Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι πιο αδύναμες οικογένειες ή γάμοι είναι εκείνοι που δεν έχουν σχέδιο

Οι πιο αδύναμες οικογένειες ή γάμοι είναι εκείνοι που δεν έχουν σχέδιο. Το σχέδιο δημιουργεί συντονισμό και συγχώνευση ανάμεσα στις δυο ψυχές. Δημιουργεί ένα τρίγωνο τριών κορυφών: το σχέδιο, ο άνδρας και η γυναίκα. Αυτό είναι το θεμέλιο του στέρεου γάμου. Όταν αρχίσετε να φτιάχνετε ένα τέτοιο σχέδιο, θα δείτε ότι η σχέση στην οικογένεια ή στον γάμο βαθμιαία θα αλλάξει.

Στο σχέδιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνονται επίσης και τα παιδιά σας. Μπορεί να συμπεριληφθούν ακόμη και οι γείτονες για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις. Ακόμη και η ευρύτερη κοινωνία μπορεί να συμπεριληφθεί, αν δημιουργείτε μέσα σας ένα σχέδιο με έντονη εστίαση.

Τα ζευγάρια που είναι καλύτεροι φίλοι μεταξύ τους είναι εκείνα που εργάζονται μαζί για ένα σχέδιο. Ο καθένας μπορεί να χτίζει με διαφορετικό τρόπο, αλλά εργάζονται μαζί για τον ίδιο σκοπό. Δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στον ίδιο τομέα εργασίας. Για παράδειγμα, ο ένας μάχεται ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος και ο άλλος μάχεται ενάντια στο έγκλημα, αλλά έχουν το ίδιο σχέδιο να καθαρίσουν την πόλη και να ευεργετήσουν τον κόσμο. Έρχονται από δυο διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά το σχέδιό τους να υπηρετήσουν και να ευεργετήσουν την ανθρωπότητα είναι ίδιο. Ένα άλλο ζευγάρι μπορεί να έχει σαν σχέδιο να θεραπεύει τους ασθενείς, και ο ένας να θεραπεύει το σώμα ενώ ο άλλος τα συναισθήματά τους. Η προσέγγιση μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά το σχέδιο είναι το ίδιο: να βοηθήσουν τους αρρώστους να γίνουν καλά.

Αν θέλετε η φιλία ή ο γάμος σας να βαθύνει και να διαρκέσει, φτιάξτε ένα σχέδιο μαζί. Αν γίνεστε απλώς φίλοι με κάποιον, το πρώτο πράγμα που πρέπει να συζητήσετε είναι, “Γιατί είμαστε μαζί; Ποιο το σχέδιό μας;” Η απάντηση σε τέτοια ερωτήματα θα αποκαλύψει αμέσως την ψυχολογία του άνδρα ή της γυναίκας. Είμαστε μαζί για να πηγαίνουμε συνεχώς στο κρεβάτι; Αυτό ύστερα από λίγο θα γίνει βαρετό. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο; Ποιο είναι αληθινά το σχέδιό μας;

Συζητήστε τα αυτά με τον φίλο, την φίλη, τον σύζυγο ή την σύζυγο. Αν είστε χωρισμένοι και έχετε παιδιά, συζητήστε με τα παιδιά σας, “Ποια είναι τα σχέδιά σας;” Αυτό θα δημιουργήσει πολικότητα και εστίαση.

Η σκέψη για ένα σχέδιο και η εστίαση της ενέργειας πάνω του ανυψώνει τη συνείδησή σας από το εγώ σε ανώτερα επίπεδα της ύπαρξής σας. Σκεπτόμενοι ένα σχέδιο εκλεπτύνετε και εξυψώνετε τον εαυτό σας. Δεν μένετε προσκολλημένοι ή ταυτισμένοι με τις μικρές ικανοποιήσεις σας΄ αντιθέτως αναζητάτε κάτι μεγαλύτερο. Το σχέδιο αληθινά σας ανυψώνει και σας εκλεπτύνει.ΤΟΡΚΟΜ ΣΑΡΑΙΝΤΑΡΙΑΝ

Οι πιο αδύναμες οικογένειες ή γάμοι είναι εκείνοι που δεν έχουν σχέδιο. Το σχέδιο δημιουργεί συντονισμό και συγχώνευση ανάμεσα στις δυο ψυχές. Δημιουργεί ένα τρίγωνο τριών κορυφών: το σχέδιο, ο άνδρας και η γυναίκα. Αυτό είναι το θεμέλιο του στέρεου γάμου. Όταν αρχίσετε να φτιάχνετε ένα τέτοιο σχέδιο, θα δείτε ότι η σχέση στην οικογένεια ή στον γάμο βαθμιαία θα αλλάξει.

Στο σχέδιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνονται επίσης και τα παιδιά σας. Μπορεί να συμπεριληφθούν ακόμη και οι γείτονες για να δημιουργήσετε καλύτερες σχέσεις. Ακόμη και η ευρύτερη κοινωνία μπορεί να συμπεριληφθεί, αν δημιουργείτε μέσα σας ένα σχέδιο με έντονη εστίαση.

Μελέτη δείχνει, ότι οι άνδρες λαμβάνουν ταχύτερα θεραπεία από ότι οι γυναίκες για καρδιακή προσβολή




Οι ερευνητές, εξετάζοντας τις διαφορές στη περίθαλψη, έχουν βρει ότι η επίπτωση του φύλου επιδρά στο πόσο γρήγορα ορισμένοι ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα μετά από καρδιακή προσβολή. Το κύριο εύρημα δείχνει ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να λάβουν ταχύτερα φροντίδα και θεραπεία.
Η ομάδα, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό Canadian Medical Association, λέει ότι το γένος έχει ευρύτερη έννοια εφαρμογής από το φύλο και ενσωματώνει ¨τις συνέπειες των κοινωνικών κανόνων και των προσδοκιών για τους άντρες και τις γυναίκες¨.

Η ΘΕΑ του Θεού


Ο Φωτισμένος Άνθρωπος έχει φθάσει ήδη σε όλες τις απαντήσεις και δεν χρειάζεται να ρωτήσει κανέναν και τίποτα. Είναι οι άλλοι άνθρωποι που θέτουν ερωτήματα, συχνά χωρίς να εξετάζουν ούτε ποιος ρωτά, ούτε αν ρωτά με τον σωστό τρόπο, το σωστό πράγμα. Κι έτσι, συνήθως, απλά παραμένουν στην άγνοια.
Ρωτάνε συχνά οι άνθρωποι: «Υπάρχει Θεός; Πως μπορώ να Γνωρίσω τον Θεό; Πως μπορώ να Ενωθώ με τον Θεό;».
Η Εμπειρία της Ύστατης Πραγματικότητας (του Θεού στην δυτική μεταφυσική ορολογία) έχει περιγραφεί σε διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις. Τι ακριβώς λένε οι Σοφοί των Αιώνων και πως μπορούμε να ελέγξουμε την αλήθεια αυτών που λένε, εμπειρικά, βιωματικά, εμείς οι ίδιοι;… γιατί μόνο η προσωπική εμπειρία μπορεί να μας αποδείξει την αλήθεια του «λόγου».

Ανοιχτή επιστολή του Νικόλα Άσιμου: Η Μοναξιά μιας "Βόλτας"...



Τον Άσιμο ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Εμείς έχουμε επιλέξει το πρώτο. Δεν είναι δυνατόν να μην ανατριχιάζεις στον Μπαγάσα και να μην δακρύζεις στο Παπάκι (που ο Νικόλας έγραψε ως νανούρισμα για την μικρή του κόρη). Όσο για το Γιουσουρούμ?? Δεν μας επιτρέπεται να το αγγίξουμε με λόγια!!! Άλλοι τον τοποθετούν με τα Ξωτικά της πόλης, άλλοι με τους Αγίους των Εξαρχείων, άλλοι με του αλήτες και τους αναρχικούς και άλλοι απλά τον τοποθέτησαν στην καρδιά τους για πάντα. Η επιλογή είναι προσωπική και απλή!!! Λίγο καιρό πριν αυτοκτονήσει Νίκόλας Άσιμος έστειλε στα ΜΜΕ μια ανοιχτή επιστολή. Ένα πραγματικό ντοκουμεντο μιας και οι φορές που ο Νικόλας επέλεγε να μιλήσει στα ΜΜΕ ήσαν ελάχιστες. Διαβάστε την επιστολή του Νικόλα και φέρτε στο μυαλό σας την ιστορία του και τα τραγούδια του.

Μετενσάρκωση



Σήμερα, θα ήθελα να σας μιλήσω για τη μετενσάρκωση. Μερικοί ίσως να σκέφτονται ότι η μετενσάρκωση δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό για την εξελικτική μας διαδικασία, αλλά τα όσα μας έχουν πει οι πεμπτο-διάστατες απενσαρκωμένες πηγές μας είναι πολύ ενδιαφέροντα και αξίζουν της προσοχής μας.
Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι κινούμαστε εκτός του κύκλου - της ανάγκης - της μετενσάρκωση, μπορούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γι’ αυτήν. Γιατί να μην εμβαθύνουμε την κατανόησή μας;
Χάρη στο υλικό που μας έχει ήδη δοθεί, έχουμε σαφή κατανόηση του ρόλου της μετενσάρκωσης και στην βοήθεια που μας δίνει να επιλύουμε τα καρμικά χρέη μας.

Η ΖΩΗ ΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ.... ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ



Η ζωή τα περιλαμβάνει όλα... ας μην κοροϊδευόμαστε. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Μόνο μέσα από το προσωπικό Βίωμα μπορεί κάποιος να «καταλήξει» σε ορισμένες αλήθειες για τον εαυτό του, μέσα από την καθημερινότητα, μέσα από τα «κοινά». Αυτό το blog δεν εκπροσωπεί κάποιο «ιερατείο» κουνώντας το δάχτυλο - για όνομα του θεού. Η επίγνωση είναι χωρίς Όρια, χωρίς Τέλος και χωρίς Κανόνες.

Η Αιωνιότητα της στιγμής





Η αιωνιότητα καθόλου δεν έχει να κάνει με το χρόνο. Ο χρόνος κινείται σε μια ευθεία προβλέψιμη γραμμή – εξ ου και η ασφάλειά του  που μας ξεγελάει…
Μα,  η αιωνιότητα τι είναι;
Ας τη φανταστούμε σα μια στιγμή μέσα στην οποία είσαι ολοκληρωτικά ολόκληρος.  Χωρίς κανενός είδους διαχωρισμού, απόστασης ή νοητικής επεξεργασίας.
Απλώς είσαι.
Μόνο είσαι.
Είσαι σε απόλυτο βαθμό … το Απόλυτο.

Βέβαια ο καθένας θα ήθελε να πετύχει κάτι τέτοιο.
Αλλά πως;  Είναι εύκολο; Δύσκολο; Εφικτό;

Η γενναιότητα κατά τον Αριστοτέλη

“Ο γενναίος καθορίζεται με βάση τον ανθρώπινο φόβο και το ανθρώπινο θάρρος δηλαδή αν κάποιος δείχνει θάρρος εκεί που οι περισσότεροι ή όλοι φοβούνται, είναι τότε γενναίος. Επίσης επειδή το θεωρεί καλό και μπορεί να ενεργεί έτσι ακόμα κι αν δεν είναι κανένας παρών. 
Δεν πρέπει να χαρακτηρίσουμε γενναίο εκείνον που έχει θάρρος χάρη στην πείρα του όπως οι επαγγελματίες στρατιώτες γιατί χάρη στην πείρα τους ξέρουν ότι σε τούτο τον τόπο ή ή τον χρόνο ή κάτω απ ‘τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν μπορούν να πάθουν κακό. Επίσης ούτε, και όσοι δεν έχουν πείρα σχετικά με τις ενδεχόμενες συνέπειες, πρέπει να χαρακτηριστούν γενναίοι γιατί είναι απελευθερωμένοι από τον φόβο της απειρίας τους.

Υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούνται γενναίοι εξ αιτίας των παθών τους όπως οι ερωτευμένοι ή οι θρησκευόμενοι. Ούτε αυτούς τους λέμε γενναίους, διότι αν τους στερήσουμε το πάθος τους, παύουν να είναι γενναίοι. 

Αν είμαστε άνθρωποι…





“Κανένα δέντρο δεν έχει κλαδιά τόσο ανόητα 
που να παλεύουν το ένα με το άλλο”

Ινδιάνικη παροιμία


Δεν είμαστε Τούρκοι, Έλληνες ή Πέρσες… Έχει άραγε πατρίδα ο Καζαντζάκης, ο Αζίζ Νεσίν, ο Ρουμί;

Δεν είμαστε χριστιανοί ή βουδιστές, η μουσουλμάνοι. Σε ποια θρησκεία να πίστευε ο Χριστός, ο Βούδας, ο Μωάμεθ;

Δεν είμαστε λευκοί, ούτε μαύροι, ούτε κίτρινοι. Δεν έχουν χρώματα οι ψυχές μας.


Πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Κλαίμε, πονάμε, απελπιζόμαστε για τους ίδιους λόγους. Η χαρά μας απ’ τις ίδιες αιτίες προέρχεται και το γέλιο μας απ’ τις ίδιες αφορμές ξεσπάει. Φοβόμαστε…. φοβόμαστε τα ίδια ακριβώς πράγματα κι ελπίζουμε… ελπίζουμε πως δε θα τα βρούμε ποτέ στον δρόμο μας.

Βαρυποινίτες και ΣΙΑ: μπάτσοι ετοιμαστείτε να σφαχτείτε...και κανείς δεν θα’ ναι εκεί για σας...χαχαχα






γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Συγχαρητήρια...
Το «Σύστημα δούλεψε»...

Για μια ακόμη φορά, μια τιτάνια Πολιτειακή ανεπάρκεια (στο φλέγον πεδίο της Εθνικής/δημόσιας Ασφάλειας) σκάει στην πλάτη κάποιων «ολίγων»...που έκαναν το λάθος ν’ αγανακτήσουν...να φοβηθούν (αδίκως άραγε;) για τη ζωή τους και ν’ «αντιδράσουν έντονα»...

Τι υπέροχο Σύστημα...
Και όλοι «στρίβουν» άλλος απο δω  κι άλλος από κει...μπας και «λερωθούν»...απ’ την «αποκοτιά των άμυαλων»...
...ας λερωθεί το λοιπόν – για μιαν ακόμη φορά - η «χάρη μας η αθυρόστομη»...μιας και συνηθίσαμε πια...
 

Η φράση που «φοριέται» πολύ τελευταίες ημέρες (όπως και σε κάθε «ανάλογη περίσταση») είναι:

«Εμείς θ’ απολογούμαστε για μαλακίες αλλονών;»...
...και «τους εγκαταλείπουν»...οι «λογικοί»...οι «νηφάλιοι»...οι «νομοταγείς»...
...συγχαρητήρια...σε όλους τους «πέριξ εμπλεκόμενους»...με τέτοιους «φίλους» τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Δεν φαντάζεστε τι έδειξαν αυτές οι 10 ακτινογραφίες..

Οι ακτινογραφίες πραγματοποιούνται συνήθως σε ασθενείς που έχουν τραυματιστεί ώστε να δουν οι γιατροί εάν κάποιο από τα οστά έχει ραγίσει.
Μερικά ατυχήματα όμως έχουν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν πολύ πολύ παράξενα αντικείμενα στο κρανίο, το θώρακα ή το στομάχι των ασθενών

1. Πενσυλβάνια, ΗΠΑ – Ακτινογραφία θώρακος

kollima.gr - Δεν φαντάζεστε τι έδειξαν αυτές οι 10 ακτινογραφίες..

24 πανέξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μικρό σπίτι

Έχετε μικρό σπίτι αλλά και πολλά πράγματα; Διαβάστε μερικές πανέξυπνες ιδέες για να το διακοσμήσετε..

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μικρά διαμερίσματα το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό.  Αν όμως το μικρό διαμέρισμα συνοδεύεται από πάρα πολλά έπιπλα, τότε το πιθανότερο είναι να υπάρξει πρόβλημα. 
Γι’ αυτό κάποιοι δημιουργικοί άνθρωποι βρήκαν τρόπους να κάνουν το καλύτερο δυνατό για αυτούς που ζουν σε μικρότερους χώρους.

1. Ρυθμιζόμενη βιβλιοθήκη

kollima.gr - 24 πανέξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε ένα μικρό σπίτι

Η κουβέρτα του παππού…

papous
Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί. Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.
Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ‘ρθουν.
Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα πιο φυσιολογικά πράγματα για εμάς και οι φυσικές απλές δραστηριότητες στα γεράματα γίνονται με δυσκολία. Οι άνθρωποι όταν γερνάνε γίνονται σοφοί από την εμπειρία της ζωής. Η ψυχή τους γεμάτη και η καρδιά τους χτυπά πλέον από ανησυχία να δουν και να καμαρώσουν καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τη συνέχεια τους…

Ποιές είναι οι 6 αντιγηραντικές τροφές για πρωινό

grapefruit

 Πρόσθεσε στο πρωινό σου τις παρακάτω 6 τροφές αντιγήρανσης...
Οι 6 καλύτερες αντιγηραντικές τροφές για πρωινό

Ετσι Προπονείς τον Εαυτό Για Ανώτερα Αποτελέσματα σε κάθε Δραστηριότητα

Έτσι Προπονείς τον Εαυτό για ανώτερα αποτελέσματα σε κάθε δραστηριότητα: Η προπόνηση είναι η τεχνική, με την οποία μαθαίνουμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι του εαυτού μας, αλλά και οι πιο αυστηροί “προπονητές” του  προκειμένου να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε.  Η Προπόνηση ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο εκπαιδεύουμε καθημερινά τον εαυτό να διαχειρίζεται καταστάσεις είναι αποδεδειγμένα ο δρόμος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε σε κάθε τομέα της ζωής χωρίς αυτό να είναι υπερβολή.
Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε αθλητές καταδεικνύουν πόσο σημαντική διαφορά κάνει το γεγονός ότι ορισμένοι αθλητές πετυχαίνουν περισσότερους στόχους σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Έρευνα που διεξήχθη σε 28 αθλητές από επτά διαφορετικά αθλήματα απ’ όλο τον κόσμο κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Η αυτοπεποίθηση, η δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης καθώς και το ισχυρό κίνητρο, ήταν παράγοντες κλειδιά στη δυνατότητά που είχαν, για να πετύχουν με συνέπεια τον σκοπό και τους στόχους τους. Προπονηθείτε λοιπόν μόνοι σας. Βασικές αρχές της αυτό- προπόνησης είναι …

Υπάρχει ο Δικός σου Χρόνος Δύναμης. Σήμερα Βρες τον κι Αξιοποίησε τον

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, είναι ο Χρόνος Δύναμης, που ο κάθε δημιουργικός  άνθρωπος είναι πιο δημιουργικός. Αυτή είναι η ύψιστη ΑΙΤΙΑ και τοποθετεί τον Άνθρωπο-Δημιουργό στην θέση του Δημιουργού-Θεού. Είναι κατανοητό λοιπόν το πόσο χρήσιμο είναι να γνωρίζεις τον δικό σου Χρόνο Δύναμης.
Αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι απολύτως απαραίτητο να εντοπιστεί, για να μπορεί ο δημιουργικός άνθρωπος να το χρησιμοποιεί με επίγνωση για να παράγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δεν είναι δύσκολο να βρείς τον δικό σου “χρόνο δύναμης” χρησιμοποίησε την Παρατήρηση του Ολοφάνερου και την Διάκριση, όπως κάνουν όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι που τόσο θαυμάζεις τα έργα τους και την σοφία τους.
O χρόνος δεν είναι συνεχής, γραμμικός, όπως νομίζαμε και όπως η καθημερινή ζωή μας δίνει την εντύπωση. Κυλά μόνο κάπου-κάπου, σε στιγμές τόσο μικρές που είναι ανεπαίσθητες στην βιολογία μας, δίνοντας μας την εντύπωση μιας συνεχούς ροής του χρόνου. Είναι λοιπόν διακεκριμένος, κομματιαστός, στροβοσκοπικός και η ταχύτητα με την οποία εκτυλίσσονται οι στιγμές του, είναι διαφορετική σε κάθε πραγματικότητα.

Τελικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο; Τι είναι καλύτερο το τσιγάρο ή το ηλεκτρονικό τσιγάρο;


της Μαρίας Χιόνη, Ιατρική Παν. Αθηνών

H διακοπή του τσιγάρου εξελίσσεται σε εφιάλτη για πολλούς καπνιστές. Χάπια, αυτοκόλλητα, τσίχλες νικοτίνης και πολλά άλλα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά για να βοηθήσουν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Το πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πόσο ασφαλές όμως είναι;

Μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι το κανονικό τσιγάρο έχει επιβλαβείς ουσίες και ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια πιο υγιής εναλλακτική λύση, αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται για να αποδείξουν πως το δεύτερο έχει κι αυτό επιπτώσεις στην υγεία μας.
Τελευταίες έρευνες, δείχνουν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο ιδιαίτερα για τα παιδιά. Οι περισσότεροι χρήστες δηλώνουν άγνοια για την τοξικότητα της νικοτίνης που εμπεριέχεται στην αμπούλα του.

Φως από… σκυλογκάζ

Μια φλόγα στη Μασαχουσέτη ανάβει και φωτίζει με καύσιμο τα... απορρίμματα των σκύλων της περιοχής.
Η εγκατάσταση του Matthew Mazzotta στο πάρκο Spark του Cambridge MA.
Η εγκατάσταση του Matthew Mazzotta στο πάρκο Spark του Cambridge MA.
Ήταν φθινόπωρο του 2010 όταν ο μεταπτυχιακός φοιτητής του ΜΙΤ και καλλιτέχνης Matthew Mazzotta (matthewmazzotta.com) τοποθέτησε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση-εφεύρεση στο πάρκο Spark του Cambridge, έξω από τη Βοστώνη, η οποία μετατρέπει τις ακαθαρσίες των σκύλων σε μεθάνιο. Αυτό, με τη σειρά του, ανάβει ένα ρετρό φανάρι. Το πρότζεκτ του Mazzotta, ο οποίος ασχολείται με την αρχιτεκτονική δημόσιων χώρων, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το συμβούλιο τεχνών του ΜΙΤ και του Cambridge.
Ο τρόπος που δουλεύει είναι απλός:

Τρόποι που μπορείτε να κάνετε κακό στα αυτιά σας !


Με ποιους τρόπους μπορείτε να κάνετε κακό στα αυτιά σας

Είναι ίσως το πιο παραμελημένο αισθητήριο όργανό μας. Και όμως, τα αυτιά μας χρειάζονται προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα για να...αιχμαλωτίζουν τους θορύβους! Τα αυτιά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας, προστατεύουν από μολύνσεις και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος. Συχνά ωστόσο παραμελούνται, αν και είναι το ίδιο σημαντικά, όσο και όλα τα άλλα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου.

Ξεκινώντας από την περιποίηση τους, μέχρι τη θεραπεία ενός τραύματος απαιτούν ιδιαίτερη και άμεση προσοχή για να μπορείτε πάντα να ακούτε τη μουσική που σας αρέσει, σε λογικές τιμές έντασης πάντα, ειδικότερα αν συνηθίζετε να φοράτε ακουστικά ψείρες.

Πού υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τη θητεία τους; (ΒΙΝΤΕΟ)

Πού υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τη θητεία τους Ένα πάντα επίκαιρο βίντεο

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΕΛΙΤ?) ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΑΣ???

(Γιατί παραμένει αμέτοχη απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα???)
Γιατί η επίσημη επιστημονική κοινότητα (ελίτ?) επιτρέπει την κατάρρευση των κοινωνιών μας???
Τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά «θαύματα» διευρύνουν όλο και περισσότερο, με ραγδαίους ρυθμούς και σε όλους τους τομείς, τις προοπτικές και τις δυνατότητές μας και την ίδια στιγμή οι κοινωνίες μας καταρρέουν μέσα σ ένα χρηματοοικονομικό χάος, σκλαβοποίηση των ανθρώπων, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, όλο και μεγαλύτερες ανισότητες, φτώχια και βία…
Αν θεωρήσουμε αυτονόητο ότι ο κόσμος μας προοδεύει, εξελίσσεται και βελτιώνει το επίπεδο ζωής του βασισμένος κυρίως στις εκσυγχρονισμένες γνώσεις μας, την επιστήμη, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους, τότε είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πάει σίγουρα καλά με τον κόσμο μας…
…είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να καταλάβει, να εξηγήσει και να αποδεχτεί την κατάρρευση των κοινωνιών μας, όταν είναι ολοφάνερο ότι οι πραγματικές μας δυνατότητες βρίσκονται πολύ πιο ψηλά από όλα αυτά που ζούμε καθημερινά σ όλο τον κόσμο…

Σημάδια ότι -μάλλον- σας λείπει σίδηρος


σημάδια ότι -μάλλον- σας λείπει σίδηρος
Τα 15 σημάδια ότι -μάλλον- σας λείπει σίδηρος
Τριχόπτωση, ατονία, χλωμή όψη ή ταχυκαρδία; Διαβάστε εδώ και ελέγξτε άμεσα τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό σας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, η οποία βοηθάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλη την έκταση του οργανισμού. Από αυτή και μόνο τη λειτουργία του είναι αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για την καλή λειτουργία του συνόλου του οργανισμού η επαρκής πρόσληψη σιδήρου κυρίως μέσα από τη διατροφή μας.

Αν δεν μπορείτε, ωστόσο, να υπολογίσετε πόσο σίδηρο περιέχουν οι τροφές σας και πόσο τελικά λαμβάνετε σε καθημερινή βάση, τα παρακάτω σημάδια θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε, αν έχετε έλλειψη του στοιχείου και εν τέλει να δράσετε αναλόγως. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό πως τα ποσοστά των γυναικών που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου και αναιμία, είναι σαφώς μεγαλύτερα από αυτά των ανδρών και διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβετε το γιατί.

Ανδρικά σημάδια υγείας !


Οι περισσότεροι άντρες θεωρούν υγεία τους γραμμωμένους κοιλιακούς, αλλά έχουν μόνο -εν μέρει- δίκιο σε αυτή την αντίληψη. Η ποσότητα της μυικής μάζας είναι κομμάτι ενός υγιούς σώματος, αλλά μονάχα ένα κομμάτι και καλό είναι, εξίσου υγιή να είναι τα υπόλοιπα «κομμάτια» του οργανισμού.

Ξεκινώντας από τους παλμούς της καρδιάς, στην όψη των ούρων και τη γενική φυσική κατάσταση, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί αν είναι πράγματι υγιέστατος και τι πρέπει να διορθώσει στον τρόπο ζωής και τη διατροφή του, ώστε να είναι -εν τέλει- υγιέστατος. Ακολουθούν 10 σημάδια που σας επιβεβαιώνουν ότι όλα πάνε καλά...

15 πανίσχυρες τροφές που κατατροπώνουν τις ασθένειες!

Rose colored fish with a lemon wine marinade
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, πραγματικά είμαστε ό,τι τρώμε! Σίγουρα οι λιγότερο θρεπτικές τροφές έχουν μια παραπάνω νοστιμιά και μας εθίζουν στην κατανάλωσή τους, όμως ξέρουμε καλά πως υπάρχουν επιλογές υγιεινής διατροφής με εξίσου ιδιαίτερη γεύση! Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιλογές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι σε αρρώστιες που φαντάζουν εφιαλτικές!
Διαβάστε ποιες είναι οι 15 τροφές που μπορούν να ενδυναμώσουν τον οργανισμό μας και να ελαττώσουν τις πιθανότητες ασθένειάς μας, αποφεύγοντας από ένα απλό κρυολόγημα, μέχρι και την επάρατη νόσο.

ΕΠΙΦΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ


Η επίφυση είναι το μέρος του εγκεφάλου που ενδυναμώνει αυτό που είναι γνωστό ως η "έκτη αίσθηση" και άλλες παραφυσικές ικανότητες. Είναι επίσης το κέντρο της αίσθησης της ευτυχίας. Η επίφυση είναι σε αδράνεια στο μέσο άτομο. Μια αδρανής επίφυση είναι ισοδύναμη με έναν αποκομμένο νωτιαίο μυελό, όπου το μυαλό δεν μπορεί να στείλει μηνύματα ή να κινήσει μέλη του σώματος πέρα από τη περιοχή που έχει αποκοπεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι η επίφυση επηρεάζει τη ψυχή.

Ο φόβος του νευρωτικού ανθρώπου

Ο μεταμοντέρνος άνθρωπος δεν φοβάται την οικονομική κρίση, ούτε τους σεισμούς και τα τσουνάμια, δεν φοβάται μη τον εγκαταλείψει η σύζυγος, ή η πίστη του.

Το μόνο που πραγματικά φοβάται είναι μήπως συμβεί κάτι βαθιά και οριζόντια ανατρεπτικό που θα συμβάλλει ώστε να αλλάξει η κεκτημένη προσωπική και συλλογική αίσθηση της αυτοδυναμίας κι αυτάρκειάς του, πάνω στην οποία στήριξε μεθοδικά την ασφάλεια του. 

Κυριολεκτικά τρέμει μπρος το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η άποψη που έχει για τον εαυτό του, να μετακινηθεί προς μια κατεύθυνση στην οποία δεν έχει διαθέσιμα αντιληπτικά κι ερμηνευτικά σχήματα.

Είναι νευρωτικά «αισιόδοξος», γιατί δεν αντέχει να είναι ρεαλιστικά απαισιόδοξος.

Σαμαρά εγέρθουτου!




Του Κώστα Βαξεβάνη
Μπορεί κάποιος να πιστέψει έναν φασίστα, ο οποίος έχει ήδη καρφώσει έναν σύντροφό του (τον οδηγό του Τραγάκη) και έναν ομοϊδεάτη συνομιλητή του (τον ίδιο τον Μπαλτάκο); Μπορεί να πιστέψει έναν φασίστα που η ιδεολογία του ξεχειλίζει από βία, συκοφάντηση και κυνισμό, που ρίχνει λάσπη για να οικοδομήσει τον κόσμο των σκοτεινών ονείρων του; Προφανώς και όχι. Ο Ηλίας Κασιδιάρης όμως δεν μετέφερε καμιά μαρτυρία ή άποψη. Ήταν απλώς το τρίποδο μιας κάμερας που κατέγραψε μια πραγματικότητα που επιμελώς έκρυβαν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα