Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Λιλή Ζωγράφου: Oι μάζες φοβούνται τη λευτεριά...


[...] Οι μάζες φοβούνται τη λευτεριά. Απεγνωσμένα ψάχνουν (όταν όλα έχουν καταρρεύσει) για έναν καινούργιο θεό ή τον εκπρόσωπό του που θα τους την στερήσει, αλλά που στην πραγματικότητα θα τις απαλλάξει από την ευθύνη του εαυτού τους.


[...] Πόσες φορές βρέθηκε ο άνθρωπος κοντά στην υποψία ότι δεν είναι οι θεοί που πρέπει ν αλλάξουν αλλά το σύστημα;

Στα χέρια της Bilderberg ο Αμυντικός Προϋπολογισμός των $60δις της Βρετανίας ! Οι ΝΑΖΙ νίκησαν.


Στα χέρια της Bilderberg ο Αμυντικός Προϋπολογισμός των $60δις της Βρετανίας ! Οι ΝΑΖΙ νίκησαν.


 Η δημοκρατία υπέστη ένα ακόμη, σχεδόν καταστροφικό πλήγμα και η Αμυντική Βιομηχανία μείωσε περαιτέρω τις αμυντικές δαπάνες της στην Μ. Βρετανία, με την τοποθέτηση του πρώην στρατιωτικού αξιωματικού Tory Stewart MP στη θέση του νέου προέδρου της εξεταστικής επιτροπής άμυνας.
Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων εξέδωσε καταδικαστικές αποφάσεις τόσο για την άμυνα όσο και για την εποπτεία των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας.
Ειπώθηκε μάλιστα , ότι η άρνηση του γενικού διευθυντή της MI5, And Parker, να παρουσιαστεί ενώπιόν της Επιτροπής καθώς και η έλλειψη αποτελεσματικού ελέγχου «υπονομεύει την αξιοπιστία τόσο της υπηρεσίας πληροφοριών όσο και του Κοινοβουλίου.»
Ωστόσο, με το διορισμό του Stuart για την επίβλεψη των στρατιωτικών δαπανών του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος και είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, κάνει σαφές ότι τα χειρότερα έρχονται.

Η απαγόρευση του καπνίσματος φαίνεται ότι προστατεύει την καρδιά


Η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας και άλλους δημόσιους χώρους, μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία, μειώνοντας τις καρδιακές παθήσεις και τους καρδιαγγειακούς θανάτους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη σχετικά με την επίδραση της απαγόρευσης του καπνίσματος στην πολιτεία του Μίτσιγκαν. 

Στη μελέτη τους, οι ερευνητές βρήκαν μια στατιστικά σημαντική μείωση της καρδιαγγειακής νόσου και θανάτου, με τις νοσηλείες για καρδιαγγειακή νόσο να μειώνονται κατά 2,03%, από 65,329 σε 64,002.

Οι συνωμοσιολόγοι δικαιώνονται: Επιβεβαιώθηκε ότι το HAARP είναι ένα εργαλείο χειραγώγησης του καιρού!!! (Βίντεο)




Στο  παρακάτω βίντεο η γερουσιαστής Lisa Murkowski (R-Αλάσκα) θέτει κάποια ερωτήματα σχετικά με το HAARP.  

 Κογκρέσο, 14 Μαΐου 2014, σχετικά με το σύστημα τροποποίησης του καιρού γνωστό ως HAARP...

Κύκλοι εμφανίζονται στη θάλασσα μπροστά από νησιά της Κροατίας.. Οι κάτοικοι φοβούνται ότι οι εξωγήινοι είναι η αιτία!


Ημερομηνία  ανακάλυψης: Μάιος του 2014 
Τοποθεσία  ανακάλυψης: Κροατικά Νησιά 
Πηγή: http://www.likecroatia.com/news-tips/underwater-circles-ufos-adriatic/ 

Πολλοί ασυνήθιστοι κύκλοι έχουν εμφανιστεί γύρω από τα νησιά της Κροατίας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχούν. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι οι εξωγήινοι είναι αυτοί που τους  προκαλούν, γιατί βλέπουν συχνά κυκλικούς σχηματισμούς στον ουρανό πάνω από τη θέση των κύκλων που βρίσκονται μέσα στο νερό. Οι κύκλοι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι μεταξύ τους και βρίσκονται γύρω από πολλά νησιά. 

Το  likecroatia αναφέρει: 

Οκτώ (και όχι Τρία) Ufos πέφτουν στην Κίνα έπειτα από την κατάρριψη του Ρώσικου πυραύλου από... Ufo!!! (Βίντεο + Φωτογραφίες)



Ημερομηνία Ανακάλυψης: 16 Μαΐου, 2014
Τοποθεσία Ανακάλυψης: Heilongjiang Province, China


ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ


1: https://tw.news.yahoo.com/三個ufo-墜落黑龍江引議論-093725769.html
 2: http://www.cna.com.tw/news/acn/201405160304-1.aspx
 3: http://news.mydrivers.com/1/304/304801.htm
4: http://www.ithome.com/html/out/85670.htm
5: http://t17.techbang.com/topics/27813-call-shield-heilongjiang-fall-falling-three-ufo
 6: http://news.sina.com.tw/article/20140516/12444833.html

Νέα ενημέρωση: Πρόσθεσα 5 ακόμη φωτογραφίες και οι νέες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των UFO. Τώρα λένε ότι 8 UFOs έπεσαν πάνω από την Κίνα, 5 περισσότερα από αυτά που αναφέρθηκαν την 1η ημέρα.

« ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ»



……. Η ζωή του καθενός είναι γεμάτη από ψευδαισθήσεις, ίσως επειδή η αλήθεια συχνά μας φαίνεται αβάσταχτη. Κι όμως, η αλήθεια είναι τόσο αναγκαία, που η άγνοιά της έχει υψηλό κόστος, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή σοβαρών ασθενειών. 

Χρειάζεται λοιπόν να προσπαθήσουμε, ακολουθώντας μια μακροχρόνια διαδικασία, να ανακαλύψουμε τη δική μας προσωπική αλήθεια, μια αλήθεια που μπορεί να μας προκαλέσει πόνο πριν μας προσφέρει μια νέα αίσθηση ελευθερίας. Αν, αντίθετα, επιλέξουμε να αρκεστούμε σε μια διανοητική γνώση,  θα παραμείνουμε στη σφαίρα των ψευδαισθήσεων και της εξαπάτησης του εαυτού μας.

Επίκουρος (Σάμος, 341 π.Χ. - Αθήνα, 270 π.Χ.) : για κάποιους θεωρείται ως ο σημαντικότερος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος.

Epicurus Massimo Inv197306.jpg
  • Ὁ θάνατος οὐδὲν πρὸς ἡμᾶς· τὸ γὰρ διαλυθὲν ἀναισθητεῖ͵ τὸ δ΄ ἀναισθητοῦν οὐδὲν πρὸς ἡμᾶς.
    • Ο θάνατος δεν είναι τίποτε για εμάς, διότι αυτό που έχει αποσυντεθεί δεν αισθάνεται και αυτό που δεν αισθάνεται δεν είναι τίποτε για εμάς.
  • Ὅρος τοῦ μεγέθους τῶν ἡδονῶν ἡ παντὸς τοῦ ἀλγοῦντος ὑπεξαίρεσις. ὅπου δ΄ ἂν τὸ ἡδόμενον ἐνῇ͵ καθ΄ ὃν ἂν χρόνον ᾖ͵ οὐκ ἔστι τὸ ἀλγοῦν ἢ λυπούμενον ἢ τὸ συναμφότερον.
    • Όριο του μεγέθους των ηδονών είναι η εξάλειψη κάθε πόνου. Όπου είναι παρούσα η ηδονή και για όσο διάστημα είναι παρούσα, δεν υπάρχει τίποτε που να προξενεί πόνο ή λύπη ή και τα δύο μαζί.
  • Οὐκ ἔστιν ἡδέως ζῆν ἄνευ τοῦ φρονίμως καὶ καλῶς καὶ δικαίως οὐδὲ φρονίμως καὶ καλῶς καὶ δικαίως ἄνευ τοῦ ἡδέως.
    • Είναι αδύνατον να ζεις ευχάριστα χωρίς να ζεις σοφά, έντιμα και δίκαια και είναι αδύνατον να ζεις σοφά έντιμα και δίκαια χωρίς να ζεις ευχάριστα.

ΟΙ «ΤΟΞΙΚΟΙ» ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Η θετική ενέργεια αποτελεί πολυτέλεια τη σύγχρονη εποχή και δυστυχώς υπάρχουν γύρω μας πολλοί αρνητικοί άνθρωποι που μας εξαντλούν συναισθηματικά, τροφοδοτώντας με τη δική μας ενέργεια την πείνα τους για απαισιοδοξία, αρνητισμό και καταστροφή.

ΟΙ «ΤΟΞΙΚΟΙ» ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ

Aυτά τα «ψυχολογικά βαμπίρ» χαρακτηρίζονται συχνά από διαταραχές και έχουν την τάση να είναι:

Ιδού τα αποτελέσματα της... απελευθέρωσης των ΜΥΣΥΦΑ! Όλη η αλήθεια αποτυπωμένη σε μια φωτογραφία!


Το νομοσχέδιο - κόλαφος για το ελληνικό φαρμακείο ψηφίστηκε τέλη Μαρτίου. Κόλαφος όμως όχι μόνο για τα φαρμακεία, αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες. Οι υπουργοί της κυβέρνησης - οι ισχυροί υποστηρικτές της πλήρους φιλελευθεροποίησης των πάντων - διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι τα μη αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ φάρμακα (Μη ΥποχρεωτικώςΣΥνταγογραφούμενα ΦΑρμακα) θα πήγαιναν στα σούπερ μάρκετ για να μειωθούν οι τιμές τους.

Οι ίδιοι δε υπουργοί υποστήριζαν ότι τα φαρμακεία είναι καρτέλ (!) διατηρώντας όλα μαζί τις ίδιες υψηλές τιμές. Απίστευτα πράματα για ένα είδος - όπως το φάρμακο - που είναι...


... διατιμημένο παγκοσμίως για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και ισότητας όλων των πολιτών είτε στο αστικό κέντρο είτε στο απομακρυσμένο χωριό. 

Έτσι λοιπόν - εννοήθηκε τότε - ότι θα έπρεπε να απελευθερωθεί το κανάλι διανομής, για δήθεν καλό του... καταναλωτή - έτσι ώστε να έπεφταν οι τιμές...

Υπάρχει ο Πλανήτης Χ;

 
Νέες μελέτες έρχονται να ενισχύσουν την υποψία ότι στις εσχατιές του Ηλιακού Συστήματος «κρύβεται» ένας πλανήτης - γίγαντας που κινεί τα νήματα...
 
 
 Από τα μέσα του 19ου αιώνα, οπότε ανακαλύφθηκε ο πλανήτης Ποσειδώνας ύστερα από την επιτυχημένη θεωρητική πρόβλεψη των Λεβεριέ και Ανταμς, πολλοί αστρονόμοι υπέθεσαν την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα. Ο μεγάλος ερασιτέχνης αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ, μάλιστα, είχε δώσει στον άγνωστο αυτόν πλανήτη το όνομα Πλανήτης-Χ, από το όνομα του αγνώστου στις αλγεβρικές εξισώσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί τέτοιος πλανήτης, παρ' όλο που στην περιοχή αυτή έχουν ανακαλυφθεί χιλιάδες άλλα μικρότερα σώματα, μεταξύ των οποίων και ο νάνος πλανήτηςΠλούτωνας. Η πρόσφατη όμως ανακάλυψη ενός ακόμη ουράνιου σώματος, που έχει το προσωρινό όνομα 2012 VP113, έδωσε νέα πνοή στην υπόθεση της ύπαρξης του πλανήτη-Χ. Ο λόγος είναι ότι η τροχιά αυτού του σώματος, σε συνδυασμό με την στατιστική ανάλυση των μέχρι σήμερα δεδομένων, συμφωνεί με την ύπαρξη ενός μεγάλου πλανήτη στις εσχατιές του Ηλιακού Συστήματος, σε απόσταση ίσως χίλιες φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης - Ηλίου.

Ψήφισε και μη ερεύνα


Yψηλή ήταν η αποχή από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού μόνο το 60% των Ελλήνων ψηφοφόρων πήγαν να ψηφίσουν, ενώ το υπόλοιπο 40% έχουν φύγει μετανάστες.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν ο Ψινάκης, ο Μπέος, ο Μαρινάκης και ο Μπακογιάννης, δηλαδή το βλαχολάιφσταϊλ, η μπάλα και το Μητσοτακέικο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η χώρα επέστρεψε σε μια κανονικότητα από την οποία δε βγήκε ποτέ.

Ειδικότερα, σκληρή μάχη δόθηκε μεταξύ Βόλου και Πειραιά για τον τίτλο του πιο μαλάκα δημότη της χρονιάς αλλά τελικά ήρθαν ισοπαλία. Βολιώτες και Πειραιώτες έκαναν το οπαδικό καθήκον τους ισάξια.

Ο Γιάννης Μώραλης - δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης - πέρασε στον δεύτερο γύρο, οπότε μην απορήσετε αν δείτε καμιά τρελή μεταγραφή του Ολυμπιακού μεσοβδόμαδα. Θα είναι για το καλό του Πειραιά.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΊΑΣ


Αφιερωμένο στους Ρεπούσηδες. Τι γράφουν τα σχολικά βιβλία των χωρών που υπέστησαν τουρκική κατοχή



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία έχει προκαλέσει σοκ η δημοσίευση πριν από καιρό μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, 
πολίτες άλλων χωρών. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας.

Πανηγυρισμοί για την ήττα Πάχτα στον Δήμο Αριστοτέλη (βίντεο)

Πανηγύρι στήθηκε στον Δήμο Αριστοτέλη με την ανακοίνωση του αποτελέσματος που κατέγραφε την αποτυχία του Χρήστου Πάχτα να επανεκλεγεί.
Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο του νέου δημάρχου Γιάννη Μίχου.
Καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους δήλωσε ότι ο δήμος αλλάζει σελίδα.
Δείτε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς:

Διαβάστε το κείμενο που ανήρτησαν στην σελίδα antigold:

Aero-X Hoverbike. Μια ιπτάμενη μηχανή από το μέλλον!

Μία από τις πιο κλασικές στιγμές στην ιστορία των ταινιών Star Wars, είναι στο Return of theJedi, το περίφημο κυνηγητό με τα hoverbikes (αιωρούμενες μηχανές), όπου οι Stormtroopers καταδιώκουν με μανία τον Luke και την παρέα του στα δάση του πλανήτη Endor. Σύμφωνα με την εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Aerofex, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, οι εικόνες που παρακολουθήσαμε στο έκτο επεισόδιο της εποποιίας του George Lucas, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να γίνουν πραγματικότητα.
aerofexhoverbike_2

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

Πέρα από μια σωστή διατροφή στη προσπάθεια μας να καταπολεμήσουμε μια ασθένεια μπορούμε να χρησιμοποιούμε παράλληλα και βότανα για να επιτύχουμε γρηγορότερα τη θεραπεία. Το κλειδί για την αντιστροφή κάθε ασθένειας είναι ένα δυνατό ανοσοποιητικό. Ένα δυνατό ανοσοποιητικό θα πετύχει την αυτοίαση σε μια ασθένεια και θα κρατήσει το σώμα ελεύθερο από παθογόνους οργανισμούς. Στις μέρες το ανοσοποιητικό είναι ακόμα περισσότερο επιβαρυμένο γιατί πρέπει να αποβάλει και τις τόσες τοξίνες που φορτωνόμαστε καθημερινά.
 Τα τρία πιο ισχυρά φυσικά μας όπλα είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στην εξοχή και να τα καλλιεργήσουμε μόνοι μας, αν έχουμε το χώρο.
Αυτά είναι το: σιταρόχορτο, η αλόη και τα φύλλα ελιάς. Οι τρεις αυτές τροφές-βότανα, μαζί με τα φαρμακευτικά μανιτάρια, είναι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι μας για ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

19 Μαΐου του 1919 :Οι ορδές του Κεμάλ αφανίζουν τους Έλληνες του Πόντου




Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.

Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων) αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα προκειμένου να ξεκινήσει την δεύτερη ιστορικά, φάση της εξόντωσης των Ελλήνων της βόρειας Μικράς Ασίας προσπαθώντας επίσης να συντονίσει την αντίσταση των Τούρκων κατά της ελληνικής στρατιάς που είχε καταλάβει πριν από μερικές εβδομάδες την Σμύρνη.

Οι Έλληνες του Πόντου αποτελούσαν πάντοτε ένα ζωτικό κομμάτι της περιοχής και παρόλο που ήταν μακρυά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, διέγραψαν την δική τους πορεία η οποία όμως ήταν παράλληλη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων.

Στη λίμνη των ψήφων

Sti-limni-ton-psifonΤελείωσε ο πρώτος γύρος των εκλογών και τους βρήκε όλους “νικητές”. Έτσι λέει το συμφέρον κάθε παράταξης, έτσι λέει η “αντικειμενική” τους αντίληψη.
Εγώ πάλι, βλέπω χαρές πίσω από τις πλερέζες -λευκού χρώματος- που είχαν όλοι οι τηλε-πολιτικοί αστέρες της χώρας μας. Προσπάθησα να δω τι θα πουν -για να πάρω και καμιά ιδέα να φτιάξω κάτι- και λέω προσπάθησα γιατί δεν είναι εύκολο να τους βλέπεις και κυρίως να τους ακούς. Μετά από ένα αρκετό ζάπινγκ, είδα και άκουσα τα συνηθισμένα αλλά περισσότερο έμεινα στα:

οι ρίζες του μίσους

Η αμερικανική οργάνωση Anti Defamation League διεξήγε μια έρευνα, σε παγκόσμια κλίμακα, σχετικά με τα ποσοστά αντισημιτισμού που εμφανίζονται ανά κράτος. Η Ελλάδα με ποσοστό 69% (υψηλότερο και από το Ιράν) είναι πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, τη στιγμή που το αμέσως κατώτερο ποσοστό, για ευρωπαϊκό κράτος, είναι αυτό της Πολωνίας, με 45%. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 26% ενώ στην Ευρώπη μετά βίας πλησιάζει το 30%.
Την ίδια στιγμή, σε έκθεση του Pew Research Center (ανεξάρτητος φορέας ερευνών ανά τον κόσμο) για τη μετανάστευση, η χώρα μας παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής γνώμης για τους μετανάστες, με 86%. Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας: οι πολίτες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου τείνουν να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αρνητισμού προς τους μετανάστες. Οι Έλληνες, σε ποσοστό 70%, απάντησαν ότι «οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές».
Όσοι εκπλήσονται από τα υψηλά ποσοστά που παρουσιάζει η Ελλάδα, ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν το δάσος και να σταματήσουν να εστιάζουν στο δέντρο. Η οικονομική κρίση δεν είναι πανάκεια, ώστε να κρύψουμε πίσω απ’ αυτή ό,τι δεν μας αρέσει.

Τι πρέπει να τρώτε όταν έχετε στρες;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή στρες, σωματική ή συναισθηματική, το σώμα αντιδρά με την παραγωγή αδρεναλίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί έναν καταιγισμό άλλων ορμονικών και νευρικών αντιδράσεων, οι οποίες εμφανίζονται σε όλο το σώμα και μας προετοιμάζουν «είτε να παλέψουμε είτε να φύγουμε». Αν και το μεγαλύτερο μέρος του στρες στις μέρες μας δεν απαιτεί γρήγορη σωματική δράση, ο οργανισμός μας αποκρίνεται ακόμα με αυτόν τον αρχαίο και δοκιμασμένο στον χρόνο τρόπο. Μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τη στιγμή που νιώθουμε ανησυχία, ο καρδιακός ρυθμός επιταχύνει, η όραση οξύνεται και το αίμα εκτρέπεται στους μυς και πυκνώνει, περιμένοντας να διορθώσει κάποια πληγή.

Μια ιστορία ακρότητας για τα αυτονόητα: ο φεμινιστικός ακτιβισμός στη σκιά των 200 κοριτσιών από τη Νιγηρία

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ: Ένας αιώνας μας χωρίζει φέτος όχι μόνον από την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά και από τον Μάρτιο του 1914, όταν η σουφραζέτα Μαίρη Ρίτσαρντσον έπληττε με χασαπομάχαιρο τη «Rokeby Venus» του Βελάσκεθ στη λονδρέζικη Εθνική Πινακοθήκη, διαμαρτυρόμενη για τη βίαιη μεταχείριση που υφίσταντο οι συντρόφισσές της στη βρετανική δημόσια σφαίρα. Απέχουμε ωστόσο μονάχα λίγες μέρες από την αδιανόητη απαγωγή των 200 και πλέον μαθητριών από την ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Άλλοτε οι σουφραζέτες συγκρούονταν δυναμικά με την αστυνομία και τον όχλο διεκδικώντας στοιχειώδη δικαιώματα: εκλέγειν και εκλέγεσθαι.


Στην Ελλάδα, οι γυναίκες τα ασκούν για πρώτη φορά χωρίς περιορισμούς μόλις τη δεκαετία του ’50, ενώ και μετά το 1974 υπήρξαν δυναμικές κινητοποιήσεις με αίτημα την ισότητα μέσα στην οικογένεια, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων κ.ά. Σε χώρες όμως όπου επικρατεί το Ισλάμ, οι γυναίκες στερούνται και σήμερα τα στοιχειώδη. Τι σημαίνει, με αυτά τα δεδομένα, φεμινιστικός ακτιβισμός εν έτει 2014;

Φάρμακα & Μηχανισμοί Δράσης


limbic
Μια από τις πιο παρεξηγημένες πτυχές και βασικό αίτιο στιγματισμού της ψυχιατρικής ειδικότητας είναι τα φάρμακα.Αποτελεί στερεοτυπική πεποίθηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού η ιδέα ότι τα ψυχιατρικά φάρμακα είναι βαρύτατα, με ισχυρές και μόνιμες παρενέργειες, «σε κάνουν φυτό», ότι δε φέρνουν αποτέλεσμα,ότι προκαλούν εθισμό,ότι επηρεάζουν αρνητικά τον εγκέφαλο,ότι προκαλούν «μόνιμες βλάβες» κ.α. 
Η έννοια των ψυχιατρικών φαρμάκων χρησιμοποιείται πολύ συχνά στον καθημερινό λόγο αποδιδόμενη κυρίως ως «ψυχοφάρμακα» και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων λαμβάνει αρνητικό ή/και ειρωνικό περιεχόμενο. Είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλοι μας κάποια στιγμή ή περισσότερες στη ζωή μας έχουμε χρησιμοποιήσει τη λέξη ψυχοφάρμακα (ή και σκέτο φάρμακα ενίοτε υπονοώντας τα ψυχοφάρμακα) σε φράσεις όπως «δεν μπορώ άλλο,θα πάρω φάρμακα», «κοίτα πως κάνει,μάλλον ξέχασε να πάρει τα φάρμακά του σήμερα», «μόνο με ψυχοφάρμακα αντέχεται το αφεντικό μου» και διάφορα συναφή!

Ο Michael Jackson ζωντανεύει στα Billboard Music Awards ως ολόγραμμα! [Βίντεο]

mj-hologram

Με αφορμή το λανσάρισμα του Xscape, το νέο album του εκλιπόντα Michael Jackson, οι θεατές των Billboard Music Awards είχαν την ευκαιρία να δουν τον βασιλιά της Pop να τραγουδά και να χορεύει “ζωντανά” στη σκηνή ως ολόγραμμα! Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο, καθώς η αρχή είχε γίνει πριν από δύο χρόνια στο Coachella με τον Tupac, και φαίνεται ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν πολλές παρόμοιες χρήσεις τις τεχνολογίες και όχι μόνο για τον χώρο του θεάματος.

Ποιοι περνάνε στο β” γύρο σε κάθε περιφέρεια (με τα χρώματά τους)

Ποιοι περνάνε στο β' γύρο σε κάθε περιφέρεια;

18 Μαΐου 2014

Ποιοι περνάνε στο β” γύρο σε κάθε περιφέρεια (με τα χρώματά τους)

Άναψε το φως στο δικό σου σκοτάδι !!!




Γνώρισε απόλυτα την πράξη του κάθε σου εχθρού ως προς εσένα και έχεις κερδίσει την απόλυτη γνώση προς αυτό που είσαι, γιατί αυτό που νόμιζες ότι είσαι έφτασε στο τέλος. 

Έχει διαφορά να νομίζω ότι είμαι, να προσπαθώ να είμαι από αυτό που είμαι τελικά. Αυτός που θα σου δώσει αυτό που είσαι και θα σου δείξει απόλυτα την αδυναμία σου, την «κακή πλευρά» του εαυτού σου, κομμάτι της αλήθεια σου που δεν ήθελες να το δεις είναι αυτός. Ο εχθρός σου. 

Αυτός σου έδειξε μία αλήθεια σου που προσπαθείς να την κρύψεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτός σου έδειξε τι βλέπουν οι άλλοι από σένα. Ήθελες και θέλεις να ξέρεις πώς σε βλέπουν οι άλλοι ? 

Τώρα ξέρεις τι πραγματικά φαίνεται. Ναι αποδέξου πως είσαι άνθρωπος, Αποδέξου πως μπορεί εκτός από τίμιος να είσαι και ανέντιμος. Αποδέξου πως μπορεί εκτός από ειλικρινής να είσαι και ψεύτης. 

Είμαι- Είσαι-Είμαστε το Δύο




Κάθε άνθρωπος είναι το Δύο. Ένας αριθμός που βρίσκεται μέσα σε κάθε άνθρωπο που λειτουργεί με το μυαλό- χαρακτήρα- εγώ. Το μυαλό από τη φύση του είναι αντιφατικό. Όπως κι εμείς από τη φύση μας είμαστε αντιφατικοί- διπολικοί. Έχουμε Δύο πολικότητες οι οποίες δημιουργούν την πολυπλοκότητα.

Αυτές οι πολικότητες είναι ο μόνιμος πόλεμος που συμβαίνει σε κάθε άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος μάχεται κάθε μέρα τον ίδιο του τον εαυτό και στην πραγματικότητα την μία πολικότητα η οποία ανάλογα τις συνθήκες υπερτερεί της άλλης.

3 Τρόποι για να Διατηρήσετε την Ηρεμία σας όταν το Παιδί σας Δεν έχει τη Δική του.

Γονείς ψυχραιμία! 

Παιδί θυμωμένο, που ουρλιάζει, χτυπιέται, κλαίει ή με κάποιον τρόπο δείχνει τη δυσφορία του, που έχει χτυπήσει κόκκινο!

Γονιός σε απόγνωση, θυμωμένος, εκνευρισμένος, που προσπαθεί μια με το καλό, μια με το άγριο, μια με παρακάλια, μια με απειλές και νιώθει έτοιμος να εκραγεί!

Η εμπειρία γνωστή και πολυφορεμένη!  Το συναίσθημα;  Αποσυντονισμός, ειδικά όταν ο θυμός και η δυσφορία του παιδιού κατευθύνονται προς τον γονιό.  Η σκέψη;  Κακές, παράλογες, καταστροφικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό του γονιού: θυμός, οργή, αυτό-αμφισβήτηση, αίσθηση απώλειας ελέγχου, αίσθηση αδυναμίας και αποτυχίας… και όλα αυτά θολώνουν τον νου και την κρίση. 

“Τρία πάθη, απλά αλλά εξαιρετικά δυνατά, έχουν εξουσιάσει τη ζωή μου”

russell“Τρία πάθη, απλά αλλά εξαιρετικά δυνατά, έχουν εξουσιάσει τη ζωή μου: η λαχτάρα για έρωτα, η αναζήτηση για γνώση και η αβάσταχτη λύπη για τα δεινά του κόσμου.
Με στριφογυρίζουν αυτά τα πάθη όπως ένας σίφουνας, μια από ‘δω, μια από ‘κει, σε μια απρόβλεπτη διαδρομή μέσα σ’ ένα ωκεανό μαρτυρίου, συχνά μέχρι τα τελευταία όρια της απελπισίας.

Οι Πολεμιστές της Αθηνάς


Αθηνά Παρθενών
Γιατί η Αθηνά θεά της σοφίας  στην πολιτεία της  δημιουργεί την τάξη των πολεμιστών ξεχωριστά  ;
Δεν είναι φίλη της ειρήνης αρκετά;
Μόνο όποιος γνωρίζει και μπορεί  να  πολεμά  δύναται  να υπερασπίσει την ειρήνη την χώρα του την αξιοπρέπεια την ανθρωπιά  μαζί με ό,τι αγαπά.
Διαφορετικά   ονόμαζεται  “ειρήνη”  η δειλία η παθητικότητα η μαλθακότητα    η υποταγή και ειρήνη των αγορών στο δόγμα του σοκ , η  φάρμα των δουλοπάροικων η πολυεθνική στα νέα μνήματα μνημόνια  τα ληστρικά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα