Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου!

Πες μου την ηλικία σου να σου πω το βάρος σου!

Αντιγόνη-Ήλια Παλαμά Ιατρός

Να γιατί με τα χρόνια παχαίνετε πιο εύκολα.

Η αιτία βρίσκεται στη μείωση του «καφέ» λίπους που επικάθεται γύρω από τον αυχένα και που βοηθάει στο να μεταβολιστεί το λεγόμενο το «κακό λίπος». Με την αύξηση της ηλικίας πράγματι γίνεται πιο εύκολο να αυξηθεί το βάρος παρά να μειωθεί. Και αυτό οφείλεται στην μείωση του «καφέ» λίπους όπως λέει μια ομάδα από Ιάπωνες βιοχημικούς.

Τέσσερις χημικές ερωτικές ιδιοσυγκρασίες: Σε ποια ανήκεις και με ποια ταιριάζεις;



Όλοι αναρωτιόμαστε γιατί η προσωπικότητά μας άλλους τους γοητεύει και άλλους τους απωθεί. Μήπως η έλξη και η απώθηση είναι θέμα χημείας του οργανισμού; Οι απαντήσεις έρχονται από μια Αμερικανίδα καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, η οποία χρόνια τώρα εξετάζει τον έρωτα και τις ανθρώπινες συμπεριφορές από τη… χημική τους πλευρά. Οι μακροχρόνιες μελέτες της σε χιλιάδες ζευγάρια την οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι καθένας μας ανήκει σε μια διαφορετική χημική ιδιοσυγκρασία, που είτε έλκεται είτε απωθείται από κάποια άλλη.

Τέσσερα χημικά μας διαμορφώνουν;

Σύμφωνα λοιπόν με την Helen Fisher, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Rutgers και συγγραφέα των βιβλίων «Why Him? Why Her? : Finding Real Love by Understanding Your Personality Type» και «Why Him? Why Her?: How to Find and Keep Lasting Love», η προσωπικότητα και η ερωτική συμπεριφορά ενός ατόμου καθορίζονται από τις νευροχημικές ουσίες του εγκεφάλου, αλλά και τις ορμόνες που κυκλοφορούν μέσα στο σώμα του. Η ερευνήτρια του έρωτα, όπως αποκαλείται, πιστεύει ότι τέσσερις βασικές χημικές ουσίες του οργανισμού μας (ντοπαμίνη, σεροτονίνη, τεστοστερόνη και οιστρογόνα) διαμορφώνουν τις εξής τέσσερις χημικές προσωπικότητες (κάθε προσωπικότητα περιλαμβάνει άντρες και γυναίκες):

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΦΑΝΟΝΤΑΙ ΧΑΛΙΑ…να θυμάσαι αυτά τα 9 «πραγματάκια»

Στη ζωή μας, τα πράγματα άλλοτε πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο και άλλοτε από το κακό στο χειρότερο. Και αργά ή γρήγορα πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτή την κατάσταση όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό. Γιατί δε θα μπορέσουμε να χειριστούμε τα συναισθήματά μας διαφορετικά…
optimism-from-superjudge
Για τον καθένα έρχεται εκείνη η στιγμή που νομίζει ότι έχει πιάσει πάτο. Τότε είναι που πρέπει να ανασυνταχθείς, να μαζέψεις τις δυνάμεις σου και να προχωρήσεις. Άλλωστε:

DON’T GROW UP, IT’S A TRAP

_big_0650050001393875870
Από μικρή θυμάμαι πως όλοι γύρω μου προσπαθούσαν να με πείσουν για κάτι: μη βιάζεσαι να μεγαλώσεις, ζήσε την παιδική σου ηλικία, να τη χαρείς και έχεις χρόνια μπροστά σου… Θαρρώ πως δεν είμαι η μόνη, πολλοί από εσάς τα έχετε ακούσει και εμπεδώσει για τα καλά όλα αυτά.
Το ερώτημα όμως είναι το εξής : Τα εφαρμόσαμε;
Ένα μικρό παιδί στην πρώτη δεκαετία της ζωής του δεν έχει διαμορφώσει ακόμα πλήρως την προσωπικότητά του, ίσα που αρχίζει να συνειδητοποιεί τι γίνεται γύρω του και αναπτύσσει τους προβληματισμούς και τις απορίες του. Διακρίνεται από αφέλεια, αθωότητα και αγνότητα. Αρχίζει να ανακαλύπτει τον κόσμο και δεν έχει ενδοιασμούς για το αν πρέπει να ελευθερώσει ή να κρύψει τις  σκέψεις και τα συναισθήματά του, σε αντίθεση με τους ενήλικες που είναι για τα καλά χωμένοι σε αυτό το παιχνίδι.
«Don’grow up, it’trap!» είχα διαβάσει κάπου μια φορά και με προβλημάτισε.

Μικροπράγματα που δεν πρέπει να σε απασχολούν (πολύ)

honey_badger_don__t_care_by_lennonscented-d3cyuup
Κάποιοι είναι πιο λεπτομερείς, κάποιοι είναι πιο αγχώδεις, κάποιοι μεγάλωσαν με ενοχικούς γονείς, κάποιοι είναι τελειομανείς, κάποιοι πιο αναλυτικοί. Είναι και αυτοί που στο άκουσμα της είδησης οτι πλησιάζει μετεωρίτης που θα καταστρέψει την γη, ετοιμάζουν τα παγάκια για πάρτυ. Υπάρχει μια μέση κατάσταση αντιδράσεων. Επέλεξε τις καταστάσεις για τις οποίες θα πρέπει να αγχωθείς και άσε στην άκρη τα μικροπράγματα της καθημερινότητας που δεν χρειάζεται να σε απασχολούν.

Αυτές δεν είναι τρελές κατασκευές και επισκευές, είναι ΘΕΟΤΡΕΛΕΣ!





Αυτές δεν είναι τρελές κατασκευές και επισκευές, είναι ...
ΘΕΟΤΡΕΛΕΣ!

 

Σεξ και θυμός

 Τον Ingram Smith, τον είχε στείλει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Αυστραλίας στον οποίο δούλευε στις Ινδίες, για να μεταδίδει ανταποκρίσεις από τις ομιλίες του Κρισναμούρτι εκείνη τη χρονιά στις Ινδίες. Κάθε μέρα, έπρεπε να στέλνει και ανταποκρίσεις στην εφημερίδα που δούλευε και γι” αυτό έπρεπε να πηγαίνει στο Ταχυδρομείο – μιλάμε για την δεκαετία του’50. Εκεί, γινόταν τέτοιο μπάχαλο κάθε μέρα  -μόνο όποιος έχει πάει Ινδίες μπορεί να καταλάβει τι θα πει αυτό – που τον έκανε έξαλλο από  θυμό. Επειδή, όμως, του έκανε εντύπωση πόσο εύκολα και έντονα θύμωνε, και του φάνηκε υπερβολικό, ζήτησε να συναντηθεί με τον Κρισναμούρτι για να το συζητήσει. Το κείμενο που ακολουθεί είναι η περιγραφή αυτής της συνάντησης.
... Όταν έφτασα, εκείνος ήταν στο γραφείο, στην Vasanta Vihar. Πήγαμε στο δωμάτιο στο ισόγειο, όπου έγιναν και όλες οι επόμενες συναντήσεις μας. Καθίσαμε  ο ένας απέναντι στον άλλον. Στο σταθερό και ερευνητικό βλέμμα τού Κρίσνατζι, υπήρχε το ερώτημα: «Λοιπόν…;»

Έχεις μόνο ένα κεφάλι, νοιάσου γι αυτό, μην το καταστρέφεις.



Εχεις μονο ένα κεφαλι, γι αυτό να το προσεχεις γιατι είναι κατι θαυμασιο. 

Καμμια μηχανη κανενας υπολογιστης δεν μπορει να συγκριθεί μαζι του. 

Είναι τοσο πολυπλοκο τοσο τελεια ικανο τοσο απεραντο και λεπτο. 

Είναι η αποθηκη της εμπειριας της γνωσης και της μνημης. 

Ολη η σκεψη πηγαζει από αυτό. 

Τα πραγματα που εχει φτειαξει είναι απίστευτα- οι βρωμοδουλιες, η συγχυση, η θλιψη , οι πολεμοι,η διαφθορα ,οι ψευδαισθησεις ,τα ιδανικα, ο πονος και η αθλιοτητα, οι μεγαλοι καθεδρικοι ναοι, τα πανέμορφα τζαμια,και οι ιεροι ναοι. 

Είναι καταπληκτικο τι εχει φτειαξει. 

Οι σχέσεις είναι ένας καθρέφτης στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είμαστε

JidduKrishnamurtiHappiness1
Μπορείτε να πάτε σε κάποιον ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή, αυτό όμως δεν είναι αυτογνωσία. Η αυτογνωσία γεννιέται όταν έχουμε επίγνωση του εαυτού μας μέσα στις σχέσεις, που μας δείχνει αυτό που είμαστε κάθε στιγμή. Οι σχέσεις είναι ένας καθρέφτης στον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά είμαστε. Αλλά οι πιο πολλοί από μας δεν έχουμε την ικανότητα να κοιταζόμαστε έτσι όπως είμαστε στις σχέσεις, επειδή αμέσως αρχίζουμε να κατακρίνουμε ή να δικαιολογούμε αυτό που είμαστε.

“Ό,τι σκέφτεται η σκέψη το κάνει να γίνεται πραγματικότητα, αλλά δεν είναι η αλήθεια.”


042007-2S
3  Απριλίου 1975
Πόσο απίστευτα όμορφες είναι οι μεγάλες καμπύλες που κάνει ένα πλατύ ποτάμι καθώς κυλάει νωχελικά με φιδίσιες κινήσεις ανάμεσα από τα πράσινα χωράφια! Πρέπει να τις κοιτάς από ένα ορισμένο ύψος, όχι από πάρα πολύ ψηλά ή από πολύ κοντά. 
Το ποτάμι ήταν πλατύ, γεμάτο γαλανά και καθαρά νερά. Δεν πετούσαμε σε μεγάλο ύψος και μπορούσαμε να διακρίνουμε το δυνατό ρεύμα με τα μικροσκοπικά του κύματα στο κέντρο του• το ακολουθήσαμε περνώντας πόλεις και χωριά μέχρι τη θάλασσα.
 Η κάθε καμπύλη είχε τη δική της ομορφιά, τη δική της δύναμη, τη δική της κίνηση. Και πέρα μακριά ήταν οι μεγάλες χιονοσκέπαστες κορφές που ρόδιζαν στο πρώτο φως του πρωινού, καλύπτοντας τον ανατολικό ορίζοντα. Το πλατύ ποτάμι κι εκείνα τα ψηλά βουνά έμοιαζαν εκείνη την ώρα να χωράνε την αιωνιότητα – αυτή την αίσθηση άχρονου χώρου που σε κατακλύζει.

Πολλές φορές αρκεί μόνο να κάνουμε πρώτοι στους άλλους, αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς…


Και έρχονται εκείνες οι δύσκολες στιγμές…

Που κρατάνε ένα δευτερόλεπτο και φαίνεται αιώνας…

Όλα έχουν έρθει ανάποδα, δεν μπορείς να δεις πουθενά φως, σου έρχεται να τα βάλεις με όλον τον κόσμο…


Ο πόνος και ο θυμός ξεχειλίζουν, δεν μπορείς να δεις τίποτα όμορφο…


Με κόπο συγκρατείς τα δάκρυα, φοβάσαι, βλέπεις, ακόμα και να κλάψεις…

Φοβάσαι τούτες τις στιγμές…

Το μόνο που θέλεις είναι κάποιον απλά να σου χαμογελάσει…

Οι Ινδιάνοι Ojibwa - Μύηση, Πνεύμα, Θεραπείες

Paula Bakhuis, "Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden", The Netherlands, 1997) 


Oι Ινδιάνοι Ojibwa 


Οι Ojibwa αυτοαποκαλούνται Anishinabe, που σημαίνει "πρώτος ή αυθεντικός άνθρωπος". Οι άλλες φυλές όμως τους αποκαλούσαν Ojibwa, όνομα που αργότερα έγινε Chippewa απο τους Γάλλους και Βρετανούς. 

[...] 

Ο υλικός και πνευματικός πλούτος που είχαν συγκεντρώσει, τους έκανε να ξεχωρίζουν απο τις άλλες φυλές. Θεωρούνταν μιά απο τις ισχυρότερες και γενναιότερες Ινδιάνικες φυλές. Ήταν πειθαρχημένοι κυνηγοί και πολεμιστές, και ειδικοί στο κανό, το ψάρεμα και τις παγίδες. Επί πλέον, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικά προσανατολισμένοι: οι Ojibwa ζούσαν και δούλευαν ο ένας για τον άλλο, χωρίς εγωϊσμό και υστεροβουλία. 

Τον λαό τον έχουνε χεσμένο…..




Ο λαός εκπροσωπείται από τα διάφορα κόμματα τα οποία εκφράζουν υποτίθεται το σύνολο του ελληνικού λαού…έτσι νομίζουμε ότι γίνεται….αλλά όμως είναι μία αυταπάτη….! Τα κόμματα δεξιά, αριστερά, μεσαία….εκφράζουν υποτίθεται το σύνολο του λαού….αφού έχουν ψηφοφόρους οι οποίοι επιλέγουν ένα από αυτά και νομίζουν ότι τάχα εκπροσωπούνται επάξια…! 

Είναι όμως έτσι; Ασφαλώς και δεν είναι διότι το ίδιο το σύστημα δεν εφαρμόζει την απλή αναλογική…ώστε να εκπροσωπούνται όλοι στο ποσοστό που τους αναλογεί….! Και γιατί γίνεται αυτό…διότι οι πλειοψηφικές κυβερνήσεις απλά ελέγχονται από την κάθε εγχώρια ή ξένη εξουσία κι έτσι έχουν το επάνω χέρι….και πράττουν όλα τα εγκλήματα εναντίων του λαού…εκτός φυσικά από την κλίκα που οικονομικά έχει το επάνω χέρι και τρώει και κλέβει….με χρυσά κουτάλια. 

Δεν θυμάται!




Ίσως ένα από τα πιο συχνά παράπονα των γονιών...

Σ’ αυτόν τον ανάποδο, φτιαχτό κόσμο που έχουμε δημιουργήσει, τα πράγματα πάνε κάπως έτσι… 

Θεωρείται σπουδαίος, όποιος μπορεί να θυμηθεί πολλά πράγματα, με λεπτομέρειες, ονόματα, πηγές, αναλύσεις και περιγραφές. 

Αυτός που δεν έχει την ίδια ιδιότητα, που δεν ανταποκρίνεται όταν τον ρωτάνε, που δεν έχει συγκεκριμένες, έτοιμες απαντήσεις, όπως οι άλλοι αναμένουν να πάρουν, θεωρείται δυσλεκτικός, αφηρημένος, ότι δεν τον νοιάζει και πολλά άλλα ωραία κοσμητικά. Τα πιστεύει κιόλας! 

Όμως… 

10 αντικείμενα γραφείου για… προχωρημένους!

Πρωτότυπη ξύστρα-μύτη… θυμίζει τις «γνωστές» κακές συνήθειες! Όταν το σελοτέιπ και οι συνδετήρες… μπαίνουν στη σωστή τους θέση! Ένα στιλό-κάκτος κάνει το γράψιμο… οικολογικό! Όταν ανάβεις το φως… το φυτό μεγαλώνει γρηγορότερα! Μια γλάστρα-ενυδρείο ανοίγει την πόρτα… στη φύση! Καφές και κουλουράκι! Γιατί ένας δεν είναι ποτέ αρκετός! Και για τους λάτρεις του τσαγιού… το φακελάκι ανεβοκατεβαίνει με χρονόμετρο! Μήπως πρέπει να ξεκουράσετε… το laptop πάνω σε ένα μαξιλάρι; Όταν αισθάνεστε «λιγούρα» το mouse-σοκολάτα προλαβαίνει την υπογλυκαιμία! Στο τέλος της δουλειάς τα αρχεία αποθηκεύονται… όπως πρέπει! 

Ανοσοποιητικό – φυσικοί τρόποι να το διατηρούμε δυνατό

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της φυσικής μας ανοσοποίησης, μέσω της διατροφής, της άσκησης, του τρόπου ζωής καθώς και του τρόπου σκέψης.
Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτελεί ένα ευφυές σύστημα οργάνων και κυττάρων, με πρωταρχική αρμοδιότητα τη διατήρηση της ζωτικότητας και της φυσικής ακμαιότητας του οργανισμού και την προστασία του από παθογόνους παράγοντες. Σε πρακτικό επίπεδο, οι βασικοί παράγοντες που συμβάλουν σε μια ισχυρή ανοσοποίηση είναι οι εξής:
ανοσοποιητικό astrolife

Η επιτυχία της αποτυχίας

Η επιτυχία της αποτυχίας

από την Άρια Σωκράτους
Πίσω από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια και ήττα, βρίσκεται το γέλιο της σοφίας αν μπορείς να το ακούσεις,είχε πει ο Αμερικανός ποιητής, Carl Sandburg. Προσωπικά μου πήρε πολλά χρόνια μέχρι να ακούσω ακόμα και τον απόηχο του. Ίσως επειδή στην αρχή άκουγα μόνο το δικό μου κλάμα απελπισίας και απόγνωσης
Ακόμα θυμάμαι το κλάμα και την οργή μου όταν δεν με επέλεξαν ως υποψήφια σε κάποιες εξετάσεις στη δουλειά, στην οποία εργαζόμουν παλιά, έστω κι αν τις είχα περάσει. Είχα χρεωθεί την αποτυχία ως προσωπική ήττα επειδή πολύ λανθασμένα θεωρούσα πως το επάγγελμα μου με προσδιόριζε ως προσωπικότητα.
Πόσο όμως μπορεί να επηρεάζει ένα επάγγελμα την δική σου προσωπικότητα τη στιγμή που γνωρίζεις πως δεν πρόκειται να το ασκείς για πάντα και ανά πάσα στιγμή τα πάντα στη ζωή σου ενδέχεται να ανατραπούν;

Μείωση της ημερήσιας ποσότητας ζάχαρης προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σε λιγότερο από 10%

Μείωση της ημερήσιας ποσότητας ζάχαρης προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας



Λονδίνο

Τον περιορισμό της κατανάλωσης της ημερήσιας ποσότητας ζάχαρης, σε ποσοστό κάτω από το 10%, προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με στόχο η ζάχαρη να αποτελεί μόλις το 5% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, σύμφωνα με προσχέδιο νέων κατευθυντήριων οδηγιών ΠΟΥ δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, το επιθυμητό επίπεδο πρόσληψης ζάχαρης αφορά όλα τα σάκχαρα που είτε προστίθενται σε τρόφιμα, είτε φυσικά εμπεριέχονται σε προϊόντα όπως το μέλι, το σιρόπι και οι χυμοί φρούτων, όχι όμως και τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και λαχανικών. 

Άγνωστα τρικ της Google που θα σας λύσουν τα χέρια!!


Είκοσι πράγματα που δε γνωρίζατε για τη Google ενώ θα έπρεπε
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν το διαδίκτυο χωρίς τη Google;
Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες μηχανές αναζήτησης για να περιπλανείστε στα ατελείωτα μονοπάτια του παγκόσμιου ιστού, όμως η μεγαλύτερη –«βγάζει» ένα δισεκατομμύριο αποτελέσματα κάθε ημέρα από τα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, εξυπηρετώντας ανθρώπους σε 146 διαφορετικές χώρες- και η καλύτερη είναι η Google.
Η αποστολή των ιδρυτών της πίσω στο 1995 ήταν να εφαρμόσουν ένα σύστημα κατάταξης σελίδων, με βάση τους κανόνες των ακαδημαϊκών παραπομπών.
Στον ακαδημαϊκό χώρο οι παραπομπές λειτουργούν κάπως σαν τα νομίσματα.
Μια δημοσίευση έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεχωρίσει, ανάλογα με το πόσες άλλες δημοσιεύσεις παραθέτει.
Έτσι σκέφτηκαν –τότε- οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Stanford, Larry Page και Sergey Brin, και δημιούργησαν ένα δικό τους αλγόριθμο κατάταξης σελίδων, ανάλογα με το πόσες σελίδες «ανέφεραν» τη δική τους.
Κάπως έτσι λειτουργεί σε πολύ βασικό στάδιο η μηχανή αναζήτησης, χωρίς την οποία κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του πλέον σήμερα.
Όμως, είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε να τη χρησιμοποιείτε προς όφελός σας στο έπακρο;
Δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που θα σας εκπλήξουν:

Τα αντίδοτα για τις υπερβολές σας



Ήπιατε ή φάγατε λίγο παραπάνω; Μήπως χθες ξενυχτήσατε και σήμερα αισθάνεστε κατάκοποι; Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να κάνουμε κάποιες υπερβολές, ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα «αντίδοτα» που θα μας κάνουν να νιώσουμε κάπως καλύτερα. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για να επιδιδόμαστε συχνά σε καταχρήσεις γιατί έτσι επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Τι Θα συμβεί αν οι Μαγνητικοί Πόλοι της Γης αντιστραφούν;

Τι γίνεται αν Μαγνητική Πολωνοί Γης Flip;

Το τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε θα μπορούσε να έρθει με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το ποιον ρωτάς. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν  ότι θα συμβεί παγκόσμιος κατακλυσμός όταν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης  αντιστραφούν. Όταν ο βοράς γίνει νότος, λένε, θα υπάρξει αιφνίδια κλίση των ηπείρων προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση, προκαλώντας μαζικούς σεισμούς, ταχεία αλλαγή του κλίματος και εξαφάνιση των ειδών.

Το γεωλογικό αρχείο δείχνει ότι εκατοντάδες αντιστροφές πόλων έχουν συμβεί σε όλη την ιστορία της Γης. Συμβαίνουν όταν επιθέματα κηλίδων ατόμων σιδήρου, στον υγρό εξωτερικό πυρήνα της Γης, αντιστρέφονται και σαν μικροσκοπικοί μαγνήτες προσανατολίζονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τις γύρω τους. 

Όταν αυτά τα επιθέματα που αντιστρέφονται αυξηθούν σε σημείο που να κυριαρχήσουν στο υπόλοιπο του πυρήνα, το συνολικό  μαγνητικό πεδίο της Γης αντιστρέφεται

Η τελευταία αντιστροφή συνέβη πριν 780.000 χρόνια κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής, και μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο πλανήτης μπορεί να είναι στα πρώτα στάδια της αντιστροφής των πόλων τώρα.

Είναι ο ηλίθιος λαέ


Του Κώστα Εφήμερου
Ο σύμβουλος του Bρετανού πρωθυπουργού βγαίνει από τη Ντάουνινγκ Στρίτ κρατώντας μερικές σελίδες με σημειώσεις. Φωτογράφος εστιάζει με τηλεφακό και καταφέρνει να αποκαλύψει τη (διπρόσωπη) στάση της Αγγλίας στην υπόθεση της Ουκρανίας. Ο Κάμερον κάνει δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι «τέτοιες διαρροές δεν πρέπει να γίνονται». Βρες το λάθος.
Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι η Μεγάλη Βρετανία προσέρχεται στις συνομιλίες για την Ουκρανία έχοντας την δική της αθέατη φιλορωσική ατζέντα. Η διαρροή δημοσιεύεται πρώτα στο δημόσιο (και όχι κρατικό) BBC και προκαλεί πραγματικό χαμό… για τους λάθους λόγους.

Τι είναι η πνευμονική υπέρταση; Τι προκαλεί υπέρταση στους πνεύμονες;




Η πνευμονική υπέρταση είναι η αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία που παραλαμβάνουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες. Το οξυγονωμένο αίμα διοχετεύεται στο υπόλοιπο σώμα μέσω των σχετικών αντλιών της καρδιάς. Η υπέρταση σε αυτό το αναπνευστικό κύκλωμα της κυκλοφορίας είναι μια προοδευτική και σοβαρή πάθηση...
Η πνευμονική υπέρταση δεν σχετίζεται με την υπέρταση γενικώς, που είναι ξεχωριστή πάθηση της συστηματικής υπέρτασης, που επηρεάζει το ευρύτερο κυκλοφορικό σύστημα και μετράτε με την χρήση περιχειρίδας βραχίονος.
Ενώ η συστηματική πάθηση της υπέρτασης μπορεί συχνά να προληφθεί, η πνευμονική υπέρταση έχει συχνά γενετικούς προδιαθεσικούς παράγοντες.

Στενά: Τι λέει η σύμβαση του Μοντρέ για τη διέλευση των φορτηγών και πολεμικών πλοίων


Μάρτιος 5, 2013.

Το Βαλκανικό Περισκόπιο παραθέτει ένα σύντομο αλφαβητάρι για τη Σύμβαση του Μοντρέ- Montreux, που καθορίζει τη διέλευση των εμπορικών και πολεμικών πλοίων από τα Στενά των Δαρδανελίων, λόγω της συζήτησης που γίνεται για θέμα αυτό.

Στις 20 Ιουλίου 1936 υπεγράφη, η Σύμβαση του Montreux που αφορά το καθεστώς των Στενών παρέχοντας στην Τουρκία τον πλήρη έλεγχο τους και η οποία εγγυάται την ελεύθερη διέλευση των πολεμικών πλοίων σε καιρό ειρήνης και παρέχει το δικαίωμα στην Τουρκία να επανεξετάσει την στρατικοποίηση των Στενών.

Τα έξι σημεία

Ο ρόλος των σεξουαλικών φαντασιώσεων…

Ο ρόλος των σεξουαλικών φαντασιώσεων…

Γράφει  η σεξολόγος,ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια  Μπαταλαμά Τάνια…
Μερικές μορφές σεξουαλικής εμπειρίας λαμβάνουν χώρα μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου, και μπορεί να συνοδεύονται ή όχι από σεξουαλική συμπεριφορά. Αυτές είναι τα ερωτικά όνειρα και οι φαντασιώσεις –πνευματικές εμπειρίες που δημιουργούνται από τη φαντασία μας ή τα όσα έχουμε βιώσει ή ενεργοποιούνται από βιβλία, εικόνες, φωτογραφίες ή ταινίες.

Βότανα για την περίοδο

Βότανα για την περίοδο

Γράφει  η κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος  Βλάχου Μαριάννα…
Ανωμαλίες στον κύκλο
Βότανο : Λυγαριά (vitex agnus – castus)
Παρασκευή : Πάρτε δισκία ή 1,5-2ml βάμματος με νερό κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσετε για 2 μήνες τουλάχιστον
Βότανο : Παναγιόχορτο (leonurus cardiaca)
Παρασκευή : Φτιάξτε έγχυμα και πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 3 εμμηνορροϊκούς κύκλους

Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους;

argument-cartoon
Πέσατε κι εσείς σ” αυτή την ψυχολογική «παγίδα»;
Είναι εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους; Είναι σχεδόν αδύνατο, επιμένουν οι ειδικοί. Γιατί λοιπόν, εμείς επιμένουμε να προσπαθούμε; Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι δικό μας; Οι ψυχολόγοι πάντως υποστηρίζουν, ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους επειδή θεωρούν ότι έχουν ελαττώματα ή λανθασμένη συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν θα πρέπει καν να προσπαθήσετε να αλλάξετε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό. Διαβάστε μερικοί από αυτούς για να μην μπείτε καν σε αυτή τη διαδικασία:

Γκουρτζίεφ "΄Ανθρωπος και πράξη "

(Απόσπασμα απο το βιβλίο  "Ο Γκουρτζίεφ μιλά στους μαθητές του" )   


 Ο άνθρωπος είναι ένα ον που μπορεί να "πράξει". Να πράξει σημαίνει, να πράξει συνειδητά και σύμφωνα με τη θέλησή του. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε πιο ολοκληρωμένο ορισμό για τον άνθρωπο.
      Χωρίς καμμιά υπερβολή μπορούμε να πούμε , ότι όλες οι διαφορές που μας εντυπωσιάζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ,μπορούν να αναχθούν στις διαφορές συνειδητότητας των πράξεων τους. Οι άνθρωποι μας φαίνονται τόσο διαφορετικοί ακριβώς επειδή οι πράξεις μερικών απ'αυτούς είναι κατά τη γνώμη μας βαθιά συνειδητές, ενώ οι πράξεις άλλων είναι τόσο ασυνείδητες , πιο ασυνείδητες και απο μιας πέτρας, η οποία αντιδρά τουλάχιστον σωστά στα εξωτερικά φαινόμενα. Το πρόβλημα περιπλέκεται από το γεγονός ότι ένας και ο αυτός άνθρωπος εκδηλώνει παράλληλα με αυτό που εμφανίζεται σε μας σαν πλήρως συνειδητές πράξεις θελήσεως, άλλες, τελείως ασυνείδητες, μηχανικές αντιδράσεις ζώου. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο άνθρωπος εμφανίζεται σαν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ον.

Το κρυμμένο πίσω απ’ τις μάσκες πρόσωπο




Ποιο είναι λοιπόν το ίδιο κι απαράλλαχτο πρόσωπο που καλύπτουν οι χιλιάδες αλλόμορφες μάσκες στο καρναβάλι της ζωής μας; Πραγματικά δύσκολη η προσπάθεια να προσδιοριστεί ξεκάθαρα και να γίνει αντιληπτό μόνον με τη βοήθεια του νου μας. Ας δοκιμάσουμε όμως.


Ποια θα μπορούσε να είναι άραγε η μάσκα, η διαμόρφωσή μου, το προσωπείο που φοράω και με διαφοροποιεί από τον συνάνθρωπο, αυτό που με κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό αν όχι η μνήμη μου; Και τι είναι η μνήμη μου; Δεν είναι η ανάμνηση όλων όσων συλλαμβάνουν οι αισθήσεις μου; Δεν είναι οι αναμνήσεις που γράφονται συνεχώς μέσα μου; Η ανάμνηση λοιπόν όλων των προηγούμενων στιγμών, που έχουν συλλάβει οι αισθήσεις μου, προσδιορίζουν την συμπεριφορά μου και συντελούν στο να υπάρχω εγώ ως μοναδικός στην κάθε επόμενη στιγμή.  

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ:



Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε κάποτε ο Πλάτων,
στον δάσκαλό του Σωκράτη,
ένα πρωινό σε μια βόλτα τους στο δάσος.


Ο Σωκράτης γύρισε τον κοίταξε,
αλλά δεν είπε τίποτα συνεχίζοντας τον περίπατό του μαζί με τον Πλάτων.


Μετά από λίγο ο Πλάτων τον ρώτησε ξανά τον δάσκαλό του,
αλλά πάλι εκείνος παρέμεινε αμίλητος.


Ο Πλάτων έβραζε στο ζουμί του αλλά από την αγάπη και τον σεβασμό που είχε στον δάσκαλό του δεν είπε τίποτα.

Πως να καθαρίσεις τους λεκέδες από καφέ και τσάι




Δες πως να αφαιρέσεις τους λεκέδες από καφέ και τσάι...







Καθαρισμός λεκέδων από καφέ ή τσάι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα