Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σχετικά με τον μύθο της Τουρκικής υπεροπλίας...


Έχουν ακουστεί πολλά και γραφτεί ακόμα περισσότερα για την υπεροπλία των Τουρκικών δυνάμεων σε σύγκριση με αυτή των Ελληνικών. Πως είμαστε σε χειρότερη θέση και γενικότερα πως έχουμε αρκετό πρόβλημα σε σχέση με την γείτονα χώρα. Για τον λόγο αυτό κοιτάξαμε σε ειδική σελίδα συγκρίσεων δυνάμεων ανά χώρα.
H σύγκριση που παραθέτουμε εδώ είναι με καθαρά νούμερα χωρίς να ληφθούν υποψιν στρατηγικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε κάθε ένοπλο δυναμικό των χωρών.

Άγνωστη γλώσσα βρέθηκε σε σημειώσεις σπάνιου αντίτυπου της Οδύσσειας [Εικόνες]



Ένας Ιταλός μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν αυτός που έλυσε τον γρίφο των περίεργων σημειώσεων που βρέθηκαν στα περιθώρια ενός αντίγραφου της Οδύσσειας του Ομήρου από τον 16ο αιώνα.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις ήταν μια μίξη γαλλικών και μιας άγνωστης γλώσσας, όπως αποκάλυψε ο Daniele Metilli, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Πίζας ψηφιακές κοινωνικές επιστήμες, που εφευρέθηκε ως μορφή στενογραφίας από τον Jean Coulon de Thévénot στα τέλη του 18ου αιώνα.

Μ. Τσεσμελής: Το CERN προσπαθεί να ξετυλίξει καλά φυλαγμένα μυστικά

«Η κύρια αποστολή του CERN είναι η προώθηση της γνώσης για τον κόσμο γύρω μας, η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για επιταχυντές και ανιχνευτές και η μετέπειτα μεταφορά της γνώσης, της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας στην κοινωνία».
Από το 1989 έχει εγκατασταθεί στα δυτικά της Γενεύης, στα ελβετογαλλικά σύνορα, στη μηχανή του CERN. Ξεκίνησε ως μεταπτυχιακός φοιτητής και αμέσως κατάλαβε ότι το CERN ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό εργαστήριο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όπως μας λέει, «το CERN είναι το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο για τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο του είδους του στον κόσμο.

ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Νικήστε την κυτταρίτιδα χωρίς να ξοδευτείτε!

Νικήστε την κυτταρίτιδα χωρίς να ξοδευτείτε!
Η κυτταρίτιδα είναι αναμφισβήτητα ο φόβος και ο τρόμος κάθε γυναίκας.

Οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί είναι πολλές, μερικές οικονομικές και μερικές τρομερά ακριβές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο αποτελεσματικές.

Δείτε ποιες είναι οι στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, χωρίς κόστος και κόπο!

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΕΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Στις ημέρες που ζούμε συμβαίνουν πολλά γεγονότα τα οποία είτε είναι ως ένα μεγάλο βαθμό ανεξήγητα ή είναι δύσκολο να τα κατανοήσει κανείς χωρίς να έχει το σωστό υπόβαθρο γνώσης που θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει την πραγματική αλήθεια για την κατάσταση του κόσμου όπως αυτή πράγματι είναι.


Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι απο τη σειρά βιβλίων "Γιατί και πώς ζούν ανάμεσά μας"

Όλα έχουν όμως την εξήγησή τους και πίσω από τα γεγονότα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν κρύβεται ο αρχαίος εχθρός ο οποίος μαζί με τους υποτακτικούς του ανθρώπους αλλά και τους αρχαίους θεούς κατ΄άλλους Νεφελίμ ή Γίγαντες κινεί τα νήματα της ζωής μας ώστε να μας φέρει σε τέτοια κατάσταση ώστε όχι απλά να ξεχάσουμε τον Θεό αλλά γνωρίζοντας την ύπαρξη Του , να τον αρνηθούμε με την ελεύθερη δικιά μας βούληση.

Οι άνθρωποι που συνειδητά γνωρίζουν για την ύπαρξη των αρχαίων θεών και βοηθούν στα σχέδια που έχουν για να κυριαρχήσουν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια της Γης ονομάζονται Εβρέ ( δεν έχουν σχέση με τους Εβραίους ) και όσοι άνθρωποι προέρχονται από την ένωση ανθρώπων και των Νεφελίμ ονομάζονται Ραν .

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΙΩΝΟΒΙΟΙ; ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο καταπληκτικό. Μερικοί αυτόχθονες λαοί το έχουν γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Γιατί νομίζετε ότι πολλοί από τους εύρωστους του παγκόσμιου δικτύου ζουν τόσο καιρό;

Πολλά ονόματα απο την παρακάτω λίστα είναι Ράν, (απόγονοι της ένωσης Νεφελίμ και ανθρώπων) που κυκλοφορεί, αν και εξασθενημένο, DNA από τις επιμειξίες τους, και Εβρέ, (δηλαδή άνθρωποι που συνειδητά έχουν ενστερνιστεί τον Κρόνιο τρόπο σκέψης) και ενδεχομένως να λαμβάνουν μεταγγίσεις η να απορροφούν απ ευθείας αίμα απο τις Σατανικές θυσίες σε βρέφη.

Η βασιλομήτωρ (102), η Βασίλισσα Ελισάβετ (88), Πρίγκιπας Φίλιππος (92), Δαβίδ Ροκφέλερ (98), ο Πατέρας Τζορτζ Μπους (89), ο Χένρι Κίσινγκερ (90).


Γιατί; 

Επειδή δεν έχουν την ίδια μεταχείριση με το γενικό πληθυσμό και είναι ανανεωμένοι από ... την ζωτική ενέργεια των παιδιών.

Ας δούμε τί έδειξαν οι νέες μελέτες:

Δείτε τι φορούσαν 18 άτομα όταν τα συνέλαβε η αστυνομία!!!


Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείς να προβλέψεις τη σύλληψη, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να σχεδιάσουν τι θα φορούν σε περίπτωση σύλληψης. 

Τι θα μπορούσες πράγματι να κάνεις σε περίπτωση που συλληφθείς από την αστυνομία και φοράς το αγαπημένο σου μπλουζάκι στο οποίο πάνω του είναι τυπωμένη η φράση '' Μπορώ να ξεφύγω από οπουδήποτε''. 

Ελέγξτε αυτές τις 18 αστείες φωτογραφίες  ανθρώπων που φορούν ξεκαρδιστικά ατυχή shirts:

«Σέντραλ Αμέρικα», το φορτωμένο χρυσάφι ναυάγιο του 19ου αιώνα

Ο εντοπισμός θησαυρού σε ναυάγιο φέρνει στον νου εικόνες ξαφνικού πλούτου, με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και νυσταλέα απογεύματα σε μακρινές τροπικές παραλίες. Η επιχείρηση ανέλκυσης των χιλιάδων χρυσών νομισμάτων και ράβδων χρυσού από το ναυάγιο του ατμόπλοιου «Σέντραλ Αμέρικα», στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, σήμανε 25 χρόνια νομικών διενέξεων και απογοήτευσης.



Το κουφάρι του πλοίου, που βυθίστηκε αύτανδρο το 1857 με 425 ψυχές, εντοπίσθηκε το 1988, σε βάθος 2,4 χλμ. Παρότι η ομάδα που εντόπισε το ναυάγιο έβγαλε από τα έγκατα του ωκεανού 1 δισ. δολάρια σε χρυσό, πλήθος ασφαλιστών και οργισμένων επενδυτών έσπευσε να καταθέσει αγωγές στα αμερικανικά δικαστήρια.

5 κορυφαίες online διευθύνσεις για Δωρεάν επεξεργασία φωτογραφιών


Σήμερα σας έχουμε φτιάξει μία παρουσιάση με 5 σπουδαίες εναλλακτικές επιλογές για επεξεργασία εικόνων/φωτογραφιών.

Πολλές φορές, ενώ θέλετε να επεξεργαστείτε φωτογραφίες/εικόνες, μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή με ανάλογο λογισμικό. Ακόμα περισσότερο, πολλά προγράμματα μπορεί να είναι αρκετά ακριβά.

Στη σημερινή παρουσίαση, θα δείτε 5 επιλογές που μπορούν να κάνουν περισσότερα από τα βασικά στον τομέα επεξεργασίας εικόνας, και είναι όλα τους δωρεάν. Τέλος, για τα 4 από τα 5 προγράμματα που σας παρουσιάζουμε, δεν θα χρειαστεί να κατεβάσετε κανένα λογισμικό ή να εγκαταστήστετε το οτιδήποτε στον υπολογιστή σας.

Αντιμετωπίστε τη φοβία σας για τις αράχνες! (Βίντεο)

Αντιμετωπίστε τη φοβία σας για τις αράχνες! (video)

Από τις φοβίες μέχρι τις κρίσεις πανικού, οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην καθημερινή μας ζωή. Η απάντηση όμως μπορεί να βρίσκεται σε ένα κινητό ή ένα τάμπλετ.

Ο ψυχίατρος Ράσελ Γκριν πάσχει από αραχνοφοβία και προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του αποφάσισε να δημιουργήσει μια πανέξυπνη εφαρμογή.

Το Phobia Free είναι σχεδιάστηκε για να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τις φοβίες μας εύκολα και διασκεδαστικά.

Είμαστε συνειδητοί;



Κάποιες φορές γίνομαι επιθετική… το τι ονομάζει ο καθένας «επιθετικότητα» είναι επίσης ένα υποκειμενικό θέμα. Αλλά ναι, ας το πάρουμε ως αληθινό…. Κάποιες φορές γίνομαι επιθετική!

Το θέμα είναι ότι μπορώ να γίνω ό,τι θέλω, φτάνει να είναι συνειδητό! Όμως, ΚΑΙ αυτό χωράει πολλές παρερμηνείες. Τι σημαίνει να είναι κάτι «συνειδητό»; Να γνωρίζω ότι το κάνω; Όχι βέβαια, οι περισσότεροι από μας γνωρίζουν ακριβώς τι κάνουν όταν το κάνουν. 

Γνωρίζουμε όταν φωνάζουμε, όταν είμαστε τρυφεροί, όταν θυμώνουμε, όταν αγωνιούμε κλπ. Τα ξέρουμε αυτά, τα αντιλαμβανόμαστε. Ξέρουμε ακριβώς και τι λέμε και τι κάνουμε… άσχετα αν επικαλούμαστε το γνωστό «δεν ήξερα τι έκανα». Αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι είμαστε συνειδητοί! 

Τα αρνητικά συναισθήματα μας «καταστρέφουν»;

 Όχι φυσικά, παρόλο που βολεύει να το πιστεύουμε γιατί έτσι συνεχίζεται θριαμβευτικά η ύπνωση της συνειδητότητας. Είναι κάτι που όλοι έχουμε επιλέξει να το πιστεύουμε κατά καιρούς, όμως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε όσοι είμαστε έτοιμοι για την αλήθεια, που θα μας απελευθερώσει από κάθε περιοριστική αντίληψη.

Τα συναισθήματα, οποιαδήποτε συναισθήματα, παράγονται από σκέψης ταύτισης. Τι είναι οι «σκέψεις ταύτισης»; Ένα συγκεκριμένο συναίσθημα πυροδοτεί εικόνες στο νου, που έχουν τη βαρύτητα του βιώματος στον ψυχισμό μας. Είναι δηλαδή οι εικονικές πραγματικότητες που φτιάχνει ο νους, χωρίς την συνειδητή συγκατάθεσή μας, για αυτά που έχουμε βιώσει, δει, ακούσει, ζήσει και έχουμε ταυτιστεί με αυτά συναισθηματικά. Το παρόν συναίσθημα είναι επανάληψη του ίδιου παρελθοντικού συναισθήματος, που συνδέεται αυτόματα με το συγκεκριμένο βίωμα, περιστατικό, εικονική πραγματικότητα. Κάθε φορά που η διαδικασία επαναλαμβάνεται, το συναίσθημα γίνεται πιο έντονο και πιο ισχυρό.

Πώς να φροντίζεις και να αποθηκεύεις σωστά τα εργαλεία του κήπου



Είτε έχεις κήπο είτε λίγες γλάστρες στο μπαλκόνι, δεν έχει σημασία. Σίγουρα αγαπάς τα φυτά σου και θέλεις να τα φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο, όσα και αν είναι. Και σαν καλός κηπουρός θα έχεις φυσικά και τα ανάλογα εργαλεία. Δες πώς πρέπει να τα συντηρείς σωστά, ώστε να είναι πάντα έτοιμα προς χρήση:

Η αδερφή ψυχή σου βρίσκεται μέσα σου

Δάσκαλε, πες μου σε παρακαλώ , θα συναντήσω κάποτε την Αδελφή Ψυχή μου;”
“Μα πάντα ήταν μαζί σου” απάντησε ο Δάσκαλος.

 “Μα πως; Πάντα την επιθυμούσα, την αγαπούσα, αλλά μετά  τελείωνε!απάντησε, αποθαρρυμένος ο νέος.
.
“Δοκίμασες μονάχα να “καλύψεις” την μοναξιά σου.Στην πραγματικότητα δεν την έχεις ψάξει την Αδελφή Ψυχή σου!”
.
“Μα…”

Sigmund Freud

Εικόνα
Θεμελιωτής της ψυχαναλυτικής προσέγγισης, που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας από οποιαδήποτε άλλη θεώρηση. Υπήρξε ο πρώτος που πρότεινε μία ολοκληρωμένη θεωρία για την προσωπικότητα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καλύτερη κατανόηση και ερμηνεία της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Όροι όπως «ασυνείδητο», «απωθημένο», «οιδιπόδειο σύμπλεγμα», «Εγώ», «libido» και πολυάριθμες θεωρήσεις αναφορικά με την «ανατομία» του ψυχικού οργάνου, τον ρόλο των εμπειριών της πρώιμης παιδικής ηλικίας στη διαμόρφωση και ερμηνεία της τωρινής συμπεριφοράς μας, την συμβολή ασυνείδητων ψυχικών διεργασιών στις αποφάσεις και τις ενέργειές μας, προέρχονται από τις πολυετείς μελέτες του Freud. 

Προσκόλληση


dsc00037
29 Ιουνίου 1961.
Η αγάπη δεν είναι προσκόλληση.
Η αγάπη δεν φέρνει πόνο.
Η αγάπη δεν έχει απελπισία ή ελπίδα.
Η αγάπη δεν μπορεί να γίνει κάτι αξιοσέβαστο, μέρος της κοινωνικής τάξης.
Όλα τα βάσανα ξεκινούν από το ότι δεν υπάρχει αγάπη.
.
17062011625
Το να έχουμε δικό μας κάποιον και κάποιος να μας έχει δικό του, θεωρείται σαν μια μορφή αγάπης. Αυτή η ακατανίκητη δύναμη να έχουμε κάτι δικό μας, ένα πρόσωπο ή ένα κομμάτι γης, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των απαιτήσεων της κοινωνίας και των περιστάσεων, αλλά κάτι που ξεπηδάει από μια πολύ πιο βαθιά πηγή. Έρχεται από τα βάθη της μοναξιάς...

Αλήθεια και Πνευματικές Παραδόσεις

γράφει η Βίκυ Χρυσού

Μελετώντας διάφορα θέματα στο χώρο της πνευματικότητας, της μεταφυσικής και του εσωτερισμού, ειδικότερα δε στα πλαίσια θρησκευτικών παραδόσεων, καταλήγει κανείς συχνά να αναρωτιέται το βάσιμο των "αληθειών" που δογματικά πρεσβεύουν... και το κατά πόσο τελικά το άτομο, αλλά και οι κοινωνίες γενικότερα βοηθιούνται πραγματικά μέσω αυτών...

Ετυμολογικά η λέξη παράδοση εμπεριέχει, όπως βλέπουμε παρακάτω, το ρήμα "παραδίδω".
 παράδοση  παραδίδω -> παρά+δίδω


παράδοση θηλυκό
  1. το να παραδίδεις κάτι σε κάποιον, η μεταφορά ενός αντικειμένου σε κάποιον, το δόσιμο
-Το δέμα μάς ήρθε με παράδοση κατ`οίκον. αντώνυμα: παραλαβή
  1. το να παραδίνεται κάποιος (πχ στον εχθρό ή ο καταζητούμενος στην αστυνομία)
  1. η διδασκαλία της επόμενης ενότητας από τον καθηγητή ή τον δάσκαλο
το μάθημα αρχίζει με την εξέταση των διδαχθέντων και συνεχίζεται με την παράδοση
  1. συνήθεια που τηρεί επί πολύ χρόνο ένα σύνολο, πχ τα έθιμα μιας χώρας που διατηρούνται από γενιά σε γενιά
η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση

Στο κείμενο τούτο επιθυμώ να τοποθετηθώ μόνον επί των πνευματικών-μεταφυσικών-υπαρξιακών ζητημάτων  στα πλαίσια παραδόσεων...  

“Τα αρπακτικά των κάδων σκουπιδιών και η Ανακύκλωση”


Άραγε… πόσα περισσότερα θα ήταν τα έσοδα των Δήμων, αν τα ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύουν οι αλλοδαποί με τα κλεμμένα από Super Market καρότσια, αποτελώντας μάλιστα πολλάκις και αιτία τροχαίων ατυχημάτων, περιλαμβάνονταν και αυτά στα Δημοτικά Έσοδα;
Και πριν προλάβει να ισχυριστεί κανείς πως οι Δήμοι δεν έχουν αρμόδια όργανα για να μεριμνήσουν, να θυμίσω πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πολλά χρόνια πριν καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία.

Άνεμοι Αλλαγής


Ψίθυροι ανέμων
Εορτές Ανέμων
Η αλλαγή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει από τους πολύ φτωχούς ανθρώπους και να γίνει θα καταλήξει σε πλιάτσικο γιατί είναι  πολύ πεινασμένοι. Δεν πρόκειται να προέλθει από τους πολύ πλούσιους ανθρώπους, έχουν διαφθαρεί και αισθάνονται ισχυροί στην θνητότητα τους μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι και τότε είναι αργά. 
Δεν θα την αναδείξουν πολεμοχαρείς άνθρωποι και οι ιδεολογίες τους και δεν θα την προωθήσουν παθητικοί ειρηνόφιλοι συγκαταβατικοί . Ούτε οι φανατικοί θρησκόληπτοι, ούτε οι φανατισμένοι άθεοι. Ούτε αυτοί που λατρεύουν τους Εσκιμώους παράφορα και τους προσκυνούν, ούτε αυτοί που τους μισούν και θέλουν να τους εξοντώσουν. 
 Ούτε αυτοί που στην χώρα τους ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν Εσκιμώοι και στην χώρα των Εσκιμώων ξεχνούν την καταγωγή τους.

Ένα ιδιαίτερο γραφείο

Secretary CabinetΈνα έπιπλο διακοσίων ετών και πάνω, που κρύβει πολλά μυστικά. Οι μηχανισμοί που έχει είναι πολύπλοκοι και με το πάτημα ενός κουμπιού κάνουν απίθανα πράγματα. Ένα πραγματικό έργο τέχνης που λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα.
Οι κατασκευαστές του είναι οι Abraham (1711-1793) και David Roentgen’s (1743-1807). Το έπιπλο αυτό ανήκε στον βασιλιά Frederick William ΙΙ (1744 – 1797) που ήταν βασιλιάς της Πρωσσίας (περιοχή της Γερμανίας).
Απολαύστε τι είχαν φτιάξει οι άνθρωποι με τα απλά εργαλεία της εποχής, σε ένα βίντεο δυόμιση λεπτών περίπου.

Τα αφήνεις όλα την τελευταία στιγμή;


Πόσες φορές έχουμε μεταθέσει τις προγραμματισμένες μας ασχολίες για αύριο… για μεθαύριο ... και, τελικά, για ποτέ; Τελικά πείθουμε τους εαυτούς μας ότι είναι σωστή ενέργεια, προφασιζόμενοι ότι έχουμε κάτι σημαντικότερο να κάνουμε ή είμαστε κουρασμένοι. Ουσιαστικά τις αναβάλλουμε γιατί βαριόμαστε!

Γιατί όμως βαριόμαστε; Τι φταίει; 


Σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, όλα τα σώματα αντιστέκονται στην μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης. Οπότε την αναβλητικότητα θα την περιγράφαμε σαν μία τάση που υπάρχει στην ύλη, στα σώματά μας, που τα εμποδίζει να κινηθούν. Άρα, όταν αναβάλλουμε, αντιστέκεται το σώμα μας, γιατί “βολεύεται στην ακινησία”, γινόμαστε αδρανείς και ακίνητοι. Και ό, τι μένει ακίνητο, μένει στάσιμο..!!

Μπορούμε να μετατρέψουμε την αναβλητικότητα σε υπευθυνότητα; 

Ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας του Εγώ στα παιδιά και τους εφήβους

Ψυχολογικοί μηχανισμοί άμυνας του Εγώ στα παιδιά και τους εφήβους
Όταν αντιμετωπίζουμε αγχογόνες καταστάσεις ο οργανισμός μας αντιδρά αυτόματα -ψυχολογικά και σωματικά- με σκοπό τη μείωση του άγχους. Ουσιαστικά το άγχος είναι μια μορφή φοβικης αντιδρασης, εν απουσία βεβαίως κάποιας άμεσης, φυσικής απειλής. Στις περιπτώσεις άγχους δεν κινδυνεύουμε φυσικά με σωματική βλάβη, αλλά παρόλα αυτά είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που φοβόμαστε ότι μπορεί μελλοντικά να θέσει την ευημερια μας σε κίνδυνο.
Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά αι οι έφηβοι έχουν αναπτύξει κάποιους βασιμούς μηχανισμούς άμυνας σε ψυχολογικό επίπεδο για την προσασία του Εγώ, της βασικής ψυχολογικής μονάδας που ταυτίζεται με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας. Σκοπός αυτού του μηχανισμού είναι η μείωση του άγχους, ώστε να μην απειληθεί η ψυχολογική ισορροπία του ατόμου. Υπό αυτό το πρίσμα, οι μηχανισμοί άμυνας είναι απολύτως υγιείς συμπεριφορές και αντιδράσεις όταν χρησιμοποιούνται για μιρά χρονικά διαστήματα. Εάν το παιδί χρησιμοποιεί συχνά μηχανισμούς άμυνας ή/και εάν ο στρεσογόννος παράγοντας συνεχίζει να το πιέζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης προβληματικών συμπεριφορών στο σπίτι και το σχολείο.

Πως αποθηκεύουμε τις ντομάτες;

αποθηκεύω τις ντομάτες

Οι ντομάτες που αγοράζεις, οι ντομάτες που σου φέρνει η θεία από το χωριό, οι ντομάτες που κόβεις στο μποστάνι, πρέπει να αποθηκεύονται σωστά.

Δεν αποθηκεύονται όλες οι ντομάτες με τον ίδιο τρόπο.
Αλλιώς αποθηκεύεις τις ώριμες ντομάτες και διαφορετικά τις κάπως άγουρες.

Απαγορεύονται τα «απαγορεύονται τα σκυλιά»

Παρά τις πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες «απαγορεύονται τα σκυλιά» σε πλατείες και πάρκα, να ένας νόμος που είναι με το μέρος των φιλόζωων και επιτρέπει την είσοδό τους παντού. Πάντα, όμως, υπό όρους.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ουδέν σχόλιο για όποιον εμπνεύστηκε, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και τοποθέτησε τη συγκεκριμένη πινακίδα.
Στην Ελλάδα χαιρόμαστε δύο πρωτιές σε σχέση με τις πινακίδες στους δρόμους: είμαστε η μόνη χώρα όπου διάφοροι «καλλιτέχνες του σπρέι» καλύπτουν με σύμβολα και συνθήματα τις πινακίδες της τροχαίας («tagging» λέγεται αυτή η ανοησία στην αργκό του δρόμου), στέλνοντας ανυποψίαστους οδηγούς ανάποδα στο μονόδρομο ή αναγκάζοντάς τους να μαντέψουν «τι έλεγε κάποτε» αυτό το ρυπαρό ντενεκεδάκι που μοιάζει με STOP.
Επίσης, είμαστε η μόνη χώρα όπου ο καθένας -στην απόλυτη κυριολεξία- μπορεί να αναρτήσει μια πινακίδα απαγορεύοντας ό,τι τον ενοχλεί προσωπικά.

ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ: Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

Φωτογραφία: Τσαμασλίδης Χαράλαμπος

ΜΥΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ: Ο ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες της μυθολογίας καλησπέρα σας.Σήμερα θα σας αναφέρω λίγα πράματα για τον Μονόκερο,το γνωστό άλογο με το κέρατο στο κεφάλι.

Ο Μονόκερος, ένα μυθικό ζώο που δεν έχει ρίζες ελληνικής αλλά σκανδιναβικής μυθολογίας. Κι όμως τον συναντούμε σε ινδικές ιστορίες και σχεδόν σε μύθους σε ολόκληρο τον κόσμο.
 

Μπορούμε να αναζητήσουμε τον πρόδρομο του Μονόκερου στην ελληνική μυθολογία, όπου αναφέρει ότι ο Δίας, ανατράφηκε από την Αμάλθεια, μια κατσίκα που αργότερα, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης του Θεού, μεταμορφώθηκε στον αστερισμό Capella (λατινικά: κατσίκα). Σύμφωνα με μια εκδοχή του μύθου, ο Θεός έσπασε ένα από τα κέρατα και μέσα από αυτό ξεχύθηκε άφθονο φαγητό. Στις μεταγενέστερες εποχές το κέρας έγινε γνωστό ως κέρας της αφθονίας.

Σαν σύμβολο του φεγγαριού, το πλάσμα αυτό ανήκε στη Θεά Άρτεμη (στα λατινικά Diana), που ήταν Θεά της σελήνης και του κυνηγιού.
 

Το 400 π.κ.χ, ο Έλληνας γιατρός Κτησίας, που ζούσε και εργαζόταν στην αυλή του Πέρση βασιλιά Δαρείου του Β’ αλλά και του Αρταξέρξη, περιγράφει στο βιβλίο του “Ινδικά” ένα είδος άγριου αλόγου με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά: Λευκό σώμα και κόκκινο κεφάλι με σκούρα μπλε μάτια, από όπου ξεκινούσε ένα κέρατο με μήκος 1 πόδι και 6 ίντσες, με λευκή βάση, μαύρη μέση και κόκκινη κορυφή.
Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Αριστοτέλης (384 – 322 π.κ.χ) στο βιβλίο του φυσικής ιστορίας, ασκεί κριτική στο έργο του Κτησία. Δεν πίστεψε τις περισσότερες από τις εξωφρενικές παρατηρήσεις που περιείχε, παρά το γεγονός ότι ο Κτησίας διαβεβαιώνει πως σε ότι έγραψε, είτε υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είτε το άκουσε από αξιόπιστες πηγές. Ο Αριστοτέλης ωστόσο δεν αρνείται την ύπαρξη μονόκερων ζώων, όπως ο όρυξ, είδος αντιλόπης με σχιστή οπλή, ή ο ινδικός όνος, με αδιαίρετη οπλή, ενώ σαν επιστήμονας τον Μεσαίωνα απέκτησε το κύρος της αυθεντίας.
Μεγάλο κύρος τον Μεσαίωνα είχε επίσης ο Ρωμαίος συγγραφέας Πλίνειο (23–79 μ.κ.χ.). Στο σύγγραμά του “Naturalis Historia” (Φυσική Ιστορία) ακολουθεί τον Αριστοτέλη σχεδόν σε όλα, με τη διαφορά ότι πρόσθεσε πολλές φανταστικές ιστορίες, ενώ παράλληλα δανείστηκε πολλά στοιχεία από τον Κτησία. Έτσι, στον Πλίνειο κυριαρχεί το μαγικό στοιχείο. Παρόλα αυτά, το έργο του έγινε πηγή έμπνευσης για πολλές εικόνες ζώων, ενώ πολλά από τα επινοήματα του ασπάστηκε για περισσότερα από χίλια χρόνια σχεδόν κάθε άνθρωπος που γνώριζε λατινικά. Ο Πλίνειος συγκέντρωσε επτά ζώα με κοινό χαρακτηριστικό το μονό κέρατο, και ένα από αυτά ονόμασε Μονόκερο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το πλάσμα με το κεφάλι ελαφιού, το σώμα αλόγου, τα πόδια ελέφαντα και την ουρά κάπρου, απέκτησε το δικό του όνομα. Αυτός ο Μονόκερος δεν μπορούσε να πιαστεί ζωντανός.
Σύμφωνα με τον Αιλιανό (175–235 μ.κ.χ), έναν άλλο Ρωμαίο συγγραφέα, και το σύγγραμά του “De Natura Animalium” (Η φύση των ζώων), τα ζώα υπήρχαν για να μαθαίνουν οι άνθρωποι μέσα από αυτά. Γι αυτό το λόγο, οι ιδέες του είχαν μεγάλη απήχηση την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, τότε που ήταν κυρίαρχη η τάση ηθικολογίας. Και εκείνος γνωρίζει ζώα μονόκερα στην Ινδία: Επιφανείς άρχοντες χρησιμοποιούσαν αυτό το κέρατο για να κατασκευάσουν κύπελλα που τους προστάτευαν από ανίατες αρρώστιες. Το κυνήγι ενός τέτοιο ζώου ήταν το κυνήγι του ακατόρθωτου: Αυτό θα μπορούσε να είναι το ηθικό δίδαγμα.
Από τους προαναφερθέντες συγγραφείς, κανείς δεν είχε έρθει σε οπτική επαφή με έναν Μονόκερο. Ένας από τους λίγους που τον είδαν από κοντά, ήταν ο Απολλώνιος του Tyana, ένας αινιγματικός φιλόσοφος και ταξιδευτής του 1ου αι μ.κ.χ., σε ταξίδι του στην Ινδία.
Ο αρχαιότερος γνωστός Μονόκερος, υπήρξε στην Κίνα το 2600 π.κ.χ, και λεγόταν K’i-lin (“k’i” για το αρσενικό και “lin” για το θυληκό στοιχείο). Τον τιμούσαν σαν βασιλιά των ζώων και θεωρούσαν ότι έφερνε ειρήνη και ευημερία. Συχνά απεικονίζεται με λέπια, που τρεμοφέγγουν σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Είχε το σώμα ελαφιού, οπλές αλόγου, ουρά βοδιού και στο κεφάλι κέρας που έφτανε τα 2 πόδια και καμπύλωνε προς τα πίσω. Όταν επρόκειτο να συμβούν σημαντικά γεγονότα, εμφανιζόταν σαν οιωνός. Πρώτη φορά, εμφανίστηκε το 2697 π.κ.χ στην αυλή του αυτοκράτορα Huang-ti και θεωρήθηκε σημάδι κατοπινής ευημερίας. Πράγματι, στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Huang-ti εφεύρεσε μουσικά όργανα, έμαθε στο λαό του πως να φτιάχνει σπίτια από τούβλα, και για πρώτη φορά ένωσε τις κινέζικες φυλές. Σύμφωνα με την κινεζική μυθολογία, το K’i-lin εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στο τέλος της ζωής του αυτοκράτορα, για να τον μεταφέρει στην πλάτη του στη Χώρα των νεκρών. Επίσης αναφέρεται, ότι τον 6ο αιώνα π.κ.χ, εμφανίστηκε σε έναν ναό μπροστά σε μια νεαρή γυναίκα, την Yen -Tschen -Tsai, και της παρουσίασε σε ένα σκεύος από νεφρίτη, χαραγμένο έναν διθύραμβο για τον γιό της, που θα γινόταν βασιλιάς χωρίς θρόνο.  Παρά το ότι η γυναίκα προσπάθησε να αιχμαλωτίσει το K’i-lin με ένα σκοινί από μετάξι, εκείνο υποκλίθηκε με ένα νεύμα του κεφαλιού και εξαφανίστηκε και πάλι. Το παιδί που γεννήθηκε ήταν ο Κομφούκιος, ένας άνθρωπος που με τη διδασκαλία του έμελλε να αλλάξει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
Στην Ιαπωνία ο Μονόκερος είναι γνωστός με την ονομασία Ki’rin. Λέγεται ότι είχε αλάνθαστη αίσθηση του Δικαίου, η οποία τον έκανε πολλές φορές εμφανίζεται στα δικαστήρια, για να σκοτώσει τον ένοχο και να ελευθερώσει τον αθώο.
Στην Ινδία ο Μονόκερος είχε σημαντικό ρόλο, αν κρίνουμε από τις προφορικές και γραπτές παραδόσεις του τόπου. Το μυθικό ζώο εμφανίζεται ήδη από την προϊστορική περίοδο Harappa. Στο Ινδικό βιβλίο “Mahabharata” συναντάμε το “Rishi Ekasringa”, τον δικό μας Μονόκερο, να συνυπάρχει με τα υπόλοιπα ζώα του δάσους. Σύμφωνα με την ινδική παράδοση, γεννήθηκε από μια γαζέλα, που ήπιε το γόνιμο νερό μιας λίμνης. Στις μεταγενέστερες δυτικές παραδόσεις, το γόνιμο νερό θα γινόταν το δηλητηριώδες νερό που μπορούσε να εξαγνιστεί με το κέρας του Μονόκερου. Συστατικά αυτού αλλά και άλλων παλιών ινδικών μύθων, έχουν επηρεάσει τις γραπτές παραδόσεις της Μεσοποταμίας, επίδραση ιδιαίτερα αισθητή στο έπος του Γκιλγκαμές και εδώ εμφανίζεται ο Μονόκερος, όχι όμως σαν το ινδικό υβρίδιο, αλλά σαν ένα κοινό ζώο, όπως μπορεί κανείς να δει στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις της Μεσοποταμίας.
Στην νότια Ινδία ζούσε ένα πλάσμα με το όνομα eale ή yale. Λέγεται ότι είχε δύο κέρατα προς αντίθετες κατευθύνσεις, ώστε να μπορεί να επιτεθεί και να αμυνθεί καλύτερα, όταν μαχόταν προς διαφορετικές μεριές. Οι Ινδοί το θεωρούσαν Φύλακα του Καλού, και Μαχητή των Κακών Πνευμάτων.
Στην Περσία το κέρας ήταν το σύμβολο μεγάλης βιαιότητας και κινδύνου, και γι αυτό το shadhahvar θεωρείτο επικίνδυνο ζώο. Περιγράφεται σαν αντιλόπη με ένα κέρας ψηλά στο κεφάλι. Το κέρας είχε κοίλες άκρες, και αυτό δημιουργούσε υπέροχες μελωδίες όταν ο αέρας φυσούσε. Τα ζώα που άκουγαν αυτές τις μελωδίες, σαγηνεύονταν, έβγαιναν από τις κρυψώνες τους και σκοτώνονταν από το shadhahvar, τη στιγμή που θα πλησίαζαν αρκετά κοντά.
 

Ο Thomas van Cantimpre, με τη σειρά του, βάσισε το σύγγραμά του σε μια τρίτομη λατινική μετάφραση των βιβλίων του Αριστοτέλη, που εκδόθηκε το 1220 από τον Michael Scotus, με τίτλο “De animalibus”. Στο σύγγραμα του van Cantimpre διαβάζουμε ότι ο unicornus, είναι ο γνωστός μας Μονόκερος, γνωστός επίσης ως espentijn, ενώ το ελληνικό του όνομα είναι ρινόκερος, επειδή έχει ένα κέρατο ανάμεσα στα ρουθούνια.  Εδώ βλέπουμε την επίδραση από τη μια μεριά της Βουλγάτας (λατινική μετάφραση της Βίβλου από τον Ιερώνυμο το 405 μ.κ.χ), όπου η ελληνική λέξη Μονόκερος αντικαθίσταται από τη λατινική unicornus, όπως επίσης και την ελληνική ρινόκερος, ενώ από την άλλη τη σύγχυση του Μονόκερου με τον ήδη από την αρχαιότητα γνωστό ρινόκερο.

Πηγές: www.ancientwebgreece.gr



Αγαπητοί φίλοι και φίλες της μυθολογίας καλησπέρα σας.Σήμερα θα σας αναφέρω λίγα πράματα για τον Μονόκερο,το γνωστό άλογο με το κέρατο στο κεφάλι.

Ο Μονόκερος, ένα μυθικό ζώο που δεν έχει ρίζες ελληνικής αλλά σκανδιναβικής μυθολογίας. Κι όμως τον συναντούμε σε ινδικές ιστορίες και σχεδόν σε μύθους σε ολόκληρο τον κόσμο.


Μπορούμε να αναζητήσουμε τον πρόδρομο του Μονόκερου στην ελληνική μυθολογία, όπου αναφέρει ότι ο Δίας, ανατράφηκε από την Αμάλθεια, μια κατσίκα που αργότερα, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης του Θεού, μεταμορφώθηκε στον αστερισμό Capella (λατινικά: κατσίκα). Σύμφωνα με μια εκδοχή του μύθου, ο Θεός έσπασε ένα από τα κέρατα και μέσα από αυτό ξεχύθηκε άφθονο φαγητό. Στις μεταγενέστερες εποχές το κέρας έγινε γνωστό ως κέρας της αφθονίας.

Σαν σύμβολο του φεγγαριού, το πλάσμα αυτό ανήκε στη Θεά Άρτεμη (στα λατινικά Diana), που ήταν Θεά της σελήνης και του κυνηγιού.

ΠΕΡΙ ΟΡΓΗΣ..


Οργη!
Νευρα,φωνες,διαμαρτυριες,κλαψες και δεν υπαρχει τελειωμος!
Τι οφελος εχουμε απο μια τετοια κατασταση που πολλες φορες κανει αξιολογους ανθρωπους να χανουν την "μαχη" και να γινονται μικροπρεπεις και γελοιοι?
Το κειμενο προερχεται απο το θεμα του Πλουταρχου Περι αοργησιας,και το Περι ευθυμιας..
Μονιμως πρεπει να εξεταζουμε την συμπεριφορα μας για να δουμε αν κανουμε καμια προοδο στην φιλοσοφια και κατ'επεκταση στην ψυχολογια μας.Οποιος θελει να περασει την ζωη του υγιης πρεπει συνεχως να ακολουθει αγωγη θεραπειας.
Η δυναμη της λογικης δεν ειναι οπως τα φαρμακα αλλα οπως η υγιεινη τροφη που γεννα αριστη κατασταση μαζι με μεγαλη ρωμη σε κεινους που την συνηθιζουν.
Αντιθετως ο θυμος μπορει να κανει πολλα τρομερα πραγματα οπως επισης και πολλα γελοια,γι'αυτο και ειναι το πιο μισητο απο τα παθη.

ΜΑΧΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!



Το κειμενο αυτο απευθυνεται σε οσους ασκουνται στις πολεμικες τεχνες.


Ωστοσο,καλο ειναι να διαβαστει και απο οσους δεν ασχολουνται για να εχουν μια ιδεα.

Σημερα οι μεικτες πολεμικες τεχνες και το ufc βρισκονται στο απογειο της δοξας τους και ως συνεπεια αυτου παρα πολλοι ασκουνται σε αυτο το ειδος.

Το ufc ειναι αναμφισβητητα ο,τι πιο κοντα υπαρχει στην μαχη δρομου αφου επιτρεπονται σχεδον ολα τα χτυπηματα και οι λαβες.Και ειναι ευτυχημα που εχει επανελθει το παγκρατιο της αρχαιοτητας και μπορουμε και μεις σημερα να παρακολουθησουμε και να εξασκηθουμε σε ενα αθλημα σαν εκεινο.Ωστοσο,μπορει τα αγωνισματα αυτα να ειναι πολυ κοντα σε συνθηκες πραγματικης μαχης δρομου,ομως σε καμια περιπτωση εν τελει δεν εχει σχεση με μια πραγματικη μαχη!!

Και το χειροτερο ειναι πως μπορει η ενασχοληση με το mma να προσδωσει στον ασκουμενο μια ψευδαισθηση πως επειδη ασκειται σε αυτο μπορει να ανταπεξελθει ανετα σε μια πραγματικη μαχη.

Τα πραγματα ομως δυστυχως δεν ειναι ετσι ακριβως και θα εξηγησω το γιατι μεσα απο αποψεις που διατυπωθηκαν στο βιβλιο ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ? του Μαρκ Μακγιανκ.

Ο Οδυσσέας στο έργο του Λιαντίνη

Η ανάρτηση αυτή θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει σε μορφή σταχυολόγησης όσα έχει γράψει ο Λιαντίνης για τον Οδυσσέα στο έργο του. Κι ο λόγος είναι πως ο ομηρικός ήρωας αποτελεί βασική νοητική εποπτεία στο έργο του Λιαντίνη ενώ και στην προσωπική του ακόμη ζωή αποκαλούσε τον εαυτό του Οδυσσέα.
Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΪΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ
Την εικόνα του ακέραιου ανθρώπου την ιστόρησε μια για πάντα ο Όμηρος με το μύθο του Οδυσσέα. Του κλέφτη από μια σκοπιά. Του πανούργου, του απαρνητή των γυναικών και του γόη των τεράτων.
Εάν ο Οδυσσέας μας φαίνεται τέτοιος, υπάρχει ωστόσο και μια ηθική πλατύτερη από τη χριστιανική. Μια ηθική που το ιστορικό της ξετύλιγμα την κατάντησε στο σημείο, ώστε η ανεπάρκεια της γνώσης και η αδυναμία της βούλησής μας να την έχουν παροπλίσει. Εννοώ την ελληνική ηθική της ακμής, που συμβατικά τελειώνει όταν ο Πυθαγόρας ο Ρηγίνος ετελείωνε στους Δελφούς τον Ηνίοχο, το 476 π.Χ.
Έχω τη γνώμη πως μπροστά στην ελληνική αρετή οι άνθρωποι πισωπατούν, από τη στιγμή που αρχίζουν να την κατανοούν σε βάθος. Κι αυτό, γιατί δεν υποφέρει ο άνθρωπος τη διαμαντένια σκληρότητα της φύσης. Το τρομερό του ωραίου, που λένε οι ποιητές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα