Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η δύναμη του νου



Ολοι μας έχουμε γεννηθεί με ένα θαυμάσιο δώρο που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε οτιδήποτε θελήσουμε, αυτό είναι το μυαλό μας. Οι περισσότεροι ξέρουν πολύ λίγα πράγματα για το πως λειτουργεί. Το μυαλό μας από την άποψη δυνατοτήτων και πληροφοριών ξεπερνάει και το πιο εξελιγμένο κομπιούτερ τελευταίας τεχνολογίας. Μπορεί να αποθηκεύει 30.000.000 μικρές πληροφορίες ανά δευτερόλεπτο. Το ανθρώπινο νευρικό σύστημα αποτελείται από 28 δισεκατομμύρια νεύρα, με τα οποία επεξεργάζεται και ταξινομεί τις πληροφορίες που λαμβάνει μέσω των αισθητήριων οργάνων.

Η τέχνη του διαλόγου στις συντροφικές κόντρες–Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις




Είναι πολύ ρομαντικό, αλλά καθόλου αληθινό, το παραμύθι για κοινή ζωή ανέφελη, ήρεμη, χωρίς διαφορές. Η διαφορετικότητά μας στον βαθμό ωριμότητας, στους χρόνους, τους ρυθμούς αλλά και στις επιθυμίες , κάποια στιγμή θα φέρει στην επιφάνεια διαφορές, θα προκαλέσει θυμούς, λύπη και απογοήτευση, σύμφωνα με το healthierworld.

Είναι σημαντικό για μια σχέση να ξέρουμε από την αρχή ότι:
Οι κόντρες, οι συγκρούσεις, είναι ωφέλιμες και εκπαιδευτικές και για τους δυο ,αν οδηγούν σε διάλογο.
Ο διάλογος θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, αν γίνει σε συνθήκες θυμού και έντασης.

Γιατί συμβιβάζονται οι άνθρωποι στις σχέσεις;



Ο φόβος της μοναξιάς κάνει τους ανθρώπους νασυμβιβάζονται σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Social Psychology.
«Αυτοί που φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο να μείνουν μόνοι τους είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν για λιγότερα στη σχέση τους», δήλωσε η Δρ. Stephanie Spielmann, επικεφαλής της μελέτης.
«Ορισμένες φορές παραμένουν σε σχέσεις ενώ δεν είναι χαρούμενοι και ορισμένες φορές βγαίνουν με ανθρώπους που δεν τους ταιριάζουν. Τώρα καταλαβαίνουμε πως η ανησυχία των ανθρώπων μήπως μείνουν μόνοι παίζει σημαντικό ρόλο για τη μη υγιή συμπεριφορά μέσα στη σχέση», τόνισε η ερευνήτρια.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Social Psychology, καταρρίπτει επίσης το στερεότυπο που θέλει μόνο τις γυναίκες να φοβούνται ότι θα μείνουν ανύπαντρες, σύμφωνα με το econews.

10 λόγοι για να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.

Γιατί να την προτιμήσεις

Ούτε ο ψεύτης ούτε ο κλέφτης χαίρονται για πολύ


«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει η ελληνική παροιμία (εννοώντας ότι αργά ή γρήγορα πληρώνουν για τις πράξεις τους).
Μικρή το πίστευα και περίμενα με ανυπομονησία να το δω να συμβαίνει. Αλλά περνούσαν τα χρόνια και εξακολουθούσα να βλέπω τους ίδιους ψεύτες και κλέφτες να χαίρονται – ή, τέλος πάντων, να μην πληρώνουν για τις ψευτιές και τις κλεψιές τους. Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι.

Οκτώ (σπιτικοί) κανόνες ασφαλείας που όλοι ξέρουμε, αλλά δεν τηρούμε

Όσες φορές και να τις ακούσουμε ή να τις διαβάσουμε, χαμένες δεν πάνε, γιατί αφορούν την ασφάλειά μας μέσα στο σπίτι. Πρόκειται για κοινές οδηγίες προς ναυτιλομένους στο οικιακό… πέλαγος, τις οποίες (συνήθως) έχουμε την τάση να παραβλέπουμε.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Η απώλεια

Ο κόσμος είναι φρακταλικός. Η σχέση στο μικρόκοσμο είναι η πηγή της σχέσης στο μακρόκοσμο. Αυτό σημαίνει ότι η σχέση που το άτομο αναπτύσσει σε μακροσκοπικό επίπεδο, η σχέση του δηλαδή με Ο,ΤΙ το περιβάλλει, είναι αντανάκλαση και επέκταση της σχέσης που διαμορφώνεται στον εσωτερικό χώρο, δηλαδή μεταξύ του ατόμου με το αυτό όν. 

Εάν η κίνηση ανάμεσα στις επιλογές είναι προσκομματική, εάν οι επιλογές υπάγονται κυρίως σε μονοσήμαντες κοινωνικές νόρμες και στρεβλώσεις ενδογενείς ναρκισσιστικού τύπου, εάν παρουσιάζουν δυσκαμψία και έχουν ολοκληρωτικό χαρακτήρα και οπωσδήποτε, εάν δεν αποτελούν εγγενή εκδήλωση του αυτού πλάσματος, τότε το άτομο αποστασιοποιείται από την ίδια του την οντότητα. 

Η αποστασιοποίηση αυτή γεννάει την εχθρότητα και το φόβο, έτσι και αλλιώς, χωρίς καν κάποια άλλη ψυχοπαθολογική προσθήκη. Οτιδήποτε γίνεται ΞΕΝΟ, γίνεται ταυτόχρονα και ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ. 

Μπορούν οι κοιλιακοί να μας κάνουν φέτες ;


Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από τη γυμναστική. Οι κοιλιακοί δυναμώνουν τους μυς της κοιλιάς, αλλά δεν μειώνουν το λίπος. 
Το λίπος συσσωρεύεται στην κοιλιά από την κατανάλωση θερμίδων και ο μόνος τρόπος για να φύγει είναι μια ισορροπημένη δίαιτα και πιο έντονες ασκήσεις, όπως τρέξιμο, ποδήλατο, αεροβική και κολύμπι.

Διαζύγιο από βίαιο σύζυγο; Δες πώς θα... αποδράσεις γρήγορα και αναίμακτα !


Πολύ συχνά, λαμβάνουμε email γυναικών που μας λένε ότι κακοποιούνται από τους συζύγους τους και ότι δεν μπορούν να φύγουν είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή η κοινωνία που ζούν είναι κλειστή και φοβούνται ότι κανείς δεν θα τις υποστηρίξει, ή αντίθετα, φεύγουν από το σπίτι χωρίς εφόδια, μπαίνοντας έτσι σε έναν πόλεμο σχεδόν άοπλες και δυστυχώς, με πολλές πιθανότητες να γυρίσουν πάλι πίσω. Αν είσαι κι εσύ σ? αυτή τη θέση, στο παρακάτω κείμενο θα βρείς ένα χρήσιμο σχέδιο απόδρασης που θα σε βοηθήσει να φύγεις από τη κόλαση που ζείς, γρήγορα και προπάντων…αναίμακτα!

Κάντε αποτοξίνωση μέσα σε τρεις μέρες!

Κάντε αποτοξίνωση μέσα σε τρεις μέρες!
Ξεχάστε όσα ξέρετε για την αποτοξίνωση. Αυτή η μέθοδος είναι εύκολη, κρατάει μόλις τρεις μέρες και υπόσχεται να μην σας καταδικάσει σε πείνα.

Τα καλά και τα κακά που έχει φέρει στις σχέσεις μας η τεχνολογία!



Οι εξελίξεις της τεχνολογίας έχουν επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Είναι λοιπόν αδύνατο να μην επηρεάσουν και τη σεξουαλική μας ζωή. Η πανταχού παρουσία των υπολογιστών και των κινητών έχουν αλλάξει τον τρόπο που φλερτάρουμε, τον τρόπο που γνωρίζουμε ανθρώπους αλλά και τον τρόπο που κάνουμε σεξ.
Πότε όμως αυτό είναι για καλό και πότε για κακό;

Η «αποσύνδεση» του εφηβικού εγκεφάλου πυροδοτεί την κακή συμπεριφορά

Η «αποσύνδεση» του εφηβικού εγκεφάλου πυροδοτεί την κακή συμπεριφορά
Είναι γνωστό πως οι έφηβοι εκδηλώνουν συχνά συναισθηματικά ξεσπάσματα και είναι επιρρεπείς σε ακραίες συμπεριφορές και παρορμητικές επιλογές.

Οι επιστήμονες πλέον γνωρίζουν το γιατί.

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ αποκαλύπτει πως ο εγκέφαλος των εφήβων λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τον εγκέφαλο των ενηλίκων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι αυθόρμητες αποφάσεις συνδέονται με την ισχυρή επίδραση της παρόρμησης, της διαίσθησης και των ενστίκτων. Αυτά πηγάζουν από το λεγόμενο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο ρυθμίζει το συναίσθημα, τη συμπεριφορά και τα κίνητρα.

Λέξεις που δεν θέλει με τίποτα να ακούσει κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη


Η κατάθλιψη είναι μια κατάσταση στην οποία όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας βυθίζονται και επειδή πρόκειται για μια συνθήκη από την οποία δύσκολα βγαίνει κανείς, καλό είναι να στεκόμαστε με το σωστό τρόπο δίπλα στους φίλους και την οικογένεια που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
Και πρέπει να γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος έρχεται μέσα από τη στάση μας και όχι μέσα από τις λέξεις μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό.
Οι λέξεις συχνά καταλήγουν σε έμμεση απόδοση ευθυνών και ανικανότητας, που είναι το τελευταίο που χρειάζεται ένα άτομο όταν νιώθει εγκλωβισμένο και την ίδια στιγμή αποκομμένο από τον ίδιο του τον εαυτό.
Παρακάτω ακολουθούν έξι φράσεις που δεν βοηθούν σε τίποτα κάποιον που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάθλιψη, και πιθανότερο είναι να τον ζημιώσουν παρά να τον ωφελήσουν.

Οι 6 γκάφες που δεν πρέπει να κάνετε μετά το sex!

Οι 6 γκάφες που δεν πρέπει να κάνετε μετά το sex!
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ορισμένες συνήθειές σας μετά το σεξ, μπορούν να σκοτώσουν όλη τη μαγεία της ερωτικής πράξης με το σύντροφό σας;

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», οι γκάφες που κάνουμε συνήθως μετά το σεξ!

Το μόνο σίγουρο είναι πως, αν τις αποφύγετε, θα γλιτώσετε από «φασαρίες» και γκρίνια…

Οι διαταραχές της φωνητικής λειτουργίας


laimos
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Για να υπάρξει ομιλία, είναι απαραίτητο να λειτουργήσει σωστά το όργανο της φωνής που είναι ο λάρυγγας. Η παραγωγή της φωνής γίνεται από τις φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε, είναι ανοικτές. Όταν θέλουμε να μιλήσουμε, εγκλωβίζουμε τον αέρα κάτω από τις χορδές, οι οποίες δονούνται καθώς αυτός περνά βίαια ανάμεσά τους. Το ηχόχρωμα όμως της φωνής εξαρτάται και από τα αντηχεία, δηλαδή το στόμα, τη μύτη και τους παραρρίνιους κόλπους. Όταν συμβεί μια αλλαγή στη φωνή, ο ασθενής το αντιλαμβάνεται σα βραχνάδα.
ΑΙΤΙΑ
Οι διαταραχές της φωνής μπορεί να οφείλονται σε:

Τι ωραία που περνάμε !!!

kartesios020414

Να, εδώ το MEGA και το ΒΗΜΑ πανηγυρίζουν τη δήλωση Σαμαρά για «Νέα εποχή, χωρίς δανεικά». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε στο ΒΗΜΑ στις 23 Μαρτίου «Οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιτεύχθηκαν, κυρίως το πρωτογενές πλεόνασμα, εγκαινιάζουν μια…

νέα εποχή όπου η Ελλάδα δεν θα έχει πια ανάγκη να ζητεί κάθε τόσο δανεικά για να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες ανάγκες της. Και σηματοδοτούν μια Ελλάδα πολύ πιο ανεξάρτητη απ’ ό,τι υπήρξε ποτέ στο παρελθόν».

by…kartesios

Να, εδώ το ΒΗΜΑ γράφει ότι ο Στουρνάρας είπε «η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το α΄ εξάμηνο του 2014 με ομόλογα 3 έως 5 ετών». Και το ότι θα βγούμε στις αγορές είναι ένδειξη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ότι  «βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια».

Η κρίση πανικού ως κρίση εαυτού


Ο δευτερογενής αυτός φόβος μπορεί να συνοψιστεί στην εξής φράση: «με πιάνει πανικός στο ενδεχόμενο να ξαναζήσω μία κρίση πανικού».
Ο δευτερογενής φόβος μπορεί να συνοψιστεί στην εξής φράση: «με πιάνει πανικός στο ενδεχόμενο να ξαναζήσω μία κρίση πανικού».
Από τη Μάρω Μπέλλου, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια, Msc στην Ιατρική Ψυχολογία
Η κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο κύμα ανεξέλεγκτου φόβου που συνοδεύεται από έντονα σωματικά συμπτώματα. Όσο εκτυλίσσεται η κρίση νιώθω ότι κατακλίζομαι από ένα «συναισθηματικό τσουνάμι» που μπορεί να με συμπαρασύρει οπουδήποτε. Για αυτόν τον λόγο, την ώρα της κρίσης πιθανότατα να μου περάσει από τον νου ότι αρρωσταίνω, πεθαίνω ή χάνω τα λογικά μου. Η κρίση πανικού μπορεί να εμφανιστεί λογικά ή παράλογα. Μπορεί να εμφανιστεί ως η κορύφωση σε μία περίοδο γενικότερης έντασης και άγχους και τότε μπορώ να την δικαιολογήσω στον εαυτό μου. Συχνά, όμως αυτές οι κρίσεις εμφανίζονται όταν βρίσκομαι σε σχετικά ήρεμη κατάσταση και το γεγονός ότι δεν μπορώ να την πλαισιώσω λογικά, φέρνει ακόμα μεγαλύτερο άγχος.

ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


Μέσα στο σινεμά τρώγανε φασολάδα, κάποιοι προτιμούσαν μακαρονάδα, κατουρούσαν από τον εξώστη στην πλατεία, βρίζανε σα να βρισκόντουσαν στο γήπεδο, ξεκούμπωναν το παντελόνι και τον έπαιζαν κανονικά παρακολουθώντας την ηθοποιό στην οθόνη.
Εποχή, πριν από 50 χρόνια, όπου η αλητεία των οργανωμένων ποδοσφαιρικών οπαδών είναι άγνωστο είδος στην ελληνική κοινωνία. Χρειάστηκε η τηλεόραση να μας φέρει κοντά στους γηπεδικούς αγριοτσαμπουκάδες, ιδιαίτερα στην Ολλανδία και την Αγγλία, για να απολαύσουμε κι εμείς εδώ τους μιμητές του χουλιγκάνικου «κινήματος».

Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΣΤΕΝΗ ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ


Τι κάνει ο ποιητής όταν θέλει να μιλήσει για το αιδοίο και να μη δώσει δικαιώματα να τον χαρακτηρίσεις χυδαίο, πρόστυχο, αισχρό, ό,τι άλλο σχετικό και παραπλήσιο. Κάπως πρέπει να το πει το γυναικείο σεξουαλικό όργανο. Ξενέρωτο, εντελώς αντικουλτουριάρικο θα το πει το αιδοίο, αν το αποκαλεί όπως ο γιατρός.
Κάποιος το είπε Κογχύλι. Τι σκέφθηκε ο άνθρωπος. Ένας άλλος το απόλυτο ερωτικό στόχο ενός άνδρα το είπε Σχισμούλα. Ο Μάϊκλ Ντάγκλας, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, πριν την διείσδυση, αρέσκοταν να φιλάει με το στόμα, να αρμέγει το κογχύλι της γυναίκας. Να σπατουλάρει τη Σχισμούλα.

Τροφικές αλλεργίες

trofikes-allergiesΟι έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 20% των ενηλίκων πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί σε κάποιο τρόφιμο. Ύστερα όμως από πλήρη εξέταση και διάγνωση, μόνον το 1-2% αυτών αποδεικνύεται ότι είναι πράγματι αλλεργικοί.
Ωστόσο, τα παιδιά στα οποία το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι ακόμη πλήρως αναπτυγμένο, είναι πιθανό να υποφέρουν περισσότερο από αλλεργίες σε σχέση με τους ενήλικες.
Ως τροφική αλλεργία καλείται η ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό αυτού με εμπλοκή του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.
Υπάρχουν και άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις στις οποίες όμως εμπλέκεται ο μεταβολισμός και όχι το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτές είναι γνωστές ως «δυσανεξίες» σε κάποιο τρόφιμο και περιλαμβάνουν αντιδράσεις λόγω τροφικών δηλητηριάσεων και ενζυμικές ανεπάρκειες που εμποδίζουν τη σωστή πέψη ορισμένων ουσιών, όπως η λακτόζη (σάκχαρο του γάλακτος).

Ξύπνα όσο είναι νωρίς!


KSIPNAOSOEINAINORIS
Δεν σε ξέρω προσωπικά, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά! Το «ξύπνα όσο είναι νωρίς» δεν είναι μια αγενής και αυθαίρετη σύσταση, που συνήθως απευθύνεται σε κάποιον που έχει μειωμένη ή στρεβλή αντίληψη για τα πράγματα. Δεν είναι μια μεταφορά. Είναι μια κυριολεξία, που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σου στην πραγματικότητα. Να την κάνει πιο δημιουργική, πιο λειτουργική, πιο ξεκούραστη, πιο ευτυχισμένη.
Ξύπνα όσο είναι νωρίς και αξιοποίησε τον επιπλέον χρόνο για να τον προσφέρεις στον εαυτό σου, με όποιον τρόπο νομίζεις εσύ. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσεις ότι περισσότερος χρόνος για να απολαμβάνεις με την ησυχία σου το πρωινό σου, για να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να διαλέγεις τα ρούχα σου, για να βάζεις με άνεση σε μια σειρά τις σκέψεις και τις υποχρεώσεις σου και κυρίως, για να μην τρέχεις με «την ψυχή στο στόμα» για τη δουλειά σου ή για το πρώτο ραντεβού της ημέρας είναι κερδισμένος χρόνος, που μπορείς με χαρά να προσθέσεις στην καλή διάθεση της ημέρας ή στον ελεύθερο χρόνο σου στο τέλος της.

Σοκ και Δέος! Υποκλοπή Κασιδιάρη καίει Σαμαρά - Μπαλτάκο (Βίντεο)





Μείζον νομικό και ηθικό θέμα προκύπτει από τις διαρροές της Χρυσής Αυγής ότι υπήρξε συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, στην οποία ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου του Σαμαρά, εμφανίζεται να μιλάει για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Η συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής με τον Τάκη Μπαλτάκο μάλιστα έχει μαγνητοσκοπηθεί.
Πρόκειται για συνομιλία μεταξύ δύο φίλων και ομοϊδεατών, όπως προκύπτει από τις διαρροές, οι οποίοι μοιάζουν να συζητούν εσωκομματικά προβλήματα και μάλιστα με μοναδικό κριτήριο να μην αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως προκύπτει από τις διαρροές της Χρυσής Αυγής, ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να απολογείται στον Ηλία Κασιδιάρη, για τις συλλήψεις των βουλευτών και του αρχηγού του κόμματος, λέγοντας μάλιστα ότι η ιστορία στήθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, κάνοντας έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού





της Κικής Τσεκούρα
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007 και αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, αρχής γενομένης από το 2008. Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
Ο αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους.

Τα αυτιστικά άτομα πρέπει να μάθουν, με πολύ μεγάλο κόπο, φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται είναι περίπου όμοιοι με αυτούς, που επιστρατεύονται για άτομα, που έχουν υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κατάσταση φυσικής καταστροφής στη Χιλή

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπασελέτ κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας–τις περιοχές Αρίκα και Ταραπακάν, κοντά στα σύνορα με το Περού– σε κατάσταση φυσικής καταστροφής ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 8,2 βαθμών.
Παράλληλα, η Ονδούρα εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η προειδοποίηση αφορά τον Κόλπο του Φονσέκα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θεωρείται ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος.
Νωρίτερα, το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για την Χαβάη, ενώ σε ισχύ βρίσκεται ακόμη η προειδοποίηση για τη Χιλή και το Περού.
chile-earthquake01-02april2014

Πώς είναι η ιδιωτική ζωή των μητέρων που μεγαλώνουν παιδιά μόνες;

Είναι πολλές χιλιάδες και γίνονται κάθε μέρα περισσότερες: ο λόγος για τις μητέρες που ζουν μόνες με τα παιδιά τους μετά από το διαζύγιο. Παρόλα αυτά μιλάμε λίγο και ξέρουμε ακόμη λιγότερα για την ιδιωτική ζωή αυτών των γυναικών (που συχνά είναι φίλες, γνωστές, συγγενείς μας) που προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία ανάμεσα σε αμέτρητες υποχρεώσεις παραμελώντας, άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε γιατί δεν γίνεται αλλιώς, την προσωπική τους ευχαρίστηση.
diaz
Η νέα πραγματικότητα μετά το διαζύγιο.

Πόσο ζεστό χρήμα (κι όχι εγγυήσεις) πήραν οι τράπεζες από το 2009 μέχρι σήμερα;



Α. Προνομιούχες μετοχές Αλογοσκούφη

Από απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ερώτησης του Μανόλη Γλέζου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του 3723/2008 το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων, έναντι καταβολής σε αυτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε 4.473.585.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής:

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ: αναληφθείσες προνομιούχες μετοχές αξίας 1.350.000.000 ευρώ.
2. Alpha Bank : 940.000.000 ευρώ.
3. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 224.960.000 ευρώ.
4. EFG Eurobank: 950.125.000 ευρώ.
5. Τράπεζα Πειραιώς : 750.000.000 ευρώ.
6. Τράπεζα Αττικής: 100.200.000 ευρώ.
7. Proton Bank: 80.000.000 ευρώ.
8. FBBank: 50.000.000 ευρώ.
9. Πανελλήνια Τράπεζα: 28.300.000 ευρώ.
ΣΥΝΟΛΟ: 4.473.585.000 ευρώ.

Χρήστες του Reddit περιγράφουν τη πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία με ένα GIF!

Ζητήθηκε από χρήστες του Reddit να φτιάξουν μια φωτογραφία GIF που να περιγράφει τέλεια την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία.
Δείτε τις ξεκαρδιστικές τους απαντήσεις!

1.

dinfo.gr - Χρήστες του Reddit περιγράφουν τη πρώτη σεξουαλική τους εμπειρία με ένα GIF!

Φονικός σεισμός 8,2 Ρίχτερ και τσουνάμι στη Χιλή (εικόνες και βίντεο)

fr


Πέντε νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοικτά της Χιλής στις 20:45 το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα).
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS), ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής Ικουίκουεκοντά στα σύνορα του Περού. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 6,2 βαθμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα