Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Τι να κάνετε αν κάψετε τη γλώσσα σας

Τι να κάνετε αν κάψετε τη γλώσσα σας
Πόσες φορές δεν έτυχε να δοκιμάσετε να φάτε ή να πιείτε κάτι που είναι πολύ καυτό με αποτέλεσμα να κάψετε τη γλώσσα σας; Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι να κάνουν για να ανακουφίσουν τον πόνο στην αρχή, αλλά και να κάνουν το κάψιμο να φύγει γρηγορότερα.

Τυπικά ένα κάψιμο στη γλώσσα από κάτι καυτό διαρκεί μόνο λίγες ημέρες. Χάνουμε την ικανότητα της γεύσης σε εκείνο το σημείο της γλώσσας και το νιώθουμε “τραχύ” και “μουδιασμένο”.

Οι γευστικές απολήξεις στην γλώσσα μας βρίσκονται ανάμεσα στις ελαφρές σχισμές και ρωγμές στην επιφάνειά της. Όταν καίμε τη γλώσσα μας, καταστρέφονται αυτές οι απολήξεις σε εκείνο το σημείο, αλλά αναδημιουργούνται πλήρως μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Αν κάψετε τη γλώσσα σας με ένα καυτό ρόφημα ή πού καυτό φαγητό κάντε τα ακόλουθα:

Άνθρωπος σκιά τρέχει μέσα από οπαδούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα! (Βίντεο)

 

Συνέβη στο παιχνίδι The Strongest - Defensor Sporting, την Πέμπτη 17 Απριλίου. 
Μια ανθρώπινη σιλουέτα τρέχει από βορρά προς νότο στις κάτω κερκίδες, και εξαφανίζεται ανάμεσα στους θεατές. 
Είναι γνωστό ότι λαμβάνουν μέρος πολλά φαινόμενα, στο γήπεδο Siles, χωρίς προφανή επιστημονική εξήγηση, κάτι που επιβεβαιώνουν οι φύλακες του γηπέδου Λα Παζ.

Η ελευθερία της αμφισβήτησης...“Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από το να ζεις, γιατί την κάθε στιγμή κινδυνεύεις να πεθάνεις”

Φωτογραφία: Ζούμε σ’ ένα απίστευτο, φανταστικό, συγκλονιστικό και συναρπαστικό σύμπαν... Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μέσα σ’ ένα υπέροχο αίνιγμα... Μας περιβάλλει ένα πλήθος από σαγηνευτικά μυστήρια... Ο εαυτός μας, η φύση γύρω μας, το σύμπαν, το καθετί – όλα κρύβουν κι από ένα γοητευτικό γρίφο, ένα ελκυστικό αίνιγμα...
      Και εσείς λέτε ότι δυσκολεύεστε να γνωρίσετε το Μυστήριο και το Αίνιγμα; Όχι δα!
     Μα ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα: αντί να προσπα­θήσετε να τα ζήσετε όλα αυτά επιχειρείτε μια χλιαρή εγκεφα­λι­κή προσέγγιση. Πρώτα ζητάτε τον έτοιμο πουρέ που λέγαμε παραπάνω και μετά γκρινιάζετε ότι αυτό που σας σερβίρουν έχει γεύση έτοιμου πουρέ! Ε, τι περιμένατε;
      Αλλά, ξέχασα! Υπάρχουν και οι κοινωνικές εντολές, τα όσα μας επιβάλλει η κοινωνία σαν αληθινά, που κάποιος άλλος μπορεί να τα παρομοίαζε μ’ εκείνα τ’ αναθεματισμένα εξαρτημένα ανακλαστικά των δύστυχων σκυλιών του Παβλώφ. Αχ, δύστυχα ξαδέρφια μου, σκυλιά!
      Αποτύπωσαν μέσα σας την υποταγή και μάθατε τυφλά να είστε σκλάβοι!     Μη! Τζιζ! Αυτό βλάπτει στη χοληστερίνη σας. Μη! Τζιζ! Εκείνο βλάπτει στην πίεσή σας. Μη! Τζιζ! Αυτό προκαλεί καρκίνο. Μη! Τζιζ! Εκείνο βλάπτει στο κοινωνικό σας ίματζ... Μη! Τζιζ! Κακά! Στοπ! Ταμπού! Απαγορεύεται!
      Έτσι ξεχάσατε την ελευθερία της αμφισβήτησης.
     Και πριν καλά-καλά το πάρετε χαμπάρι, έχετε μπει στο μαντρί και έχετε φορέσει το περιλαίμιο στο λαιμό.
      Χα! Και τούτο το “χα!”, τ’ ομολογώ ασύστολα, είναι ιδιαίτερα σαρκαστικό, και λυπάμαι που δεν βλέπετε το σαρδόνιο χαμόγελο που το συνοδεύει.
      Την ίδια έκφραση με τη δική μου τώρα πρέπει να είχε κάποτε ο Μαρκ Τουαίην όταν έλεγε: “Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από το να ζεις, γιατί την κάθε στιγμή κινδυνεύεις να πεθάνεις”. 
(Οι Δρόμοι της Γνώσης)




Ζούμε σ’ ένα απίστευτο, φανταστικό, συγκλονιστικό και συναρπαστικό σύμπαν... Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μέσα σ’ ένα υπέροχο αίνιγμα... Μας περιβάλλει ένα πλήθος από σαγηνευτικά μυστήρια... Ο εαυτός μας, η φύση γύρω μας, το σύμπαν, το καθετί
 – όλα κρύβουν κι από ένα γοητευτικό γρίφο, ένα ελκυστικό αίνιγμα...
Και εσείς λέτε ότι δυσκολεύεστε να γνωρίσετε το Μυστήριο και το Αίνιγμα; Όχι δα!
Μα ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα: αντί να προσπα­θήσετε να τα ζήσετε όλα αυτά επιχειρείτε μια χλιαρή εγκεφα­λι­κή προσέγγιση. Πρώτα ζητάτε τον έτοιμο πουρέ που λέγαμε παραπάνω και μετά γκρινιάζετε ότι αυτό που σας σερβίρουν έχει γεύση έτοιμου πουρέ! Ε, τι περιμένατε;

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ



Το άγχος θεωρείται από πολλούς επιστήμονες και απλούς ανθρώπους η κυριότερη αιτία όλων των παθήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάστηκε ραγδαία αύξηση των ποσοστών άγχους κατά 40 %. 



Η λέξη άγχος ετυμολογικά προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα άγχω που σημαίνει σφίγγω ή πνίγω και είναι μια ψυχοφυσική αντίδραση του οργανισμού όταν βρίσκεται εκτεθειμένος σε καταστάσεις που το απαιτούν. 

Εκτός όμως από τις αρνητικές επιδράσεις το άγχος, κάποιες φορές, λειτουργεί αποτελεσματικά , γιατί πολύ απλά δραστηριοποιεί τον άνθρωπο στο να εκδηλώνεται σε διάφορες άγνωστες καταστάσεις για εκείνον. Ο περιορισμένος λοιπόν βαθμός του άγχους μπορεί να είναι χρήσιμος, ώστε να έχει την απαραίτητη εσωτερική διέγερση, για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Η κατάσταση του άγχους επιδρά και στα τρία επίπεδα του ανθρώπου, δηλαδή σε σκεπτικό, συναισθηματικό και συμπεριφορικό επίπεδο. 

Ουσία του Εαυτού, Ύπαρξη, Πραγματικότητα


Μέσα από την ένωση με την Πραγματικότητα, την ουσία του Εαυτού δεν τη νοιάζει από πιο πόστο θα υπηρετήσει την αγάπη για την Ύπαρξη. Είτε είναι άνθρωπος και ζει στον διττό κόσμο, είτε είναι ένας φύλακας άγγελος που προσέχει έναν άνθρωπο, είτε βρίσκεται με την μορφή ενός βράχου σε κάποιον παγωμένο πλανήτη, είτε είναι ένα σύννεφο ή ένα πετραδάκι στην παραλία… δεν έχει σημασία. Η διαφορά του ανθρώπου από την πέτρα για παράδειγμα, είναι πως η πέτρα εκπέμπει στατικά την ουσία του Εαυτού ενώ ο άνθρωπος μπορεί να αλληλεπιδράσει με αυτήν. Γι’ αυτό και μας έλκουν να δουλεύουμε με κρυστάλλους ή να αγκαλιάζουμε τα δέντρα ή ακόμη και κάποια αντικείμενα έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς… ερχόμαστε σε επαφή με την ουσία του Εαυτού που έχουν μέσα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑΙ, ΚΑΛΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΧΙ



Ποτέ και ουδείς ρώτησε τον Ιησού αν επιθυμεί ο ίδιος να επαναλαμβάνεται το παραμύθι της Σταυρώσεως και της Αναστάσεως. Βεβαίως, πράγματι τον κάρφωσαν στο ξύλο, όπως αληθώς επέστρεψε στους ουρανούς, όμως η αναπαράσταση του έργου είναι ψεύτικη, δηλαδή χωρίς συμμετοχή του πρωταγωνιστού. Και χωρίς την έγκρισή του! Ποτέ, άλλωστε, και σε ουδένα Απόστολο, προφήτη, πατριάρχη, ο Χριστούλης γνωστοποίησε ότι γουστάρει κάθε Πάσχα το ίδιο πανηγύρι.

Ο Υιός του Θεού δεν ξανανασταίνεται! Η θρησκεία είναι σοβαρό πράμα και δεν σηκώνει σάπια, παραμυθάκια. Μια φορά σταυρώθηκε, μια φορά αναστήθηκε…, τέλος! Αυτή είναι η αλήθεια και ο κάθε χριστιανός οφείλει να την αποδέχεται με σεβασμό και φόβο Θεού. Και ο Υιός είναι Θεός, όχι τσαρλατάνος που βγήκε στη γύρα να κονομήσει με το ίδιο κόλπο…, «σταυρώνομαι, αλλά δεν ψοφάω».

Ο Άνθρωπος και τα σύμβολα του – Η Πυραμιδα

Man and his Symbols - The Pyramid

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια συνεχής αλληλεπίδραση ανάμεσα στον χώρο και τον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει με πολλούς τρόπους. Οποιοδήποτε αρχιτεκτόνημα, όπως και κάθε άλλο εξωτερικό αντικείμενο, γίνεται κατανοητό από τον άνθρωπο μέσα από μια διαδικασία αντίληψης, η οποία μετατρέπει τα μηνύματα των αισθήσεων σε ατομική εμπειρία και γνώση. Όμως κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας το εξωτερικό ερέθισμα αλλοιώνεται. Δηλαδή, η νοητή εικόνα που σχηματίζει κανείς για το κτίριο δεν ταυτίζεται ποτέ με την πραγματική εικόνα του κτιρίου. Η εσωτερική εικόνα είναι φορτισμένη με διαφόρων ειδών νοήματα που τις προσδίδει αυτόματα το άτομο. Αυτά σχετίζονται με την παιδεία, την πολιτισμική του ιδιαιτερότητα, την ψυχοσύνθεση, ακόμα και τη διάθεσή του.

»Τα σύμβολα έχουν ψυχή. Ζουν στο συλλογικό ασυνείδητο, προέρχονται από τον κόσμο των ιδεών και δίνουν ερμηνείες και νοήματα στα ποικίλα πρόσωπα της ψυχής της ανθρωπότητας» Καρλ Γιούγκ

Δαίμονας, μισός άνθρωπος, μισός ζώο ανακαλύφθηκε στην Κριμέα! (Βίντεο)



Περίεργο, παράξενο, ασυνήθιστο και ανεξήγητο είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό παρακολουθώντας το παρακάτω δελτίο ειδήσεων από Ρωσικό κανάλι, που αναφέρεται σε λείψανα που βρέθηκαν στη Ρωσία και τα οποία έχουν προκαλέσει αμηχανία στους μελετητές .


 Τα λείψανα φαίνεται να έχουν σώμα προβάτου, αλλά ανθρώπινο κεφάλι. Ο τίτλος του βίντεο χρησιμοποιεί τον όρο "Σάτυρος",ο οποίος δεν είναι τεχνικά σωστός, διότι οι Σάτυροι στην ελληνική μυθολογία είχαν πρόσωπα και σώματα όπως οι άνθρωποι και αυτιά, πόδια και ουρές όπως οι αίγες, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι είναι ένα σώμα ζώου με ανθρώπινο κεφάλι.

ΟΙ «ΜΑΓΙΚΕΣ» ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ GRAPEFRUIT

ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ GRAPEFRUIT

Το γκρέιπφρουτ προέρχεται από τη Νότια Αμερική και ο στυφός καρπός του είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πορτοκαλιού και φράπας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.
Καταρχάς αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος. Ωστόσο οι μαγικές του ιδιότητες δε σταματούν εκει:

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

untitled

Ερευνητές από τις ΗΠΑ αναφέρουν σε πρόσφατη έρευνά τους, ότι το τρέξιμο (σε υπερβολικό βαθμό) αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Οι αμερικανοί ερευνητές βρήκαν, ότι εκείνοι που ζουν περισσότερο είναι όσοι ακολουθούν ένα μέτριο πρόγραμμα γυμναστικής.
Αυτό σημαίνει το πολύ δύο με τρεις ώρες τρέξιμο την εβδομάδα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Health Day.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι εκείνοι που τρέχουν πολύ και αυτοί που δεν τρέχουν καθόλου, έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΥΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

image026

Οπως θα σας δειξω, δεν υπαρχει τιποτα το μυστηριωδες η το περίεργο στον οραματισμό, αν και θα πρέπει να εξασκηθείτε για λίγο πριν νιώσετε αυτοπεποίθηση γι αυτό που κανετε.
Πρώτα θα σας δώσω μερικές απλές ασκησεις που μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο σπίτι σας, για να σας βοηθησουν στον οραματισμό σας. Νομίζω πως η καλύτερη είναι να φέρετε στο μυαλό σας την εικόνα μιας τηλεορασης, ακριβως οπως εκανα κι εγω με την οθονη του κινηματογραφου οταν ημουν μικρος.

Αν δεν εχετε ξαναπροσπαθησει,ισως στην αρχη το θεωρησετε δυσκολο,γι’αυτο θα σας προτεινα να καθισετε κοντα στην οθονη μιας τηλεορασης να την κοιταξετε απο κοντα και επειτα να κλεισετε τα ματια σας σφιχτα. Αυτο θα αποτυσωσει την εικονα της οθόνης στα ματια του μυαλου σας σαν να την ειχατε φωτοτυπησει.

Πως να δημιουργήσουμε σκεπτομορφές



Βασική προϋπόθεση της εργασίας επί του εαυτού μας είναι η ικανότητα να προκαλούμε συνειδητές και εσκεμμένες αλλαγές μέσα μας. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως προκειμένου να επιδράσουμε στον εαυτό μας είναι η δόμηση σκεπτομορφών. Χτίζουμε μέσα στον νου μας μια εικόνα, ένα σύμβολο της κατάστασης που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε, την οποία κρίνουμε ότι θα επιδράσει δημιουργικά στην πνευματική μας εξέλιξη, την «επενδύουμε» με συναίσθημα, επιθυμία, αποφασιστικότητα και την αφήνουμε να ενεργήσει σε όλα τα επίπεδα του όντος μας.

Επιλέγουμε μια εικόνα, ένα σύμβολο, μια φράση, ή οτιδήποτε άλλο συναφές με τις προθέσεις μας και το χρησιμοποιούμε ως αντικείμενο οραματισμού και συγκέντρωσης. Του αποδίδουμε την σημασία που θέλουμε, προκαλώντας μέσα μας κατά τη διάρκεια του οραματισμού τις ανάλογες ψυχικές καταστάσεις, έως ότου με την συστηματική επανάληψη εγκαθιδρυθεί στο υποσυνείδητό μας μια σχέση της μορφής που οικοδομήσαμε, με τις αντίστοιχες έννοιες, συναισθήματα και αποφάσεις και τελικά με την επιδιωκόμενη αλλαγή.

Τρελά κόλπα που “κρύβονται” μέσα στο Google

Τρελά κόλπα που «κρύβονται» μέσα στο Google Πίσω από τη φράση “Google it” βρίσκονται μερικά τρικ που μπορούν να σας φτιάξουν την ημέρα. Ακόμα και η πιο ισχυρή μηχανή αναζήτησης κρύβει κόλπα που θα οδηγήσουν την online αναζήτησή σε διασκεδαστικά μονοπάτια. Τα παρακάτω 10 μυστικά θα κάνουν τη δουλειά στο γραφείο λίγο πιο ανατρεπτική… και θα σας αφήσουν με το χαμόγελο στα χείλη!

Το χρώμα που “εκτοξεύει” την λίμπιντο

Το χρώμα που “εκτοξεύει” την λίμπιντο
Σαν να μην έφτανε το άγχος της καθημερινότητας που βάζει εμπόδια στην καλή σεξουαλική μας διάθεση, μία έρευνα που έγινε για λογαριασμό μεγάλης εμπορικής εταιρείας στην Μ. Βρετανία έρχεται να αποκαλύψει ακόμα ένα εμπόδιο: το χρώμα στην κρεβατοκάμαρα!

Και όμως είναι αλήθεια. Το χρώμα στους τοίχους του δωματίου της κρεβατοκάμαρας μπορεί να επηρεάζει αρνητικά ή θετικά την λίμπιντό σας. Επίσης τον δικό τους ρόλο παίζουν και τα σεντόνια που καλύπτουν το κρεβάτι και ειδικότερα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα.

Το λιοντάρι που μεγάλωσε με πρόβατα, από τον Osho

Το λιοντάρι που μεγάλωσε με πρόβατα, από τον Osho

Μια λέαινα πηδούσε από τον ένα λόφο στον άλλο και ακριβώς στη μέση γέννησε ένα μικρό. Το μικρό έπεσε στο δρόμο, όπου περνούσε ένα μεγάλο πλήθος από πρόβατα. Φυσικά αναμείχθηκε με τα πρόβατα, έζησε με τα πρόβατα, συμπεριφερόταν σαν πρόβατο.

Δεν είχε ιδέα, ούτε καν στα όνειρά του, ότι είναι λιοντάρι.

Πώς μπορούσε να έχει;

Παντού τριγύρω του υπήρχαν πρόβατα κι άλλα πρόβατα.
Δεν είχε βρυχηθεί ποτέ σαν λιοντάρι τα πρόβατα δεν βρυχώνται.
Δεν είχε βρεθεί ποτέ μόνο του σαν λιοντάρι τα πρόβατα δεν μένουν μόνα ποτέ.

Το Θεραπευτικό Τσάι του Βουνού (Sideritis) Vs Επιβλαβούς Πράσινου Τσαγιού



Το είδος του φυτού Sideritis sp. (Athoa - Clandestina - Raeseri - Scardici - Euboea - Syriaca), γνωστό ευρέως ανά την Ελλάδα με το κοινό όνομα Τσαί του Βουνού, είναι ένα θεραπευτικό βότανο με πολλές ιδιότητες.
Από τον Ιπποκράτη που το συνιστούσε ως τονωτικό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε σίδηρο, μέχρι τον Διοσκουρίδη που το θεωρούσε ισχυρή ασπίδα κατά του κρυολογήματος και μέχρι σήμερα που γνωρίζουμε για την αντι-υπερτασική, αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική δράση του, όπως και για την πλούσια περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή που θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, το Τσάι του Βουνού παραμένει το δημοφιλέστερο ελληνικό βότανο.
Το Τσάι του Βουνού ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Lamiaceae) και στο γένος Sideritis.

Βοτανική ιατρική


H φαρμακευτική χρήση των βοτάνων είναι τόσο παλιά όσο ο πολιτισμός. Η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά έρχεται από τους Σουμέριους το 2.200 π.Χ. 

Η λεκάνη της Μεσογείου υπήρξε από τις παλαιότερες κοιτίδες πολιτισμού και πιθανώς γι’αυτό το λόγο η χλωρίδα της μελετήθηκε και αξιολογήθηκε από πολύ νωρίς. 

Αναφορές και πλήθος στοιχείων από την Αίγυπτο, την Μικρά Ασία, την Βαβυλώνα αλλά και από έργα όπως του Όμηρου και των Ελλήνων φιλοσόφων έχουν φθάσει ως τις μέρες μας Πρώτος ο Ιπποκράτης εστίασε στις θεραπευτικές ικανότητες των βοτάνων και κατέγραψε περίπου 400 είδη των οποίων η χρήση ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα