Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ - To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Τέταρτο)

PIC_0320

Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!


Ω, πόσο πιο θλιβερό να γίνει πια, το θέαμα της καθημερινής δυστυχίας μας που ονομάζουμε ζωή, να γυρίζουμε σαν τα ζωντανά με τις παρωπίδες στο αλώνι! Με το κεφάλι σκυφτό, με το οπτικό πεδίο μια σπιθαμή απ’ το χώμα κάτω απ’ τα πόδια μας και τίποτ’ άλλο, να αναζητούμε θύμα να μοιραστούμε την κατήφεια μας. 

Μια εικόνα φρικτής αναπηρίας. Ανίκανοι να υψώσουμε το βλέμμα στον ουρανό. Ανίκανοι για αγάπη. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε παρά μόνο τις ψευδαισθήσεις μας. Και μισούμε το κάθε τι που τις θέτει σε κίνδυνο Ζούμε κι όμως δε ζούμε καθώς η ύπαρξη μας παραμένει αδικαίωτη.

Νεκροζώντανοι! 

Η ροδίτικη κοινωνία είναι μια κακομαθημένη κοινωνία. Άσχημοι άνθρωποι που καταστρέφουν ότι όμορφο συναντούν στο πέρασμα τους. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το πως αυτοί θα περάσουν καλά και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Δεν παράγουν πολιτισμό, δεν παράγουν όνειρα, δεν παράγουν ελπίδα, χαμένοι στα σκοτάδια,  συνήθισαν να ζουν στα βοθρολύματα που οι ίδιοι παράγουν.

Όλοι έχουμε τις κακές μας συνήθειες! Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να τις κόψουμε!


synitheies
Κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό, καναπές, παρορμητικές αγορές, τζόγος, παιχνίδια στο internet… όλοι έχουμε κακές συνήθειες στη ζωή μας. Πόσο δύσκολο όμως είναι να τις αλλάξουμε; Υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν σχετικά εύκολα αλλά οι περισσότεροι υποφέρουν, αποτυγχάνουν, ξαναπροσπαθούν και τελικά απογοητεύονται. Αλλά με λίγη καθοδήγηση, θετική στάση και μερικές χρήσιμες συμβουλές όλοι μπορούμε να κόψουμε τις κακές μας συνήθειες.

Ωδή στον δανεισμό



Δημοσιεύουμε το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού αυτούσιο, αποδομώντας το παράλληλα βήμα προς βήμα. Ε, όχι και να πανηγυρίζουμε επειδή φεσωθήκαμε με μερικά ακόμα δανεικά!
Ιδού λοιπόν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, με ορισμένα δικά μας σχόλια ως μπόνους:

«Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση.

Μετά το Πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του πλεονάσματος, που θα δοθεί σε ένα μήνα, και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές!

Καλή η προσπάθεια, αλλά οι αντιφάσεις είναι προφανείς: Το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μονάχα ένα τρυκ δημιουργικής λογιστικής που στέρησε πόρους από την εγχώρια αγορά, προς όφελος των δανειστών και μιας φτηνής προεκλογικής παροχολογίας. Πρωτογενές πλεόνασμα και πρόσθετος δανεισμός (χώρια οι δόσεις που αναμένονται από την τρόικα) αποτελούν εξ ορισμού καταστάσεις αντιφατικές. 

Τα πέντε σημάδια που δείχνουν πως έχεις μια ιδιαίτερη, ιερή σχέση (Dr. F. Emelia Sam)

(παρουσιάσει η Έλενα Έρα) Πολλές φορές νομίζουμε πως ζούμε μια υγιή και εν-δυναμωμένη ερωτική σχέση όταν έχουμε οικειοποιηθεί – χωρίς να το καταλαβαίνουμε – μια προβληματική, τοξική συμπεριφορά ενώ παράλληλα προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το ταίρι μας ή να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας για όλα όσα δεν παίρνουμε. Όταν όμως το βράδυ πέφτουμε στο κρεβάτι μαζί του, αισθανόμαστε πως προχωρήσαμε μαζί ενώ παράλληλα ο καθένας δουλεύει τον εαυτό του; Δεν υπάρχει δάσκαλος στη σχέση αλλά καθρέπτης που σου δείχνει την ολοκλήρωσή σου…
Έχει αποδειχθεί πως οι σχέσεις είναι μια ευκαιρία για να μας δώσουν πολλά μαθήματα. Είτε είναι μεταξύ γονέα και παιδιού, είτε φιλικές, είτε ακόμη και μεταξύ ξένων, μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον εαυτό μας σε σχέση με τους άλλους.
Ως ένα επίπεδο, κάθε σχέση είναι ιερή καθώς κρατάει την ευκαιρία για εμάς να αναπτυχθούμε. Όμως, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την οικειότητα που μοιράζονται οι ερωτικοί σύντροφοι. Οι σύντροφοι δεν καθορίζονται από τη γενετική ή τους οικογενειακούς δεσμούς. Δεν είμαστε κατ’ ανάγκη γείτονες λόγου του κοινού χώρου εργασίας ή μέσα από το περιβάλλον του σχολείου. Επιλέγουμε πρόθυμα να συνάψουμε σχέση μαζί τους. Επιπλέον υπάρχει το επιπρόσθετο στοιχείο της σωματικής οικειότητας.
Εδώ είναι πέντε χαρακτηριστικά της υγιούς, ιερής σχέσης:

Η NSA ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ: Επάνοδο Κ. Καραμανλή στην Ελλάδα. Επιτροπή 40. Οι Όροι!....




Η «εξαφάνιση» του Α. Παπανδρέου και η επιστροφή του στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1974. 
Το ΚΚΕ σε διατεταγμένη πολιτική θέση. 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ 

Πέμπτη 30 Μαΐου 1974. ώρα 8:45 π.μ. Η βαριά σιδερένια πόρτα της πύλης 4, στο βόρειο σημείο των κτιρίων της NSA, ανοίγει αργά και σταθερά, με εκείνο το περίεργο βουητό.

Αμέσως άναψε ένα πράσινο φως. Ο βλοσυρός φύλακας, με το αυτόματο στο χέρι, έδειξε έξοδο. Ο μοτοσυκλετιστής με την λαδιά στολή, χωρίς διακριτικά και την ειδική κάσκα στο κεφάλι, ξεκίνησε σαν βολίδα. 

Έκλειψη 15ης Απριλίου: η ισορροπία ανάμεσα στο «εγώ» και το «εμείς» απειλείται

Από τη Δήμητρα Ντόβα
Εικόνα
Η Νέα Σελήνη, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στο ζώδιο του Κριού, έδωσε το στίγμα και αποτέλεσε το εφαλτήριο, -«δυναμιτίζοντας» το πλανητικό σκηνικό-, για τις επερχόμενες εκλείψεις που πραγματοποιούνται τον Απρίλιο, ένα μήνα, που θα χρειαστεί να έχουμε «γερά νεύρα», υπομονή, αντοχή και πίστη για να μπορέσουμε ν’ ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες.
Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, σχηματίζεται στις 15 Απριλίου, στις 9:42 π.μ. ώρα Ελλάδας. Πρόκειται για μια Ολική Σεληνιακή Έκλειψη (Total Lunar Eclipse), που γίνεται στην 26η μοίρα του άξονα Κριού- Ζυγού, και έρχεται να εντείνει την ανάγκη για «ισορροπία» ανάμεσα στον εαυτό μας και τους άλλους, μια ισορροπία, η οποία θ’ αποδειχθεί εύθραυστη και θα κινδυνεύσει…

Το βιβλίο με τις «προφητείες» του Jacques Attali για την Νέα Παγκόσμια Τάξη!!!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!




Με αφορμή την είδηση της χρηματοδότησης της νομιμοποίησης της μαριχουάνας στις ΗΠΑ από τον Ουγγρο-Εβραίο μεγαλοεπενδυτή «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος, πρέπει να θυμηθούμε ότι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών ήταν μία από τις 
‘προβλέψεις’ του βιβλίου του 2006, A Brief History of The Future («Μία Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος») του Γαλλο-Εβραίου Jacques Atali, ενός βιβλίου που ο Henry Kissinger είχε χαρακτηρίσει «λαμπρό και προκλητικό .. και δύσκολο να το απορρίψεις».

3 πράγματα (που ίσως δεν ξέρατε) για την τιμωρία!

3 πράγματα (που ίσως δεν ξέρατε) για την τιμωρία!


1. Τα μυστικά της τιμωρίας είναι δύο: Αυτοέλεγχος και ενοχές 

Σύμφωνα με μακρόχρονη έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Αϊόβα στις Η. Π. Α, υπάρχουν δύο «μηχανισμοί» που συμβάλλουν στο να γίνουν τα παιδιά ευσυνείδητοι και ευγενικοί ενήλικοι: ο αυτοέλεγχος και οι ενοχές. 

Η επικεφαλής της έρευνας Grazyna Κochanska, η οποία ασχολείται με την ανάλυση της παιδικής συμπεριφοράς επί δύο δεκαετίες, υποστηρίζει ότι τα παιδιά αρχίζουν να νιώθουν ένοχες, πώς έκαναν δηλαδή κάτι λάθος, αν κάνουν κάποια σκανταλιά, ήδη από την ηλικία των δύο ετών. 

Για να υπάρχει βέβαια αυτή η θετική επίδραση του «τρικ των τύψεων» θα πρέπει οι γονείς να προκαλούν «ενοχές» στα μικρά παιδιά με την έννοια της συνέπειας και όχι της ενοχοποίησης. 

Όπως σημειώνει η ψυχολόγος, «τα παιδιά δεν θέλουν να στενοχωρούν τους γονείς τους γιατί τους αγαπούν πολύ. 

Λειτουργία Στοάς φαίνεται ότι έχει η Χρυσή Αυγή οπως προκύπτει απο έγγραφα του Χ.Παππά




Το απόκρυφο Οργανόγραμμα, ο Εσωτερισμός του Ερμητικού Τάγματος Golden Dawn.
Αποκαλυπτικά για την δομή και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του προφυλακισμένου υπαρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Χρήστου Παππά στα Ιωάννινα.

Στο τέλος κάθε σελίδας του χειρογράφου εμφανίζονται τα αρχικά των SS.

Από το σύνολο του κειμένου προκύπτει ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αντιλαμβανόταν την οργάνωση ως ένα είδος τεκτονικής στοάς. Αυτό επιβεβαιώνεται κυρίως στη σελίδα που επιγράφεται «Εσωτερική Πυραμίς», επιβεβαιώνοντας έτσι το ότι το όνομα «Χρυσή Αυγή» ο Μιχαλολιάκος το εμπνεύστηκε από το «Ερμητικό Τάγμα (ή Τάξη) της Χρυσής Αυγής» (Hermetic Order of the Golden Dawn).

Eπίσης εντύπωση προκαλεί ο περίφημος ρούνος Wolfangel, που διακοσμεί τις σελίδες δίπλα στο όνομα Χρυσή Αυγή, καθώς και η γραφεί με γραμματοσειρά αρχαιοελληνικού τύπου.

Σε ειδικό κεφάλαιο, γίνεται αναφορά στον «Εβραίο, το παράσιτο του πολιτισμού».

Τα λόγια έχουν εξαντληθεί. Οι εικόνες όμως μιλούν…




Αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα, σε δουλικότητα, σε ψεύδος, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό κάθε ιστορικό προηγούμενο: Μας λεηλατεί χωρίς έλεος, μας κατασπαράζει με τον ηδονισμό των θηρίων, μας ακρωτηριάζει ανενδοίαστα το μυαλό και δολοφονεί, σαν πωρωμένος εγκληματίας, τις ψυχές όχι μόνο των .....
ανθρώπων, αλλά και των λέξεων και εννοιών, μας μετατρέπει σε δούλους-αντικείμενα… 
Τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ θριαμβολογούν πάνω στο θάνατό μας…

Σωματική εμφάνιση και προσωπικότητα


Η προσωπικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο ελκυστικός θεωρείται κάποιος από άτομα του αντίθετου φύλου. Ο καλός χαρακτήρας κάνει ένα άτομο να φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό από σωματικής άποψης.
Αυτά είναι καλά νέα διότι δείχνουν ότι οι άνθρωποι ενώ αρχικά μπορεί να θεωρούν τη σωματική εμφάνιση κάποιου όχι τόσο ελκυστική, όταν
πληροφορηθούν για το χαρακτήρα του, τότε τα αισθήματα που νιώθουν
αναφορικά με τη σωματική του ελκυστικότητα βελτιώνονται.
Όμως για ένα άτομο που ήταν αρχικά για κάποιους ανθρώπους περισσότερο ελκυστικό, όταν αυτοί πληροφορηθούν ότι υπάρχουν ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητα του, τότε ο βαθμός σωματικής
ελκυστικότητας του συγκεκριμένου ατόμου μειώνεται δραστικά.

Ένα χωριό «Μακεδονία» στην όχθη του.. Αμαζονίου!

Και όμως είναι πραγματικότητα! Για την προέλευση του ονόματος όμως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Ο Δημήτρης Μαχαιρίδης διηγείται, πώς τον Φεβρουάριο του 2009, μαζί με τον φωτογράφο Διονύση Κουρή έφτασαν –τρίβοντας τα μάτια τους– στο χωριό Μακεδονία, στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου. Εκεί που ως τότε δεν είχε πατήσει κανένας Έλληνας.
dinfo.gr - Ένα χωριό "Μακεδονία" στην όχθη του.. Αμαζονίου!
Ο Αμαζόνιος διασχίζει σαν φίδι την πυκνή ζούγκλα πάνω από την οποία πετάμε για την Λετίσια, τη μοναδική πόλη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Ο Διονύσης κι εγώ κοιτάμε από το φινιστρίνι την προσγείωση στο μικρό αεροδιάδρομο, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα της ζούγκλας.

Αν πάς ταβέρνα για τσιμπούσι, πάρε και μια κιμωλία

βάλε κιμωλία στον λεκέ

Θα αναρωτηθείς τώρα, τι να την κάνεις την κιμωλία όταν πας στο ταβερνάκι για τσιμπούσι.

Καλά κάνεις και αναρωτιέσαι, αλλά όπως ξέρεις, στο ταβερνάκι, συμβαίνουν και ατυχήματα … όπως ας πούμε να πέσει κάποιο φαγητό στο ρούχο και να μείνει λαδιά.

Η νόσος του Πάρκινσον


Η Νόσος Πάρκινσον είναι μια εκφυλιστική νόσος (προοδευτική καταστροφή) του εγκεφάλου που εκδηλώνεται σε ηλικίες κύρια άνω των πενήντα χρόνων και εξελίσσεται αργά. Ένα από τα πρώτα συστήματα που επηρεάζονται είναι αυτό που αφορά στην κίνηση. Καθώς όμως η ασθένεια εξελίσσεται, επηρεάζει κι άλλες περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν στην ισορροπία, στη λειτουργία άλλων εσωτερικών οργάνων και σε πιο κατοπινά στάδια και στη κίνηση.
Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από προοδευτική καταστροφή των κυττάρων της μέλαινας ουσίας (πυρήνας κυττάρων) στο στέλεχος του εγκεφάλου. Τα κύτταρα της μέλαινας ουσίας  παράγουν την ντοπαμίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που επικοινωνεί με μια άλλη σημαντική περιοχή του εγκεφάλου, τα βασικά γάγγλια που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση και τον έλεγχο των κινήσεων και άλλων ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.

Ξαφνικός θάνατος



Αλήθεια! Τι γίνεται το κύμα στη Θάλασσα όταν καταλαγιάζει; Χάνεται; Ή Ξαναγίνεται Θάλασσα…

Όλα τα ζωντανά πλάσματα – στην Θάλασσα της Ζωής κύματα φευγαλέα – είναι διαδικασίες ζωής, παροδικά φαινόμενα.
Όταν νοιώθεις την ζωή να γλιστράει ανάμεσα στα δάχτυλά σου, Όταν είσαι ανήμπορος να «κρατήσεις» τη ζωή που φεύγει, Όταν συνειδητοποιείς ότι η ζωή «φεύγει» από το άψυχο σώμα… Τότε ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ πως η ζωή ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ, πως η ζωή στη γη ήταν ένα τεράστιο ψέμα…
Όσα έζησες, όσα έκανες, όσα είπες, όσα ονειρεύτηκες, όλα σκόρπισαν στον άνεμο του χρόνου… χάθηκαν πέρα…
Αληθινά Σοφός είναι Αυτός, ανάμεσα στους ανθρώπους, που πεθαίνει ενόσω ζει, γιατί μόνος Αυτός ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι είναι ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.

Στην Έρημη Ακρογιαλιά


Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΙΩΠΗ  στην Έρημη Ακρογιαλιά – στην Οποία Φτάνεις,
 αφού Διασχίσεις την Θάλασσα της Σκέψης, και του «λόγου»,
είναι η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που μπορείς να Κερδίσεις στο Όνειρο της Ζωής.
.
Έρχεται μια Στιγμή που Βλέπεις πως είσαι με «άδεια χέρια».
Δεν «κρατάς» τίποτα.
Δεν μπορείς να «μιλήσεις», δεν έχεις τίποτα να πεις.
Δεν υπάρχει τίποτα να «δείξεις» στους άλλους.
Κι ούτε έχεις τίποτα να «εμπορευτείς»… οι έμποροι στα «νησιά της φαντασίας», που ταξίδευες παλιά, εμπορεύονται την Άγνοια – μα την ονομάζουν Γνώση, για να κοροϊδεύουν τους ανόητους ταξιδευτές.

Το υποσυνείδητό σας είναι το Βιβλίο της Ζωής σας


Το υποσυνείδητό σας είναι το Βιβλίο της Ζωής σας

Όποιες σκέψεις, πεποιθήσεις, απόψεις, θεωρίες ή ιδέες εντυπώνετε ή χαράζετε στο υποσυνείδητό σας, θα τις βιώνετε ως αντικειμενική εκδήλωση συνθηκών, καταστάσεων και γεγονότων. Αυτά που εγγράφετε εσωτερικά, θα τα βιώσετε εξωτερικά. Η ζωή σας έχει δύο πλευρές, την αντικειμενική και την υποκειμενική, την ορατή και την αόρατη, τη σκέψη και την εκδήλωσή της.

Η σκέψη γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από τον εγκέφαλο, το όργανο του συνειδητού, λογικού σας νου. Όταν το συνειδητό (ή αντικειμενικός νους) αποδεχτεί τη σκέψη ολοκληρωτικά, τότε αυτή στέλνεται στο ηλιακό πλέγμα, που ονομάζεται “εγκέφαλος του νου”. Εκεί αποκτά “σάρκα και οστά”, ώστε, στη συνέχεια, να εκδηλωθεί στην πραγματικότητά σας.

Πως δημιουργούνται οι πεποιθήσεις και πως επιδρούν πάνω μας

Πως δημιουργούνται οι πεποιθήσεις και πως επιδρούν πάνω μας

Με προηγμένες μεθόδους εγκεφαλικής απεικόνισης και ειδικά με τη Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (ΛΑΜΣ – fΜRΙ) οι επιστήμονες, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, απέκτησαν μια εκπληκτική δυνατότητα να βλέπουν τη φυσική λειτουργία του εγκεφάλου και να παρακουθούν όλα αυτά τα πράγματα να ξεδιπλώνονται σε πραγματικό χρόνο μπροστά τους.

Πριν έρθει η συνδρομή των εγκεφαλικών απεικονίσεων σε πραγματικό χρόνο, οι επιστήμονες πίστευαν πως η διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης που δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα και ονομάζεται νευρογένεση, εξασθενούσε πολύ νωρίς στη ζωή ενός ανθρώπου και σταματούσε εντελώς όταν εκείνος έφτανε στην ενηλικίωση. Παρομοίως, η διαδικασία της νευροπλαστικότητας, δηλαδή της ικανότητας του εγκεφάλου να αλλάζει το σχήμα και τη δομή των ενώσεων του, ανταποκρινόμενος στις εμπειρίες μας, μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αποκλειστικά φαινόμενο της βρεφικής ηλικίας.

Η αρχή είναι η δράση


ΑΞΙΖΟΥΜΕ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 

Από ένα σημείο και ύστερα δεν υπάρχει ούτε τύχη, ούτε σύμπτωση. Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν σε τελευταία ανάλυση καμία άλλη δύναμη πέραν εκείνης που τους παρέχουν οι δικές μας αδυναμίες.

Συνεπώς όχι μόνο πρέπει να αποδεχόμαστε, αλλά και να επιθυμούμε εν τέλει αυτό που συμβαίνει.

Πρέπει να επιθυμούμε αυτό που συμβαίνει από την στιγμή που θα αποδειχθούμε ανήμποροι να το εμποδίσουμε να συμβεί. Αυτό δεν είναι παραίτηση, αλλά διατήρηση της ελευθερίας μας, είναι το μόνο μέσον ορθής αντιδράσεως όταν καμία δράση δεν απομένει να αναπτυχθεί. Ο Στωϊκισμός προσφέρει την μόνη δυνατή συμπεριφορά, όταν οι άλλοι δεν αντέχουν πλέον να παραμείνουν στωϊκοί.

«Πρέπει να πράττουμε έτσι, ώστε εκείνο επάνω στο οποίο δεν μπορούμε να επιδράσουμε να μην μπορεί κι αυτό να επιδράσει επάνω σε εμάς» 
Τζούλιους Έβολα.

Σίβυλλα Ηροφίλη: " 'Ηρθα να προφητέψω τη νόηση του Δία.."

 Στην αρχαιότητα με τη λέξη Σίβυλλα χαρακτηριζόταν η γυναίκα με μαντική ικανότητα που προφήτευε αυθόρμητα χωρίς να ερωτηθεί , όταν περιερχόταν σε έκσταση, μελλοντικά συμβάντα συνήθως δυσάρεστα ή φοβερά ...

Η κάθε Σίβυλλα πιστευόταν ότι είχε το προφητικό χάρισμα από τη γέννησή της. Τη θεωρούσαν μια ύπαρξη ανάμεσα στον θεό και στο άνθρωπο. Στην ελληνική μυθολογία η Ηροφίλη ήταν μία από τις Σίβυλλες. 


Γεννήθηκε στην πόλη Μάρπησσο της Τρωάδας και ήταν θυγατέρα μιας ανώνυμης Νύμφης των δασών (κατ' άλλους της Ιδαίας, όνομα που άλλωστε σημαίνει απλώς «η καταγόμενη από την Ίδη) και ενός απλού βοσκού της Ίδης, του Θεοδώρου

Η Ηροφίλη έδωσε για πρώτη φορά χρησμούς που προ έλεγαν ότι η Τροία θα καταστρεφόταν εξαιτίας μιας γυναίκας που θα είχε γεννηθεί στη Σπάρτη.  

Το Σύνδρομο "Ιαχωβάς"

  ...Το απόλυτο σύνδρομο...

...Το σύνδρομο του Θεού της Π.Διαθήκης που εχει "μολύνει" το διανοητικό και πνευματικό "λογισμικό" σε ανατολή και δύση...

Το Σύνδρομο του "Αλάθητου" και απόλυτου Δημιουργού. Το Σύνδρομο της Απόλυτης Αλήθειας. Το Σύνδρομο του Απόλυτα, εγκληματικού Εγωισμού. Το σύνδρομο βιασμού του μυαλού και των ψυχών. Το απόλυτα ψυχασθενικό σύνδρομο, που αιματοκύλισε και βασανίζει ακόμα, ολόκερη την ανθρωπότητα.

Όταν ο Θεός σου, σύμφωνα με τις "Ιερές" γραφές του , είναι Θεός κακίας, μοχθηρίας, θεός ζηλόφθον και για ανόητους λόγους μονίμως οργισμένος, εξαπολύοντας μύριες κατάρες και αναθέματα στα υποτίθεται αγαπημένα του "τέκνα" , τι λαός και τι πιστός μέλλει να διαμορφωθεί;

Όταν ο Θεός σου, για τις προσωπικές του καθαρά ευθύνες, καταράστηκε με απόλυτη σκληρότητα, το κατ εικόνα και ομοίωση - υποτίθεται- δημιούργημα του, πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς εναν τέτοιο Θεο ; Όταν ο Θεός σου, σε υπνωτίζει , ζητώντας απο εσένα να θυσιαστείς η και να σκοτώσεις ακόμα για Εκείνον, ενω σου υπόσχεται μονάχα μετα θανάτια "δώρα" και ευλογία, κάνοντας σε να νιώθεις "μίασμα" και ανίερος και μόνο που υπάρχεις, πως πρέπει να τον χαρακτηρίσεις ;

EUBG (European Union Battle Group) Η "FEMA" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


 Στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ελσίνκι (1999), πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ στον τομέα της στρατιωτικής αστυνόμευσης των πόλεων και της καταστολής  εξεγέρσεων. O πρωταρχικός στόχος που τέθηκε στο Ελσίνκι το 2003 και ανατέθηκε στα κράτη-μέλη ήταν το να μπορούν να έχουν δυνάμεις άμεσα διαθέσιμες να αναπτυχθούν, σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας. Η πρώτη δοκιμαστική επιχείρηση από επίλεκτα ευρωπαϊκά σώματα στρατού, έλαβε χώρα το έτος 2003 στην περιοχή Ituri του Congo με την κωδική ονομασία «Άρτεμις».


           Τον Ιούνιο του 2004, η ΕΕ κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Στο στρατιωτικό προσωπικό της EUMS (European Union Military Staff) ανατίθεται από την στρατιωτική επιτροπή EUMC (European Union Military Comity) να αναπτύξει ένα σχέδιο για μια νέα Μονάδα Μάχης με την ονομασία EUBG (European Union BattleGroup). Το εν λόγω σχέδιο είναι βασιζόμενο σε ένα κοινό στρατιωτικό πρωτόκολλο που ανέπτυξαν η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία, αντλώντας τα δομικά του στοιχεία από τηνFEMA (Federal Emergency Management Agency) (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών) την αντίστοιχη στρατιωτική μονάδα που διαθέτουν οι ΗΠΑ για την διαχείριση έκτακτων αναγκών.  Στόχος της EUBG είναι να διαθέτει μέχρι το 2015 μια καλά εκπαιδευμένη μονάδα σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ αποτελούμενη από 1500 στρατιώτες (και άνω) σε πλήρη ετοιμότητα. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν άμεσα, προς όλες τις κατευθύνσεις, και να φέρουν τη σταθερότητα μέχρις ότου οι απαραίτητες στρατιωτικές δυνάμεις, οι ένοπλες δυνάμεις του ΟΗΕ ή άλλων οργανισμών, είναι σε θέση να τις αντικαταστήσουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα