Κυριακή 11 Μαΐου 2014

10 πληροφορίες που περιμένουν να τις συνειδητοποιήσουμε

Βελτίωση σχέσης στο γάμο

Η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει εξαρτάται από το κατά πόσο έχουμε προσεγγίσει την αληθινή μας φύση. Δηλαδή, πόσο καλά έχουμε κατανοήσει αυτό που ονομάζουμε πραγματικότητα και πόσο δεκτικοί είμαστε απέναντι σε ό,τι συμβαίνει. Κάποιες πληροφορίες-γνώσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να δούμε τη ζωή με λιγότερα φίλτρα, λιγότερες σκέψεις, λιγότερες αντιστάσεις και περισσότερη χαρά. Σ' αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε δέκα από τις πιο σημαντικές.

Οργασμός μετά θάνατον και άλλες 7 αλήθειες που δεν φαντάζεστε για το σεξ

Οργασμός μετά θάνατον και άλλες 7 αλήθειες που δεν φαντάζεστε για το σεξ
Λένε ότι ο οργασμός κάνει τον άνθρωπο να ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι το αποκορύφωμα της σεξουαλικής επαφής και έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι κάνει καλό στην υγεία του ανθρώπου με πολλούς τρόπους.

Υπάρχουν και μερικές αλήθειες για τον οργασμό που λίγοι γνωρίζουν...

Η Μητέρα Μου Στην Εκκλησία /Του Νικηφόρου Βρεττάκου


Άλλαξε τη μπόλια* της η μητέρα μου κι ετοιμάστηκε να πάει στην εκκλησία.

Καθαρή σαν αστέρι, παρόλα τα μαύρα της, κατεβαίνει τα πέτρινα σκαλοπάτια
 κοιτάζοντας την ευγένεια του ήλιου 
και τις άσπρες πορτοκαλιές. 
Δεν ξέρει η μητέρα μου τι είναι ο ήλιος. 
Τον φαντάζεται αγάπη που ανατέλλει στον ουρανό — δεν ξέρει η μητέρα μου.
 
Δεν ξέρει αν ήτανε Σάββατο χτες,
δεν ξέρει αν αύριο είναι Δευτέρα.

Η Αθήνα των Βυζαντινών χρόνων


Η Αθήνα η πόλη με τις μνήμες της αρχαιότητας, η γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κλασικού πολιτισμού, με πιο λαμπρό κόσμημά της τον Παρθενώνα, να υποσκιάζει υποσυνείδητα κάθε μετέπειτα ακμή της στο επίκεντρο του ιστορικού ενδιαφέροντος, έχει να παρουσιάσει μια διαχρονική ιστορία ανά τους αιώνες, με ηχηρά σημάδια, μνημεία τα οποία μαρτυρούν και αποδεικνύουν την πολιτιστική της ύπαρξη σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Έτσι και κατά την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, παρόλο που το επίκεντρο ήταν η Ανατολή, και η πόλη των Αθηνών αποτελούσε επαρχία ή θέμα της κεντρικής εξουσίας, αρκετά μνημεία και ευρήματα, πολλά από τα οποία διασώζονται ως τις μέρες μας.
Η αρχαία Αθήνα μετά τις αλλεπάλληλες βαρβαρικές επιδρομές, καταστροφές και τη ρωμαϊκή κατάκτηση κατά τον  - 2ο αιώνα, είχε περάσει σε μια εποχή παρακμής. Η νέα μορφή, που της δόθηκε με την ανοικοδόμησή της, δεν μπορούσε να συγκριθεί στο μεγαλείο της παλιάς Αθήνας.
Από τους πρώτους ήδη χριστιανούς αυτοκράτορες εκδίδονται μια σειρά διαταγμάτων και η πόλη αρχίζει προοδευτικά να αναβαθμίζεται, αλλά συγχρόνως να παίρνει μια χριστιανική, μεσαιωνική μορφή.

Registry Recycler - "Ανακυκλώστε" το μητρώο των Windows και βελτιώστε την απόδοση του H/Y σας! (Αναλυτικός Οδηγός)


Καθαρίστε κι ανακυκλώστε, το μητρώο του υπολογιστή σας! 

Τι είναι η τοποθεσία registry;

Το μητρώο (registry) των Windows, είναι η βάση δεδομένων, που περιέχει όλες τις ρυθμίσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων και υπηρεσιών του συστήματός σας. 

Όπως λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε, αυτή η τοποθεσία, είναι ίσως η σημαντικότερη στο σύστημα του υπολογιστή σας, για τη συνολική σωστή λειτουργία της συσκευής σας. 

Γιατί σχετίζεται με την απόδοση του υπολογιστή;

Η αρρώστια που μπορεί να πάθετε από το πολύ σεξ

Η αρρώστια που μπορεί να πάθετε από το πολύ σεξ
Λίγα πράγματα μπορούν να σβήσουν μονομιάς τα προβλήματα της καθημερινότητας όσο το σεξ. Πολλές φορές, μάλιστα, μπορεί να περάσετε μερικές περιόδους ημερών, όπου οι σεξουαλικές σας συνευρέσεις είναι αρκετά περισσότερες από ό,τι συνήθως και ίσως μεγαλύτερης έντασης επίσης.

Υπάρχει μία ασθένεια στην οποία είναι επιρρεπείς οι γυναίκες που περνούν μία τέτοια περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών.

”Eurovision 2014. Η θηλυκοποίηση, ο ευνουχισμός τους άντρα και ο ερμαφροδιτισμός της φύσης”.

shiva shakti
Αρνούμαι να αναδημοσιεύσω μία φωτογραφία που μου προκαλεί λύπη και όχι μόνο! Δεν έχει να κάνει με την αποδοχή των σεξουαλικών προτιμήσεων. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα και δεν καταλαβαίνω γιατί να διατυμπανίζεται. Καταλαβαίνω όμως γιατί επιβάλλεται με το έτσι θέλω η θέαση της διαστροφής μια κατασκευασμένης φύσης και το πιο σημαντικό να το “θεωρούν φυσική έκφραση”. Για την καταστροφή των ηθών, της οικογένειας αλλά και γενικότερα του μικρόκοσμου του καθενός. Όχι δεν είναι φυσιολογικό το θέαμα που αντίκρισαν χτες όσοι ετυχε να δουν την κατάντια του ανθρώπινου πολιτισμού και ευτυχώς δεν το είδα!

Πως να απαλλαγείτε από την φλεβίτιδα φυσικά και ανέξοδα!


Αν τα πόδια σας εμφανίζουν πρήξιμο, ελικοειδείς φλέβες και μπλε-μαύρο χρώμα. Τότε πάσχετε από ευρυαγγείες. Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε.

Το Όνομα Έλλην και η Εννοιολογική του Σημασία

Όλοι είμεθα Έλληνες! Οι νόμοι μας, η φιλολογία μας, η Θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τις ρίζες των στην Ελλάδα. Ο ανθρώπινος τύπος και το ανθρώπινο πνεύμα έφθασαν στην τελειότητα στην Ελλάδα"
Βλ. Πέρσυ Σέλλεϋ (1792-1822) "Ελλάς"


1. Ποτέ στην αρχαιότητα, στη ρωμαϊκή, ρωμαιοβυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο (στα 400 χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας), το όνομα Έλλην δεν πολιτογραφήθηκε σαν δηλωτικό φυλετικής και εθνικής καταγωγής εκείνου που το έφερε. 

Αυτό, και στις τέσσερις αυτές περιόδους, συμβόλιζε και εξέφραζε τον φορέα των υψηλοτέρων, ωραιοτέρων και τελειοτέρων πνευματικών, φιλοσοφικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών, κοινωνικών κ.λπ. ΙΔΕΩΔΩΝ που από τους πανάρχαιους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την εποχή μας μπόρεσε ο Άνθρωπος να συλλάβει, ενστερνιστεί, λατρεύσει και μεταδώσει και στους άλλους Ανθρώπους.

 Ακόμα αυτό, και στις τέσσερις αυτές περιόδους, αποτελούσε το διαχωριστικό ορόσημο ανάμεσα στους βάρβαρους, δηλαδή στους απολίτιστους λαούς (Εβραίους, Βορειοευρωπαίους, Ευρωασιάτες και Πέρσες), και εκείνους που είχαν εκπολιτιστεί, δηλαδή όσους είχαν ασπασθεί και ακολουθούσαν ("χρώμενοι της Ελλάδος φωνής" ομιλούσαν την ελληνική γλώσσα) τον Πολιτισμό, τις πνευματικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές, ανθρωπιστικές, πολιτικές, κοινωνικές αξίες, αρχές και παραδόσεις των Ελλήνων.

"ΜΕΓΑΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ" - Το Μυστικό του Κόσμου



Α' μέρος


Στο ιδιόρυθμο έργο του, που τιτλοφορείτο «Περί των εκλελοιπότων χρηστηρίων», ο Πλούταρχος, μας μεταφέρει τα λεγόμενα ενός Κλεόμβροτου του Λακεδαιμονίου, ο οποίος ταξίδευσε για να μεταβεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, όπου θα συναντούσε και θα συμβουλευόταν ένα ασύνηθες Ον το οποίο εφέρετο ως εκπαιδευτής των ανθρώπων και μυητής των Σοφών. 

Λέει λοιπόν ο Κλεόμβροτος: «Δια να συναντήσω επί τέλους τον άνθρωπο, εδέησε πολύ να περιπλανηθώ και πολλά να πληρώσω δια τας πληροφορίας που με ωδήγησαν να τον ανακαλύψω. Στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας δύναται κανείς να τον απαντήσει και τούτο συμβαίνει μόνο άπαξ του έτους. Τον υπόλοιπο χρόνο του καταναλίσκει με τη συντροφιά των Νυμφών και των Αγγέλων (Genies). Κατέβαλα πολύ κόπο μέχρι να τον συναντήσω, πλην η υποδοχή που μου επεφύλαξε υπήρξε εγκάρδιος. 

Είναι ο ωραιότερος άνδρας που είδα μέχρι σήμερα. Ποτέ δεν ησθένησε. Αισθάνεται την ανάγκη να φάει μόνο μια φορά το μήνα, η δε τροφή του συνίσταται σε ένα πικρό φαρμακευτικό βότανο, του οποίου τρώει τους καρπούς. Ομιλεί πλείστας όσας γλώσσας αλλά κατα τον περισσότερο χρόνο της συνομιλίας μας χρησιμοποίησε τη δωρική διάλεκτο. Η φωνή του είχε τη γλυκύτητα της μουσικής. 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ?

 Οι περισσότεροι άγιοι προτρέπουν τους ανθρώπους να μετανοήσουν… 
Ποιος  όμως μπορεί να ορίσει τι είναι αμαρτία στον κόσμο της ατέλειας όπου ζούμε, όταν η ίδια η φύση αμαρτάνει ως προς τα δημιουργήματά της;
19n21 q
95746 1

ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΜ (ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ) ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΣΤΙΧ. 13-17

«Ποια είναι η αμαρτία του κόσμου; Ο διδάσκαλος απάντησε: Δεν υπάρχει αμαρτία. Εσείς είστε που κάνετε την αμαρτία να υπάρχει, όταν ενεργείτε σύμφωνα με τις συνήθειες της φύσης σας, που είναι επιρρεπής στη μοιχεία».

Η ίδια η φύση της ύλης καταλήγει ως φύση μοιχός και η λέξη "μοιχεία" εδώ, δεν έχει καμιά σεξουαλική χροιά.
Οι άνθρωποι πάλι θεωρούν πως θα πρέπει να μετανιώσουν για τις αμαρτίες που έχουν διαπράξει απέναντι στους συνανθρώπους τους.

Η Ουγγαρία ζητά αυτονομία όλων των Ούγγρων που ζουν εκτός των συνόρων της


Μάιος 11, 2014.

Η Ουγγαρία θα αγωνισθεί για τα δικαιώματα της, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ζητά την αυτονομία των Ούγγρων που ζουν πέρα από τα σύνορά της, στην Κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όπως δήλωσε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει λάβει από το κοινοβούλιο έγκριση για δεύτερη συνεχή πρωθυπουργική θητεία, μετά τη σαρωτική εκλογική του νίκη τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ουγγρική πολιτική για την ένωση όλου του έθνους που βρίσκεται εκτός συνόρων.

τι είναι ο Θεός...



Πιστεύω ότι τούτη η ερώτηση δημιουργείται αυθόρμητα μέσα στον κάθε άνθρωπο, όταν ζει με την περιορισμένη του αντίληψη, σ' αυτό που θεωρεί σαν Εαυτό του... Αυτό το συμπαγές, πονεμένο και δυστυχισμένο πλάσμα που λέγεται "άνθρωπος" πρέπει, επιβάλλεται να έχει έναν θεό... Επιβάλλεται να πιστεύει κάπου, να προσδιορίζεται από μια Ύψιστη Δύναμη, με Νοημοσύνη και Αγάπη, όσα δηλαδή δεν έχει ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή, να παρουσιάσει σαν Νοημοσύνη και Αγάπη, στονΦυσικό Κόσμο... Είναι πολύ βολικό να είσαι παιδί και να αυτοπροσδιορίζεσαι από τους ενήλικες.... Να λες "δεν ξέρω", "δεν ήξερα"...
Το δύσκολο δεν είναι να μάθει κανείς τι είναι ο Θεός, το δύσκολο είναι να γνωρίσει τον Εαυτό του...
Το δύσκολο δεν είναι να αγαπήσει τον Θεό, το δύσκολο είναι να Αγαπήσει τον Εαυτό του...

ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ: "ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ" ΦΩΝΑΞΕ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ!!!


Ένα τυχαίο περιστατικό του 1880 στο Περού , στο οποίο βρέθηκαν από τις συμπτώσεις της ζωής 7 Έλληνες εγκαταστάθηκαν οριστικά και έζησαν και δημιούργησαν τις οικογένειές τους , έγινε παράδοση και διατηρείται δυναμικά με την παρουσία όλων των ηλικιών η άσβεστη φλόγα της καταγωγής τους μέχρι και σήμερα, που ακόμη και χωρίς την Ελληνική γλώσσα, τιμούν τις Εθνικές Επετείους.
Ελληνική αποικία του Σαν Αντρές

Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.

Ανάμεσα σε αυτούς όμως, ήταν και 7 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι αγάπησαν το Περού από τα ταξίδια τους και είχαν εγκατασταθεί εκεί για να ζήσουν. Κάποιοι από αυτούς είχαν παντρευτεί με Περουβιανές γυναίκες και είχαν δημιουργήσει τις οικογένειές τους. 

Οταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Ελληνες σε ένα σπίτι, μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.

Και τότε έγινε το θαύμα! 

Ακούς;




To σύμπαν προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου.                      Ακούς ; 

Ο ανώτερος εαυτός σου έχει όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις.                     
Ακούς ; 

Γνωρίζει το ανώτερο καλό σου κάθε στιγμή και το βαθύτερο νόημα αυτών που συμβαίνουν στη ζωή σου και πως να μεταμορφωθείς από μέσα προς τα έξω.                       
Ακούς; 

Κάνουν θραύση τα λεγόμενα μηδενικά συμβόλαια (Μα… στη Βρετανία δεν έχουν μνημόνια!…)

Christopher Thomond
Από πρόσφατη κινητοποίηση Βρετανών εργαζομένων κατά των συμβολαίων μηδενικών ωρών απασχόλησης
Θεριεύει στη Βρετανία ο «ιός» τωνσυμβολαίων μηδενικών ωρών εργασίας (zero hours contracts),μετατρέποντας σε εφιάλτη τη ζωή πολλών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων όχι μόνον στις αλυσίδες ταχυφαγείων των «McDonald’s» και στα σούπερ μάρκετ της «Tesco», στις αλυσίδες πολυ-κινηματογράφων «Cineworld», στα πανδοχεία και στα γηροκομεία, αλλά και στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, σε ηλεκτρονικά και «κλασικά» Μέσα Ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας φτώχεια, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Η αποτυχημένη παράσταση στο Γιούρογκρουπ για το χρέος

Του Σταύρου Λυγερού
Η αποτυχημένη παράσταση στο Eurogroup για το χρέος
Ήταν εξαρχής δεδομένο ότι η συζήτηση στο Γιούρογκρουπ για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είχε αποκλειστικό σκοπό να προσφέρει στην κυβέρνηση Σαμαρά ένα επικοινωνιακό δωράκι εν όψει ευρωεκλογών. Αλλά κι αυτή η παράσταση δεν πήγε όσο καλά θα ήθελαν στο μέγαρο Μαξίμου. Το αντίθετο, μάλιστα. Η άρνηση του Στουρνάρα να ζητήσει κούρεμα κατέδειξε ότι η Αθήνα μιλάει με τη φωνή του Βερολίνου. Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε είχε αποτρέψει τον Έλληνα ομόλογό του, δεν είναι λόγος η κυβέρνηση Σαμαρά να μη θέσει τέτοιο αίτημα. Δεν θα ήταν, άλλωστε, χωρίς υποστήριξη. Το ίδιο απαιτεί και το ΔΝΤ.
Σε όποιες χώρες πήγε, το ΔΝΤ έχει αφήσει πολύ κακή φήμη για την εμμονή του σε πολιτικές μονοδιάστατης λιτότητας. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι επαγγελματίας στη διαχείριση πτωχεύσεων. Δεν ζητάει, βεβαίως, επιμόνως κούρεμα του ελληνικού χρέους από φιλελληνική διάθεση. Το ζητάει επειδή έχει συνείδηση ότι είναι ο μόνος τρόπος για να καταστεί βιώσιμο.

ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ EUROVISION!


Η Eurovision είναι σοβαρή ιστορία. Πατσαβούρα διαγωνισμός, όμως σοβαρή ιστορία. Σε παρακολουθούν 200 εκατομμύρια άνθρωποι, αρα το έργο δεν το παίρνεις στην πλάκα. Άσχετα αν το βλέπουν για πλάκα.
Το θέαμα είναι εμπορικό, δηλαδή παίζει το χοντρό πακέτο. Μην κυττάς που η Ελλάδα χρεώνετε και συ αυτόν τον διαγωνισμό από τον οποίον θα έπρεπε να κονομάει. Όταν, όμως, είσαι γεννημένο λαμόγιο θα κάνεις μακροβούτι στο μέλι, δεν θα ακουμπήσεις μονάχα το δάκτυλό σου. Μη ξεφύγουμε από το θέμα μας.
Ξέχνα τους χορηγούς που σπρώχνονται να αγοράσουν το φιλέτο. Δυο λόγια για το πολιτικό παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί. Με γεγονότα.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΑ; ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ!


Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι στη φετινή Eurovision στήθηκε το πιο μεγάλο κόλπο. Και επειδή έπιασε η δουλειά με τα γένεια του τρανσέξουαλ Αυστριακού ήδη το επιτελείο ψάχνει ποια έκπληξη θα λανσάρει στο διαγωνισμό του 2015.
Απλά είναι τα πράγματα. Ποιο είναι το ζητούμενο; Η τηλεθέαση. Το τελευταίο που απασχολεί είναι η ποιότητα των τραγουδιών. Ένα πανηγύρι είναι η Eurovision όπου χώρος υπάρχει μόνο στο χαβαλέ. Τίποτα άλλο. Στο πως θα εντυπωσιάσουμε την πιτσιρικαρία της Ευρώπης. Αυτοί είναι το τάργκετ γκρουπ.
Έτσι είναι. Ο μεγάλος όγκος των ψήφων μέσω κινητών τηλεφώνων προέρχεται από ανήλικους, από έφηβους που τρελλαινονται στο διαφορετικό, στο ξεχωριστό, σε ό,τι τους ιντριγκάρει. Σε κάτι σπέσιαλ θα πέσουν σαν τις αλογόμυγες σε κόπρανα. Η απόλυτη ευτυχία της μύγας να προσγειωθεί σε φρέσκα, αχνιστά κόπρανα.

Έστειλε μήνυμα; Μπα...

Έστειλε μήνυμα; Μπα...

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το τραγούδι της Αυστρίας ήταν κατά την υποκειμενική μου άποψη το καλύτερο. Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι η εικόνα του μουσιού είναι κάτι το οποίο μου προκαλεί αποστροφή.
Δεν είμαι ομοφοβικός. Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως ακριβώς θέλει, όπως και εγώ υποκειμενικά έχω το δικαίωμα να μην μου αρέσει κάτι που βλέπω. Με τον ίδιο τρόπο που δεν μου αρέσει να βλέπω την εικόνα της νικήτριας της χθεσινής Eurovision, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δεν μπορώ να βλέπω τον άντρακλα που κάθεται και ρουφάει τον φραπέ του στην καφετέρια, με ανοιχτό το πουκάμισο και τον χρυσό σταυρό να μπλέκεται στο δασύτριχο στήθος του.

Χρόνια πολλά μανάδες όλου του κόσμου!

Μια ιστορία που ξέρω από παλιά. Ότι καλύτερο έχει ποτέ ειπωθεί…
Κάποτε, ένας νέος ερωτεύτηκε παράφορα μια κοπελιά.
Εκείνη, για να δει πόσο την αγαπά, απαίτησε να πάει να ζήσει κοντά της.
Ο νέος, έφυγε από το σπίτι του για να ζήσει μαζί της.
Εκείνη, επειδή ήταν μάγισσα, ήξερε ότι για να τον έχει δικό της, έπρεπε να τον αποκόψει από κάθε ισχυρή αγάπη του παρελθόντος του.
Έτσι του παρήγγειλε:
Αν θες να ζήσουμε μαζί, πρέπει να γυρίσεις πίσω, να σκοτώσεις τη μάνα σου και να μου φέρεις την καρδιά της.
Ο νέος, μέσα στον έρωτά του, έκανε ότι του είπε και τη σκότωσε.
Στη διαδρομή της επιστροφής και ενώ κρατούσε την καρδιά της μάνας του στα χέρια του, αυτός γλίστρησε και έπεσε.
Η καρδιά, του έφυγε από τα χέρια του και κύλησε πιο κάτω.
Σηκώθηκε γρήγορα για να μην την χάσει και την ξαναπήρε στα χέρια του.
Και τότε, άκουσε την καρδιά να λέει:
Χτύπησες παιδάκι μου;
Χρόνια πολλά μανάδες όλου του κόσμου!

Μια ιστορία που ξέρω από παλιά. Ότι καλύτερο έχει ποτέ ειπωθεί…

Κάποτε, ένας νέος ερωτεύτηκε παράφορα μια κοπελιά.

Εκείνη, για να δει πόσο την αγαπά, απαίτησε να πάει να ζήσει κοντά της.
Ο νέος, έφυγε από το σπίτι του για να ζήσει μαζί της.

Εκείνη, επειδή ήταν μάγισσα, ήξερε ότι για να τον έχει δικό της, έπρεπε να τον αποκόψει από κάθε ισχυρή αγάπη του παρελθόντος του.

Έτσι του παρήγγειλε:

O Ερμαφρόδιτος στην Ελληνική Μυθολογία



Ερμαφρόδιτος παρουσιάζεται στην Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογία και τέχνη ως το ον που έχει ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων.



Η πρωιμότερη αναφορά στον Ερμαφρόδιτο είναι αυτή του Θεοφράστου, τον 4ο αι. π.Χ.  Γνωρίζουμε ακόμα τη συγγραφή ομώνυμου δράματος από τον Έλληνα κωμωδιογράφο Ποσείδιππο, που έζησε στο α' μισό του 3ου αι. π.Χ., το οποίο δυστυχώς δε σώζεται.



Όλες οι άλλες λόγιες πηγές που αναφέρονται σε αυτόν είναι μεταγενέστερες. Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, στα μέσα του 1ου αι. π.Χ., μας πληροφορεί για την καταγωγή και την ονοματολογία του Ερμαφρόδιτου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης και ότι το όνομά του αποτελεί συνδυασμό των ονομάτων των γονέων του.

Εκτενέστερα ο μύθος του Ερμαφρόδιτου παραδίδεται από το Λατίνο ποιητή του 1ου αι. π.Χ. Οβίδιο. Ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης τον οποίο ανέθρεψαν οι νύμφες στις σπηλιές του όρους Ίδη της Φρυγίας. Στο πρόσωπό του αντιφέγγιζε η χάρη και η ομορφιά και των δύο γονέων του, από τους οποίους πήρε και το όνομά του. Όταν έγινε δεκαπέντε χρόνων, εγκατέλειψε το βουνό όπου μεγάλωσε για να περιπλανηθεί στη Μικρά Ασία και να γνωρίσει καινούργια μέρη.

Σκότωσε την ανάγκη σου για «αρχηγούς»




"Πως μπορείς να ζητήσεις από τους συνανθρώπους σου να ακολουθήσουν μια τόσο αυστηρή αυτοπειθαρχία; Θα σε περιγελάσουν και θα σε γελοιοποιήσουν, ενώ οι πιο επιθετικοί θα σε μαυρίσουν στο ξύλο. Κι όχι τόσο επειδή δεν θα σε πιστέψουν... "

Carlos Castaneda 



Όσες χρήσιμες και αληθινές πληροφορίες κι αν σου δώσει κάποιος, πάντα θα βρεις εκείνο το ένα που μπορείς να κρίνεις, για να τον απορρίψεις στη συνέχεια. 

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη αντίληψη/πρακτική που αποδέχεσαι τα πάντα και υιοθετείς ως υποτελής, ανίκανος να αντιληφθείς πέρα από την υποτέλειά σου. 

Και οι δυο πρακτικές είναι εξίσου περιοριστικές, καθιστώντας σε, είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι, σε ένα άβουλο, πειθήνιο, χειρίσημο ον. 

Μήπως είσαι σαν το «φτερό στον άνεμο» και δεν το ξέρεις ?


Η γλωσσοφαγιά επηρεάζει τη ζωή μας και μας κάνει να είμαστε σαν το φτερό στον άνεμο. Το χειρότερο είναι ότι δεν το καταλαβαίνουμε, δεν ξέρουμε πώς να προστατευτούμε.


Γλωσσοφαγιά, μια λέξη που κάποιοι τη δέχονται και κάποιοι όχι. Ίσως τη θεωρούμε δεισιδαιμονία και να μη της δίνουμε σημασία. Είναι το σημείο που λέμε εγώ δεν τα πιστεύω αυτά και αφού δεν τα πιστεύω δεν με επηρεάζουν. Έλα όμως που δεν είναι έτσι πάντα.
Ναι γίνεται να μην σε επηρεάζουν όμως θέλει τρόπο.
Αλλά ας τα δούμε τα πράγματα σφαιρικά και μέσα από το πώς είναι.
Κάθε σκέψη είναι μία μορφή δόνησης. Αυτό γνωρίζουμε. Τόσα χρόνια έχει γίνει μία μορφή «μόδας» που μας λέει να σκεφτόμαστε θετικά.
Άρα αφού η σκέψη είναι δόνηση και έχουμε μάθει ότι η αρνητική σκέψη επηρεάζει, γιατί να μη μας επηρεάζει η σκέψη που έχει ο διπλανός μας για μας ? 

Στο τέλος ξυρίζουν την τραβεστί


Χθες το βράδυ είχε Eurovision, οπότε η μισή Ελλάδα ήταν στημένη μπροστά στην τηλεόραση, ενώ η άλλη μισή ήταν στημένη μπροστά στην τηλεόραση αλλά παράλληλα σχολίαζε στο facebook και το twitter.

Εγώ βέβαια δεν παρακολούθησα τη διοργάνωση αλλά ενημερώθηκα λεπτομερώς από τον One Eyed Bert που την είδε ολόκληρη και δεν πήγε επί 3 ώρες ούτε για κατούρημα.


Από τα ουρλιαχτά του Bert κατάλαβα ότι η Ελλάδα μάλλον δεν τα πήγε και τόσο καλά, αφού τερμάτισε στην 20ή θέση, αν και τα προγνωστικά την έφερναν μέσα στη 10άδα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι τα προγνωστικά για τη Eurovision βγαίνουν από τις ίδιες εταιρείες που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στις δημοσκοπήσεις. 

H Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει το 12άρι από καμία χώρα, αφού η Κύπρος δε συμμετείχε, αλλά αυτό συνέβη γιατί όλη η Ευρώπη μας ζηλεύει, επειδή θα είμαστε οι μοναδικοί που θα βγάλουμε αριστερό κόμμα στις ευρωεκλογές. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι 5 βασικοί τύποι μητέρας

Μία ημέρα του χρόνου είναι αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί. Η αποστολή της είναι κοινή, αλλά η διαδρομή εξαρτάται από τον τύπο στον οποίο ανήκει. Γνωστοί παιδαγωγοί καταλήγουν σε πέντε βασικές κατηγορίες που μπορεί να ενταχθεί μία μητέρα, ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις προσδοκίες της ζωής της.
classical-mother
Κρέμονται από την φούστα της, ονειρεύονται το φαγητό της όταν είναι στο σχολείο, μυρίζουν το άρωμα της σε ρούχα πλυμένα με Soupline, σε κάθε δυσκολία τρέχουν στην αγκαλιά της για θαλπωρή. Οι παραπάνω εικόνες χτίζονται όταν ένα παιδί είναι μικρό και μεγαλώνει με το πρότυπο της μητέρας. Όταν όμως, οι ίδιες εικόνες συνεχίζονται μέχρι την ενήλικη ζωή, είμαστε σίγουροι πως αυτός είναι ο απαιτούμενος ρόλος της μητέρας;

Η αγάπη αποδέχεται τα πάντα;




Η αγάπη δεν είναι ένα αίσθημα αποδοχής των πάντων όταν ο γιος σας επιστρέφει με ναρκωτικά στις τσέπες του. Μην το αποδέχεστε. Πείτε του ότι τον αγαπάτε, ότι θυσιάζεστε γι’ αυτόν, αλλά μην αποδέχεστε την πράξη του να παίρνει ναρκωτικά.

Όταν αποδέχεστε πράγματα που είναι καταστροφικά και εγκληματικά, ενάντια στο νόμο της υγείας, της σύνεσης και της πειθαρχίας, απελευθερώνετε τα χέρια του Διαβόλου που παραπλανά τους νέους και τους παίρνει σε μέρη που το μέλλον τους καταστρέφεται.

Σ΄αγαπώ Μαμά!!

Για τη μητέρα μου!!
 
 

 
Σ΄ αγαπώ
 
από τη στιγμή που με χάιδευες μέσα στη κοιλιά σου.
 
Σ΄ αγαπώ
 
από τη στιγμή που έβαλες όλη τη δύναμή σου
για να γεννηθώ.
 
Σ΄ αγαπώ
 
από τη στιγμή που με έμαθες να περπατώ.
 
Σ΄ αγαπώ
 
από τη στιγμή που μου κρατούσες το χέρι
όταν έβγαζα τα πρώτα μου δοντάκια.

Η Αληθινή Ηθική κι ο Πόνος



1. «Συναντώ» πολλούς πολλούς Υποκριτές, ξέρετε αυτούς που κάνουν πολέμους, αυτούς που απατούν τον άντρα και την γυναίκα τους με χίλιους δύο τρόπους, αυτούς τους ανεγκέφαλους πολιτικούς, αυτούς τους πλουτοκράτες που θέλουν να ελέγξουν τα πάντα...και τον λαό των προβάτων που προσπαθούν να βολευτούν κάπου, κάπως, κάποτε. Αλλά αυτές είναι γενικόλογες και επιφανειακές διαπιστώσεις που δεν καταδεικνύουν το βάθος της ανθρώπινης Ανωμαλίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. 

Γιατί τόση σχιζοφρένεια; «Συναντώ» και αυτούς προσπαθούν να μετουσιώσουν μια Διδασκαλία ενός Αρχιδιδάσκαλου και φανατίζονται προσπαθώντας να την κάνουν κτήμα τους.
Μα σε ποιον κόσμο ζείτε; «Ανώριμα παιδιά», αυτό είναι οι άνθρωποι. Και μια που είπαμε για «παιδιά» Φυσιολογικά κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία πρέπει να είναι περισσότερο φωτισμένος από έναν μικρότερο σε ηλικία άνθρωπο. Αυτό δεν είναι το φυσιολογικό; Συμβαίνει όμως; 

Αναζητώντας τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους




Μια ολόκληρη ζωή γυρεύουμε τον εαυτό μας μέσα από τους άλλους Σε όλες μας τις επαφές, γυρεύουμε τον εαυτό μας εκφράζοντας τον. Αλλά ελάχιστοι άνθρωποι γύρω μας είναι ικανοί να αντικατοπτρίσουν την ψυχή μας, να μας δουν όπως δεν είμαστε, όπως δεν εκφραζόμαστε. Λίγοι μπορούν να μας πλησιάσουν αληθινά γιατί λίγοι ξέρουν πως είμαστε ΕΝΑ. Κι αυτοί οι λίγοι άνθρωποι εκπέμπουν τέτοια ακτινοβολία που οι υπόλοιποι τρέχουν από πίσω τους, για να αντλήσουν απ’ αυτήν, για να γεμίσουν τις μπαταρίες της ψυχής τους. Τους ονομάζουν συχνά «είδωλα» χωρίς να ξέρουν γιατί. Για ποιο άλλο λόγο, αν όχι γιατί μέσα στην ακτινοβολία αυτή που εκπέμπουν, βρίσκεται η αγάπη, που γίνεται καθρέπτης του εαυτού τους και το είδωλο δεν είναι άλλο από τον ίδιο τους τον εαυτό ;

Το Χρέος Μας


Είναι ομολογουμένως δύσκολο να αντιληφθούμε τον τρόπο που δημιουργούμε και συνεχίζουμε τον αυτοπεριορισμό μας.

Η πραγματική έννοια του "κατανοώ" βρίσκεται στην βιωματική/πρακτική/συνεχή παρατήρηση του εαυτού μας, σε πραγματικό χρόνο, αντικειμενικά. Η "αντικειμενικότητα" αφορά την ειλικρινή φανέρωση της σκέψης μας, που συμβαίνει σε πολλά επίπεδα, στον Εαυτό μας. 

Τότε αρχίζουμε να εντοπίζουμε και σιγά σιγά να αντιλαμβανόμαστε, το παράδοξο των αντιθέσεων, την αυτοματοποιημένη συνεχιζόμενη εσωτερική σκέψη, τον φτιαχτό, εικονικό κόσμο που δημιουργούμε, κάθε στιγμή, μέσα μας. 

Θέλουμε μια άλλη πραγματικότητα... αλλά και δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα απ' όσα ορίζουμε σημαντικά και αναγκαία, εμείς! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα