Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δείτε το επετειακό STATUS του Πρωθυπουργού !!!



Γυρνώντας από την παρέλαση δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ικανοποιημένος.
Σίγουρα ένιωθα πως ήταν μεγάλη μου τιμή να είμαι ένας από τους δέκα μόνο παριστάμενους της παρέλασης, σίγουρα γούσταρα με το
κόνσεπτ Zombie Apocalypse που επιμελήθηκαν οι…

σκηνογράφοι της Κυβέρνησης με όλες αυτές τις κλούβες και τα κιγκλιδώματα και τους άδειους δρόμους, σίγουρα ευχαριστήθηκα τα καλλιστεία των κοριτσιών με τα μίνι, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για δεκατριάχρονα. 

 by The One Eyed Bert

Αλλά ομολογώ πως σοκαρίστηκα από την ανακάλυψη μου ότι ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ρομπότ.

Όσοι είδαν τις δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Η φάση 
Robots vs Zombies με έβαλε σε σκέψεις, σκέψεις που με παράσερναν μέσω άλογων συνειρμών σε συμπεράσματα και διαδρομές επικίνδυνες, αρχίζοντας μια νοητική πορεία από το γράμμα Α και καταλήγοντας στο χρώμα μπλε. 

Αν… πρασινίσεις τη γυμναστική σου, θα ωφεληθείς διπλά!


Τι έχει ανάγκη το σώμα; Κίνηση, για να είναι γεμάτο ευεξία. Τι έχει ανάγκη το μυαλό; Να βλέπει ωραίες εικόνες της φύσης, για να ξεκουράζεται. Καθόλου περίεργο λοιπόν το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει επιστήμονες του κλάδου Περιβάλλοντος και Κοινωνίας (Environment and Society) : Φτάνουν μόλις 5 λεπτά απλής άσκησης με φόντο ένα πράσινο τοπίο, για να αποκτήσουμε καλύτερη διάθεση και να τονωθεί η αυτοεκτίμησή μας.

Έπαθες κολούμπρα; Δες τι σημαίνει




Κολούμπρα, δηλαδή δυνατό σοκ, αμηχανία, παθαίνουμε πλέον συχνά όλοι οι Έλληνες – την ώρα, ας πούμε, που παίρνουμε στα χέρια μας έναν λογαριασμό ή ακούμε για νέα μέτρα λιτότητας.
Αν έχεις την περιέργεια να μάθεις τι σημαίνει αυτή η παράξενη φράση, τότε θα πρέπει να ανατρέξεις στη γλώσσα των Λατίνων.

Οι πιο σημαντικοί γιοί του Ποσειδώνα



Μια χώρα όπως η Ελλάδα, που βρέχεται στη μεγαλύτερη έκτασή της από θάλασσα και περιλαμβάνει χίλια περίπου μικρά και μεγάλα νησιά, δεν ήταν δυνατόν να μην έχει ένα θεό κατεξοχήν θαλασσινό. Αυτός ήταν ο Ποσειδώνας, ένας από τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς, αδερφός του Δία και του Πλούτωνα.Ο θαλασσινός θεός είχε αμέτρητες εξωσυζυγικές σχέσεις με θεές, νύμφες και θνητές και θεωρούνταν πατέρας μερικών από τους πιο γνωστούς ληστές της αρχαιότητας και πολλών από τα φοβερά τέρατα. Άφησε όμως και απογόνους που ήταν τιμημένοι ήρωες, γενάρχες σημαντικότατων οικογενειών και ιδρυτές πόλεων. Πάνω στο θέμα των εξωσυζυγικων σχέσειων  ήταν πολύ πιο τυχερός από τον αδερφό του τον Δία.

Οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους έγινε το Ναυαρίνο

Κάθε σημαντική εθνική προσπάθεια επιτυγχάνει χάρις στον σωστό στρατηγικό σχεδιασμό και την διπλωματική δράση. Αλλά απαιτείται και η κατάλληλη και ευνοϊκή διεθνής συγκυρία, την οποία κάθε έθνος που επιδιώκει έναν μεγάλο σκοπό οφείλει να εντοπίζει, να αναλύει σωστά και να εκμεταλλεύεται.
    Τον στρατηγικό σχεδιασμό, στην Ελληνική Επανάσταση, εξασφάλισε με γνώση, εμπειρία και ψυχραιμία ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, όχι εξ αποστάσεως, αλλά πολεμώντας στην πρώτη γραμμή του πυρός. 

Την διπλωματική δράση χειρίστηκε ιδιοφυώς ο Ιωάννης Καποδίστριας, θυσιάζοντας την θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσσίας.

 Υπήρξε όμως και η διεθνής ευνοϊκή συγκυρία, χωρίς την οποία η Επανάσταση δεν θα είχε οδηγήσει στην ίδρυση ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους. Η συγκυρία έγινε ευνοϊκή γιά τους επαναστατημένους Έλληνες αργά αλλά σωτήρια. Και εκδηλώθηκε στο Ναυαρίνο.
    Ας απορρίψουμε, κατ’ αρχάς, ως αστείο το σενάριο του «θερμού επεισοδίου», δηλαδή την «κατά τύχην» έκρηξη της ναυμαχίας. 

Τρεις μεγάλοι στόλοι, ο Βρεταννικός, ο Γαλλικός και ο Ρωσσικός, βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι στα Μεσσηνιακά ύδατα, γεγονός που καταρρίπτει την θεωρία του τυχαίου, εκτός εάν θεωρήσουμε ότι τυχαία βρέθηκαν και οι στόλοι στο σημείο της ναυμαχίας. Η επίσημη δε αποκήρυξη του ναυάρχου Κοδριγκτώνος από την βρεταννική κυβέρνηση ήταν ο μόνος τρόπος ώστε η (πάντα πολυεπίπεδη) βρεταννική εξωτερική πολιτική να διατηρήσει την επιρροή της στη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ελπίδα. Η μεγάλη απάτη




Θα μπορούσε να είναι εκτός από τον Σοπενχάουερ και ο Καντ οπαδός ετούτης τής θεώρησης μέσα από σκεπτικό πως το αίτιο τής μεταχρονολογημένης απόλαυσης, ραδιουργεί. 

Θα ήταν ακόμη εφικτό κάποιοι να θεωρήσουν τη θεώρηση μία ακόμη σοφιστεία από εκείνες τις στείρες τις άνευ ουσίας εκφορές ταιριαστών λέξεων που σκοπό μονάχα έχουν τον εντυπωσιασμό και τίποτα άλλο. 

Είναι όμως έτσι; 

Εάν λάβουμε ως δεδομένο πως η ευτυχία ουδέποτε υπήρξε περίοδος ή εποχή, αλλά μόνο μία ιδέα τής μίας και μόνης στιγμής (το οποίον και είναι απολύτως αληθές) τότε ερχόμαστε να λατρέψουμε το παρόν, ως την μία και μόνη ευόδωση όλων των προσπαθειών μας. 

Η απόλυτη χαρά, η ευδαιμονία και το άπλετο συναίσθημα εάν προτιμάτε εκεί εδρεύει για όσο χρόνο διαρκεί και η συναίσθηση και η συναίσθηση, πέραν τής ευεργετούσης μνήμης κρατάει ελάχιστα. Μερικές ανάσες. Κατόπιν απομυζάται η απόρροια του συναισθήματος προς τέρψιν με την βοήθεια τής πρόσφατης θύμησης. 

Ο θρύλος της Αγίας Λαύρας και η ιστορική αλήθεια


alt
«Ο Καραϊσκάκης καταδιώκων τον Κιουταχήν» έργο του Θεόφιλου
«Οποιος ελεύθερα συλλογάται,συλλογάται καλά».
Ρήγας Βελεστινλής
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί
εθνικό ό,τι είναι αληθινό».
(Διονύσιος Σολωμός)
Εορτασμός στις 25 Μάρτη με …βασιλικό διάταγμα
ΟΘΩΝ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ’ εαυτήν εις πάντα Ελληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ’ αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του ελληνικού έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ».
Εν Αθήναις την 15 Μαρτίου 1838.
ΟΘΩΝ
Ο επί των εκκλησιαστικών κτλ. Γραμματεύς της Επικρατείας
Γ. ΓΛΑΡΑΚΗΣ
Ετσι, πριν από 171 χρόνια, το 1838, και μετά από 17 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, η κυβέρνηση του «ελέω Θεού» βασιλέα της Ελλάδος Οθωνα Βίτελσμπαχ, όρισε την 25η Μάρτη ως μέρα της Εθνικής μας γιορτής με αυτό το βαυαρικό διάταγμα.

Οι Τάταροι της Κριμαίας θα διεξάγουν δημοψήφισμα για ‘αυτοδιάθεση’


Μάρτιος 25, 2014.

Οι Τάταροι της Κριμαίας, οι περισσότεροι από τους οποίους αντιτάχθηκαν στην προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία, θα τοποθετήσουν κάλπες για ψηφοφορία το Σάββατο, 29 Μαρτίου, για να καθορίσουν τη θέση τους στο πλαίσιο των πρόσφατων γεγονότων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Κίεβο, ο ηγέτης της κοινότητας των Τατάρων, Μουσταφά Τζεμίλεφ.

Ρουμανία: Αρχαία Πόλη του 4.200 π.Χ.




Μάρτιος 24, 2014.

Βουκουρέστι.

Οι Ρουμάνοι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη στην επαρχία Χουνεντοάρα. Ανακάλυψαν τα ερείπια μιας τεράστιας πόλης, την παλαιότερη στην Τρανσυλβανία, η οποία είναι παλαιότερη από τις πυραμίδες της Αιγύπτου.


Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους τα ερείπια της πόλης αυτής είναι του 4.200 π.Χ.

"Πολύ πριν από την ανέγερση των αιγυπτιακών πυραμίδων 2630-2611 π.Χ.", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ποιος είπε ότι τα σκυλιά δεν μιλάνε; (Βίντεο)



Ο Mishka και η Laika είναι ομιλούντα χάσκι. Η Λαϊκά προσπαθεί να πείσει τον Mishka να βγουν έξω. 
Παρακολουθήστε τι συμβαίνει.

Sweetie: η 10χρονη που «έπιασε» 20.000 παιδόφιλους!

sweetie
Ειναι μόλις δέκα ετών, ζει στις Φιλιππίνες και χρησιμοποιείται ως "δόλωμα" για τον εντοπισμό παιδόφιλων ανά τον κόσμο. Πρόκειται για την "γλυκούλα" Sweetie, όπως την βάπτισε μία ολλανδική  μη κυβερνητική  οργάνωση που στηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών αφότου την δημιούργησε στο Ιντερνετ.  Το τρομακτικό: Σε δέκα εβδομάδες χιλιάδες άνδρες από όλο τον κόσμο επιχείρησαν να της μιλήσουν και επικοινώνησαν μαζί της.

Οι ιδιαίτερες στιγμές του Ερντογάν με το πρώην μοντέλο θέμα στις εκλογές

Οι ιδιαίτερες στιγμές του Ερντογάν με το πρώην μοντέλο θέμα στις εκλογές

Κρίσιμη για τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου έχει καταστήσει τη σημερινή μέρα η φιλολογία εδώ και μέρες γύρω από τη φήμη ότι «αυτά που θα αποκαλυφθούν στις 25 Μαρτίου θα στριμώξουν για τα καλά τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Μία ολόκληρη χώρα περιμένει ουσιαστικά να δει τι περιεχόμενο θα έχει το φημολογούμενο βίντεο που εμφανίζει τον Ερντογάν σε ιδιαίτερες στιγμές με πρώην μοντέλο.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία που έκανε χτες στην Τραπεζούντα αναφέρθηκε στις ηχογραφήσεις και μαγνητοσκοπήσεις. Εδώ και περίπου δύο μήνες διαρρέουν στο Διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του Ερντογάν, του γιου του Μπιλάλ, αλλά και συνεργατών του πρωθυπουργού. Από τις συνομιλίες προκύπτουν ζητήματα οικονομικών σκανδάλων, αλλά και παρέμβασης του Τούρκου πρωθυπουργού για μια σειρά θέματα, από την εκλογή πρυτάνεων σε πανεπιστήμια, μέχρι την απομάκρυνση δημοσιογράφων από εφημερίδες και κανάλια.
Αναφερόμενος σε όλα αυτά ο Ερντογάν δήλωσε χθες, «μπαίνουν στο χαρέμι αυτών που κυβερνούν τη χώρα και το χρησιμοποιούν αυτό ως απειλή». Η αναφορά στον όρο «χαρέμι» προκαλεί εντυπώσεις, με δεδομένη τη φημολογία περί βίντεο. Χαρέμι είναι όρος που σχετίζεται μάλλον με Οθωμανούς σουλτάνους, παρά με την περίοδο της Δημοκρατίας της Τουρκίας μετά το 1923.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην διάρκεια του αγώνα του 1821


Τυφλός τραυματίας, [1850], Εθνική Πινακοθήκη
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D
Οι συνεχείς, προσπάθειες και πρωτοβουλίες στήριξης της επανάστασης με τη δημιουργία οργανωτικών δομών και την εξασφάλιση πόρων και εφοδίων δεν περιελάμβαναν ιδιαίτερη μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαχητών και την ιατροκοινωνική προστασία των αμάχων.
Κατά τα τελευταία χρόνια της προεπαναστατικής περιόδου ο αριθμός των ιατρών, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες 1.000.000 περίπου κατοίκων, δεν υπερέβαινε τους 90. Μετά την επανάσταση και με την άφιξη στην Ελλάδα Ελλήνων και φιλελλήνων ιατρών από το εξωτερικό ο συνολικός αριθμός τους ουδέποτε υπερέβη τους 500, ενώ οι υπάρχουσες ανάγκες λόγω του πλήθους των τραυματιών από τις πολεμικές διενέξεις και των ασθενών από την εκδήλωση επιδημιών υπήρξαν τεράστιες.

Η υγεία των Ελλήνων το 1821. Οι επιδημίες της πανώλης, του τύφου, της χολέρας. Ο Καποδίστριας και η δημόσια υγεία της εποχής.



Επιμέλεια Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D.
Η απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας ασθενών και τραυματιών έγινε ιδιαίτερα αισθητή στον ελλαδικό χώρο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Οι Έλληνες από τις πρώτες κιόλας μέρες του αγώνα της Ανεξαρτησίας είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους τραυματίες των μαχών και τους νοσούντες από επιδημικές και όχι μόνο ασθένειες. Αναπόφευκτα δηλαδή επακόλουθα των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής που χαρακτήριζαν τα στρατόπεδα των μαχητών και τις πόλεις που συγκεντρώνονταν οι πρόσφυγες.

«Έχω λόγο που δεν τη στειρώνω»

Καταρρίψτε με επιχειρήματα τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες.
Truth about neutering TV

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, στο πάρκο ή στην παρέα, θεωρίες σχετικά με το πόσο ωφελούνται οι σκύλες ή οι γάτες αν γνωρίσουν την μητρότητα έστω και άπαξ πριν στειρωθούν. Κάποιοι επικαλούνται ως λόγο το «να μην πάμε κόντρα στη φύση», άλλοι το ότι «το είπε ο κτηνίατρος». Όσες φορές επιχείρησα να εκμαιεύσω το όνομα του συγκεκριμένου κτηνιάτρου, οδηγήθηκα σε αδιέξοδο. Είτε γιατί ήταν, τελικά, ο «κτηνίατρος του φίλου τους», είτε γιατί τους διέφευγε το όνομα… προσωρινά. Σε μια περίπτωση στάθηκα τυχερή. Μου έδωσαν όνομα! Και ήταν ένας κτηνίατρος που έτυχε να γνωρίζω και να εμπιστεύομαι, ο οποίος φυσικά αρνήθηκε ότι είχε συστήσει κάτι τέτοιο.

Έχεις αλλεργία στους τετράποδους; Δεν χρειάζεται να τους στερηθείς.

Βήχας, φτέρνισμα, κόκκινα μάτια που τρέχουν και δύσπνοια είναι μερικά από τα συμπτώματα των αλλεργιών του ανθρώπου στα ζώα συντροφιάς. Μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς να στερηθούμε το αγαπημένο μας κατοικίδιο.
shutterstock_100081523 www
Αν υποψιάζεστε ότι ανήκετε στο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού που παρουσιάζει αλλεργίες στα ζώα, βεβαιωθείτε, με μια εξέταση αίματος, ποιο από τα τέσσερα αλλεργιογόνα του σκύλου ή της γάτας είναι υπεύθυνο. Σε αυτά, αντίθετα από ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν συμπεριλαμβάνονται οι τρίχες. Στην πραγματικότητα, οι πρωτεΐνες -κυρίως από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ή του σάλιου- είναι αυτές που εισβάλλουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αλλεργικά άτομα έχουν υπερευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα, που θεωρεί αυτές τις πρωτεΐνες βακτήρια και τις πολεμάει, με αποτέλεσμα τα γνωστά συμπτώματα. Τα αλλεργιογόνα της γάτας βρίσκονται στο σάλιο της και, καθώς οι γάτες γλείφονται παντού, το σάλιο ξεραίνεται και έτσι αφθονεί στα επιθήλια του δέρματος.

Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική επιθυμία μέσα στο γάμο και πώς διατηρείται ?


Πόσο σημαντική είναι η σεξουαλική επιθυμία μέσα στο γάμο και πώς διατηρείταιΟ πρώτος που ασχολήθηκε με την σεξουαλική επιθυμία των ανθρώπων είναι ο «πατέρας» της Ψυχανάλυσης, ο Freud. Συγκεκριμένα, ο Freud μελετώντας τους ασθενείς του κατέληξε πως η βασική αιτία των προβλημάτων τους ήταν η σεξουαλικότητα. Με τον όρο σεξουαλικότητα, αναφερόταν στην γενετήσια ορμή, την οποία αργότερα ονόμασε «λίμπιντο», η οποία είναι ικανή να προκαλέσει πνευματικές διαταραχές όταν συγκρούεται με την ενοχή και τη ντροπή.

Ο Freud στην Ψυχαναλυτική Θεωρία της Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, αποτελούν την βάση για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του και για την κατανόηση της μελλοντικής συμπεριφοράς του και πως το άτομο εξελίσσεται περνώντας από τα στάδια ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης.

Τα οποία είναι τα εξής:

Αν μπορείς...ζήσε τη στιγμή...κ ΜΠΟΡΕΙΣ


Αν μπορείς...ζήσε τη στιγμή...κ ΜΠΟΡΕΙΣ
Ο χρόνος....η ανυπομονησία...ο φόβος....να τα ζήσουμε όλα...να γίνουν όλα όπως τα θέλουμε...να προλάβουμε...να ζήσουμε τη ζωή...Να πάρουμε, να δώσουμε, να ζήσουμε τα όνειρα...να τρέξουμε..να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά, να τολμήσουμε να φτάσουμε το άπιαστο..το ιδανικό...

Ο χρόνος να τα προλάβουμε όλα..σκέψεις, επιθυμίες, στόχους, τα θέλω τα δικά μας κ των άλλων...τα πρέπει κ τις απαιτήσεις τηνς κοινωνίας...να προλάβουμε την δουλειά, τους φίλους, τον σύντροφο, τα παιδιά, τους συγγενείς, το σπίτι...κ τόσα άλλα που δεν είχαμε βάλει στο πρόγραμμα...τόσα...που ήρθαν ξαφνικά να μας θυμίσουν ότι εμείς δεν κάνουμε κουμάντο...δεν έχουμε τον έλεγχο...δεν φτιάχνουμε εμείς το μέλλον...ούτε αποφασίσουμε το τώρα...Πόσες φορές για αλλού ξεκινήσαμε κ αλλού η ζωή μας πήγε;;Πόσες φορές, άλλα ονειρευτήκαμε κ άλλοι έζησαν τα όνειρά μας κ εμείς μέιναμε εκέι θεατές να αναρωτιόμαστε που πήγαν τα δικά μου τα όνειρα...ποιοι μου τα πήραν...Τα δικά μου....γιατί;;;

Ο χάρτης της σεξουαλικής ζωής: Βρείτε τα σημεία-κλειδιά της απόλαυσης


Η ηδονή δεν κατοικεί σε έναν άλλο πλανήτη, αλλά στο σημείο όπου συναντιούνται οι συντεταγμένες του πάθους, του συναισθήματος και της σκέψης μας. Κανονίστε την... πορεία σας.


Σαν το τρενάκι του τρόμου στο λούνα παρκ, τη μια στιγμή μάς ανεβάζει στα αστέρια, μας γεμίζει ευτυχία, δύναμη, θετική ενέργεια και αποφασιστικότητα και σε χρόνο dt, με μια απότομη πτώση, μπορεί να μας ρίξει στα -ψυχολογικά- τάρταρα και να μας προβληματίσει. 
Όλες θέλουμε να αποκωδικοποιήσουμε το μυστηριώδη χάρτη της σεξουαλικότητάς μας, αλλά αντί γι? αυτό καταλήγουμε να «αναμετριόμαστε με τις ίδιες μας τις επιθυμίες, με τις βαθύτερες προσδοκίες μας, τα όνειρά μας, την πραγματικότητα, τα πνευματικά μας σύνορα, τα φυσικά μας όρια, τα ψυχολογικά μας φρένα και φυσικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε ανθρώπινη σχέση», σχολιάζει η δρ Κατρίν Σολανό, σεξολόγος και συγγραφέας πολλών επιτυχημένων βιβλίων πάνω στα μυστήρια της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. 
Ποια είναι όμως η λύση για να βρούμε την πραγματική ερωτική ισορροπία;

Τι είναι η αγάπη;

Τι είναι η αγάπη;

Θα το ανακαλύψουμε κατανοώντας το τι δεν είναι αγάπη, γιατί, επειδή η αγάπη είναι κάτι το άγνωστο,πρέπει να την πλησιάσουμε απορρίπτοντας το γνωστό. Το άγνωστο δεν μπορεί ν' ανακαλυφθεί από ένα νου που είναι γεμάτος από το γνωστό. Εκείνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τις αξίες του γνωστού, να αντικρύσουμε το γνωστό, και όταν το αντικρύσουμε καθαρά, χωρίς να το καταδικάσουμε, τότε ο νους ελευθερώνεται από το γνωστό. και τότε θα γνωρίσουμε τι είναι η αγάπη. Ώστε πρέπει να προσεγγίσουμε την αγάπη αρνητικά και όχι θετικά.

Τι είναι αγάπη για τους περισσότερους μας; Όταν λέμε ότι αγαπούμε κάποιον, τι εννοούμε; Εννοούμε ότι κατέχουμε αυτό το πρόσωπο. Απ' αυτή την κατοχή δημιουργείται η ζήλεια, γιατί αν τον χάσω, τι θα συμβεί; Αισθάνομαι άδειος, χαμένος. Επομένως, νομιμοποιώ την κατοχή. Έτσι τον κρατώ ή την κρατώ. Από την κατοχή αυτού του προσώπου πηγάζει ζήλεια, πηγάζει φόβος και όλες οι αμέτρητες συγκρούσεις που δημιουργούνται από την κατοχή. Ασφαλώς, μια τέτοια κατοχή δεν είναι αγάπη - είναι;

Η Ζωή είναι Ενέργεια!

Η Ζωή είναι Ενέργεια!

«Μόνο για τη ζωή είμαι ακόμη πρόθυμος να κάνω θυσίες και όχι πια για σένα, Ανθρωπάκο. Μόλις πριν λίγο καιρό ένιωσα το τρομερό λάθος που καλλιεργούσα για είκοσι πέντε χρόνια. 
Αφιέρωσα τον εαυτό μου σε σένα και στη ζωή σου, επειδή πίστεψα ότι εσύ είσαι η ζωή, η αλήθεια, το μέλλον και η ελπίδα.
 Όπως και γώ, πολλοί άλλοι ειλικρινείς κι αληθινοί άνθρωποι έλπιζαν ν' ανακαλύψουν τη ζωή μέσα σου. Όλοι τους αφανίστηκαν. Μόλις κατάλαβα κάτι τέτοιο, πήρα την απόφαση να μην αφήσω τον εαυτό μου ν' αφανιστεί κάτω απ' τη στενοκεφαλιά και τη μικροπρέπεια σου. Γιατί έχω σπουδαία πράγματα να κάνω. Ανακάλυψα την ενέργεια που είναι η ζωή, Ανθρωπάκο. Δε σε συγχέω πια με τη ζωή που ένιωθα μέσα μου και που έψαχνα ν' ανακαλύψω σε σένα.

Με αγαπάω όπως είμαι !!


Καθρέφτη καθρεφτάκι μου… με αγαπάω όπως είμαι!
Η ομορφιά για κάθε γυναίκα αποτελεί μία μορφή τέχνης που αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα καθώς κ τα ψυχικά της χαρίσματα..Για την γυναίκα η ομορφιά δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τα συναισθήματα, τον χαρακτήρα, τις αρχές και τα πιστεύω της..Το χτένισμα, το μακιγιάζ, η ένδυση, η υπόδηση, καθώς κ η σωματική περιποίηση έχουν πολύ ξεχωριστή θέση στην ζωή μιας γυναίκας…καθώς εκείνη πάντα ξέρει την σημασία της πρώτης εντύπωσης….από την πρώτη κιόλας ματιά..Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα “ομορφιά”…Θέλει να είναι μοναδική, να ξεχωρίζει, να νιώθει σημαντική….

Υπάρχουν πολλοί τύποι προσωπικότητας, ένας ωστόσο αντιπροσωπεύει την κάθε μία από εμάς…Σύμφωνα με τον τύπο της κάθε γυναίκας, ακολουθούν κ οι αντίστοιχες επιλογές που σχετίζονται με την εξωτερική εμφάνιση κ την ομορφιά…Εσείς με ποιον τύπο ταυτίζεστε;;;;

..όπου κι αν πάω, βρίσκω εσένα, Θεέ μου..

Ο Καμπίρ λέει:
«Αυτός ο αυθορμητισμός είναι το σαμάντι μου.
Απλώς το να είμαι αυθόρμητος είναι ο διαλογισμός μου»
Ο Καμπίρ λέει: «Αυτός ο αυθορμητισμός είναι το σαμάντι μου. Απλώς το να 
είμαι αυθόρμητος είναι ο διαλογισμός μου»

Όταν κάποιος έχει φτάσει στο σημείο να κεντραριστεί μέσα του, 
όταν κάποιος έχει πετύχει το διαλογισμό,
όταν κάποιος έχει γίνει σιωπηλός και ο νους του έχει εξαφανιστεί,
βρίσκεται πέρα από την ηθική μας,
πέρα από την παράδοση.
Βρίσκεται πέρα από περιορισμούς.
Αν μπορούμε να τον ακολουθήσουμε,
τον ακολουθούμε.
Αν δεν μπορούμε,
είμαστε ανήμποροι.
Όμως δεν γίνεται τίποτε και δεν πρέπει να κρίνουμε».

«ΟΥ ΜΑ ΑΜΕΤΕΡΑ ΓΕΝΕΑ ΠΑΡΑΔΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΝ, ΠΑΓΑΝ ΑΕΝΑΟΝ ΦΥΣΕΩΣ ΡΙΖΩΜΑ Τ' ΕΧΟΥΣΑΝ»


Στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας, στη Μεγάλη Ελλάδα, αφού ο Πυθαγόρας κατέφυγε εκεί μετά την εκδίωξή του απ' τον Πολυκράτη, τύρρανο της Σάμου, στέγασε τη σχολή του σ' ένα μεγαλοπρεπές κτήριο, τον ΝΑΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΣΩΝ και εξελίσσεται σε φιλοσοφική σχολή. Μπροστά στο άγαλμα του ΛΟΓΙΟΥ ΕΡΜΗ και η επιγραφή «ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΑΛΟΙ» - έξω οι αμύητοι, οι ιερόσυλοι. Για να γίνεις μαθητής έπρεπε να περάσεις δοκιμασίες, αυστηρές επίπονες μυήσεις. Οι τάξεις ήταν δύο: Η τάξη των ΑΚΟΥΣΜΑΤΙΚΩΝ- ΤΟ ΟΜΟΑΚΟΕΙΟΝ και η τάξη των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ή ΜΥΣΤΩΝ.

Η Ιερά τετρακτύς: Το κλειδί του Σύμπαντος, ο κώδιξ της διαστολής του, η αρμονία των ουρανίων σφαιρών. Το «ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ» στην δημιουργία. Και ένας κώδιξ-νόμος. Παγκόσμιος νόμος 0+∞=1=ΘΕΟΣ.Οι γνώσεις ήταν αποκλειστικό δικαίωμα των μυστών, που δεν είχαν το δικαίωμα να τις γράφουν ή να τις μεταδίδουν σε τρίτους και αμύητους.

2014-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ





ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014.

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.Η ΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΜΑΣ ΜΕΡΗ,ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΒΑΡΕΤΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ.ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ....]

[ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980,ΕΠΕΙΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ ''90,ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΖΩ  ΤΟ ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ ΤΟΥ 2000,ΑΤΕΝΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 2010.

Εκείνο που φοβάμαι πιο πολύ είναι μη γίνω "ποιητής"




Εκείνο που φοβάμαι πιο πολύ  
είναι μη γίνω "ποιητής"
  
Μην κλειστό στο δωμάτιο
  
ν' αγναντεύω τη θάλασσα
  
κι απολησμονήσω.
  

Μην κλείσουνε τα ράμματα στις φλέβες μου
  
κι από θολές αναμνήσεις και ειδήσεις της ΕΡΤ
  
μαυρίζω χαρτιά και πλασάρω απόψεις.
  

Μη με αποδεχτεί η ράτσα που μας έλειωσε
  
για να με χρησιμοποιήσει.
  

Μη γίνουνε τα ουρλιαχτά μου μουρμούρισμα
  
για να κοιμίζω τους δικούς μου.
 

καποιες αγαπες ειναι οι ιδιες παραδεισος....


Υπάρχουν κάποιες αγάπες που δεν πηγαίνουν στον παράδεισο.

Είναι οι ίδιες ο παράδεισος.

Σχέσεις που δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα και τα πήραν όλα.

Σχέσεις που δεν ήθελαν τίποτα για τον εαυτό τους, αλλά τα έδωσαν όλα.

Βλέμματα που όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποτε συναντιούνται θα κοιτάζονται με την ίδια αγάπη.
Προσωπικοί παράδεισοι του καθενός που μένουν χαραγμένοι στη μνήμη, που ταξιδεύουν το νου, που κρατούν την καρδιά πάντα ζεστή.
Δεν πιστεύεις πως υπάρχουν τέτοιες αγάπες;

Είναι μέχρι να αγαπήσεις για πάντα.

Ντύσιμο και οπλισμός την εποχή της Επανάστασης του 1821

Κεφάλι 

Ας κάνουμε αρχή από το κεφάλι. Φορούσαν ένα μικρό στρογγυλό και κοφτό κόκκινο φέσι, που γύρω στη βάση του το τύλιγαν με μαντηλοδεσιά. Η μαντυλοδεσιά ήτανε τριών ειδών: μεταξωτό μαντήλι ή κασπαστή, το χρυσοκέντητο πόσι, και η άσπρη βαμβακερή πλουμιστή σερβέτα. Στο σημείο αυτό της φορεσιάς τους βρίσκει κανείς την τούρκικη επίδραση. Σαν παραδείγματα από γνωστούς καπεταναίους και χαλκογραφίες εκείνης της εποχής φανερώνεται ότι κασπαστή είχανε μονάχα οι Αθηναίοι, πόσι ο Νικηταράς, οι Μαυρομιχαλαίοι, ο Μακρυγιάννης και πότε πότε ο Γέρος του Μοριά. Με σερβέτα μας είναι γνωστοί ο Οδυσσέας Αντρούτσος κι ο Πανουργιάς.

Γιατί το να ζούμε στο παρόν είναι εξέλιξη..




Σου λένε πχ αυτοί που διδάσκουν για το 'παρόν', να νιώσεις το σώμα σου, τις αισθήσεις σου κλπ, να έρθεις στο 'τώρα'. έτσι όμως δεν ξεπερνά κανείς τις προσκολλήσεις/ταυτίσεις, δεν ξεπερνά δηλαδή τις παρελθοντικές επιρροές, το σεληνιασμό. το γιατρικό για το σεληνιασμό είναι το Μέλλον.»

Φτάνοντας σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σου αποκαλύψω και την συνέχεια των λόγων μου..

Ξεκινώ με το ότι ο άνθρωπος δεν γνωρίζει το ποιος είναι. Αντί αυτου, αυτό που γνωρίζει είναι μια εντύπωση του ποιος είναι η όποια μπορεί να αλλάζει ανάλογα το άτομο και τις περιστάσεις. 

Αυτή η διανοητική εντύπωση είναι η ψευδής αίσθηση του εαυτού η όποια δεν είναι άλλη από την προσωπικότητα και τα διάφορα εγώ..όπως η  λαγνεία, η  λαιμαργία, ο θυμός, η  περηφάνια, η ζήλια και πολλά αλλα. Η  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ή ο θεϊκός σπινθήρας αν το θες κοιμάται. Δεν έχει συνείδηση εαυτού.

Η ΑΥΡΑ ΜΑΣ



Στη φύση γύρω μας υπάρχουν έμψυχα και άψυχα Όντα που το καθένα
έχει το δικό του ενεργειακό πεδίο, το οποίο εμείς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε
ανάλογα.....για να ενδυναμώσουμε το δικό μας προσωπικό ενεργειακό μας πεδίο. Επειδή  διαρκώς στη ζωή μας
είμαστε εκτεθειμένοι στις διάφορες εξωτερικές αρνητικές ενέργειες, οι όποιες
καταφέρνουν να διεισδύουν στην αύρα μας...τελικά μας  δημιουργούν μία αρνητική ένταση και μας αποδυναμώνουν
το σώμα μας και το πνεύμα μας ενεργειακά. Οι διάφορες αρνητικές ενέργειες μπορεί να προέρχονται από τα
δικά μας άτομα της οικογένειας μας ή από ξένους ανθρώπους με τους οποίους είτε δουλεύουμε
μαζί....είτε είναι στο φιλικό μας περιβάλλον. 

Ο ΔΡΟΜΟΣ των Σοφών


Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ (σαν Ολοκλήρωση μιας «πνευματικής πορείας»), Η ΣΙΩΠΗΗ ΗΣΥΧΙΑΗ ΑΠΑΘΕΙΑ,  Η ΗΡΕΜΙΑ, -όπως κι αν το αντιλαμβανόμαστε- έρχεται με την «εξάντληση» κάθε προσωπικής δραστηριότητας, δεν έρχεται μέσα από προσωπική προσπάθεια, μέσα από πνευματική άσκηση και πειθαρχία, μέσα από δραστηριότητες.
Αυτή η «Κατάσταση» Είναι Παρουσία και Πληρότητα και Ήρεμη Δραστηριότητα. Αυτή η «Κατάσταση» δεν είναι Απουσία και Τίποτα…
.
Η Ύπαρξη Είναι Μία (δεν διαχωριζόμαστε από τίποτα, δεν υπάρχει υποκείμενο-αντικείμενο), Είμαστε Ενωμένοι με Όλα. Η Σκέψη αναδύεται και σβήνει όταν το απαιτεί η Λειτουργία της Φύσης, χωρίς να «σκαλώνει», χωρίς να μπερδεύεται, να παραμορφώνει, να γίνεται εμπόδιο. Το ίδιο και το Συναίσθημα. Το ίδιο κι οι αισθήσεις και οι σωματικές δραστηριότητες. Όλα Γίνονται Αυθόρμητα, από τις Ανάγκες της Φύσης, που Ρέει Χωρίς Εμπόδιο…

Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου με ένα μικρό διήγημα του Μάνου Χατζηδάκη


chatzidakisΣτην πλαγιά ενός βουνού.
Ένας οπλαρχηγός φωνάζει στον Αγά που ετοιμάζεται να φύγει.
– Αγά μου, θέλω να πολεμήσω για την ελευθερία της πατρίδος μου. Έλα να σκοτωθούμε…
– Δεν χρειάζεται, του απαντάει ήρεμα ο Αγάς. – Δεν βλέπεις; ετοιμάζομαι να φύγω.
– Μα… επιμένει ο οπλαρχηγός. Αν δεν σε πολεμήσω, δεν θα νιώσω λεύτερος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα