Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΧΡΟΝΟΣ & ΧΩΡΟΣ. Η ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!

Σημασία δεν έχει τι μπαίνει μέσα μας, αλλά τι αναδύεται από μας…..

Κι ότι «αναδύεται», συνήθως το κρίνουμε, το ταυτοποιούμε, το κάνουμε κανόνα, δεδομένο, νόμο, θρησκεία……… Και όχι μόνο αυτό, το κατατάσσουμε κι όλας σε σημαντικό (άξιο προσοχής μας για να βρίσκεται στη ζωή μας), ή ασήμαντο. Μα σε όλα αυτά έγκεινται τα λάθη μας. Τα λάθη τελικά, όλης μας της ζωής……

Γιατί η αλήθεια είναι, πως τίποτα απ’ όλα όσα «εμφανίζονται» δεν είναι σημαντικά, (συγκρινόμενα με όλα τα άλλα), και ταυτόχρονα, τα πάντα έχουν τη μοναδική σημασία τους. Ρώτησε κανείς τα ίδια τα πράγματα (ή τις καταστάσεις); Αυτά, εκτελούν απλά την εργασία τους. Γιατί αποτελούν, μόνο κομμάτια, μιας ευρύτερης εικόνας που όλα μαζί είναι μέρος της……

Η Λογική


Από τι είναι φτιαγμένη η Λογική;

Είναι σημαντικό να κάνει κανείς τις σωστές ερωτήσεις.
Σε λάθος ερώτηση δεν υπάρχει απάντηση
Κι'ακόμα πιο σημαντικό είναι οι απαντήσεις να ενδιαφέρουν παρά πολύ,
να 'καίγεσαι 'γι'αυτές, να είναι ζήτημα 'ζωής η θανάτου'.

Γιατί?Γιατί η ζωή ενός ανθρώπου δεν μπορεί ν'αναλωθεί στην απόκτηση ενός σπιτιού,
ενός αυτοκινήτου,,ενός πτυχίου,μιας 'θέσης,μιας συμβατικής οικογένειας
η στο τίτλο της 'μις Υφήλιος.

Η ζωή ενός ανθρώπου δεν μπορεί να 'περάσει'.. έτσι.
Η ζωή ενός ανθρώπου έχει νόημα όταν αφήσει η όταν τουλάχιστον
προσπαθήσει ν'αφήσει το σημάδι του στο σύμπαν.

5 μύθοι περί ανεργίας




Πολλοί άνθρωποι-και κυρίως νέοι- έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι αρκετές φορές με τη σοβαρή αυτή πάθηση που ονομάζεται ανεργία: πρόκειται πραγματικά περί πάθησης καθώς αν τη βιώνει κάποιος σε δύσκολη μορφή προκαλεί από ψυχοσωματικά μέχρι παθολογικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου.
Είναι μια πάρα πολλή σοβαρή κατάσταση η οποία δυστυχώς αφορά όλο και περισσότερους ενώ επίσης δυστυχώς περιβάλλεται και με πολλούς μύθους που επιδεινώνουν την ήδη ευάλωτη κατάσταση του παθόντα. Σύντομα 5 εκ των πλέον δημοφιλών:

Μειώστε το Άγχος Περιβάλλοντας τον Εαυτό σας με Θετική Ενέργεια


Η Θετική Ενέργεια Μπορεί να Γίνει Δική Σας!
Ο αρνητικός εσωτερικός διάλογος μπορεί να σας επηρεάσει με πολλούς τρόπους και να σας προκαλέσει επιπλέον άγχος. Εξαιτίας αυτού, αναπτύσσοντας ένα πιο θετικό εσωτερικό διάλογο είναι ένας σημαντικός τρόπος να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.  Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να διατηρήσει ένα θετικό πλαίσιο στο μυαλό σας - που θα βοηθήσει στον θετικό εσωτερικό διάλογο-περιβάλλοντας τον εαυτό σας με θετική ενέργεια στη ζωή σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσθέτοντας τα ακόλουθα στοιχεία στην καθημερινότητά σας.

Οι συνεχείς καυγάδες φέρνουν πρόωρο θάνατο

altΟι άνθρωποι που τσακώνονται συχνά με τους γύρω τους, συζύγους, συγγενείς ή φίλους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Οι άνδρες και όσοι δεν εργάζονται, είναι αυτοί που αναλογικά κινδυνεύουν περισσότερο.




Οι ερευνητές του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής τη δρα Ρίκε Λουντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επιδημιολογίας "Journal of Epidemiology and Community Health", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 10.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 36 έως 52 ετών, αναλύοντας τη σχέση ανάμεσα στο στρες λόγω συγκρουσιακών κοινωνικών σχέσεων και στον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Νέα Ελλάδα


O κακός χαμός έχει γίνει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χρήση του όρου «Νέα Ελλάδα», αν και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη αφορμή για να μας πρήζουν τα παπάρια με τις μαλακίες τους. Το έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι της πήρε το σύνθημα «Νέα Ελλάδα» και το έκανε ιστοσελίδα. Σοβαρά τώρα, ρε Αλέξη; Πολλή φαντασία έχετε εκεί στην Κουμουνδούρου. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται συνεχώς με ανούσιες κόντρες, γιατί δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να πουν. Τριγυρνάνε σαν ξαναμμένα κοπρόσκυλα στα τηλεοπτικά παράθυρα, τις βγάζουν έξω και τις μετράνε. Λες και δε ξέρουμε ότι είναι μικροτσούτσουνοι. Είναι τόσο γελοίοι που τσακώνονται για ένα σύνθημα που είναι τόσο παλιό όσο η ίδια η Ελλάδα. 

ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Η ΜΕΡΚΕΛ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

merkel156659973
Προς έκπληξη όλων στο δωμάτιο η Αγκελα Μέρκελ άρχισε να κλαίει. «Δεν είναι δίκαιο, δεν πρόκειται να διαπράξω αυτοκτονία» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η πιο ισχυρή ηγέτις της Ευρώπης.
Η εικόνα εκείνο το βράδυ του Νοεμβρίου του 2011 ήταν σοκαριστική για όσους βίωσαν την «έκρηξη» αυτή της Μέρκελ στο θέρετρο των Καννών και ιδιαίτερα για τον τότε Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που είχαν προκαλέσει την οργή της.
Ο ένας καθόταν δίπλα της, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, και στην άλλη άκρη του τραπεζιού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν το χειρότερο σημείο σε μία «βάναυση» νύχτα γεμάτη αλληλοκατηγορίες.
Ηταν η βραδιά που πολλοί από τους συμμετέχοντες θα θυμούνται για πάντα ως το ναδίρ της τριετούς κρίσης στην ευρωζώνη, η οποία ωστόσο γεννούσε ελπίδες στον Νικολά Σαρκοζί ότι λόγω της ηγετικής του θέσης στη Σύνοδο G20 θα καθιερωνόταν στην παγκόσμια σκηνή στον δρόμο προς την επανεκλογή. Αντιθέτως, τα πάντα κατέρρεαν.

O Διογένης ο κυνικός και το μικρό παιδί

Ο Διογένης ο Σινωπεύς έφτασε στην Αθήνα ως πολιτικός εξόριστος το 370 π.Χ. Πολύ γρήγορα εντυπωσιάστηκε από τη διδασκαλία του Αντισθένη και ζήτησε να γίνει μαθητής του.

Σύντομα ο Διογένης ξεπέρασε το δάσκαλό του, όχι μόνο σε φήμη, αλλά και στην αυστηρότητα του τρόπου ζωής. Θεωρείται το αρχέτυπο των Κυνικών, και μάλιστα πολλοί του αποδίδουν την καθιέρωση του Κυνικού τρόπου ζωής, αν και ο ίδιος αναγνωρίζει το χρέος του στον Αντισθένη. 

Φορωνεύς……….ο αρχέγονος

Ερμής και Άργος πίνακας του  Ρούμπενς (1577-1640)
Ερμής και Άργος πίνακας του Ρούμπενς (1577-1640)
O Φορωνεύς ήταν γιός του ποτάμιου θεού Ινάκχου και της Ωκεανίδας νύμφης Μελίας, ή της επίσης Ωκεανίδας νύμφης Αργίας και πιθανόν ο πρώτος άνθρωπος που……...
Ο Σόλων και οι ιερείς
Ο Αθηναίος πολιτικός και ποιητής Σόλων (640 – 560 π.Χ) κατά την διάρκεια επίσκεψης στην χώρα του Νείλου, αιφνιδίασε ορισμένους Αιγυπτίους ιερείς όταν ανέφερε ότι ο Φορωνεύς υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος. Οι Αιγύπτιοι απήντησαν χαριτολογώντας:
«Ω Σόλων, Σόλων εσείς οι Έλληνες είστε πάντοτε νέοι…..δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιος τόσο γέρος» (Αιγύπτιος ιερέας προς Σόλωνα – Πλάτων «Τιμαίος 23β).
Στην πραγματικότητα όμως αν και η γενεαλογία των Ελλήνων δεν εμφανίζει τον Φορωνεά ως τον πρώτο άνθρωπο, οι μετέπειτα αρχέγονες θεωρήσεις – εκδοχές των γενεαλογικών δένδρων έχουν εμπλακεί σε μία σειρά ατελείωτων αμφισβητήσεων.

Μικρά μυστικά για δυνατούς κοιλιακούς


arkadian προπόνηση κοιλιακών

Συμβουλές Προπόνησης από την ARKADIAN.
Μπορείτε να κάνετε ένα χαλαρό set 20 κοιλιακών πριν την προπόνηση για να ζεσταθείτε, μιας και οι κοιλιακοί συμμετέχουν σε κάθε σχεδόν άσκηση με βάρη όλων των μυϊκών ομάδων.

Γελάμε πάλι -4-


gelio4
Αυτή η Λάκτα, μόνο με γέμιση κιμά δεν έχει βγει. Ακόμα…!!!
Γυναίκες : Σιχαίνονται να τις ρωτάς την ηλικία τους, αλλά θα σε σκοτώσουν αν ξεχάσεις τα γενέθλια τους…!!!
Δε γεννήθηκε ακόμα ο λογαριασμός που θα τον πληρώσω, πριν λήξει…!!!
Ο Άγιος Βαλεντίνος θα ‘πρεπε πάντως να είναι κινητή γιορτή, να τον γιορτάζεις όποτε καταφέρεις να βρεις γκόμενα…!!!

Τι σεξ «διδάσκει» το πορνό;

Cuban-cov
Την περασμένη χρονιά οι πάροχοι internet στη Βρετανία δημιούργησαν ένα ειδικό οικογενειακό πακέτο σύνδεσης που, by default, δεν επιτρέπει την πρόσβαση των χρηστών σε σελίδες x-rated, όπου x-rated σελίδες με πορνογραφικό υλικό (το λες και sex-rated, αν αγαπάς τα λογοπαίγνια). Θα μου πεις, τώρα το θυμηθήκαν; Όχι, τα x-rated πονοκεφάλιαζαν από την απαρχή του internet γονείς, τηλεψυχολόγους και ηθικολόγους, απλώς την τελευταία διετία, που -λίγο τα social media, λίγο τα smart phones, λίγο τα tablets, λίγο το sexting- τα πράγματα αγρίεψαν και τα παιδιά είναι πλέον τρομακτικά εξοικειωμένα με την τεχνολογία, άρχισαν ακόμα και οι πιο κουλ γονείς να χάνουν το χρώμα τους στην ιδέα του τι βλέπει/ακούει/μαθαίνει/αναμεταδίδει, το καμάρι τους «εκεί έξω».

Εντοπίστηκαν οι πιο επικίνδυνες ουσίες για τον καρκίνο του μαστού

Εντοπίστηκαν οι πιο επικίνδυνες ουσίες για τον καρκίνο του μαστού

Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν τις πιο καρκινογόνες χημικές ουσίες που είναι παρούσες στο καθημερινό περιβάλλον και τις οποίες οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν για να μειώσουν τον κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.

Η έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την επιθεώρηση Environmental Health Perspectives, επιβεβαιώνει επίσης πως τα χημικά προϊόντα που προκαλουν καρκινικούς όγκους στους αδένες των μαστών των ποντικών, συνδέονται επίσης με τον καρκίνο του μαστού στους ανθρώπους.
Η μελέτη προτείνει ένα κατάλογο 17 καρκινογόνων ουσιών υψηλής προτεραιότητας επειδή προκαλουν όγκους στους μαστούς στα ζώα και πολυάριθμες γυναίκες είναι εκτεθειμένες σ’ αυτές.

Ο ονειροχρόνος

gg
Στις απαρχές του κόσμου, η γη ήταν μια γυμνή πεδιάδα. Όλα ήταν σκοτεινά. Δεν υπήρχε ούτε ζωή, ούτε θάνατος. Ο ήλιος, το φεγγάρι και τα αστέρια κοιμούνταν κάτω από τη γη. Όλοι οι προαιώνιοι πρόγονοι κοιμούνταν και αυτοί, μέχρι που τελικά ξύπνησαν από την ίδια τους την αιωνιότητα και ξεπρόβαλαν στην επιφάνεια.
Όταν οι προαιώνιοι πρόγονοι σηκώθηκαν, περιπλανήθηκαν στη γη, άλλοτε με τη μορφή ζώου -σαν καγκουρό, πουλιά εμού ή σαύρες- άλλοτε με ανθρώπινη μορφή, άλλοτε με μορφή ζώου και ανθρώπου ή ανθρώπου και φυτού.

3 πολύτιμες συμβουλές ώστε το κουτάβι μας να γίνει «Σούπερ Σκύλος» όταν μεγαλώσει

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αξιοποιήστε τη δίψα του για μάθηση από τη στιγμή που θα έρθει στο σπίτι.
shutterstock_97153478 wwwΤο παρελθόν του έχει σημασία
α) Αν το σώσατε από το δρόμο, συνήθως δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε τα πάντα για το παρελθόν του, αλλά σίγουρα αξίζετε συγχαρητήρια! Και επειδή δεν υπάρχει πλέον καθόλου χρόνος για χάσιμο, πηγαίνετε κατευθείαν στη δεύτερη συμβουλή. β) Αν αποφασίσατε «καθαρόαιμο», θα πρέπει τώρα να εξασφαλίσετε ότι το ζωάκι θα εξελιχθεί όπως περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ξέρετε ακριβώς από πού προέρχεται το κουτάβι σας και τι έχει υποστεί μέχρι να φτάσει στα χέρια σας.

Καρκίνος των νεφρικών κυττάρων ή αδενοκαρκίνωμα του νεφρού. Συμπτώματα και θεραπεία


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.
Στο νεφρό αναπτύσσονται κακοήθεις όγκοι είτε πρωτοπαθώς, είτε δευτεροπαθώς δηλαδή σαν συνέπεια μετάστασης όγκου από άλλο σημείο του σώματος.
Στο νεφρό αναπτύσσονται κακοήθεις όγκοι είτε πρωτοπαθώς, είτε δευτεροπαθώς δηλαδή σαν συνέπεια μετάστασης όγκου από άλλο σημείο του σώματος.
Ο συχνότερος πρωτοπαθής κακοήθης όγκος του νεφρού (80-90% των περιπτώσεων) είναι το καρκίνωμα των νεφρικών κυττάρων (ή αλλιώς αδενοκαρκίνωμα του νεφρού) που αναπτύσσεται στο νεφρικό φλοιό, ενώ σε συχνότητα ακολουθεί το καρκίνωμα των κυττάρων του μεταβατικού επιθηλίου που αναπτύσσεται στη νεφρική πύελο και συγγενεύει ιστολογικά με τους όγκους που αναπτύσσονται στην ουροδόχο κύστη. Στα παιδιά συχνός είναι ο όγκος Wilms ή νεφροβλάστωμα.

Από πού κρατάει η σκούφια του ημίαιμου σκύλου μας;

Ένα τεστ DNA υπόσχεται να μας πει από ποιες φυλές προέρχεται, αλλά πόσο ακριβές είναι;
Photo courtesy of Carlo Raciti | www.carloraciti.com
Τζόρα (κυνηγοσκυλέ), Ανανόμη (λυκοσκυλέ) & Λούπο (ντομπερμανέ): μπορεί ένα τεστ DNA να μας πει με ακρίβεια από ποιες φυλές προέρχεται ο κάθε σκύλος και σε τι μίξη; (Photo courtesy of Carlo Raciti |www.carloraciti.com)
Παρότι υπερηφανεύεστε για τη μοναδικότητα του ημίαιμου φίλου σας, παραδεχτείτε ότι θα θέλατε να μάθετε για το παρελθόν του. Διαφορετικά, πώς δικαιολογείται ότι η πιο συνηθισμένη ερώτησή μας προς τον κτηνίατρο φαίνεται να είναι: «Από ποιες φυλές προέρχεται;».
Για να λύσει την απορία όλων μας, φτιάχτηκε το 2007 ένα διαγνωστικό τεστ DNA, το οποίο πλέον παρέχουν αρκετά εργαστήρια παγκοσμίως, και τους αποφέρει μάλιστα αρκετά κέρδη. Παρότι τα εργαστήρια ισχυρίζονται ότι η εξέταση αυτή μπορεί γενετικά να καθορίσει το μείγμα των φυλών που ρέουν στο αίμα του, αρκετοί επιστήμονες ακόμη το αμφισβητούν.

Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το λιώσιμο των παγετώνων στην Ανταρκτική

Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το λιώσιμο των παγετώνων στην Ανταρκτική

Το λιώσιμο των μεγάλων παγετώνων της δυτικής Ανταρκτικής, που περιέχουν αρκετό νερό για να αυξηθεί η επιφάνεια των ωκεανών κατά τουλάχιστον ένα μέτρο, επιταχύνεται υπό την επήρεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη και δείχνει μη αναστρέψιμο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο χωριστών μελετών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η πρώτη μελέτη βασίζεται σε πολλά δεδομένα που συλλέχθηκαν από παρατηρήσεις 40 χρόνων και δείχνουν ότι η υποχώρηση των μεγαλύτερων παγετώνων της θάλασσας Άμουνδσεν στη δυτική Ανταρκτική “έφθασε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή”, εξηγεί ο δρ. Έρικ Ρίγκνοτ, ειδικός στους παγετώνες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ίρβιν και της Nasa, ο κυριότερος συντάκτης της έρευνας αυτής που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geophysical Research Letters, της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης.

Μην τους πιστεύετε!

Η μοίρα το ’φερε, η πιο καθεστωτική εκπομπή της τηλεόρασης να λέγεται… Ανατροπή. Μόνο που χθες το βράδυ, το μόνο που συνέβη εκεί ήταν η ανατροπή της δημοσιογραφικής λογικής. Κι όσο για το ερώτημα για την παράσταση νίκης, το έφαγε φαίνεται η γάτα του κ. Πρετεντέρη.
Κάθισα χθες βράδυ και παρακολούθησα για χάρη σας την «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, όπου παρουσιάστηκε η τελευταία δημοσκόπηση της GPO.

Ειλικρινά θαύμασα τη μαεστρία με την οποία παρουσιάζονται τα ευρήματα της έρευνας. Σε μερικές περιπτώσεις θαύμασα επίσης τον τρόπο που στήνονται μερικές ερωτήσεις, ή που δεν τίθενται άλλες.

Πανσέληνος Μαίου - Εντάσεις και δυσκολίες...Μόλις λέμε Δόξα ο Θεός, άντε πάλι το Βοήθα Παναγία μου....

Δύσκολη η Πανσέληνος της επόμενης εβδομάδας, κυρίως επειδή θα έχει προηγηθεί ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο αντιθέσεων του Ήλιου με τον Κρόνο και του Άρη με την Αφροδίτη. Στον απόηχο αυτών των δυσκολιών οι προσπάθειες με τον Ερμή στον άξονα του 1ου – 7ου οίκου θα είναι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. Τα πράγματα όμως δε θα είναι και ιδιαίτερα εύκολα, καθώς ο Άρης από το Μεσουράνημα σε όψη ημιτετραγώνου και η στενή ακόμα επαφή της Πανσελήνου με τον Κρόνο προοιωνίζει αντιστάσεις σε προτάσεις και ιδέες. 

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με την Αφροδίτη δεν επιφυλάσσει και τα καλύτερα για τις σχέσεις, ενώ οι έμμεσες συγκρούσεις και οι εκβιασμοί θα είναι μες το παιχνίδι. Καθώς η Πανσέληνος επηρεάζει τους άξονες 5-11 και 6-12 για τις συντεταγμένες των Αθηνών, αναμένονται ζητήματα υγείας και κρίσεις στις σχέσεις με άτομα που θεωρούσαμε ως τώρα φίλους. Η δε παρουσία του Άρη στο Μεσουράνημα μεταφέρει σημαντική επίδραση και στον άξονα του σπιτιού και της εργασίας, όπου θα υπάρχουν κι εκεί απρόσμενες εξελίξεις.

Ηθική (Αφιερωμένο στον H. R. Giger)

Φωτογραφία του χρήστη Ελένη Κανακάκη.

Μία εκ των ημερών με επισκέφτηκε ο φίλος μου ο Ανδρόνικος και μου λέει:

-Άκου ρε κορίτσι, τι με ρώτησε ο Κωστάκης (κοινός γνωστός), τις προάλλες στο γραφείο. «Ρε ‘συ -μου λέει- μια και τα χαλάσατε με τη Αρετούλα, σε πειράζει να της την πέσω;»
-Και τι του απάντησες, αποκρίθηκα γελώντας;
-Τι να του απαντήσω... γέλασα !!... «άμα σου κάτσει η Αρετούλα... μαγκιά σου!»
----------------------------------------------------------------------------------------
Ηθική... ίσως είναι μία καλή ευκαιρία αυτή να δούμε πιο ξεκάθαρα κάποια έστω πτυχή ενός τόσο πολυσυζητημένου και ασφαλώς προσφιλούς, στους πουριτανούς, ζητήματος.
Η αλήθεια είναι πως εδώ χρειάζεται να διασαφήσουμε κάτι : Οι πουριτανοί αξιώνουν μία αυστηρή κοινωνική και σεξουαλική ηθική, κυρίως για τους γύρω τους. Στον εαυτό τους όμως αποζητούν να προσπορίζουν όλες τις “κολασμένες απολαύσεις”... κρυφίως και ενοχικά.... ή εξαγνίζοντας τις, όταν τις κοινολογούν, με την εμβάπτισή, τους στην στερεοτυπική κολυμβήθρα..., λόγου χάρη, του «ανδρισμού».

Η τέχνη της υγείας



Αν δε θες να αρρωστήσεις …


… εξέφραζε τα συναισθήματά σου
Συναισθήματα κρυμμένα, καταπιεσμένα οδηγούν σε αρρώστιες όπως γαστρίτιδα, έλκος, οσφυϊκούς πόνους. Με τον καιρό η καταπίεση των συναισθημάτων μπορεί να καταλήξει σε καρκίνο. Συνήθως αναγκαζόμαστε να πάμε σε έναν ψυχίατρο για να μοιραστούμε τα μυστικά μας, τα απωθημένα μας, τα λάθη μας. Ο διάλογος και η ειλικρινής συζήτηση με τους φίλους μας είναι ένα ισχυρό γιατρικό και μια θαυμάσια θεραπεία.

NASA: Κατέγραψε μυστηριώδη μαύρη τρύπα στον ήλιο


Το διαστημικό σκάφος της NASA κατέγραψε μυστηριώδη μαύρη τρύπα στο ηλιακό στέμμα

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από μια μυστηριώδη μαύρη οπή στο ηλιακό στέμμα.

Η περιοχή που καταγράφεται είναι νότια του ήλιου και η οπή βρίσκεται στα εξώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας του άστρου.

Η τετράγωνη "τρύπα" όπως τη χαρακτήρισαν οι επιστήμονες της NASA αντιστοιχεί σε μια μεγάλη περιοχή του Ήλιου από την οποία πηγάζει ένα ρεύμα σωματιδίων εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα