Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το να είσαι οπαδός κάποιου θεού ή άθεος είναι το ίδιο παράλογο

300px-Krishnamurti_painting
“Το να είσαι οπαδός κάποιου θεού ή άθεος για μένα είναι το ίδιο παράλογο. Αν ήξερες τι είναι Αλήθεια, τι είναι Θεός, δεν θα ήσουν ούτε θεϊστής ούτε άθεος, γιατί όταν υπάρχει αυτή η επίγνωση η πίστη είναι άχρηστη.

Έμαθα

Έμαθα.

Θα έπρεπε καλύτερα να προσπαθήσω να πω τι μου έμαθαν οι συναντήσεις, οι αποχωρισμοί, οι ανακαλύψεις, οι εκθαμβωτικές λάμψεις και οι απογοητεύσεις για την ανακάλυψη και την διαμόρφωση του εαυτού μου, και πώς επηρέασαν την πορεία της ζωής μου.
Έτσι έμαθα ότι η ζωή δεν είναι παρά συναντήσεις και αποχωρισμοί, και ότι είναι στο χέρι μας να τους βιώνουμε αποδεχόμενοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι αντιμετωπίζοντάς τους.
Έμαθα επίσης ότι, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, υπάρχει πάντα το στοιχείο του απρόβλεπτου και επομένως είναι στο χέρι μου να μάθω να δέχομαι τα απίθανα δώρα ή και τους τις αδικίες που μπορεί να προκύψουν μέσα στην απεραντοσύνη μιας ημέρας.
Έμαθα φυσικά και να ζω στο παρόν, να πατάω καλά μέσα στη στιγμή, να μην μένω εγκλωβισμένος στο παρελθόν μου, ούτε να αφήνω να με κατακλύζουν οι προβολές ενός υπερβολικά ουτοπικού μέλλοντος.
Έμαθα μετά από πολύ καιρό να ευχαριστώ, κάθε πρωί, τη Ζωή για την παρουσία της μέσα μου και γύρω μου, για να την τιμώ όποτε μπορώ, να την σέβομαι σε κάθε περίσταση, να την ενεργοποιήσω με τις δυνατότητες και τα όρια που διαθέτω.
Έμαθα με δυσκολία να αγαπώ τον εαυτό μου, όχι με ναρκισσιστική ούτε με εγωκεντρική αγάπη (παρόλο που ο πειρασμός ήταν μεγάλος) αλλά με αγάπη γεμάτη με καλοσύνη, σεβασμό και ανεκτικότητα.

8 λόγοι για να έχετε αμυγδαλέλαιο στο σπίτι!


Σήμερα θέλησα να σας γράψω για το αμυγδαλέλαιο και συγκεκριμένα πού το χρησιμοποιώ και με ποιους τρόπους επωφελούμαι από αυτό!
Πρώτα όμως λίγα λογάκια για να ξέρουμε και τι μας γίνεται βρε αδελφέ!
Το αμυγδαλέλαιο, που προέρχεται από τις όμορφες αμυγδαλιές (Amygdalus communis L.), έχει μαλακτικές, απαλυντικές ιδιότητες, σφίγγει τους πόρους και εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα του δέρματος και τους αντιαισθητικούς λεκέδες. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος (για μένα μόνο αν χρησιμοποιείται σωστά), είναι άοσμο και πολύ θρεπτικό. Εγώ, προσωπικά, το χρησιμοποιώ για διάφορους λόγους και θέλησα να σας τους παρουσιάσω! Λοιπόν ξεκινάμε!
1) Ένας πολύ καλός και ακίνδυνος τρόπος να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών μας, τη μάσκαρα, το μολύβι και τα σχετικά, είναι με ένα βαμβακάκι βουτηγμένο στο αμυγδαλέλαιο. 
Έτσι, μπορούμε να αφαιρέσουμε και το αδιάβροχο μολυβάκι ή μάσκαρα, χωρίς να αναγκαστούμε να τρίψουμε την περιοχή των ματιών έντονα, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα μας. 

Τζίμης Πανούσης: Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά.

tzimis

Τζίμης Πανούσης, μουσικός, τραγουδιστής, στιχουργός, διασκεδαστής, κομπέρ, καλλιτέχνης με την ευρύτερη έννοια, μια πληθωρική προσωπικότητα με πολύ αιχμηρές πολιτικές απόψεις. Πριν ένα χρόνο  μετά από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία του έδωσε μία συνέντευξη στον Δίεση 101,3 στην οποία μίλησε για πολλά.   Για την εμπειρία του από το ΕΣΥ, το πολιτικό σύστημα τη «Χρυσή… Ευκαιρία», την Αριστερά που είναι «το καρκίνωμα του Ελληνισμού», για την Αλέκα και την κρίση. 
Οι εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο: 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Kiss_Rodin (Ας ελπίσουμε η επικοινωνία να λαμβάνει κάποιες φορές, έξω από τον αισθησιασμό, την αρμονική ευγλωττία του "Φιλιού του Rodin")
 
 
Επικοινωνία: Μάλλον ένα ακανθώδες και κάποιες φορές όχι πολύ ευχάριστο θέμα, όταν μπαίνουμε στον κόπο να αξιολογήσουμε και να ερμηνεύσουμε τις επικοινωνιακές μας συναλλαγές.
 
Κατ’ αρχήν, το ζήτημα της επικοινωνίας δεν αποτελεί το αντικείμενο ενός ενιαίου επιστημονικού κλάδου. Εξετάζεται από τη μαθηματική επιστήμη, την κυβερνητική, την ψυχολογία, και πάει λέγοντας
 
Δυο τρία πράγματα θα ήθελα πρωτίστως να καταθέσω όσο μπορώ πιο περιεκτικά :
 
1.      Η επικοινωνία, όπως και η συμπεριφορά (δηλαδή το να συμπεριφέρεται κάποιος), λένε πως είναι διαδικασίες οι οποίες Δεν Έχουν Αντίθετό Τους. Δηλαδή : Όπως δεν μπορεί κάποιος να μην συμπεριφέρεται, κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί και να μην επικοινωνεί.

Οι 10 συνήθειες που «μαρτυρούν» ένα δημιουργικό άτομο

Οι 10 συνήθειες που «μαρτυρούν» ένα δημιουργικό άτομοΟι καλλιτέχνες και τα άτομα με δημιουργικότητα βλέπουν τη ζωή με άλλη ματιά… πιο μυστηριώδη και ίσως πιο παράδοξη από έναν συμβατικό πολίτη! Μπορεί να φαίνεται ότι οι ιδέες «φυτρώνουν» ξαφνικά στο μυαλό τους, αλλά η αλήθεια κρύβεται πίσω από το «μπέρδεμα του μυαλού τους», όπως ισχυρίζεται ο ψυχολόγος Scott Barry Kaufman. Η νευροεπιστήμη, πάντως, δεν έχει λύσει απολύτως το γρίφο των ξαφνικών ιδεών, καθώς υπεύθυνο είναι το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου που συνδέεται με τα συναισθήματα και τη δημιουργικότητα. Παρακάτω θα βρείτε 10 συνήθειες των δημιουργικών ανθρώπων που τους ξεχωρίζουν από το πλήθος, όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα Huffington Post…

“Νηστεία”

Γράφει ο Νικόλαος Παναγοδημητρόπουλος


Χριστούγεννα και Ανάσταση …
Οι δύο μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανικού Κόσμου, η μία για την Γέννηση του Ανθρώπου και η άλλη για την Γέννηση του Θεού, μέσα από τον θάνατο του ανθρώπινου στοιχείου μέσα του.
Η εορταστική περίοδος κάποιων ημερών πριν την τέλεση του θρησκευτικού Δρώμενου, και η συμμετοχή στο ίδιο το Δρώμενο κατά την διάρκεια της διεξαγωγής Του, είναι μια Τελετή Μύησης για τον πιστό που μετέχει σε αυτό.
Όχι τυχαία και οι δύο περίοδοι απαιτούν Νηστεία… ΑΠΟΛΥΤΗ Νηστεία και όχι, “εντάξει μωρέ… δεν τρώω κρέας, αλλά λίγο τυράκι θα το φάω”.

Μία πίτα με γύρο για την αναστάσιμη λαμπάδα μου, παρακαλώ!

Η κακογουστιά σε όλο της το μεγαλείο!
Φαίνεται πως πέρυσι είχαν μεγάλη επιτυχία οι αναστάσιμες λαμπάδες-σουβλάκια και έτσι κυκλοφορούν και φέτος στην αγορά (μαζί με άλλες λαμπάδες-πιπεριές, λαμπάδες-παγωτά, λαμπάδες-φρουτοσαλάτες και άλλα… άνοστα κατασκευάσματα).

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

Μετά το μεγάλο πόλεμο, που οι Νεφελίμ κλείστηκαν στα τάρταρα, οι διαρκώς αυξανόμενοι ΕΛ, αλλά και τα εκατομμύρια των ημίθεων απογόνων τους έκαναν κατά περίπτωση τα ίδια δημιουργώντας διάφορα ιερατεία, που προσπαθούσαν να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους, προωθώντας τη σχέση που είχαν κι επομένως την εύνοια των "θεών". Τα ιερατεία αυτά, τόσο των ΕΛ, όσο και των Νεφελίμ, διατηρήθηκαν μέχρι και λίγο μετά την εποχή του Χριστού.


Ο Ελ Ελιόν, εντωμεταξύ, εμφανίστηκε αρκετές φορές στο Δία και του έδινε οδηγίες, μέχρι που έφτασε η στιγμή που όλοι οι Νεφελίμ κλείστηκαν στα τάρταρα. Ολοι εκτός από 100 από κάθε γένος και 400 Μαλτσέχ. Αυτούς τους συγκέντρωσε όλους ο Δίας και τους είπε: Θα είστε μόνοι στον πάνω κόσμο. Μείνετε μακριά από τους ανθρώπους. Κρυφτείτε όπου μπορείτε. Πάρτε επίσης τη μορφή ανθρώπων, όσο μπορείτε. Μείνετε αθέατοι, όμως εγώ δε θα σας προστατέψω. Το μόνο που κάνω είναι να μη σας σκοτώσω. 


Ετσι οι επιχθόνιοι Νεφελίμ χάθηκαν στα δάση και τα σπήλαια και τα άβατα βουνά. 

Αρχισε τότε η χιλιόχρονη περίοδος της ειρήνης και της διοίκησης των ΕΛ. Η εντολή του Ελ Σεντάι ήταν σαφής. Χίλια χρόνια θα διοικήσετε τους ανθρώπους και μετά θα αποσυρθείτε και θα τους κάνετε να ξεχάσουν την ύπαρξή σας. Η διαφορά στην καθημερινότητα του ανθρώπινου γένους ήταν τόσο έντονη, που η ευγνωμοσύνη απένατι στους ΕΛ ήταν το κορυφαίο συναίσθημα εκείνη την εποχή. 

Χωρίσθηκε η Γή σε χιλιάδες βασίλεια, το καθένα απ τα οποία διοικούσε βασιλιάς διορισμένος από τους ΕΛ. Τα πάντα παρακολουθούσε ο Δίας και πάνω απ όλα το άγρυπνο μάτι του Ελ Σεντάι, που είχε υποσχεθεί στον Δία ότι θα γυρίσει σε χίλια χρόνια. 

Οι άνθρωποι δεν θυμότανε την ύπαρξη του Θεού. Οι τυχόν φοβίες τους μπορεί να τους οδηγούσαν στο να θεοποιήσουν οποιονδήποτε ήταν υπερπροστατευτικός. Χρειαζόταν προσοχή, αφού οι ΕΛ γνώριζαν την αλήθεια και τον ενα και μοναδικό τριαδικό Θεό.

Τι δεν γνωρίζουμε για τη Σταύρωση


Η εκούσια θυσία Του στο σταυρό πρόσφερε τη σωτηρία στον αμαρτωλό άνθρωπο

Το δράμα του Γολγοθά, η σταύρωση του Ιησού Χριστού, ήταν μεν μια από τις πολλές σταυρώσεις της εποχής Του, ήταν όμως αυτή που είχε μοναδική σημασία για την ανθρώπινη Ιστορία σε νόημα και συνέπειες. Η εκούσια θυσία Του στο σταυρό πρόσφερε τη σωτηρία στον αμαρτωλό άνθρωπο και άνοιξε το δρόμο προς τον Πατέρα.

Αν και έχουν περάσει από το γεγονός της θυσίας Του τόσοι αιώνες, δεν έχει ακόμα εξαντληθεί το ενδιαφέρον των Χριστιανών για την εξακρίβωση των λεπτομερειών της σταύρωσης του Χριστού. Το ενδιαφέρον αυτό δεν βρίσκει επαρκή και πλήρη ικανοποίηση στη λακωνική συντομία των Ευαγγελίων.

8 πράγματα που φωνάζουν ότι θες ανανέωση

OK-ananeosi3
Γράφει: Αλέξανδρος Δρίβας
«Ανανέωση», «αλλαγή», «service» και όλες οι ωραίες λέξεις οι οποίες μολονότι μας συστήνονται με τα καλά τους, συνήθως έρχονται μετά από γκριζαρισμένες μέρες, για να μην πούμε μαύρες! Υπάρχουν πράγματα που φωνάζουν και δεν προλαβαίνεις να τα ακούσεις. Εκείνα κρατούν τα καμπανάκια.
  1. Δε θες να δεις ανθρώπους.
Γυρνάς από τη δουλειά σου ή από τις δουλειές σου και το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι πώς θα πας στην πολυθρόνα. Εκεί, θα κάτσεις μέχρι την ώρα που θα σε πετάξει από πάνω της και αυτή και θα σε στείλει στο «αρμοδιότερο» για καθισιό, στο κρεβάτι! «Τί καφέδες και έξοδοι τώρα, θέλουν στην καλύτερη περπάτημα και στη χειρότερη οδήγηση». «Άνθρωποι; Τρελός είσαι; Δε θέλω οχλαγωγία και φασαρία». Αν σε ενοχλούν τα πάντα εκτός από το σπίτι σου, τότε έχεις κηρυχθεί «διατηρητέο».

Ασκήσεις για τη διαχείριση του άγχους

Ασκήσεις για τη διαχείριση του άγχουςΜειώσεις μισθών, ανεργία, οικονομική κρίση, εκφράσεις οι οποίες κυριαρχούν στις ζωές όλων και μόνο και μόνο που υπάρχουν στο καθημερινό λεξιλόγιο του Έλληνα αποτελούν από μόνες τους, κύριες πηγές έντασης και στρες. Πόσες φορές σας έχει τύχει να στριφογυρνάτε στο κρεβάτι σας και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε γιατί οι σκέψεις σας δεν σας αφήνουν; Πόσες φορές έχετε νοιώσει ότι τρέχετε και δεν φτάνετε για να καλύψετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις σας και το μόνο που καταφέρνετε είναι να γεμίζετε δυσάρεστα συναισθήματα και άγχος;
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μακροχρόνια συμπτώματα του άγχους συντελούν σε πολύ επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρώστιες όπως για παράδειγμα ο καρκίνος, ο διαβήτης, το έλκος, η παχυσαρκία, ακόμα και η τριχόπτωση.
Το άγχος δεν αδειάζει το αύριο από τις λύπες του, αλλά αδειάζει το σήμερα από τη δύναμή του. Charles Haddon Spurgeon

Άγανα: Ο ύπουλος εχθρός του καλοκαιριού έφτασε ήδη

Καρφώνονται στο δέρμα, στα πόδια και τα αυτιά των ζώων μας και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα και να δίνετε, αν χρειαστεί, τις πρώτες βοήθειες.
shutterstock_88713331 www
Τα άγανα ουσιαστικά είναι αγκάθια. Κυριολεκτικά, πρόκειται για βελονοειδείς σχηματισμούς, μέρος του άνθους των αγριόχορτων, του σιταριού και άλλων αυτοφυών φυτών, και αποτελούν το μέσο διακίνησης και εξάπλωσης των σπόρων τους. Έχουν εξελιχθεί ώστε να προσκολλώνται στο δέρμα των ζώων και με αυτόν τον τρόπο να εξαπλώνονται στη φύση. Στη χώρα μας απαντούν πολύ συχνά και αποτελούν κίνδυνο από τη στιγμή που ξεραίνονται τα άγρια χόρτα (συνήθως από τα μέσα Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού). Υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν ζώα με μακρύ και πυκνό τρίχωμα, που βγαίνουν βόλτα σε περιοχές με πολλά ξερά χόρτα. Οι γάτες, επειδή φροντίζουν και καθαρίζουν το τρίχωμά τους, διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, αφού τις περισσότερες φορές καταφέρνουν να τα απομακρύνουν.

Τα τέσσερα κεριά

paidi-keria
Tέσσερα κεριά έλιωναν αργά, αργά. Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος που μπορούσε να ακουστεί η συζήτησή τους. Το πρώτο κερί είπε:
Εγώ είμαι η Ειρήνη.
Μα οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να με διατηρήσουν.
Πιστεύω πως δεν μου μένει άλλο από το να συνεχίσω να σβήνω!!!
Κι έτσι αφέθηκε σιγά, σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά.
Συνεχίζοντας το δεύτερο κερί είπε:

Εκδηλώνοντας την αγάπη...



"Όποιος επιθυμεί να δει τους άλλους ευτυχισμένους, ας βιαστεί να προσφέρει, όσο το δώρο του μπορεί ακόμα να εκτιμηθεί κι ας θυμάται πως, κάθε στιγμή που το καθυστερεί, αφαιρεί κάτι από την αξία της δωρεάς του."

Αιγυπτιακή σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ



Απρίλιος 15, 2014.

Η ισραηλινή υπηρεσία αρχαιοτήτων ανακοίνωσε την ανακάλυψη μιας αρχαίας αιγυπτιακής σαρκοφάγου, με ανθρώπινα οστά  και μια χρυσή σφραγίδα του Φαραώ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.


Η σαρκοφάγος χρονολογείται στην ύστερη εποχή του χαλκού ( στον 13ο αιώνα π.Χ.).

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία, κατά την διάρκεια εργασιών σε χώρο ενός ξενοδοχείου για τον αγωγό φυσικού αερίου.

Ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου κι άλλες μπούρδες


UNmoon
Όταν μια είδηση που δεν μας αφορά καν , γίνεται πρωτοσέλιδο. Ένας βαρύγδουπος τίτλος, ανυπόστατες μπουρδολογίες πασπαλισμένες με μπόλικη δόση από προφητείες κι έτοιμα τα φασόν αρθράκια . Σπεύσατε να πατήσετε like …
Όχι φίλε, το φαινόμενο δεν είναι αυτό που περιγράφεις , δεν θα το δούμε καν στην Ελλάδα κι ο κόσμος θα συνεχίσει αύριο να υπάρχει…
Ας διαβάσουμε μια πιο ψύχραιμη οπτική από την Ημερησία 

Σχηματίζεται ένας νέος δορυφόρος στον Κρόνο;

Μια διαταραχή εύρους 1200 km στον εξωτερικό διακτύλιο του Κρόνου κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini στις 15 Απριλίου 2013
Μια διαταραχή μήκους 1200 km και πλάτους 10 km στον εξωτερικό δακτύλιο του Κρόνου κατέγραψε το διαστημικό σκάφος Cassini στις 15 Απριλίου 2013
Μια διαταραχή που εντόπισε η αποστολή Cassini στον εξώτερο μεγάλο δακτύλιο του Κρόνου δημιουργείται από ένα παγωμένο σώμα που ίσως τελικά εξελιχθεί στο τελευταίο φεγγάρι του πλανήτη.
Από τους 62 δορυφόρους που έχουν ανακαλυφθεί στο σύστημα του Κρόνου, πολλά αποτελούνται από πάγο και πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν από τη συσσωμάτωση παγοκρυστάλλων στους δακτυλίους του πλανήτη.
Σήμερα οι δακτύλιοι πιστεύεται ότι είναι πια εξαντλημένοι και δεν περιέχουν αρκετό υλικό για το σχηματισμό νέων μεγάλων φεγγαριών.

Αντί σχολεία, φυλακές…

(Άρθρο   του   Μάριου   Πλωρίτη από το ΒΗΜΑ στις 12/08/2001 παλαιό αλλά επίκαιρο)
αρχείο λήψηςΔΕΝ ξέρω πόσο προσέχτηκε η είδηση [...] κι όμως, είναι εξαιρετικά πολυσήμαντη. Και όχι μόνο για τη χώρα απ’ όπου προέρχεται, τις ΗΠΑ. Με λίγα λόγια:
Στην «δημοκρατία των δημοκρατιών», λέει, πληθαίνουν εντυπωσιακά οι φυλακές ενώ μειώνονται δραματικά τα σχολεία και οι μαθητές. Σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, τα κονδύλια για την ανέγερση σωφρονιστικών ιδρυμάτων ξεπερνούν κατά πολύ τις δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση. Το ακόμα φοβερότερο: πολλές από τις νεότευκτες φυλακές είναι «σωφρονιστήρια ανηλίκων».
Αυτή και μόνη η είδηση σφραγίζει τον πολιτισμό της «ηγέτιδος του κόσμου» αλλά (το ξαναλέω) όχι μόνο. Η εξίωση είναι τραγική: Εγκατάλειψη των σχολείων από τα παιδιά – αλητεία στους δρόμους – εγκληματικότητα – σωφρονιστήρια. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 ανήλικοι βρίσκονται, αυτή τη στιγμή στη «στενή» των αμερικανικών «παιδευτηρίων».

Η γρίπη και οι εποχιακές ιώσεις είναι ακόμα εδώ. Σε 128 οι νεκροί για φέτος στην χώρα μας. Πως μεταδίδεται η γρίπη και ποια τα συμπτώματά της.



της Κικής Τσεκούρα

Η αστάθεια του καιρού, οι βροχές, οι μεταβολές τις θερμοκρασίας μέσα στην μέρα και η υγρασία συντηρούν ακόμα τις εποχιακές ιώσεις και την γρίπη. Για άλλες τρείς εβδομάδες ακόμα υπολογίζεται να μας ταλαιπωρεί η γρίπη.

Εξακολουθούν να αυξάνονται οι θάνατοι από την εποχική γρίπη, καθώς μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συνολικά χάσει τη ζωή τους 128 άνθρωποι.

Από την επιδημιολογική καταγραφή των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι ο θλιβερός κατάλογος με τους ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους, ανεμβολίαστοι και με έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, μακραίνει με πολύ πιο αργό ρυθμό σε σύγκριση με εκείνον του περασμένου μήνα.

ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ - Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ 72 ΚΑΙ Ο ΣΤΙΧΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ 6.2

Δεν έχουμε ολόκληρη την πραγματική μετάφραση των 72, αφού πολλά χειρόγραφα χάθηκαν και έχουμε αντίγραφα μέχρι χιλίων και βάλε ετών νεότερα.



Ακόμη και οι τρείς η και περισσότερες Παλαιές Διαθήκες των 72 των οποίων κάποια χειρόγραφα συγκεντρώθηκαν στην εποχή μας, διαφέρουν μεταξύ τους σε κάποια "πιπεράτα" σημεία, όπως ο στίχος της Γένεσης 6,2.


Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, 72 Ιουδαίοι λόγιοι, άρχισαν στην Αλεξάνδρια της Αιγύπτου, την μετάφραση περίπου το 280 π.Χ.


Αργότερα και χάριν συντομίας καθιερώθηκε η ονομασία Μετάφραση των Εβδομήκοντα. Λογικά η μετάφραση αυτή ίσως να ολοκληρώθηκε μέσα στο 3ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου Β του Φιλάδελφου.


Ωστόσο το πόσοι δούλεψαν για να γίνει η μετάφραση είναι άγνωστο και ο όρος εβδομήκοντα, έχει μόνο σημειολογικό χαρακτήρα. 


Τη μετάφραση εκείνη δεν θα τη βρούμε ποτέ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ



Φωτογραφία του χρήστη Dimitrios Antoniou.
ΕΛΣΤΑΤ: Έλλειμμα 12,7% και χρέος 175,1% για το 2013
Aπώλειες 40 δισ. ευρώ υπήρξαν στο ΑΕΠ της χώρας την περίοδο 2010 - 2013, ενώ στο τέλος της περυσινής χρονιάς, το δημόσιο χρέος «εκτινάχθηκε» στο 175,1% του ΑΕΠ ή στα 318,7 δισ. ευρώ, από 329,5 δισ. ευρώ (148,3% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2010.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω νούμερα? Ότι η αγοραστική αξία των δανείων της Τρόικας το 2013 είναι μεγαλύτερη απ` αυτήν του 2010 κατά 30% !. Δηλ. οι δανειστές με τα ίδια δανεικά που μας έχουν δώσει, ύψους περίπου 320 δις. (δημόσιο χρέος της Ελλάδος σε αυτούς) αγοράζουν το 2013 30% περισσότερο δημόσιο Ελληνικό πλούτο σε σύγκριση με το 2010...κι αυτό διότι ο πλούτος της Ελλάδος έγινε φθηνότερος κατά 30% λόγω της ύφεσης.

Αν είχα ένα παιδί

photo: zen@flickr


Θα ήταν αγόρι. Το λέω ενστικτωδώς για την ανδροκρατούμενη κοινωνία που ζούμε. Αν, και πάλι με ένστικτο, ως γυναίκα, αγόρι θα ήθελα. Ίσως βιωματικά. Η αίσθηση της ασφάλειας που σου προσφέρει το αρσενικό. Ένα αόρατο δίχτυ προστασίας, ενίοτε αραχνοΰφαντο, άρα απατηλό.

Αν είχα ένα παιδί, θα όφειλα να βάλω δυο βήματα πιο πίσω την ύπαρξή μου, να του δώσω χώρο να περπατήσει, να τρέξει, να σκοντάψει, να ματώσει αλλά να είμαι κοντά να προλάβω να απαλύνω την πληγή. Να βιώσω την αυταπάρνηση, πράγμα που δεν μου έχει συμβεί ως τώρα.

Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ «ΦΛΕΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

20140415-145152.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με μεγάλη ανησυχία η Τουρκία παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και την μεγάλη ένταση που επικρατεί στην Μαύρη θάλασσα. Ένα σημαντικό στοιχείο που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα είναι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της τουρκικής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μεγαλώνει συνεχώς σε συνάρτηση με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή εξ’ αιτίας των γεγονότων της Ουκρανίας, αλλά και των ρωσικών καταγγελιών προς την Τουρκία για
παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ σχετικά με την διέλευση από τα Στενά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η οποία αναδημοσιεύτηκε σε πολλές τουρκικές εφημερίδες, στις 12 Απριλίου ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, τύπου IL-20, προερχόμενο από την πλευρά της Ρουμανίας, πλησίασε επικίνδυνα τον τουρκικό εναέριο χώρο στις ακτές του τούρκικου Πόντου.

ΕΣΥ φταίς, που λες ΝΑΙ, εκεί που πρέπει να πεις ΟΧΙ



Δεν είναι αυτοί έξυπνοι, εσύ είσαι βλάκας. Δεν κουράζονται οι επικυρίαρχοι να φτιάξουν μια απάτη για ό,τι τους κάνει κέφι και η μάζα που ανήκεις, δηλ. ο μαζάνθρωπος, είναι αυτός που συμφωνώντας, υποκύπτοντας και ενεργώντας με βάση τα σχέδια τους, σαν υπάκουη και κοινή μαριονέτα, ναι, είναι αυτή που ευθύνεται για τα χάλια του πλανήτη σήμερα και για ό,τι ακολουθήσει.
Όχι δεν φταίνε οι επικυρίαρχοι [2] ή τα τσιράκια τους, αλλά ΕΣΥ που λες ΝΑΙ εκεί που πρέπει να πεις ΟΧΙ.

Σταμάτα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να έχεις μεγάλη ιδέα για τον Εαυτό σου...



"Χρονιάρες" μέρες που είναι, δεν αντεξα στον πειρασμό να γράψω . Η φλόγα της εκφρασης και η ανάγκη του να κοινωνήσω τμήματα του Εαυτού μου με ολους εσας, φίλους και μη , είναι μια φλόγα που υπερβαίνει το λογικό μου. Οπότε, είτε σας αρέσει η σελίδα μου, είτε οχι, το ίδιο μου κάνει. Δεν με αφορά αν θα σας αρέσει, αν θα σας εκνευρίσει, αν θα σας βάλει σε "υποψίες", αν θα "φοβηθείτε" , αν θα κάνετε σενάρια, αν θα νομίζετε χίλιες δυο αηδίες. Είναι ο μόνος -προς το παρόν- τρόπος, που εχω, για να κοινωνήσω, είτε οτι μου αρέσει , είτε τον Εαυτό μου τον ίδιο. 

Το μυστικό μου, επειδή κάποιοι μου εξομολογούνται -και είναι τιμή μου- πως "μαγεύονται" απο τον τρόπο γραφής και εκφρασής μου, δεν είναι οτι εχω ταλέντο. Δεν θεωρώ οτι εχω ταλέντο σε κάτι. Σε τίποτα βασικά. Δεν πιστεύω πως εχω αξία. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "κάτι". Δεν εχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, οπως αρκετοί θα βιαστούν να συμπεράνουν απο την σίγουρη και σκλήρή μου "πένα", ούτε επιδιώκω το οτιδήποτε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα