Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τάφος «βρικόλακα» του 16ου αιώνα ανακαλύφθηκε στην Πολωνία

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός ανθρώπου που θάφτηκε ως ύποπτος για βαμπίρ 

Magnify Image

Ένας σκελετός που βρέθηκε σε τάφο που βρίσκεται στην πόλη Kamien Pomorski της βορειοδυτικής Πολωνίας και χρονολογείται στον 16ο αιώνα, έχει, σύμφωνα με την ομάδα των αρχαιολόγων, κάποια ασυνήθιστα χαρακτηριστικά: οι κυνόδοντες είχαν αφαιρεθεί και μέσα στο στόμα υπήρχε μια πέτρα. 

Επιπλέον, το ένα πόδι ήταν λυγισμένο έτσι ώστε να εμποδιστεί στον «βρικόλακα» η έξοδος από τον τάφο του.     

Γιατί όσοι κοιμούνται γυμνοί είναι πιο αδύνατοι και νέοι;



Η αλήθεια είναι πως δύσκολα κοιμάσαι γυμνός τον χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Αυτήν την περίοδο όμως, που ο καιρός στο επιτρέπει έχεις πολλούς λόγους να το κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία, τη φόρμα και τη σεξουαλική σου ζωή.

Συγκεκριμένα, όταν κοιμάσαι γυμνός:

ΣΕΞ - ΑΓΑΠΗ - ΕΡΩΤΑΣ & ΣΩΜΑ - ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ

Μία σχέση, ή, ο οποιοσδήποτε συσχετισμός δικός μας με κάτι, ή κάποιον, οποιονδήποτε, αποτελεί καθρέφτη για μας, ώστε να αναπτύξουμε, να βιώσουμε, να ζήσουμε, και κατ' επέκταση να γνωρίσουμε ενεργειακά, όλα τα στάδια της δημιουργίας από το πιο χαμηλό, μέχρι το Θείο, ώστε να καταλήξουμε στο τέλος της διαδρομής μας να έχουμε δει, βαθιά μέσα μας, το ποιοι πραγματικά είμαστε.


Τρεις είναι οι μεγάλες όψεις του Eίναι μας, που εμπλεκόμενες μεταξύ τους έχουν τη δυνατότητα να μας παρέχουν τα παραπάνω:

Το ΣΩMA, η ΨYXH, και το ΠNEYMA.

Σε αντιστοιχία όμως στις σχέσεις μας έχουμε:

Σώμα που σημαίνει Σεξ.

Ψυχή που σημαίνει Αγάπη.

Πνεύμα που σημαίνει Έρωτας.

Και τα τρία στην ουσία τους, αποτελούν βαθιές εσωτερικές ωθήσεις που έχουν έναν και μοναδικά σκοπό:

Την ένωση μας με την υπέρτατη Πηγή, κάνοντας τα πράξη στη ζωή, και βιώνοντας τα.

Έτσι έχουμε:


1. Σεξ = Σώμα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΝΝΟΙΩΝ. ΠΩΣ




Όταν «διαβάζουμε» κάτι, μόνο Νοητικά:         -Προσπαθούμε να «θυμηθούμε» τι ανάλογο γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να «επιβεβαιώσουμε», ή να  «απορρίψουμε», τις ήδη αντιλαμβανόμενες, επιβεβαιωμένες ανάλογες παρελθούσες καταστάσεις που το αφορούν ως τέτοιο, (επιβεβαιωμένο, ή απορριπτέο), ώστε να «καταλήξουμε» τελικά σε κάποιο συμπέρασμα αυτού που διαβάσαμε, βασιζόμενοι πάντα στη λογική από την εμπειρία μας, με τις ανάλογες «πίστεις», καταγραφών και πεποιθήσεων, να «θρέφουν» την όποια μας κατάληξη.

-  Διαβάζουμε  μονορούφι, (ή μόνο τον τίτλο και την αρχή, άντε και την πρώτη παράγραφο),  όμως επειδή δεν θυμόμαστε κάτι αντίστοιχο από το παρελθόν, δεν έχουμε καταλάβει τίποτα, γιατί «δεν κολλά» σε κάτι γνώριμο…….

Η ουσία είναι, να «ερχόμαστε σε άμεση επαφή» με το αντίστοιχο θέμα κατά την ώρα «της μελέτης», και όχι απλής ανάγνωσης. Να γινόμαστε, «ένα μαζί του». Ακόμα και λέξη τη λέξη, κομμάτι - κομμάτι, ……. αισθανόμενοι, …….. την έννοια. Στη συνέχεια, να ενώνουμε τις λέξεις, διαβάζοντας την κάθε πρόταση, και πάλι ……. αισθανόμενοι. Κατόπιν, να κάνουμε τη «σύνθεση» των προτάσεων που κατανοήσαμε. Να, το νόημα της πρώτης παραγράφου…… Το ίδιο, για κάθε παράγραφο του κειμένου….. 

Δεντρολίβανο, για τόνωση της μνήμης



Το δεντρολίβανο είναι ιθαγενές φυτό της Νότιας Ευρώπης. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται για να δυναμώσει τη μνήμη. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν σύμβουλο πίστης για τους εραστές!

Παλαιότερα πολλοί ήταν εκείνοι που έκαιγαν αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στο χώρο που διάβαζαν σπουδαστές, έτσι ώστε να τονωθεί η μνήμη τους! 


Φύεται στη Μεσόγειο, αλλά καλλιεργείται και σε όλο τον κόσμο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους ή μοσχεύματα την άνοιξη και προτιμά τα θερμά, μετρίως ξηρά κλίματα και προφυλαγμένες θέσεις. Οι κλώνοι του συλλέγονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά την εποχή της ανθοφορίας και ξηραίνονται σε σκιερό μέρος.
Το δενδρολίβανο, γνωστό και ως αρισμαρί, στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα λασμαρί, είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος ο οποίος ανήκει στο γένος Ροσμαρίνος και στην οικογένεια των Χειλανθών.


Διεγερτικό του κυκλοφορικού

Γιατί κάνεις πάντα τα ίδια λάθη;



 Αν συχνά θυμώνεις με τον εαυτό σου επειδή κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος, ή μπλοκάρεις πάντα στα δύσκολα, σημαίνει ότι στο σχολείο της ζωής είσαι πολύ κακή μαθήτρια. Καιρός ... να βελτιωθείς!

Ότι η ζωή είναι το πιο μεγάλο σχολείο, το γνωρίζουν όλοι. Αν όμως ρωτήσετε κάποιον «τι σου δίδαξε η ζωή σου μέχρι σήμερα;», λίγοι είναι εκείνοι που θα απαντήσουν άμεσα και συγκεκριμένα. Όχι γιατί δεν έχουν μάθει τίποτα, αλλά γιατί δεν έχουν κάτσει ποτέ να σκεφτούν τι. Μα όταν δεν ξέρεις τι έμαθες πώς θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για να ζήσεις καλύτερα;

Ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, ψυχοθεραπευτές και πάσης φύσεως γκουρού και ερευνητές της κοινωνικής ανθρωπολογίας και ανθρώπινης ψυχολογίας,  συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δεινών μας προέρχεται από το γεγονός ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη όσα μας διδάσκει η ζωή.

Κλείστε έξω την αρνητική ενέργεια......!!!


Αν σας πιάνει το «κακό» μάτι, και γενικά αν είστε ευάλωτοι στην αρνητική ενέργεια, δημιουργήστε μια ασπίδα προστασίας γύρω από τον εαυτό σας και το σπίτι σας. Οι τρόποι είναι πολλοί...!! 

Στις παραδόσεις όλων των λαών και βεβαίως και του δικού μας υπάρχουν μια σειρά από αντικείμενα, ξόρκια και συνήθειες, που θεωρούνται προστατευτικά για το σπιτικό και τους ανθρώπους που ζουν σ αυτό, με την έννοια ότι «κλείνουν» το δρόμο σε κάθε αρνητική ενέργεια απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται.

* Ο σταυρός
* Η μπλε χάντρα
* Το μάτι
* Το σκόρδο
* Το αγγελάκι
* Εικόνες αγίων

Βίντεο: η εξέλιξη του σύμπαντος από την Μεγάλη Έκρηξη…… μέχρι σήμερα

(αριστερά) Εικόνα του πραγματικού σύμπαντος από το διαστημικού τηλεσκόπιο Hubble  (δεξιά) αποτέλεσμα της προσομοίωσης

Οι κοσμολόγοι δημιούργησαν σε υπερυπολογιστές την πιο ρεαλιστική προσομοίωση της εξέλιξης του σύμπαντος από το Big Bang μέχρι σήμερα

Η Λεοντή του Οδυσσέα


Δαμάζοντας τα κύματα
κύματα
Γιατί ο Οδυσσέας εισέρχεται μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο στο παλάτι του; Δεν απευθύνεται στο λαό της Ιθάκης και φορά τα κουρελή ρούχα μιας επαιτείας;
Ο λόγος είναι σοβαρός και ο Λόγος ο Ομηρικός μας τον εξηγεί επαρκώς.
Η Οδύσσεια ξεκινά με τους Κίκονες την βαρβαρότητα που ο Οδυσσέας χωρίς σοσιαλισμό συναντά και τη ασπίδα του Αχιλλέας παίρνει και κρατά. Είναι ο Κριός .
Ο Πρίαμος σαν κριό τον  ορά από τα τείχη της Τροίας όταν η Ελένη του δείχνει όλους τους αρχηγούς των Αχαιών, αλλά στην Ναυσικά σαν λέων ορεσίτροφος φανερώνεται και εκείνη θαμπωμένη μαζί με όλους τους Φαίακες τον κοιτά.

Οι θρυλικές γυναίκες Σαμουράι



Όλος ο κόσμος γνωρίζει τους περίφημους Ιάπωνες πολεμιστές σαμουράι. Πειθαρχημένοι, εξαιρετικά εκπαιδευμένοι, τελειοποίησαν την πολεμική τους τέχνη κι έγιναν φόβος και τρόμος στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Πόσοι όμως γνωρίζουν, ότι υπήρχαν και θηλυκοί πολεμιστές στην Ιαπωνία, που ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν ως ισότιμες με τους άντρες, αν και ταξικά ανήκαν στους «μπούσι», όπως και οι σαμουράι; Το όνομά τους ήταν Όνα-μπουγκέισα.

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΛΗ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


Αρνούμαι να περιγράψω το επεισόδιο στη περίφημη Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, όπου πρωταγωνίστησε ένα απίστευτο γέννημα της φύσης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Ό, τι και να γράψω θα 'ναι λίγο. Κλείστηκε σ' ένα ανασφαλές, ασθενές οικοδόμημα μαζύ με άλλους 100 δικούς του και για ώρες σκότωνε, σκότωνε, σκότωνε με το σπαθί στο χέρι.
Για σκέψου τη σκηνή. Ένα άγριο ζώο, ντοπαρισμένο, μανιασμένο, να χύνει αίμα ατελείωτο από τους επιτιθέμενους οθωμανούς του Ομέρ Βρυώνη. Ποτέ άλλοτε από καταβολής, ένας άνθρωπος δεν ξάπλωσε τόσους πολλούς σε μία μάχη μονάχα, με το σπαθί. Ομηρικός ήρως.
Είναι δυνατόν, βρε αρχιμαλάκες Έλληνες πολιτικοί του 1821, ένα τέτοιο θηρίο να κάθεται προσοχή και να δέχεται εντολές, με πνεύμα πειθαρχίας και δίχως την προσωπική του βούληση. Τον δολοφόνησαν, μπαμπέσικα βέβαια.

Η απάτη των κατεψυγμένων


Το ότι μας κατακλέβουν είναι γεγονός. Το πιο απλό παράδειγμα είναι το περιτύλιγμα στα τυριά και στα κρέατα. Και αν θεωρήσετε ότι δεν είναι και τόσο σπουδαίο να πληρώνετε μερικά ευρώ παραπάνω κάθε χρόνο, το λιγότερο πρόκειται για μία παράνομη πρακτική.
Όμως εκεί που γίνεται το μεγάλο κλέψιμο είναι στα κατεψυγμένα. Ορίστε και η απόδειξη.
Η συγκεκριμένη σουπιά έχει (υποτίθεται) βάρος 2,032 κιλά, και με τον επίπαγο 2,230 κιλά.
Φυσικά το σούπερ μάρκετ χρεώνει και τον επίπαγο. Και όταν η σουπιά ξεπαγώσει το καθαρό βάρος της είναι 1,858 κιλά.

Η θέα Γης από την Σελήνη


earthmoon_crop
Μια μικροσκοπική Γη ανατέλλει από την επιφάνεια της Σελήνης και το LRO αποθανατίζει την στιγμή
Το διαστημικό σκάφος της NASA, Lunar ReconnaissanceOrbiter (LRO), που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, βλέπει την «ανατολή» της Γης 12 φορές κάθε μέρα. Όμως, η LROC (συντομογραφικά η κάμερα του LRO) είναι συνεχώς απασχολημένη με την απεικόνιση της σεληνιακής επιφάνειας και πάρα πολύ σπάνια έχει την δυνατότητα να συλλάβει την εικόνα της Γης.

Οι «Άγγελοι της Μονς»

mons2
Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου επικρατούσε στη Βρετανία μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι κάποια μορφή υπερφυσικής παρέμβασης έσωσε τα Συμμαχικά στρατεύματα κατά την υποχώρηση από την Mons.
Το γεγονός αυτό, γνωστό ως «Οι Άγγελοι της Μονς» χρησιμοποιήθηκε ποικιλοτρόπως ως απόδειξη υπερφυσικής παρέμβασης σε μάχη, ή παράδειγμα συλλογικής παραίσθησης, ή απλώς ως αστικός μύθος. Η πιο κοινότοπη εξήγηση είναι ότι οι άγγελοι δεν ήσαν τίποτα περισσότερο από μια παρερμηνεία περίεργων σχηματισμών νεφών τα οποία παρατηρήθηκαν από τα ήδη ταλαιπωρημένα στρατεύματα. Στο μόνο σημείο που οι περισσότερες θεωρίες συμφωνούν είναι ότι κάτι παράξενο συνέβη κατά την υποχώρηση από την Μονς τον Αύγουστο του 1914 και αυτό αποδεικνύεται από μαρτυρίες Βρετανών και πιθανώς Γερμανών στρατιωτών. Ωστόσο, μια εκ νέου εξέταση των στοιχείων θέτει ακόμη και αυτό το βασικό σημείο σύγκλισης υπό αμφισβήτηση, εγείροντας την πιθανότητα η ιστορία του αγγέλου να οφείλεται περισσότερο σε στρατιωτικές σκοπιμότητες, παρά στην θεία πρόνοια.

Συρία: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ κέρδισε τη μάχη





Μάιος 7, 2014.

Με τον ερχομό των προεδρικών εκλογών στη Συρία, ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των μαχητών της αντιπολίτευσης στην πόλη Χομς.


Η συμφωνία υπεγράφη από τους εκπροσώπους των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, παρουσία του πρέσβη του Ιράν και εκπροσώπων του ΟΗΕ, και προβλέπεται η αποχώρηση των ανταρτών από την παλιά πόλη Χομς, η οποία περισσότερο από δύο χρόνια βρίσκονταν υπό πολιορκία από τον στρατό.

Η συμφωνία ισχύει, επίσης, για τους αμάχους και τους τραυματίες που ανέρχονται σε περίπου 2.250 άτομα και παρέχεται η απελευθέρωση των 70 Λιβανέζων και Ιρανών κρατουμένων από τους Ισλαμιστές στο Χαλέπι.

Γέμισε το σπίτι ψύλλους!

Ο σκύλος μου έχει ψύλλους, τσιμπάνε και την κόρη μου και έχουμε γεμίσει και μέσα στο σπίτι. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε; Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν.
3143 detail www
Όταν χρησιμοποιείτε spot-on πρέπει να δίνετε έμφαση στην εφαρμογή του στο δέρμα και όχι στις τρίχες του ζώου.
Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της παρασίτωσης του σκύλου σας αλλά και του σπιτιού σας από ψύλλους, το πιο σημαντικό βήμα είναι η σωστή εφαρμογή τακτικών αποπαρασιτώσεων στο κατοικίδιό σας.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά αντιπαρασιτικά σκευάσματα σε μορφή spot-on ή spray. Η σωστή εφαρμογή της αντιπαρασιτικού είναι καθοριστικής σημασίας και διαφέρει ανάλογα με το σκεύασμα που θα χρησιμοποιήσετε. Συνήθως το σκυλάκι δεν πρέπει να κάνει μπάνιο κάποιες ημέρες πριν και μετά την εφαρμογή της αγωγής. Όταν χρησιμοποιείται spray πρέπει να γίνεται πολύ καλή διαβροχή του δέρματος και του τριχώματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται spot-on πρέπει να δίνεται έμφαση στην εφαρμογή του στο δέρμα και όχι στις τρίχες του ζώου.

7 επιστημονικοί λόγοι που είναι καλύτερα να κόψουμε το σάντουιτς διαγώνια


7 επιστημονικοί λόγοι που είναι καλύτερα να κόψουμε το σάντουιτς διαγώνια.

Παρακάτω θα δείτε τους 7 επιστημονικούς λόγους για τους οποίους είναι καλύτερο να το κόβουμε έτσι…





Το σεξ και η ηλικία του άνδρα. Τι να περιμένει μια γυναίκα

Το σεξ και η ηλικία του άνδρα. Τι να περιμένει μια γυναίκα
Η σεξουαλική συμπεριφορά ενός άνδρα απέναντι στη γυναίκα, σχετίζεται άμεσα με την ηλικία του. Τα προκαταρκτικά, η διάρκεια, ο τρόπος προσέγγισης αλλά και όλες οι στιγμές της ερωτικής επαφής, σχετίζονται με τις ορμόνες και την εμπειρία.

Ένα 20χρονος μπορεί να έχει τις ίδιες επιδόσεις με έναν 40χρονο και το αντίστροφο; Το ερωτικό παιχνίδι έχει το ενδιαφέρον του σε όλες τις ηλικίες, αλλά τι μπορεί να περιμένει μία γυναίκα από έναν άνδρα, ανάλογα με την ηλικία του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα