Σάββατο 10 Μαΐου 2014

--- ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ, Μέρος 5ο. ---

Αν και η μελέτη των ΑΤΙΑ γεννήθηκε επίσημα το 1947, χρειάστηκαν ακόμη καμιά δεκαριά χρόνια για να διατυπωθεί η υπόθεση ότι η ανθρωπότητα δέχτηκε εξωγήινες επισκέψεις. Στην προσπάθεια στήριξης της παραπάνω άποψης διατυπώθηκαν ανθρωπολογικές αποδείξεις, εικονογραφικές, αρχαιολογικές, αστρονομικές, τεχνολογικές και καταγεγραμμένες ανθρώπινες μαρτυρίες από την αρχαιότητα αλλά και από τη σύγχρονη εποχή. Οπότε όσο απίστευτα κι αν σας φαίνονται όλα αυτά τα εξωγήινα όντα, είναι αδύνατον να μην υπάρχουν. Αν δεν υπήρξαν ποτέ, τότε γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία 4000 χρόνια αρχειοθετούν πολυπληθή στοιχεία γι αυτά;

Το ταξίδι του σαλιγκαριού..




Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μακρινό δάσος, ζούσε ένα σαλιγκάρι. Εξωτερικά ήταν ένα συνηθισμένο σαλιγκάρι όπως τόσα και τόσα άλλα. Όμως μέσα του συνέβαινε κάτι διαφορετικό, τον έκαιγε μια φλόγα. Να ταξιδέψει!

Ο προορισμός, που είχε θέσει στον εαυτό του ήταν η πόλη. Μια πόλη που είχε δει μόνο τα φώτα της, ένα βράδυ που κατάφερε να σκαρφαλώσει στο ψηλότερο δέντρο του δάσους. Τόσο τον είχε μαγέψει το θέαμα, που αμέσως είπε μέσα του "εκεί θέλω να πάω", και άρχισε να οργανώνει το ταξίδι του..

Ύστερα από λίγες μέρες κι αφού τα είχε οργανώσει όλα στην εντέλεια, ξεκίνησε. Βρήκε το μονοπάτι που θα τον οδηγούσε κατευθείαν στην πόλη και άρχισε να σέρνεται πάνω του, αργά αργά ...σαλιγκαρίσια!

Είπα στο πλάσμα μέσα μου που ποθεί




Είπα στο πλάσμα μέσα μου που ποθεί:
Τι είναι αυτός ο ποταμός που θες να διασχίσεις;
Δεν υπάρχουν ταξιδιώτες στο δρόμο που πάει στο ποτάμι
ούτε ο δρόμος υπάρχει
Βλέπεις κανένα να κινείται στην όχθη;
Δεν υπάρχει ποτάμι, ούτε βάρκα, ούτε βαρκάρης
Ούτε παλαμάρι ή κάποιος να το τραβήξει.

Απομακρυσμένη Εκκίνηση Υπολογιστή με το Wake-on-LAN

απομακρυσμένη εκκίνηση υπολογιστή wake on lan
  • 0
     
Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές για τον απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστή. Εντούτοις, το να έχουμε τον υπολογιστή αναμμένο όσο λείπουμε, για να μπορούμε να τον χειριστούμε μέσω Internet, είναι κάτι που κοστίζει σε ρεύμα και επιπλέον φθείρει το σύστημα. Η δυνατότητα Wake-on-LAN μας επιτρέπει την απομακρυσμένη εκκίνηση υπολογιστή μέσω Internet, όποτε τον χρειαστούμε.

Το πρωτόκολλο Wake-on-LAN, που επιτρέπει την απομακρυσμένη εκκίνηση υπολογιστή, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1997, και ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας Intel και IBM.Μια "καινούρια" τεχνολογία

Ουσιαστικά, με τη χρήση του Wake-on-LAN, ακόμα και όταν είναι σβηστός ο υπολογιστής, η κάρτα δικτύου παραμένει ενεργοποιημένη, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια, και μπορεί να δεχτεί πακέτα δεδομένων μέσω δικτύου.

Οι διατροφικές συνήθειες στην Αρχαία Κω σύμφωνα με επιγραφή του 2ου π. Χ. αιώνα και σε συνάρτηση με την Ιπποκρατική διαιτητική


Γράφει ο κ. Βασίλειος Χατζηβασιλείου τ. δικηγόρος - ιστορικός ερευνητής
"Τροφή δέ τό τρέφον, τροφή δέ τό οἷον, τροφή δέ τό μέλλον"
( ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, Περί Τροφῆς 8)
Κατά την Ελληνιστική περίοδο, την εποχή των Πτολεμαίων της Αιγύπτου, το νησί της Κω θα γνωρίσει μοναδική άνθηση. Ειδικότερα η πόλη της Κω υπήρξε δημιούργημα μιας κοινωνίας οικονομικά εύρωστης και με επαφές που της προσέδιδαν χαρακτήρα κοσμοπολίτικο.
Οι επιγραφικές μαρτυρίες μας αποκαλύπτουν ότι ο σημαντικός πληθυσμός των ελεύθερων γηγενών ανθρώπων του Δήμου των Κώων συμπληρωνόταν και από αλλοδαπούς, που διακρίνονταν σε μέτοικους ή πάροικους (δηλ. μόνιμα εγκατεστημένους στην πόλη, όπως ήταν οι Φοίνικες και οι Ιουδαίοι) και σε ξένους (δηλ. παρεπίδημους που ήταν περαστικοί και προσωρινής διαμονής).

ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΧAΛΚΙΝΑ ΣYΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΛΗΝΕΣ



ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΣΩΛΗΝΕΣ.Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡEΠΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚA ΚΟΣΜHΜΑΤΑ...


ΟΥΑΙ!!!!!!!!!!

Διαβάζω στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
"Ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 37 χώρες πλήττει η πείνα και η έλλειψη τροφίμων, με αποτέλεσμα αναλυτές μιλούν ήδη για επικείμενο “πόλεμο της πείνας“."

μάλιστα!
Κατα τα άλλα η Ελλάδα έχει τα πιο χοντρά παιδιά στην Ευρώπη!
Αν το καλοσκεφτείς περνάμε καλά ε;;

Έχουμε το καναπέ μας, παίζουμε το στοίχημά μας απο το κομπιούτερ μας, έχουμε μια γυναίκα, καμια δεκαριά παιδιά, τη γκόμενά μας, τη παρέα να βλέπουμε το "ΜΠΑΟΚ" ή το "Θρύλλο", πίνοντας μπύρες και τρώγοντας "σουφλάκια" με τζατζίκια και καμιά φορά πάμε και σε κανένα σκυλάδικο να νοιώσουμε άρχοντες, να πετάξουμε καμμιά χιλιαριά γαρούφαλα στο πιπίνι που μας ερέθισε στη πίστα και βλέποντας τα οπίσθια της γυναίκας του φίλου μας που χορεύει πάνω στο τραπέζι το άσμα της αοιδού "εκεί που καίγομαι πολύ"!
Χλίδα σου λέω!
Τι άλλο να ζητήσουμε απο τη ζωή?

Ας τους εξαφανίσουμε!



Τουλάχιστον έκθετος, σύμφωνα με δημοσίευμα, φέρεται πλέον ο παρασυνταγματολόγος που παριστάνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ολετήρων, αυτός που ως μοιραίος υπουργός Οικονομικών της Παπαδημοκρατίας υπονόμευσε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως υποστηρίζει το koutipandoras.gr φέρνοντας στη δημοσιότητα σχετικά έγγραφα, ο παρασυνταγματολόγος με την ψυχογενή βουλιμία για εξουσία που μας έχει καθίσει χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση στον σβέρκο, ως υπουργός των Οικονομικών αλώνιζε και ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να εντάξει την πτωχευτική διαδικασία της Ψωροκώσταινας, στο Αγγλικό Δίκαιο.

 Το έκανε όχι μόνον χωρίς να έχει εξασφαλίσει 180 ψήφους στη Βουλή, αλλά έχοντας και πλήρη επίγνωση ότι με την πράξη αυτή υπονόμευσε την ανεξαρτησία της χώρας και υποθήκευσε τα περιουσιακά μας στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά. 

«Λάθος» φωτογραφίες την «σωστή» στιγμή!

εκπληκτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε (ή τη στιγμή που δεν έπρεπε).

"Λάθος" φωτογραφίες την "σωστή" στιγμή!
 Απολαύστε!

“Εκτός ελέγχου” ο Ερντογάν διέκοψε εκδήλωση και αποχώρησε από την αίθουσα

“Εκτός ελέγχου” ο Ερντογάν διέκοψε εκδήλωση και αποχώρησε από την αίθουσα

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδοκίμασε σήμερα οργισμένος τον πρόεδρο της Ένωσης Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατηγορώντας τον για αγένεια επειδή μίλησε πολλή ώρα, διέκοψε την ομιλία του καταγγέλλοντάς την ως “πολιτική” και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για την 146η επέτειο από την ίδρυση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η ομιλία που εκφώνησε ο Μετίν Φεϊζίογλου ήταν ιδιαίτερα επικριτική για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Ανασαίνω βαθιά σημαίνει ζω ελεύθερα...

Φωτογραφία: Αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις γιατί αναπνοή και μυαλό ειναι άρρηκτα συνδεδεμένα….
Το πιο σπουδαίο δώρο από όλα αυτά που μας εχει προσφέρει απλόχερα η Ύπαρξη είναι το δώρο της αναπνοής. Αναπνοή σημαίνει Ζωή. Ανασαίνω βαθιά σημαίνει ζω ελεύθερα...
Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αναπνέοντας βαθιά, γεμίζοντας το κέντρο της κοιλιάς μας, το κέντρο της θέλησης με δύναμη και αποφασιστικότητα. Σε κάθε μας ανάσα βροντοφωνάζουμε σιωπηλά Ζω. 
Και περνάνε τα χρόνια… 
Γεμίζουμε με φόβους, πρέπει, ανησυχία και η αναπνοή κονταίνει... 
Αρχίζει το άγχος, ο πανικός και η αναπνοή σχεδόν εξαφανίζεται... 
Πως μπορεί να υπάρχει βαθιά αναπνοή όταν εχουμε επιλέξει να ζούμε σαν πεθαμένοι....
Όταν όλα γύρω μας, η ασφάλεια μας, το σιγουράκι μας είναι το φέρετρο μας...
Και στο τέλος άλλοι αναπνέουν φτωχά, άλλοι σφίγγονται για να μην αναπνεύσουν και όλοι θεωρούμε δεδομένο αυτό το θεϊκό δώρο, το δώρο της αναπνοής τόσο που το ξεχνάμε ...

Μόνο όταν δεις κάποιαν να αγωνίζεται για να αναπνεύσει, μόνο όταν η κάθε του ανάσα είναι αγώνας για να ζήσει μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις πόσο μοναδικό είναι το δώρο της αναπνοής....

Ανασαίνω βαθιά σημαίνει ζω ελεύθερα...
Αναπνεύστε με όλο σας το είναι, χωρίς σκέψη, χωρίς οδοφράγματα μυαλού, αναπνεύστε τόσο βαθιά κάθε φορά σαν να πρόκειται να είναι η τελευταία σας ανάσα...
Τιμήστε το δώρο της αναπνοής γεμίζοντας την κάθε ανάσα σας με ζωή... 

Αυτός είναι ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος για να αλλάξετε τον τρόπο που  σκέφτεστε,  για να αλλάξετε τον τρόπο που ζείτε...
namaste!

despoina palamari



Αν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου άλλαξε τον τρόπο που αναπνέεις γιατί αναπνοή και μυαλό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα….
Το πιο σπουδαίο δώρο από όλα αυτά που μας εχει προσφέρει απλόχερα η Ύπαρξη είναι το δώρο της αναπνοής. Αναπνοή σημαίνει Ζωή. Ανασαίνω βαθιά σημαίνει ζω ελεύθερα...
Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αναπνέοντας βαθιά, γεμίζοντας το κέντρο της κοιλιάς μας, το κέντρο της θέλησης με δύναμη και αποφασιστικότητα. Σε κάθε μας ανάσα βροντοφωνάζουμε σιωπηλά Ζω.
Και περνάνε τα χρόνια… 

Tο κόλπο είναι να γνωρίζεις ότι η ζωή είναι με το μέρος σου, αλλά περιμένει εντολές


Μην δέχεσαι ποτέ το ΟΧΙ σαν απάντηση,
ούτε από τους ανθρώπους ούτε από την ζωή

Η Ζωή μπορεί να κάμπτεται μπροστά στην θέλησή μας. Κάθε φορά; Σε κάθε περίπτωση; Όχι πάντα, αλλά πολύ συχνότερα από ότι νομίζουμε. (Πάντα αν έχουμε κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο συνειδητότητας.)

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΑ


Στο άκουσμα της λέξης πολεμιστής η εικόνα που έρχεται ακαριαία στο νου μας είναι ενός ανθρώπου με στολή που πολεμάει και σκοτώνει.

Όμως υπάρχουν και άλλων ειδών πόλεμοι.
Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο πόλεμος είχε από τα πανάρχαια χρόνια και έχει μέχρι σήμερα σε ορισμένες παραδόσεις που επιβιώνουν, μια έντονα μεταφυσική η πνευματική σημασία.
Έτσι δεν είναι τυχαίο που στο πέρασμα των αιώνων, δίπλα η πίσω από ξεκάθαρα πολεμικές τεχνικές, εμφανίστηκε ένας ιδιαίτερος δρόμος, πρακτικής αυτογνωσίας και μύησης, ο Δρόμος του Πολεμιστή, που μαζί με την σωματική άσκηση προωθεί και την πνευματική άσκηση, τη μύηση στις ανώτερες αλήθειες, με στόχο την εσωτερική απελευθέρωση του ανθρώπου.

Οι ευεργετικές δράσεις του νερού στο σώμα σας



Πίνετε αρκετό νερό; Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες πίνουν νερό μόνο όταν διψούν. Ωστόσο, το ακριβές ποσό που χρειάζεστε εξαρτάται από το είδος και την ένταση της δραστηριότητάς σας, τις καιρικές συνθήκες, και τη γενική σας υγεία. Μπορεί να χρειάζεστε  περισσότερο νερό, αν ασκείστε ή ιδρώνετε πολύ.
Τα οφέλη από την επαρκή κατανάλωση νερού είναι πολλά:

Είμαστε όντα συντονισμένα σε συχνότητες - Η απαγορευμένη γνώση

Αυτό το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει για πρώτη φορά τους πραγματικούς μηχανισμούς με τους οποίους η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Και το πώς ο κάθε ένας από μας αντιδρά στην μεγαλύτερη αλλαγή του περιβάλλοντος που έχει δει ποτέ αυτός ο πλανήτης.
Picture
Πριν δύο δισεκατομμύρια χρόνια όταν άρχισε η ζωή για πρώτη φορά σε αυτόν τον πλανήτη την περιέβαλε μια φυσική συχνότητα . Εξαιτίας της κατάφερε να αναπτυχθεί και αναπόφευκτα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με και μέσω αυτής.
Τη σημαντική σχέση αυτή, η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να κατανοεί.

Η έρευνα δείχνει ότι η έκθεση μας σε αυτές είναι απολύτως απαραίτητα για μας. Ελέγχουν την ψυχική και σωματική μας υγεία , συγχρονίζουν κιρκαδικούς ρυθμούς μας, βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνουν την αίσθηση της ευεξίας. Πρόκειται για τις συχνότητες Σούμαν (SR) -μια σειρά  εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος της Γης. Η θεμελιώδης είναι στα 7.83 Hz .

Αχ! ψεκασμένε μου Ουρανέ!

Ο ουρανός (ή ουράνιος θόλος) είναι ό, τι βρίσκεται -σε μη αποσαφηνισμένη απόσταση- πάνω από την επιφάνεια της Γης, συμπεριλαμβανομένων της ατμόσφαιρας και του διαστήματος. Picture
Ουρανό ονομάζουμε ό,τι βλέπουμε από την άποψη της επιφάνειας της Γης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Ουρανός  ήταν αρχέγονος Θεός, η προσωποποίηση του Ουράνιου θόλου.

Σύμφωνα με την σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, Ουρανός είναι αυτός που δέχεται καθημερινά τόνους χημικών για να εξυπηρετηθούν τα σκοτεινά σχέδια μιας πολύ μικρής αλλά καλά οργανωμένης ομάδας απανθρώπων.... 

Η Πανσέληνος Ταύρου/ Σκορπιού

Γίνεται στις 14.5.2014, ώρα 22.15 (θερινή) στην 23ο Ταύρου Σκορπιού, σε εμπλοκή με Κρόνο που είναι στις 20ο περίπου του Σκορπιού.

Ας δούμε το αστρολογικό προφίλ της.




Ωροσκόπος στις 17ο Τοξότη, ακριβώς πάνω σε Κρόνο/ Πλούτωνα.
M/C στις 5ο Ζυγού σε σκληρή όψη 45ο με Κρόνο.
Αφροδίτη στις 13ο Κριού σε ακριβέστατη εμπλοκή με Ουρανό, Πλούτωνα, που είναι στις 14ο-13ο Κριού - Αιγόκερω αντίστοιχα. Αυτή η αδύναμη Αφροδίτη - που έχει αμοιβαία βέβαια υποδοχή με τον Άρη, αλλά επειδή αυτή η υποδοχή γίνεται με πλανήτες που είναι σε ακατάλληλα γι’ αυτούς ζώδια, - δεν είναι αποτελεσματική, οι 2 πλανήτες «δυναμώνουν εν αδυναμία»,

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο του προσώπου!

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη το πλύσιμο του προσώπου θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την καλύτερη επιδερμίδα.

1. Η υπερβολή
Το πάρα πολύ πλύσιμο μπορεί να γεράσει το δέρμα σας. Κάντε το όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.


2. Τα σκληρά καθαριστικά
Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι που μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα σας και να προκαλέσει ερεθισμό, ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, ψάξτε για καθαριστικά με ήπια συστατικά, όπως το πράσινο τσάι, που θα καταπραΰνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα. Και αν έχετε λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα, χρησιμοποιήστε σαλικυλικό οξύ.

3. Η υπερ-απολέπιση ή η καθόλου απολέπιση
Χρησιμοποιώντας ένα απολεπιστικό μπορεί να βελτιώσετε την υφή και τον τόνο του δέρματός σας. Κάντε απολέπιση το βράδυ, δεδομένου ότι το δέρμα βρίσκεται σε "κατάσταση ανανέωσης", δημιουργεί νέα κύτταρα. Αλλά να έχετε κατά νου ότι η απολέπιση περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Oικονομικές αυτοκτονίες και ψυχικό αδιέξοδο


[...] Εφόσον δεν έχω τον έλεγχο οπουδήποτε αλλού, έχω τον έλεγχο πάνω στον εαυτό μου. Οπότε είναι μία ύστατη λύση – διαφυγή, και ύστατος έλεγχος στο αδιέξοδο. Ελέγχω τον εαυτό μου και τον σκοτώνω. Όπως κάνει και ο σκορπιός όταν κυκλωθεί από φωτιά, γυρίζει την ουρά του και τρυπάει τον εαυτό του, αυτοκτονεί. Ή όπως κάνουν τα δελφίνια και οι φάλαινες όταν μολυνθεί το περιβάλλον τους, που βγαίνουν στην ξηρά και πεθαίνουν. Αυτοκτονούν.
oikonomikes_aytoktoniesΕίναι ο ύστατος έλεγχος και βέβαια η ύστατη κραυγή προς ένα κοινωνικό σύνολο το οποίο αναγκάζει τα μέλη του να διαφύγουν προς τα… πάνω γιατί δεν υπάρχει διαφυγή από πουθενά αλλού [...]
Αφορμή για τις περισσότερες αυτοκτονές ‘όπως αναφέρουν οι πρόσφατες έρευνες είναι το οικονομικό αδιεόξοδο και η απόγνωση, οπότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε ψυχικό αδιέξοδο.

Μαμά


amor-madre
Η λέξη Μητέρα είναι συνώνυμη με την προέλευση της ζωής. Μια άνευ όρων αγάπη, καθαρή, χωρίς απαιτήσεις, μια πόρτα ανοιχτή που προσφέρει πάντα απλόχερα ασφάλεια και φροντίδα. Κάθε μητέρα είναι δασκάλα, φίλη, σύμβουλος, διατροφολόγος και χιλιάδες άλλοι ρόλοι. Η μητέρα σαν μια μικρή νεράιδα φροντίζει να μετατρέψει τα όνειρα του παιδιού της σε πραγματικότητα. Με αγάπη και απεριόριστη ευγνωμοσύνη θέλω να ευχηθώ στη μαμά μου Χρόνια Πολλά και να έχει πάντα την υγεία της. Σε ευχαριστώ Μαμά για όλα…

Αποφθέγματα για την Μητέρα…

  • Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
Ζίγκμουντ Φρόιντ

Το σεξ είναι ο τελικός στόχος σχεδόν κάθε ανθρώπινης προσπάθειας

ZeusandHeraMEDIUM
Ο Άρθουρ Σοπενχάουερ δεν δίστασε να μελετήσει τα θεμελιώδη ζητήματα της ζωής. Η πιο τολμηρή του φιλοσοφική διερεύνηση ήταν η εξερεύνηση του σεξουαλικού πάθους, ένα θέμα που το απέφευγαν ως τότε οι φιλόσοφοι.
Ξεκινά τη διαπραγματευσή του μ ένα εξαιρετικό επιχείρημα για τη δύναμη και την καθολική παρουσία του σεξουαλικού ενστίκτου.
Μετά την αγάπη για τη ζωή, το σεξ αποδεικνύεται το ισχυρότερο και το πιο ενεργό κίνητρο διεκδικώντας αδιάκοπα τις μισές δυνάμεις και σκέψεις του νεότερου μέρους της ανθρωπότητας. Είναι ο τελικός στόχος σχεδόν κάθε ανθρώπινης προσπάθειας. Έχει αρνητική επίδραση στις πιο σημαντικές υποθέσεις, διακόπτει κάθε ώρα τις πιο σημαντικές ασχολίες, και μερικές φορές σαστίζει για καιρό τα μεγαλύτερα ανθρώπινα πνεύματα... το σεξ είναι πραγματικά το αόρατο σημείο κάθε δράσης και συμπεριφοράς, και ξεπετιέται οπουδήποτε, παρ' όλα τα παραπετάσματα με τα οποία το κουκουλώνουμε.

Δέκα βήματα για μεγαλύτερη ευτυχία και υγεία!!!

υγεία

Η ζωή είναι γεμάτη από καθημερινό άγχος που μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση του να είμαστε ευτυχισμένοι. Όλοι βιώνουμε προκλήσεις, αλλά οι συνήθειες που αναπτύσσουμε μπορούν αποτελεσματικά να μας δώσουν ώθηση στο να απολαύσουμε καλύτερη ζωή. 

Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία και την υγεία ενός ατόμου. 

1. Γείωση 

Η έρευνα έχει δείξει ότι η «γείωση» ή το άγγιγμα του εδάφους με τα γυμνά πόδια σας ή με άλλο μέρος του σώματος είναι ευεργετική για την υγεία. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η γείωση μειώνει το jet lag, το άγχος, τον πόνο και την αϋπνία. Τα άτομα αναφέρουν σημαντική βελτίωση στη διάθεση και τη μείωση του πόνου με μόλις 15 λεπτά γείωσης. Η άμεση επαφή με το έδαφος μπορεί να επιτευχθεί μέσω σωματικής επαφής με το γρασίδι, το χώμα, την άμμο ή το σκυρόδεμα. Οι ξύλινες επιφάνειες δεν ''επικοινωνούν'' με τα φυσικά ηλεκτρικά φορτία της Γης. 

Έτσι ασκημίζουν οι πόλεις μας

Κάποτε ακόμα και τα κτίρια με τους υποσταθμού της ΔΕΗ ήταν όμορφα.


Η Αθήνα, και προφανώς και οι υπόλοιπες πόλεις, ήταν γεμάτες νεοκλασικά κτίρια. Τώρα όμως που γίναμε Ευρωπαίοι, ανακαλύψαμε το έγκλημα του αποχαρακτηρισμού επί εθνικού «ηγέτη» Καραμανλή, και τα νεοκλασικά κτίρια εξαφανίζονται.
Παντού μπορείτε να δείτε ερειπωμένα ή και καμένα κτίρια, τα οποία έχουν σχεδόν απαγορευτικό κόστος επισκευής.
Άλλα αφήνονται κλειστά να καταστραφούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νεοκλασικό της πλατείας Ελευθερίας πίσω από το κτίριο της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

«Είσαι μοναδικός! Είσαι μοναδική!»


«Θα’ πρεπε να ντρέπεσαι, Κώστα», λέει ο πατέρας. «Ο μεγάλος σου αδερφός ποτέ δεν είχε πάρει τόσο κακό βαθμό στον έλεγχό του. Τι θα κάνουμε με σένα;» 

«Γιατί να μην είσαι λιγάκι σαν την Ειρήνη;», παραπονιέται η μητέρα. «Εκείνη ποτέ δεν αφήνει το δωμάτιό της ατακτοποίητο!».
 


Δοκιμάστε να συγκρίνετε τα παιδιά σας μεταξύ τους και θα δείτε να συμβαίνουν δυο πράγματα :

Όσκαρ Ουάιλντ: Εγχειρίδιο για μια ευτυχισμένη ζωή

Τα ξεχωριστά λόγια ενός ξεχωριστού συγγραφέα, αμφισβητία της βικτωριανής εποχής, ανατρεπτικού της καθημερινότητας, ενός ανθρώπου που ζούσε για τις απολαύσεις, κυκλοφορούν σε ένα βιβλίο 231 σελίδων με τίτλο «Όσκαρ Ουάϊλντ, 99 μαθήματα σοφίας για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ και τώρα», του Άλαν Πέρσυ, από τις εκδόσεις Πατάκη.
Ο συγγραφέας του παγκοσμίως ευπώλητου «Νίτσε, 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας» συγκέντρωσε τα επιγράμματα του Ιρλανδού συγγραφέα, αναλύοντας το καθένα με αναφορά στη σημερινή εποχή, έχοντας στόχο να διδάξει πώς να απολαμβάνουμε την ύπαρξη μας στη γη. Πρόκειται για ένα απάνθισμα από τα γραπτά ενός γεννημένου… προβοκάτορα ζωής, που μετέτρεψε τον κυνισμό σε life style, κόντρα στην υποκρισία και το ψέμα. Ιδού μια επιλογή από το έργο του μυθιστοριογράφου, ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και κριτικού:

Ποια όργανα του σώματος ωφελεί ο καφές (γράφημα)


Ο καφές είναι αναμφισβήτητα το πιο αγαπημένο πρωινό τελετουργικό. Μπορεί μερικές φορές να μας κάνει νευρικούς, όμως έχει και πολλά να μας προσφέρει. 

Αν και οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ έχουν κατά καιρούς αμφισβητηθεί, δείτε ποια είναι τα ερευνητικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν τα οφέλη του. 

Δείτε πώς ο καφές μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για την καρδιά, το συκώτι ή τον εγκέφαλό μας

Μεταμορφώνοντας ...βάζα!


Όπως σας υποσχεθήκαμε, σας δίνουμε και άλλες ιδέες μεταμόρφωσης βάζων. Ξεχωριστές και με ελάχιστα χρήματα, δίνουν ένα εντυπωσιακό και εφάνταστο αποτέλεσμα...  
Αν λοιπόν έχετε διάθεση για λίγη παραπάνω δουλειά, αυτά τα δυο βάζα, που ο τρόπος που φτιάχτηκαν είναι σαν το "αρνητικό - θετικό", θα σας ανταμείψουν για τον κόπο σας με το αισθητικό τους αποτέλεσμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι, κρυσταλιζέ κόλα, χρωματιστή ψιλή άμμος με γκλίτερ και χαρτοταινία.

Πώς θα τα φτιάξετε

Περί Σαγήνης

Εικόνα

"Δεν υπάρχει χρόνος της σαγήνης ούτε χρόνος για σαγήνη, όμως η σαγήνη έχει το ρυθμό της, χωρίς τον οποίο δεν συμβαίνει. Δεν επιμερίζεται όπως μία οργανική στρατηγική, η οποία εκτυλίσσεται ακολουθώντας ενδιάμεσες φάσεις. Επενεργεί στιγμιαία, με μία και μόνη κίνηση, και αποτελεί πάντοτε αυτοσκοπό για την ίδια.
Δεν υπάρχει διακοπή στον κύκλο της σαγήνης. Μπορούμε να σαγηνεύσουμε τούτη εδώ για να σαγηνεύσουμε την άλλη. Αλλά και να σαγηνεύσουμε για να βαυκαλιστούμε. Είναι δυσδιάκριτη η αυταπάτη που οδηγεί από το ένα στο άλλο. Τι είναι εντέλει σαγηνευτικό, να σαγηνεύεις ή να σαγηνεύεσαι;

Φάροι Στρατηγικής


Φάρος Γεωργιάδης Ομηρική
Ο πίνακας είναι του Γ. Γεωργιάδη εκπαιδευτικού εικαστικού
H τέχνη του πολέμου!
Μια τέχνη  γνώσης και αυτογνωσίας!
Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό,
θα νικηθείς σε κάθε μάχη.
Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά, όχι τον εχθρό,
για κάθε νίκη που θα κερδίζεις,
θα έχεις και μια ήττα.
Εάν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου,
δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Θα είσαι πάντα ο νικητής!

Το ισχυρότερο ατομικό λέιζερ αναπτύχθηκε στην Κρήτη


laser
Τρεις τύποι ατομικών laser
Ηράκλειο
Ένα λέιζερ που αναπτύχθηκε από ερευνητές στην Κρήτη και εκπέμπει άτομα αντί για φως είναι το ισχυρότερο του είδους του στον κόσμο.
Ο όρος «λέιζερ ατόμων» είναι ελαφρώς παραπλανητικός, αφού το ακρωνύμιο laser (light amplification by stimulated emission of radiation) αφορά εξ΄ορισμού την εκπομπή φωτός. Παρόλα αυτά, η λέξη λέιζερ περιγράφει με ακρίβεια τη λειτουργία της νέας συσκευής, η οποία εκπέμπει μια συνεκτική δέσμη ύλης που συμπεριφέρεται ως κύμα.
Τα λέιζερ ατόμων θα μπορούσαν να βρουν σημαντικές πρακτικές εφαρμογές, κυρίως στην έρευνα, μέχρι σήμερα όμως ήταν υπερβολικά αδύναμα.

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ..ΟΧΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ..ΑΛΛΑ ΑΝ ..ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ

Με αφορμή την παρακολούθηση μιας πολύ καλής ομιλίας, όπου ο κορυφαίος ομιλητης επαναλάμβανε συνεχώς οτι… δεν μπορεί να συνεχίσει την ομιλία του, τη στιγμή που…                   δεν ακούει την φωνή του, εξ αιτίας μιας δυσκολίας στη ρύθμιση της μικροφωνικής εγκατάστασης,
θυμήθηκα το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της ακοής μας στην ομιλία μας, την κάθε είδους..
Η βασική ιδιότητά του δεν είναι η παθητική ακοή αλλά
·η επεξεργασία των ήχων και
·η ηλεκτροχημική ενεργοποίηση του εγκεφάλου, μια και το αυτί ενεργοποιεί τον εγκέφαλο κατά τα 2/3 σε σχέση με όλες τις άλλες αισθήσεις.
Το να θεωρούμε οτι ακούμε άριστα.. δεν σημαίνει ότιαντιλαμβανόμαστε και αποκωδικοποιούμε σωστά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας.
Το αυτί πρέπει Να Μπορεί Να Επιλέξει, Να Επεξεργαστεί Και Να Ιεραρχήσει τους ήχους ενεργοποιώντας θετικά τον εγκέφαλό μας.
Μαθαίνουμε να..Ακούμε από τη μήτρα της μητέρας μας..
κι αυτό γιατί..Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσει ο άνθρωπος είναι η ακοή.

Γνωμικά από τον Thich Nhat Hanh


Όταν ένας άνθρωπος σε κάνει να υποφέρεις, είναι επειδή ο ίδιος υποφέρει βαθιά μέσα του και ο πόνος τον ανατρέπει. Δεν χρειάζεται τιμωρία, χρειάζεται αγάπη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει.
Καμιά φορά η χαρά σου είναι πηγή του χαμόγελού σου αλλά μερικές φορές το χαμόγελό σου είναι η πηγή της χαράς σου.
Το να είσαι όμορφος σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να σε αποδέχονται οι άλλοι. Χρειάζεται να αποδεχτείς τον εαυτό σου.
Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να απελευθερώσουν τον πόνο τους. Μπροστά στον φόβο του αγνώστου, προτιμούν να υποφέρουν επειδή τους είναι γνώριμο.

Joy Adamson, μια αγκαλιά για τα λιοντάρια


(παρουσιάζει ο Νίκος Πνευματικός την Joy Adamson) Η Joy Adamson βρέθηκε κοντά στα λιοντάρια μετά από απόφαση του τότε Εβραίου συζύγου της να ξεφύγουν από το κίνημα των Ναζί και να εγκατασταθούν στην Κένυα. Παρά την άστατη ζωή της, όταν υιοθέτησε μια μικρή λέαινα αποφάσισε να αφοσιωθεί στην φροντίδα αυτών των πανέμορφων πλασμάτων. Μαζί με τον τρίτο σύζυγό της βοήθησαν στην προσπάθεια διάσωσης των μεγάλων αιλουροειδών και τόλμησε να τα βάλει με τους λαθροκυνηγούς και το κατεστημένο της χώρας αυτής που δεν είχε σε πρώτη προτεραιότητα την διάσωση των άγριων ζώων. Ο θάνατός της αρχικά αποδόθηκε σε επίθεση λιονταριού.

Άδειασε η ζωή από χαρά


Ασάλευτη, ο αέρας μου μπερδεύει τα μαλλιά
αφήνοντας ένα ανατριχιαστικό ήχο
Θόλωσε η θλίψη την ματιά
βάρυνε και της καρδιάς τον χτύπο.

Λιγοστά σύννεφα στον ουρανό
περιμένουν με δίψα να γεμίσουν
κάπου εκεί ψηλά στον Θεό
τα όνειρά μου θέλουν να σιωπήσουν.

Άδικα έψαξα την ζεστασιά
να βρω σ ανθρώπινη φιγούρα
άψυχα τριγύρω τα κορμιά
πηγαινοέρχονται στην ίδια πατητούρα.

Στυλοβάτης η Ελληνίδα μάνα, στην σημερινή κοινωνία



 Για την γιορτή της μητέρας

Άλλη μια γιορτή της μητέρας...... 

Είναι όμως στην Ελλάδα γιορτή; 

Σήμερα η Ελληνίδα μάνα βάλλεται από παντού. Είναι άνεργη, παλεύει με πολλά οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την μιζέρια της γραφειοκρατίας, είναι αυτή που δέχεται της πιέσεις καθημερινά. Και πιέζεται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από το περιβάλλον, από την διαλυμένη παιδεία, από την διαλυμένη υγεία και έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη που διαπερνά την χώρα.

Ο ρόλος της σημερινής Ελληνίδας μάνας είναι σημαντικός περισσότερο από παλαιότερα.

Ο σημαντικός ρόλος της γυναίκας ως μητέρα, αναγνωριζόταν από την αρχαιότητα στην Ελλάδα. Η Γαία, η μητέρα Γη, υπήρξε από τις σημαντικότερες θεότητες, η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο.

Πως να αγοράσεις τα καλύτερα φυτά για το κήπο σου



tips for buying plantsΤι να προσέξεις ώστε να αγοράσεις τα καλύτερα φυτά για το κήπο σου...







Έχω γράψει πως μπορείς να γλυτώσεις χρήματα από τα φυτώρια, ας δούμε πως μπορείς να διαλέξεις τα καλύτερα φυτά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα