Κυριακή 27 Απριλίου 2014

«Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ μια άλλη ζωή»



OΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε Αυθεντικότητα.

OΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε Αυτοεκτίμηση.

OΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ μια άλλη ζωή και μπόρεσα να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε Ωριμότητα.

Το Πέρασμα στον Νέο μας Εαυτό!

To perasma sto neo eafto


Σας χαιρετώ όλους μέσα από την ειρήνη της καρδιάς, την τελευταία περίοδο σκέφτομαι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που βιώνουμε ένα μεταβατικό στάδιο στη ζωή μας από μια παλιά κατάσταση σε μια νέα κατάσταση ύπαρξης...
Το ενδιάμεσο αυτό στάδιο της μετάβασης άρχισε να γίνεται πολύ πιο αισθητό τα τελευταία χρόνια στις ζωές πολλών ανθρώπων καθώς αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς πολλές παράμετροι στην καθημερινότητά μας.
Υπάρχει γενικότερα μια λανθασμένη εστίαση θα μπορούσαμε να πούμε σχετικά με τις προθέσεις που έχει ο καθένας για το μέλλον και όσον αφορά τη ζωή του όπως κυλάει στο τώρα. Στο χώρο δηλαδή που τον περιβάλει, στην εργασία του, στην οικογένειά του στις σχέσεις του.
Τείνουμε να παραμένουμε δηλαδή προσκολλημένοι στο παρελθόν ή την παλιά κατάσταση με προσδοκία ότι θα εκδηλώσουμε ένα μέλλον με τον τρόπο που το είχαμε σχεδιάσει, αν και βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ότι κάτι έχει αλλάξει και τα πράγματα δεν είναι πλέον ίδια.
Όλα αυτά βρίσκονται στο νου και όχι στην καρδιά.

Εφηβεία και διαζύγιο: πως να αντιμετωπίσετε το διαζύγιο των γονιών σας



Η εφηβεία είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών, όχι μόνο σωματικών αλλά και συναισθηματικών.  Όταν οι γονείς νέων στην εφηβεία αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο, αυτή η απόφαση έχει συναισθηματική επιβάρυνση και κόστος στα έφηβα παιδιά τους.  Οι παρακάτω ερωτήσεις είναι για εφήβους των οποίων οι γονείς έχουν πάρει ή βρίσκονται στη διαδικασία του διαζυγίου:


  • Νιώθεις ένοχος/η για το διαζυγίο των γονιών σου;
  • Νιώθεις ότι έχεις χάσει ένα μέρος της παιδικής σου ηλικίας εξαιτίας του διαζυγίου των γονιών σου;
  • Νιώθεις ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος γονιός σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σένα για συναισθηματική υποστήριξη;
  • Νιώθεις ότι παίρνεις το ρόλο του διαιτητή στους καβγάδες των γονιών σου;
  • Νιώθεις ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος γονιός σου είναι τόσο απορροφημένος από τα προβλήματά του ή την καινούργια του σχέση που δεν έχει χρόνο για σένα και τα δικά σου συναισθήματα;

Να σέβεσαι και να ανέχεσαι τους άλλους

Σε μια πρόσφατη έρευνα πραγματοποιημένη από το World Values Survey με θέμα τη σημασία που δίνουν οι γονείς στη μετάδοση στα παιδιά τους της αξίας τουσεβασμού και της ανεκτικότητας, η Ελλάδα κατατάχθηκε τελευταία ανάμεσα σε 69 χώρες. Με άλλα λόγια, η ελληνική οικογένεια δεν θεωρεί σημαντικό να κοινωνικοποιεί τους νέους με βάση τις παραπάνω αξίες. Καθόλου τυχαία νομίζω, χαμηλά μαζί με την Ελλάδα βρίσκονται χώρες όπως η Ουγκάντα, η Αλγερία και το Πακιστάν, ενώ οι πέντε πρώτες χώρες στη σχετική λίστα ήταν η Σουηδία, η Ολλανδία, η Δανία, η Γαλλία και η Ισλανδία. Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν πρέπει να μας εκπλήσσει καθώς με μια προσεκτικότερη ματιά θα αντιληφθούμε πως εδώ βρίσκεται η ρίζα πολλών δεινών μας ως κοινωνία.
old-family

ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ και "ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ" του ΑΠΟΥΛΗΪΟΥ

΄Ενα άρθρο του David Jordan , τ. διευθυντή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης που δημοσιεύθηκε στο ένθετο "ΙΣΤΟΡΙΚΑ" της  εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" στις 5 /2/2004.
 

Το θέμα της μαγείας στην Αρχαιότητα θεωρείται όλο και πιό σοβαρά, ως θέμα άξιο μελέτης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο πολλαπλασιασμός των συνεδρίων για τις νέες εξελίξεις και τις νέες μαρτυρίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητος. Σχεδόν αναπόφευκτα, ένα τέτοιο συνέδριο θα αρχίσει με μιά σοβαρή διάλεξη κατά την οποία ο ομιλητής θα προσπαθήσει να ορίσει τη μαγεία και να συζητήσει τη διαφορά μεταξύ αυτής και της θρησκείας. Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να δικαιώνει ποτέ την προσπάθεια, γιατί κάθε συμμέτοχος, συνήθως, έχει τη δική του άποψη για το τί σημαίνει μαγεία, και η άποψη αυτή είναι η άποψη του εξωτερικού παρατηρητή.

Η μοναξιά της εξωτερικής εμφάνισης


Η εξωτερική εικόνα εμφάνιση έφτασε να γίνει η θηλιά που μας βασανίζει χρόνια τώρα.

Αρχίσαμε έναν αγώνα μεγάλο και χωρίς νόημα να στεκόμαστε σε αυτό το σώμα μας από την εξωτερική του μεριά. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση και αυτή προωθούμε ως αλήθεια μας. Τα μαλλιά, το βάψιμο, το μπούστο, οι γλουτοί είναι δυστυχώς αυτά που ορίζουν και όλη μας τη στάση.

Η γνώμη των Ελλήνων για την απιστία και άλλα 6 καυτά θέματα

Η γνώμη των Ελλήνων για την απιστία και άλλα 6 καυτά θέματα
Την ευκαιρία να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να παραδεχτούμε ότι οι αντιλήψεις των Ελλήνων επάνω σε μερικά βασικά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας δεν είναι ακριβώς αυτές που θα περιμέναμε, προσφέρει μια νέα παγκόσμια έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, την αφορμή για... αυτοκριτική, δίνει η έρευνα που πραγματοποίησε ο οργανισμός Pew Research και στην οποία συμμετείχαν συνολικά 40.117 άτομα από 40 χώρες. Σκοπός ήταν να  καταγραφούν συμπεριφορές και αντιλήψεις σε ζητήματα ηθικής.

Άκου τη δίψα σου…


Ο  δάσκαλος και ο μαθητής. Η σχέση των δύο βασίζεται στη δίψα του μαθητή.


Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος πάντα παρουσιάζεται. Ποια είναι όμως η έννοια του δάσκαλου?
Δάσκαλος = εκείνος που θα σου φωτίσει με Δάδα το επόμενο σκαλί της γνώσης.

Ο δάσκαλος πάντα ξέρει τον τρόπο, έχει μέσα του τη γνώση και οφείλει να είναι εύπλαστος, ευκίνητος γεμάτος αγάπη, κατανόηση και αποδοχή για τον μαθητή του. Γνωρίζει πάντα και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου τι ακριβώς χρειάζεται ο μαθητής.

Υπάρχουν ιππότες τον 21ο αιώνα;

tumblr_m6bmpkbPK31qbadm1o1_r4_1280
Οι πανοπλίες μας αποχαιρέτησαν μαζί με τη φεουδαρχία, όμως οι βασικές αρχές του ιπποτισμού ζουν και ας μη βασιλεύουν. Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα ιδανικό. Συνδύαζε τον αυστηρό ηθικό κώδικα συμπεριφοράς με τη μεγαλοθυμία προς τον αντίπαλο, το έλεος προς τον αδύναμο, την ευγένεια προς τις γυναίκες.
Ο μεσαιωνικός ιππότης όφειλε να είναι λύκος στον πόλεμο, αρνάκι στην ειρήνη, δίκαιος με τους άδικους, πράος με τους οργίλους, τίμιος με τους άτιμους.
Μάταια θα αναζητήσετε παρόμοια φαινόμενα σήμερα – κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Ο ιππότης δεν ήταν ξεκάρφωτος θεσμός, αποτελούσε αριστοκρατικό εξάρτημα μιας φεουδαλικής κοινωνίας, όπου όλοι ήταν εξαρτημένοι από τους ανωτέρους τους.

Ένας παράγοντας καρδιοπάθειας που δεν ξέρατε

Ένας παράγοντας καρδιοπάθειας που δεν ξέρατε
Η μαριχουάνα είναι πιθανό να συμβάλλει στην επιδείνωση της υγείας της καρδιάς και των αρτηριών, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Τουλούζης.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν 1.979 περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης μαριχουάνας οι οποίες αναφέρθηκαν στον γαλλικό φορέα υγείας “Addictovigilance Network”. Ξεχώρισαν 35 χρήστες οι οποίοι είχαν καρδιακές ασθένειες, μεταξύ των οποίων 20 περιστατικά καρδιακού εμφράγματος και 9 θανάτους.

Η Εμπειρία της Μαθητείας




Πριν πολλά χρόνια… ήμουν νέος…

Μαθήτευσα (κάθησα κοντά, και μίλησα) σε Κάποιους Πολύ Μεγάλους Διδασκάλους… Κάποιοι είναι Γνωστοί στον πλανήτη (δεν θέλω να αναφέρω το όνομά τους.. δεν έχει σημασία άλλωστε).
Ποτέ (ποτέ) δεν μου «δίδαξαν» τίποτα.
Ποτέ δεν με «πίεσαν», ποτέ δεν με «επέπληξαν» για τίποτα…
Ένοιωθα Ελεύθερος… Είχα όσο χρόνο ήθελα (ή νόμιζα πως χρειαζόμουν).
Γνώριζα (από διαίσθηση) πως ο «Δάσκαλος», είχε υπομονή, δεν ήταν αδιάφορος… θα περίμενε ακόμα και μια αιωνιότητα μέχρι «εγώ» να κινηθώ.
Τόση Αγάπη!

Η ιστορία του μίνι


Απελευθέρωσε τις γυναίκες, ξεσήκωσε τους άντρες, δίχασε τους σχεδιαστές, προβλημάτισε τους οικονομολόγους. Με λίγα λόγια, η μίνι φούστα έγραψε ιστορία η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Τον περασμένο Απρίλιο ένας Αζέρος μουσουλμάνος, κάτοικος Αγ. Πετρούπολης συνελήφθη γιατί κατέβαλε σε δύο συμπατριώτες του 3.000 ευρώ για να σκοτώσουν την 21χρονη κόρη του, επειδή παρά τις συστάσεις του συνέχιζε να φορά μίνι. 

Δύο χρόνια νωρίτερα, στη Σιβηρία, ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυπτε πέτρινα αγαλματίδια του 7500 π.Χ. που απεικόνιζαν γυναίκες ντυμένες με μίνι φούστες. 

Αυτό που συνδέει τη μία «λίθινη εποχή» με την άλλη είναι ένα μικρό κομμάτι ύφασμα με τεράστιες προεκτάσεις, διότι από το 7500 π.Χ. μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν πάψει να είναι απλά, παρά τα φαινόμενα που συνήθως απατούν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Σ ΑΓΑΠΩ

Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου


Ποιος μπορεί να ξέρει τι σημαίνει αυτή άγια λέξη, ποιος μπορεί να την κρίνει ή να την επικρίνει. Και όμως μπορεί, έχει κάθε δικαίωμα να την κρίνει αυτός που την έχει ακούσει χιλιάδες φορές ψέματα. 

Στο ερώτημα πιο σ αγαπώ είναι ψέμα, δύσκολη η απάντηση αλλά όχι ακατόρθωτη. Ψεύτικο είναι εκείνο που έχεις τον άλλον μέσα στην αγκαλιά σου να λιώνει από έρωτα, πόθο και εσύ με ένα τόσο εύκολο τρόπο θυσιάζεις μια τόσο ιερή λέξη στο βωμό της ηδονής. 

Τα ηθικα διδάγματα των Ηρώων στα Ομηρικά Έπη

Τα Ομηρικά Έπη είναι γραμμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε η θυσία να είναι γλυκιά και με μία αίσθηση ηρωισμού που να μη δημιουργεί τρόμο. Ωθούν τον αναγνώστη ν’ αγαπά, να θαυμάζει τον Αχιλλέα και να ταυτίζεται μ’ αυτόν.

 Αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν το άτομο ζει σε μία κοινωνία οργανωμένη και συχνά του ζητούνται παραπάνω από όσα θέλει να δώσει.Ο Αχιλλέας είναι το τραγικό πρόσωπο της Ιλιάδας, αλλά όλοι ταυτίζονται μαζί του.

 Είναι τόσο τέλεια γραμμένα τα Έπη, που, ενώ οι άνθρωποι συνήθως ταυτίζονται με το νικητή ηγέτη, στο έργο αυτό ταυτίζονται με το νεκρό ήρωα. Ξέρουν από την αρχή ότι ο Αχιλλέας σκοτώνεται και σκιρτάει η καρδιά τους κάθε φορά που διαβάζουν τους λόγους του εναντίον του Αγαμέμνονα, εναντίον της εξουσίας, εναντίον του συστήματος. 

Σκιρτάει η καρδιά των Ελλήνων, όταν ο αγαπημένος τους ήρωας απειλεί να γκρεμίσει μόνος του —κι αυτό έχει σημασία— τις πύλες της Τροίας. Απειλεί Θεούς και δαίμονες και δε διστάζει να απειλήσει και τον Απόλλωνα.

Αδυνάτισμα : Δίαιτα vs γυμναστικής

Μια ερώτηση που συχνά τίθεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας για να χάσει κανείς βάρος είναι το αν βοηθάει περισσότερο η δίαιτα ή η γυμναστική. 
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ξεκάθαρη και, ασχέτως με το πόσο το κάθε ένα βοηθάει, και τα δυο είναι αναγκαία και συνδέονται άρρηκτα.

Για να δούμε όμως τα πράγματα πιο λεπτομερειακά, αρκεί να σκεφτούμε ότι για να επιτευχθεί η απώλεια βάρους θα πρέπει ένας άνθρωπος να τρώει λιγότερα από εκείνα που ο οργανισμός του χρειάζεται.

Τελικά οι άντρες δε θα εξαφανιστούν από την γη!

altΌσοι -και όσες- προσδοκούν ότι οι ημέρες των ανδρών είναι μετρημένες, θα απογοητευτούν. Το γενετικό «οχυρό» των αρσενικών, το μικροσκοπικό χρωμόσωμα Υ, έχει σταματήσει να συρρικνώνεται, επειδή φιλοξενεί μια σειρά από γονίδια - ελίτ, που παίζουν ζωτικό ρόλο για τη λειτουργία του οργανισμού ανδρών και γυναικών - και όχι μόνο για τον καθορισμό του αρσενικού φύλου, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.



Οι ταυτόχρονα δημοσιευμένες μελέτες έρχονται να ανακουφίσουν την ανησυχία του ανδρικού πληθυσμού, η οποία είχε προκληθεί από προηγούμενες εκτιμήσεις γενετιστών ότι σταδιακά το εν λόγω χρωμόσωμα εξασθενεί - μέχρι τελικής εξαφάνισης (και μαζί με αυτό όλων των ανδρών).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή βιολογίας Ντάνιελ Πέιτζ, διευθυντή του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών Γουάιτχεντ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το "Science". Όπως είπε ο Ντάνιελ Πέιτζ, «πρέπει πλέον να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι το χρωμόσωμα Υ εκφυλίζεται».

Η Άπνοια Ύπνου Αυξάνει την Πιθανότητα Οστεοπόρωσης

Το σύνδρομο υπνικής άπνοιας είναι μια κατάσταση όπου η λειτουργία της αναπνοής κατά τον ύπνο παρεμποδίζεται. Αποτέλεσμα είναι ο οργανισμός να έχεις στην διάθεσή του λιγότερο οξυγόνο. Η υποξία που βιώνει ο ασθενής στον ύπνο του, δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί, με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να αισθάνεται υπνηλία και κόπωση. Όμως, αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς η υποξία προκαλεί μια αύξηση στο φλεγμονώδες φορτίο του οργανισμού, που αυτό με τη σειρά του επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.
Η άπνοια στον ύπνο έχει συνδυασθεί στο παρελθόν με την ανάπτυξη καρδιοπάθειας, κάτι που ενεργοποίησε την ιατρική κοινότητα, η οποία ανέπτυξε θεραπευτικές παρεμβάσεις για την εξάλειψη του φαινομένου. Αργότερα, έγιναν πολλές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση του συνδρόμου με άλλες βιολογικές παραμέτρους στον οργανισμό.

Είναι η Michelle Obama τρανσέξουαλ; (Συγκλονιστικό βίντεο & Τεκμηρίωση)

Είναι η Michelle Obama τρανσέξουαλ;  (Συγκλονιστικό βίντεο & Τεκμηρίωσης)

Ολόκληρη η ζωή του Barack Hussein Obama και του/της συζύγου του είναι καλυμμένη από μυστήριο. Υπάρχει μια έντονη δυσπιστία και καχυποψία στο πρόσωπό τους που οφείλεται εξ ολοκλήρου στην μυστικοπάθεια του Barack σχετικά με την εγγραφή του στην επιλεκτική υπηρεσία (ανεξάρτητος οργανισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί πληροφορίες σχετικά με αυτούς που δυνητικά υπόκειται σε στράτευση), τα αρχεία του σχολείου του, τα ιατρικά αρχεία του, την άρνησή του να εξηγήσει γιατί  ο αριθμός του Κοινωνικής Ασφάλισης έχει πρόθεμα Κονέκτικατ και την ολοκληρωτική εξαπάτηση γύρω από το πιστοποιητικό γέννησης του, το οποίο αν και γνωστοποίησε στις 27 Απριλίου 2011, οι ιατροδικαστές αποφάσισαν ότι είναι ψεύτικο. Η μοναδική μάρτυρας, Loretta fuddy, η οποία φέρεται να έχει υπογράψει πιστοποιητικό γέννησης, ήταν ο μόνος επιβάτης που  έχασε τη ζωή του, σε ένα μικρό αεροπορικό δυστύχημα, πρόσφατα.


Εκπληκτικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι ακόμη και η κυβερνητική ιστοσελίδα healthcare.gov δεν μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητα του Μπαράκ Ομπάμα ! Ο συντάκτης της εφημερίδας Investor’s Business Daily (IBD)  αναρωτιέται εάν ολόκληρη η ζωή του Ομπάμα είναι μια μυθοπλασία.

Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η έκλειψη αυτή - σε αντίθεση με την προηγηθείσα σεληνιακή - δεν είναι ολική αλλά annularκαι γίνεται στις 29.4.2014, ώρα 9.15 π.μ. (θερινή), στην κρίσιμη όγδοη μοίρα του Ταύρου. Γίνεται στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, σε οίκο που συνδέεται με παρασκήνιο, με χώρους εγκλεισμού, με Εκκλησία, με δοκιμασίες κάθε μορφής.




Ας δούμε όμως αναλυτικά το αστρολογικό προφίλ της έκλειψης.

Ο Ευδαιμονισμός των Φαιάκων


Ο κήπος του Αλκίνοου Ομηρική Πολιτεία
Οι  ευδαίμονες Φαίακες  αλκίνοες όντες βοηθούν  επικουρικά τον ανθρώπινο νου να φθάσει στην Ιθάκη του.
Ο πιο θαυμαστός κήπος στα Ομηρικά Έπη είναι αναμφισβήτητα ο κήπος των Φαιάκων που ο Οδυσσέας θαυμάζει και κοιτάζει έκθαμβος για να συνεχίσει όμως την αδιαπραγμάτευτη πορεία του σε ένα ευθύ νησί και στο κήπο κτήμα όρχατο αλωή του πατέρα του Λαέρτη να βρεθεί. 
Εκεί θα μετρήσει όλα τα δένδρα  που θυμάται και θα αποδείξει πως είναι η κληρονομιά του και του ανήκουν του, είχαν δοθεί όταν ήταν μικρό παιδί.
Ο κήπος κατέχει ένα σημαντικό σημειολογικό σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας Μυθιστορίας ξεκινώντας ίσως από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνος μέχρι τους σημερινούς κήπους της κάθε φιλοσοφικής σκέψης με ενδιάμεσους κήπους προφητών δένδρων και θεών.
Γιατί άραγε;

Τα ετερώνυμα έλκονται: Αλήθεια ή μύθος;


Η αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολη, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά που υποκειμενικά εκτιμούμε περισσότερο στο αντίθετο φύλο.

Ψάχνουμε σε γενικές γραμμές ένα σύντροφο που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με εμάς ή αναζητούμε το άλλο μας μισό με βάση τα γνωρίσματα που δεν διαθέτουμε εμείς; Πρόκειται για ένα ερώτημα που απασχολεί τους ειδικούς εδώ και πολλά πολλά χρόνια…

Η δική σου «Αναγέννηση»

anagenisiOK
Η περίοδος της Αναγέννησης, έχει κάτι να μας πει για τον εαυτό μας, για την αυγή του καινούργιου και για το τέλος του σκοταδιού της ψυχής μας.
«Το πιο βαθύ σκοτάδι, έρχεται λίγο πριν τη χαραυγή».
Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, ο 14ος αιώνας, είναι το τέλος και ταυτόχρονα η αυγή μιας νέας εποχής. Η Αναγέννηση, δε θα μπορούσε να ονομάζεται έτσι αν πριν από αυτήν την περίοδο, δεν υπήρχε κάτι πιο σκοτεινό.. Κάπως έτσι λοιπόν, ο «Μεσαίωνας» του σκοταδιού, παραχώρησε τη θέση του σε μια από τις πιο λαμπρές περιόδους της ανθρωπότητας.Επιστήμες, τέχνες, γράμματα και κάθετί που μπορεί να διασχίσει τα λιβάδια του νου, έφτασε στο απόγειό του, τον 16ο αιώνα. Έρασμος, Μακιαβέλλι, Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος και άλλοι πολλοί, άφησαν πίσω τους αριστουργήματα (ο καθένας σε αυτό με το οποίο ασχολήθηκε) που ακόμη περιφρονούν τη φθορά του χρόνου.
Η Αναγέννηση, ήταν κάτι παραπάνω από μια περίοδος!

Oi άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση...

Oi άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση...



δεν βρίσκουν δικαιολογίες,

δεν αποφεύγουν ο,τιδήποτε τους φοβίζει,

δεν ζουν στην άνεση της ασφάλειας τους,

--- ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ, Μέρος 2ο. ---




Πριν μερικά χρόνια ένα παράξενο βιβλίο έκανε την εμφάνισή του. Το μυστικό βιβλίο των εξωγήινων φυλών που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σε ένα μυστηριώδες βίντεο στο Youtube από τον χρήστη Αζαζήλ 8867. Το πρωτότυπο βιβλίο, που στη πραγματικότητα ήταν ένα φυλλάδιο οδηγιών για τους Ομοσπονδιακούς, είναι γραμμένο στα Ρωσικά από μυστικούς πράκτορες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και περιγράφει τις εξωγήινες φυλές που επισκέπτονται τη Γη και τις πιθανές συμμαχίες τους. Το βιβλίο βρέθηκε κατά τύχη το 1981 στην Buryatia της Σιβηρίας, είχε την πρώτη έκδοση του κατά το χρόνο του Στάλιν και πιστοποιούσε πολλές φιγούρες εξωγήινων που περιέγραφαν μάρτυρες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως αυτές που σας παρουσιάσαμε στο πρώτο μέρος αυτού του αφιερώματος και συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε παρακάτω...

Ξεκόλλα και σπάσε το ράμφος σου

OK-XEKOLA-SPASE-
Ο Αετός ζει πολλά χρόνια, μέχρι και 70. Αλλά για να φθάσει σε αυτή την ηλικία, πρέπει στα 40 να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Τα μακριά και ευέλικτα νύχια του δεν μπορούν πλέον να αρπάξουν τη λεία του για να τραφεί. Το μακρύ και κοφτερό ράμφος του γίνεται πολύ κυρτό. Τα υπερήλικα και βαριά φτερά του, που οφείλονται στα πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν στο πέταγμα. Του μένουν λοιπόν δύο επιλογές: να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες.
Η διαδικασία απαιτεί να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του. Εκεί ο Αετός χτυπάει το ράμφος του σε ένα βράχο μέχρι να το αποκόψει. Αφού το αποκόψει, θα περιμένει να φυτρώσει καινούργιο και έπειτα θα αποκόψει τα νύχια του. Αφού φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά. Μετά από πέντε μήνες, ο Αετός πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζει ακόμη 30 χρόνια! 

HOMUNCULI -ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ!!!

Οι  πιο γνώστες από όλες τις εφευρέσεις των αλχημιστών του Μεσαίωνα ήταν << η φιλοσοφική λίθος >>, αυτή η εφεύρεση σύμφωνα με τον θρύλο που την ακολουθεί μετατρέπει κάθε είδος μέταλλου σε χρυσό!! Υπάρχει όμως κάτι άλλο που δεν είναι και τόσο γνωστό σε πολύ κόσμο, αλλά είναι εξίσου πολύ παράξενο έως και απίστευτο, είναι η φημολογούμενη ικανότητα των αλχημιστών να κατασκευάζουν παράξενα μικρά ανθρωπάκια τα οποία τους είχαν δώσει την ονομασία Homunculi!!


Tα υλικά που χρησιμοποιούσαν ίσως είναι λίγο αηδιαστικά για εμάς τους απλούς ανθρώπους. Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν ήταν κυρίως οι σωματικές εκκρίσεις, όπως σπέρμα, αίμα, ούρα, σάλιο, και κάποια αλλά αηδιαστικά υλικά. Το πιο βασικό υλικό από όλα ήταν η κοπριά αλόγου, ο λόγος είναι γιατί όταν είναι φρέσκια έχει την απαραίτητη θερμότητα για να επωαστεί το ανθρωπακι!!! Όταν τα ανθρωπάκια αυτά επωαζόντουσαν τα έβαζαν μέσα σε σφραγισμένα βάζα και τα διατηρούσαν γεμάτα νερό και σκεπασμένα με κοπριά αλόγου, ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν γιατί αν έμεναν εκτεθειμένα για πολύ καιρό στον αέρα πέθαιναν!!

Η περιχειρίδα από το πιεσόμετρο μπορεί να σώσει ζωές σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου



Σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το διαλείπον φούσκωμα της περιχειρίδας του πιεσόμετρου ώστε να διακόπτεται η ροή του αίματος στο βραχίονα κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο για την διενέργεια πρωτογενούς αγγειοπλαστικής - μειώνει τα μετέπειτα καρδιακά συμπτώματα και τη θνησιμότητα μετά από οξεία καρδιακή προσβολή.
Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται από τους ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aarhus και του Aarhus University δημοσιεύτηκαν διαδικτυακά στο European Heart Journal στις 12 του Σεπτέμβρη 2013.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα