντιγόνο που σταματά τον πόνο και τη φαγούρα!

nerve-cells-and-neuropathic-pain-relief
Η αντιμετώπιση του πόνου και της φαγούρας με φάρμακα έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο της τελευταίες δεκαετίες, αλλά όλες οι αγωγές έρχονται με διάφορες παρενέργειες για τον οργανισμό και δεν είναι λίγες οι φορές που τα αρνητικά υποσκελίζουν τα θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό, ίσως θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ένας τρόπος να μην φτάνει ποτέ το σήμα του πόνου ή της φαγούρας στον εγκέφαλο.
Αυτό ισχυρίζονται ότι μπορούν να επιτύχουν οι ερευνητές του Duke University με ένα νέο αντιγόνο (μόριο) που απενεργοποιεί τη λειτουργία των πρωτεϊνών απευθείας στους νευρώνες αποκόπτοντας τη ροή του νατρίου (δίαυλος Nav1.7), με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λαμβάνει τα ηλεκτρικά σήματα που αντιλαμβάνεται ως πόνο ή φαγούρα.

ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞ


Η Ντάουλ Κιμ
Η γυναίκα είναι μάνα. Κι αυτό στο λέει η φύση. Κι όταν, κύριε μαλάκα, ομιλεί η φύση κάνουν τουμπεκί οι πάντες. Θρησκείες και επιστήμες, φιλοσοφίες και ιδεολογίες. Πιο σωστά η φύση σού λέει ότι η μάνα είναι γυναίκα… όχι απλά ότι η γυναίκα είναι μάνα.
Μάνα σημαίνει ότι η γυναίκα θα φουσκώσει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ένας άλλος άνθρωπος θα μεγαλώσει μέσα της και από την ίδια θα τρέφεται. Δεν μπορεί, λοιπόν, η γυναίκα να αντισταθεί στη φύση και να πει Εγώ δεν θέλω περισσότερο βάρος διότι θα μου χαλάσει τη σιλουέτα μου, θα μου αλλάξει το κορμί μου. Όπως δεν μπορεί η εγκυμονούσα να το ρίξει στη δίαιτα για να μην αλλοιώσει τις καμπύλες της. Όχι, κυρία μου.
Είσαι μάνα. Αυτή είναι η αποστολή σου στη γη. Κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει που μπαίνει επάνω από την Εντολή που σου δίνεται με το που βλέπεις το φως της ημέρας. Θα γεννήσεις. Αυτή είναι η Εντολή. Και από κοριτσάκι όσο γίνεσαι γυναίκα το νοιώθεις μέσα σου, η ίδια σου η ύπαρξη δεν σ’ αφήνει να το λησμονάς…, ότι οφείλεις, ότι έχεις χρέος να φέρεις τουλάχιστον μια άλλη ψυχή στον κόσμο. Δεν σ’ αφήνει σε ησυχία η Εντολή, που δεν την ξεπερνάς με τίποτα. Με τίποτα. Κι αν δεν σε γρατσουνάει η Εντολή τότε πρέπει να ψαχθείς…

ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ


Ομοφυλόφιλος ήταν ο δημιουργός της «Σαλώμης» και του «Πορτραίτου του Ντόριαν Γκραίη», όχι αδελφή. Επιβάλλεται να αποκαταστήσουμε, να βάλουμε μία τάξη. Ο ομοφυλόφιλος, όπως οΌσκαρ Ουάιλντ, είναι πλάσμα ερωτικό, και έχει μία υπερβολή στην ερωτική του συμπεριφορά, έναν υπερβατικό ερωτισμό.
Η αδελφή, δηλαδή ο πούστης, είναι η ξευτύλα. Είναι η γελοιοποίηση του έρωτα. Άσχετο ότι η διανόηση και γενικώς ο λεγόμενος καλλιτεχνικός κόσμος, Α’ και Β’ εθνικής, είναι κάργα από τέτοιες λινάτσες. Μιλάμε γι’αυτές τις αδελφές που έχουν καβατζάρει όλα τα πόστα.
Ο Όσκαρ Ουάιλντ, που ήρθε στην Αθήνα το 1877 και φωτογραφήθηκε με φουστανέλλα, ήταν Η προσωπικότητα. Σαν ποιητή και συγγραφέα ακόμα τον μελετάνε. Ομοφυλόφιλος. Και;

Τι ζητάς μέσα από τις σχέσεις σου;...

Όταν δίνεις από πλεόνασμα αγάπης, γιατί έχει ξεχειλίσει το ποτήρι σου από πληρότητα, τότε πραγματικά δεν σε νοιάζει πως θα χρησιμοποιήσουν οι άλλοι την προσφορά σου.

Κι αυτό γιατί ελάχιστα έως καθόλου σε ενδιαφέρει η ανταπόκριση ως στόχος της σχεσιακής δοσοληψίας, αλλά περισσότερο η πραγμάτωση της κυρίαρχης ανάγκης σου να δοθείς...


Η αίσθηση της κακοποίησης, της αδικίας, της απογοήτευσης από τους άλλους προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός ψυχικά & υπαρξιακά ασθενέστερου κι εξαρτημένου από την ανάγκη να πάρει πλάσματος, ενός ανεπαρκούς ατόμου που από μια μειονεκτική κι απλήρωτη, γεμάτη ελλείψεις θέση "συνεργάζεται" στις σχέσεις του, ενός θυμωμένου "παιδιού" που προσδοκά ως τελική ανταμοιβή των ανταποδοτικών του σχέσεων την δικαίωση της ύπαρξης του από τον "ενήλικα" άλλον.

Αποτελεί οιωνό ότι επέρχεται η κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου;

George Soros πουλάει όλες τις μετοχές της Citigroup, Bank of America και JP Morgan


WASHINGTON ( INTELLIHUB ) - Λίγο πάνω από 2 δεκαετίες πριν ο τραπεζίτης George Soros έκανε την πιο διάσημη επένδυση του, βραχυκυκλώνοντας τη βρετανική λίρα και τσεπώνοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Από τότε έχει γίνει διάσημος για στοιχηματισμό σε ''καταποντισμούς'' χρηματιστηρίων και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οδηγώντας τις αγορές σε καταστροφή προς ιδίο όφελος.
Πριν από μερικούς μήνες, ο Σόρος έγινε πρωτοσέλιδο στοιχηματίζοντας δισεκατομμύρια δολάρια εναντίον του S & P 500. Κατά το χρόνο αυτό ειπώθηκε ότι αποτελεί σημάδι του μελλοντικού προβλήματος  για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς ο Σόρος φαίνεται να έχει εκ των προτέρων γνώση για το που οδηγείται η αγορά. Ως αποτέλεσμα αυτής της φήμης, οι επενδυτές άρχισαν να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις οικονομικές επενδύσεις του.

Ενεργοποίηση Εγκεφάλου...τηλεπάθεια και τηλεκίνηση


Η τηλεπάθεια και η τηλεκίνηση, είναι δυνάμεις που έχουμε όλοι μας, αρκεί να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά. Οι δυνάμεις αυτές είναι παράγωγες της ενεργοποίησης του εγκεφάλου.

Βασικές προϋποθέσεις είναι η συνεχής εξάσκηση και βέβαια η απόλυτη πίστη στον εαυτό μας.
Είναι δυνατό να νοιώσουμε αισθήσεις ή ακόμα και σκέψεις άλλων ανθρώπων και ίσως να είναι και σύνηθες φαινόμενο για κάποιους.

Για τους επίδοξους σωτήρες…




Χωρίς να έχεις κατανοήσει τις δικές σου ανάγκες προσπαθείς να κατανοήσεις τις ανάγκες της κοινωνίας. Προτού να λύσεις τα δικά σου προβλήματα θέλεις να ασκήσεις επιρροή στον κόσμο και να τον κάνεις καλύτερο. Το σπίτι σου έχει τέτοιο χάλι όπως ακριβώς και το «είναι» σου∙ πως θα μπορούσες να έχεις τη σωστή αντιληπτική ικανότητα για να κατανοήσεις μεγαλύτερα προβλήματα; Αν δεν έχεις ακόμη κατανοήσει τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από εκεί, διότι οποιαδήποτε άλλη αρχή θα είναι λάθος αρχή.

Γιατί χάθηκαν οι Ποιητές!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί τα τελευταία χρόνια “χάθηκαν¨ οι ποιητές αλλά και τι θα μπορούσαν να γράψουν για την σημερινή Ελλάδα ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο  Ρίτσος και όλοι οι άλλοι μεγάλοι ποιητές και στοχαστές που έζησαν σε τούτα εδώ τα χώματα.
Προσωπικά πιστεύω ότι πάντα υπήρχε και θα υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ της κοινωνίας και των πνευματικών ανθρώπων και ότι το ένα εμπνέει και καθοδηγεί το άλλο για δημιουργία, προβληματισμό και οριοθέτηση των αξιών της ανθρώπινης ύπαρξης!!!

ΕΛΙΑ ψήφισε ο Στάθης Μπούκουρας! Ζήτησε μάλιστα να δημοσιοποιηθεί και να του αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό!


mpoukouras
Αυτό που υπέθεταν όλοι ότι θα πράξει στην κάλπη σήμερα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας μετά τις πρόσφατες δακρύβρεχτες δηλώσεις του στη Βουλή  σχετικά με την κρυφή του και μεγάλη αγάπη για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (το οποίο σε αυτές τις ευρωεκλογές έχει μετονομαστεί σε ΕΛΙΑ), τελικά έγινε πραγματικότητα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται ακόμη και από τον εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΙΑΣ, ο ανεξάρτητος πλέον και προφυλακισμένος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας προσήλθε νωρίς το πρωί της Κυριακής για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο ειδικό εκλογικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού και αυτά που διαδραματίστηκαν κατά την παρουσία του μέσα στην αίθουσα της ψηφοφορίας άφησαν τόσο τον δικαστικό αντιπρόσωπο του συγκεκριμένου τμήματος όσο και το σύνολο της εφορευτικής επιτροπής κυριολεκτικά άφωνους.

5 τρόφιμα που πρέπει να τρώμε περισσότερο μετά από τα 50


Όταν συζητάμε για το θέμα της υγιεινής διατροφής μετά από τα 50, το ασβέστιο έρχεται συχνά στο προσκήνιο. Είναι σίγουρα απαραίτητη η κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε ασβέστιο κυρίως μετά την ηλικία των 50 ετών αλλά ποιες άλλες θρεπτικές ουσίες και τρόφιμα θα πρέπει να τρώμε περισσότερο μετά την ηλικία των 50 ετών;

Seismos 1.1.2 - Η εφαρμογή που καταλαβαίνει τον σεισμό!



Την έκτη θέση στις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Ελλάδα, κάτι το οποίο καθιστά τον σεισμό πάντοτε επίκαιρο. Αν και κατέχει το 0,02 της επιφάνειας της Γης, απελευθερώνει το 2% της παγκόσμιας σεισμικής ενέργειας κάθε χρόνο και το 50% της ευρωπαϊκής. Κατά συνέπεια ο κίνδυνος του σεισμού ελλοχεύει!

O κατασκευαστής της εφαρμογής σκοπεύει να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν όντως γίνεται σεισμός. Η εφαρμογή Seismos έχει 3 γραμμές που η καθεμιά φανερώνει τον ρυθμό των κινήσεων, όπως για παράδειγμα η μπλε, η οποία μετράει την κάθετη κίνηση.

Δείτε παρακάτω εικόνες μέσα από την εφαρμογή :

Η παρακμή του δυτικού πολιτισμού και η είσοδος στη Νέα Εποχή

Η παρακμή του δυτικού πολιτισμού και η είσοδος στη Νέα Εποχή

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο σημερινός πολιτισμός, ο δυτικο-ευρωπαϊκός και η αμερικανική προέκτασή του, παρουσιάζει έντονα σημάδια κοπώσεως, εκπτώσεως και προϊούσης παρακμής. Επίσης, πολύς λόγος γίνεται για την είσοδο της ανθρώπινης κοινωνίας στη Νέα Τάξη πραγμάτων, με όλες τις αναθεωρήσεις και ανακατατάξεις που αυτό συνεπάγεται για την ζωή μας. Βέβαια, για όλα τα παραπάνω ο κύριος υπόλογος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος έφτασε ως αυτό το σημείο λόγω των πεπραγμένων του.

Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής, ας μας επιτραπεί ο όρος «Πολίτης του Κόσμου», είναι σκλάβος και ενεργούμενο των ίδιων του των δημιουργιών. Ο τρόπος του βίου που διάγει έχει καθορισθεί εξ ολοκλήρου από την μηχανή και οδεύει προς μίαν ατραπό από όπου δεν έχει επιστροφή αλλά ούτε και μεταβατικές περιόδους. Ο χωρικός, ο χειρώνακτας και ο έμπορος των παλαιών χρόνων αντικαταστάθηκε από τα προϊόντα της μηχανής: τον επιχειρηματία, τον μηχανικό και τον εργάτη των εργοστασίων και των πολυεθνικών εταιρειών. Από όλη αυτή την νέα πραγματικότητα προέκυψε ένα νέο πολύκλαδο δέντρο που ρίχνει την σκιά του σε όλες τις εκφάνσεις του ανθρωπίνου βίου: το οικονομικό σύστημα της μηχανής.

Ο εγκέφαλος του μωρού μου από 0 έως 3 ετών

Ο εγκέφαλος του μωρού μου από 0 έως 3 ετών
Ο εγκέφαλος του μωρού μου από 0 έως 3 ετών
Πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του μωρού μου από 0 έως 3 ετών;
Είναι απίστευτο να βλέπω το μωρό μου να μαθαίνει τόσα πράγματα! Καθημερινά προοδεύει όλο και περισσότερο και απορροφά όλα τα μηνύματα που δέχεται «σαν σφουγγάρι». Μήπως είναι ένας μικρός εκκολαπτόμενος Αϊνστάιν;

Τον πρώτο χρόνο το μωρό θα τριπλασιαστεί σε βάρος και θα διπλασιαστεί σε ύψος... Ένα κατόρθωμα της φύσης! 
Γνωρίζετε όμως ότι, πίσω από το μουτράκι του, συντελείται στα κρυφά μια ακόμη πιο γρήγορη αλλαγή; 
Μέσα στους πρώτους 24 μήνες ο εγκέφαλός του θα αναπτύσσει 2 εκατομμύρια νευρώνες... το δευτερόλεπτο! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα